JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κουαλιαρέλα μέχρι το 2015.

O Fabio Quagliarella θα συνεχίσει τις περιπέτειες του με τον ασπρόμαυρο σύλλογο για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. 


Ο επιθετικός υπόγραψε νέο συμβόλαιο, που τον δεσμεύει με την Γιουβέντους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, όπως ανακοίνωσε η Γιουβέντους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, το νέο συμβόλαιο του παίκτη με την ομάδα πήρε παράταση κατά ένα περαιτέρω χρόνο. 

Ντελ Πιέρο: "Το μυαλό όλων είναι στο πρωτάθλημα"

Ο Alessandro Del Piero εμφανίστηκε στην εκπομπή "Che tempo fa", του Fabio Fazi για τη Rai3, μίλησε με αφορμή το νέο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, και ρωτήθηκε φυσικά, αν στις 20 Μαϊου, στον τελικό του Κυπέλλου, θα έχουμε την τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα της Juve: 



Λείπουν τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έχει νόημα να πούμε για τον τίτλο; "Σήμερα κάναμε ένα ακόμα μεγάλο σημαντικό βήμα προς τον τίτλο."

Σήμερα κερδίσατε με 4-0 ..."Ναι, ήμασταν πολύ καλοί, πολύ κυνική και αποφασισμένοι. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή τη στιγμή αυτή την εικόνα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας, διότι οι παγίδες είναι πάντα εδώ. "

Στις 13 Μαΐου θα είναι η τελευταία ημέρα της σεζόν και στη συνέχεια θα υπάρξει και άλλη ημερομηνία, ότι το Μάιο του 20, όταν αντιμετωπίσεται την Νάπολη για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.Το προφανές ερώτημα είναι αν νομίζετε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι σας για την Γιούβε ... "Για ότι ισχύει μέχρι σήμερα, ναι" απάντησε αφήνοντας έτσι ανοιχτά κάποια ενδεχόμενα για τα οποία δεν θέλησε να μιλήσει περισσότερο και συνέχισε λέγοντας "Υπό την έννοια ότι τότε λήγει το συμβόλαιό μου, τον Ιούνιο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με απασχολεί σήμερα. Η σκέψη μου είναι αφιερωμένη σε αυτά τα τρία παιχνίδια που απομένουν. Το μυαλό, όλων μας, πάντων, πρέπει να μείνει στο scudetto, περισσότερο μπορώ να μείνω στο παρόν, το μέλλον θα είναι καλύτερο".

Πως εισπράτεις την αγάπη των οπαδών της ομάδας; "Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που μου έχουν δείξει σε καθημερινή βάση, όχι μόνο το γήπεδο, είναι πραγματικά απίστευτη", λέει ο Άλεξ και συνεχίζει, λέγοντας ότι αισθάνεται ακόμα στην κορυφή: "Προς το παρόν έχω τοποθετήσει ένα όριο, ξέρω ότι ο χρόνος μου τελειώνει και σίγουρα δεν νομίζω ότι μπορώ να παίξω 60 χρόνια, αλλά ξέρω ότι για ένα ή δύο χρόνια μπορώ να κάνω ακόμα πολλά καλά πράγματα".

Τι σημαίνει να είσαι η σημαία; "Αυτό είναι κάτι που σημαίνει πολλά, σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος, να είσαι φορέας μηνυμάτων και περιέχει πολλά πράγματα, υπερηφάνεια, σεβασμός, εκείνα που είναι τα χαρακτηριστικά που βγάζεις στο γήπεδο και εκτός γηπέδου."


Η καριέρα του Ντελ Πιέρο στη Γιουβέντους με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να σταματά την Κυριακή, 20 Μαΐου μετά τον Ιταλικό τελικό του Κυπέλλου εναντίον της Νάπολης. 
Μακάρι η Γιούβε να τα πάρει και τα δυο τρόπαια, έξι χρόνια μετά το σεισμό του Calciopoli/Farsopoli, και να φύγει σαν πραγματικός αρχηγός όπως του αξίζει. Αν δεν αλλάξει κάτι στη στάση της διοίκησεις της ομάδας.



Βιντάλ: "Να συνεχίσουμε στο σωστό δρόμο"

Επτά! Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει τον Vidal καθώς τόσες είναι η φορές που βρήκε δίχτυα σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο Αρτούρο, ο οποίος είναι ένας μεγάλος μαχητής και ένας παραγωγικός σκόρερ, είναι το σύμβολο και το σύνθημα αυτής της Juventus, στην αρχή της σεζόν, ο παίκτης από την Χιλή δεν ήταν στο αρχικό σχήμα. Αλλά τότε ο Κόντε κατάλαβε ότι η ομάδα χρειάζεται τον κινητήρα Αρτούρο, και δημιούργησε τη μαγεία του τρίο της μεσαίας γραμμής που αποτελείται από τους. Marchisio, Πίρλο, Βιντάλ:


"Δεν ξέρω αν είμαστε σε θέση να κάνουμε κόλπα - Λέει ο χαφ της Γιούβε - αλλά μια αλλαγή ήταν ισχυρή και παρατήρησα ότι ολόκληρη η ομάδα το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνεχίσουμε στο σωστό δρόμο, ενώ είμαστε στην κορυφή του πίνακα. Κάνουμε πραγματικά μια καταπληκτική σεζόν, και θέλουμε να κερδίσουμε".


 "Τρία παιχνίδια ακόμα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια με την ίδια συμπεριφορά που εμφανιζόμαστε σε όλη τη σεζόν - συνέχισε ο Vidal - Πρέπει να αγωνιστούμε από την αρχή, διατηρώντας έτσι την ίδια στάση μέχρι το τελικό σφύριγμα. Θα πρέπει να κερδίσουμε επάξια τον δύσκολο αγώνα στον αγωνιστικό χώρο. Την Τετάρτη το βράδυ κατά της Λέτσε θα αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι: θα κυνηγήσουν μέχρι το τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά χρειαζόμαστε τη νίκη για να πάρουμε τον τίτλο και θα τα δώσουμε όλα". 

Βούτσινιτς: "Τρία παιχνίδια ακόμα"

Ο Μίρκο Βούτσινιτς δήλωσε πρόσφατα ότι μένουν τέσσερα παιχνίδια ακόμα, ως εκ τούτου, η ομάδα έπρεπε να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και να δώσουν όλοι όλες τους της δυνάμεις. Ο Μαυροβούνιος είχε θαυμάσια απόδοση κατά της Νοβάρα, άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι και να σφράγισε τη νίκη της Γιουβέντους με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, σκοράροντας το πρώτο του διπλό φορώντας τα χρώματα της Γιουβέντους και αξίζει τον έπαινο του κοινού:




"Τώρα, υπάρχουν μόνο τρία παιχνίδια για να φτάσουμε στο στόχο μας - είπε ο Μίρκο - και ήδη το μυαλό μας έχει εστιάσει στο παιχνίδι κόντρα στη Λέτσε την Τετάρτη".


