JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Το αντίο του Μεγάλου Αρχηγού.

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με μία συγκινητική επιστολή, αποχαιρέτησε τους οπαδούς της μεγάλης αγάπης του τονίζοντας ότι:  «Δεν είμαι πια παίκτης της Γιουβέντους, αλλά πάντα θα είμαι ένας από εσάς».


Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε και επίσημα για τη Γιούβε. Μπορεί να ήταν γνωστό, αλλά -όπως τονίζει και ο Ντελ Πιέρο- το ότι είναι πλέον επίσημο έχει διαφορετικό αντίκτυπο. Δεν χρειάζονται πολλά εισαγωγικά.


Ακολουθεί η αποχαιρετιστήρια επιστολή του «Πιντουρίκιο». «Τελειώνει εδώ, το συμβόλαιό μου με τη Γιουβέντους λήγει σήμερα. Δεν αποτελεί νέο, αλλά το να ξέρω ότι είναι επίσημο, έχει αντίκτυπο σε μένα. Δεν είναι στιγμή λύπης, δεν υπάρχουν παράπονα ή νοσταλγία. Όχι πια. Και αυτό γιατί είχα χρόνο να σκεφτώ όλα όσα έγιναν στην τελευταία μου μπιανκονέρι σεζόν, πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω και αναβιώνοντας την σπουδαιότερη ομάδα που θα μπορούσα να ονειρευτώ. Όλες οι αναμνήσεις, οι χαρές, οι θρίαμβοι και -για να είμαι ειλικρινής- κάποιες πρόσφατες στιγμές πικρίας. Σήμερα όλες αυτές οι εικόνες περνούν μπροστά από τα μάτια μου και σε ένα συγκεκριμένο σημείο θολώνουν και γίνονται η τρομερή εικόνα του τελευταίου παιχνιδιού μου στο Τορίνο. Αυτή είναι η φωτογραφία που εμπεριέχει τα πάντα, η ανάμνηση που θέλω πάντα έχω μαζί μου, αυτή που από τις 13 Μαΐου τυπώθηκε στην καρδιά μου. Δεν μπορεί να ακυρωθεί. Λίγο πριν φύγω για διακοπές, άδειασα το ντουλαπάκι μου στο Βινόβο και φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο σταμάτησα εκεί που για πολλούς μήνες με περιμένατε, ελπίζοντας για μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο ή απλά ένα γεια... κάτω από χιόνι, πάγο, βροχή, καυτό ήλιο. Αλλά αυτή τη φορά είμαι εγώ αυτός που σας χαιρετάω και σας ευχαριστώ, όπως κάνατε εσείς μαζί μου. Οι παίκτες περνούν, αλλά η Γιουβέντους παραμένει. Οι συμπαίκτες μου παραμένουν, στους οποίους εύχομαι τα καλύτερα και πάντα θα τους επευφημώ. Πάνω από όλα, αυτό που μένει είναι οι οπαδοί, εσείς που είστε η Γιουβέντους. Αυτή η φανέλα που φόρεσα και πάντα θα αγαπώ, που παθιάστηκα και σεβάστηκα, χωρίς αθετήσεις και εκπτώσεις. Είμαι χαρούμενος που άλλοι μετά από εμένα μπορούν να φορέσουν αυτή τη φανέλα και πάνω από όλα το '10' το οποίο είχε πάντα το όνομά μου πάνω του, από τότε που ξεκίνησαν να τυπώνονται ονόματα στις μπιανκονέρι φανέλες. Είμαι χαρούμενος για οποιοδήποτε θα την φορέσει την επόμενη χρονιά και επίσης γιατί στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, κάποιος ονειρεύεται να τη βάλει. Θα είμαι περήφανος αν κάποιος θελήσει να ακολουθήσει τα βήματά μου, όπως ονειρεύτηκα εγώ να κάνω με άλλους πρωταθλητές, άλλα παραδείγματα, άλλους θρύλους. Από αύριο, δεν θα είμαι πια παίκτης της Γιουβέντους, αλλά πάντα θα είμαι ένας από εσάς. Τώρα μια νέα περιπέτεια ξεκινά και είμαι τόσο ζεστός όσο πριν από 19 χρόνια. Εις το επανιδείν. Σας ευχαριστώ για όλα. Αλεσάντρο.»

Σενέριο για Λούσιο στην άμυνα της Γιούβε.

Αν είναι αλήθεια ή σενάριο των Ιταλών θα φανεί άμεσα. Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του από την Ιντερ πάντως, ο Βραζιλιάνος φέρεται να ντύνεται Μπιανκονέρο!


Το απόγευμα της Παρασκευής οι Νερατζούρι ανακοίνωσαν την λύση του συμβολαίου του Λούσιο και το βράδυ της ίδιας ημέρας οι ιταλικές ιστοσελίδες τον στέλνουν στη Γιουβέντους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Μπέπε Μαρότα έχει ήδη μιλήσει με τους μάνατζερ του Βραζιλιάνου και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία ώστε να είναι αυτός ο τέταρτος στόπερ που θέλει ο Αντόνιο Κόντε.


Στα συν, αν όντως γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή, δεν είναι η σεζόν που έκανε ο Λούσιο καθώς ήταν κακός φέτος αλλά το γεγονός ότι δε θα κοστίσει τίποτα και ουσιαστικά θα είναι μια λύση πολυτελείας για την Μεγάλη Κυρία, που είχε την καλύτερη άμυνα φέτος με τους Αντρέα Μπαρτσάλι, Τζιόρτζιο Κιελίνι, Λεονάρντο Μπονούτσι και τη συνδρομή του Μάρτιν Κάσερες όποτε χρειάστηκε.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μαρότα: "Ο Πίρλο δεν έχει τιμή, είναι μια απόλυτη αξία"

Ανεκτίμητη είναι η αξία του Αντρέα Πίρλο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπέπε Μαρότα. Ο διεθνής χαφ της Γιουβέντους είναι ο πρωταγωνιστής της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2012 και ο γενικός διευθυντής των «μπιανκονέρι» έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη.

«Ποδοσφαιριστές, όπως εκείνος, δεν έχουν τιμή, αλλά εκείνος έχει μία απόλυτη αξία. Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι συνεχίζει να κάνει τη διαφορά εν όψει της επόμενης σεζόν», ανέφερε αρχικά ο παράγοντας της ιταλικής ομάδας και πρόσθεσε: «Ο Πίρλο ήταν εξαιρετικός κόντρα στη Γερμανία στα ημιτελικά της διοργάνωσης και νομίζω ότι ήταν η καλύτερη μεταγραφή που έχω κάνει στην καριέρα μου. Μερικές φορές παρουσιάζονται ευνοϊκές ευκαιρίες και πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε, όπως είχα πάρει τον Κασάνο από την Σαμπντόρια από τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Η Ιταλία ήταν φανταστική.

Στον ιταλικό λαό αφιέρωσε ο μέσος της Εθνικής Κλαούντιο Μαρκίζιο, την κατάκτηση της νίκης στον ημιτελικό με την Γερμανία και την πρόκριση στον τελικό. Τι δήλωσαν και άλλοι παίκτες της ομάδας.

Μαρκίζιο: «Η Ιταλία ήταν φανταστική. Αφιερώνουμε την πρόκριση στον ιταλικό λαό. Θα τα δώσουμε όλα στον τελικό. Για μένα ήταν η πιο μεγάλη ικανοποίηση στην καριέρα μου. Ήμασταν τόσο μεγάλοι. Στο Β' μέρος θα μπορούσαμε να είχαμε κατατροπώσει τους Γερμανούς».


 Κιελίνι: «Για μένα όλα αυτά είναι ένα μεγάλο όνειρο. Ευχαριστώ πολύ το ιατρικό τιμ. Είναι θαύμα και που έπαιξα και που νικήσαμε έτσι».





Μπαρτσάλι: «Ήμασταν τεράστιοι. Ξεκινήσαμε άσχημα αλλά στην πορεία κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι σε μία τεράστια ομάδα. Αυτό δίνει ακόμα πιο μεγάλη αξία στην πρόκρισή μας».

