JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Υπέγραψε ο Μπέντνερ για ένα χρόνο.

 Όπως έχουμε γράψει ο Δανός Nicklas Bendtner πέρασε από ιατρικές εξετάσεις για την Γιουβέντους και υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε και ο Δανος θα παίξει δανεικός με το δικαίωμα εξαγοράς να ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ: ο παίκτης υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,5 εκατ. καθαρές αποδοχές.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η «Gazzetta dello Sport», ο Bendtner ήρθε στο Τορίνο με μια μεγάλη επιθυμία για εκδίκηση, επειδή είχε ζητήσει ρητά μέσα του να βρει ένα κλαμπ που να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο αίτημα του Marotta ήταν να έχει τον αριθμό 10, την φανέλα που μέχρι πέρυσι φορούσε ο Del Piero αν και αυτήν την έχει ζητήσει ο Giovinco. Πιο πιθανό ωστόσο είναι να του δοθεί η φανέλα με το νούμερο 52, το ίδιο νούμερο που είχε και στην Άρσεναλ. 

Συμφώνησε με Σίδνεϊ ο Ντελ Πιέρο

Στη Σίδνεϊ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο μετά την αποχώρησή του από την Γιουβέντους. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας ο Ιταλός επιθετικός ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα του Σίδνεϊ η οποία υποχρεώθηκε να ανεβάσει αρκετά την οικονομική της προσφορά για να νικήσει τους άλλους μνηστήρες του 38χρονου.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες της χώρας ο Ντελ Πιέρο είπε το «ναι» για συμβόλαιο που θα του αποφέρει κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια ευρώ.


Το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο που δίδεται από ομάδα του Πρωταθλήματος της Αυστραλίας σε όλη την ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.


Την απόκτηση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ομάδας. Ο Ιταλός άσος σύντομα θα πετάξει για την Αυστραλία για να βάλει την υπογραφή του στα σχετικά συμβόλαια.

Το πρόγραμμα της Γιούβε στο Champions League.



Αμέσως μετά την κλήρωση ανακοινώθηκαν και οι αγώνες που θα δόσουν οι ομάδες στον Ε' όμιλο. Η Γιουβέντους θα ξεκινήσει την προσπάθεια της από το Στάμφορτ Μπρίτζ με αντίπαλο την Τσέλσι στις 19 Σεπτεμβρίου,  2 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί την Σαχτάρ, 23 Οκτωβρίου θα ταξιδέψει στη Δανία για να αντιμετωπίση την Νόρτσελαντ, 7 Νοεμβρίου θα υποδεχτεί την Δανέζικη ομάδα, 20 Νοεμβρίου έρχεται στο Juventus Stadium η Τσέλσι και κλείνει στην 5 Δεκεμβρίου στην παγωμένη Ουκρανία με αντίπαλο την Σαχτάρ.


19 Σεπτεμβρίου, 21:45 Chelsea-Juventus
2 Οκτωβρίου, 21:45 Juventus-Shaktar
23 Οκτωβρίου,  21:45 Nordsjelland-Juventus
7 Νοεμβρίου, 21:45 Juventus-Nordsjelland
20 Νοεμβρίου, 21:45 Juventus-Chelsea
5 Δεκεμβρίου, 21:45 Shaktar-Juventus

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τσέλσι, Σαχτάρ και Νόρτσελαντ στο δρόμο της Γιούβε για το Champions League.

Η κλήρωση του Champions League που έγινε σήμερα στο Μόντε Κάρλο έβγαλε αντιμέτωπες με την Γιουβέντους στον Ε όμιλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, την Ουκρανική Σαχτάρ και την Δανέζικη Νόρτσελαντ. Πολύ καλή κλήρωση για την Γιούβε που μετά από δυο χρόνια επιστρέφει με αξιόσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι όμιλοι του Champions League είναι οι εξής:

Gruppo A: Porto, Dinamo Kiev, Psg, Dinamo Zagabria

Gruppo B: Arsenal, Schalke 04, Olympiacos, Montpellier

Gruppo C: Milan, Zenit, Anderlecht, Malaga 

Gruppo D: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund 

Gruppo E: Chelsea, Shakthar, Juventus, Nordsjaelland 


Gruppo F: Bayern Monaco, Valencia, Lille, Bate Borisov 

Gruppo G: Barcellona, Benfica, Spartak Mosca, Celtic

Gruppo H: Manchester United, Braga, Galatasaray, Cluj

Εκλεισε... Μπέντνερ η Γιούβε

Τον έψαχνε όλο το καλοκαίρι η Γιουβέντους τον… εκλεκτό της για την επίθεση και όπως όλα δείχνουν τον βρήκε μία ημέρα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου στο πρόσωπο του Νίκλας Μπέντνερ.

Ο Δανός επιθετικός είναι τελικά αυτός που θα συμπληρώσει το παζλ του ρόστερ της «γηραιάς κυρίας», καθώς μόνο τα τυπικά απομένουν πλέον για να φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Ιταλίας.


Για τον Μπέντνερ η Γιουβέντους θα καταβάλει το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ στην Άρσεναλ, με τον ίδιο τον παίκτη να έχει λαμβάνειν 1,5 εκατομμύριο για κάθε χρόνο του συμβολαίου του, του οποίου η διάρκεια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.


Η ανακοίνωση της μεταγραφής του στην ομάδα του Τορίνο αναμένεται αύριο, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του στον σύλλογο.


Με τον Δανό φορ οι «μπιανκονέρι» ολοκληρώνουν τις κινήσεις τους στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

«Αχάριστοι στην Ίντερ»

Φραστική επίθεση στην Ίντερ εξαπέλυσε ο Λούσιο, μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποκάλεσε «αχάριστους» τους ανθρώπους της πρώην ομάδας του, ενώ τόνισε πως στη Γιουβέντους έχει κάνει μια νέα αρχή.

Η μετακίνηση του Λούσιο από την Ίντερ στη Γιουβέντους προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, αφού η καριέρα του Βραζιλιάνου αμυντικού φαινόταν να ολοκληρώνεται στην Ιταλία. Αν και οι προτάσεις που είχε στα χέρια του προέρχονταν από την πατρίδα του και από τις πλούσιες χώρες του περσικού κόλπου, τελικά ο Λούσιο επέλεξε να μείνει στη γειτονική χώρα και να μετακομίσει στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους.


Ο Λούσιο μιλώντας σε δημοσιογράφους, «άνοιξε» την καρδιά του και αποκάλυψε πως είναι πικραμένος από τη στάση των ανθρώπων της πρώην ομάδας του. «
Στον Ζούλιο Σέζαρ πρότειναν μείωση μισθού, σε εμένα αντίθετα δεν μου είπαν κουβέντα, αφήνοντας να εννοηθεί πως τους είμαι άχρηστος», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Βραζιλιάνου.

Στη συνέχεια ο Λούσιο έγινε πιο σκληρός στις δηλώσεις του. «
Ήταν αχάριστοι. Έπρεπε να είναι πιο ειλικρινείς απέναντί μου και να μου εκθέσουν ανοικτά τις σκέψεις τους. Αντί για αυτό, με αντιμετώπισαν με έλλειψη σεβασμού. Δεν νομίζω πως άξιζα τέτοιας συμπεριφοράς, μετά από όσα πρόσφερα στην ομάδα. Ήταν αχάριστοι, το ξαναλέω

Αναφερόμενος στο μέλλον, τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος με τη νέα του εμπειρία. «
Είμαι πολύ καλά και είμαι χαρούμενος με τη νέα περιπέτεια της καριέρας μου. Αυτό που νιώθω έντονα είναι η αντιπαλότητα με την Ίντερ. Ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και μου λέει πως τώρα ανήκω σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Μου λένε να ξεχάσω την Ίντερ. Και μάλλον θα μου είναι εύκολο να το κάνω», δήλωσε με νόημα ο Λούσιο.

«Η Γιουβέντους δεν ευθύνεται για τίποτα»

Δεν άργησε να φτάσει η απάντηση της Γιουβέντους στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιορεντίνα, σύμφωνα με την οποία οι «μπιανκονέρι» ευθύνονται για την αποτυχία των «βιόλα» να αποκτήσουν τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο αθλητικός διευθυντής της «Γιούβε», Μπέπε Μαρότα, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky», αρνήθηκε κάθε ανάμιξη της ομάδας του, διαψεύδοντας πως πλησίασε τον παίκτη ενώ είχε συμφωνήσει με τη Φιορεντίνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιορεντίνα, στην οποία κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς τη Γιουβέντους για το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ανθρώπων της Γιουβέντους. Ο αθλητικός διευθυντής των «μπιανκονέρι», Μπέπε Μαρότα, μίλησε στο «Sky» και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν είναι υπεύθυνη για την αποτυχία της Φιορεντίνα να κάνει δικό της τον Βούλγαρο.


