JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σαν σήμερα 30 Απρ. 1978 η Γιούβε κατακτούσε το 18ο.

30 Απριλίου, 1978: Η Γιουβέντους είναι πρωταθλήτρια  Ιταλίας για 18η φορά. Η Γιουβέντους του Trapattoni παίρνει μέσα στο Olimpico σε βάρος της Ρομά ισοπαλία με σκορ 1-1, η ισοπαλία είναι αρκετή για να κερδίσει η Γιούβε το πρωτάθλημα μια αγωνιστική πριν το τέλος. Η φιέστα έγινε μια βδομάδα μετά με αντίπαλο την Vicenza.

Η επόμενη φιέστα είναι πολύ κοντά για να πανυγηρίσει η Γιούβε το 31ο πρωτάθλημα. 



Πίρλο: "Χαίρομαι που αποδέχτηκα την πρόταση της Γιουβέντους"

Στην αποκάλυψη πως βρέθηκε ένα βήμα από την Τσέλσι προέβη ο Αντρέα Πίρλο, με δηλώσεις που έκανε ενόψει της κατάκτησης ενός ακόμα πρωταθλήματος με τη Γιουβέντους.

«Ήμουν κοντά να πάρω μεταγραφή στην Τσέλσι και στην Ρεάλ. Με τον σύλλογο του Λονδίνου είχα συμφωνήσει στους όρους του προσωπικού μου συμβολαίου αλλά τότε παρενέβη ο Μπερλουσκόνι και στο τέλος παρέμεινε στη Μίλαν», είπε ο Ιταλός μαέστρος ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Δεν έχω μετανιώσει καθόλου που άφησα τη Μίλαν. Χρειαζόμουν μια αλλαγή και το καλύτερο πράγμα που είχα να κάνω ήταν να παίξω σε κάποια άλλη ομάδα. Θεωρώ πως ήταν η σωστή απόφαση και για τη Μίλαν μιας και πήρε άλλους παίκτες στην θέση μου. Χαίρομαι που αποδέχτηκα την πρόταση της Γιούβε».

Τέλος, ο Πίρλο αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Αντόνιο Κόντε λέγοντας: «Με έχει εκπλήξει με τις ικανότητες του σε επίπεδο τακτικής και με τον τρόπο που εργάζεται επί καθημερινής βάσης. Εχω μάθει πολλά από εκείνον. Παλιότερα δεν ήθελα να γίνω προπονητής αλλά ίσως αποφασίσω αλλιώς τώρα μετά από όσα με έμαθε ο Κόντε».

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μαρότα: «Εξαιρετικοί παίκτες, αλλά…»


Για τις περιπτώσεις των Αριέν Ρομπέν της Μπάγερν Μονάχου και Αλέξις Σάντσες της Μπαρτσελόνα μίλησε στο «Sky Sports Italia», χωρίς ωστόσο να ρίξει… φως στις ενδεχόμενες μεταγραφές των δύο στη Γιουβέντους, ο Μπέπε Μαρότα.
Ο γενικός διευθυντής των πρωταθλητών Ιταλίας έπλεξε το εγκώμιο των δύο ποδοσφαιριστών, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδιαφέρουν την ομάδα του, όμως δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά. Πάντως, για ακόμη μία φορά στάθηκε στο οικονομικό, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για να πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες προσθήκες κατά την περίοδο του καλοκαιριού:
«Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Ρομπέν είναι ένας άριστος τεχνίτης και αποτελεί σημαντικό κομμάτι μιας ομάδας, που θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για τον Σάντσες, ο οποίος όμως είναι εξίσου ακριβός για τα δεδομένα μας», ανέφερε αρχικά ο 56χρονος Ιταλός στο Μέσο της πατρίδας του για να συνεχίσει:
«Είναι τιμή μας που, συνδέουν την ομάδα μας με αυτά τα ονόματα, όμως δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο από το ότι θαυμάζουμε και τους δύο ως ποδοσφαιριστές».