Μπουφόν: "Ήμουν θυμωμένος γιατί παίζαμε για κάτι μοναδικό και δεν έπρεπε να κάνουμε λάθος. Είμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε, διότι μπορούμε να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και είμαστε αρκετά νέοι και παλαιοί που σπάνε τα πλαίσια. Δεν περίμενα τέτοιο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με ευρύτερο σκορ. Για ένα τερματοφύλακα, νομίζω ότι δίνει ηθικό στην ομάδα του μια πολύ καλή απόκρουση όπως αυτη στην φάση με τον Khedira, αλλά για μένα δεν σήμαινε τίποτα ακόμη γιατί ακόμα είμασταν στο στο 0-0. Ήμασταν τυχεροί γιατί θα μπορούσε να πάρει ριμπάουντ Γερμανός παίκτης και το παιχνίδια να άλλαζε, ο τερματοφύλακαας θα πρέπει να είναι διαυγής. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με αγαπούν και θα ανταποδώσω την αγάπη τους με την απόδοση μου και αυτό το πράγμα με κάνει να νιώθω καλύτερα. Χαμογελάω αν κερδίσουμε. Είδαμε το βράδυ στο youtube τις ιταλικές πλατείες μετά το παιχνίδι με την Αγγλία, και ανατριχιάσαμε. " 

Πίρλο: «Πάντα προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με την ομάδα. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε κάποια προβλήματα και δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες, αλλά τώρα περάσαμε στον τελικό και θα πάμε για αυτόν», τόνισε αρχικά ο Ιταλός άσος. «Ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα, είναι σαν να έχουμε πάει στη Ρώμη και να μην έχουμε δει τον Πάπα, φτάσαμε στον τελικό, όμως αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε. Θα πρέπει να αγωνιστούμε με το ίδιο πνεύμα, την ίδια αποφασιστικότητα, όπως στα παιχνίδια κόντρα στην Αγγλία και τη Γερμανία», συμπλήρωσε.

Η Ιταλία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να κατακτήσει τον τίτλο σύμφωνα με τον τεχνικό των Ατζούρι, ο οποίος τόνισε ότι ο Μπαλοτέλι έκανε το καλύτερο ματς της καριέρας του. Επίσης τόνισε ότι το φαβορί παραμένει η Ισπανία.

«Ο Μάριο έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, μίας καριέρας που ξεκίνησε σήμερα. Η Ισπανία είναι το φαβορί λόγω εμπειρίας και συνέχειας που έχει σε αυτό το επίπεδο. Εμείς έχουμε τα όπλα μας. Βάλαμε δύο γκολ πολύ όμορφα και έχουμε να προχωρήσουμε και άλλο μπροστά. Νικήσαμε την Γερμανία που είναι μία μεγάλη ομάδα, μπράβο σε όλους» ήταν τα λόγια του προπονητή της Σκουάντρα Ατζούρα μετά τη μεγάλη πρόκριση επί των Γερμανών.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το μαύρο πιστόλι έστειλε την Ιταλία Τελικό, Πίου Πίου έριξε δυο Μπαλό-θιές και τέζα η Γερμανία

Ο Μπαλοτέλι ήταν... το μαύρο το πιστόλι και με δυο δικές του πιστολιές (20',36') η Ιταλία για ακόμη μία φορά πετάει έξω τη Γερμανία (2-1) και πάει στον τελικό του Euro για να διεκδικήσει το στέμμα από την Ισπανία!

Ο Γιοακίμ Λεβ παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11άδα για τη Γερμανία, σε αντίθεση με τον Τσέζαρε Πραντέλι που αναγκάστηκε να βάλει δεξί μπακ τον... Μπαλζαρέτι καθώς ο Αμπάτε δεν ήταν 100% έτοιμος και ο Μάτζιο τιμωρημένος.

Το παιχνίδι άρχισε με την Γερμανία να πιέζει για το γρήγορο γκολ και να φτάνει κοντά σε αυτό δύο φορές στο πρώτο 12λεπτο αλλά ο Πίρλο στην πρώτη φάση και η τύχη στη δεύτερη, από την ασυνεννοησία Μπουφόν-Μπαρτσάλι, το απέτρεψε. Οπως στο ματς με την Αγγλία στους «8», έτσι και τώρα, η Ιταλία ισορρόπησε την κατάσταση μετά το 15λεπτο, απείλησε με τους Κασάνο-Μοντολίβο και στο 20' ήρθε το γκολ!

Υπέροχο άνοιγμα του Πίρλο για τον Κιελίνι, αυτός στον Κασάνο, μαγική ενέργεια και γλυκιά σέντρα για τον Μπαλοτέλι και αυτός με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 0-1! Η εξέλιξη αυτή ανέβασε την ψυχολογία της Σκουάντρα Ατζούρα και έριξε αυτή των Πάντσερ, με τους παίκτες του Πραντέλι να δίνουν στο ματς τον ρυθμό που ήθελαν. Οι Ατζούρι έδωσαν κάποια μέτρα στους Γερμανούς αλλά είχαν μπλοκάρει όλους τους διαδρόμους και έτσι ο Γκόμεζ ήταν αόρατος ενώ ο Οζίλ δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα όπως θα ήθελε. Ο Μπαλοτέλι, όμως, έπαιρνε τις μπαλιές που ήθελε και με μία τέτοια στο 36' από τον Μοντολίβο εκτέλεσε τον Νόιερ που έμεινε όρθιος για το 0-2! Εξαλλοι πανηγυρισμοί για τους Ιταλούς, εξιλέωση για τον Μοντολίβο που είχε χάσει πολύ καλή ευκαιρία λίγα λεπτά πριν, εντυπωσιακή επέμβαση του Μπουφόν σε τρομερό σουτ του Κεντίρα για να πάρει κι αυτός ψυχολογία και το ημίχρονο έκλεισε ακριβώς όπως θα ήθελε η Ιταλία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβ πέρασε τους Κλόζε και Ρόις αντί των Γκόμεζ, Ποντόλσκι και είδε την ομάδα του να πιέζει, όπως ήταν λογικό, για να μειώσει νωρίς και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Μπουφόν, όμως, με τη βοήθεια και του δοκαριού κράτησε το 0-2 στο φάουλ του Ρόις. Ο Πραντέλι απάντησε στις κινήσεις του Γερμανού με το να αποσύρει σταδιακά τους Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι με τους Μότα, Ντιαμάντι, Ντι Νατάλε και μετά το 65' η Ιταλία ήλεγξε απολύτως τον αγώνα. Οι Ατζούρι ανάγκαζαν τους Γερμανούς να παίζουν με βαθιές μπαλιές που οι Μπαρτσάλι-Κιελίνι-Μπονούτσι καθάριζαν για πλάκα, ο Μπαλζαρέτι ήταν άψογος, ο Πίρλο έδινε τον ρυθμό και οι Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο πάντα... σωματοφύλακες του. Ειδικά από το 70' κι έπειτα η Ιταλία είχε τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει 3-4 γκολ και να μετατρέψει σε θρίαμβο τη διαφαινόμενη πρόκριση αλλά οι Μαρκίζιο και Ντι Νατάλε τις έχασαν.

Ετσι, στις καθυστερήσεις ήρθε και το άγχος μετά τη μείωση σε 1-2 με το πέναλτι του Οζίλ αλλά το τέλος ήταν αυτό που έχει δείξει η ιστορία: Η Ιταλία κερδίζει τη Γερμανία και συνεχίζει στον τελικό της Κυριακής!

«Ντελ Πιέρο για πάντα, η ιστορία του Pinturicchio »


Η ιστορία της Γιουβέντους Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σε μια ταινία. Αύριο το βράδυ, στις 20.30 (21.30 ώρα Ελλάδας), από τη συχνότητα της RaiSport θα μεταδοθεί μια ταινία αφιέρωμα στον Ντελ Πιέρο με τίτλο : «Ντελ Πιέρο για πάντα, η ιστορία του Pinturicchio», η ιστορία της καταπληκτικής καριέρας του Capitano της Γιουβέντους, η οποία υπεγράφη από τον Francesco Marino και παράγεται από TGR Piemonte και από το Κέντρο Παραγωγής της Rai Tv στο Τορίνο. 

