JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

2012 ευχές σε όλους από το Juve-ntino. Χρόνια Πολλά.



Περιμένοντας το νέο έτος θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους Έλληνες Γιουβεντίνους, Υγεία, Χαρά και Ευτυχία, ο καινούργιος χρόνος να φέρει σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά ότι ποθεί και να πετύχει όποιους στόχους θέσει τι νέα χρονιά.

Στη δύσκολη κατάσταση που περνάμε ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα όσο πιο θετικά γίνετε, θα μας κάνει καλό, καλύτερα να βλέπουμε το ποτήρι μισό γεμάτο παρά μισό άδειο.

Τέλος για την αγαπημένη μας ομάδα εύχομαι να καταφέρει να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές το 2012 και να καταφέρει στο τέλος τις σεζόν να έχει ραμμένο στην τιμημένη φανέλα το τρίτο αστέρι. Όσο κα αν κάποιους τους πονέσει εμείς θα το ράψουμε. Σηκώστε την κούπα και εμείς θα τρελαθούμε.

Χρόνια πολλά σε όλους.
Καλή και ευτυχισμένη χρονιά.
Προ πάντως υγιείς.

2012 ευχές από το Juve-ntinos.blogspot.com
2012 ευχές από το Juve-ntinos!!!.Radio!!!.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια Πολλά. Καλά Χριστούγεννα.!





Χρόνια πολλά, Καλές γιορτές,
Χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία χαρά και ευτυχία για όλους.!!



Το Juve-ntinos.blogspot.com 
και το Juve-ntinos Radio!!!


Εύχεται σε όλους τους Έλληνες Tifosi Bianconeri, καλές γιορτές με υγεία, χαρά, ευτυχία και με περισσότερες νίκες για την ομαδάρα μας και το νέο έτος που έρχεται να φέρει το τρίτο αστέρι στην τιμημένη και βαριά φανέλα της Μεγάλης Κυρίας του Ιταλικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!
                           ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟ ΧΡΟΝΟΣ !!!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Conte: «Αυτήν είναι μια ομάδα με «Ο» κεφαλαίο».


O Αντόνιο Κόντε έχει επαινεθεί για την Γιουβέντους που χτίζει και για το χαρακτήρα που εμφανίζει στη Serie Α η ομάδα με την αποψινή επίδειξη δύναμης ενάντια στην Ουντινέζε. Ο προπονητής χαιρέτησε τις προσπάθειες των παικτών του να σπάσουν την  πιο δυνατή άμυνα του πρωταθλήματος.

Μετά το τελικό σφύριγμα, ο 42χρονός τεχνικός είπε:

«Αυτήν είναι μια ομάδα με «Ο» κεφαλαίο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι σήμερα είδαμε τις δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος να έρχονται αντιμέτωπη η μια με την άλλη. Μέχρι τώρα, η Ουντινέζε έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της , σκοράροντας 14 γκολ και δεχόμενη μόλις δύο. Γι 'αυτό λέω ότι απόψε έχουμε δείξει δύναμη και σταθερότητα. Δεν πιστεύω ότι ο καθένας είναι σε θέση να έρχεται στο Ούντινε και να δημιουργεί τόσες σημαντικές ευκαιρίες. Είμαστε αήττητοι και στην κορυφή, αν μου το έλεγε κάποιος όταν υπέγραφα  στην ομάδα ως προπονητής, θα τον θεωρούσαν τρελό».

Ο Conte υιοθέτησε μια διαφορετική τακτική προσέγγιση για το παιχνίδι, με τρεις στην άμυνα και ενισχύοντας το κέντρο του :

«Η Ουντινέζε, όπως και η Νάπολι, είναι ομάδα γρήγορη και καλή στα άκρα παίζει γρήγορα με αντεπιθέσεις και ξέρουν πώς να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους. Ήμασταν έτοιμοι για την αναμέτρηση και θέλαμε να έχουμε περισσότερους παίκτες στα άκρα μας. Στην πραγματικότητα,  και με το 4-3-3 παίζουμε με 3 μεσαίους, γιατί ο Lichtsreiner συχνά βγαίνει μπροστά και επομένως το πέρασμα από τη μια τακτική στην άλλη έρχεται αρκετά φυσιολογικά, χάρη και σε παίχτες σαν τον Estigarribia».

Το παιχνίδι ήταν σφιχτό, στον οποίο η προετοιμασία αποδείχθηκε το κλειδί:


«Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος πολύ καλά για αυτού του είδους τα παιχνίδια, αλλιώς θα αντιμετωπίσεις αρκετές δυσκολίες. Μελετήσαμε προσεκτικά την Ουντινέζε και αυτοί έκαναν τι ίδιο με μας. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχει η ανάγκη να είναι καλά προετοιμασμένη η ομάδα και αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είμαστε αήττητοι. Προσπαθήσαμε πάντως να επιτεθούμε, αλλά με προσοχή γιατί αν δεν προσέχαμε θα είχαμε φάει μια ηχηρή κατραπακιά, επειδή όποιος μας αντιμετωπίζει παίζει το παιχνίδι της ζωής του. Και αυτό για μας πρέπει να είναι λόγος περηφάνιας». 



Buffon: "Είμαστε υπερήφανοι που ήμαστε πρώτοι και αήττητοι"  




Ο Gigi Buffon μπορεί τώρα να απολαύσει τις διακοπές των Χριστουγέννων, χαίρεται που είναι η ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ επίσης είναι αήττητη. Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια, γιατί η Γιουβέντους είναι η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που δεν έχει ακόμη χάσει έναν αγώνα αυτή τη σεζόν:


«Ήταν ένα έντονο παιχνίδι, ειδικά με βάση την τακτική. Και οι δύο πλευρές είχαν κάποιες ευκαιρίες για σκοράρισμα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν δίκαιο. Είμαστε υπερήφανοι, και πιστεύω ότι μετά από δυο έβδομες θέσεις κανείς δεν θα πίστευε να καταφέρει να φτάσει αυτή τη θέση στη βαθμολογία στα τέλη. Ο στόχος μας το 2012; Να βγούμε στο Champions League. Αυτό είναι ψηλά στη λίστα μας».




Κιελίνι: "Μας δίνει χαρά που στο τέλος του 2011 είμαστε στην κορυφή"


Η σύγκρουση στο Ούντινε είχε αντιμέτωπες τις δύο πιο δυνατές άμυνες του πρωταθλήματος, γεγονός που οδήγησε σε έναν αγώνα χωρίς goal. Και οι δύο ομάδες Γιουβέντους και Ουντινέζε πίεσαν για να σπάσουν το αδιέξοδο, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.
Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι σχολίασε την απόδοση της Γιουβέντους, εκφράζοντας την ευτυχία για το ότι η ομάδα είναι στην κορυφή.