Βιντάλ: «το πιο σημαντικό γκολ από την ημέρα που ήρθα»


Ο Χιλιανός άσος «ξεκλείδωσε» την άμυνα των αντιπάλων και άνοιξε το δρόμο για μια πολύ σημαντική νίκη της ομάδας τους, αφού αυτή χρειάζεται πλέον, μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο 25χρονος μέσος σημείωσε το τέταρτό του τέρμα στις τελευταίες 3 αναμετρήσεις των «μπιανκονέρι» στο Καμπιονάτο, δίνοντάς τους ένα τεράστιο χέρι βοηθείας, ώστε να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου:

«Αυτό ήταν το πιο σημαντικό γκολ από την ημέρα που ήρθα στη Γιουβέντους. Πλέον, μετά από αυτό είμαστε πάρα πολύ κοντά στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το Scudetto», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής μετά το τέλος του ματς.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τορίνο-Γιουβέντους 0-2, καθάρισε με Βιντάλ και Μαρκίσιο, στις 5 Μαίου η στέψη..

Με δύο γκολ στο τέλος, οι Μπιανκονέρι νίκησαν πάλι την Τορίνο (0-2) -στην οποία δε δόθηκε πέναλτι- στο τοπικό ντέρμπι και θέλουν ένα βαθμό για να στεφθούν ξανά πρωταθλητές! Στίς 5 Μαίου θα κλειδώσει και μαθηματικά το 31ο Scudetto, μια ημέρα που ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους στη Γιούβε καθώς στις 5 Μαίου του 2002 η Γιούβε κατακτούσε ένα από τα πιο όμορφα Scudetto την τελευταία αγωνιστική στο Φρίουλι αφήνοντας δεύτερη την Ίντερ που το είχε σίγουρο.



Το Derby della Mole διεξήχθη όπως έπρεπε. Με συνεχή βροχή, με ωραία ατμόσφαιρα από τους οπαδούς των δύο ομάδων και με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτό, βέβαια, δεν επέτρεπε στις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα αλλά ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο έκαναν και οι δύο. Περισσότερες η Γιουβέντους, που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ νωρίς αλλά ο Βούτσινιτς αστόχησε στο τετ α τετ από την υπέροχη μπαλιά του Πογκμπά, λιγότερες η Τορίνο που απείλησε με το δυνατό σουτ του Σαντάνα προς το τέλος του ημιχρόνου, αναγκάζοντας σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Μπουφόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με τη βροχή και το πάθος να δυναμώνουν, οι Μπιανκονέρι είχαν συνεχώς την μπάλα και προσπαθούσαν να ανοίξουν την άμυνα της «Γκρανάτα» αλλά δεν τα κατάφερναν παρά τις συνεχείς προσπάθειες τους. Το ματς πήγαινε για 0-0, το οποίο βασικά δεν... κατέστρεφε καμία από τις δύο ομάδες, αλλά στο τελευταίο 10λεπτο έγιναν τα πάντα.

Αρχικά δε δόθηκε πέναλτι στην Τορίνο όταν ο Μπονούτσι τράβηκε από τη φανέλα τον Τζόναθας στο γύρισμα του Τσέρτσι από δεξιά, στο 85' ο Πογκμπά έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ από κοντά και στο 86' ο Βιντάλ, για τρίτο σερί ματς, έδωσε τη λύση με ωραίο σουτ εκτός περιοχής (0-1)!

Ο Γκλικ, όπως στον πρώτο γύρο έτσι και τώρα, άφησε την Τορίνο με 10 παίκτες για τις καθυστερήσεις καθώς χτύπησε τον Κουαλιαρέλα και στο 92' ο Μαρκίζιο έγραψε από κοντά το 0-2, με το οποίο η Γιουβέντους συνεχίζει τη θετική παράδοση στα ντέρμπι με την συμπολίτισσα και πλέον θέλει απλά ένα βαθμό την επόμενη εβδομάδα υποδεχόμενη στο Juventus Stadium την Παλέρμο, για να στεφθεί πρωταθλήτρια και φέτος!