Μία ώρα γεμάτη από εικόνες, αρχειακά έγγραφα, γκολ, όμορφες και δύσκολες στιγμές με τον αριθμό 10 στην πλάτη, ο οποίος εκτιμάται όχι μόνο από τους ανθρώπους της Γιουβέντους, αλλά από όλους τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. 

"Η ταινία - λέει ο Μαρίνο - αρχίζει και τελειώνει στις 13 Μαΐου 2012, με εικόνες από την αναμέτρηση Γιουβέντους-Αταλάντα, το παιχνίδι που ήταν η φιέστα πρωταθλήματος της Γιουβέντους, ο αγώνας στον οποίο ο Del Piero, χαιρετίστηκε και χαιρετήθηκε από όλο το γήπεδο όταν αντικαταστάθηκε, δάκρυσε και μαζί του δάκρυσε και όλο το γήπεδο. Εικόνες που έχουν μεταφέρει σε όλο τον κόσμο ότι ο Del Piero καθιερώθηκε οριστικά ως πρωταθλητής όλων".


20 εκατομμύρια + τα έσοδα από την πώληση παικτών, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την αγορά κορυφαίων παικτών.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γιουβέντους χθες αποφάσισε ότι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την αγορά κορυφαίων παικτών θα είναι 20 εκατομμύρια ευρώ συν τα έσοδα από τις πωλήσεις παικτών που δεν υπολογίζονται από τον Αντόνιο Κόντε.

Marotta, Paratici και Nedved θα κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν, να αποκτήσουν τους καλύτερους επιθετικούς παίκτες και να δώσουν ικανοποίηση στους οπαδούς της ομάδας: ξέρουν ότι δεν έχουν την οικονομική δύναμη άλλων συλλόγων, αλλά θα προσπαθήσουν να πουλήσουν τους παίκτες που δεν υπολογίζονται και συν τα 20 εκατ. ευρώ που ενέκρινες το Δ.Σ του συλλόγου να έχουν ένα ωραίο και ικανοποιητικό μπάτζετ για καλές μεταγραφές. 

Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες για να συζητήσουν τον τελικό προϋπολογισμό της ομάδας, μετά την αφαίρεση των εκταμιεύσεων που έχουν ήδη γίνει για μεταγραφές, είκοσι εκατομμύρια ακόμη θα είναι διαθέσιμα για να επενδυθούν (συν τα έσοδα από τις πωλήσεις παικτών). 

Πάρα πολλά τα ονόματα που ακούγονται στην αγορά. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση, αλλά πρέπει όλες οι υποθέσεις να εξεταστούν με μεγάλη προσοχή. Γιατί οι κορυφαίοι στόχοι είναι πολύ δύσκολοι και περίπλοκοι, ακόμα περισσότερο αν δεν μπορείς να ανταγωνισθείς  τους σεΐχηδες με τα πετροδολάρια. 

"Θέλετε Hummels ; Δώστε μας Μάτρι".


"Θέλετε Hummels ; Δώστε μας Μάτρι". Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής "Tuttosport», είναι η απάντηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο αίτημα της Γιουβέντους για να πάρει τον αμυντικό της γερμανικής εθνικής ομάδας. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, στην πραγματικότητα, ψάχνει για έναν επιθετικό για να αντικαταστήσει τον απερχόμενο Robert Lewandowski (ήθελε επίσης η Juve, αλλά μάλλον θα πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ο Beppe Marotta σύμφωνα με όσα του έχει πει ο Conte θεωρεί όλους τους επιθετικούς πλην του Βούτσινιτς μεταβιβάσιμους, αλλά θα πρέπει αν υπάρχει διαθεσιμότητα του Μάτρι να μεταφερθεί στη Γερμανία. Ο ΓΔ της  Γιουβέντους θα μπορούσε να προτείνει εναλλακτικά τον Krasic.

Ο Αντόνιο Κόντε παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία του Ματς Χούμελς από την αρχή της χρονιάς και είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την αξία του 23χρονου παίκτη πολύ πριν την έναρξη του Euro. Οι εμφανίσεις του Χούμελς στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας δικαιώνουν τον προπονητή της Γιουβέντους,  αφού ο νεαρός αμυντικός είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του.

Σημερινό δημοσίευμα της “Tuttosport” κάνει λόγο για επικείμενη επαφή των δύο ομάδων, με μεγάλες πιθανότητες να φτάσουν σε συμφωνία. Η Γιουβέντους προτίθεται να συμπεριλάβει στα ανταλλάγματα τον Αλεσάντρο Μάτρι, θέλοντας να μειώσει το ποσό που θα απαιτήσει η Ντόρτμουντ. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον Ιταλό επιθετικό. Αν ο ίδιος ο Μάτρι δεν προβάλει αντιρρήσεις να μετακομίσει στη Γερμανία, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ευδοκιμήσουν.

Όπως και να έχει, πάντως, οι άνθρωποι της «Γιούβε» θα κληθούν να ξοδέψουν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, αφού τόσο κοστολογεί τον Χούμελς η Ντόρτμουντ. 

Πραντέλι: "Αισθανόμαστε πολύ καλά απόψε, είμαστε όλοι έτοιμοι"


Ο Τσέζαρε Πραντέλι λίγες ώρες πριν η εθνική ομάδα αγωνιστεί στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εναντίον της Γερμανίας μίλησε στο RaiSport. Αν και υπάρχει ένα μικρό άγνωστο για τη θέση του και αν θα είναι στο τιμόνι της Ιταλίας και μετά το Euro είπε:  "Έχω ένα συμβόλαιο που με δένει με την εθνική ομάδα μέχρι το 2014 και όλοι έχουμε μια πολύ ωραία σχέση. Πάντα έλεγα ότι μου λείπει το γήπεδο, θα τελειώσει το ευρωπαϊκό και θα καταλήξουμε », είπε ο προπονητής των μπλε στο RaiSport, απαντώντας στην ερώτηση Αν θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής. 

"Αισθανόμαστε πολύ καλά απόψε, είμαστε όλοι έτοιμοι – είπε ο Πραντέλι, στην συνήθη συνέντευξη πριν τον αγώνα -  Είναι ένα παιχνίδι που θα παίξουμε με ενθουσιασμό και με υψηλές προσδοκίες. Παρά τα προβλήματα μας δεν σταματούν την ποιότητα στη μεσαία γραμμή. " . 

Ο Πραντέλι μίλησε για τη Γερμανία ως παράδειγμα για την Ιταλία: «Πρόκειται για ένα έθνος που έχει καταφέρει να σχεδιάσει το μέλλον του, πρέπει να κάνουμε το ίδιο " και στη συνέχεια κατέληξε μιλώντας για τον τρόπο που έφτασε η Ιταλία στους ημιτελικούς. « Όταν άρχισε η περιπέτεια μας στο Coverciano, κάτω από ορισμένες αντιξοότητες δώσαμε προτεραιότητα όλοι στην ομάδα μας, απομονωθήκαμε και έτσι φτάσαμε εδώ:. είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για όλους."

Μπουφόν: «Ενάντια στη Γερμανία δεν επιτρέπονται λάθη».


"Ξέρουμε ότι θέλετε εκδίκηση. Είστε μια ισχυρή και μεγάλη ομάδα.. . " Ο Gianluigi Buffon μίλησε στην γερμανική εφημερίδα Bild, την ημέρα του μεγάλου αγώνα μεταξύ της Ιταλίας και της Γερμανίας, και παραδέχεται ότι ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός. 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη, και όπως πάντα χρειαζόμαστε και λίγη τύχη", πρόσθεσε ο φύλακας άγγελος της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, που αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες από τις εφημερίδες ως το μόνο πραγματικό εμπόδιο για την νίκη των Γερμανών. 

