JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο Pasquato δανεικός στη Λέτσε για ένα χρόνο, ελεύθερος ο Grygera πάει στη Φούλαμ.





Η άφιξη του Ολλανδού Elia κλείνει τις πόρτες της Γιουβέντους στον Cristian Pasquato . Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Λέτσε είχε ζητήσει τον παίκτη δανεικό για ένα χρόνο και οι υπεύθυνοι της Γιουβέντους συμφώνησαν να τον δώσουν για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.




Όπως αναφέρεται επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (Juventus.com), έκλεισε μετά από τέσσερις σεζόν η θητεία του Zdenek Grygera στην Γιουβέντους .

Χθες, η Γιουβέντους και ο παίκτης συμφώνησαν για τον τερματισμό της σύμβασης, η οποία θα επιτρέψει στον Grygera ως ελεύθερο να πάει στην Fulham.

Ziegler : «Θα είμαι στη Γιουβέντους, αλλά ο Conte δεν με θέλει»

« Μίλησα με τον προπονητή και άρχισα να κατανοώ ότι δεν υπολογίζει σε μένα, γιατί έχει άλλες ιδέες . " Ο Reto Ziegler είναι σαφής ως προς την κατάστασή του με την ασπρόμαυρη φανέλα και βλέπει το μέλλον του στη Γιουβέντους αρκετά δυσοίωνο Ο αριστερός μπακ, μόλις έφτασε από την Σαμπντόρια, ήταν ήδη στα σχέδια του Conte. Λέει ξεκάθαρα σε μια συνέντευξη που έδωσε από την Ελβετία όπου βρίσκεται με την εθνική του ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Βουλγαρία για τα προκριματικά του EURO 2012 : « Όταν υπέγραψα με τη Γιούβε ήταν ακόμα μαζί, ο Del neri και o Marotta, οι οποίοι με γνώριζαν κατά το χρόνο που ήμουν στη Σαμπντόρια, και με ήθελαν στη Γιουβέντους. Ήρθα εδώ για να παίξω και παρακολουθώ άλλους να παίζουν, στη συνέχεια μίλησα με αυτούς που ήθελαν να έρθω στην Γιουβέντους, αλλά όταν ήρθα εδώ είχε ήδη βρει ένα άλλο προπονητή η ομάδα ».

« Στο σημείο αυτό, αποφάσισα να κάνω ότι μου πει η ομάδα και ο προπονητής αλλά θελώ να μείνω και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, έδωσα πάντοτε τα πάντα και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πείσω τον Conte».

« Η υπόθεση με την Trabzonspor ήταν μια πιθανότητα, ποτέ δεν μίλησα όμως με την τουρκική ομάδα, αλλά στη συνέχεια μίλησα με τον κύριο Χίτσφελντ (σημερινό προπονητή της Ελβετίας) και με συμβούλευσε να μην πάω στην Τουρκία. είχα την ευκαιρία να πάω σε άλλες ομάδες, που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ που με ήθελε, αλλά τώρα είμαι στη Γιουβέντους ως δεύτερη επιλογή, θα κάνω τα πάντα για να το αλλάξω ».

Δύσκολη κατάσταση, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι ο παίκτης θα μπορούσε να δει έξοδο, ελπίζω για το καλό της Γιουβέντους, ο παίκτης να θεωρηθεί ότι μπορεί να βοηθήσει, γιατί νομίζω ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει τη σεζόν η Γιουβέντους με ένα μόνο fullback τον De Ceglie.

Moggi: μεταγραφές καλύτερες από πέρυσι, Πιστεύω στον Conte, έχει το σωστό Dna.


O Luciano Moggi σε συνέντευξη του στο Radio Manà Manà και την εκπομπή "Stile Juve" μίλησε για το φετινό προγραμματισμό της ομάδας και για τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα.

"Οι μεταγραφές της Juventus είναι καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος έγινε ένα μεγάλο βήμα μπροστά αν και η Juve δεν είναι ανταγωνιστική όσο η Milan, κυρίως, και η Inter. Μπορεί να παλέψει με τη Napoli για την 3η-4η θέση",

Απαντώντας στην ερώτηση για τους top player που περίμεναν οι φίλαθλοι να έρθουν στην ομάδα, είπε: "μην παίζοντας στην Ευρώπη, έχει μια απώλεια στο ίματζ και επομένως είναι πιο δύσκολο να τους πείσεις να έρθουν. Η Juventus χτίζει μια καλή ομάδα, σιγά σιγά καλυτερεύει. Δεν υπάρχουν Melo και Sissoko αλλά υπάρχουν ο Vidal και ο Pirlo που όμως είναι ερωτηματικό από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Vidal είναι καλός παίκτης, θα κάνει καλά το καθήκον του πιστεύω. Όσον αφορά στον Giaccherini έχω τις αμφιβολίες μου, αρμόζει στα πλάνα του Conte αλλά είναι άλλο παίζεις με τη Cesena και άλλο να αγωνίζεσαι με τη Juventus. O Estigarribia είναι ένας jolly, το να κάνεις δυο τρία καλά παιχνίδια στην Copa America δεν τον κάνει πρωταθλητή. Ο Elia είναι καλός παίκτης, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όσον αφορά στον κεντρικό αμυντικό, έκαναν καλά και δεν πήραν τον Lugano και τον Alex γιατί δεν ήταν συμβατοί, σαν αυτούς υπάρχει ήδη ο Chiellini. Πιστεύω στον Conte. Έχει το σωστό Dna, έχει ανάγκη από υποστήριξη του συλλόγου. Όμως, ο παραλληλισμός με τη Juve του Lippi του '94 είναι λάθος, εμείς είχαμε ήδη μια ωραία βάση απ' όπου να ξεκινήσουμε".

Σήμερα κληρώνει για αμυντικό. Bruno Alves ή Bocchetti;


Μετά τις ιατρικές εξετάσεις που πέρασε χθες ο Elia, σήμερα είναι η μέρα που η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να κελίσει και το θέμα του κεντρικού αμυντικού. Ήδη από χθες τη νύχτα κυκλοφόρησε μια πληροφορία ότι Juventus-Zenit συναντήθηκαν στο Μιλάνο και συμφώνησαν για τον Bruno Alves αλλά όλα κρέμονται από την απάντηση του Bonucci που φέρεται να ενοχλείται από κάποιες ρήτρες στο συμβόλαιο που του προτείνουν οι άνθρωποι της ρωσικής ομάδας. Έτσι συνεχίζεται η συζήτηση με το περιβάλλον του Salvatore Bocchetti. Όπως, το Sky υποστηρίζει ότι στο χθεσινοβραδινό δείπνο στο Μιλάνο (όπου κάποια στιγμή παρακάθισε και ο Galliani για να συζητήσουν για τη Lega παρακολουθώντας τα ματς της serie B), o Marotta συνομιλούσε με τον D' Amico, ατζέντη του Salvatore Bocchetti της Rubin Kazan, για ποσά και στρατηγικές μεταγραφής...

O ίδιος ο D' Amico, πάντως, όταν ρωτήθηκε χθες βράδυ στο Sportitalia αν πρέπει να βγάλουμε και τη Juventus (μετά τη Napoli) από τη συζήτηση για τον πελάτη του, απάντησε σιβυλλικά: "για τώρα ναι". "Πώς, για τώρα;", ρωτήθηκε για να απαντήσει ότι "στο ποδόσφαιρο όλα είναι "για τώρα". Αύριο είναι μια άλλη μέρα"...
Oι ρώσοι φέρεται να ζητάνε 2 εκ. για το δανεισμό του παίχτη και 8 εκ. τον Ιούνιο αλλά η Juve δεν έδειχνε διατεθειμένη να ανέβει πάνω από το μισό εκατομμύριο τώρα. Ο παίκτης πάντως ενδιαφέρει μιας και παίζει και αριστερά οπότε θα μπορούσε να καλύψει το κενό που ενδεχομένως θα άφηνε ο Ziegler: ο Ελβετός δεν θέλει να φύγει αλλά η Trabzonspor επιμένει και οι μεταγραφές στην Τουρκία ολοκληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου και όχι σήμερα στις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) όπως στην Ιταλία...
Να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχει και ο Sorensen ο οποίος συζητά με το Palermo αλλά ο ατζέντης του δεν απέκλεισε ούτε την παραμονή...