* Η Τορίνο παραμένει χωρίς γκολ κόντρα στη Γιουβέντους από τη σεζόν... 2001-02 κι έπειτα!


TORINO-JUVENTUS 0-2


Γκολ:  Vidal 86', Marchisio 90+2'


TORINO
Gillet; D'Ambrosio (29’ st Di Cesare), Glik, Ogbonna, Masiello; Basha, Gazzi; Cerci, Bianchi, Meggiorini (21’ st Jonathas), Santana
(38’ st Birsa)

Aναπληρωματικοί: Coppola, Caceres, Rodriguez, Bakic, Menga, Brighi, Barreto.
Προπονητής: Ventura




JUVENTUS

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner (29’ st Caceres), Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah (46’ st Peluso); Marchisio; Vucinic (29’ st Quagliarella)

Αναπληρωματικοί: Storari, Rubinho, Marrone, De Ceglie, Padoin, Giaccherini, Matri, Giovinco, Bendtner.
Προπονητής: Conte


Διαιτητής: Bergonzi
Βοηθοί: Nicoletti, Grilli
Τέταρτος: Viazzi
Βοηθοί περιοχής: De Marco, Giannoccaro
Κάρτες: 44’ pt Lichtsteiner, 44’ pt Meggiorini, 12’ st Masiello, 33’ st Glik, 45’ st Glik
Αποβολή: 45' st Glik

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Κόντε: "Το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι"

Ο Αντόνιο Κόντε τόνισε ότι το παιχνίδι με την Τορίνο δεν θα είναι εύκολο και δήλωσε χαρούμενος που τόσο η Γιουβέντους, όσο και η «Γκρανάτα» βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία.
Γιούβε και Τορίνο τίθενται αντιμέτωπες και η «Κυρία» μπορεί να σφραγίσει τον τίτλο αν κερδίσει και παράλληλα η Νάπολι «γκελάρει» με την Πεσκάρα. Για τον Αντόνιο Κόντε ωστόσο η νίκη απέναντι στην Γκρανάτα μόνο εύκολη δεν θα είναι.

«Το ντέρμπι είναι πάντα ένα σημαντικό παιχνίδι, κυρίως ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο βασισμένο στην κατοχή και τις ιδέες. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις και θυμάμαι δύο από αυτές, όπου εμείς κερδίσαμε το Πρωτάθλημα και η Τόρο υποβιβάστηκε, αλλά παρόλα αυτά χάσαμε και τις δύο φορές. Αυτό αποδεικνύει ότι η δύναμη στα χαρτιά δεν μετράει καθόλου. Το ντέρμπι δεν μπορεί να είναι ένα παιχνίδι σαν τα άλλα και η αντιπαλότητα είναι υπέροχη, να έχεις δύο ομάδες από την ίδια πόλη στην μεγάλη κατηγορία», τόνισε ο Κόντε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι σπουδαίο να βλέπουμε την Τόρο να επιστρέφει σε δυνατό επίπεδο, ακόμα και αν ο πίνακας δείχνει ότι παλεύουν για την σωτηρία. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια έξοχη ομάδα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι». Σε ένα ντέρμπι η αποφασιστικότητα μετράει όσο και οι τακτικές. Η Τορίνο θα έχει μεγάλο κίνητρο και πρέπει να τους κοντράρουμε. Είμαστε έτομοι για το ματς και φυσικά ελπίζω η Γιούβε και η Τόρο να πετύχουν τους στόχους τους.


Αυτό το Πρωτάθλημα είναι εκπληκτικό επειδή δεν είναι εύκολο να επαναλάβεις την επιτυχία στην Ιταλία, κυρίως όταν ξεκινάς ως φαβορί. Αν ο τίτλος όντως έρθει τότε θα είναι αποτέλεσμα της σκληράδας, της δίψας, της αφοσίωσης και της σταθερότητας, όλα αυτά που δείξαμε περισσότερο από τους άλλους», υποστήριξε, ενώ παρέπεμψε στον Μαρότα για ερωτήσεις που αφορούν πιθανές μεταγραφές!