«Το παιχνίδι απόψε είναι ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες, και ο αγώνας κατά της Γερμανίας ανήκει στις ωραιότερες αναμνήσεις της καριέρας μου», είπε ο Μπουφόν. 

Για τον Αρχηγό της Ιταλίας το ισχυρό σημείο της Γερμανία είναι η "επίθεση ". Σε ερώτηση αν έχει αδυναμίες; " Καμία ". 

Οι αντίπαλοι που θαυμάζετε περισσότερο; " Αν έπρεπε να διαλέξω θα επέλεγα τους Κλόζε και Γκόμεζ . " 

Ο Manuel Neuer μπορεί να γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, όπως συνέβη με εσένα; «Δεν ξέρω . Ο καθένας έχει μια ιστορία, όμως, έχει σίγουρα μια πολύ ισχυρή απόδειξη ότι είναι στη Μπάγερν και για τη Γερμανία είναι το νούμερο 1.. . " 

Είναι αλήθεια ότι με τη Γερμανία, η Ιταλία έχει πάρει υπέροχες νίκες, αλλά «οι παραδόσεις και τα στατιστικά στοιχεία που μόλις αναφέρατε μπορεί να ανατραπούν», λέει χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για μια δύσκολη συνάντηση. "Φυσικά ελπίζω ότι τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι και ότι θα είμαστε μια χαρά και πάλι . " 

Πως ένιωσες εκείνη την ημέρα το 2006, νικώντας την ομάδα του Κλίνσμαν; " Μια απίστευτη ικανοποίηση, καθώς νικήσαμε έναν αντίπαλο σε ένα εντυπωσιακό σπίτι, ήμασταν σε θέση να παίξουμε στον τελικό του Βερολίνο και να γίνουμε πρωταθλητές κόσμου . " 

Θα προσπαθήσεις απόψε όταν θα σε παρακολουθεί από τις κερκίδες η σύζυγος του, Alena Seredova; "Γνωρίζοντας ότι η Alena θα είναι στην κερκίδα για μένα, μου δίνει μεγάλη χαρά. "

Ντελ Πιέρο: « Απόψε θα είμαι tifoso για εσάς. Forza Azzurri! ».


Ο πρώην επιθετικός των Azzurri και της Γιουβέντους Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο: "Εναντίον τους έχω πραγματοποιήσει ένα όνειρο. Μην το ξεχνάτε. Ο αγώνας Ιταλία-Γερμανία, είναι ένα ντέρμπι. Όταν κλείνεις τα μάτια σου και τα όνειρά σου σε οδηγούν να γίνεις μεγάλος και να φορέσεις την μπλε φανέλα, τραγουδώντας τον ύμνο, να σκοράρει ένα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, να σηκώσει το Κύπελλο .... ο αντίπαλος είναι πάντα η Γερμανία ." 

Αυτά έγραψε ο Alessandro Del Piero στην ιστοσελίδα του την ημέρα του ημιτελικού του Euro 2012 και συνεχίζει: "Ήμουν παιδί, πριν από 30 χρόνια, εκείνο το βράδυ στο Μπερναμπέου - γράφει ο αρχηγός της Γιουβέντους – όπου Rossi, Tardelli, Altobelli, στέφονταν παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές κόσμου, πρωταθλητές κόσμου .Ήμουν ένα παιδί που πραγματοποίησε τα όνειρά του, έξι χρόνια πριν εκείνη τη νύχτα στο Ντόρτμουντ, με αντίπαλο τη Γερμανία, όταν κερδίσαμε στο τελευταίο λεπτό του επιπλέον χρόνου, με γκολ του Grosso, και δικό μου. Έτσι πήγαμε στον τελικό να πάρουμε το Κύπελλο. Να στέψουμε τους εαυτούς μας πρωταθλητές κόσμου."

"Πάντα οι αναμετρήσεις Ιταλία-Γερμανία είναι αξέχαστες – συνεχίζει στο μήνυμα του ο Ντελ Πιέρο - Και τώρα υπάρχει ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας για να το γράψει όποιος φοράει την φανέλα της εθνική ομάδα, που ένιωθαν αυτά τα συναισθήματα κι άλλοι πριν από αυτούς, το γαλάζιο αυτό συναίσθημα, που θα μας ενώσει όλους απόψε ." 

Τελειώνει λέγοντας: "Καλή τύχη σε εσάς που ζήσαμε μαζί την 4η Ιουλίου 2006 ": Πίρλο, Μπουφόν, Ντε Ρόσι, Barzagli." 
« Απόψε θα είμαι tifoso για εσάς. Forza Azzurri! ».

Έτοιμοι να ξαναγράψουν ιστορία οι Azzurri της Juve.

Σήμερα το βράδυ θα γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στις αναμετρήσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας. Απόψε στις 21:45, στη Βαρσοβία, οι μπλε και οι Γερμανοί θα τεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο ημιτελικό του Euro 2012. Όποιος κερδίσει θα παίξει για τον τίτλο στον τελικό της Κυριακής κατά της Ισπανίας.


Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2008 κέρδισαν χθες το βράδυ την Πορτογαλίας στα πέναλτι και τώρα περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της 1ης Ιουλίου που θα γίνει στο Κίεβο.



Η Ιταλία θα προσπαθήσει να γράψει ακόμα μια λαμπρή σελίδα της ιστορίας της, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν εναντίον της Γερμανίας. Ένα παρελθόν στο οποίο έβαλαν συχνά το χέρι τους οι παίκτες της Γιουβέντους, όπως συνέβη με τους Paolo Rossi και Marco Tardelli το 1982 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ντελ Πιέρο στον ημιτελικό του Παγκοσμίου το 2006. 


Ακόμη και αυτή τη φορά, ο Τσέζαρε Πραντέλι θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο σε παίκτες από την Γιουβέντους. Μπουφόν, Πίρλο και Marchisio δεν έχουν χάσει λεπτό και ήταν πάντα μεταξύ των καλύτερων στο γήπεδο. Ο Barzagli ξεκίνησε το τουρνουά αλλά τραυματιστηκέ και έχασε λεπτά συμμετοχείς αλλά μετά την ανάρρωση από τραυματισμό του είναι και πάλι βασικός στην άμυνα. Ο Bonucci είναι επίσης δύναμη στην άμυνα της εθνικής και ο Κιελίνι έχει ήδη ξεπεράσει σε χρόνο ρεκόρ τη ζημία που υπέστη στον αγώνα με την Ιρλανδία και όπως όλα δείχνουν θα δώσει το παρόν στο αποψινό παιχνίδι. Ο Τζιακερίνι πήρε μέρος στους πρώτους αγώνες με καλή απόδοση και ο Giovinco περιμένει να πάρει την ευκαιρία του. 


Όλοι λοιπόν είναι έτοιμοι απόψε να δώσουν τα πάντα για να κλείσουν πολλά στόματα που τις τελευταίες μέρες έριχναν λάσπη. Απόψε ξαναγράφουμε ιστορία.

Τζέκο ο πιο εφικτός στόχος.

Ο μεγάλος μεταγραφικός πόθος του Αντόνιο Κόντε είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Οι δυσκολίες που προκύπτουν, όμως, αναγκάζουν τους ανθρώπους της Γιουβέντους να στραφούν σε άλλες λύσεις, με πιο ενδεδειγμένη αυτή του Έντιν Τζέκο. Η προσπάθεια της Γιουβέντους να αποκτήσει έναν επιθετικό μεγάλης κλάσης συνεχίζεται. Δεν είναι μυστικό πως ο μεγάλος στόχος της «Βέκια Σινιόρα» είναι ο Ρόμπι Φαν Πέρσι.