«
Ήμαστε σε όλα σωστοί. Κινηθήκαμε με διαφάνεια, προσεγγίζοντας τον ποδοσφαιριστή μετά την απόρριψη της πρότασης της Φιορεντίνα. Καμία σχέση δεν είχαμε με την αλλαγή στάσης του Μπερμπάτοφ, ούτε και επηρεάσαμε εμείς τον παίκτη. Ο Μπερμπάτοφ ήθελε να μείνει στην Αγγλία για οικογενειακούς λόγους, για αυτό απέρριψε κάθε πρόταση από την Ιταλία, απλά είναι τα πράγματα. Όσο για αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Φιορεντίνα, επιστρέφω στον συντάκτη τους χαρακτηρισμούς και παύω να ασχολούμαι», ήταν τα λόγια του Μαρότα

«Η Γιουβέντους φταίει για όλα»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Φιορεντίνα, με αφορμή το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Σύμφωνα με τους «βιόλα», υπεύθυνοι για την αλλαγή στάσης του Βούλγαρου είναι οι άνθρωποι της Γιουβέντους, οι οποίοι προσπάθησαν να «κλέψουν» τον παίκτη.

Η Πέμπτη ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πρωί φαινόταν να υπογράφει στη Φιορεντίνα, το απόγευμα ήταν παίκτης της Γιουβέντους και το βράδυ αποφάσιζε να συνεχίσει την καριέρα του στη Φούλαμ.


Η Φιορεντίνα, που έμοιαζε να έχει σίγουρο τον παίκτη, δεν δέχτηκε χωρίς διαμαρτυρία τις αλλαγές στάσεις του Μπερμπάτοφ, εκδίδοντας ανακοίνωση, με την οποία ρίχνει έμμεσα την ευθύνη για το «ναυάγιο» της μεταγραφής στη Γιουβέντους.


«
Η Φιορεντίνα ανακοινώνει πως η προσπάθεια απόκτησης του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ εγκαταλείπεται οριστικά, αφού πρώτα υπήρξε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς και με τον παίκτη για το συμβόλαιό του.

Σήμερα η αγγλική ομάδα έδωσε γραπτή άδεια στον ποδοσφαιριστή για να ταξιδέψει στη Φλωρεντία, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Ο παίκτης αναχώρησε αεροπορικώς από την Αγγλία συνοδευόμενος από το μάνατζερ του, έχοντας στο χέρι εισιτήρια πληρωμένα από τη Φιορεντίνα και με προορισμό τη Φλωρεντία.

Όμως δεν έφτασε ποτέ στη Φλωρεντία, εξαιτίας των επικίνδυνων και υπεροπτικών ενεργειών μιας άλλης ομάδας, που δεν έχουν καμία σχέση με την αθλητική ηθική, με το fair-play και ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας.

Σε ό,τι αφορά τον ποδοσφαιριστή, αναγνωρίζουμε την αξία του, αλλά είμαστε ευτυχισμένοι που δεν ήρθε στην ομάδα μας. Δεν του άξιζε να παίζει στην πόλη μας, δεν του άξιζε η φανέλα μας, ούτε οι αξίες και τα ιδανικά της ομάδας μας
», καταλήγει η ανακοίνωση της Φιορεντίνα.

Χάλασε η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ

Η μεταγραφή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Γιουβέντους φαίνεται ότι χάλασε, καθώς ο Βούλγαρος την τελευταία στιγμή φέρεται να επέλεξε την Φούλαμ!
Ο Μπερμπάτοφ κατάφερε να ξεσηκώσει όλη την Ιταλία, καθώς αρχικά αποφάσισε να αλλάξει πτήση και να μην ταξιδέψει στην Φλωρεντία και αντ' αυτού συναντήθηκε με ανθρώπους της Γιουβέντους. Όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους, όμως φαίνεται ότι και πάλι η έκπληξη έγινε. Η Φούλαμ, που είχε καταθέσει την καλύτερη οικονομικά πρόταση, κερδίζει τη μάχη και ο Βούλγαρος επιθετικός φέρεται έτοιμος να υπογράψει στους «κότατζερς», απορρίπτοντας την πρόταση των μπιανκονέρι. Φήμες από την Αγγλία θέλουν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να θέτει βέτο στην πώλησή του στην Γιουβέντους μετά την μεταγραφή του Πογκμπά στους Ιταλούς...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωσε Ρουμπίνιο η Γιούβε.

Στην απόκτηση του Βραζιλιάνου γκολκίπερ που έμεινε ελεύθερος από την Παλέρμο, Ρουμπίνιο ανακοίνωσε η Γιουβέντους.
Μετά τους Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Μάρκο Στοράρι, η Γιουβέντους προχώρησε και στην απόκτηση του Ρουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν στην Παλέρμο από την οποία έμεινε ελεύθερος.
«Η Γιουβέντους ανακοινώνει την απόκτηση του Ρούμπενς Φερνάντο Μοεντίμ. Ο 30χρονος τερματοφύλακας, συμφώνησε σε όλα μέχρι το καλοκαίρι του 2013 μετά από τρία χρόνια στην Παλέρμο», ανέφερε η ανακοίνωση της «γηραιάς κυρίας».

Ο Μπερμάτοφ συμφώνησε με την Γιούβε.

Στη Γιουβέντους θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ιταλία, καθώς έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία για τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το κόστος να ανέρχεται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ.

Τελειωμένη θεωρείται η μετακόμιση του Βούλγαρου επιθετικού στο Τορίνο, καθώς το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Μάλιστα, οι πρωταθλητές Ιταλίας έκαναν το «κόλπο γκρόσο»… αρπάζοντας τον από τη Φιορεντίνα.

Η χρονική διάρκεια του νέου του συμβολαίου θα είναι διετής με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο, ενώ οι ετήσιες απολαβές του Μπερμπάτοφ υπολογίζονται περίπου στα 2.5 εκατ. ευρώ για κάθε σεζόν. Πλέον, ο διεθνής φορ θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά θα ανήκει και επίσημα στους «μπιανκονέρι».

Κοντά στην Μπολόνια ο Πατσιέντσα

Κοντά στην απόκτηση του Μικέλε Πατσιέντσα βρίσκεται η Μπολόγια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιταλικός Τύπο.

Το καλοκαίρι του 2011 η Γιουβέντους απέκτησε τον 30χρονο χαφ, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται τη φετινή σεζόν στα πλάνα του Αντόνιο Κόντε.


Η Τορίνο και η Φιορεντίνα είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ιταλού μέσου, όμως επόμενος προορισμός του αναμένεται να είναι το «Νταλ’ Άρα».


Ο Πατσιέντσα, ο οποίος για έξι μήνες έπαιξε ως δανεικός στην Ουντινέζε, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροσομπλού».

Παίρνει Ρουμπίνιο η Γιουβέντους

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Ρουμπίνιο στην Γιουβέντους, όπως μεταδίδει το «Sky Sport Italia».

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θα αποκτηθεί ως ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, αφού έχει μείνει ελεύθερος από την Παλέρμο από τον περασμένο Δεκέμβριο.


Τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι ο 30χρονος γκολκίπερ θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση του Τζίτζι Μπουφόν και του Μάρκο Στοράρι.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Νέα σενάρια για Ντρογκμπά.

Το ότι η Γιουβέντους χρειάζεται έναν επιθετικό, ώστε να συμπληρωθεί το παζλ του ρόστερ της νέας σεζόν, είναι γνωστό.

Επίσης, όλοι ξέρουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο, ο πρόεδρος των Βάσκων ζητάει 36 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, στα ιταλικά Μέσα «φουντώνει» όλο και περισσότερο η φήμη, ότι οι πρωταθλητές θα κινηθούν για την απόκτηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Το ενδιαφέρον της «γηραιάς κυρίας» για τον Ιβοριανό επιθετικό ήταν υπαρκτό από τις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο, δεν υπήρξε θετική κατάληξη, με τον παίκτη να επιλέγει τελικά την Κίνα , ως επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει, καθώς η ομάδα του Ντρογκμπά, Σανγκάι Σενούα, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των αστέρων του συλλόγου.

Με αυτό σαν γνώμονα οι Ιταλοί δεν ήθελαν και πολύ, ώστε να συνδέσουν τα γεγονότα και να εμφανιστεί ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, ως μεταγραφικός στόχος των πρωταθλητών.

Ωστόσο, όσα ακούγονται είναι μόνο φήμες και δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από τον σύλλογο του Τορίνο. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να δείξουν ποια θα είναι τελικά η κατάληξη της περίπτωση επιθετικού στην Γιουβέντους.

Νέο όχι της Φιορεντίνα για Γιόβετιτς.

Πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ της Γιουβέντους απέρριψε η Φιορεντίνα, όπως αποκαλύπτει η «Corriere dello Sport».

Απομένουν λίγες μέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο Μαυροβούνιος φορ είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας των «μπιανκονέρι».


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι οι «βιόλα» θα αποδεχθούν την πρόταση της «Γηραιάς Κυρίας», όμως ο σύλλογος της Φλωρεντίας ξεκαθαρίζει με τη στάση του ότι δεν παραχωρεί τον διεθνή άσο.