23 παίκτες για το ντέρμπι του πιεμόντε.

Μετά το τέλος της προπόνησης σήμερα το πρωί στο Vinovo, ο Antonio Conte ανακοίνωσε τη λίστα των παικτών που θα έχει μαζί του για το ντέρμπι του Τορίνο, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 16:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο. 23 παίκτες είναι διαθέσιμοι. 

Αυτή είναι η πλήρης λίστα:



1 Buffon

3 Chiellini
4 Caceres
6 Pogba
8 Marchisio
9 Vucinic
11 De Ceglie
12 Giovinco
13 Peluso
15 Barzagli
17 Bendtner
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
22 Asamoah
23 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Quagliarella
30 Storari
32 Matri
34 Rubinho
39 Marrone

Κιελίνι: «δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα πάρτι»

Μόνο η νίκη επί της Τορίνο βρίσκεται στο μυαλό των παικτών της Γιουβέντους, σύμφωνα με τον Τζόρτζιο Κιελίνι. 
 
Οι «μπιανκονέρι» ενδέχεται να στεφθούν πρωταθλητές Ιταλίας το Σαββατοκύριακο, αν η Νάπολι δεν καταφέρει να νικήσει την Πεσκάρα, αφού θα ξεφύγουν με 14 βαθμούς διαφορά. Ο Κιελίνι όμως έχει διαφορετική άποψη. 
 
«Δε σκεφτόμαστε τον τίτλο. Απλώς θα επιδιώξουμε να νικήσουμε στο δικό μας παιχνίδι, γιατί είναι σημαντικό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα πάρτι», σχολίασε ο Ιταλός αμυντικός. 
 
«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα κάνει λάθος η Νάπολι, γιατί έχει και εκείνη ένα σοβαρό στόχο, τη δεύτερη θέση. Με όλο το σεβασμό προς την Πεσκάρα, που είμαι σίγουρος ότι θα παίξει καλά, δε νομίζω ότι η Νάπολι θα έχει προβλήματα», πρόσθεσε. 

Σενάρια λένε για Νάνι!


Το τελευταίο διάστημα φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τη Γιουβέντους να κινείται με γοργούς ρυθμούς για την απόκτηση του Νάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, έρχεται σημερινό (26/4) δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun», το οποίο αναφέρει πως, οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν έρθει ήδη σε επαφή με την αγγλική ομάδα. Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ αποκαλύπτει επίσημη πρόταση των «μπιανκονέρι» για τη μεταγραφή του Πορτογάλου άσου, που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Η Γιουβέντους φέρεται να έχει πλησιάσει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, προτείνοντάς του τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με οικονομικές απολαβές ανάλογες με αυτές που ήδη έχει στους Red Devils.
Αξίζει να αναφερθεί πως πρόσφατα, οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ αρνήθηκαν προσφορά 12 εκατομμυρίων της Παρί Σεν Ζερμέν για τον 26χρονο εξτρέμ.

18 εκατομμύρια για Ρομπέν


Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να σπαταλά πολλά εκατομμύρια για την απόκτηση ποδοσφαιριστών (βλέπε Γκέτσε με 37 εκ. ευρώ), όμως το καλοκαίρι αναμένεται να παραχωρήσει αρκετούς από το υπάρχον ρόστερ, καθώς θα είναι υπεράριθμο.
Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, ο Αριέν Ρομπέν βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους, που είναι πρόθυμη να προσφέρει 18.000.000 για να τον κάνει κάτοικο Τορίνο.
Η γνωστή ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο 29χρονος άσος φέρεται να είναι προσωπική επιλογή του τεχνικού των “μπιανκονέρι”, Αντόνιο Κόντε και πιθανή μεταγραφή του στη Γιουβέντους, αυτομάτως θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα.
Ο χρόνος συμμετοχής του Ολλανδού εξτρέμ, θα περιοριστεί αρκετά τη νέα σεζόν, αν παραμείνει στη βαυαρική ομάδα, μετά και τη μεταγραφή του 21χρονου Μάριο Γκέτσε από τη Ντόρτμουντ, με τον ίδιο πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να αναζητεί ήδη το νέο σταθμό της καριέρας του.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η Φενέρ θέλει Ανελκά.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα άνθρωποι τηςΦενέρμπαχτσε φέρονται να προσέγγισαν τους εκπροσώπους του φορ τηςΓιουβέντους, Νικολά Ανελκά, για να διαπραγματευτούν τηναπόκτησή του το καλοκαίρι.