Ο 27χρονός, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και προσπαθήσαμε να το κάνουμε. Δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε καλά, και συχνά δεν είχαμε καλά τελειώματα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι. Πιστεύω ότι λίγες ομάδες που θα έρθουν εδώ  θα καταφέρουν να παίξουν ένα παιχνίδι όπως αυτό και να πάρουν κάτι. Μας δίνει χαρά που στο τέλος του 2011 είμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ακόμη και αν θα προτιμούσαμε να ήμασταν μόνοι μας. Η Μίλαν παραμένει το φαβορί, αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος».





Barzagli: "Αυτή η Γιούβε είναι σκληρή και δυνατή ομάδα"

Ο Andrea Barzagli είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του  στις δηλώσεις του και τελείωσε το 2011 με μια μεγάλη απόδοση, δίνοντας ασφάλεια στην άμυνα, παρά την αλλαγή του συστήματος: 

«Θέλαμε να δείξουμε μια καλή απόδοση, αλλά αυτό το παιχνίδι βασίστηκε στην τακτική και από τις δύο πλευρές που μπλόκαρε ο ένας τον άλλον. Ίσως καταφέραμε καλύτερα να ελέγχουμε την μπάλα, αλλά τελικά η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη παίξει με τρεις αμυντικούς, δεν είναι κάτι νέο. Γνωρίζαμε ότι η Ουντινέζε ήταν σε θέση να είναι θανατηφόρα με τις αντεπιθέσεις της, αλλά είδαμε ότι πέρασε το παιχνίδι χωρίς κινδύνους. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε μερικές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, ενώ κατά το δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά το αποτέλεσμα και ο βαθμός στο Ούντινε είναι απολύτως δίκαια».

Η Γιουβέντους απολαμβάνει επίσης το ότι είναι αήττητη, και το ότι έχουν τώρα μια νέα νοοτροπία σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν τους:

«Πρέπει να το κρατήσουμε και στο νέο έτος, καθώς κάνουμε εκπληκτικά πράγματα, είμαστε άξια στην πρώτη θέση του πίνακα, και δεν θέλουμε να κατέβουμε από εκεί. Από την προετοιμασία, έχουμε γίνει μια πραγματική ομάδα. Μια ισχυρή, σκληρή ομάδα, η οποία μάχεται πάντα χωρίς να εγκαταλείπει, ακόμη και στα πιο δύσκολα παιχνίδια». 

Πρώτη και αήττητη η Γιούβε μετά τη λευκή ισοπαλία στο Φρίουλι.



Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ουντινέζε και Γιουβέντους τελείωσε στο 0-0 με τους «μπιανκονέρι» να «παραμένουν» στην κορυφή αλλά με συγκάτοικο τη Μίλαν πλέον. Στην πρώτη θέση λοιπόν του ιταλικού πρωταθλήματος παρέμεινε η Γιουβέντους η οποία για ακόμα μία φορά κατάφερε να φύγει αλώβητη από μία πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι το «Φρίουλι». Το τελικό 0-0 έφερε τους «μπιανκονέρι» μαζί με τη Μίλαν συγκάτοικο της, με την Ουντινέζε να ακολουθεί με δύο βαθμούς λιγότερους.


Σε ακόμα μία δύσκολη έδρα έπαιξε χωρίς φόβο και βγήκε μπροστά για να σκοράρει. Η Γιουβέντους ήταν σαφώς ανώτερη στο εξαναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής από την Ουντινέζε, την έκλεισε, δεν της επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι της και απειλήθηκε ελάχιστα. Το 0-0 στο «Φρίουλι» διατήρησε τους Μπιανκονέρι στην πρώτη θέση της Serie A, όμως πλέον έχουν συγκάτοικο στους 34 βαθμούς την Μίλαν, που την Τρίτη (20/12) κέρδισε την Κάλιαρι (0-2) στην Σαρδηνία.
Καλύτερα μπήκε στο ματς η ομάδα του Κόντε και έκλεισε τους γηπεδούχους. Η τριάδα Μαρκίζιο, Βιντάλ, Πίρλο κυριάρχησε στο κέντρο και μόλις στο 8' η Γιούβε έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Εστιγκαρίμπια βγήκε σε αντεπίθεση από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ του Μαρκίζιο με το εξωτερικό πέρασε λίγο έξω από την εστία του Χαντάνοβιτς. Οι Γιουβεντίνοι δοκίμαζαν τα πόδια τους από παντού, όμως ο Χαντάνοβιτς ήταν εκεί όλες τις φορές που χρειάστηκε και η Ουντινέζε απείλησε για μία και μοναδική φορά στο 12' μετά από τσαφ του Κιελίνι με τον Ισλα, όμως καθάρισε ο Μπουφόν. Η Γιούβε πίεσε ψηλά σε όλο το πρώτο μέρος όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση.

Οι Μπιανκονέρι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 52' έχασαν ίσως την καλύτερη ευκαιρία στο ματς με τον Χαντάνοβιτς να μπλοκάρει την κεφαλιά του Κιελίνι. Όπως και στο πρώτο μέρος η Ουντινέζε σπανίως έβρισκε χώρους για να εκμεταλλευτεί την εκρηκτικότητά της και όσες φάσεις τελείωσε ο Ντι Νατάλε πήγαν στα χέρια του Μπουφόν ή άουτ. Από την άλλη τα μακρινά σουτ από Πέπε και Μαρκίζιο συνεχίζονταν για την Γιούβε, η οποία πήρε ώθηση μετά το 70' όταν ο αρνητικός Μάτρι έδωσε τη θέση του στον Κουαλιαρέλα, τον οποίο η άμυνα των «Φριουλιάνι» ένιωσε περισσότερο, αφού ο Μάτρι σε 71 λεπτά έκανε μόλις ένα σουτ στην εστία του Χαντάνοβιτς. Στο 81' μπήκε αλλαγή ο Ντελ Πιέρο στη θέση του πρώην παίκτης της Ουντινέζε, Πέπε, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, όμως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει. Το σερί των γηπεδούχων με 7x7 νίκες εντός έσπασε, όμως κράτησαν το «μηδέν» πίσω σε 6ο από τα 8 τελευταία ματς και είναι πλέον στο -2 από Γιούβε και Μίλαν και στο +3 από την 4η Λάτσιο, που έχει ματς λιγότερο.