Και επίσημα στη Juve o Elia μέχρι το 2015.


Η Juventus, μερικές ώρες μετά τις ιατρικές εξετάσεις του παίκτη, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί επίσημα ότι ολοκλήρωσε με το Αμβούργο τη συμφωνία για την απόκτηση του Eljero Elia για 9 εκ. που θα πληρωθούν σε τρεις δόσεις (4 εκ. τη στιγμή που θα φτάσει το διεθνές transfer, 2,5 εκ. στις 31 Ιανουαρίου 2012 και 2,5 εκ. στις 31 Ιανουαρίου 2013). Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή άλλου ενός εκατομμυρίου εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι αθλητικοί στόχοι κατά τη συμβατική περίοδο. Με τον 24χρονο ολανδό διεθνή η Juventus ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

"Για μένα είναι σημαντικό να γνωρίζω ότι η Juventus και ειδικά ο προπονητής, με θέλησαν" είπε ο Elia που δήλωσε "ευτυχής" που βρίσκεται στη Juventus, ένα σύλλογο για τον οποίο είπε ότι γνωρίζει πως "είναι ο πρώτος στον κόσμο που κατέκτησε όλα τα τρόπαια και ότι έχει κερδίσει 29 scudetti. Είναι ο μεγαλύτερος ιταλικός σύλλογος" συμπλήρωσε. Στην πρώτη του συνέντευξη στο Juventus Channel εξέφρασε την ευχή να βελτιώσει το ταλέντο του ακριβώς στη Juventus και να βάλει πολλά γκολ όπως και να αποδείξει στους φιλάθλους τι αξίζει. Με το καλό!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Torricelli : «Αυτή η Γιουβέντους μπορεί να αγωνιστεί για το σκουντέτο».


Οι φίλαθλοι της Γιουβέντους περιμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι που κλείνει αύριο, με την ελπίδα ότι υποσχέθηκε πάρα πολλά χρήματα αλλά ακόμα δεν σκόραρε ο Marotta . Μεταξύ των υποστηρικτών της ομάδας δεν υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που, όπως ο Moreno Torricelli πρώην αμυντικός της ομάδας επί εποχής Λίπι που είναι πολύ αισιόδοξος : « Ο Κόντε είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη Juve, τον ξέρω καλά, είναι ένα πανέμορφο άνθρωπος-είπε στην ιστοσελίδα «calcionews24 . com » - . Η Γιουβέντους μας μπορεί να αγωνιστεί για το σκουντέτο, εγώ δεν θα εξαπατήσω τους οπαδούς μας, αλλά θα ήθελα να δω την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν και πραγματικά έχει πολλές πιθανότητες να το κάνει, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και αυτό να το εισπράξουν και οι παίκτες μας. Είναι σημαντικό που ήρθαν παίκτες όπως, ο Αντρέα Πίρλο στην μεσαία γραμμή που είναι ένα πραγματικό φαινόμενο και ο Vidal που είναι αρκετά καλός και νέος, θα είναι διασκέδαση για αυτούς τους δυο να παίζουν στο κέντρο, νομίζω ότι είναι το κλειδί στην τακτική της Γιουβέντους φέτος σε αυτή τη θέση: θα πρέπει να βρούνε τη σωστή φόρμουλα και να δέσουν σαν σύνολο, οι Πίρλο και Vidal μπορούν να συνυπάρξουν αλλά πρέπει να το κάνουν με έξυπνο τρόπο, έτσι νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα ».

Del Piero; « Είναι η σημαία αυτής της ομάδας, ένας άνθρωπος που είναι τα πάντα για την Γιούβε και όποτε του ζητηθεί είναι έτοιμος να βοηθήσει ».

Estigarribia, πρώτη προπόνηση στο Vinovo.


Με τη Γιουβέντους βρέθηκε σήμερα το πρωί o Estigarribia για να συνεχίσει την προετοιμασία, με την ομάδα, με δεδομένη την απουσία πολλών διεθνών. Η επιστροφή στην προπόνηση ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Estigarribia να γνωρίσει τη νέα πραγματικότητα και τους νέους συμπαίκτες του. Ο Παραγουανός παίκτης είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας στο Vinovo, κατά την οποία, μαζί με τους συμπαίκτες του, πήρε μέρος στην προπόνηση, πριν επιστρέψει στο γυμναστήριο όπου εκεί συνέχισε την εκπαίδευση.

Το απόγευμα θα έχει ακόμα μια ευκαιρία επιστρέφοντας στο γήπεδο στις 17.30 όπου είναι προγραμματισμένη μια δεύτερη προπόνηση για σήμερα.

Υπάρχει προσφορά της Juve για Farfan.


Το ενδεχόμενο να δοθεί ο Pepe στη Zenit αυξάνει τις πιθανότητες να αποκτηθεί ο Farfan από τη Shalke O4, ενδεχόμενο που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο περουβιανός ποδοσφαιριστής :

"υπάρχει μια πραγματική και συγκεκριμένη προσφορά από τη Juventus που αξιολογείται από τον ατζέντη μου και το σύλλογό μου. Είμαι καλά στη Schalke, αλλά αν η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα και καλή, δεν θα είχα πρόβλημα να τη δεχθώ", είπε.

Όλα είναι ανοιχτά πλέον και μέχρι αύριο που τελειώνουν οι μεταγραφές θα γνωρίζουμε αν τελικά θα γίνει αυτή η μεταγραφή.

Όχι της Sao Paolo για Rhodolfo, "μας ενδιαφέρει και για τον Ιανουάριο" λένε στη Juve.


Πολύ σημαντικός κρίθηκε από τη Sao Paolo ο Rhodolfo, ο κεντρικός αμυντικός που είναι στο στόχαστρο της Juventus τα τελευταία 24ωρα και πείστηκε να παραμείνει τουλάχιστον ως τον Ιανουάριο. "Αποκλείουμε οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση τουλάχιστον σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο" ανακοίνωσε επίσημα ο βραζιλιάνικος σύλλογος.

Η «Μεγάλη Κυρία» φέρεται να έκανε πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ στη Σάο Πάουλο για τον Βραζιλιάνο αμυντικό, σύμφωνα με την “Gazzetta dello Sport”, όμως ο βραζιλιάνικος σύλλογος την απέρριψε. "Ο παίκτης μας ενδιαφέρει και για τον Ιανουάριο", είπαν από τη Juve στη Gazzetta dello Sport. Στο μεταξύ στένεψαν τα περιθώρια για ανταλλαγή Bruno Alves-Bonucci και επειδή ο ιταλός διεθνής είναι με την Εθνική.

Θέλει Αμάουρι o Ντεσάμπ.


Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ, και ζήτησε τον Αμάουρι από την Γιουβέντους.


Ο Ζινιάκ φαίνεται επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, όπου είχε χειρουργηθεί στον περασμένο Μάιο. Έτσι λοιπόν, ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας που επισκέπτεται το Γ.Καραϊσκάκης την μεθεπόμενη Τρίτη αποφάσισε να ενισχύσει την επίθεση της Μαρσέιγ και ζήτησε την απόκτηση του Αμάουρι από την Μεγάλη Κυρία.

Η διοίκηση της Μαρσέιγ έχει ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 5 εκ. ευρώ, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γιούβε, όπου δεν υπολογίζεται. Να σημειωθεί ότι για τον Γιουβεντίνο επιθετικό υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, ανάμεσά τους η Πάρμα και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ωστόσο, ο 31χρονος Βραζιλιάνος δείχνει να προτιμά το γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς λίγο πριν την επίσημη πρόταση της Μαρσέιγ, ο Αμάουρι που αμείβεται με 4 εκ. ευρώ ετησίως δήλωσε: «Οι εκπρόσωποί μου με ενημέρωσαν ότι υπάρχει θέμα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι ευχάριστο, αν και δεν έχω λάβει ακόμα τηλεφώνημα από τον τεχνικό διευθυντή τους, Λεονάρντο.