 Στη Γιουβέντους πεινούσαν και κυνήγησαν μια ακόμα νίκη. Οι αντίπαλοι τους δεν ήταν σε θέση να τους σταματήσουν:


"Ο Κίνδυνος μπορεί να έρθει μόνο από τους εαυτούς μας - συνέχισε ο Βούτσινιτς - Ως εκ τούτου, στον επόμενο αγώνα μας απαιτείται για να πάρουμε τη νίκη στο γήπεδο με τη σωστή στάση, όπως κάναμε σήμερα".


 Το επιθετικό δίδυμο της Γιουβέντους απέναντι στη Νοβάρα οι πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας. Δυο γκολ του Βούτσινιτς, ένα του Μποριέλο:


"Το ρεκόρ που έχουμε επιτύχει σήμερα ήρθε με τη σωστή νοοτροπία - Ολοκλήρωσε ο Μαυροβούνιος - Επιπλέον, όταν ένα επιθετικός βρίσκει δίχτυα, είναι το ηθικό κομμάτι ολόκληρης της ομάδας που την ενισχύει..." 

Πλατινί: "Ιταλική δουλειά το τρίτο αστέρι"

Μεγάλη κουβέντα έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία η δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Γιουβέντους να ράψει και τρίτο αστέρι στην φανέλα της σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το 30ο της ιστορίας της.


Με δεδομένο, όμως, ότι της έχουν αφαιρεθεί δυο πρωταθλήματα από την Ιταλική ομοσπονδία  η «Μεγάλη Κυρία» θα έχει 28 τίτλους. Θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί.


 «Είναι κάτι που αφορά μόνο τους Ιταλούς. Δεν είναι ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί η ΟΥΕΦΑ», ήταν τα λόγια του Γάλλου προέδρου αναφορικά με την επιθυμία της ομάδας του Τορίνο.


 Παράλληλα ο Πλατινί πρόσθεσε ότι γνωρίζει ελάχιστα για το συγκεκριμένο θέμα και δεν σκοπεύει ως πρόεδρος να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Ο Γάλλος έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης της Νοβάρα με την Γιουβέντους, ένα παιχνίδι που παρακολούθησε από κοντά, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν βρέθηκε εκεί σαν φίλαθλος των «μπιανκονέρι».


 «Ήρθα για να δω τη Νοβάρα και το κατά πόσο πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε ομάδες που είναι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις», ανέφερε σχετικά με τον λόγο παρουσίας του στις εξέδρες του γηπέδου.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κόντε: "Είμαστε σε καλή κατάσταση"

Για πρώτη φορά ο Αντόνιο Κόντε μίλησε άμεσα για το Scudetto παραδεχόμενος ότι η Γιουβέντους πλησιάζει σε αυτό, τονίζοντας ξανά πάντως ότι χρειάζεται σοβαρότητα γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά καθώς απομένουν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια.




«Δεν ήταν εύκολο σήμερα καθώς η Νοβάρα νίκησε πριν λίγες μέρες την Λάτσιο και τώρα ήθελε να κάνει τη ζημιά και σε εμάς. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και όποιος είδε τον αγώνα, είδε και μια Γιουβέντους που αγωνίζεται με πολύ ένταση», είπε για το ματς ο τεχνικός της Μεγάλης Κυρίας και ερωτηθείς για το Scudetto που πλησιάζει, απάντησε: «Μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς αλλά το σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι ακόμη δεν κρίθηκε τίποτα. Ξέρουμε άλλωστε ότι η Μίλαν δε θα τα παρατήσει γιατί είναι σπουδαίοι ανταγωνιστές. Το σημαντικό είναι ότι κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας».


 Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Κόντε δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Μάρκο Μποριέλο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί αγώνα: «Ο Μάρκο είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την περίοδο, σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση έχει φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του και έχει προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού μας. Οι Κουαλιαρέλα και Ντελ Πιέρο δεν ήταν 100% έτοιμοι και γι' αυτό δε χρησιμοποιήθηκαν σήμερα. Σίγουρα, πάντως, ο Μποριέλο ήταν πολύ καλός, όπως φυσικά και ο Βούτσινιτς».


Τέλος, σχολιάζοντας την παρουσία του Μισέλ Πλατινί στις εξέδρες του γηπέδου της Νοβάρα, ο Κόντε είπε ότι «εύχομαι να έρθει ξανά να μας παρακολουθήσει από κοντά».

Νοβάρα - Γιουβέντους 0-4, όλο και πιο κοντά στο Scudetto.

Η Γιουβέντους χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στην Νοβάρα μπήκε από νωρίς και καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας αποφασισμένη να πάρει τον τίτλο, με γκολ των Βούτσινιτς στο 15' λεπτό και Μποριέλο στο 40' λεπτό έδωσε την ευκαιρία στους χιλιάδες φιλάθλους της να πανηγυρίζουν στις εξέδρες του "Silvio Piola". Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Γιούβε μπήκε και πάλι δυνατά και στο 50' ο Βιντάλ πέτυχε το τρίτο γκολ και ο Μίρκο Βούτσινιτς στο 64' λεπτό πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και έγραψε το τελικό 0-4, στην μεγάλη νίκη που φέρνει την Γιούβε πιο κοντά στην κατάκτηση του 30 σκουντέτο.  Μετά αυτή τη νίκη η Γιουβέντους θέλει 2 νίκες στα 3 τελευταία παιχνίδια με Λέτσε, Κάλιαρι και Αταλάντα για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο.


Οι Μισέλ Πλατινί και Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι ήταν στις εξέδρες και η Γιουβέντους πέρασε άνετα από τη Νοβάρα με 4-0, με διπλό Βούτσινιτς, πλησιάζοντας κι άλλο στην κατάκτηση του Scudetto! Στο «Σίλβιο Πιόλα» της Νοβάρα υπήρξαν υψηλοί προσκεκλημένοι αλλά και περισσότεροι από 6.000 τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας, που μετέτρεψαν τον αγώνα σε εντός έδρας. Με αυτή τη λογική, άλλωστε, μπήκε και στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, παίρνοντας από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Τσέλι την πρωτοβουλία των κινήσεων.


Στο 2' λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία από τον Μποριέλο και στο 17' η Γιούβε έκανε το 0-1 με ένα εκπληκτικό πλασέ του Βούτσινιτς, που σχεδόν ήταν... πλάτη με το τέρμα, μετά από πάσα του Πίρλο. Το γρήγορο γκολ έκανε πιο εύκολο το έργο των Μπιανκονέρι καθώς η Νοβάρα δεν μπορούσε, πλέον, να κλειστεί στην άμυνα της και με βάση την εικόνα του αγώνα ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς. Αυτό, τελικά, ήρθε στο 40' με την κεφαλιά-ψαράκι του Μποριέλο μετά από ωραία μπαλιά του Τζιακερίνι.


Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μποριέλο έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά αλλά στο 50' ήρθε το 0-3 με το πλασέ του Βιντάλ στην επαναφορά, μετά την απόκρουση του Φοντάνα σε πλασέ του Βούτσινιτς. Ολα είχαν κριθεί πλέον και μετά το 0-4 στο 64' με το σουτ του Μαυροβούνιου εντός περιοχής, ξανά μετά από απόκρουση του Φοντάνα. Ο Κόντε έβγαλε τους Βιντάλ-Μαρκίζιο-Βούτσινιτς για να τους ξεκουράσει, ο Ελία που πήρε χρόνο συμμετοχής έχασε δύο τετ α τετ, ο Πίρλο στις καθυστερήσεις σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και η Γιουβέντους χωρίς να κουραστεί πήρε τη νίκη με το 0-4.


Η Μεγάλη Κυρία που την Τετάρτη υποδέχεται την Λέτσε στο Juventus Stadium παραμένει στο +3 από την Μίλαν και θέλει δύο νίκες στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για να στεφθεί πρωταθλήτρια!




NOVARA - JUVENTUS 0-4





Γκολ: 15', 64' Vucinic, 40' Borriello, 50' Vidal 


Κίτρινες κάρτες: 59' Pesce (Novara)


Διαιτητής: Domenico Celi.
Επόπτες: Marco Barbirati, Luca Maggiani.
Τέταρτος διαιτητής: Carmine Russo.


NOVARA: 31 Fontana, 3 Gemiti, 4 Lisuzzo, 15 Dellafiore (46' 12 Antunes), 24 Paci, 28 Garcia, 17 Porcari, 22 Pesce, 10 Rigoni, 21 Mazzarani (67' 23 Radovanovic), 29 Caracciolo (50' 11 Morimoto).
Αναπληρωματικοί: 44 Coser, 30 Centurioni, 77 Rinaudo, 25 Mascara.
Προπονητής: Attilio Tesser.


JUVENTUS: 1 Buffon, 26 Lichtsteiner, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 22 Vidal (56' 20 Padoin), 21 Pirlo, 8 Marchisio (60' 11 De Ceglie), 24 Giaccherini, 23 Borriello, 14 Vucinic (65' 17 Elia).
Αναπληρωματικοί: 30 Storari, 4 Caceres, 10 Del Piero, 18 Quagliarella.
Προπονητής: Antonio Conte.



Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Νοβάρα - Γιουβέντους, η Γιούβε πάει για την 8η σερί νίκη.


Σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι θα αγωνιστεί η Γιούβε μετά το παιχνίδι της Τετάρτης στην Τσεζένα, αλλά αυτή τη φορά θα παίξει εντός του Πιεμόντε. Η Μεγάλη Κυρία θα πάει στη Νοβάρα με μοναδικό στόχο την 8η σερί νίκη της που θα τη διατηρήσει στην κορυφή και θα την φέρει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του 30ου Scudetto στην τόσο ένδοξη ιστορία της.

Η νίκη στον αγώνα με την Τσεζένα πριν από λίγες μέρες διατήρησε την Μεγάλη Κυρία στο +3 από τη Μίλαν και ο Αντόνιο Κόντε έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του λέγοντας τους: «Ας γράψουμε ιστορία». Οι Μπιανκονέρι ξέρουν πολύ καλά πλέον ότι είναι αυτοί που κρατούν την τύχη στα χέρια τους καθώς υπερισχύουν της Μίλαν ακόμα και στην περίπτωση ισοβαθμία και πάνε στο «Σίλβιο Πιόλα» την Κυριακή το απόγευμα να παίξουν για την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται ώστε να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές. Το κλίμα στις τάξεις της Γιουβέντους είναι το καλύτερο δυνατό και με την συμπαράσταση, για ακόμη μία φορά, των χιλιάδων οπαδών της, στοχεύει στην 9η εκτός έδρας νίκη, έχοντας άλλες τόσες ισοπαλίες.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο προπονητής της Γιουβέντους εκτός από την απουσία του Μάτρι που είναι τιμωρημένος και του Πέπε που είναι τραυματίας, όλοι η άλλοι είναι στην διάθεση του και θα αποφασίσει για το ποιοι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το αυριανό παιχνίδι.

21 παίκτες έχει στην αποστολή της ομάδας ο Antonio Conte για τον αγώνα με την Νοβάρα, την Κυριακή στο "Silvio Piola". Μετά από τον αγώνα στην Cesena διαθέσιμος και πάλι είναι ο Fabio Quagliarella, ο οποίος την Τετάρτη εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής, ενώ από την άλλη δεν θα είναι στη διάθεση του Κόντε ο Μάτρι, καθώς έχει τιμωρηθεί με μια αγωνιστική λόγω καρτών, και ο Πέπε ​​που είναι τραυματίας καθώς υπέστη διάστρεμμα στο δεξιό αστράγαλο, κατά τη διάρκεια την προπόνηση την Τρίτη.

Οι παίκτες που είναι στην διάθεση του Κόντε είναι οι εξής:

1 Buffon
3 Chiellini
4 Caceres
8 Marchisio
10 Del Piero
11 De Ceglie
13 Manninger
14 Vucinic
15 Barzagli
17 Elia
18 Quagliarella
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
22 Vidal
23 Borriello
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
28 Estigarribia
30 Storari
34 Marrone




Η Γιουβέντους έχει ολοκληρώσει τις τελικές προετοιμασίες της εν ενόψει του δύσκολου αγώνα το απόγευμα της Κυριακής εναντίον της Νοβάρα. Οι παίκτες του Conte σήμερα είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να δοκιμάσουν τον τεχνητό χλοοτάπητα των Biancoazzurri, προκειμένου να εγκλιματιστούν πλήρως στις ιδιαίτερες συνθήκες του αυριανού αγώνα.



Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο θα στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας).


Η πιθανή ενδεκάδα της Γιουβέντους (3-5-2) : 1 Buffon, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 26 Lichtsteiner, 22 Vidal, 21 Pirlo, 8 Marchisio, 11 De Ceglie, 18 Quagliarella, 14 Vucinic.



Τρίτο αστέρι στο στήθος; Νέντβεντ 100%, πιο επιφυλακτικός ο Agnelli.


Το ζήτημα του τρίτου αστεριού στο στήθος της φανέλες της Γιουβέντους συνεχίζεται να διχάζει. Παρά το γεγονός ότι η Γιουβέντους ακόμη δεν έχει κερδίσει το 30ο πρωτάθλημα, ο κόσμος του ποδοσφαίρου ότι η εταιρεία ερωτήσεις Corso Galileo Ferraris τοποθετεί στο νέο πλέγμα το τρίτο αστέρι για να δείξει τα 30 πρωταθλήματα κέρδισε στο γήπεδο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΑΒΕΤΕ , δήλωσε ότι το ζήτημα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή  και θα αξιολογηθεί την κατάλληλη στιγμή, αλλά δεν είναι της ίδιας γνώμης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους ,Pavel Nedeved . Που σε ερώτηση αν κερδίσει το πρωτάθλημα, η Γιουβέντους θα βάλει το τρίτο αστέρι στην φανέλα της; Απάντησε με απόλυτη σιγουριά:

«Φυσικά, εκατό τοις εκατό - δήλωσε ο Πάβελ Νέντβεντ, σε συνέντευξή του - έχουμε είκοσι εννιά. Και είκοσι εννιά συν ένα ίσον τριάντα». 