Το δικό μου συμπέρασμα από το ματς είναι ότι σήμερα ήταν πολύ κακός ο Μάτρι που δεν κατάφερε να μπει στο κλίμα του αγώνα, ο Εστιγκαρίμπια εκτός από μια δυο καλές προσπάθειες δεν έδωσε και τίποτα το ιδιαίτερο στον ματς, οι Βιντάλ Μαρκίσιο και Πίρλο ήταν καλοί αλλά θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω για να φύγει η Γιούβε με τη νίκη,  οι άμυνα για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σταθερή,  καλός ο Κουαλιαρέλα που από την ώρα που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έδειξε πως βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του. Κάποιοι παίκτες δείχνουν να είναι κουρασμένοι και η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μια καλή ευκαιρία για αυτούς να πάρουν μερικές ανάσες. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο Κόντε να αρχίσει να εμπιστεύεται και άλλους παίκτες διότι το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ και δεν νομίζω να καταφέρει να βγάλει όλο αυτό το μαραθώνιο με τους ίδιους παίκτες. Ο Μίστερ ξέρει και ελπίζω να το κάνει σύντομα γιατί είναι κρίμα να έχουμε παίκτες 15 εκατ. και να τους βλέπουμε στον πάγκο η στην κερκίδα, πρέπει να τους δώσει κάποιες ευκαιρίες έτσι ώστε να τους έχει ετοιμοπόλεμους όταν θα τους έχει ανάγκη η ομάδα γιατί όπως είπα και πιο πάνω ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και να μπουν στο κλίμα της ομάδας.  Όλα καλά μέχρι τώρα θα κάνουμε γιορτές στην κορυφή του Campionato και θα γεμίσουν τις μπαταρίες τους όλοι οι παίκτες μας


Μετά από εφτά παιχνίδια στο Φρίουλι η Ουντινέζε έχασε τους 2 πρώτους βαθμούς της καθώς μέχρι σήμερα είχε το απόλυτο με εφτά νίκες.

UDINESE-JUVENTUS 0-0

Κίτρινες κάρτες: 40' Basta, 42' Pinzi, 49' Isla (Udinese) - 43' Vidal (Juventus)
Διαιτητής: Paolo Tagliavento . Επόπτες: Andrea Padovan, Mauro Tonolini. Τέταρτος: Andrea Romeo.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Φερονέτι, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπάστα, Ίσλα, Πίντσι, Ασαμόα, Αρμέρο, Ντι Νατάλε, Αμπντί (85’ Φλόρο Φλόρες)
Προπονητής: Francesco Guidolin.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχστάινερ, Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίσιο, Εστιγκαρίμπια (90’ Ντε Τσέλιε), Πέπε (80’ Ντελ Πιέρο), Μάτρι (71’ Κουαλιαρέλα)
Προπονητής: Antonio Conte.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Udinese vs Juventus, Τετάρτη 19:00 ώρα Ελλάδας.


Ουντινέζε και Γιουβέντους «κονταροχτυπιούνται» στην έδρα της πρώτης, σε ένα ματς που η Γιουβέντους πάει για τη νίκη που θα την φέρει στους 5 βαθμούς διαφορά από την Ουντινέζε αλλά και οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να... σκαρφαλώνουν στην κορυφή!

Στο «Φρίουλι» διεξάγεται το σημαντικότερο παιχνίδι της 1ης (εξ αναβολής) αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Η Ουντινέζε υποδέχεται την πρωτοπόρο Γιουβέντους και θέλει τη νίκη για να  προσπερνά την Γιούβε και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Γιούβε από την άλλη όπως ανέφερε και στη συνέντευξη τύπου ο Κόντε θα πάει στο Φρίουλι μόνο για τη Νίκη. Πολλές απουσίες για την ομάδα του Τζιάνι Ντι Μπιάσι, αφού οι Μπαρέτο, Μαντού, Κόντα και Μπενάτι είναι εκτός, ενώ αμφίβολοι είναι ο Ντανίλο και ο Αρμέρο.


Ο Αντόνιο Κόντε ανακοίνωσε τους 22 παίκτες που θα έχει στη διάθεση του στην ομάδα για το τελευταίο παιχνίδι της Γιουβέντους για το 2011 με αντίπαλο την Ουντινέζε.

Ο Μίρκο Βούτσινιτς παραμένει μη διαθέσιμος, με τον επιθετικό να αναμένεται να  επιστρέψει στην αγωνιστική δράσης από τη νέα χρονιά. Ωστόσο, οι Leonardo Bonucci και Αρτούρο Βιντάλ είναι στη διάθεση του προπονητή έχοντας μείνει έξω από τη συνάντηση της Κυριακής με τη Νοβάρα.


Η πλήρης ομάδα για να αντιμετωπίσει την Ουντινέζε έχει ως εξής:

1 Buffon
3 Chiellini
5 Pazienza
7 Pepe
8 Marchisio
10 Del Piero
11 De Ceglie
13 Manninger
15 Barzagli
17 Elia
18 Quagliarella
19 Bonucci
20 Toni
21 Pirlo
22 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Krasic
28 Estigarribia
30 Storari
32 Matri
34 Marrone


Πιθανή ενδεκάδα:

Γιουβέντους (4-3-3): . Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe Matri, Quagliarella.

Αλλαγές : Storari, De Ceglie, Pazienza, Elia, Estigarribia, Del Piero, Giaccherini.

Προπονητής : Conte





Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Τρίτη (20/12)
Σιένα-Φιορεντίνα 0-0
Κάλιαρι-Μίλαν 0-2

Τετάρτη (21/12)
Ουντινέζε-Γιουβέντους (19:00)
Αταλάντα-Τσεζένα (21:45)
Μπολόνια-Ρόμα (21:45)
Ιντερ-Λέτσε (21:45)
Λάτσιο-Κιέβο (21:45)
Νάπολι-Τζένοα (21:45)
Νοβάρα-Παλέρμο (21:45)
Πάρμα-Κατάνια (21:45)

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Νέντβεντ για τον Μαρκίσιο.


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Πάβελ Νέντβεντ για τον Κλαούντιο Μαρκίσιο, τονίζοντας πως αν συνεχίσει έτσι θα γίνει από τους κορυφαίους στον κόσμο. Ο Ιταλός χαφ της Γιουβέντους διανύει μια εξαιρετική σεζόν με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, έχοντας μάλιστα πετύχει 6 γκολ σε 14 αγώνες στο πρωτάθλημα.

«Είμαι σίγουρος πως αν ο Μαρκίσιο συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο», δήλωσε αρχικά η εμβληματική μορφή του τσέχικου και όχι μόνο ποδοσφαίρου, Πάβελ Νέντβεντ.

«Είναι ήδη μέσα στους καλύτερους, απλά χρειάζεται λίγη ακόμα εμπειρία», σχολίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της «Γιούβε».

Από την πλευρά του, ο 25χρονος χαφ τόνισε: «Όσο καλύτερα πράγματα ακούω για μένα, τόσο πιο σκληρά δουλεύω. Όλοι δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε να ξαναβγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη».

Conte : "Πάμε για τη νίκη όπως σε κάθε αγώνα"


Δύο ημέρες μετά την επιτυχία επί της Νοβάρα, ο προπονητή της Γιουβέντους Antonio Conte παρουσιάστηκε στο Media Center του Vinovo για να μιλήσει για τη μεγάλη αυριανή πρόκληση που έχει μπροστά της η Γιούβε κατά της Ουντινέζε, που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) στο Friuli. 
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του mister.