Μάλιστα, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης φέρεται έτοιμη να προσφέρει στον διεθνή Γάλλο άσο ένα μεγάλοποσό, προκειμένου να τον ντύσει ξανά στα χρώματά της (σ.σ. ο ποδοσφαιριστής είχε παίξει στη «Φενέρ» την περίοδο 2005-06, με μεγάλη επιτυχία).



Από τη μεριά του ο παίκτης δηλώνει πως θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό τουμε τη «Μεγάλη Κυρία», αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πείσει τον προπονητή του,Αντόνιο Κόντε, και αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Ασπρόμαυρο το Ολίμπικο του Τορίνο την Κυριακή.

Σε μπελάδες έχει μπει η αστυνομία για το ντέρμπι του Τορίνο την Κυριακή καθώς, όπως αναφέρει και η Gazzetta dello Sport, οπαδοί της Γιουβέντους έχουν πάρει εισιτήρια για όλες τις θύρες!
Η «Τόρο» έδωσε στους Μπιανκονέρι τα 1.800 εισιτήρια που αντιστοιχούν στη θύρα των φιλοξενούμενων, αυτά εξαντλήθηκαν αμέσως αλλά το πρόβλημα για τις Αρχές είναι ότι οπαδοί της Γιούβε έχουν πάρει εισιτήρια σε όλες τις θύρες, πράγμα που σημαίνει ότι παντού οι οπαδοί των δύο ομάδων θα είναι... ανακατεμένοι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με την Gazzetta, εστιάζεται στη θύρα Primavera καθώς οι Γιουβεντίνοι έχουν πάρει... 1.500 εισιτήρια για εκεί και αστυνομία και σεκιούριτι προβληματίζονται για το πώς θα καταφέρουν να μπουν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ολα αυτά γίνονται επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο για πρώτη φορά στην ιστορία η Γιουβέντους να πανηγυρίσει το Scudetto στην έδρα της συμπολίτισσας της. Αν δε νικήσει η Νάπολι την Πεσκάρα το Σάββατο, οι Μπιανκονέρι με νίκη την Κυριακή στέφονται και μαθηματικά πρωταθλητές και αυτό δεν είναι ένα σενάριο που αρέσει και πολύ στις Αρχές αυτή τη στιγμή...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κοντά στην επιστροφή του στη Γιούβε ο Ιμπραίμοβιτς, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα.

Πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Γιουβέντους είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα που αναφέρουν πρόταση της «Μεγάλης Κυρίας» στον Σουηδό για συμβόλαιο τεσσάρων ετών με ετήσιες αποδοχές ύψους εφτά εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ιμπαΐμοβιτς, ο οποίος ήταν στην Γιουβέντους από το 2004 μέχρι το 2006, έχει συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και λαμβάνει 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στο Παρίσι. Όμως λέγεται πως ο Σουηδός επιθυμεί πολύ να επιστρέψει στους «μπιανκονέρι» και για χάρη της ιταλικής ομάδας είναι έτοιμος να κάνει αυτό το γερό ψαλίδι στις απολαβές του. 



Εδώ και καιρό πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγω για έντονο ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον 32χρονο . Παράλληλα, η ιταλική ομάδα το επιβεβαίωσε έμμεσα μέσω δηλώσεων του τεχνικού διευθυντή της Γιουβέντους, Μπέμπε Μαρότα. Ο Μαρότα τόνισε όμως πως δεν θα μπορούσε καμία ιταλική ομάδα να ανταποκριθεί στις αποδοχές που έχει ο Ζλάταν ενώ και ο ίδιος ο παίκτης εξέφρασε την τιμή που νιώθει για αυτές τις φήμες .