Πιο συνετός εμφανίζεται ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι : «όταν έρθει εκείνη η ώρα η Juve θα αντιμετωπίσει το όποιο πρόβλημα κατά τη δημιουργία του. Σήμερα δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα και δεν κάνουμε υποθέσεις αυτού του είδους». 

Εν ολίγοις, το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί μετά της 13 Μαΐου και σε λίγες ημέρες μετά τον ιταλικό τελικό του Κυπέλλου.

Κόντε: «Να γράψουμε μία σημαντική σελίδα στην ιστορία της Γιουβέντους».

O Αντόνιο Κόντε μίλησε πριν από λίγο στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα με την Νοβάρα και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ομάδα του έχει την ευκαιρία να γράψει μία ακόμη σημαντική σελίδα στην ιστορία της Γιουβέντους. πλευρά του για να συνεχίσει μέχρι την τελευταία στιγμή ως σκουντέτο αγώνα της φετινής σεζόν πλησιάζει συναρπαστική κορύφωση του. Ο 42χρονος Ιταλός προπονητής έχει οδηγήσει τη Γιουβέντους σε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα με 34 αγώνες αήττητο σερί και ζήτησε από τους παίκτες του να διατηρήσουν την συγκέντρωση τους και στο αυριανό αγώνα του Πιεμόντε.


«Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, δεδομένης της θέσης που έχουμε τώρα. Όμως ας μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και αυτό είναι κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους. Έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε μία σημαντική σελίδα στην ιστορία της Γιουβέντους. Θα είναι εξαιρετικό αν καταφέρουμε να το κάνουμε, αν όχι τότε θα έχουμε φτιάξει σημαντικά θεμέλια για το μέλλον».
Επίσης θέλησε να πει στους παίκτες του να μην γιορτάζουν από τώρα γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο: «Υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια που απομένουν και πρέπει να δώσουμε όλοι μας το 100% σε κάθε συνάντηση. Εάν η σκέψη του καθενός είναι στον εορτασμό νωρίς, θα μιλάμε για  μεγάλο λάθος».

Ο προπονητής της Γιούβε μίλησε και για τη μάχη του τίτλου: «Υπάρχουν δύο ομάδες στον αγώνα για το σκουντέτο. Η μια ξεκίνησε τη σεζόν ως φαβορί, ενώ η άλλη ξεκίνησε ως αουτσάιντερ. Όταν ήμουν παίκτης ήταν πολλές φορές που βγήκε νικητής, κάποιος που δεν ήταν φαβορί. Αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα από ακόμα. Ωστόσο, πάντα λέω ότι η Μίλαν είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, στο τέλος της σεζόν θα πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα που το αξίζει», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Νοβάρα.

Η συζήτηση στη συνέχεια κινήθηκε στη σύγκρουση με τη Νοβάρα, μια δεύτερη συνεχόμενη δοκιμή για τη Γιουβέντους σε συνθετικό γήπεδο με μια ομάδα που μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό αν και μόνο μαθηματικές είναι η ελπίδες της πλέον.

Αλλά ο Conte δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο, και ξέρει ότι για να κερδίσει η ομάδα του πρέπει να παίξει σοβαρά:
«Ακόμα και αν δεν καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία, αξίζει να επαινεθεί αυτή η ομάδα, επειδή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Η Νοβάρα παίζει καλό ποδόσφαιρο και συγκριτικά με την Τσεζένα, η οποία είχε αμυντικό στυλ, νομίζω πως θα παίξει πιο ανοιχτά. Πραγματικά μου αρέσει αυτή η ομάδα, από την περσινή σεζόν και το φανταστικό ποδόσφαιρό που έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία», πρόσθεσε ο τεχνικός των «μπιανκονέρι».


Τέλος ο Conte αποκάλυψε τα σχέδιά του πριν από την οριστικοποίηση της ομάδας που θα ξεκινήσει αύριο το παιχνίδι.

«Πρέπει να εκτιμηθούν οι συνθήκες των Quagliarella και Del Piero. Ο πρώτος είχε πρόβλημα με τον μυ του προσαγωγού του, ενώ ο Άλεξ πάσχει από κόπωση και προπονήθηκε χωριστά χθες. Θέλω να μιλήσω σε όλους τους παίκτες μου και να κατανοήσω το πώς αισθάνονται. Αν είναι σε καλή κατάσταση τότε δεν θα υπάρχουν πολλές αλλαγές από το παιχνίδι με την Cesena».

Πίρλο: "Ιδιαίτερος αγώνας για εμένα"

Ιδιαίτερη είναι η μονομαχία που έχει η Γιουβέντους με τη Μίλαν για την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο Αντρέα Πίρλο στην επίσημη ιστοσελίδα των «μπιανκονέρι».


 «Ξέρουμε ότι η Μίλαν θα παλέψει μέχρι το τέλος και, έχοντας παίξει εκεί για δέκα χρόνια, αισθάνομαι ότι είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για εμένα», ανέφερε αρχικά ο 33χρονος μέσος, ο οποίος ήταν ο καλύτερος για τον μήνα Μάρτιο, και πρόσθεσε: 


«Έχουμε πρόοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή μας. Κατάφερα να προσαρμοστώ άμεσα και με βοήθησε αρκετά το γεγονός πως υπήρξα με κάποιους από την ομάδα συμπαίκτης στο παρελθόν για πολλά χρόνια».

Μπονιπέρτι: "Είμαστε το φαβορί, αλλά δεν το πήραμε ακόμα"

"Ναι, είμαστε το φαβορί για τον τίτλο, είμαστε μπροστά, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ακόμα". 


Με αυτά τα λόγια ο Giampiero Boniperti επιβραδύνει τον ενθουσιασμό για να μην επαναπαυτούν οι παίκτες της ομάδας: 


"Υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια και είναι όλα περίπλοκα, αρχής γενομένης από αυτό εναντίον της Νοβάρα".


Ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους θα είναι στη Νοβάρα με τον Πλατινί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Γιουβέντους και της Νοβάρα.

Μαρκίζιο: "Θέλουμε πρωτάθλημα και κύπελλο"

Παρά την ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή της Γιουβέντους στο επόμενο Τσάμπιος Λιγκ, οι παίκτες των «μπιανκονέρι» είναι… αχόρταγοι και δεν προτίθενται να σταματήσουν εκεί, σύμφωνα με τον Κλαούντιο Μαρκίζιο.


Ο μέσος της «Γιούβε» πιστεύει πως θα κατακτήσουν τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο αν παραμείνουν συγκεντρωμένοι ως το τέλος.


 «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει μία θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς, αλλά δεν σταματάμε εκεί. Καθώς θέλουμε να κατακτήσουμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο. Ήδη η ομάδα έχει δείξει πως ακόμη και στις δύσκολες στιγμές αντέχει, γι’ αυτό πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας μέχρι το τέλος», τόνισε ο Μαρκίζιο.