Πλέον η «Γιούβε» ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, έχοντας στα υπ’ όψιν τους Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Έντι Τζέκο της Μάντσεστερ Σίτι.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μαρκίσιο: "Θέλω να παίξω πολλά χρόνια στη Γιούβε"

Μπορεί η Γιουβέντους να φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού Σκουντέτο, ωστόσο ο Κλαούντιο Μαρκίζιο έχει διαφορετική άποψη και θέλει να κρατάει σε εγρύγορσει τους συμπαίκτες του.
Ο μεσοεπιθετικός της «Μεγάλης Κυρίας» τόνισε πως οι υπόλοιπες ομάδες γνωρίζουν πλέον τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, όμως οι «μπιανκονέρι» θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου.
«Θα είναι πιο δύσκολο φέτος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοί μας ξέρουν το παιχνίδι μασ πλέον και θα παίζουν πολύ κλειστά. Έχουμε όμως κίνητρα και θέλουμε να ξαναβγούμε πρωταθλητές και την φετινή σεζόν», είπε αρχικά ο Μαρκίζιο και κατέληξε:
«Θέλω και ελπίζω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμη στη Γιουβέντους. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

Πανικός σεναρίων για τον επιθετικό που θα έρθει στη Γιούβε.

Την Παρασκευή η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται και σε ό,τι αφορά το θέμα του επιθετικού για τη Γιουβέντους επικρατεί... πανικός σεναρίων.
Οι έμπειροι παράγοντες λένε ότι οι καλύτερες μεταγραφές γίνονται προς το τέλος καθώς οι ομάδες που κάνουν τις δύσκολες σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, το παίρνουν απόφαση ότι δεν έχουν άλλο περιθώριο και τελικά πουλάνε. Αν ο Μπέπε Μαρότα περίμενε αυτό ή αν προέκυψαν προβλήματα που δεν περίμενε και γι' αυτό δεν έχει κλείσει ακόμη τον σέντερ φορ, είναι άγνωστο... Σημασία έχει ότι ως την Παρασκευή δεδομένα κάποιος θα αποκτηθεί και ο ιταλικός Τύπος οργιάζει αυτή την ώρα καθώς τα σενάρια είναι πολλά.

Σε ό,τι αφορά τον Φερνάντο Γιορέντε, ο Μαρότα είναι ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να δώσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που τον Ιανουάριο μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Ο Γιορέντε, σύμφωνα και με τους Ισπανούς, έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της Μπιλμπάο ότι θέλει μόνο Γιούβε και γι' αυτό δεν χρησιμοποιείται από τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο πρόεδρος των Βάσκων, ακόμη και τώρα, επιμένει στα 36 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα στο συμβόλαιο του διεθνή επιθετικού και δεν υποχωρεί. Αν αλλάξει στάση ως την Παρασκευή, θα φανεί...

Στη λίστα του Μαρότα υπάρχει πάντα ο Εντιν Τζέκο, ο μάνατζερ του οποίου -σύμφωνα και με την La Stampa- έχει ενημερώσει τους Μπιανκονέρι ότι θέλει να γίνει κάτοικος Τορίνο. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι αρνητική αλλά θέτει έναν όρο: Να προλάβει πρώτα να αγοράσει αυτή έναν επιθετικό ώστε να παραχωρήσει τον Τζέκο στη Γιουβέντους.

Το τρίτο όνομα που παίζει τη Δευτέρα στις ιταλικές ιστοσελίδες είναι αυτό του Οσκαρ Καρντόζο της Μπενφίκα. Επαφές με τον μάνατζερ του φαίνεται πως έχουν γίνει αλλά οι πορτογαλικές ομάδες πουλάνε σε πολλές περιπτώσεις πιο ακριβά από ό,τι θα περίμενε κανείς και η Μπενφίκα δεν αποτελεί εξαίρεση, ειδικά τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, υπάρχει πάντα η περίπτωση του Στέβαν Γιόβετιτς αλλά και εκεί υπάρχει ένα... εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεραστεί. Ποιο είναι αυτό; Οι άριστες σχέσεις των Ανιέλι με τους Ντέλα Βάλε. Στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή υπάρχει ρήτρα ύψους 30 εκατ. ευρώ αλλά ο Αντρέα Ανιέλι, σύμφωνα με τους Ιταλούς πάντα, προτιμάει να συμφωνήσει κανονικά και με το νόμο με τον Ντέλα Βάλε και όχι να του πάρει τον καλύτερο του παίκτη, λίγες μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών, δίνοντας το ποσό της ρήτρας. Το οποίο, πάντως, δεν είναι και μικρό..
.

Ραντεβού Σιον με Ντελ Πιερό!

Να κάνει το «μπαμ» με την απόκτηση του Θρύλου της Γιουβέντους θέλει το ελβετικό κλαμπ και όπως προκύπτει υπάρχει συνάντηση με την πλευρά του Ιταλού στο Τορίνο.
Η Σιόν έχει επιστρέψει δυναμικά για τη μεταγραφή του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο -που έμεινε ελεύθερος από τους Μπιανκονέρι- και όπως προκύπτει από ιταλικά ρεπορτάζ, παράγοντές της βρίσκονται ήδη στο Τορίνο. Οι άνθρωποι του ελβετικού κλαμπ είχαν συνάντηση με τον Στέφανο Ντελ Πιέρο, αδερφό του Αλεξ, που ενεργεί και σαν μάνατζέρ του για να καταθέσουν την προσφορά τους και να δείξουν ότι το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά σοβαρό. 
Νέο ραντεβού θα υπάρξει την Τετάρτη (29/08), ενώ μεγάλο ρόλο στην υπόθεση μπορεί να παίξει και ο Τζενάρο Γκατούζο, που αποχώρησε από την Μίλαν και είναι πλέον παίκτης των Ελβετών και έχει μιλήσει στον Μεγαλέξανδρο με τα καλύτερα λόγια για τη νέα του ομάδα.

15 ημέρες εκτός αγωνιστικών χώρων ο Τζιοβίνκο

«Πύρρειος» αποδείχθηκε η νίκη της Γιουβέντους στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Πάρμα. Ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 15 ημέρες. Απώλεια και για την εθνική Ιταλίας.

Ο διεθνής επιθετικός θα απουσιάσει σίγουρα από τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Ουντινέζε, ενώ δεν θα δώσει το «παρών» και στα δύο παιχνίδια της «σκουάντρα ατζούρα» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, κόντρα στις Βουλγαρία και Μάλτα, 7 και 11 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Κατατίθεται η έφεση του Κόντε

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί έφεση από τους δικηγόρους του Αντόνιο Κόντε κατά της απόφασης σύμφωνα με την οποία ο πρώην προπονητής της Σιένα τιμωρήθηκε με 10 μήνες αποκλεισμό, για εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Οι δικηγόροι του προπονητή της Γιουβέντους κάνουν την κίνηση αυτή με σκοπό να μειωθεί η τιμωρία του πελάτη τους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία ήταν και ο Αντόνιο Κόντε. Ο πρώην προπονητής της Σιένα κατηγορήθηκε για προκαθορισμό του αποτελέσματος δύο αγώνων της τότε ομάδας του, με σκοπό το κέρδος μέσω του στοιχήματος. Ο αθλητικός δικαστής, έπειτα από την ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε την 10μηνη τιμωρία του Κόντε, ο οποίος επέμενε πως ήταν αθώος.


Ο Κόντε άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία ουσιαστικά έπεσε στο κενό. Η τιμωρία του παρέμεινε και ο προπονητής της Γιουβέντους αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το πρώτο ματς της ομάδας του από την εξέδρα. Ο Κόντε, όμως, διατείνεται πως δεν έχει σχέση με τα στημένα ματς και έτσι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να ασκήσουν νέα έφεση, αυτή τη φορά κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης.


Η έφεση αυτή, που θα κατατεθεί εντός της ημέρας, δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή. Σύμφωνα με τον έμπειρο νομικό, εξειδικευμένο στην αθλητική δικαιοσύνη, Μάριο Σταλιάνο, η τιμωρία του Κόντε θα παραμείνει ως έχει. «
Οι πιθανότητες να μειωθεί η ποινή του Κόντε αγγίζουν το μηδέν», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του έγκριτου νομικού.
Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις και ενός άλλου νομικού, του Ματία Γκρασάνι, που τονίζει πως «είναι στατιστικά αδύνατον να γίνει αποδεκτή η έφεση του Κόντε.»

Στην κορυφή ο Γιόβετιτς για Γιουβέντους

Έτοιμη να δαπανήσει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Στέφαν Γιόβετιτς παρουσιάζεται η Γιουβέντους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» υποστηρίζει ότι ο Μαυροβούνιος επιθετικός της Φιορεντίνα είναι πλέον το πρώτο όνομα στη μεταγραφική λίστα των «μπιανκονέρι».