Η περίπτωση του Ολλανδού, όμως, παρουσιάζει δυσκολίες, ιδίως μετά την εμπλοκή της Μάντσεστερ Σίτι στην διεκδίκηση του. Για το λόγο αυτό οι υπεύθυνοι των «μπιανκονέρι» έχουν στρέψει την προσοχή τους σε άλλες περιπτώσεις. Τα ονόματα που έχουν κατά καιρούς ακουστεί είναι του Γκονζάλο Ιγκουαΐν της Ρεάλ και του Έντινσον Καβάνι της Νάπολι. Η περίπτωση, όμως, που φαντάζει πιο προσιτή είναι του Έντιν Τζέκο της Μάντσεστερ Σίτι.


Στο ιταλικό κανάλι “Sportitalia” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Speciale calciomercato” που ασχολείται με τις μεταγραφές, έγινε γνωστό πως η «Γιούβε» θα στραφεί στον Βόσνιο άσο, αν τελικά ναυαγήσει οριστικά η περίπτωση Φαν Πέρσι. Πρόθεση της διοίκησης της Γιουβέντους είναι να συμπεριλάβουν στα ανταλλάγματα τον Μίλος Κράσιτς, ώστε να χρειαστούν περίπου 22 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, ποσό μικρότερο από τις αρχικές απαιτήσεις των Άγγλων.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ευτυχισμένος ο Ίσλα που ήρθε στη Γιούβε.

Ευτυχισμένος για τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους ο Μαουρίτσιο Ισλα έκανε λόγο για όνειρο που πραγματοποιήθηκε και δήλωσε πεινασμένος για τίτλους. Ο Χιλιανός άσος θα αγωνίζεται πλέον, όπως και ο Κβάντβο Ασαμόα, στη Μεγάλη Κυρία καθώς αποκτήθηκαν πακέτο από την Ουντινέζε και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τη χαρά του για αυτή την εξέλιξη. 


«Δούλεψα σκληρά επί χρόνια για να φτάσω σε αυτό το σημείο, να πάρω δηλαδή μεταγραφή για μια σπουδαία ομάδα. Στο Ούντινε έγινα επαγγελματίας, έμαθα πολλά πράγματα και περίμενα το επόμενο βήμα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα καθώς θα συνεχίσω την καριέρα μου στην πιο δυνατή ιταλική ομάδα». 


Από εκεί και πέρα, ο Ισλα στάθηκε στο πόσο σημαντική θα είναι για τον ίδιο η παρουσία του συμπατριώτη του Αρτούρο Βιντάλ και αναφέρθηκε στους τίτλους που θέλει. 

«Στη Γιουβέντους είναι ήδη ο Βιντάλ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα καθώς είναι η πρώτη φορά που θα έχω συμπαίκτη μου στην Ιταλία έναν συμπατριώτη μου. Θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ από νωρίς και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να πετύχουμε τα πάντα σε Ιταλία και Ευρώπη καθώς αυτός είναι πάντα ο στόχος της Γιούβε». 

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας απέκτησε, τυπικά, το 50% των δικαιωμάτων των Ισλα και Ασαμόα από την Ουντινέζε δίνοντας το ποσό των 15 εκατ. ευρώ και το επόμενο 50%, όπως προβλέπεται στη συμφωνία των δύο ομάδων, θα αποκτηθεί το επόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος που προτίμησε να κινηθεί έτσι ο Μπέπε Μαρότα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, είναι για να... εξοικονομήσει κι άλλα χρήματα για τον επιθετικό-όνομα που θέλει να αποκτήσει φέτος.

O Λίπι επαινεί Πραντέλι: "Αξίζει ένα 8, Αν πάρουμε το Euro θα φτάσει το 10"


Ο πρώην προπονητής της εθνικής Ιταλίας Μαρσελό Λίπι που την οδήγησε πριν 6 χρόνια στην κορυφή του κόσμου μίλησε για τον νυν προπονητή της ομάδας τον οποίο βαθμολογεί με 8 και για τον αυριανό ημιτελικό με την Γερμανία: "Αν μπορούμε να κερδίσουμε το Euro μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10. Για την Ιταλία θα είναι καθοριστικοί παίκτες όπως οι Κασάνο, Μπαλοτέλι ή ο Ντιαμάντι αν θα παίξει."

Σε ερώτηση για το τι βαθμό θα έβαζε στον Τσέζαρε Πραντέλι για την μέχρι τώρα παρουσία του στο τιμόνι της εθνικής Ιταλίας ο Λίπι είπε: «Για την εργασία του κατά τα τελευταία δύο χρόνια, θα δώσω οκτώ στον Τσέζαρε Πραντέλι. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε το Euro μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10." Αυτός ήταν ο σχολιασμός από τον Μαρτσέλο Λίπι, πρώην προπονητή της εθνικής, σε συνέντευξη του στο RaiSport και στον δημοσιογράφο  Enrico Varriale, την παραμονή του ημιτελικού εναντίον της Γερμανίας. 

Αν είχε την δυνατότητα να βγάλει κάποιον παίκτη της Γερμανίας ποιόν παίκτης δεν θα ήθελε να είναι στον αγωνιστικό χώρο: “Σίγουρα τον Özil - είπε ο Λίπι - αλλά καλύτερα να είναι στον αγωνιστικό χώρο, ώστε στη συνέχεια να μη μπορούν να έχουν καμία δικαιολογία. Για την Ιταλία θα είναι καθοριστική σημασίας παίκτες όπως οι Κασάνο, Μπαλοτέλι ή ο Ντιαμάντι αν θα παίξει ."

Ο Καβάνι δεν πωλείται.


Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Έντινσον Καβάνι ως μεταγραφικό στόχο της Γιουβέντους έβαλε ο Ρικάρντο Μπιγκόν.
Ο αθλητικός διευθυντής της Νάπολι υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα παραχώρησης του Ουρουγουανού επιθετικού, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «παρτενοπέι» μέχρι το καλοκαίρι του 2016.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο Καβάνι δεν πωλείται, ανεξαρτήτου προσφοράς. Ο πρόεδρος του συλλόγου ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο πώλησης του παίκτη», ήταν τα λόγια του Ρικάρντο Μπιγκόν.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις προθέσεις του ποδοσφαιριστή: «Και ο Έντι επίσης, είναι πολύ ξεκάθαρος όσον αφορά τις προθέσεις του περί παραμονής. Δεν έχει γίνει κάποια συνάντηση για να συζητήσουμε το μέλλον του και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο προς το παρόν. Έχουμε πολύ στενή σχέση με τον Καβάνι».

O Pogba στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να είναι στο Τορίνο. Συνεχίζονται οι πιέσεις για Verratti και El Kaddouri.


Καυτές ημέρες στην μεταγραφική αγορά για την επίθεση, αλλά κυρίως για τη μεσαία γραμμή της Γιουβέντους που θα καθορίσουν το μέλλον της ομάδας. Περιπτώσεις όπως του Paul Pogba, Marco Verratti και Omar El Kaddouri η Γιουβέντους συνεχίζει να κινείται στην αγορά για την απόκτηση τους χωρίς να καταθέτει τα όπλα ακόμη. 

Καλά νέα υπάρχουν από τον νεαρό Γάλλο Paul Pogba, ο οποίος καθορίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες του διαζυγίου του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα λοιπόν με τα σχέδια του, θα πρέπει να φτάσει στο Τορίνο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η ιστορία του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με λίγα λόγια, φαίνεται να τελειώνει οριστικά. Ακόμα και ο Sir Alex Ferguson, προπονητής των κόκκινων διαβόλων, έχει πλέον παραιτηθεί από την υπόθεση του Γάλλου και η απώλεια του νέου Πατρίκ Βιεϊρά όπως τον αποκαλούν θεωρείται δεδομένη στο Μάντσεστερ. Ο Pogba θα πρέπει να αρχίσει την περιπέτεια του με τη φανέλα της Γιουβέντους στην έναρξη της προετοιμασίας στο Chatillon, όπου ο Αντόνιο Κόντε θα έχει την ευκαιρία να τον αξιολογήσει εκ του σύνεγγυς.