Η Γιουβέντους με έχει ενημερώσει ότι δεν υπολογίζομαι στα πλάνα τους, αλλά θα φύγω μόνο αν βρω ομάδα στο ίδιο επίπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνω μέχρι τον Ιανουάριο. Η Παρί είναι μία σπουδαία ομάδα και ενδιαφέρομαι να συνεχίσω την καριέρα μου εκεί»

Ο Martinez δανεικός στην Cesena. 'Οχι σε Chelsea για Storari.


Χθες η Juventus ανακοίνωσε επίσημα ότι παραχώρησε δανεικό στη Cesena τον Jorge Martinez για ένα χρόνο, που είχε αποκτηθεί μόλις πέρυσι… Ο παίκτης δεν κατάφερε να πείσει τον Antonio Conte να μείνει στην ομάδα και έτσι θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Cesena για το επόμενο πρωτάθλημα.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, πάντως, είναι επί της ουσίας έμψυχο αντάλλαγμα, της μεταγραφής του Εμανουέλε Τζιακερίνι στη «Γιούβε», ενώ δεν υπολογιζόταν στα αρχικά πλάνα του Αντόνιο Κόντε.

Μετά την παραχώρηση του δήλωσε : "Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασαν εδώ, στην Cesena, ξέρω ότι συμμετέχω σε μια ομάδα που είναι ήδη πολύ ανταγωνιστική. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την εταιρεία που πίστεψαν σε μένα και αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Μετά από τέσσερα χρόνια στην Ιταλία, θα βρω σε μια ομάδα τον συμπατριώτη μου Guillermo Rodriguez "

Επίσης η Γιουβέντους είπε όχι στη νέα πρόταση της Chelsea και του Villas-Boas να αποκτηθεί ο Storari για να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Cech (θα μείνει περίπου ένα μήνα εκτός), μπορεί να κίνησε το ενδιαφέρον του τερματοφύλακα και μέχρι κάποια στιγμή και του Marotta που τελικά όμως αρνήθηκε καθώς μάλιστα φαινόταν έτοιμη η παραχώρηση του Manninger στη Sampdoria. Προς στιγμή, τουλάχιστον.

Έντονη αμφισβήτηση για την κατάσταση του Krasic.


Σχεδόν ταυτόσημα δημοσιεύματα αμφισβήτησης της κατάστασης του Krasic και του κατά πόσο ανταποκρίνεται στις εντολές του Conte, εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες σε εφημερίδες και sites (μέχρι για πώλησή του στην Chelsea έκαναν λόγω) προκαλώντας αναστάτωση και αντιδράσεις στις τάξεις των tifosi που του δείχνουν ακόμα εμπιστοσύνη.

Η ευχή είναι, με την απόκτηση και αριστερού εξτρέμ να πάψει να μαζεύει όλους τους αμυντικούς πάνω του ώστε, ακολουθώντας τις εντολές του mister και με μια ένεση αισιοδοξίας, να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό πείθοντας όλους όσους τον αμφισβητούν.

Ο μάνατζερ του 26χρονου ποδοσφαιριστή της «Μεγάλης Κυρίας» επισήμανε αναφορικά με τον πελάτη του και το μέλλον του στα ιταλικά ΜΜΕ:

«Είναι η πρώτη φορά που ακούω τέτοια πράγματα. Ο πελάτης μου είναι πολύ χαρούμενος στο Τορίνο και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι εξοικείωση με τα αγωνιστικά πλάνα του νέου του προπονητή. Όσα ακούγονται, δεν είναι αληθινά».

Ο Eljero Elia στην Juve.


Ο Eljero Elia, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα, είναι παίκτης της Juventus από χθες το βράδυ μετυά από ανταλλαγή φαξ που έγινε τόσο αργά ώστε να αφεθεί για σήμερα η επίσημη ανακοίνωση. Μια πρώτη επιβεβαίωση έδωσε ο 24χρονος παίκτης μέσω Twitter: "πιστεύω ότι με παραχώρησαν", έγραψε.

Οι πληροφορίες από την ιταλική πλευρά αναφέρουν πως η συμφωνία έκλεισε με 10 εκ. ενώ οι γερμανοί υποστηρίζουν πως στο Αμβούργο θα πάνε 11 εκ. Καθώς το Αμβούργο αρνήθηκε το δανεισμό, ο ολλανδός χαφ αγοράστηκε και θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με μισθό 2 εκ. ετησίως.
Το κατά πόσο ο παίκτης θα βρεθεί σήμερα στο Τορίνο για ιατρικές εξετάσεις εξαρτάται από την ολλανδική ομοσπονδία καθώς ο Elia βρίσκεται ήδη με την αποστολή της Εθνικής του προετοιμάζοντας το ματς της Παρασκευής κατά του San Marino. Η Juve πάντως έχει έτοιμη μια πτήση charter για να τον φέρει και να τον επιστρέψει μόλις δοθεί σχετική άδεια, ειδάλλως θα πάρει την υπογραφή του με φαξ και θα τον περιμένει.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Juve : ένα διαφορετικό Σάββατο στο Vinovo


Με την αναβολή της πρώτης ημέρας του πρωταθλήματος, φυσικά, έχει αλλάξει το πρόγραμμα της εκπαίδευσης της ομάδας.

Σήμερα στο Vinovo, η ομάδα έκανε την πρώτη από τις δύο προπονήσεις του Σαββάτου.

Η αναβολή αυτού του Σαββατοκύριακου όλων των αγώνων της Serie A ανάγκασε τον Αντόνιο Κόντε και τους παίκτες να κάνουν σήμερα διπλή προπόνηση, καθώς το επόμενο παιχνίδι για την ομάδα θα είναι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου κατά της Νοτς Κάουντι.

Το πρωί στο γυμναστήριο οι δοκιμές αποτέλεσαν τη βάση του προπόνηση, με αυτές τις αξιολογήσεις παρακολούθησης για το μυϊκές, αερόβιες και αναερόβιες ιδιότητες των παικτών μαζί με τη δυνατότητά της ανάκτησης.

Τρεις διαφορετικοί τύποι δοκιμών που διεξήχθησαν σήμερα το πρωί : οMignoni, CMJ και HIT.

Ο πρώτος, για την ανίχνευση της συσσώρευση γαλακτικού οξέος, οι παίκτες έτρεξαν για έξι λεπτά με ταχύτητα 13,5 km / h. Ο δεύτερος εκτελώντας μια σειρά από άλματα σε μια πιεζοηλεκτρική πλατφόρμα, με στόχο τον υπολογισμό της ποιότητας των μυών και την αντοχή τους.

Η τελική αξιολόγηση εστιάζεται σε δέκα επαναλήψεις ενός κύκλου 25 μέτρων, εμπρός και πίσω, παρέχοντας ακριβή στοιχεία της ικανότητας αποκατάστασης των παικτών.

Η Γιουβέντους θα επιστρέψει στην εκπαίδευση σήμερα το απόγευμα, στην τελική προπόνηση της εβδομάδας.

Almiron στην Κατάνια. Grygera σήμερα στη Φούλαμ


Σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Κατάνια έχει ανακοινώσει ότι έχει αγοράσει από την Γιουβέντους τον Αργεντίνο μέσο Sergio Almiron. Ο πρώην παίκτης του Μπάρι, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Κατάνια, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία και οι όροι της μεταγραφής.

Σήμερα, η Γιουβέντους , επίσης θα πει αντίο σε ένα άλλο παίκτη ο οποίος δεν είναι στα σχέδια της ομάδας : ο Zdenek Grygera θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο με την Αγγλική Φούλαμ.
Θα παραμείνει στο Τορίνο, όπως όλα δείχνουν, ο Φάμπιο Γκρόσο που δεν μπορεί να βρει ομάδα, καθώς και οι Sorensen και Giandonato των οποίων το πέρασμα στην Λέτσε δεν θα γίνει.

Υπάρχουν πιθανότητες για «γάμο» Ελία – Γιουβέντους.