Το παραπάνω ποσό προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης της ομάδας του Τορίνου και αυτή τη στιγμή δεν έχει πρόβλημα να καταθέσει μία τέτοια πρόταση για τον νεαρό παίκτη.


Οι εκπρόσωποι του Γιόβετιτς θα συναντηθούν πρώτα με τη διοίκηση των «βιόλα» και μετά με εκείνους της Γιουβέντους. Ωστόσο, είναι πιθανό ο 23χρονος φορ να παίξει στην ομάδα του Κόνετ από την επόμενη σεζόν…

«Δεν είναι εγκληματίας ο Κόντε»

Υπερασπίστηκε με πάθος τον προπονητή του στη Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky». Ο διεθνής τερματοφύλακας χαρακτήρισε άδικες τις κατηγορίες που ακολουθούν τον Κόντε και επεσήμανε πως δεν είναι ίδιοι, όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο μεγάλος απών της πρεμιέρας του Καμπιονάτο για τη Γιουβέντους ήταν ο Τζίτζι Μπουφόν. Ένας ελαφρύς τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί κόντρα στην πρώτη του ομάδα, την Πάρμα, σε ένα παιχνίδι που οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν σχετικά εύκολα με 2-0.


Η απουσία αυτή έδωσε την ευκαιρία στον Μπουφόν να παραβρεθεί στα στούντιο του συνδρομητικού «Sky» και να μιλήσει για την υπόθεση που απασχολεί όλους τους φιλάθλους της ομάδας του, δηλαδή την τιμωρία του προπονητή Αντόνιο Κόντε. «
Εδώ και μήνες ο Κόντε παρουσιάζεται ως το σύμβολο του σκανδάλου. Πρέπει να κάνουμε μια διάκριση, όμως, αφού υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν χειρότερα και δεν εμφανίζονται πουθενά. Από όσο ξέρω ο Αντόνιο δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ και παρόλα αυτά κατηγορείται. Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα και της νέας έφεσης που έχει καταθέσει, αλλά ξέρω πως ο Αντόνιο δεν είναι εγκληματίας.»

Η πρώτη εμφάνιση της «Γιούβε» συνδυάστηκε με νίκη. Έμεινε ικανοποιημένος ο Μπουφόν; «
Η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα ρυθμού, αλλά στο δεύτερο ανεβάσαμε στροφές και πήγαμε πολύ καλύτερα.»

Κλείνοντας ο Μπουφόν καθησύχασε τους φιλάθλους της ομάδας μιλώντας για την ανανέωση του συμβολαίου του. «
Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια συζήτηση, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εγώ επικοινώνησα με τη διοίκηση και τους είπα πως τώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, όταν όλα θα τακτοποιηθούν, θα με καλέσετε, θα μιλήσουμε και θα τα βρούμε», τόνισε ο Μπουφόν, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ανανέωση του συμβολαίου του είναι μια τυπική υπόθεση.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Άμεση διάψευση από Γιούβε για Βίγια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γιουβέντους στα δημοσιεύματα που την θέλουν να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια. Συγκεκριμένα, ο Μπέπε Μαρότα τόνισε ότι δεν ισχύουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και οι «μπιανκονέρι» θέλουν έναν επιθετικό στο στιλ του Έντινσον Καβάνι ή του Φερνάντο Γιορέντε. Επίσης, στα υπ’ όψιν τους είναι ο Έντιν Τζέκο.

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των πρωταθλητών Ιταλίας είναι ο Γιορέντε, αλλά η Αθλέτικ Μπιλμπάο θέλει 36 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Από τν πλευρά της, η «Γιούβε» δεν προτίθεται να δώσει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και βρίσκεται σε θέση αναμονής.

Εν τω μεταξύ, η ισπανική εφημερίδα «Comercio»έγραψε ότι η Γιουβέντους στράφηκε στη λύση ενός άλλου επιθετικού της Primera Division, του Νταβίντ Βίγια. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής των «μπιανκονέρι», Μπέπε Μαρότα, τόνισε στην Mundo Deportivo:

«Διαψεύδω οποιοδήποτε ενδιαφέρον ή διαπραγμάτευση για τον Νταβίντ Βίγια. Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν έχει το στιλ του επιθετικού που ψάχνουμε. Θέλουμε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Έντινσον Καβάνι ή του Φερνάντο Γιορέντε, ενώ μεταξύ των υποψήφιων στόχων μας είναι και ο Έντιν Τζέκο».

Οι ιταλικές εφημερίδες τώρα παρουσιάζουν μία ακόμα επιλογή για τους «μπιανκονέρι». Πρόκειται για τον Παραγουανό επιθετικό της Μπενφίκα, Όσκαρ Καρντόσο, που φημολογείται ότι θέλει να αποχωρήσει από τους «αετούς». 

Φήμες από Ισπανία για Βίγια.

Ο Νταβίντ Βίγια είναι ο νέος στόχος της Γιουβέντους για την ενίσχυση της επίθεσης της, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Comercio» (έχει ως έδρα την πόλη Χιχόν) υποστηρίζει ότι η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον 30χρονο επιθετικό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για να συζητήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι «μπλαουγκράνα» φέρονται να επιθυμούν να διώξουν τον διεθνή στράικερ, ο οποίος επέστρεψε μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Από την πλευρά του, ο σύλλογος του Τορίνου σκοπεύει να προσφέρει τετραετές συμβόλαιο στον Βίγια και οι ετήσιες απολαβές του θα ανέλθουν στα 8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η «Comercio» αναφέρει ότι η κατάσταση θα αλλάξει το επόμενο καλοκαίρι, όταν η Μπαρτσελόνα θα πουλήσει τον Βίγια για να αυξήσει τα χρήματα που θα έχει για την αγορά του Νεϊμάρ από την Σάντος.

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην αναζήτηση ενός ποιοτικού επιθετικού και υπάρχουν φήμες για τον Φερνάντο Γιορέντε της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Σοβαρός ο τραυματισμός του Λούσιο.

Πιο σοβαρός από ό,τι αρχικά είχε φανεί είναι ο τραυματισμός του Λούσιο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Γιουβέντους έχει υποστεί ολική ρήξη του συνδέσμου στο δεξιό αστράγαλο και είναι άγνωστο ακόμη πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ο 34χρονος άσος στην προπόνηση της Παρασκευής στάθηκε άτυχος αφού υπέστη διάστρεμμα στο δεξιό του αστράγαλο και αποχώρησε τραυματίας χάνοντας έτσι όπως ήταν φυσικό και τον αγώνα των «μπιανκονέρι» με την Πάρμα.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο παίκτης δεν ήταν και πολύ ευχάριστες για τους πρωταθλητές Ιταλίας.

«Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής έδειξαν πλήρη ρήξη του πρόσθιου συνδέσμου στο δεξιό αστράγαλο», αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές το χρονικό διάστημα στο οποίο θα παραμείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Λούσιο, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτό θα πάρει μήνες.

Έτσι αυτή η εξέλιξη αναγκάζει τη Γιουβέντους να αναζητήσει ένα αμυντικό για να καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου, λίγες μόλις ημέρες πριν εκπνεύσει η διορία για το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού. 

Carrera: "Ξεκινήσαμε καλά την χρονιά"

Χαρούμενος με την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Γιουβέντους μετά το 2-0 επί της Πάρμα είναι ο Μάσιμο Καρέρα. Ο υπηρεσιακός προπονητής των «μπιανκονέρι», που αντικαθιστά τον τιμωρημένο Αντόνιο Κόντε κρατάει τους βαθμούς της νίκης στην πρεμιέρα της Serie A αλλά επισημαίνει ότι οι πρωταθλητές θέλουν ακόμη δουλειά.

«Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν με νίκη στο πρώτο ματς της χρονιάς και τρεις σημαντικούς βαθμούς. Παρόλα αυτά πρέπει να βελτιωθούμε εν όψει μιας δύσκολης σεζόν και αυτές οι βελτιώσεις καλό θα είναι να γίνουν γρήγορα», τόνισε.


Η «μεγάλη κυρία» μετά το χαμένο πέναλτι του Αρτούρο Βιδάλ στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο δεύτερο μέρος με τους Λιστάινερ και Πίρλο και να φτάσει στην επικράτηση επί των «παρμέντσι».


«Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είπα στους παίκτες να αγωνιστούν , όπως προετοιμαζόμαστε στις προπονήσεις. Τους τόνισα ότι πρέπει να παίξουν σε πιο γρήγορο ρυθμό και ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά, αντιλήφθηκαν τι τους είχα πει και άλλαξε τελείως η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο», συμπλήρωσε ο 48χρονος προπονητής.


Επόμενος αντίπαλος για τη Γιουβέντους την προσεχή Κυριακή η Ουντινέζε στο «Φρίουλι».

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Γιουβέντους-Πάρμα 2-0, με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα η Γιούβε.