Επίσης τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει νέο κεφαλαίο στο σήριαλ Verratti. Γιουβέντους και Πεσκάρα εδώ και μερικές ημέρες έχουν διακοπεί τις επικοινωνίες τους (μάλλον η Πεσκάρα συνεχίσει τις συνομιλίες με Νάπολι), αλλά σύμφωνα με γνώστες μέσα στις δύο ομάδες θα συναντηθούν και πάλι πολύ σύντομα για να μιλήσουν. Οι διαπραγματεύσεις θα ξαναρχίσουν από την τελευταία προσφορά των 10 εκατ. ευρώ που έκανε η Γιουβέντους για να κάνει δικό της τον παίκτη. Αλλά πάνω απ 'όλα αυτό που θα έχει ειδικό βάρος είναι και η βούληση του παίκτη, που αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο με τη Γιουβέντους. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής θα συζητήσουν επίσης και τα ανταλλάγματα που θα έρθουν στην Πεσκάρα. Ένα από τα ανταλλάγματα είναι ο νεαρός Ολλανδός Bouy που όμως την προηγούμενη φορά είχε κάποιες αντιρρήσεις να πάει στην Πεσκάρα, υποψήφιος θα μπορούσε να είναι και ο Gabbiadini, σε περίπτωση που αποκτηθεί από την Αταλάντα, ο δεύτερος είναι ένα πολύ ευχάριστο όνομα για την Πεσκάρα και ίσως να υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται. 

Τέλος αυτές τις μέρες θα μιλήσουν και για το μέλλον του El Kaddouri με ανθρώπους της Μπρέσια, η οποία χθες επιβεβαίωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Πάρμα και επανέλαβαν ότι η συμφωνία είχε επιτευχθεί ακόμη και με τον νεαρό πλέι μέικερ. Όλα αυτά όμως έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο Daniel Striani, εκπρόσωπος του παίκτη, που μίλησε στα μικρόφωνα του RadioSportiva και ανέφερε ότι: "Ο El Kaddouri δεν είναι σίγουρα παίκτης της Πάρμα, η κατάσταση μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, από εσάς που είστε απ’ έξω, όμως είναι πραγματικά πολύ απλή. Συμφωνίες μπορεί να έγιναν με τις δυο ομάδες, αλλά θα πρέπει και ο παίκτης να συμφωνήσει. Παρ’ όλο το σεβασμό στην Πάρμα, η οποία είναι μια μεγάλη εταιρεία, ελπίζουμε ότι η βούληση του παίκτη να είναι σεβαστή. Η ιστορία μπορεί να ακούγεται περίπλοκη, αλλά ήμασταν πολύ σαφείς με την απόφασή μας εδώ και εβδομάδες. Έχουμε μέγιστο σεβασμό προς όλους, αλλά έχουμε το δικαίωμα να εξετάσουμε το αίτημα της Γιουβέντους ως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει ο παίκτης."  Σήμερα (ή αύριο το πολύ) η Πάρμα θα προσπαθήσει μία τελευταία επαφή, αλλά το πλεονέκτημα της Γιουβέντους φαίνεται δύσκολα να καταφέρει να το πάρει η Πάρμα. 

Ένα βήμα μακριά από την Γιουβέντους o Gabbiadini.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Sportmediaset, Γιουβέντους και Αταλάντα είναι έτοιμες να καθορίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την μεταγραφή του Manolo  Gabbiadini. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Αταλάντα θα εισπράξει 4-5 εκατ. ευρώ για το μισό του παίκτη, επίσης μέρος της συμφωνίας προβλέπει και κάποια ανταλλάγματα από την μεριά της Γιουβέντους, όπως ο Marco Motta και ο Michele Pazienza. 

Υπάρχει αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές ότι η συμφωνία θα μπορούσε σύντομα να ανακοινωθεί, αλλά λόγω της εργασίας των Paratici και Pierpaolo Marino, κυρίως του πρώτου λόγω του ότι ψάχνει για κορυφαίους παίκτες που πρέπει να έρθουν στη Γιουβέντους και πρέπει να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό με ομάδες όπως η Ντορτμούντ, Νάπολι, Βόλφσμπουργκ και Man Utd. 

Σε περίπτωση που ο παίκτης τελικά κλείσει με την Γιούβε, το σχέδιο του Conte για τον Gabbiadini είναι να δώσει δανεικό στην Μπολόνια, καθώς με τους rossolu έχουν καλές σχέσεις οι άνθρωποι της Γιουβέντους μετά και τις περιπτώσεις των Sorensen και Pasquato.

Ο Κόντε θέλει Χούμελς.

Την απόκτηση του Ματς Χούμελς εισηγήθηκε ο Αντόνιο Κόντε στη διοίκηση της Γιουβέντους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Ο 43χρονος προπονητής αναζητά έναν νέο στόπερ για την άμυνα των «μπιανκονέρι» και το όνομα του παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.


Παρόλα αυτά, τη δεδομένη περίοδο μοιάζει απίθανο η «Μεγάλη Κυρία» να καταφέρει να πάρει τον Γερμανό κεντρικό αμυντικό λόγω του κόστους αγοράς του. Οι πρωταθλητές Γερμανίας κοστολογούν στα 18 εκατ. ευρώ τον διεθνή αμυντικό. Δηλαδή, όσα χρήματα σκοπεύουν να διαθέσουν οι Ιταλοί για την απόκτηση ενός ηχηρού ονόματος για την ενίσχυση της επίθεσής τους.


Η Γιουβέντους, επίσης, παρακολουθεί την περίπτωση του Μπρούνο Άλβες, τον οποίο θα προσπαθήσει να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού για τη σεζόν 2012/13 από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Μέλο θα φέρει πιο κοντά στη Γιούβε τον Φαλκάο;


Δεν είναι πολύ αισιόδοξοι όλοι στην Γιουβέντους γύρω από την περίπτωση του Βραζιλιάνου Φελίπε Μέλο σχετικά με το μέλλον του. Η έρευνα που έκανε για τον παίκτη η Σπαρτάκ Μόσχας δεν έπεισε τους ανθρώπους της Γιουβέντους, όπως και η Galatasaray δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει πάνω από τα 6 εκατ. Ευρώ που προσφέρει μέχρι στιγμής για να κάνει δικό της τον παίκτη.

Για το λόγο αυτό, στη Γιουβέντους έχουν αρχίσει να ψάχνουν για άλλες λύσεις για τον Βραζιλιάνο χαφ, που έχει θαυμαστές, ιδιαίτερα στην Ισπανία, από όπου έχει αποδειχθεί με την φανέλα της Almeria. Στην πραγματικότητα η Γιουβέντους θέλει να θέσει ως αντάλλαγμα για να μείωση την τιμή του Falcao, αν και μέχρι στιγμής οι άνθρωποι της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό με αυτήν την προοπτική. Μέσα στις επόμενες μέρες θα μάθουμε πιο θα είναι το μέλλον του Βραζιλιάνου μέσου.  

Πίρλο: “Χρυσή μπάλα; Υπάρχουν οι Μέσι και Ρονάλντο”



Ο Τσέζαρε Πραντέλι είπε πως ο Ανδρέα θα μπορούσε να πάρει την χρυσή μπάλα όντας ο καλύτερος όλων όπως ανέφερε ο κόουτς της Ιταλίας, κάτι που τον Πίρλο δεν τον ενδιαφέρει καθώς έχει επίγνωση των πραγμάτων και μιλάει στην συνέντευξη του για αυτό το θέμα με τη χρυσή μπάλα για ην εκτέλεση του πέναλτι στον προημιτελικό με την Αγγλία και για τον ημιτελικό με την Γερμανία που ακολουθεί την Πέμπτη: 

Ξεκίνησε μιλώντας για την εκτέλεση που επέλεξε στο πέναλτι που ανέλαβε: «Είδα τον Χαρτ που ουσιαστικά είχε πέσει ήδη στο έδαφος, οπότε το προσπάθησα. Δεν σκέφτηκα τι μπορεί να συμβεί αν αστοχούσα, ήταν κάτι αυθόρμητο» είπε ο Πίρλο στην συνέντευξη Τύπου. «Ο Χαρτ έδειχνε να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σκέφτηκα ότι πρώτα πρέπει να τον ρίξω κάτω. Το πιο ωραίο πράγμα ήταν όταν οι συμπαίκτες μου, μου είπαν καλά λόγια για το πέναλτι. Ήταν κάτι το εξαιρετικό».