Πριν από αρκετές ημέρες είχε αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο Ελιέρο Ελία να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους. Τελικά, ο προπονητής του Αμβούργου επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα λέγοντας ότι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή.

«Υπάρχει ενδιαφέρον. Υπάρχουν πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή. Θα δούμε», τόνισε ο Μίκαελ Ένινγκ σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τις κακές εμφανίσεις του νεαρού άσου της γερμανικής ομάδας.

«Έχει προπονηθεί αλλά δεν έπαιξε καλά. Χρειάζεται βοήθεια», κατέληξε.

«Θέλει Γιούβε ο Μπρούνο Άλβες»


Ο πατέρας του Μπρούνο Άλβες ξεκαθάρισε πως ο πρώην αμυντικός της Πόρτο επιθυμεί διακαώς την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Γιουβέντους.

Ο διεθνής Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έχει συνδεθεί τις τελευταίες μέρες με τον ιταλικό σύλλογο. Ο πατέρας του, φυσικά, στάθηκε στο πλευρό του, αφού το Τορίνο μεταξύ άλλων έχει… ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες σε σχέση με αυτές της Αγίας Πετρούπολης.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο πατέρας του παίκτη της Ζενίτ εκθείασε τον Μπρούνο Άλβες στον ιταλικό Τύπο:

«Ο γιος μου είναι από τους κορυφαίους αμυντικούς του κόσμου, όπως η Γιουβέντους είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Seria A. Φυσικά χάρηκε από το ενδιαφέρον, αλλά θέλει να φορέσει την φανέλα της ομάδας, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει ήδη στην Ζενίτ.

Ελπίζω να δω τον γιο μου στο Τορίνο μέσα στην εβδομάδα. Πάντως είναι επαγγελματίας και θα δεχθεί την απόφαση της Ζενίτ».

Conte : "Ευχόμαστε να βάλουμε στέρεες βάσεις φέτος"


"Είναι μια λεπτή στιγμή αναδόμησης και είμαι περήφανος που ο πρόεδρος Agnelli και ο διευθυντής Marotta σκέφτηκαν εμένα ως το ιδανικό, σωστό πρόσωπο για να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε να ξαναγράφουμε την ιστορία της Juventus": χωρίς παχιά λόγια έδωσε το στίγμα της προσπάθειάς του o Antonio Conte στη συνέντευξη με την οποία εγκαινίασε το "Filo Diretto" του Juventus Channel για φέτος.

Συνέντευξη με την οποία διαμήνυσε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της αναδόμησης, κάτι "που σίγουρα σου δίνει σπουδαία κίνητρα, μεγάλες ευθύνες, μεγάλες δυσκολίες αλλά όταν έρθει η αναδόμηση, μετά θα ζήσουμε σίγουρα μεγάλες χαρές". "Ευχόμαστε να βάλουμε στέρεες βάσεις φέτος. Όπως λέω, θα χρειαστεί λίγη υπομονή αλλά το σημαντικό είναι όλα τα στοιχεία να είναι στη σωστή θέση. Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία υπάρχουν, πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να έχουμε υπομονή να χτίσουμε, για να ξεκινήσουμε μετά να κατοικούμε το νέο μας σπίτι", συμπλήρωσε έχοντας θυμίσει ότι το Delle Alpi ήταν "σκηνικό μεγάλων νικών για μας".

Το 4-2-4 είναι ένα 4-4-2 λίγο πιο επιθετικό

Στη συνέντευξη ο mister κλήθηκε να εξηγήσει το σύστημά του. Και έτσι θυμήθηκε την εμπειρία του ως προπονητή στο Arezzo όπου, μετά από μια κακή αρχή ("μου στέρησαν πέντε κρίσιμα πέναλτυ και είναι πολλά) και την απομάκρυνσή του, επέστρεψε και αποφάσισε να τα δώσει όλα για όλα παίζοντας επιθετικά "γιατί έπρεπε να κερδίσουμε": "στα 12 παιχνίδια κερδίσαμε 8, ήρθαμε ισόπαλοι σε δυο και χάσαμε 2, ανάμεσα στα οποία και αυτό με τη Juve", θυμάται γελώντας.
Εκεί, λοιπόν, εξηγεί ότι γεννήθηκε η ιδέα του 4-2-4 του: "όλα αυτά είναι μόνο νούμερα που και σε δημοσιογραφικό επίπεδο διασκεδάζουν. Τελικά, όμως, είναι ένα 4-42, μακάρι αλλάζουν λίγο οι αποστάσεις των εξτρέμ που παίζουν λίγο πιο ψηλά σε σχέση με το 4-4-2. Για μένα είναι ένα 4-4-2 μακάρι λίγο πιο επιθετικό αλλά παραμένει στη βάση εκείνη η ιδέα", είπε για να συμπληρώσει: "κατά την άποψή μου σε επιθετικό επίπεδο οι τέσσερις εναντίον τεσσάρων είναι ο καλύτερος τρόπος για να δυσκολέψεις την αντίπαλη άμυνα. Σίγουρα χρειάζονται ισορροπίες, υπάρχουν δυο φάσεις, η φάση της κατοχής μπάλας και της μη κατοχής αλλά ξεκινώ από την προϋπόθεση πως όταν υπάρχει θέληση να τρέχουμε όλοι μαζί και να τρέχουμε καλά, μπορεί να δημιουργήσεις οποιαδήποτε κατάσταση θες να δημιουργήσεις".
"Ο ποδοσφαιριστής Conte θα ήταν καλός ερμηνευτής του 4-2-4 ή θα συμβούλευες τον Marotta να τον πουλήσει", ρωτήθηκε ο mister: "θα μπορούσα να είμαι ο ένας από τους δυο κεντρικούς μέσους, σε ένα 4-2-3-1, πίσω από τους επιθετικούς", ήρθε η απάντηση.

O Conte είχε ετοιμάσει την ομάδα για το ματς με την Udinese, "είχαμε τελειώσει λίγα λεπτά νωρίτερα την προπόνηση προετοιμάζοντας πολύ καλά το παιχνίδι, υπάρχει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση από τα παιδιά γιατί για μας το παιχνίδι θα παιζόταν. Μετά ήρθε αυτή η είδηση (σ.σ. της αναβολής)και σίγουρα στεναχωρεί να πρέπει να αναβάλλεις την πρεμιέρα. Ας πάρουμε το ποτήρι μισογεμάτο και ας πούμε ότι το ντεμπούτο θα το κάνουμε στο σπίτι μας, με τα εγκαίνια του καινούριου σπιτιού μας", είπε αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωση τους τόσοι παίχτες που θα πάνε στις εθνικές. "Αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό μιας μεγάλης ομάδας, να έχεις διεθνείς παίκτες".

Το νέο μας γήπεδο πρέπει να γίνει βάραθρο, ιδίως στις δύσκολες η ομάδα να νιώσει τον κόσμο κοντά και ο αντίπαλος την πίεση. Έτσι οι φίλαθλοι μας θα μας κάνουν να κερδίσουμε πολλούς βαθμούς

To νέο γήπεδο, που για τον Conte αντιπροσωπεύει "σημαντικές συγκινήσεις", πρέπει να γίνει βασικό όπλο της ομάδας: "πρέπει να γίνει καθοριστικό για μας τους juventini, για τους tifosi. Είναι αναπόφευκτο, ένα τέτοιο στάδιο, αγγλικού στυλ, με τον κόσμο κοντά στους παίκτες, μπορεί να γίνει καθοριστικό αν ο κόσμος", "συμπεριφέρεται σωστά" τον διέκοψε η Valeria Ciardello του Juventus Channel, "ναι, σωστά αλλά πέραν αυτού. Πρέπει το σπίτι μας να γίνει ένα βάραθρο (σ.σ. bolgia [1]) με την ένοια ότι πρέπει να είναι (ο κόσμος) κοντά στην ομάδα, να την προτρέπει όλες τις στιγμές, κυρίως στις δύσκολες στιγμές, γιατί θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, γιατί θα υπάρξουν όμορφες στιγμές και στιγμές δυσκολίας. Κυρίως στις δύσκολες στιγμές πρέπει να γίνει αισθητό πόσο κοντά είναι ο κόσμος στην ομάδα του όπως και η πίεση στον αντίπαλο. Αν συμβούν όλα αυτά πιστεύω ότι το νέο μας σπίτι θα γίνει για μας καθοριστικό. Και οι tifosi μας θα μπορούν να μας κάνουν να κερδίσουμε πολλούς βαθμούς".
Ιδιαίτερη μνεία στους φιλάθλους έκανε ο Conte και όταν ρωτήθηκε για τη θερμότατη υποδοχή που του επιφυλλάσσουν οι tifosi: "είμαι ικανοποιημένος που οι tifosi τραγουδάνε το όνομά μου και θα είμαι ακόμα περισσότερο ικανοποιημένος αν οι φίλαθλοι τραγουδάνε τα ονόματα των παικτών μας, γιατί θα με κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο", είπε.