Με το δεξί ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα η Γιούβε, με τα γκολ του Λιχστάινερ στο 55' και του Πίρλο στο 58' η Γιουβέντους κέρδισε την Πάρμα με 2-0. Στο Πρώτο μέρος ο Βιντάλ  έχασε την ευκαιρία να ανοίξη το σκορ από το σημείο του πέναλτι.

Στο Τορίνο το ματς άρχισε και διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή αλλά αυτό δεν επηρέασε τους Μπιανκονέρι, που χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρντ απόδοσης πήραν το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Στο πρώτο ημίωρο η Πάρμα προβλημάτιζε τη Γιουβέντους αλλά κάπου εκεί οι πρωταθλητές ανέβασαν ρυθμό και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο πιέζοντας για το γκολ.

Είχαν μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν στο 33', όταν διαιτητής και βοηθός τα έκαναν... μαντάρα από το πουθενά. Μετά από μια κόντρα που έγινε, η μπάλα κατέληξε στον Λιχτστάινερ που ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι και στην εξέλιξη της φάσης δόθηκε πέναλτι καθώς τον ανέτρεψε ο Μιράντε. Πέναλτι υπήρχε αλλά η φάση θα έπρεπε να σταματήσει στο οφσάιντ. Τουλάχιστον η Πάρμα δεν το πλήρωσε αυτό καθώς ο Βιντάλ νικήθηκε από τον Μιράντε στην εκτέλεση και το 0-0 παρέμεινε.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Γιούβε μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς και έχασε άμεσα δύο ευκαιρίες με τους Βιντάλ και Βούτσινιτς. Ειδικά αυτή του Μαυροβούνιου ήταν ανεπανάληπτη καθώς βρέθηκε τετ α τετ αλλά προτίμησε να πλασάρει αντί να στρώσει στον Μαρκίζιο που ήταν φάτσα με τα δίχτυα. Μικρό το κακό καθώς στο 55' ο Ασαμόα έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο σωστό σημείο, για να κάνει κίνηση ο Λιχτστάινερ και να ανοίξει το σκορ, όπως είχε γίνει και πέρυσι στην πρεμιέρα της Γιουβέντους με την Πάρμα!

Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι έριξε στο ματς τον Νίνη για την Πάρμα αλλά στο 58' ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε. Εκτέλεση φάουλ του Πίρλο, ο Μιράντε μπήκε μέσα από τη γραμμή αλλά αν πήρε και την μπάλα μαζί του είναι άγνωστο... Οσα ριπλέι κι αν έδειξαν οι Ιταλοί δεν ξεκαθαρίζουν τη φάση καθώς το σώμα του τερματοφύλακα καλύπτει την μπάλα αλλά ο βοηθός που είναι -από φέτος- δίπλα από την εστία έδειξε σέντρα.

Το 2-0 έδινε το τρίποντο στους Μπιανκονέρι, που είχαν φάσεις για να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ αλλά ο επιθετικός που θέλουν δεν έχει έρθει ακόμη. Γκολ θα μπορούσε να βάλει και η Πάρμα αλλά ο Στοράρι έκανε ωραία διπλή απόκρουση στα τελευταία λεπτά σε σουτ των Νίνη και Γκόμπι.

Μοναδικό αρνητικό για τη Γιουβέντους ο τραυματισμός του Τζιοβίνκο στο τέλος, που έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια με φορείο...



JUVENTUS-PARMA 2-0


Γκολ: Lichtsteiner 9’ st, Pirlo 13’  st

JUVENTUS
Storari; Bonucci, Marrone, Barzagli; Lichtsteiner (33’ st Padoin), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Giovinco (42’ st De Ceglie), Vucinic (34’ st Matri).
Αναπλητοματικοί: Leali, Branescu, Masi, Chiellini, Pogba, Giaccherini, Quagliarella, Boakye.
Allenatore: Conte, in panchina Carrera.

PARMA
Mirante; Zaccardo, Paletta, Lucarelli; Rosi (36’ st Pellè), Acquah (13’ st Ninis) , Parolo, Valdes, Gobbi; Pabon (13’ st Belfodil), Biabiany.
A disposizione: Pavarini, Bazja, Fideleff, Benalouane, Morrone, Musacci, Modesto.
Allenatore: Donadoni.

ARBITRO: Romeo
ASSISTENTI: Petrella, De Luca
QUARTO UFFICIALE: Marzaloni
ARBITRI D’AREA: Russo, Ciampi

AMMONITI: 4’ pt Biabiany, 11’ pt Giovinco, 25’ pt Acquah, 33’ pt Mirante, 12’ st Lucarelli, 22’ st Paletta, 28’ st Valdes

22 Bianconeri στο πρώτο ματς της χρονιάς.

Η Γιουβέντους είναι έτοιμη για να ξεκινήσει την φετινή Serie A και να υπερασπιστεί τον τίτλο της, στην πρώτη αγωνιστική η Γιούβε θα αντιμετωπίσει Πάρμα σήμερα το βράδυ στις 21:45 Massimo Carrera έχει στην διάθεση του 22 παίκτες. Οι Αντρέα Πίρλο και Τζιόρτζιο  Κιελίνι επιστρέφουν για να ενισχύσει την ομάδα που κέρδισε το τρόπαιο Μπερλουσκόνι το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά θα είναι απών από την πρεμιέρα οι Μπουφόν ο οποίος υπέστη τραυματισμό στην προπόνηση(ελαφρύ χτύπημα στο μηρό)και μένει έξω προληπτικά, ο άλλος  παίκτης που χάνει την πρεμιέρα είναι ο Lucio μετά από τραυματισμό αστράγαλό του στην προπόνηση. Ο Βραζιλιάνος θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να εκτιμηθεί η έκταση του τραυματισμού του.

Αυτή είναι η λίστα με την πλήρη ομάδα της Γιουβέντους:

3 Chiellini
5 Masi
6 Pogba
8 Marchisio
9 Vucinic
11 De Ceglie
12 Giovinco
13 Leali
15 Barzagli
18 Boakye
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
22 Asamoah
23 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Quagliarella
30 Storari
31 Branescu
32 Matri
39 Marrone



Πιθανές συνθέσεις:

Juventus (3-5-2): Storari, Marrone, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Giovinco, Vucinic.
Αναπληρωματικοί: Leali, Masi, De Ceglie, Ziegler, Pogba, Pazienza, Marrone, Padoin, Giaccherini, Matri, Quagliarella, Boakye.

Προπονητής: Carrera. Στην θέση του Conte.
Απουσίες: Buffon, Lucio, Chiellini, Caceres, Isla.

Parma (3-5-2): Mirante, Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Rosi, Acquah, Parolo, Valdes, Gobbi, Pabon, Biabiany.
Αναπληρωματικοί: Pavarini, Fideleff, Benalouane, Morrone, Musacci, Modesto, Ninis, Belfodil, Pellè.

Προπονητής: Donadoni.
Απουσίες: N.Sansone, Palladino, Amauri, Santacroce.

Θέλει Γιουβέντους ο Γιορέντε

Η Γιουβέντους είναι ο ιδανικός προορισμός για τον Φερνάντο Γιορέντε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «AS» αναφέρει ότι ο Ισπανός επιθετικός ζήτησε από τον πρόεδρο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χόσου Ουρούτια, να αποδεχθεί την πρόταση των 21 εκατ. ευρώ της ιταλικής ομάδας ή να ρισκάρει να τον αφήσει ελεύθερο.


Το συμβόλαιο του διεθνούς φορ λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο βασκικός σύλλογος δεν θα βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία του. Στη συνάντηση των δύο ανδρών ο Γιορέντε είπε στον Ουρούτια ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους «μπιανκονέρι» και η απόφασή του να αποχωρήσει από το «Σαν Μαμές» είναι ειλημμένη.


Αυτή την εβδομάδα η Γιουβέντους αύξησε την πρότασή της για τον 27χρονο παίκτη στα 21 εκατ. ευρώ, αφού δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Από την πλευρά της, η Μπιλμπάο επιμένει να ζητάει 36 εκατ. ευρώ (τόσα προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσής του Ισπανού) για την παραχώρησή του.


Την ίδια ώρα, η «Corriere dello Sport» γράφει ότι η Γιουβέντους θα μπορούσε να αποκτήσει με 20 εκατ. ευρώ τον Εντίν Τζέκο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, πρόβλημα για την αγγλική ομάδα αποτελεί ο τραυματισμός του Σέρχιο Αγουέρο στο γόνατο την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μας ασκούν κριτική γιατί είμαστε πρωταθλητές»

Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί στον Αντρέα Πίρλο η έντονη κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Γιουβέντους. Ο 33χρονος μέσος θεωρεί ότι επειδή η ομάδα του είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας και μια από τις κορυφαίες ομάδες στον πλανήτη κάνει τους αντιπάλους της να στρέφονται εναντίον της.