 Παράλληλα, ο Ιταλός μέσος μίλησε και για το πόσο έχει βοηθήσει φέτος την «Μεγάλη  Κυρία» η νέα της έδρα : «Από το πρώτο μας παιχνίδι κόντρα στην Πάρμα υπήρχε ώθηση από τους οπαδούς μας, προς τα πρόσωπά μας. Στο νέο μας γήπεδο υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους μας, όπου δεν υπήρχε σε όσα γήπεδα είχε αγωνιστεί νωρίτερα η Γιουβέντους».

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μαρότα: "Ο βιντάλ δεν είναι προς πώληση"

Τέλος στα όποια σενάρια θέλουν τον Αρτούρο Βιντάλ να φεύγει από την Γιουβέντους το καλοκαίρι με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης, έβαλε με δηλώσεις του ο Τζουζέπε Μαρότα.
Ο γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας ξεκαθάρισε ότι ο Χιλιανός άσος δεν είναι προς πώληση και δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει το Τορίνο.


 «Είναι αλήθεια ότι η Ρεάλ έχει προσεγγίσει τον μάνατζερ του παίκτη, ωστόσο δεν είναι προς πώληση. Είναι κάτι που έχουμε ξεκαθαρίσει εξ αρχής τόσο στον μάνατζερ, όσο και στους Μαδριλένους», ήταν τα λόγια του Μαρότα, τονίζοντας ότι ο Βιντάλ είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες την Γιουβέντους, τόσο για το τώρα, όσο και για το μέλλον.


 Ο 55χρονος γενικός διευθυντής των «μπιανκονέρι» πρόσθεσε ότι δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα της προσφορά, αλλά η χρησιμότητα του 24χρονου άσου στην ομάδα. «Δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για το πόσα χρήματα μπορεί να πάρουμε από την μεταγραφή. Ο Αρτούρο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Γιουβέντους. Τελεία και παύλα», ήταν τα λόγια του χαρακτηριστικά.

Φεράρα: "Ο Πίρλο είναι η μυστική δύναμη της Γιουβέντους"

Το εγκώμιο του Αντρέα Πίρλο έπλεξε ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους Τσίρο Φεράρα, ο οποίος τόνισε πως ο μέσος των «μπιανκονέρι» είναι εκείνος που έχει κάνει τη διαφορά και έχει φέρει τη «Μεγάλη Κυρία» στην πρώτη θέση της Serie A.

«Προσωπικά τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι ένας από τους καλύτερους μέσους που έχουν περάσει πότε στην ιστορία του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας των Ελπίδων της Ιταλίας για να συνεχίσει λέγοντας: «Δεν διαβάζεις πολλά γι’ αυτόν, γιατί είναι ήσυχος χαρακτήρας. Ο Πίρλο είναι η μυστική δύναμη της Γιουβέντους και σε αυτόν οφείλεται η επιτυχία της ομάδας. Είναι εκείνος που έκανε τη διαφορά, προκαλώντας “ζημιά” στη Μίλαν, η οποία τον άφησε να φύγει. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη».

Massimo σε έχουμε γραμμένο και σένα και την ομάδα σου.

O Moratti σήμερα είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως θα είναι πρόκληση αν η Γιουβέντους θα βάλει το τρίτο αστέρι στη φανέλα της κατακτώντας το φετινό  πρωτάθλημα, καταρχήν μας αρέσει πολύ που έχουν πλέον καταλάβει ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι δικό μας.


Χθες ο Abete βγήκε και μίλησε για αυτό το θέμα, σήμερα ο Moratti έκανε το ιδίο, οι  αρχιτέκτονες δηλαδή του farsopolis προσπαθούν να μας κάνουν και υποδείξεις, αυτοί δηλαδή που δήλωναν αναρμόδιοι για την περίπτωση του δικού μας πρωταθλήματος του 2006 που το έδωσαν στην ιντερ, έρχονται σήμερα να μας πουν ότι θα είναι πρόκληση αν θα κάνουμε το αυτονόητο, ε όχι κύριοι πρόκληση είναι αυτό που κάνατε εσείς στη Γιούβε μας, αυτή τη φορά δεν θα σας κάνουμε τη χάρη όσο κι αν σας πονάει, βάλτε το καλά στο αρρωστημένο μυαλό σας πως από δω και πέρα θα σας πονάμε κάθε χρόνο περισσότερο από πριν γιατί αυτό σας αξίζει. Το τρίτο αστέρι είδη ράβετε στις φανέλες τις νέας σεζόν, το τρένο ξανά ξεκίνησε και αλλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά του.


Όσο για σένα μεγάλε κλόουν του ιταλικού ποδοσφαίρου και φέτος σου δώσαμε αυτό που σου αρέσει να πέρνεις κάθε χρόνο από εμάς.


Ξέρεις Massimo που σε έχουμε γραμμένο και σένα και την ομάδα σου δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνω.


Σας πονάει η Γιούβε αλλά τι να κάνουμε, αφού κατά βάθος σας αρέσει. Κουφάλες!!!




Πρόταση για νέο συμβόλαιο στο Conte.

Πρόταση ανανέωσεις συμβολαίου στον Αντόνιο Κόντε, έχει καταθέση η Γιουβέντους σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.


Ο Ιταλός τεχνικός έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Γιουβέντους για δυο χρόνια, ωστόσο η διοίκηση των Μπιανκονέρι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και θέλει να κρατήσει τον Κόντε στο Τορίνο.


Σύμφωνα με την Gazzetta dello sport, ο Κόντε θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μετά το παιχνίδι με την Κάλιαρι και θα έχει ισχύει μέχρι το 2015, ενώ η ετήσιες απολαβές του θα είναι περίπου στα 3 εκατ. ευρώ.

Πλήρης εστίαση της Γιούβε στο παιχνίδι του Πιεμόντε.


Στη Γιουβέντους έχουν ξαναρχίσει την προετοιμασία τους για το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που είναι ακόμα πιο σημαντικό καθώς το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος και , μετά την επιστροφή τους από την νικηφόρα συνάντηση προχθές το βράδυ στην Τσεζένα και τη νίκη με 1-0, που σφραγίστηκε από το γκολ του Μάρκο Μποριέλο δέκα λεπτά  πριν το τέλος του αγώνα, χαρίζοντας στην ομάδα την έβδομη συνεχή επιτυχία τους. Οι άνδρες του Conte θα κοιτάξουν να επεκτείνουν το θετικό σερί που έχουν τις τελευταίες αγωνιστικές στη συνάντηση της Κυριακής με τη Νοβάρα.

Η ομάδα μετά τον αγώνα έκανε ασκήσεις ρουτίνα για να αποθεραπευτούν όσοι πήραν μέρος στην Κυριακάτικη συνάντηση. Εκείνοι που έπαιξαν στο παιχνίδι που διεξήχθη προχθές έκαναν ελαφρύ ζέσταμα, ενώ το υπόλοιπο της ομάδας πραγματοποίησε μια κανονική προπόνηση.