Ο Conte ρωτήθηκε και για την τελευταία χρονιά του σημερινού capitano, μάλιστα του διατυπώθηκε η ευχή να τον χρησιμοποιεί όσο περισσότερο γίνεται. "Με τον Alessandro παίξαμε μαζί και τώρα έχω την τιμή να τον έχω και ως παίκτη μου. Ο Alessandro για μένα δεν θα είναι ποτέ ένα πρόβλημα, υπό κανένα πρίσμα, γιατί είναι ένας παίκτης που θα μου δίνει πάντα ένα καλό χέρι, τόσο όταν θα καλείται να παίξει από το 1ο λεπτό, απ' το 70ο , απ' το 80ο και σε όλες τις πιθανές καταστάσεις. Ο Ale
x είναι ένας ποδοσφαιριστής σίγουρα μεγάλης ποιότητας. Θα υπάρξουν στιγμές που θα τον χρησιμοποιήσω από την αρχή, άλλες που θα μπει στην εξέλιξη του ματς από τον πάγκο. Ο Alex είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας και όταν παίζει μπορεί να πει ακόμα πολλά", συμπλήρωσε.
Στο, συνηθισμένο πια, ερώτημα σε ποιον παίκτη αναγνωρίζεται περισσότερο σήμερα, επανέλαβε: "είναι δύσκολο γιατί όπως και να έχει ο καθένας έχει τα χαρακτηριστικά του. Υπάρχει ένας παίχτης που σίγουρα με πλησιάζει, ας πούμε ότι εγώ πλησιάζω περισσότερο σε αυτόν, και είναι ο Marchisio: ένας παίκτης καλός στις διεισδύσεις, με μεγάλη τακτική ευελιξία, πολύ ευφυής. Να, μακάρι πλησιάζω περισσότερο σε αυτόν αλλά όπως είπα και προηγουμένως πιστεύω ότι αυτός είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με μένα και του εύχομαι ακόμα περισσότερες επιτυχίες από εκείνες που είχα εγώ". "Χάρη και στη βοήθειά σου", του επισήμανε η Valeria Ciardello. "Aυτό σίγουρα", απάντησε ο mister.

Ο Conte έκανε και μια αναφορά ελληνικού ενδιαφέροντος αφού όταν ρωτήθηκε ποιός είναι το πιο συγκινητικό του γκολ με τη φανέλα της Juventus, μνημόνευσε "εκείνο στην έδρα του Ολυμπιακού, αν και δεν ήταν ωραιότατο. Χάναμε 1-0 και πρακτικά είχαμε αποκλειστεί. Εγώ είχα σχίσει μισό χείλος, συνέχιζα να παίζω με ένα μαντήλι για να συγκρατώ το αίμα και έβαλα αυτό το γκολ ένα τέταρτο πριν από το τέλος που μας επέτρεψε να προκριθούμε".

Τέλος, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι πάντα ήθελε να γίνει προπονητής ("θυμάμαι όταν έπαιζα στο Lecce, Μου άρεσε να προπονώ την ομάδα του αδερφού μου στο σχολείο"), ο Conte σημείωσε πως είχε την τύχη να βρει σπουδαίους προπονητές: Lippi, Ancelotti, Sacchi, Trapattoni, Zoff από τους οποίους πάντα σημείωνε κάτι. "Τώρα έχω μια μεγάλη τύχη/ευκαιρία (chance). Πάντως, πιστεύω ότι την κέρδισα με την αξία μου".

O Estigarribia, ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις.


Άλλη μια μεταγραφή επισημοποιείται: η Juventus ανακοίνωσε επίσημα χθες το απόγευμα ότι ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις του Marcelo Estigaribbia, 24χρονου διεθνούς παραγουανού που αγωνίζεται ως αριστερός χαφ στο 3-4-3 των Nevell's Boys της Αργεντινής αλλά ανήκει στη γαλλική Le Mans. Ο νεαρός χαρακτηρίζεται από τις πολλές ντρίμπλες (αλλά του λείπει το γκολ) και η μεγάλη του ταχύτητα που στο πρόσφατο Copa America έφερε σε δύσκολη θέση τον Dani Alves.

"Aυτό είναι ένα γιγαντιαίο βήμα στην καριέρα μου", δήλωσε στο Tuttosport που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όπου αναγνώρισε ότι έπαιξε αποφασιστικό ρόλο το γεγονός ότι πήρε το ιταλικό διαβατήριο "που περίμενα από τα τέλη Ιουλίου. Έζησα στιγμές αγωνίας γιατί αυτή ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί αλλά η Juve δεν θα με έπαιρνε αν ήμουν εξωκοινοτικός", δήλωσε.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παίκτης της Juve πρέπει να Θεωρείται ο Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια


Δανεικό για έναν χρόνο, απέκτησε η Γιουβέντους, τον Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια, από την Ντεπορτίβο Μαλδονάδο.

Με τα χρώματα της Γιουβέντους θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς.

Ο Παραγουανός εξτρέμ, που ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Κόπα Αμέρικα, παραχωρήθηκε δανεικός στην «μεγάλη κυρία» από την Ντεπορτίβο Μαλδονάδο, με οψιόν αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εστιγκαρίμπια αναμένεται να κοστίσει σε πρώτη φάση, στη «Γιούβε», περίπου 400.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που η Γιουβέντους θελήσει να αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, τότε θα χρειαστεί να καταβάλει 5 εκατ. ευρώ.

Μέσα ο Vucinic 10 μέρες εκτός ο Krasic.


H αναβολή της 1η αγωνιστικής της Serie A θα επιτρέψει στον Antonio Conte να έχει στην διάθεσή του και τον Milos Krasic για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν με την Parma στις 11 Σεπτεμβρίου: η Juventus ανακοίνωσε ότι ο σέρβος, που είχε αποχωρήσει από την προπόνηση προχθές "θα επιστρέψει σε δέκα μέρες". Στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα επανήλθε κανονικά ο Mirko Vucinic που χθες, έχοντας ξεπεράσει την ίωση, είχε κάνει διαφοροποιημένη προπόνηση.

Προσπάθεια δανεισμού του Afellay.


Φαίνεται ότι η Γιουβέντους έχει αλλάξει τακτική τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών και θα ψάξει να κάνει μια πολύ καλή κίνηση αν πετύχει, έτσι δόθηκε το πράσινο φως για ένα δανεισμό πολυτελείας, που φαίνεται να είναι η τακτική του Marotta τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα με τη Stampa, στο στόχαστρο του διευθύνοντος συμβούλου της Juventus βρίσκεται ο Ibrahim Afellay, μέσος της Barcelona που δεν θα τη δυσαρεστούσε να ξεφορτωθεί για ένα χρόνο το βαρύ μισθό του. Η επιχείρηση προσέγγισης αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο σαββατοκύριακο, λίγες ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Η νέα κίνηση έρχεται σε συνέχεια του φρένο στην υπόθεση Malouda που είναι φτηνός στην αγορά αλλά ακριβός στο μισθό: 4,5 εκ. για έναν παίχτη 31 ετών θεωρούνται πολλά αν η Juve μπορεί να φτάσει με ανάλογα ποσά, και χωρίς αγορά, σε έναν παίχτη σαν τον Afellay.