Πρόσφατα ο τεχνικός της Ρόμα Ζντένεκ Ζέμαν επιτέθηκε φραστικά στον τιμωρημένο προπονητή της «Μεγάλης Κυρίας» , Αντόνιο Κόντε και ο ομόλογος του της Νάπολι Βάλτερ Ματσάρι ισχυρίστηκε ότι οι «μπιανκονέρι» έτυχαν της διαιτητικής εύνοιας στον τελικό του Σούπερ Καπ.


«
Είμαστε συνηθισμένοι πλέον στις φραστικές επιθέσεις. Η Γιουβέντους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες στον κόσμο με πολλούς φιλάθλους αλλά και πολλούς που μας αντιπαθούν. Είναι πολύ φυσικό να σου επιτίθενται όταν είσαι ο νικητής» τόνισε ο Πίρλο στην «Tuttosport» και συνέχισε:

«
Οι δηλώσεις του Ματσάρι είναι τα τυπικά λόγια κάποιου που έχει χάσει. Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι είσαι πάντα ικανοποιημένος αλλά όταν χάνεις, είσαι στεναχωρημένος. Έτσι είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ο Ματζάρι μιλάει και συμπεριφέρεται σαν «loser». Όταν χάνεις είναι λογικό να σου φταίνε τα πάντα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι στα «σκληρά» λόγια. Η Γιουβέντους είναι το πιο δημοφιλές κλαμπ στην Ιταλία και πιθανώς ανά τον κόσμο, με πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς που θέλουν να μας βλέπουν να αποτυγχάνουμε. Είναι εν μέρει φυσιολογικό να αναμένεις να ξεσπούν πάνω σου, όταν νικάς», κατέληξε ο 33χρονος μεσοεπιθετικός. 

Όσο για τον Ζέμαν είναι ένας πολύ καλός προπονητής και οι ομάδες του παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά εκτός γηπέδου πολλές φορές λέει κάποια πολύ περίεργα πράγματα, όπως τώρα. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα του , το γνωρίζουμε και οφείλουμε να το αποδεχθούμε
».


Τέλος μίλησε και για τους στόχους της ομάδας: «Στόχοι μας και φέτος παραμένουν οι ίδιοι. Να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας στην Ιταλία και να καταφέρουμε κάτι σημαντικό στην Ευρώπη. Σίγουρα, πλέον όλοι θα μας περιμένουν να αποτύχουμε, αλλά είναι λογικό, όμως είμαστε αρκετά δυνατοί για να τα καταφέρουμε. Για το Τσάμπιονς Λιγκ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα φαβορί ξεκάθαρα. Αν όμως κατακτήσω τη διοργάνωση με τη Γιουβέντους, θα είναι ένα όνειρο που θα γίνεται πραγματικότητα. Αν το πετύχουμε, τότε υπόσχομαι ότι θα κουρευτώ μοϊκάνα, σαν τον Μπαλοτέλι»! 

Άρχιζει ο φετινός μαραθώνιος της Serie A.

Από τις 13 Μαΐου πέρασε πολύς καιρός... Το ιταλικό πρωτάθλημα, επιτέλους, αρχίζει και σας παρουσιάζουμε τις 20 ομάδες που μπαίνουν στον φετινό μαραθώνιο.

Οτι δεν έχει τη λάμψη των δεκαετιών του '80 και του '90 το ξέρουμε. Το Campionato, όμως, έχει πάντα τη δική του γοητεία. Με τα καλά του και τα στραβά του όσοι το λατρεύουν δεν το αλλάζουν με τίποτα και μετά από ένα καλοκαίρι με μεγάλη ένταση ανάμεσα στις ομάδες ή ακόμη και την αθλητική δικαιοσύνη, όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα!

Η Γιουβέντους είναι το φαβορί και θέλει να το επιβεβαιώσει, η Ιντερ επιθυμεί να κάνει ό,τι οι Μπιανκονέρι πέρυσι, η Νάπολι είναι πιο ώριμη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, η Ρόμα με τον Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο σκοπεύει να καταπλήξει, η Λάτσιο θέλει ξανά τα πρωτεία της πόλης και η Μίλαν έχει ως στόχο να αποδείξει πως ό,τι και να γίνει είναι πάντα... Μίλαν!

Τα λόγια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν πολλά αλλά τώρα έρχεται η ώρα των πράξεων. Η ώρα της κρίσης στο Campionato, για το οποίο ακόμη και ο εγωιστής Ζοσέ Μουρίνιο έχει πει πως «είναι το πρωτάθλημα που σου μαθαίνει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο γιατί η Ιταλία είναι το πανεπιστήμιο της τακτικής. Εκεί έγινα καλύτερος προπονητής»!

Ακολουθεί η παρουσίαση των 20 ομάδων.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Για πρώτη φορά μετά το 2006 η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου μπαίνει στη μάχη ως πρωταθλήτρια και φαβορί. Και για πρώτη φορά μετά το 1993 μπαίνουν στο πρωτάθλημα χωρίς τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο... Οι Μπιανκονέρι προέρχονται από μια ονειρική σεζόν καθώς επέστρεψαν στην κορυφή γράφοντας ιστορία με το να παραμείνουν αήττητοι σε 38 αγωνιστικές και τώρα θέλουν να ανοίξουν τον δικό τους κύκλο. Η περσινή ομάδα ενισχύθηκε με τις αφίξεις των Ασαμόα, Ισλα, Τζιοβίνκο, Λούσιο και Πογκμπά, αυτοί που έφυγαν δεν αφαιρούν κάτι καθώς δεν έκαναν τη διαφορά την περασμένη σεζόν και απομένει η απόκτηση ενός σέντερ φορ που θα έχει εύκολα το γκολ. Ο ενθουσιασμός είναι δεδομένος, η δίψα για νέες επιτυχίες το ίδιο και απομένει να φανεί αν θα επηρεάσει τους Τορινέζους το γεγονός ότι ο Αντόνιο Κόντε δε θα είναι στον πάγκο την ώρα του αγώνα.

ΜΙΛΑΝ
Πάντα όταν τελειώνει μια εποχή, οι αλλαγές είναι αρκετές και σημαντικές. Στη Μίλαν, όμως, μάλλον το παράκαναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς η φετινή ομάδα δε θα έχει καμία σχέση με αυτή που ξέραμε επί χρόνια. Από τους Ροσονέρι αποχώρησαν όλα τα μεγάλα ονόματα και ποδοσφαιριστές που είχαμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι... βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε, τώρα θα μας λείψουν. Οι μεταγραφές των Πατσίνι, Μοντολίβο, Τραορέ, Ατσέρμπι, Γκάμπριελ, Κονστάντ και Ζαπάτα δεν προκάλεσαν χαμόγελα στις τάξεις των τιφόζι, που μόνο αισιόδοξοι δεν είναι για τη φετινή σεζόν. Η Μίλαν, βέβαια, πάντα είναι Μίλαν αλλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχει αποδειχθεί ότι και οι μεγάλες ομάδες όταν είναι στα κάτω τους, είναι... πραγματικά στα κάτω τους. Οπως και να έχει, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι μυστήριο αυτή τη στιγμή.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Το περσινό καλοκαίρι και μετά τις αποχωρήσεις των Σάντσες, Ζαπάτα και Ινλέρ, θεωρητικά η Ουντινέζε είχε αποδυναμωθεί. Ο πρόεδρος της, πάντως, Τζιαμπάολο Πότζο, είχε πει ότι «φέτος θα είμαστε καλύτεροι». Λίγοι τον πίστεψαν αλλά δικαιώθηκε καθώς οι Φριουλάνι τερμάτισαν στην 3η θέση και είναι κοντά στην είσοδο στους ομίλους του Champions League. Φέτος, ο Πότζο λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο... Οι Ασαμόα, Ισλα και Χαντάνοβιτς έχουν φύγει από το Ούντινε αλλά ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν αισιοδοξεί πως η ομάδα θα τα καταφέρει ξανά. Οι Μουριέλ και Κουαντράντο, πάντως, θα απασχολήσουν πολύ τους μεγάλους κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΛΑΤΣΙΟ
Δύο σερί χρονιές ο Εντι Ρέγια προσπαθούσε, χωρίς να έχει μεγάλη βοήθεια από τη διοίκηση, να οδηγήσει τους Λατσιάλι στο Champions League. Και τις δύο φορές, τελικά, απέτυχε στις λεπτομέρειες... Ο Ιταλοσλοβένος τεχνικός δεν είναι πλέον κάτοικος Ρώμης και στη θέση του ήρθε ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς. Χειρότερο και από αυτό, σε θεωρητική βάση πάντα, είναι ότι ο πρόεδρος Κλαούντιο Λοτίτο δεν έδειξε διάθεση να ξοδέψει και σε σχέση με την περσινή ομάδα οι αλλαγές είναι οι μικρότερες δυνατές: Μέσα ο Εντερσον για να ενισχύσει το κέντρο, έξω ο αριστερός μπακ Γκαρίντο. Στα φιλικά του καλοκαιριού η Λάτσιο δεν έδειξε κάτι καλό και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της αλλά Λοτίτο και Πέτκοβιτς πιστεύουν ότι ο αετός θα πετάξει ξανά. Τουλάχιστον πάνω από τη... συμπολίτισσα!