Ο Πίρλο αποκάλυψε επίσης ότι πριν την έναρξη της διαδικασίας των πέναλτι, ο Μπουφόν ηρέμησε όλους τους παίκτες της εθνικής Ιταλίας. «Ο Τζίτζι διαβεβαίωσε όλους ότι όλα θα πάνε καλά πριν τα πέναλτι και μας ηρέμησε. Αποδείχθηκε πολύ σωστός. Δεν θέλω να το αφιερώσω ούτε στον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα  Ανιέλι, ούτε στον Αντριάνο Γκαλιάνι της Μίλαν αλλά σε όλους τους Ιταλούς. Δεν ήθελα να πάρω εκδίκηση για κανέναν».

Η εμφάνισή στον αγώνα με την Αγγλία του χάρισε τον τίτλο του MVP και σε συνδυασμό με την παρουσία του στην Γιουβέντους και το πρωτάθλημα που κατέκτησε μαζί της, πολλοί πλέον λένε ότι θα είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα. Ωστόσο ο ίδιος έχει επίγνωση των πραγμάτων: «Όσο υπάρχουν οι Λέο Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι αδύνατο να την κατακτήσεις. Είναι ένα βήμα πάνω απ' όλους και βάζουν 60 γκολ τη σεζόν, οπότε δεν θα απογοητευθώ αν δεν την κερδίσω».

Οι Ατζούρι παίζουν στα ημιτελικά με την Γερμανία την Πέμπτη (28/06) με τα Πάντσερ να έχουν 2 μέρες περισσότερες για ξεκούραση. «Η Γερμανία είναι όλο και καλύτερη και το έδειξε αυτό με τα αποτελέσματά της σε προκριματικά αλλά και στη διοργάνωση. Περιμένω ένα εξαιρετικό αγώνα. Είναι δυνατοί αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Τους μελετήσαμε σήμερα και θα το κάνουμε και τις επόμενες μέρες».

«Τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο; Να βάλουμε ένα γκολ» είπε ο Πίρλο, ο οποίος ήταν μέλος της Ιταλίας που απέκλεισε την Γερμανία στο Mundial του 2006. «Σε σχέση με την Αγγλία, η Γερμανία είναι μία ομάδα που θα βγει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Μεσούτ Οζίλ είναι ο οργανωτής τους στο κέντρο οπότε θα είναι κοντά σε εμένα στο γήπεδο».

Θέλησε να στείλει μήνυμα στους αντιπάλους της Σκουάντρα Ατζούρα: «Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε και η Γερμανία μας φοβάται, αφού μπορούμε να της δημιουργήσουμε προβλήματα. Υπάρχει η ίδια θέληση όπως το 2006 και η Γερμανία παίζει με τον ίδιο τρόπο, έχει περισσότερους οπαδούς αλλά εμείς στο κέντρο είμαστε όπως η Ισπανία» πρόσθεσε. 

Για να καταλήξει: «Είμαι σχεδόν στο τέλος της καριέρας μου, οπότε είναι πολύ ικανοποιητικό το να ζω τα συναισθήματα αυτών των αγώνων».

Καπέλο: "Δύσκολος αντίπαλος για την Γερμανία".

Ο πρώην προπονητής της εθνικης Αγγλίας μίλησε για τον ημιτελικό μεταξύ Ιταλίας-Γερμενίας: «Η Ιταλία είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος για τη Γερμανία, έχουμε μια καλή οργάνωση στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα. Πρέπει να γεμίσουμε όλους τους χώρους του γηπέδου αν θέλουμε να πάμε καλά."


Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην άμεση ανάκτηση του Τζιόρτζιο Κιελίνι από τον τραυματισμό του και όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα κατά της Γερμανίας: "Αν παίξει θα είναι πραγματικά σημαντικό." Είπε ο Fabio στο Sky, προσθέτοντας για τον αμυντικό της Γιουβέντους ότι: "Πλέον έχει μεγαλώσει και ωριμάσει πολύ, είναι μια προστιθέμενη αξία για την ομάδα. Δίνει μεγάλη σιγουριά και σταθερότητα στην άμυνα."

Ετοίμαζει πρόταση για Σουάρες.

Με πράξεις αποφάσισε να δείξει η Γιουβέντους το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Ουρουγουανού επιθετικού τησ Λίβερπουλ Λουίς Σουάρες! Η ιστοσελίδα «Tuttomercato.web» υποστηρίζει πως τις επόμενες ημέρες η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα χτυπήσει την πόρτα της Λίβερπουλ, καταθέτοντας επίσημη πρόταση!


Αυτή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αγγίζει τα 14.5εκατ. λίρες και τον Μίλος Κράσιτς, ως έμψυχο αντάλλαγμα! Σε περίπτωση που το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τη στάση που θα κρατήσουν οι «κόκκινοι» στη δελεαστική προσφορά της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Πραντέλι: "Ο Πίρλο καλύτερος όλων".

Ο Αντρέα Πίρλο πραγματοποιεί εξαιρετικό Euro στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και ο προπονητής του στην Ιταλία, Τσέζαρε Πραντέλι δήλωσε ότι αξίζει το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας».


«Για μένα ο Αντρέα πρέπει να αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του κόσμου, κερδίζοντας τη «Χρυσή Μπάλα». Το αξίζει, διότι είναι ο καλύτερος όλων. Εντυπωσιάστηκα όταν μετά τον αγώνα με την Αγγλία τόνισε πως επέλεξε να χτυπήσει το πέναλτι με αυτόν τον τρόπο, ώστε να επηρεάσει την ψυχολογία του αντιπάλου. Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί, αλλά οι πραγματικοί πρωταθλητές κάνουν περισσότερο καλό στην ομάδα», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα».

Θετικός στο να έρθει στη Γιούβε ο Άλβες.

Ανοιχτό άφησε ο Ουάσινγκτον Άλβες το ενδεχόμενο ο γιος του, Μπρούνο, να γίνει παίκτης της Γιουβέντους την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Ο πατέρας του Πορτογάλου αμυντικού τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τη διάθεση του ιταλικού συλλόγου και την πρόθεση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης να τον παραχωρήσει.


«Ο γιός μου θα μπορούσε να γίνει παίκτης της Γιουβέντους πριν από έναν χρόνο. Εάν η Γιουβέντους και η Ζενίτ έρθουν σε συμφωνία, τότε ο Μπρούνο θα πήγαινε με χαρά στο Τορίνο», ανέφερε αρχικά ο πατέρας του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου της Γιούβε στην «Tuttosport» και πρόσθεσε: «Θέλει να παίξει για έναν σπουδαίο σύλλογο και οι ασπρόμαυρη φανέλα θα ήταν μία σημαντική ευκαιρία για εκείνον. Θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τον Αύγουστο».


Ο Μπρούνο Άλβες αποκτήθηκε από την Ζενίτ το καλοκαίρι του 2010, όταν η Πόρτο απάντησε θετικά στην πρόταση των 22 εκατ. ευρώ.

Η Γαλατασαράι θέλει να κρατήσει Μέλο.

Η Γαλατασαράι μπήκε δυνατά στην «κούρσα» της απόκτησης του Φελίπε Μέλο. Ο Βραζιλιάνος χαφ της Γιουβέντους αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με τη μορφή δανεισμού στην τουρκική ομάδα, η οποία αναμένεται να κάνει κίνηση για την αγορά του. Μετά την τιμωρία τριών συλλόγων της γειτονικής χώρας για οικονομικά προβλήματα, η Γαλατασαράι κέρδισε τη θέση που οδηγεί σους ομίλους του Champions League και μπαίνει από διαφορετική θέση στη μεταγραφική αγορά.