Αναβλήθηκε η πρώτη αγωνιστική της Serie A


Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέβαλε την πρώτη ημέρα της Serie A, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου με την ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση: «Μετά την απεργία των παικτών για τη μη υπογραφή της Συλλογικής σύμβασης LNP League - AIC, η πρώτή ημέρα του πρωταθλήματος της Serie A της σεζόν 2011/2012, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία που θα καθορισθεί. "

Πρόταση των ποδοσφαιριστών για υπογραφή συλλογικής σύμβασης γέφυρας για ένα χρόνο είχε δημιουργήσει ελπίδες αλλά απορρίφθηκε από τη Lega που ανακοίνωσε την αναβολή μετά την ανακοίνωση της Aic ότι οι παίχτες δεν θα αγωνιστούν.

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο απεργούν οι ποδοσφαιριστές στην Ιταλία είναι η έκτακτη κυβερνητική εισφορά που ζήτησαν να πληρώνεται από τις ομάδες (π.χ. ένας παίκτης που αμείβεται με 9 εκατ. ευρώ ετησίως, θα πλήρωνε 400.000). Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές επιμένουν να αφαιρεθεί η παράγραφος που αναφέρει πως ο προπονητής έχει δικαίωμα να στέλνει έναν ανεπιθύμητο παίκτη να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα ή να τον υποχρεώνει να παίρνει μεταγραφή.

Από την πλευρά της, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος απάντησε αρνητικά και πρότεινε να ιδρυθεί ένα ταμείο που θα βοηθούσε ομάδες μετρίου μπάτζετ ή περιορισμένων δυνατοτήτων. Επίσης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων θέλουν να προστεθεί στη νέα συλλογική σύμβαση πως οι παίκτες θα είναι αυτοί που θα πληρώνουν τον νέο φόρο αλληλεγγύης που επιβάλλει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Giaccherini, και επίσημα στη Γιούβε ,ε 6 εκατ. ευρώ: «Ένα όνειρο που βρίσκομαι εδώ»

Εδώ είναι η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Corso Galileo Ferraris :"Juventus Football Club SpA ανακοινώνει ότι έχει αγοραστεί από την AC Cesena SpA το δικαίωμα του παίκτη Emanuele Giaccherini και για το ποσό των 6 εκατ ευρώ.
Ταυτόχρονα, οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει συμφωνία συμμετοχής σύμφωνα με την οποία θα πάρει 3 εκατ. ευρώ μετρητά και τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ σε 3 χρόνια στην Cesena. "

Αμέσως μετά ο παίκτης δήλωσε : " Το να είσαι παίκτης της Γιουβέντους για μένα είναι ένα όνειρο . " Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Emanuele Giaccherini, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στη Γιουβέντους, στην πρώτη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει η επαγγελματική του επιλογή. " Για μένα ήταν ένα όμορφο καλοκαίρι: Είμαι παντρεμένος, πρόκειται να γίνω μπαμπάς, και στη συνέχεια ήρθε η μεταγραφή μου στη Γιούβε είναι ότι καλύτερο για μένα. Έζησα εκείνες τις ημέρες με μεγάλη ελκτική ηρεμία γιατί πάντα είμαι πρόθυμος για μια μεγάλη ομάδα και τώρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Τορίνο ".

Ο Giaccherini είναι έτοιμος για την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: « Δεν φοβάμαι, ήρθα από χαμηλά, έκανα πολλά και έφτασα στην ηλικία των 25 και η Γιουβέντους είναι ένα ακόμη άλμα προς την ποιότητα μου. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία για μένα, μια δοκιμασία για τον εαυτό μου, αλλά θα έχω συμπαίκτες πολύ καλούς παίκτες. Ξέρω ότι ο προπονητής με ήθελε πραγματικά γιατί θέλει παίκτες που είναι πεινασμένοι και τώρα μπορώ να δώσω μόνο τα δυνατά μου για να αποδείξω την αξία μου. Είμαι ένα πολύ αποφασισμένο άτομο και πραγματικά πιστεύω στο έργο και τη θυσία που με έφερε εκεί που είμαι σήμερα.

Έξω από την επίθεση; Αυτός είναι ο ρόλος που ενισχύει καλύτερα τα χαρακτηριστικά μου . "

Πρόβλημα με Κράσιτς, 24.000 διαρκείας. Πίρλο καλύτερος στην προετοιμασία.


Μετά τον τραυματισμό του Alessandro Matri άσχημα είναι τα νέα και για τον Milos Krasic που εγκατέλειψε την πρωινή προπόνηση μετά από έναν επώδυνο μυϊκό τραυματισμό. Η κατάστασή του θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Η Juventus ανακοίνωσε ότι σχεδόν 20 μέρες πριν το πρώτο εντός έδρας ματς, με την Parma, έχουν διατεθεί σχεδόν 24.000 διαρκείας (αύξηση 58%) 15.100 περισσότερα εισιτήρια σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τορίνο.

Επίσης σε ψηφοφορία που έγινε στο Vecchiasignora.com o Andrea Pirlo αναδείχθηκε, με 46,98 %, ο καλύτερος παίκτης της προετοιμασίας με δεύτερο το νεαρό Cristian Pasquato (19,50 %) και τρίτο τον Vucinic (12,34%). Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Del Piero (6,17 %) και ο Lichsteiner (6,03 %).

Σύγκρουση μέχρι τέλους Lega-Aic, προς αναβολή η 1η αγωνιστική


Όπως όλα δείχνουν μάλλον δεν θα έχουμε αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία καθώς είναι ανένδοτη η Lega ("δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης", "είμαστε όλοι στο όριο της χρεωκοπίας", "αντί οι παίχτες να πάρουν σκάφος των 2 εκ., ας πάρουν ένα του 1,8 εκ. και τα υπόλοιπα να πάνε στην εισφορά") επέρριπτε όλη νύχτα χθες την ευθύνη στην Ομοσπονδία των Ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα να εξασθενίζουν οι πιθανότητες να παιχτεί το σαββατοκύριακο η 1η αγωνιστική. Τελευταία ελπίδα, η πρόταση του προέδρου της Figc (που είναι κόκκινο πανί για πολλούς προέδρους), Giancarlo Abete που ωρίμασε μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής: να διατεθεί ποσό 20 εκ. από τους πόρους της Ομοσπονδίας για την κάλυψη της Lega σε περίπτωση προσφυγών για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που επέβαλε η κυβέρνηση και που η Lega θεωρεί ότι πρέπει να επιβαρύνει αποκλειστικά τους παίχτες. Ο Sky επίσης κάλεσε όλες τις πλευρές "να ξεπεράσουν με διάλογο τις δυσκολίες και να μην προδώσουν τις προσδοκίες εκατομμυρίων θεατών".

To Διοικητικό Συμβούλιο της Figc, επισημοποιώντας την πρόταση, εξουσιοδότησε τον Abete να αναβάλλει την 1η αγωνιστική "αν μέχρι αύριο δεν υπάρξει συμφωνία της Lega με την Aic. Σήμερα περιμένω νέα από τον Beretta", είπε ο Abete καθιστώντας σαφές ότι η Lega πρέπει να κάνει πίσω αποδεχόμενη το ποσό που θέτει στην διάθεσή της η Ομοσπονδία.

Θέλει Μαλουντά η Γιουβέντους


Το ενδιαφέρον της «μεγάλη κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου για τον μεσοεπιθετικό της Τσέλσι, επιβεβαίωσε ο Τζιουζέπε Μαρότα.

Ο γενικός διευθυντής των «Μπιανκονέρι» μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου υποστήριξε πως ο Γάλλος άσος είναι ενδιαφέρων ποδοσφαιριστής: «Δυστυχώς ο Μαλουντά δεν ανήκει σε μας, αλλά είναι ένας ενδιαφέρων παίκτης».