ΝΑΠΟΛΙ
Η σεζόν 2011-12 ήταν η καλύτερη για τη Νάπολι στη μετά Μαραντόνα εποχή. Εφτασε στους «16» του Champions League όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Τσέλσι και παράλληλα πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο μετά το... 1990, κατακτώντας το Coppa Italia! Η αποχώρηση του Εζέκιελ Λαβέτσι για την Παρί Σεν Ζερμέν σίγουρα είναι σημαντική αλλά από εκεί και πέρα οι Παρτενοπέι δεν έχασαν κάποιον άλλο βασικό. Αντιθέτως, με τα λεφτά που πήραν για τον Αργεντίνο άσο απέκτησαν τους Μπεράμι, Γκαμπερίνι και Πάντεφ με κανονική μεταγραφή ενώ πιστεύουν ότι ο πιτσιρικάς Ινσίνιε, που έκανε τρομερά πράγματα με την Πεσκάρα στη Serie B, θα βγει λίρα εκατό. Με τον Βάλτερ Ματζάρι να παραμένει στην τεχνική ηγεσία η Νάπολι πάει με τον... αυτόματο πλέον και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ήταν ξεκάθαρος: «Στόχος μας είναι το μάξιμουμ, δηλαδή το Scudetto»!

ΙΝΤΕΡ
Την περσινή σεζόν στην Ιντερ κατάλαβαν ότι ο κύκλος της ομάδας που έκανε το τρεμπλ το 2010, έκλεισε... Ο Μάσιμο Μοράτι έδειξε διάθεση να ρισκάρει και ανέθεσε την ομάδα οριστικά στον Αντρέα Στραματσιόνι, που πέρυσι ανέλαβε προς το τέλος της σεζόν. Ο νεαρός τεχνικός έθεσε ως στόχο να αλλάξει κορμό και στυλ παιχνιδιού και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι Νερατζούρι στις μεταγραφές. Απέκτησαν τους Παλάσιο, Χαντάνοβιτς, Σιλβέστρε, Κασάνο και Περέιρα, έδιωξαν τους Πάντεφ, Φαραόνι, Φορλάν, Λούσιο, Πατσίνι, Κασταΐνιος, Ζούλιο Σέζαρ και είναι αμφίβολο κατά πόσο υπολογίζονται κανονικά οι Μαϊκόν, Στάνκοβιτς. Ο Στραματσιόνι διατηρεί χαμηλούς τόνους και ζητάει υπομονή και πίστωση χρόνου από τον κόσμο, ο Μοράτι δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα Ιντερ και οι οπαδοί περιμένουν να δουν κάτι... πολύ καλύτερο από πέρυσι!

ΡΟΜΑ
Επιστροφή στα 90's για τους Ρωμαίους, με τον Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο. Ο Τσέχος προπονητής επέστρεψε στην Αιώνια Πόλη και ελπίζει ότι θα καταφέρει, προς το τέλος της καριέρας του, να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την ομάδα που αγάπησε τελικά. Η απόκτηση των Ντέστρο και Μπαλζαρέτι ενθουσίασε τους τιφόζι, ο Μπράντλεϊ μπορεί να βοηθήσει στο κέντρο, οι Καστάν, Ντοντό και Μαρκίνιο είναι τα... βραζιλιάνικα στοιχήματα. Οι αποχωρήσεις των Μπορίνι, Σισίνιο, Κίερ, Βιβιάνι και Σιμπλίσιο δεν στενοχώρησαν κανέναν και η παρουσία του Ζέμαν εγγυάται δύο πράγματα για την Ρόμα του Παναγιώτη Ταχτσίδη... Πρώτον, επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεύτερον, αρκετές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν και κόντρες. Κυρίως με τη Γιουβέντους...

ΠΑΡΜΑ
Με ένα εκπληκτικό σερί το τελευταίο δίμηνο της περσινής σεζόν οι Παρμέντζι έφτασαν να ελπίζουν ακόμη και για έξοδο στην Ευρώπη. Τελικά βολεύτηκαν με την 8η θέση και αν επαναλάβουν φέτος κάτι τέτοιο θα είναι πανευτυχείς! Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία αλλά θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να μάθει η Πάρμα να επιβιώνει χωρίς τον Τζιοβίνκο... Αυτή, ουσιαστικά, είναι η μόνη σοβαρή απώλεια σε σχέση με πέρυσι ενώ αποκτήθηκαν οι Αμάουρι, Νίνης, Ντελαφιόρε, Παμπόν, Μπελφοντίλ και ο πιτσιρικάς Κρίτετιγκ ως δανεικός από την Ιντερ. Στο «Ενιο Ταρντίνι» πιστεύουν ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι και θα έχουν 38 αγωνιστικές μπροστά τους για να το αποδείξουν.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Αρκετές αλλαγές στο «Ρενάτο Νταλ' Αρα» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς ο αρχηγός Ντι Βάιο αποχαιρέτησε, όπως και οι Ράτζι, Ζιλέ, Ρούμπιν και Μουντιγκάι, για να έρθουν οι Πασκουάτο, Ριβερόλα, Καρβάλιο, Μότα, Γκουαρέντε και Γκαμπιαντίνι, με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους. Το πιο σημαντικό για τους Ροσομπλού, όμως, είναι ότι παρέμεινε στη θέση του ο Στέφανο Πιόλι, που έχει αποδείξει ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να πάρει μια ομάδα με στόχο την παραμονή και να φτάσει εύκολα στην επίτευξη του στόχου, με καλό ποδόσφαιρο και ζημιές στους μεγάλους. Αυτός θα είναι και φέτος ο στόχος της Μπολόνια, που διατήρησε στις τάξεις της τον Παναγιώτη Κονέ.

ΚΙΕΒΟ
Κάθε καλοκαίρι οι Βερονέζοι είναι στα φαβορί για υποβιβασμό και κάθε Ιανουάριο-Φεβρουάριο κάνουν υπολογισμούς για το αν μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη! Η Κιέβο έχασε τους Ατσέρμπι, Μπράντλεϊ, Ούριμπε και Σαμάρκο, πήρε τους Φάρκας, Ντι Μικέλε, Ριγκόνι, Στόιαν και έχει ως στόχο να τους βγάλει και πάλι όλους τρελούς! Πετάνε τα... ιπτάμενα γαϊδούρια; Πετάνε! Στις εξέδρες του «Μπεντεγκόντι», πάντως, για ακόμη μία χρονιά δε θα βρίσκονται περισσότεροι από 6-7.000 κόσμου (σ.σ. η Κιέβο σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις είναι η ομάδα της Serie A με τους λιγότερους οπαδούς), εξαιρουμένων των αγώνων με τους μεγάλους.

ΚΑΤΑΝΙΑ
Ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο, θετικά αποτελέσματα κόντρα σε όλες τις μεγάλες ομάδες και πιο πάνω στη βαθμολογία από το... μισητό Παλέρμο! Η περσινή σεζόν ήταν απολύτως επιτυχημένη για την Κατάνια που ένιωσε σαν αφεντικό της Σικελίας αλλά φέτος είναι τα δύσκολα... Ο Βιτσέντζο Μοντέλα αποχώρησε για να αναλάβει τη Φιορεντίνα και με τον... Ρολάντο Μαράν να τον διαδέχεται, είναι άγνωστο τι θα παρουσιάσει η Κατάνια φέτος. Στα θετικά είναι ότι δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ καθώς δεν αποχώρησε κανείς σημαντικός ποδοσφαιριστής. Από αυτούς που ήρθαν, ο πιο γνωστός είναι ο Μοριμότο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (αρχίζει με -2)
Εφυγαν οι Γκαμπιαντίνι, Μπρίγκι, Καρότσα, Μουταρέλι, Μινότι και αποκτήθηκαν οι Κατσόλα, Μπρίβιο, Πάρα και Τροΐζι. Οι Μπεργκαμάσκι, ουσιαστικά, είναι ίδια ομάδα με πέρυσι και ο Στέφανο Κολαντουόνο πιστεύει ότι ίδια, πάνω-κάτω, θα είναι και η εικόνα της ομάδας. Δυνατή έδρα, δηλαδή, επιθετικό ποδόσφαιρο και κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις εκτός έδρας. Οι οπαδοί της Αταλάντα παραδοσιακά είναι δίπλα στην ομάδα τους και το ίδιο θα κάνουν και φέτος, σε μια σεζόν που ήδη ξεκινάει με καλύτερες προϋποθέσεις για τους Μπεργκαμάσκι καθώς αρχίζουν από το... 0 και όχι από το -6 όπως πέρυσι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Αν μπορούσαν στη Φλωρεντία να διαγράψουν από τη μνήμη τους μια σεζόν, αυτή θα ήταν η περσινή. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, σοβαρός κίνδυνος υποβιβασμού μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, διασυρμός 0-5 από τη Γιουβέντους που μισούν όσο τίποτα άλλο, απίστευτο επεισόδιο του Ντέλιο Ρόσι με τον Αντελ Λιάγιτς... Με λίγα λόγια, δεν υπήρξε και τίποτα ευχάριστο για τους Βιόλα, πέρα από το γεγονός ότι ο Γιόβετιτς επανήλθε στη δράση με αρκετά γκολ. Αυτός θα είναι το μεγάλο αστέρι και φέτος, παίρνοντας τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα που χτίζει ο Βιτσέντζο Μοντέλα. Μια ομάδα που ενισχύθηκε με τους Ελ Χαμνταουί, Ρονκάλια, Βιβιάνο, Φερνάντεζ, Βαλέρο, Ροντρίγκεζ, Ακουιλάνι, Πιζάρο! Τα αδέρφια Ντέλα Βάλε έφτιαξαν ξανά τις σχέσεις τους με τους οπαδούς και στη Φλωρεντία έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν και να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα της... αναγέννησης!