Η Ουντινέζε έχει κερδίσει επτά από τα επτά παιχνίδια που έδωσε εντός. Πώς αισθάνεστε η Juve μπορεί να κερδίσει; Και ποιες είναι οι παγίδες και οι τεχνικές προδιαγραφές της τακτικής απέναντι σε μια ομάδα όπως αυτή του Guidolin;

«Ξεκινήσαμε στην αρχή και μου αρέσει πραγματικά, γιατί μιλάμε για το παιχνίδι και είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον πράγμα. Η Ουντινέζε είναι μια ομάδα υψηλής αξίας, όσο για εμάς θα είναι μια περαιτέρω εξέταση ο αυριανός αγώνας, θα έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο, όπως αναφέρθηκε η Ουντινέζε έχει κερδίσει και τα επτά παιχνίδια εντός έδρας. Έχει επίσης πετύχει 14 γκολ και δέχτηκε μόλις δύο. Έτσι, είμαστε πολύ έτοιμοι για το παιχνίδι, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που πρόκειται να συναντήσουμε αύριο, είμαστε έτοιμοι, αν και, όπως λέω πάντα, δεν φοβόμαστε κανέναν. Αυτήν πρέπει να είναι η στάση μας και πιστεύω ότι το έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Τα εύσημα μου για αυτό που κάνει η Ουντινέζε. Η Ουντινέζε, δεν είναι πλέον αποκάλυψη, γιατί μετά το περυσινό πρωτάθλημα, διαπιστώθηκε ότι μαζί με τη Νάπολη και τη Μίλαν διεκδικούσε το Scudetto, δεν νομίζω πλέον ότι είναι μια αποκάλυψη. Συνεχίζει το έργο αυτό  και φέτος, είναι μια σοβαρή ομάδα, έχει ένα καλό προπονητή, σοβαρούς παίκτες, παίκτες επίσης που έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες στην Ιταλία και στο εξωτερικό: Μπορώ να σας πω και ονόματα όπως Asamoah, Isla, Di Natale, οπότε ... έχει σημαντικούς παίκτες. Η Ουντινέζε είναι μια ομάδα στο πρωτάθλημα μας πολύ δυνατή και σταθερή για ένα σημαντικό διάστημα. Έτσι έχουμε μεγάλο σεβασμό, μεγάλη τιμή για ένα τόσο μεγάλο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».  


Στο τελευταίο παιχνίδι πήρατε πολύτιμες πληροφορίες από τους παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί λίγο. Είναι κάτι σαν ανταμοιβή αυτό για έναν προπονητή να ξέρει και να έχουν τη δυνατότητα επιλογής; Για τις επιλογές αύριο θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή;

«Ναι, θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είχα καμία αμφιβολία. Είχα πει, επίσης, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με τη Νοβάρα – ότι θα είναι η απάντηση κάποιου που ίσως δεν χρησιμοποιήθηκε, οπότε ήμουν πολύ γαλήνιος επειδή βλέπω πώς στην ομάδα, προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε όλους τους παίκτες να είναι έτοιμοι να παίξουν ανά πάσα στιγμή, η καλή δουλεία πιστώνεται επίσης στο προσωπικό που λειτουργεί πολύ καλά με εκείνους που χρησιμοποιούνται λιγότερο. Δεν είχα καμία αμφιβολία από αυτή την άποψη της ύπαρξης σημαντικών απαντήσεων. Είναι αναπόφευκτο ότι αυτές τις απαντήσεις προσπαθήσουμε να έχουμε γιατί δουλεύουμε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Γιουβέντους και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε όλους τους παίκτες σε ετοιμότητα όταν υπάρχουν στιγμές όπως την τελευταία φορά, με τον τραυματισμό του Βούτσινιτς, και στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μερικοί από τους παίκτες χωρίς να αλλάζει το αποτέλεσμα».


Στη Νάπολη αλλάξατε την τακτική δομή. Δεδομένου ότι και η Ουντινέζε παίζει με τρόπο παρόμοιο, μπορούμε να φανταστούμε ένα τέτοιο πράγμα και πάλι αύριο; 

«Μπορεί να είναι μια δυνατότητα».

Ο βαθμολογικός πίνακας λέει ότι Γιουβέντους έχει δυο αποτελέσματα για να παραμείνει στην κορυφή. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να συμβιβαστείτε με την ισοπαλία;

«Δεν θέλουν να ακούγεται αλαζονικό, αλλά δουλεύουμε αποκλειστικά και μόνο για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε το μέγιστο, πάμε στο Ούντινε λοιπόν για να νικήσουμε, αλλά και η ισοπαλία γιατί να μην πρέπει να είναι μέρος της σκέψης μας. Αλλά εγώ λέω να μην ηχεί αλαζονικό, να μην ακούγεται αλαζονικό. Πήραμε ένα δρόμο και είμαστε σε αυτόν τον δρόμο και πάμε καλά αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να κερδίζεις κάθε φορά. Στη συνέχεια, όπως λέω πάντα. Εάν, μετά το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας θα είναι ισχυρότερο και θα το έχουν αποδείξει θα κερδίσουν, πρέπει όμως πρώτα να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι θα κερδίσουν αν κερδίσουν πολύ δύσκολα. Αλλά πριν το παιχνίδι δεν θα πρέπει να μιλάμε για ελάχιστους στόχους, πάμε να κερδίσουμε είναι πέρα από κάθε αμφιβολία».

Κάποιος που έχει ανταποκριθεί πολύ καλά είναι ο Quagliarella. Θα μπορούσαμε να τον δούμε και πάλι αύριο από το πρώτο λεπτό;

«Όσο για τον Fabio είναι στην ευχάριστη θέση να έχει μια καλή απόδοση και επίσης κατάφερε και πέτυχε και γκολ, ξέρω επίσης πόσο σημαντικό είναι για τον επιθετικό να σκοράρει. Και κρίσιμης σημασίας, διότι ο επιθετικός εξακολουθεί να ζει από αυτή τη χαρά. Χαίρομαι που ο Φάμπιο σκόραρε και πάλι μετά από ένα χρόνο, είχε μια πολύ καλή απόδοση. Ο Fabio είναι μια πιθανή λύση σε ό, τι σκέφτομαι. Και εγώ θα εξετάσω και θα δω αυτούς που κατά τη διάρκεια της εκπαίδευση ήταν οι καλύτεροι και θα μου δώσουν τη λύση, πρέπει να δω, επίσης, την κατάσταση τους, όπως κάνω κάθε φορά, θα επιλέξω τους καλύτερους στην εκπαίδευση για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη». 


Είπατε ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν επιθετικό να σκοράρει. Ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι προϋποθέσεις, επίσης, ψυχολογικά για τον Del Piero να σκοράρει, για τις οποίες η πόρτα του νέου γηπέδου φαίνεται πραγματικά στοιχειωμένη. Ήθελα επίσης να μάθω αν το μοντέλο της Ουντινέζε, της οποίας η δεξιοτεχνία είναι εξαιρετική, σε περιόδους οικονομικού fair play μπορούν να εφαρμοστούν και σε μεγάλες ομάδες...