Ο ποδοσφαιριστής είχε εκφράσει την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Τσέλσι, ωστόσο, η απόφαση της διοίκησης των «μπλε» να του προσφέρει μονοετές συμβόλαιο, άλλαξε τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την «Mirror» η Τσέλσι είναι θετική στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, έναντι 5 εκατομμυρίων λιρών και η Γιουβέντους προτίθεται να κάνει πρόταση τριών ετών στον παίκτη, μαζί με την διαβεβαίωση πως θα έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, ενόψει και του EURO 2012.

Και ο Μαρσέλο Εστιγαρίμπια στη Γιούβε.


Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία με την Τσεζένα για τον Εμανουέλε Τζιακερίνι, η Γιουβέντους απέκτησε άλλο ένα αριστερό χαφ. Ο λόγος για τον Παραγουανό διεθνή Μαρσέλο Εστιγαρίμπια.


Ο 23χρονός Εστιγαρίμπια ανήκει στη Λε Μαν, αλλά την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Αργεντινή με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις και ο δανεισμός του θα κοστίσει στους «μπιανκονέρι» 450.000 ευρώ, ενώ θα μπει και οψιόν αγοράς στα 5 εκατ. ευρώ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Παραγουανός. «Θα αγωνιστώ στην Ιταλία. Μου έχουν πει να μην αποκαλύψω το όνομα του συλλόγου μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Οι εκπρόσωποί μου είναι ήδη στην Ιταλία για τις τελικές λεπτομέρειες».

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις ο Giaccherini


Το πρώτο βήμα για την επισημοποίηση της απόκτηση του Emanuele Giaccherini έγινε: η Juventus ανακοίνωσε ότι ο παίχτης υποβάλλεται ήδη σε ιατρικές εξετάσεις στην Clinica Fornaca ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Isokinetic και στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ιατρικής για να ολοκληρώσει τις εξετάσεις. Δεν ανακοινώθηκε ακόμα τι ώρα θα παρουσιαστεί επίσημα, αλλά στο TuttoJuve.com γράφτηκε ότι το απόγευμα θα προπονηθεί κανονικά με την ομάδα κάτω από τις εντολές του Conte.
Oι πληροφορίες των sites επιβεβαιώνουν ότι ο Martinez δέχθηκε να πάει δανεικός στην Cesena (η Juve θα καταβάλει το μισθό 1 εκ. για το πρώτο χρόνο) και ότι ο Giaccherini θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με καμάρι πέρασε ο δήμαρχος του Τορίνο Piero Fassino από το Νέο Στάδιο της Juve μαζί με τον Πρόεδρο Andrea Agnelli.


Συνοδευόμενος από τον Andrea Agnelli, τον διευθύνοντα σύμβουλο Aldo Mazzia και τον διευθυντή του νέου σταδίου Francesco Gianello, o νέος δήμαρχος του Τορίνο (και από πάντα tifoso juventino) Piero Fassino μπόρεσε να θαυμάσει την εγκατάσταση του νέου γηπέδου που πλέον θα είναι το κόσμημα της πόλης :

« πρόκειται για αρχιτεκτονικό έργο εξαιρετικής γοητείας και όσοι έρθουν στα ματς θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα θέαμα μοναδικό γιατί το κοινό πρακτικά βρίσκεται "μέσα στο γήπεδο" και οι παίχτες θα μπορούν να ακούν τους θεατές στην πλάτη τους », είπε ο δήμαρχος του Τορίνο Piero Fassino που στη συνέχεια μίλησε για "πρωτοποριακή εγκατάσταση" που "θα πλουτίσει τη ζωή της πόλης" και για τις συμπληρωματικές εγκαταστάσεις και events που θα γίνουν εκεί.

Buffon: Ελπίζω να κάνω τουλάχιστον 35 παιχνίδια εκ των 38, δεν θα αγωνιστώ στα τελευταία, γιατί ήδη θα έχουμε κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.


Ο Gigi Buffon, είναι έτοιμος για μια νέα εποχή. Η εποχή για την νέα μεγάλη Γιουβέντους. « Υπάρχει τόσο πολύ ενθουσιασμό, μετά από δύο χρόνια από τη Γιούβε και είναι φυσιολογικό γιατί η επιθυμία για εκδίκηση είναι τόσο δυνατή - δήλωσε στο Sky Sports - Μαζί με αυτό τον ενθουσιασμό είναι μια μεγάλη ευθύνη, γιατί γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν και γνωρίζουμε ότι η ιστορία της Γιουβέντους μας οδηγεί σε μια άμεση αναγέννηση ».

Ο Gigi είναι στη Γιουβέντους από το 2001, δέκα χρόνια: « Δεν περίμενα να μείνω στο Τορίνο τόσο πολύ, αλλά τα έφερε η μοίρα έτσι, και πιστεύω πολύ σε ορισμένες ερμηνείες του πεπρωμένου. Η Γιουβέντους στην οποία όταν ήρθα ήταν διαρθρωτικά και καλά δομιμένη, μια ομάδα που είχε το DNA και τη νίκη στο αίμα της, ήταν μια ομάδα που αποτελείται από πολλούς πρωταθλητές. Αυτή, όμως, είναι μια Juve που αναγεννάται από τις στάχτες της και ελπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστρέψει για να οδηγήσει σε νέες επιτυχίες » .

Ο CONTΕ – ως παίκτης, και ως προπονητής. Οι διαφορές; « Βλέπω πολλές ομοιότητες με τον παίκτη. Ως ποδοσφαιριστής ήταν ένας από εκείνους που μου έμαθε αμέσως τι σημαίνει να είναι κάνεις στη Γιουβέντους ». ο τεχνικός ζήτησε τη βοήθεια από τους παλιούς, Μπουφόν και Ντελ Πιέρο στην αρχή της περιπέτειας του: « Η καλύτερη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε είναι να κερδίζουμε τους αγώνες. Και τότε θα έχουμε μέσα μας όλοι την εμπειρία και θα ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι Γιουβέντους. Νομίζω ότι εννοούσε αυτό ».

FANS - Ποια είναι η εικόνα του καλοκαιριού και η συμπαράσταση του κόσμου; « Σίγουρα οι οπαδοί της Γιουβέντους είναι τρελά ερωτευμένοι με αυτή την ομάδα. Κάθε οπαδός του ποδοσφαίρου και μετά από αυτά τα δύο χρόνια αποτυχίας θα έδειχνε αδιαφορία, αλλά οι οπαδοί μας κάθε άλλο, ήταν κοντά μας από την πρώτη μέρα της προετοιμασία, ήταν εκεί πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να μας δουν. Είναι σημαντικό για μας και είναι μια ένεση "εμπιστοσύνης και ηρεμίας» .

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : « Η Μίλαν είναι μπροστά από όλους. Κέρδισε το περασμένο έτος, έχει ενισχυθεί με στοχευμένες αγορές. Είναι ένα αυτοκίνητο που ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μονοπάτι για κάποιο χρονικό διάστημα. Σε σύγκριση με εμάς που ήμασταν ασταθείς έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ήδη σε κίνηση. Στη δεύτερη σειρά πιστεύω ότι υπάρχει η Inter. Θα αγοράσει τουλάχιστον ένα ακόμη μετά την αποχώρηση του Ετό, για να ενισχυθεί. Μετά είμαστε Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο, Ουντινέζε και Νάπολι ».

Τι ζητά αυτή τη σεζόν; « Νιώθω καλά και νομίζω ότι το δείχνω από την προετοιμασία. Ελπίζω να κάνω τουλάχιστον 35 παιχνίδια εκ των 38 : δεν θα αγωνιστώ στα τελευταία, γιατί ήδη θα έχουμε κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος ... »λέει γελώντας.

Ο Storari: « Πολύ καλός δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω τις αρετές του ».

Ουντινέζε - Το πρωτάθλημα θα κάνει το ντεμπούτο με την Ουντινέζε. Τι ελπίζετε; « Ελπίζω να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να χαίρονται πολύ για την επιτυχία τους. Έτσι θα κερδίσουμε πιο εύκολα ».

Ο Estigarribia στην Ιταλία, υπογράφοντας με έναν σύλλογο που είναι η Γιουβέντους?