ΣΙΕΝΑ (αρχίζει με -6)
Για ακόμη ένα καλοκαίρι η Σιένα αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή καθώς ο Τζιουζέπε Σανίνο εξαργύρωσε την περσινή καλή παρουσία της ομάδας για να πάει στο Παλέρμο. Αντικαταστάτης του ο Σέρσε Κόσμι, που αν μη τι άλλο ξέρει πάρα πολύ καλά να δίνει τη μάχη για την παραμονή. Αυτός θα είναι και φέτος ο στόχος των Τοσκανών, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχασαν τους Ντέστρο, Μπριέντσα, Μπραντάο, Γκονζάλες, Γκρόσι και Ροσετίνι ενώ απέκτησαν τους Μαρκόνε, Ντελαφιόρε, Πάτσι, Ρούμπιν, Βαλιάνι και Καμπανιόλο. Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε από τη Σιένα είναι μια ομάδα που θα αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για όλους, με αμυντικούς προσανατολισμούς κυρίως...

ΚΑΛΙΑΡΙ
Οι Σαρδήνιοι έχουν σταθερή παρουσία στη Serie A, αν και πέρυσι κινδύνεψαν για τα καλά με υποβιβασμό. Ο μεγαλύτερος... κίνδυνος είναι ο πρόεδρος της και για όσους ασχολούνται εκτενώς με την Ιταλία δεν αποτελεί έκπληξη αυτό. Ο Μάσιμο Τσελίνο είναι... περίεργος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποφασίσει κάτι που κάνει κακό στην ομάδα του και σε κανέναν άλλο. Κλασικό παράδειγμα το περσινό, όταν λόγω διαφωνίας με τον δήμαρχο πήρε την Κάλιαρι και από τη Σαρδηνία την πήγε στην... Τεργέστη για να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια της το τελευταίο δίμηνο! Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, ουσιαστικά, η Κάλιαρι κινήθηκε... αδιάφορα, με εξαίρεση την προσθήκη του Εκνταλ που για τέτοιες ομάδες -όπως απέδειξε και στην Μπολόνια- είναι μια χαρά.

ΠΑΛΕΡΜΟ
Αφού διαβάσατε ό,τι διαβάσατε για τον πρόεδρο της Κάλιαρι, μπορείτε τώρα να τα ξεχάσετε γιατί αυτός της Παλέρμο δεν παίζεται! Ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι κυκλοφορεί ανάμεσα μας και αυτό αποτελεί πρόβλημα! Πρώτα από όλα για την ομάδα του και ειδικά για τους προπονητές της. Ο Τζιουζέπε Σανίνο ανέλαβε τον Ιούνιο, κατάφερε (γιατί κατόρθωμα είναι στο Παλέρμο) να βγάλει την προετοιμασία χωρίς να απολυθεί αλλά θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν γίνει ο πρώτος που θα χάσει τη δουλειά του φέτος. Ο Τζαμπαρίνι έχει τον δικό του νόμο στη Σικελία και δεν έχει καταφέρει να τον... παρακάμψει κανείς. Στα μεταγραφικά, οι Ροζανέρι πήραν τους Βιόλα, Στρούνα, Μπριέντσα, Νταρμιάν, Ουικάνι, Μοργκανέλα, Κούρτιτς, Σόσα, Τσέρο, Ρίος και Φον Μπέργκεν ενώ αποχαιρέτησαν τους Τζόρβα, Μπατσίνοβιτς, Σιλβέστρε, Βινιάνο, Ντέλα Ρόκα και Μπαλζαρέτι.

ΤΖΕΝΟΑ
Οταν η σεζόν αρχίζει με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και τερματίζεις στη 17η θέση, είναι προφανές ότι δεν έχει πάει κάτι στραβά αλλά όλα! Αυτό έπαθε πέρυσι η Τζένοα και φέτος θέλει να επανακάμψει. Στη θέση του προπονητή είναι πλέον ο Τζίτζι Ντε Κάνιο και η ομάδα άλλαξε πολύ κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Οι Ιμόμπιλε, Τόζερ, Μέρκελ, Λαζάρεβιτς, Εσπόζιτο και Τόμοβιτς είναι κάτοικοι Γένοβας αλλά όχι πια οι Παλάσιο, Κονστάντ, Καράτσιολο, Λόνγκο, Βελόζο, Νατάλι, Φελίπε, Σκούλι, Μπελούσι και Λουπατέλι. Η Τζένοα θα στηριχθεί στην έδρα της αλλά η λογική λέει ότι δε θα καταφέρει να κάνει κάτι πολύ καλό φέτος...

ΠΕΣΚΑΡΑ
Τον Μάιο του 1993 η Πεσκάρα έλεγε «αντίο» στη Serie A και χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν 20 χρόνια για να επιστρέψει. Τα κατάφερε χάρη σε ένα τρομερό πρωτάθλημα στη Serie B πέρυσι, με τον Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο και τους Βεράτι, Ινσίνιε και Ιμόμπιλε να κάνουν πράγματα και θαύματα. Το κακό για τους νεοφώτιστους, όμως, είναι το γεγονός ότι κανείς από αυτούς τους τέσσερις δεν είναι πλέον στην ομάδα... Η διοίκηση προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα όσο μπορούσε αλλά το τι κατάφερε θα το δούμε, πλέον, στο γήπεδο. Στα φαβορί για υποβιβασμό και λόγω απειρίας...

ΤΟΡΙΝΟ (αρχίζει με -1)
Ολα τα φώτα και όλη η δόξα ανήκουν στη Γιουβέντους αλλά μετά από τρία χρόνια απουσίας η Τορίνο επιστρέφει στη Serie A και θέλει να αποδείξει ότι στην πόλη υπάρχει κι άλλη ομάδα. Ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα παρουσίασε πέρυσι στη Serie B μια ομάδα με οργάνωση στο παιχνίδι της και διάθεση για επιθετικό ποδόαφαιρο και δικαιώθηκε. Οπως λέει, η «γκρανάτα» θα επιδιώξει το ίδιο και φέτος, έχοντας ως στόχο να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή της και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Για τους οπαδούς της, όμως, ο πρώτος στόχος είναι η νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τη Γιουβέντους! Οι μεταγραφές των Μπρίγκι, Τσέρτσι, Ζιλέ και Σαντάνα είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν αρκετά.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (αρχίζει με -1)
Ο εφιάλτης της Serie B διήρκεσε μόνο ένα χρόνο για την Σαμπντόρια, που κατάφερε μέσω των πλέι οφ ανόδου να επιστρέψει στα σαλόνια και τώρα θέλει να παραμείνει εκεί. Η επιλογή της διοίκησης, πάντως, να απολύσει τον προπονητή που ανέβασε την ομάδα για να δώσει τη θέση στον Τσίρο Φεράρα, μπορεί να κάνει δύσκολα τα πράγματα... Οπως και να έχει, οι Μπλουτσερκιάτι απέκτησαν τους Μάξι Λόπες, Ντε Σιλβέστρι, Εστιγκαρίμπια και Μπέρνι, άφησαν τους Ρίσπολι και Φορναρόλι να φύγουν, συμφώνησαν με τη Γιουβέντους να κρατήσουν για ένα χρόνο τον Πόλι και ελπίζουν ότι θα έχουν μια καλή σεζόν, με δύο νίκες επί της Τζένοα πάνω από όλα!


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Σάββατο (25/8)
Φιορεντίνα-Ουντινέζε (19:00)
Γιουβέντους-Πάρμα (21:45)

Κυριακή (26/8)
Μίλαν-Σαμπντόρια (19:00)
Αταλάντα-Λάτσιο (21:45)
Κιέβο-Μπολόνια (21:45)
Τζένοα-Κάλιαρι (21:45)
Παλέρμο-Νάπολι (21:45)
Πεσκάρα-Ιντερ (21:45)
Ρόμα-Κατάνια (21:45)
Σιένα-Τορίνο (21:45)

Αντε, καλό Campionato να έχουμε και...forza Juve.!!!