«Όσον αφορά το γκολ, είναι αναπόφευκτο ότι θα ήμουν πολύ, πολύ, πολύ χαρούμενος αν ο Alex έβαζε γκολ προχθές : το πέτυχε ο Quagliarella θα σκοράρει και ο Alex, και ξέρει πότε και πως θα βρει το στόχο. Η ομάδα είναι πάνω από όλα, έτσι ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τη δέσμευσή του, την αφοσίωσή του, το γεγονός ότι έχει παίξει για την ομάδα, είχε ευκαιρίες και χαίρομαι, γιατί αυτό σημαίνει ότι το να παίζεις για την ομάδα και όχι μόνο για το προσωπικό όφελος, στο τέλος όλα έρχονται. Επαναλαμβάνω, είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος με την απόδοση του Del Piero και είμαι πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα, θα έρθει και το γκολ. Όσο για το μοντέλο που εφαρμόζει η Ουντινέζε είναι δύσκολο να εφαρμοστεί για τον απλούστατο λόγο διότι δεν έχετε την υπομονή στις μεγάλες ομάδες. Η Ουντινέζε τερμάτισε τέταρτη πέρυσι, εμείς ήρθαμε έβδομη για δύο χρόνια. Το πρώτο πράγμα που μου ζήτησαν αυτό το έτος ... τον τίτλο. Αυτή ποτέ δεν είναι η πρώτη ερώτηση που γίνεται στον Guidolin και την Ουντινέζε, για τον τίτλο του πρωταθλητή. Έτσι, υπάρχει αρκετός χρόνος για την κατασκευή, υπάρχει αρκετός χρόνος για την αξιολόγηση, υπάρχει αφθονία χρόνου να κάνει εκτιμήσεις και γαλήνια την ανάπτυξη των παικτών. Δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν υπάρχει υπομονή. Καταλαβαίνω ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη ομάδα.... και αυτή είναι η διαφορά:. Εμένα από την πρώτη μέρα ζήτησαν το πρωτάθλημα μετά από δύο χρονιές στην έβδομη θέση, ενώ η  Ουντινέζε πέρυσι τερμάτισε τέταρτη και κανένας δεν ζήτησε το πρωτάθλημα. Αλλά είπαμε εμείς είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα».



Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες με τις οποίες ξεκινήσατε, πως περίμενε να είστε μετά από 15 ημέρες, σε αυτό το επίπεδο; Στο επίπεδο του αήττητου. Και τι είναι αυτό που θα είναι πολύ πιο ικανοποιητικό και ποιο όχι.

«Όπως είπα και πριν, έχουμε πάει πέρα από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, το πιο όμορφο είναι ότι ξεπεράσαμε κάθε  προσδοκία, η σκέψη μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν θα συναντηθούμε ξανά μετά από 15 ημέρες, ωστόσο, θα ήταν καλό να ήμαστε στην κορυφή ... Νομίζω ότι τα παιδιά κάνουν κάτι το εξαιρετικό και σημαντικό, ακόμη κι αν δεν κάναμε τίποτα, επειδή είναι μόνο 15 ημέρες και ο λογαριασμός θα γίνει το Μάιο, όταν η σεζόν  τελειώσει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, που θα είμαστε τότε, αυτό είναι το πράγμα που έχει μεγαλύτερη σημασία. Ωστόσο, όπως λέω πάντα, αύριο θα παίξουμε το δέκατο έκτο παιχνίδι, άλλα 22 λείπουν με το αυριονό, οπότε πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα μέχρι το τέλος και να κάνεις ταμείο. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι ότι η ομάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της απέναντι στους οπαδούς μας, που ήταν αυτό που μας ενδιέφερε  περισσότερο. Και μετά στα μάτια των αντιπάλων μας, και επειδή οι ​​αντίπαλοι τώρα είναι πίσω μας μιλάνε με μεγαλύτερο σεβασμό για μας».  

Πριν από λίγο καιρό είπατε ότι όλες οι επιλογές σας θα είναι τεχνικές. Όσο για τον Elia, καλή ή όχι εκπαίδευση είναι τεχνικά κατώτερος από τους συμπαίκτες του; 

«Υπάρχουν τεχνικές αποφάσεις οι τεχνικές επιλογές, οι επιλογές που έχω συστηματικά κάθε  Κυριακή, είναι μόνο και μόνο να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αυτές είναι τεχνικές επιλογές που περικλείουν την εβδομάδα της εργασίας, κατασταλάζω με τις επιλογές μου  ανάλογα με το τι βλέπει το μάτι μου και κυρίως με το γεγονός ότι θέλω να κερδίσω. Και έτσι κάνω τις επιλογές μου που βασίζονται σε αυτό, επαναλαμβάνω, εγώ δεν το νομίζω σωστό, απόλυτα, στην πραγματικότητα ... αλλά προσπαθώ να κάνω τις επιλογές με απόλυτη ειλικρίνεια, πιστεύοντας στο μάτι μου ειδικά σε αυτά τα δύσκολα χρόνια για μένα».

Ο Marotta χθες απέδωσε στον Conte την μέχρι τώρα πορεία και λειτουργία της ομάδας. Εξέφρασε πολύ ωραία λόγια ... "Juventino dell'anno", "Great Coach", κλπ. ... Ήθελα την γνώμη σας επί αυτών των λέξεων, και ειδικά αν αυτό είναι κεντρική θέση στη Γιουβέντους για το έργο σας και είναι ένα ωραίο πράγμα για σας, ή ακόμη και λίγο "ογκώδη, με την έννοια ότι ίσως απειλεί να επισκιάσει άλλες πτυχές; 

«Κοίτα, εγώ σίγουρα δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά Ευχαριστώ τον Διευθυντή, εάν είπε αυτά τα λόγια για μένα, διότι σίγουρα αυτές οι εκφράσεις με κάνουν να νοιώθω την εκτίμηση που δείχνουν στο πρόσωπο μου και είναι μια πηγή υπερηφάνειας και ικανοποίησης για μένα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλοι εργαζόμαστε, όλοι, όλοι, με ένα σημαντικό τρόπο. Αυτοί οι πέντε μήνες ήταν πραγματικά πολύ κουραστικοί, από όλες τις απόψεις, επειδή δεν ήταν όλοι από την αρχή, έτσι ώστε όλοι να εργαστούν μαζί και όταν λέω όλοι εννοώ από τον Πρόεδρο μέχρι και το τελευταίο άτομο που ασχολείται με την ομάδα. Όλοι είμαστε μέρος αυτού του έργου, αισθανόμαστε όλοι ότι μοιραζόμαστε, πρέπει όλοι να θεωρούμε τους εαυτούς μας χρήσιμους».

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μια Γιούβε αμιγώς Ιταλική. 12 στους 14 χθες ήταν Ιταλοί.