Η Συνάντηση της Κυριακής βρίσκει τη Juve να αντιμετωπίζει την Biancoazzurri για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα της μετά από 40 χρόνια. Ο 
Franco Causio είχε κρίνει το αποτέλεσμα  στην προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών το 1972.

Ντελ Πιέρο: "Σκουντέτο; Πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε τη Νοβάρα "



Ακόμα ένα βραβείο για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος παρέλαβε χθες, μαζί με τους Javier Zanetti και Τιάγκο Σίλβα, το Βραβείο «il ‘Premio Gentleman». Ήταν μια ευκαιρία για τον αρχηγό της Γιουβέντους να μιλήσει, ζωντανά σε βίντεο από το Τορίνο, σχετικά με ορισμένα θέματα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, απαντώντας σε ερωτήσεις του Massimo Caputi και της Claudia Gerini.

«Υπάρχουν βραβεία που ποτέ δεν θα σταματήσεις να είσαι στην ευχάριστη θέση να έχεις, με την έννοια αυτή η χορήγηση αυτού του βραβείου, το οποίο προέρχεται από τη συμπεριφορά στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό, για το τι μπορείς να δώσεις, ότι μπορείς να μεταδώσεις κάποια πράγματα είναι σημαντικό. Για μένα αυτό είναι μια πηγή μεγάλης υπερηφάνειας», δήλωσε ο αρχηγός της Γιουβέντους που παίρνει την κατάκτηση του τίτλο αρκετά επιφυλακτικά. 

Ο «Πιντουρίκιο» θεωρεί, τέσσερις «στροφές» πριν το τέλος του Καμπιονάτο, πως η ομάδα του είναι το φαβορί για να πανηγυρίσει τον τίτλο, αφού προηγείται τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Μίλαν.
«Θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε πρωταθλητές μόνο όταν αυτό κριθεί και μαθηματικά. Είμαστε σε καλύτερη θέση, όμως αν δείτε τι έγινε την φετινή σεζόν, θα καταλάβετε πως οι κίνδυνοι παραμονεύουν πίσω από κάθε παιχνίδι. Το ματς με τη Νοβάρα θα είναι δύσκολο και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Θα είναι το κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν», συμπλήρωσε ο αρχηγός της Juventus.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Πλατινί στο Νοβάρα - Γιούβε.


Η Γιουβέντους πλησιάζει προς στον τίτλο καθώς έμειναν τέσσερις  αγωνιστικές και με τρείς νίκες οι Μπιανκονέρι θα στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές Ιταλίας για 30η φορά στην ιστορία τους, ο Μισέλ Πλατινί γνωστοποίησε στους ανθρώπους της Γιουβέντους ότι την Κυριακή θα είναι στις εξέδρες του «Σίλβιο Πιόλα» για να παρακολουθήσει την κόντρα της Γιούβε στη Νοβάρα!

Η Μεγάλη Κυρία θα πάει την Κυριακή στη γειτονική Νοβάρα για την 35η αγωνιστική του Campionato έχοντας ως στόχο μόνο τη νίκη που θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του Scudetto και την προσπάθεια της θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της UEFA.

Ο Πλατινί, θρύλος των Μπιανκονέρι και αγαπημένος ποδοσφαιριστής του αείμνηστου Τζιάνι Ανιέλι, είχε υποσχεθεί ότι θα είναι στις εξέδρες για αυτό το ματς και τώρα το επιβεβαίωσε, καθώς όχι μόνο θέλει να δει τη Γιούβε να πλησιάζει κι άλλο στον τίτλο αλλά από μία μικρή κωμόπολη έξω από την πόλη της Νοβάρα καταγόταν ο παππούς του και θέλει να επισκεφθεί ξανά αυτά τα μέρη.

To 3ο Χρυσό Αστέρι θα το ράψουμε είτε το θέλετε είτε όχι.



Βλέπω από χθες σε όλα σχεδόν τα ιταλικά site να κόπτονται αν είναι σωστό η όχι να βάλει η Γιούβε το 3ο Χρυσό Αστέρι στη φανέλα της, μέχρι και ο «κύριος» Abete πρόεδρος της FIGC που το 2006 έδωσε τόσο απλόχερα στην Ιντερ αυτό που εμείς κερδίσαμε στο γήπεδο ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει επί του θέματος και είπε ότι «Αν θα θέσει αυτό το θέμα η Γιουβέντους θα το συζητήσουμε», (εμείς «κύριε» Abete δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα, όπως δεν συζητήσατε και εσείς τότε που έπρεπε μαζί μας) και επίσης μας είπε  ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμα σε εξέλιξη, και είναι ακατάλληλη στιγμή για την Ομοσπονδία να εργαστεί με το αν θα βάλει η Γιούβε 3ο Χρυσό Αστέρι και αλλά σχετικά με το τι θα συμβεί αν η Γιουβέντους κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και συνέχισε λέγοντας ότι «Η Ομοσπονδία, όμως, θα είναι πάντα προσεκτική σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων. Αναμένουμε ότι αυτή η σεζόν θα τελειώσει θετικά και γαλήνια, χωρίς το τραύμα που είχαμε στη Serie B με το θάνατο του Μοροζίνι και με τα γεγονότα της Γένοβας. Και τότε θα δούμε τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος και θα κάνουμε αυτό που πρέπει».



Εγώ προσωπικά και πιστεύω ότι και όλος ο φίλαθλος κόσμος της Γιούβε σε όλο τον κόσμο και οι διοίκηση της, δεν θα περιμένουμε κανέναν Abete να μας πει τι θα κάνουμε και αν θα ράψουμε το 3ο Χρυσό Αστέρι στην πιο ένδοξη φανέλα της Ιταλίας, της Ευρώπης και του Κόσμου ολόκληρου, για την Γιουβέντους το πρωτάθλημα που θα κατακτήσει στις 13 Μαΐου 2012 θα είναι το απαριθμώ νούμερο 30 και ότι κι αν πει ο κάθε «κύριος» Abete θα τον γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια (κάπου αλλού θα τον γράψουμε αλλά δεν το λέω έτσι να σκάσουν μερικοί) και θα συνεχίσουμε το μέτρημα από εκεί που μας σταματήσατε το 2006 «κύριε» Abete, γιατί ποιος μου λέει εμένα ότι αν δεν μας σταματούσαμε τότε, σήμερα δεν θα πανηγύριζα το 32ο ή το 33ο πρωτάθλημα, ότι και να κάνετε κύριοι της ιταλικής ομοσπονδίας εμείς αυτή τη φορά δεν θα σας κάνουμε τη χάρη όπως σας έκανε τη χάρη η διοίκηση που είχε η ομάδα το 2006 που σας άφησε να μας ρίξετε κατηγορία χωρίς βάσιμα στοιχεία που αν ήταν βάσιμα μαζί με εμάς έπρεπε να στείλετε μαζί μας στη Serie B και τις Ιντερ, Μίλαν και Φιορεντίνα που έκαναν ότι έκανε και ο Λουτσιάνο Μότζι.  