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ultima Hora paraguagio», ο Μarcelo Estigarribia έφευγε χθες το βράδυ από το Ασουνσιόν προς την Ιταλία "να υπογράψει συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα, της οποίας το όνομα παραμένει ένα μυστήριο." Με τα άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης να υποθέτουν ότι είναι η Γιουβέντους.

Αν οι φήμες που έρχονται από την Παραγουάη είναι αληθινές, θα πρέπει μέσα στις επόμενες ώρες να βρίσκεται στην Ιταλία ο Estigarribia για να υπογράψει με τη νέα του ομάδα.

D'Amico, "Iaquinta θα μπορούσε να αφήσει τη Γιουβέντους"


Στην επιβεβαίωση πως ο Βιντσέντζο Ιακουίντα πολύ πιθανών να φύγει από την Γιουβέντους και να πάει σε κάποια ομάδα από την Αγγλία η την Ισπανία, ακόμα και στην Ελλάδα με πολύ μικρές πιθανότητες είναι η αλήθεια προχώρησε ο μάνατζερ του Αντρέα Ντ’ Αμίκο.

Ο μάνατζερ του Ιταλού επιθετικού, σε δηλώσεις του τόνισε πως «Όντως υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που τον θέλουν και κινούνται για την απόκτησή του, έχουμε προτείνει τον Βιντσέντζο και στον Ολυμπιακό είναι αλήθεια, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση. Εάν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει γρήγορα», ήταν τα πρώτα λόγια του εκπρόσωπου του Βιντσέντζο Ιακουίντα.

Και συνέχισε: «Όλα, όμως, έχουν να κάνουν με το τι προσφέρει η κάθε ομάδα. Εμείς περιμένουμε και παράλληλα συζητάμε. Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω και το ενδεχόμενο να μείνει στην Γιουβέντους».

O Βούτσινιτς έχει πυρετό. Συναγερμός στη επίθεση.


Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν υπάρχει ένα πρόβλημα για τον Conte. Η σημερινή κατάσταση του Μαυροβούνιου που εξακολουθεί να είναι το σπίτι με μια ήπια γρίπη και πυρετό ανησυχεί την ομάδα και τον προπονητή . Αν δεν καταφέρει να είναι έτοιμος μέχρι την Κυριακή, για το ματς με την Ουντινέζε τότε ο προπονητή της Juventus, που ήδη θα είναι χωρίς τον Matri θα έχει επιπλέον έναν πονοκέφαλο.

Συναγερμός στην επίθεση για την Γιουβέντους λοιπόν, ενόψει του ντεμπούτου της σεζόν την Κυριακή με αντίπαλο την Ουντινέζε στο Φρίουλι. Στην προπόνηση το πρωί στο Vinovo, ήταν απών ο Mirko Vucinic. Ο Μαυροβούνιος είναι στο σπίτι με μια ήπια γρίπη. Εκφράζεται η ελπίδα ότι θα ανακτήσει τις δυνάμεις του και την Κυριακή θα είναι απόλυτα έτοιμος. Αυτή τη στιγμή για την επίθεση της ομάδας είναι διαθέσιμοι μόνο οι Del Piero, Toni και Quagliarella. Ένα καλό νέο είχε σήμερα ο Αντόνιο Κόντε καθώς είδε τον Pepe να επιστρέφει στην ομάδα.

Να αποφύγουν την απεργία θέλουν στη Serie A η οποία πλέον μοιάζει αναπόφευκτη.


Συναντήσεις με τους αξιωματούχους του ιταλικού ποδοσφαίρου θα έχει η Ένωση των ποδοσφαιριστών για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να αποτραπεί η απεργία στην πρεμιέρα της Serie A.

Οι παίκτες έχουν δηλώσει ότι θα απεργήσουν αν δεν υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση μέχρι το Σάββατο.

Οι πρόεδροι των ομάδων ελπίζουν οι παίκτες να δεχθούν μία μικρή αλλαγή στο αμφιλεγόμενο άρθρο 7 του ιταλικού ποδοσφαιρικού κώδικα, το οποίο θα επιτρέπει στις ομάδες να εξαναγκάζουν τους παίκτες που δεν θέλουν να προπονούνται να απομακρύνονται από την πρώτη ομάδα ή να αποδέχονται μεταγραφή.

Επίσης οι σύλλογοι θέλουν να μπει μία ρήτρα με την οποία οι υψηλόμισθοι ποδοσφαιριστές θα δεχθούν μείωση λόγω του νέου φόρου που εισήγαγε η κυβέρνηση της χώρας, ως μέρος ενός πακέτου λιτότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της διοργανώτριας Αρχής της Serie Α, Μαουρίτσιο Μπερέτα, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

Τελικά το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης της Serie A φαντάζει ως το πιο ρεαλιστικό σενάριο μετά την σκλήρυνση της στάσης των συλλόγων: με εξαίρεση Cagliari και Siena οι υπόλοιποι 18 απέρριψαν τη συνεννόηση με την Aic στην πρόταση για τη νέα συλλογική σύμβαση των παιχτών που προτείνει η Ομοσπονδία των ποδοσφαιριστών. Η διαφορά παραμένει στο άρθρο 4 που αφορά τη εισφορά αλληλεγγύης που σύμφωνα με τους συλλόγους πρέπει να καλυφθεί πλήρως από τους παίχτες και στο άρθρο 7 που κατά τη Lega πρέπει να προβλέπει την απόλυτη αυτονομία των προπονητών στην οργάνωση των προπονήσεων των παιχτών και ειδικά τη δυνατότητα να υπόκεινται σε διαφοροποιημένες και ξεχωριστές προπονήσεις όσοι παίχτες κριθεί ότι πρέπει να μείνουν εκτός; πρώτης ομάδας. Μετά την απόφαση, ο πρόεδρος της Lega, maurizio Beretta θα μεταβεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Figc) που παραμένει εν συνεδριάσει από το μεσημέρι για να αναφέρει την εξέλιξη. Τα sites αναφέρουν πως η απεργία είναι πλέον "αναπόφευκτη" ή, έστω, "πολύ κοντά"

Τράμπα Άλβες-Μπονούτσι στα σκαριά!


Τον Μπρούνο Άλβες θέλει να αποκτήσει η Γιουβέντους ως αντάλλαγμα από την Ζενίτ για τον Λεονάρντο Μπονούτσι.

Ο Μπονούτσι αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο της Ζενίτ στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς ο τεχνικός των Ρώσων, Λουτσιάνο Σπαλέτι, δεν είναι ικανοποιημένος από τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας του και αναζητεί ένα μπακ.

Έτσι ο πρώην άσος της Μπάρι είναι ο πρώτος στόχος, ωστόσο η Γιουβέντους για να τον παραχωρήσει, αναμένεται να ζητήσει ως αντάλλαγμα τον Μπρούνο Άλβες, ο οποίος αποτελεί τον στυλοβάτης της άμυνας της Ζενίτ.

Ο Μπονούτσι αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την Μπάρι αντί 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Μπρούνο Άλβες είχε κοστίσει στην Ζενίτ το 2010, 22 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από την Πόρτο.

Και Μαλουντά για Γιουβέντους


Όντας σε αναζήτηση παίκτη για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής της, η Γιουβέντους έχει πολλές επιλογές στη λίστα υποψηφίων της, με αυτά των Ελιέρο Ελία, Χουάν Μανουέλ Βάργκας και Ντιέγκο Περότι (το Νο1 του Αντόνιο Κόντε) να ξεχωρίζουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την “Tuttosport”, η «Γηραιά Κυρία» έχει στρέψει την προσοχή της και στον Φλοριάν Μαλουντά της Τσέλσι.

Ο Γάλλος χαφ, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής δύο συμμετοχές με την ομάδα του στην Premier League και ένα γκολ, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013 με τους «μπλε» και βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Αντρέ Βίλας-Μπόας. Οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται σε επαφές με τους Λονδρέζους για την απόκτηση του Άλεξ, αφού θέλουν και ενίσχυση στα στόπερ, και πλέον θέλουν να πάρουν πακέτο και τον 31χρονο Μαλουντά.