Ο Marotta πάντοτε υποστήριζε, ότι πρέπει να είναι ιταλική η Γιουβέντους και εν μέρει αυτό αρχίζει να υλοποιείται. Μετρήστε χθες πόσοι Ιταλοί παίκτες πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο του Juventus Stadium  : Buffon, De Ceglie, Barzagli, Chiellini, Pirlo, Marchisio, Giaccherini, Pepe, Del Piero, Quagliarella, Matri, Pazienza. Προσθέστε έναν Ελβετό και έναν Παραγουανό και θα δείτε ότι το σχέδιο να γίνει η Γιούβε αμιγώς Ιταλική ομάδα αρχίζει να βγαίνει, 12 Ιταλοί και δύο αλλοδαποί, αριθμοί άλλων εποχών. 

Παλιότερα υπήρχαν στην ομάδα μόνο οι Platini και Boniek και όλοι οι άλλοι ήταν Ιταλοί αλλά αυτό ήταν τότε υποχρεωτικό καθώς δεν επιτρεπόταν να έχεις πάνω από δύο ξένους παίκτες. Χθες είδαμε μια έκδοση της Γιουβέντους με "ιταλικό στυλ», η οποία έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και χωρίς πολλούς ξένους παίκτες. 

Bravissimo στον Conte που κατάφερε να καλύψει πολύ καλά τις απουσίες των Vucinic, Vidal και Bonucci χωρίς να φαίνεται στο γήπεδο η απουσία τους. Μια ομάδα που ξέρει πώς να κερδίσει έναν αγώνα, που δείχνει μια καλή νοοτροπία και που κάνει ευτυχισμένο τον Τσέζαρε Πραντέλι καθώς βλέπει να έχει πολλές επιλογές για την εθνική ομάδα με παίκτες που η Γιούβε τους εμπιστεύεται. 

Τώρα τίθεται το εξής ερώτημα φυσικά, αγαπητέ Abete, αγαπητέ Petrucci, μήπως ήρθε η ώρα να δώσετε μια ανάσα δικαιοσύνης και ισότητας στο ιταλικό ποδόδφαιρο?, τουλάχιστον αυτή θα ήταν μια καλή χειρονομία από πλευρά σας κύριοι, σε μια ομάδα που σε όλη την ιστορία της έχει δοξάσει το ιταλικό ποδόσφαιρο και σε συλλογικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Ήρθε και η σειρά της Ουντινέζε.



Και τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε και στην Ουντινέζε ποιος είναι το αφεντικό του φετινού Campionato, η Γιούβε θα ταξιδέψει στο Ούντινε με τον αέρα των 2 βαθμών που έχει διαφορά από Μίλαν και Ουντινέζε και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη έτσι ώστε να αφήσει 5 βαθμούς πίσω την Ουντινέζε και να περιμένει τυχών στραβοπάτημα της Μίλαν στην έδρα της Κάλιαρι (πράγμα δύσκολο με το σπρώξιμο που έχει από τη διαιτησία).

Η ομάδα έχει πολύ σταθερή απόδοση σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια και παίζει με πάθος μέχρι το τέλος όλων των αγώνων, ο Κόντε παίρνει άριστα στον τομέα της ψυχολογίας καθώς έχει κάνει όλους τους παίκτες να έχουν έναν άλλο αέρα στον αγωνιστικό χώρο. Στον αγώνα με τη Νοβάρα η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και ευτύχισε να ανοίξει νωρίς το σκορ με αποτέλεσμα να λυθούν τα πόδια των παικτών μας και να κάνουν πολλές ευκαιρίες, δίχως όμως να καταφέρουν να σκοράρουν άλλο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο, το ίδιο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι την ώρα που ο Κουλιαρέλα σφράγισε τη νίκη.

Τώρα σειρά έχει η Ουντινέζε, για μένα είναι το τελευταίο crash test για την ομάδα, που αν καταφέρει να το περάσει θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για το Σκουντέτο, η μάλλον θα δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους ότι θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν και να ξεπεράσουν τη Μεγάλη Κυρία. Πιστεύω πως ο Κόντε και οι παίκτες του είναι έτοιμοι ψυχικά και σωματικά να πάνε στο Φρίουλι και να πάρουν αυτό το παιχνίδι, μένει να το δούμε την Τετάρτη και στην πράξη.

Forza Juve, sempre e per sempre!!! 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Quagliarella : «Tο γκολ ήταν το κερασάκι στην τούρτα».


Επιτέλους ένα γκολ, να πετάξει μακριά όλες τις κακές σκέψεις και δώσει χαρά στον ίδιο αλλά και σε μας, επιτέλους. Ο Fabio Quagliarella, ο άνθρωπος του αγώνα, έβγαλε τη χαρά του μετά το τελικό σφύριγμα του αγώνα με τη Νοβάρα.

Μετά από ένα χρόνο ο Κουλιαρέλα σκόραρε. «364 μέρες για να πετύχω γκολ σε ένα παιχνίδι, το πρώτο μου και είναι ως ορεκτικό. Είμαι χαρούμενος, αλλά ειλικρινά, εγώ προσπάθησα να κάνω τη δουλεία μου. Έχω προσπαθήσει, με την ειρήνη του μυαλού μου, για να τεθώ στην υπηρεσία της ομάδας και κάνω αυτό που ζητάει ο προπονητή. Νομίζω ότι έχω κάνει σχεδόν όλα όσα ζήτησε, το γκολ ήταν το κερασάκι στην τούρτα».

Σε ποιους αφιέρωσες το γκολ σου. «Οι Storari και Toni. Μου είπαν : “αν σκοράρεις, αναμένουμε τουλάχιστον ένα νεύμα." Ήταν το λιγότερο γι 'αυτούς». 

Το γκολ αυτό έχει παρασύρει τις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον σου στη Γιουβέντους; «Εγώ   πάντα ήμουν πολύ ήρεμος γιατί ήξερα την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και της ομάδας. Έτσι, ήταν απλά ​​φήμες και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όλα είναι μηδέν».

Pepe : "Είμαστε πολύ πεινασμένοι"


O Pepe δεν σταματά να σκοράρει : πέτυχε το πέμπτο του γκολ αυτή τη σεζόν και μιλάει για τη συνέχεια : «Έχουμε ξεπεράσει άλλο ένα εμπόδιο» - είπε ο μέσος της Γιουβέντους - . «Είχαμε ίσως μια μικρή κινητικότητα  μπροστά από το τέρμα, αλλά υπήρξε έντονη από την αρχή μέχρι το τέλος. Τώρα θα έχουμε ένα δύσκολο αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και ξέρει πώς να κερδίσει. Η Ουντινέζε μου έδωσε τόσα πολλά, είναι στην καρδιά μου και με βοήθησε να φτάσω στην Εθνική ομάδα. Τώρα είμαι στη Juve, πρέπει θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο Πέπε προειδοποιεί και την Μίλαν και λέει ότι η παίκτες της Γιούβε είναι πολύ πεινασμένοι : «Η Rossoneri έχουν ίσως περισσότερες τεχνικές, αλλά εμείς έχουμε μεγάλη "πείνα" και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Προσωπικά είμαι καλά, αλλά εγώ δεν ήθελα να μιλήσω για μένα. Είναι η ομάδα που βοηθά το κάθε άτομο να παίζει καλά ».