Το 3ο Χρυσό Αστέρι είναι έτοιμο να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και θα μπει στην φανέλα μας είτε το θέλετε είτε όχι στις 13 Μαΐου 2012
Α και να μην ξεχνιόμαστε στις 20 Μαΐου 2012 ετοιμαστείτε να δείτε για πρώτη φορά και το 1ο Ασημένιο Αστέρι που θα ράψει στη φανέλα της ομάδα στην Ιταλία. Πάντα εμείς πρώτοι.

Θέλουμε το ΝΤΑΜΠΛ έτσι για να σκάσετε όλοι μα όλοι.

Α και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΟΟΟΟΛΟΙ.

FORZA GRANDE JUVE.!!!

Βούτσινιτς: "Μια υπέροχη ομάδα"


Ο Μίρκο Βούτσινιτς έχει διαδραματίσει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στην πορεία της φετινής Γιουβέντους και στις επτά συνεχόμενες νίκες. Μετά τη συμβολή του και στα τέσσερα γκολ της Γιούβε στο 4-0 ηχηρή της περασμένης Κυριακής επί της Ρόμα, ο επιθετικός της Κυρίας και πάλι έδωσε ασίστ στο Μάρκο Μποριέλο στο αγώνα με την Τσεζένα στο Dino Manuzzi και το γκολ του τελευταίου χάρισε τη νίκη στην Γιουβέντους.

Όμως, παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις, ο διεθνής Μαυροβούνιος αρνείται να επαναπαυτεί στις δάφνες του και θέλει να παραμένει πλήρως προσηλωμένος στο παιχνίδι του Πιεμόντε που θα γίνει την Κυριακή με αντίπαλο την Νοβάρα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Sky, ο 28χρονος είπε: 
«Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Είναι δύσκολοι και οι τέσσερις αγώνες, αρχής γενομένης με τη σύγκρουση στη Νοβάρα. Είμαστε τρεις βαθμούς μπροστά και ξέρουμε ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι όλα εξαρτώνται από τις δικές μας ικανότητες και τα δικά μας αποτελέσματα θα πρέπει να παίξουμε όπως κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και ξέρουμε ότι είμαστε ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα».

Χθες είδε τον Μποριέλο να λέει ευχαριστήσω στον Conte με μια αγκαλιά μετά από το γκολ του που χάρισε στην ομάδα μια ανεκτίμητη νίκη. Και ο Βούτσινιτς κινήθηκε επίσης στο ίδιο μήκος κύματος θέλοντας να επαινέσει  τον θετικό αντίκτυπο του προπονητή στην Γιουβέντους.

«Ο Conte με έκανε να αισθάνομαι σημαντικός, όπως ακριβώς κάνει με την υπόλοιπη ομάδα. Από τότε που άρχισα να εργάζομαι μαζί του, έχω ανακαλύψει ότι είμαι επίσης σε θέση να τρέξω περισσότερο. Θυσιάζω περισσότερα, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος να το πράξω για αυτή την υπέροχη ομάδα στην οποία ο καθένας δουλεύει για τους συμπαίκτες τους».

Ο επιθετικός έκλεισε τη συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Αν δεν κερδίσουμε, κανείς δεν θα θυμάται τι έχουμε κάνει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε στο τέλος του έτους». 





Μαρκίσιο: «Είμαστε μια ενωμένη ομάδα»


Η Γιουβέντους έχει δουλέψει πολύ για να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να παίρνει σημαντικές νίκες, όπως τόνισε ο μέσος της «Μεγάλης Κυρίας», Κλαούντιο Μαρκίσιο.
Ο 26χρονος μέσος τόνισε πως η άριστη φυσική κατάσταση της ομάδας του οφείλεται στη σκληρή προπόνηση, κάτι που άλλαξε ο Αντόνιο Κόντε στους «μπιανκονέρι».

«Η φυσική κατάσταση την οποία έχουμε, οφείλεται στη σκληρή δουλειά που κάνουμε όλοι στις προπονήσεις. Δε μπορώ να πω πως στην αρχή το δεχθήκαμε όλοι, αφού είχαμε συνηθίσει σε διαφορετικές μεθόδους», δήλωσε αρχικά ο Μαρκίσιο.

«Πλέον απολαμβάνουμε τους κόπους της σεζόν. Δείξαμε κόντρα στην Τσεζένα πως δεν πρέπει να υποτιμάς καμία ομάδα. Είμαστε ακόμα πρώτοι, θα ξεκουραστούμε, γιατί έρχεται ακόμα ένα παιχνίδι σε συνθετικό χλοοτάπητα, κάτι που σε κουράζει πάρα πολύ και σου... τρώει ενέργεια», είπε ο Ιταλός μέσος της Γιουβέντους.

Και στο τέλος ο Marchisio  μίλησε για τον σκόρερ Μποριέλο, που αγκαλιάστηκε από όλους τους συμπαίκτες του μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ στον ασπρόμαυρο σύλλογο.

«Είμαστε μια ενωμένη ομάδα, αποτελείται από εκείνους που θέλουν να αντιστρέψουν τις δύο άσχημες σεζόν που είχαμε, μαζί με όσους θέλουν να αποδείξουν την αξία τους. Ο Marco πάντα μπαίνει και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, σήμερα ήταν η σειρά του να δώσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα». 

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Conte: "Η Γιουβέντους είναι πεινασμένη. Θέλουμε εμείς να γιορτάσουμε"


«Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγώνες, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μην έχουμε λύπη στο τέλος. Ο Μποριέλο αξίζει αυτή την ικανοποίηση»

Ο προπονητής της Γιουβέντους είπε μετά το τέλος του αγώνα στην Τσεζένα: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει άλλους να τρώνε, φέτος είμαστε πεινασμένοι και θέλουμε να εμείς να φάμε». Ο Αντόνιο Κόντε χρησιμοποιεί αυτή την αλληγορία για να εξηγήσει την επιθυμία που έχει το φετινό πρωτάθλημα για τη Γιουβέντους. 

Η νίκη επί της Τσεζένα κρατάει στην ίδια απόσταση τη Μίλαν. «Δεν ήταν μια εύκολη νίκη», δήλωσε ο προπονητής της Juventus. «Το πέναλτι που έχασε ο Πίρλο δεν μας επηρέασε γιατί ήταν νωρίς και υπήρχε όλο το παιχνίδι για να παίξουμε. Προφανώς, αν είχε σκοράρει, θα είχαμε αναγκάσει την Τσεζένα να ανοιχτεί. Μποριέλο; Είναι ένας παίκτης που αξίζει. Που έφτασε σε καλή κατάσταση και έχει εργαστεί σκληρά για να καλύψει τη διαφορά με τους άλλους. Λυπούμαστε γιατί είναι ένας παίκτης που μερικές φορές τον έχουν κακομεταχειριστεί. Τώρα είναι καλά, είναι στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους και μπορεί να εκφράσει όλες τις ικανότητες του. Αξίζει αυτή την ικανοποίηση». 