Σε όλα αυτά έρχεται να «κολλήσει» και η φημολογούμενε η μεταγραφή του Καβάνι στην Παρί κάτι που φαίνεται να ωθεί ακόμα περισσότερο τον Σουηδό στην έξοδο της γαλλικής ομάδας.
Τέλος, οι Ιταλοί συνδέουν επίσης το ταξίδι που έκανε η σύζυγος του Ζλάταν, Ελένα, πριν μερικές μέρες στην γειτονική μας χώρα με την πιθανή μεταγραφή, αναφέροντας πως εκείνη έψαχνε σπίτι.

Πριν από 18 χρόνια έφυγε ο Αντρέα Φορτουνάτο.

Σαν σήμερα το 1995 «έσβησε», αναπάντεχα και πρόωρα, ένα από τα πιο σπουδαία ταλέντα που ανέδειξε το ιταλικό ποδόσφαιρο στη σύγχρονη ιστορία του.


Ο λόγος για τον αριστερό αμυντικό της Γιουβέντους,Αντρέα Φορτουνάτο, ο οποίος, τον Μάιο του 1994, έμαθε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, έκανε πλήρη αποκατάσταση, και επέστρεψε στη δράση.



Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, αλλά λίγο αργότερα ο 23χρονος τότε παίκτης έπαθε πνευμονία, και δεν ήταν πια σε θέση να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Τελικά, στις 25 Απριλίου 1995, έχασε τη μάχη με το θάνατο, αφήνοντας άπαντες να αναρωτιούνται πόσα θα είχε καταφέρει στα γήπεδα, εάν έμενε υγιής.



Ο Αντρέα Φορτουνάτο γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1971. Διακρίθηκε για τις γρήγορες και έγκαιρες επεμβάσεις του, τις ατελείωτες κούρσες του, το αλάνθαστο αριστερό του πόδι, την ικανότητά του να μοιράζει ασίστ, και το ομαδικό του πνεύμα.



Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Κόμο, το 1989. Έμεινε δύο σεζόν στους «λαριάνι», πετυχαίνοντας να ξεχωρίσει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρότερων συλλόγων. Πράγματι, η Τζένοα έσπευσε και απέσπασε την υπογραφή του, δίνοντάς τον αμέσως δανεικό για ένα έτος στην Πίζα προκειμένου να «ψηθεί».



Ο πολλά υποσχόμενος άσος έκανε ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα με τους «νερατζούρι», και μόλις ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε επέστρεψε στους «ροσομπλού», για να καθιερωθεί άμεσα στο βασικό τους σχήμα συνεργαζόμενος με ένα άλλο ανερχόμενο αστέρι, τον Κριστιάν Πανούτσι.



Στην πρώτη, και τελευταία του, χρονιά στην Τζένοα ο Φορτουνάτο ήταν τόσο καλός, ώστε ανάγκασε τον τεχνικό της ΓιουβέντουςΤζιοβάνι Τραπατόνι, να εκταμιεύσει ένα σεβαστό ποσό για να τον φέρει στους «μπιανκονέρι»! Ωστόσο, όχι πολύν καιρό μετά την έλευσή του στην ομάδα, «χτυπήθηκε» από τη λευχαιμία. Πρόλαβε να συμμετάσχει σε 27 αναμετρήσεις της «Γηραιάς Κυρίας».



Εξάλλου, ο Φορτουνάτο χρίσθηκε μία φορά διεθνής με τη«σκουάντρα ατζούρα».



Ο σταρ της Γιουβέντους εκείνη την εποχή, Τζιανλούκα Βιάλι, είπε για τον Φορτουνάτο, λίγο μετά τον χαμό του: «Πιστεύαμε ότι είσαι ανίκητος. Σε αυτούς τους έντεκα μήνες ήσουν παράδειγμα για εμάς, για το πώς αντιμετωπίζονται τα αληθινά προβλήματα - και αυτά που δεν σχετίζονται με τη νίκη και την ήττα – με θάρρος και ηρεμία, δύναμη και αποφασιστικότητα. Σε αγαπήσαμε και ακόμα σε έχουμε στις καρδιές μας. Τιμή σε εσένα, τον αδερφό μας Αντρέα Φορτουνάτο».