Εκτός από τους Τούρκους, ενδιαφέρον για τον 29χρονο παίκτη έχουν εκδηλώσει η Μπάγερν Μονάχου και η Σπαρτάκ Μόσχας.

Marchisio: "Η Ιταλία, έχει τεράστια καρδιά! "

Ο μέσος της Γιούβε και της εθνικής Ιταλίας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την Αγγλία: "Ενάντια στην Αγγλία ήταν μια μεγάλη και συγκινητική νίκη. Και τώρα οι Γερμανοί! "

Ο Claudio Marchisio σχολίασε στο προφίλ του στο Facebook τα συναισθήματα του για τη μεγάλη νίκη εναντίον της Αγγλίας: "Είναι μια μεγάλη και συγκινητική νίκη! Έχουμε φτάσει στον ημιτελικό που ελάχιστοι πίστευαν ότι πραγματικά θα φτάναμε... αλλά είμαστε εδώ, με μια σφιχτοδεμένη ομάδα που ξέρει να πολεμάει, να τρέχει και να παίζει όπως ξέρουμε και μπορούμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο μας! Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε τεράστια καρδιά και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το στόχο μας! "  Έγραψε ο χαφ της Σκουάντρα Ατζούρα. 

Ο Κιελίνι θα είναι έτοιμος για τον ημιτελικό με την Γερμανία.

Ετοιμος για τον ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία είναι ο αμυντικός της Ιταλίας. Οπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ ο άσος της Γιουβέντους ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει. Ο Κιελίνι υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον τελευταίο αγώνα των ομίλων κόντρα στην Ιρλανδία και έγινε αναγκαστική αλλαγή και έμεινε εκτός από τον προημιτελικό με την Αγγλία στον οποίο η Ιταλία εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.


Θλάση πρώτου βαθμού συνήθως σημαίνει ότι χρειάζονται 20 μέρες για να επιστρέψει ο παίκτης σε κατάσταση που να μπορεί να αγωνιστεί, όμως ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους έχει ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις και έκανε ασκήσεις με μπάλα σήμερα το πρωί, κάτι που δεν έκαναν αυτοί που έπαιξαν το βράδυ της Κυριακής (24/06). Η Σκουάντρα Ατζούρα παίζει στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία στην Βαρσοβία της Πολωνίας, με τον τελικό να γίνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου στην Ουκρανία.

"Θα προσπαθήσω πολύ αυτές τις μέρες, πιστεύω και ελπίζω ότι θα είμαι σε θέση να είμαι διαθέσιμος για τον αγώνα κατά της Γερμανίας". Αυτό έγραψε ο Τζιόρτζιο Κιελίνι στο Twitter στέλνωντας μύνημα προς τους οπαδούς και τους διαβεβαίωσε για την πιθανή παρουσία του στον αγώνα εναντίον της Γερμανίας. 

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα σενάρια συνεχίζονται για την επίθεση της Γιούβε.


Στην αγορά μέχρι τώρα είναι πολύ καλή η Γιουβέντους , αλλά λείπει ακόμα ο παίκτης που θα είναι το στολίδι της ομάδας και θα κάνει την διαφορά. Ένας κορυφαίος παίκτης που πρέπει να έρθει στην επίθεση της ομάδας, η οποία πέρυσι παρουσίασε ορισμένες αδυναμίες. 

Ο νούμερο ένα στόχος, όπως έγραψε και η «La Stampa», είναι ο Ουρουγουανός Edinson Cavani της Νάπολι, ωστόσο η ομάδα του προς το παρόν δεν θέλει να στερηθεί τις υπηρεσίες του. Ο παίκτης ο ίδιος, τις τελευταίες ώρες απέφυγε τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι δεν ξέρει τίποτα για την Γιουβέντους και ότι εξακολουθεί να θέλεί να παραμείνει στη Νάπολι για ακόμα ένα χρόνο. 

Ο Ολλανδός Van Persie από την άλλη, έχει δεχτεί μια αιφνιδιαστική επίθεση από την Μάντσεστερ Σίτι, που θα προσφέρει αρκετά χρήματα για να τον κάνει δικό της. Αν συμβεί αυτό τότε η Γιουβέντους δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τον Αγγλικό σύλλογο και μάλλον θα χάσει τον Van Persie. Σε αυτό το σημείο, όμως, θα είναι πολύ προσεκτικοί οι  Marotta και Paratici καθώς θα υπάρξει το φαινόμενο του ντόμινο με την άφιξη του Ολλανδού στην Σίτι, καθώς θα πρέπει η Σίτι να πουλήσει ένα από τους Tevez και Dzeko , παίκτες που ενδιαφέρουν επίσης την Γιουβέντους και δεν αποκλείεται να κινηθεί για έναν από τους δυο.

Σύμφωνα με την «Tuttosport», ωστόσο, ο άσος στο μανίκι της Γιουβέντους θα μπορούσε να είναι o Κολομβιανός Radamel Falcao Garcia, για τον οποίο λέγεται ότι έγινε μια πρώτη επαφή της Γιουβέντους με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μέχρι στιγμής στην Ισπανική ομάδα έχουν απορρίψει όλες τις προτάσεις που έχουν για τον Κολομβιανό άσο, όπως, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και με τον Cavani, έτσι και με τον Falcao το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί είναι απαγορευτικό, περίπου 60 εκατομμύρια συνολικά θα κοστίσει μια πιθανή μεταγραφή του. 

Ακόμα μέσα στους υποψήφιους για την επίθεση της Γιούβε είναι και ο Luis Suarez, ο εταίρος επιθετικός στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης μαζί με τον Cavani. Για τον Suarez, η Γιουβέντους θα μπορούσε να προσφέρει μετρητά στην Λίβερπουλ και τον Milos Krasic , κάτι που ίσως να κάνει πιο εύκολη την υπόθεση. 

Όσον αφορά τους Gabbiadini και Destro, σήμερα έχει ανοίξει μια αποφασιστική εβδομάδα. Μέσα στις επόμενες μέρες ο Marotta θα μιλήσει με την Σιένα, και να προσπαθήσει να καταλάβει τι γίνετε με τις Ίντερ και Ρόμα, που ενδιαφέρονται επίσης για τον Destro. Όσο για τον παίκτη της Αταλάντα, μπορούν να τον αγοραστούν μαζί με την Μπολόνια, όπου θα παίξει την επόμενη σεζόν για να ωριμάσει πλήρως.

Οι άλλοι στόχοι των «μπιανκονέρι» έχουν να κάνουν με την άμυνα. Ο Μπρούνο Άλβες εξακολουθεί να παραμένει ο «εκλεκτός», αλλά η Ζενίτ δεν μοιάζει διατεθειμένη να δανείσει έναν παίκτη για τον οποίο ξόδεψε 22 εκατ. ευρώ το 2010. Από τη μεριά της η «Γιούβε» δεν σκοπεύει να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό. Η Ζενίτ σε αντάλλαγμα για Μπρούνο Άλβες δεν θέλει χρήματα, αλλά έναν παίκτη. Ο Spalletti θέλει τον Pepe ή τον  Quagliarella που θα δώσει αξία στην επίθεση. Ο τεχνικός από την Τοσκάνη, όμως, δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον Krasic, ούτε για τον Iaquinta, που έχουν ήδη προταθεί από την Γιούβε.  Στη βάση αυτή, η συμφωνία μπορεί να κλείσει γρήγορα, αν και η Γιουβέντους θα προτιμούσε τη λύση του δανείου με δικαίωμα εξαγοράς.


Τελευταία επιθυμία της Γιουβέντους είναι ο Αντρέα Ντοσένα της Νάπολι. Ο παίκτης δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Βάλτερ Ματζάρι και θα μπορούσε να δυναμώσει την αριστερή πλευρά της «Γιούβε» που εκεί έχει λίγες επιλογές.