Μίλησε επίσης για τους Κουλιαρέλα και Ντελ Πιέρο : «O Fabio είναι καθοριστικός παίκτης για κάθε ομάδα. Ο Alex δεν σκόραρε; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι θα το κάνει την επόμενη φορά...».

Αήττητος και πρώτος.


Αήττητος και πρώτος στην κατάταξη o Αντόνιο Κόντε εμφανίστηκε στο Sky να σχολιάσει τη νίκη της Γιουβέντους στο παιχνίδι με τη Νοβάρα, που υπογράφηκε από τους Pepe και Quagliarella. Ο προπονητής της Γιουβέντους κράτησε χαμηλούς τόνους αλλά η ομάδα του συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα και παραμένει αήττητη για ακόμα ένα παιχνίδι. 


«Η μόνη λύση είναι να κάνουμε το τέρμα τους μεγαλύτερο», αστειεύτηκε ο Conte μετά το τελικό σφύριγμα.

Όποιος παίζει καλύτερα συνήθως κερδίζει αυτό είπε ο Κόντε ξεκινώντας τα όσα είπε στο Sky . «Είναι μέσα από τα αποτελέσματα της αναζήτησης που έρχονται από το παιχνίδι. Μπορεί επίσης να κερδίσεις χωρίς να παίζεις καλά, αλλά αυτό συμβαίνει μία ή δύο φορές, πρέπει να είσαι πολύ τυχερός».

17 τελικές δημιούργησε η ομάδα , αλλά σκόραρε μόνο 2 γκολ: πρέπει να αλλάξει κάτι; «Το καλό είναι ότι δημιουργούμε τόσο πολλές ευκαιρίες. Το μειονέκτημα είναι ότι αφήσαμε το αποτέλεσμα στο 1-0 και μέχρι να έρθει το δεύτερο ανησυχήσαμε λίγο και αυτό δεν είναι καλό για όσους είναι στον πάγκο, επειδή όσοι παίζουν δεν συνειδητοποιούν το πώς βιώνουμε το παιχνίδι στον πάγκο, θα πρέπει να μεγαλώσουμε την εστία των αντιπάλων μας».

Τελικά επέστρεψε ο πραγματικός Quagliarella; «Ο Φάμπιο είναι ένας σημαντικός παίκτης. Δεν τον ετοιμάσαμε τόσους μήνες για να τον κάνουμε δώρο σε κανέναν, επιλέγω πάντα τους καλύτερους, όταν βλέπω ορισμένες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στους αγώνες, οι παίκτες κερδίσουν τη θέση τους». 

Μπουφόν και Ντελ Πιέρο. «Όταν έγινα προπονητής της Γιουβέντους, είναι αναπόφευκτο ότι είχα ως σημείο αναφοράς την «παλιά» φρουρά, όπως οι Del Piero και Buffon. Ξέρω την απόλυτη αξία αυτών των δύο παικτών, κυρίως στο γήπεδο αλλά και σε όλους τους τομείς, ξέρω τι μπορούν να δώσουν. Υπάρχουν δύο παίκτες που αισθάνονται σημαντικοί από όλες τις απόψεις, πέρα από τις τεχνικές επιλογές, οι οποίες είναι δευτερεύων παράγων. Θεωρώ ότι ο Gigi εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Συγχαρητήρια, επίσης θέλω να δώσω, στη Novara, διότι ήρθε στο Τορίνο για να παίξει το παιχνίδι της, ήταν ωραίο να βλέπεις αυτό το παιχνίδι μεταξύ Γιουβέντους και Νοβάρα». 

Επίσης σημαντικό είναι η τεχνικής φύσεως επιλογές του. «Έχω να κάνω τις επιλογές μου, δεν κάνω τον tifoso. Στόχος μου είναι στο γήπεδο να παίζει η καλύτερη ομάδα να είναι δυνατή και έτοιμη για τη νίκη». 

Caceres σας αρέσει; Ενίσχυση μπορεί να είναι σωστή; «Προτιμώ τα θηλυκά. Νομίζω ότι έχασα κάτι σε αυτές τις ημέρες. Έχω τόσες πολλές ευθύνες στους ώμους μου, ότι έχει σχέση με την αγορά παικτών την ευθύνη την έχουν οι Marotta και Guild». 

Νίκη και παραμονή στην κορυφή, Γιουβέντους - Νοβάρα 2-0.



Με το γκολ του Πέπε η Γιούβε άνοιξε το σκορ (4 λεπτό) και με τον Κουλιαρέλα (75 λεπτό) που σκόραρε μετά από ένα χρόνο, η Γιουβέντους νίκησε 2-0 τη Νοβάρα και παραμένει στην κορυφή του Campionato!

Ο Αντόνιο Κόντε ξεκίνησε το παιχνίδι με αλλαγές στην 11άδα, έχοντας τους Ντελ Πιέρο και Κουλιαρέλα στην επίθεση και αφήνοντας τον Μάτρι στον πάγκο. Ο Κιελίνι έπαιξε στόπερ δίπλα στον Μπαρτσάλι λόγω της τιμωρίας του Μπονούτσι και ο Ντε Τσέλιε ήταν αριστερός μπακ και ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Πέπε  για το πρώτο γκολ. Ωραίο γύρισμα στο 4ο λεπτό, κοντινό πλασέ του Πέπε και 1-0 για τη Γιουβέντους, που λίγο πριν έχασε τεράστια ευκαιρία στο 2' με τον Μαρκίζιο!

Παίρνοντας το προβάδισμα από τόσο νωρίς η Μεγάλη Κυρία βρήκε τους χώρους για να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα και χωρίς καμία υπερβολή το σκορ θα μπορούσε να είναι και... 4-0 στο ημίχρονο! Οι Μπιανκονέρι έπαιζαν στο μισό γήπεδο την Νοβάρα, άνοιγαν συνεχώς την αντίπαλη άμυνα αλλά η μπάλα δεν πήγαινε στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα Ουικάνι να κάνει σωρεία επεμβάσεων.

Η εικόνα παρέμεινε η ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Γιουβέντους να είναι συνεχώς μπροστά και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τους Ντελ Πιέρο, Πέπε και Κουαλιαρέλα. Ειδικά ο αρχηγός της Γιούβε σε κάποια στιγμή... έβαλε τα γέλια βλέποντας την μπάλα να μην πάει με τίποτα στα δίχτυα, ό,τι κι αν δοκίμαζε, αν λκαι σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να σκοράρει αν ο Πέπε έδινε πιο νωρίς την πάσα!