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Βγάζει μάτια ο Τάσος Δώνης.

Ούτε... χρόνο δεν έχει συμπληρώσει στις ακαδημίες
της Γιουβέντους ο ΤάσοςΔώνης, αλλά ήδη... βγάζει μάτια!


Ο γιος του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη, που εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των «μπιανκονέρι» από εκείνα του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, σκόραρε ήδη 15 γκολ σε 12 παιχνίδια στο τουρνουά «Άρκο Ντι Τρέντο», με το «Tuttomercatoweb» να αναφέρει πως Τότεναμ και Άρσεναλ ήδη τον παρακολουθούν στενά!


Πάντως, η Γιουβέντους δεν είναι βέβαιο ότι θα θέλει να τον παραχωρήσει, αφού εκταμίευσε 500 χιλ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τον Παναθηναϊκό.


Να σημειωθεί, δε, πως εάν ο Τάσος Δώνης παίξει στην πρώτη ομάδα της «Μεγάλης Κυρίας», τότε ο Παναθηναϊκός θα πάρει άλλες 300 χιλ. ευρώ από την Κυρία.

Ιντερ-Γιούβε για Γκρενιέ

Μάχη σε γαλλικό μεταγραφικό φόντο είναι πολύ πιθανό να δώσουν Ιντερ και Γιουβέντους. Αυτό αναφέρει ο ιταλικός Τύπος που μπλέκει τις δύο ομάδες σε προσπάθεια απόκτησης του Κλέμεντ Γκρενιέ. Ο 22χρονος μέσος της Λυών κάνει εξαιρετική σεζόν και έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των δύο μεγάλων της Σέριε Α αν και δεν έχουν ακουστεί ακόμα τα σχετικά ποσά, τα οποία λογικά θα κυμαίνονται κοντά στα πέντε εκατ. ευρώ.

«Απίθανο να πάει στη Γιουβέντους ο Ιμπραΐμοβιτς»

Μόλις 0,001 τις εκατό συγκεντρώνει η πιθανότητα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να αφήσει την Παρί Σεν Ζερμέν για λογαριασμό της Γιουβέντους, σύμφωνα με τον Μίνο Ραϊόλα στην «tuttosport».
Ο μάνατζερ του Σουηδού επιθετικού παραδέχθηκε ότι η οποιαδήποτε μεταγραφή είναι δυνατή, όμως εκείνος δεν πιστεύει ότι ο διεθνής άσος θα επιστρέψει στο Τορίνο μετά από επτά χρόνια.

«Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει 0,001 τις εκατό πιθανότητα να μεταγραφεί στη Γιουβέντους. Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής – η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τον Ζλάταν, αφού δεν έχει καμία ανάγκη για χρήματα. Έχουν δημιουργήσει ένα φανταστικό πλάνο γύρω από αυτόν και ο Ζλάταν δεν ψάχνεται για να φύγει. Ποτέ δεν είπε ότι θέλει να φύγει και δεν κάνω κινήσεις για την μεταγραφή του», ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος του Ιμπραΐμοβιτς και απάντησε στις φήμες που αφορούν την εμπλοκή του Πάβελ Νέντβεντ γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση:

«Αυτό είναι καλό, αλλά κάποιοι άλλοι στο ποδόσφαιρο νιώθουν ακριβώς το ίδιο; Εάν η Γιουβέντους ή οποιαδήποτε άλλος μεγάλος σύλλογος μου τηλεφωνήσει για να καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον του στον Ιμπραΐμοβιτς, τότε μπορούμε να μιλήσουμε. Και αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι είμαι ένας μάνατζερ, προσπαθώ να βάλω στο μυαλό μου αν υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Αλλά προτού καταλάβω πως μπορεί να υπάρξει μια γέφυρα, θα πρέπει να κατασκευάσουμε αυτή τη γέφυρα».