Ο Conte δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στο Allegri: «Είπε ότι αν τελειώσουμε με 86 βαθμούς σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει τον τίτλο; Λοιπόν, είμαι χαρούμενος, γιατί αλλάζει το μυαλό του κάθε εβδομάδα. Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι σε εμάς και δεν θα έχουμε τη λύπη του στο τέλος. Δεν θα είναι εύκολο. Σήμερα ήταν ένα οδυνηρό παιχνίδι, θέλαμε μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλά, και ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να μας σταματήσει. Φέτος έχουμε δημιουργήσει μια σημαντική βάση επί της οποίας θα εργαστούμε για το επόμενο έτος. Δεν κάναμε κάτι το εξαιρετικό αλλά ελπίζουμε ότι τελικά θα μετατραπεί σε κάτι σούπερ-εξαιρετικό».

Ο προπονητής της Γιούβε έκλεισε με ένα αστείο: «Το επόμενο πέναλτι; Αν μας δώσουν θα το χτυπάει ο Vidal. Σφάλμα μου γιατί στα παιδιά μου δεν έχω κάνει πολλοί εκπαίδευση στα πέναλτι αφού δεν μας κάνουν ποτέ. Σε δύο αγώνες έχουμε δύο λάθος εκτελέσεις, αλλά αν αυτό σημαίνει ότι κερδίζουμε τα παιχνίδια ... Εντάξει, έτσι είναι το ίδιο.


Μποριέλο: "Αφιερωμένο στον Fortunato"


«Θα ήθελα να αφιερώσω το γκολ μου στην μνήμη του Andrea Fortunato»  αυτό είπε ο Μάρκο Μποριέλο μετά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους - το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην μονομαχία για τον τίτλο - ήταν για τον Αντρέα, ο οποίος απεβίωσε πριν από 17 χρόνια, στις 25 Απριλίου 1990. 

Ευγενή χειρονομία που έδειξε πόσο ο επιθετικός αισθάνεται ο ίδιος πως ανήκει στο σύλλογο της Γιουβέντους, καθώς και οι συμπαίκτες του, που τον αγκάλιασαν αμέσως μετά το γκολ του: «Αυτή η ομάδα είναι εξαιρετική - συνέχισε ο Μποριέλο - εγώ γνώριζαν ότι θα έβαζα το γκολ μου όταν η μπάλα ήταν στον αέρα, όπως μου είπαν και τα παιδιά στον πάγκο. Ήταν ένας σημαντικό γκολ, αλλά τέσσερα παιχνίδια για τον τίτλο, και σήμερα έχουμε καταλάβει απέναντι στην Τσεζένα πόσο δύσκολος είναι ο κάθε αγώνας μέχρι το τέλος». 





Τσεζένα - Γιουβέντους 0-1, με λυτρωτή των Μάρκο Μποριέλο.


Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Μάρκο Μποριέλο κρατούσε το καλύτερο δώρο για όλους εμάς, έτσι στο 80' έδωσε στη Γιουβέντους τη σπουδαία νίκη (1-0) στην Τσεζένα και έτσι παραμένει στο +3 από την Μίλαν (1-0 την Τζένοα, 86' Μπόατενγκ), τέσσερις στροφές πριν το φινάλε!




Στο «Ντίνο Μανούτσι» η Γιουβέντους έχοντας την συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών της που έκαναν κατάληψη στις εξέδρες του γηπέδου αντιμετώπισε την ουραγό και καταδικασμένη Τσεζένα, γνωρίζοντας ότι η νίκη αποτελούσε μονόδρομο. 








Ωστόσο εμφανίστηκε νωθρή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, παρόλα αυτά είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 9' λεπτό στο πέναλτι που κέρδισε η Γιούβε μετά από χέρι του Μόρα (που όπως φάνηκε έγινε εκτός περιοχής), την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντρέα Πίρλο όμως δεν τα κατάφερε καθώς σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Αντονιόλι (δεύτερο χαμένο μέσα σε μια βδομάδα). Το παιχνίδι ήταν στον έλεγχο της Γιούβε που είχε συνεχώς στην κατοχή της την μπάλας και έκλεισε την Τσεζένα στο μισό γήπεδο, καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν μαζικά και έψαχναν τις αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δυσκολευόταν να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και να κάνει κλασική ευκαιρία, ενώ όταν έγινε μια τέτοια, στο 38', μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίρλο ο Ντε Τσέλιε έπιασε μια σκαστή κεφαλιά αλλά ο Αντονιόλι και το δοκάρι δεν επέτρεψαν στη Γιούβε να πανηγυρίσει, κάπως έτσι η δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Γιουβέντους μπήκε δυνατά και στο 49' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάτρι να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά ο Αντονιόλι και πάλι με διπλή προσπάθεια έσωσε πάνω στη γραμμή. Με το παιχνίδι να παίζεται  στην κυριολεξία μέσα στην περιοχή της Τσεζένα η Γιούβε συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την Τσεζένα. Τα κόρνερ και τα φάουλ γύρω-γύρω έρχονταν το ένα μετά το άλλο για τη Γιουβέντους, με τον Κόντε να αντικαθιστά τον Κάσερες με τον Τζιακερίνι για να κάνει πιο επιθετικά τα άκρα.



Οι Μπιανκονέρι έψαχναν με κάθε τρόπο το γκολ, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Πίρλο, αυτό δεν ερχόταν και ο Κόντε έβγαλε τους Ντε Τσέλιε και Μάτρι στο 74', ρίχνοντας στον αγώνα τους Ντελ Πιέρο και Μποριέλο. Ο πρώτος, στο 79', είδε τον Αντονιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά το φάουλ κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς το παραθυράκι της εστίας, ο δεύτερος έδωσε τη λύση στο 80'!  Ο Βούτσινιτς κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι και ο Μποριέλο με απευθείας δυνατό σουτ άφησε άγαλμα τον Αντονιόλι για να γράψει το 0-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Με τη νίκη της, η Γιουβέντους παραμένει στο +3 από τη Μίλαν και με δεδομένο ότι υπερισχύει στην ισοβαθμία, θέλει τρεις νίκες στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.




CESENA – JUVENTUS  0-1



Γκολ: Borriello 80

CESENA: Antonioli, Benalouane, Moras, Rodriguez, Ceccarelli, Dokovic (Rossi 77), Santana, Parolo, Colucci (Guana 32), Del Nero (Arrigoni 65), Rennella.
Αναπληρωματικοί: Ravaglia, Comotto, Malonga, Lolli.
Προπονητής: Beretta

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Caceres (Giaccherini 69), Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie (Del Piero 74), Matri (Borriello 74), Vucinic.
Αναπληρωματικοί: Storari, Lichtsteiner,  Marrone, Padoin.
Προπονητής: Conte

Διαιτητής: Guida
Βοηθοί: Petrella, De Luca
Τέταρτος: Bergonzi

Κίτρινες κάρτες: Colucci 8, Vidal 33, Rennella 43, Pirlo 57, Matri 62, Guana 64