Το 2-0, τελικά, ήρθε στο 75' με την κεφαλιά του Κουαλιαρέλα μετά από κόρνερ, με τον επιθετικό της Μεγάλης Κυρίας να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ μετά από ένα χρόνο, αφήνοντας έτσι οριστικά πίσω τον εφιάλτη του σοβαρού τραυματισμού. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή η Γιούβε είχε κι άλλες ευκαιρίες αλλά τελικά και το 2-0 έκανε τη δουλειά του, υπό την έννοια ότι η ομάδα του Κόντε έπιασε ξανά κορυφή και θα πάει με τον αέρα της κορυφής για τον αγώνα στο Φρίουλι να αντιμετωπίσει την Ουντινέζε.


JUVENTUS 2-0 NOVARA


















GOALS: Pepe 4, Quagliarella 75


JUVENTUS
Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie, Marchisio, Pirlo (Pazienza 80), Giaccherini, Pepe, Quagliarella (Matri 77), Del Piero (Estigarribia 64)


Substitutes not used: Storari, Sorensen, Elia, Toni.
Manager: Conte


NOVARA
Ujkani, Morganella, Dellafiore (Paci 21), Centurioni, Ludi, Gemiti, Marianini (Porcari 55), Radovanovic, Rigoni, Rubino (Mazzarani 76), Meggiorini


Substitutes not used: Fontana, Pinardi, Pesce, Granoche.
Manager: Tesser


REFEREE: Gervasoni
ASSISTANTS: Viazzi, Liberti
FOURTH OFFICIAL: Pinzani
BOOKINGS: Marianini 44, Centurioni 52, Giaccherini 60

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Derby alla piemontese, Juventus vs Novara.




Η Τορίνο είναι στη Serie B οπότε δεν υπάρχει φέτος το τοπικό ντέρμπι του Τορίνο αλλά η Γιουβέντους την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την άλλη εκπρόσωπο του Πιεμόντε στο Campionato. Τη Νοβάρα.
Η Μεγάλη Κυρία πήγε στη Ρώμη για τη νίκη την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει, ακόμη και το 1-1 όμως με τη Ρόμα την επανέφερε στην κορυφή. Το κλίμα είναι μια χαρά στις τάξεις των Μπιανκονέρι όπως λένε και οι παίκτες στις δηλώσεις τους και ο Αντόνιο Κόντε έχει ζητήσει από όλους να έχουν στο μυαλό τους μόνο τον αγώνα με τη Νοβάρα και όχι αυτόν που ακολουθεί, την προσεχή Τετάρτη, με την Ουντινέζε εκτός για την εξ αναβολής πρώτη αγωνιστική. Απουσίες υπάρχουν λόγω τραυματισμών και τιμωριών αλλά υπάρχουν και οι λύσεις φέτος για τη Γιούβε, που εντός έδρας έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Το 1-1 με τη Νάπολι δεν άφησε ικανοποιημένη τη Νοβάρα, καθώς κρατούσε το προβάδισμα μέχρι και το 84ο λεπτό. Η εμφάνιση, όμως, της ομάδας ήταν πολύ καλή και ο Ατίλιο Τεσέρ τόνισε σε δηλώσεις του ότι αν η Νοβάρα παρουσιάζεται έτσι σε κάθε ματς, τότε θα πετύχει τον στόχο της παραμονής. Οι νεοφώτιστοι έχουν μπροστά τους το πιο δύσκολο παιχνίδι που έδωσαν ως τώρα αλλά το γεγονός ότι πάνε στο Τορίνο χωρίς άγχος, είναι υπέρ τους. Εκτός έδρας η Νοβάρα έχει δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.


ΑΠΟΥΣΙΕΣ για την ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τραυματίας είναι ο Βούτσινιτς και τιμωρημένοι οι Βιντάλ και Μπονούτσι.

ΦΟΡΜΑ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Ρόμα-Γιουβέντους 1-1
Γιουβέντους-Τσεζένα 2-0
Νάπολι-Γιουβέντους 3-3
Λάτσιο-Γιουβέντους 0-1
Γιουβέντους-Παλέρμο 3-0
Ιντερ-Γιουβέντους 1-2

ΝΟΒΑΡΑ
Νοβάρα-Νάπολι 1-1
Λάτσιο-Νοβάρα 3-0
Νοβάρα-Πάρμα 2-1
Τζένοα-Νοβάρα 1-0
Νοβάρα-Ρόμα 0-2
Λέτσε-Νοβάρα 1-1


ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ντε Τσέλιε, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τζιακερίνι, Πέπε, Μάτρι, Κουαλιαρέλα.

Νοβάρα (Ατίλιο Τεσέρ): Ουικάνι, Μοργκανέλα, Ντελαφιόρε, Τσεντουριόνι, Λούντι, Γκέμιτι, Μαριανίνι, Ραντοβάνοβιτς, Ριγκόνι, Ματζαράνι, Ρουμπίνο.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Φιλική νίκη προετοιμασίας, Juventus - Olympia Agnonese 4-0.


Χθες το απόγευμα, η Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε έδωσε φιλικό παιχνίδι με την « Olympia Agnonese, μια ομάδα που παίζει στην Serie D. Η Γιουβέντους παρατάχθηκε από τον Αντόνιο Κόντε με σύστημα 4-3-3 από την αρχή, κάτω από τα δοκάρια ο Storari, Motta, Sorensen, Bonucci και De Ceglie στην άμυνα, Pazienza, Marrone και Giaccherini στη μεσαία γραμμή, και στην επίθεση Krasic, Quagliarella και Del Piero.

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά και πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα ο Ντελ Πιέρο με ένα όμορφο δεξί βολέ μετά από σέντρα του Motta από δεξιά ανοίγει το σκορ. Λίγο μετά ο Quagliarella και αυτός με βολέ μέσα από την περιοχή διπλασιάζει τα τέρματα της Γιουβέντους ύστερα από εξαιρετική πάσα λόμπα του Krasic.
Στο δεύτερο ημίχρονο, αποχωρούν από το ματς οι Quagliarella, Del Piero, De Ceglie και Giaccherini. Στις θέσεις τους περνάνε οι Elia, Estigarribia, Toni και Pepe, χωρίς ωστόσο να αλλάξει η μορφή της ομάδας: η μόνη καινοτομία ήταν το ότι έπαιξε ο Estigarribia αριστερό μπακ. Το τρίτο γκολ ήρθε από τον Krasic , ο οποίος ελέγχει μια μεγάλη μπαλιά του Marrone και σκοράρει, πριν εγκαταλείψει το γήπεδο για να πάρει τη θέση του ο Matri. Το τέταρτο και τελευταίο γκολ ήρθε χάρη σε μια κάθοδο του Motta ο οποίος πέρασε δυο αντιπάλους και με όμορφο σουτ έγραψε το τελικό 4-0.


Τον φιλικό αγώνα παρακολούθησαν πάνω από 400 φίλαθλοι, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της Σχολής ποδοσφαίρου της Γιουβέντους και, φυσικά, μέλη της Λέσχης Γιουβέντους Doc από όλη την Ιταλία.