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στο Juventus Stadium o Iron Man.

Στο χθεσινό ντέρμπι στο Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους-Μίλαν βρέθηκε ένας πολύ ξεχωριστός ήρωας των παιδιών, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσους βρέθηκαν χθές το βράδυ στο Juventus Stadium καθώς πριν την έναρξη του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου εμφανίστηκε ο Iron Man.











Διαψεύδουν τα σενάρια για τον ερχομό του Ανελκά στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του..

Η εταιρεία που εκπροσωπεί τον επιθετικό της Γιουβέντους, Νικολά Ανελκά, διέψευσε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mercato365.com που τόνιζε ότι ο Γάλλος άσος έχει στα χέρια του συμφέρουσα πρόταση από ομάδα της χώρας μας.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν οτι ο αθλητής Νikolas Anelka έχει πρόταση από Ελληνική ομάδα και μάλιστα την αποδέχτηκε και έρχεται στη χωρά μας , η VFC SPORTS AGENCY ως νόμιμος εκπρόσωπος του αθλητή ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας ότι ουδεμία πρόταση έχει δοθεί στην εταιρεία μας και ως συνέπεια δεν αποτελεί θέμα συζήτησης οποιοδήποτε σχετικό δημοσίευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η τοποθέτηση του Στέλιου Γρηγοριάδη, εκπροσώπου του Ανελκά.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Ανελκά πρόσφατα φερόταν να αποτελεί μετεγγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, κάτι που επίσης είχε διαψευσθεί από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ιμπραιμοβίτς: "Τιμή μου να με θέλει η Γιούβε, καθώς είναι ένας φανταστικός σύλλογος"

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς υποδέχεθηκε με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και για πρώτη φορά μετά το 2006 φαίνεται καπνός για την επιστροφή στο Τορίνο.
Από το καλοκαίρι του 2010 και την αποχώρηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ, οι Μπιανκονέρι βρίσκονται σε αναζήτηση killer. Πριν έναν χρόνο, δια στόματος του γενικού διευθυντή, Μπέπε Μαρότα, εξέφρασαν για πρώτη φορά την πρόθεση να βγουν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και να τα σκάσουν χοντρά για έναν επιθετικό-όνομα. Για έναν παίκτη που να έχει το γκολ στο αίμα του και να μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν η υπόλοιπη ομάδα έχει μπλοκάρει.

Τα ονόματα που έπαιξαν πιο έντονα στο ξεκίνημα της σεζόν 2011-12 ήταν αυτά των Σέρχιο Αγουέρο και Τζουζέπε Ρόσι, όμως καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν προχώρησε. Ο Κουν επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Ιταλός, έμεινε τότε στην Βιγιαρεάλ και η Vecchia Signora δεν έκανε το «μπαμ», όπως δεν το έκανε και πριν έναν περίπου χρόνο, όταν στη γραμμή κρούσης προστέθηκαν οι Τζιοβίνκο, Μπέντνερ και τον Ιανουάριο ο Ανελκά.

Μέχρι σήμερα το σενάριο που έχει ακουστεί περισσότερο για τους πρωταθλητές Ιταλίας είναι αυτό με τον Λουίς Σουάρες. Ο Κόντε ήθελε να βάλει τον Ουρουγουανό top player στη μηχανή που έχει δημιουργήσει, όμως κάτι τέτοιο δεν προχώρησε ποτέ. Και ίσως αυτό να έγινε για καλό για την Γιούβε, που πλέον μπορεί τουλάχιστον να διεκδικήσει την απόκτηση ενός υπερ-παίκτη που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από (όλους) τους υπόλοιπους.

Πριν μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί έγραψαν ότι οι Τορινέζοι ενδιαφέρονται για τον Σουηδό φορ, όμως δεδομένης της επιλογής (για κάποιους ανικανότητα), του Μαρότα να μην φέρει το σούπερ όνομα στο «Juventus Stadium», το θέμα δεν πήρε μεγάλη έκταση. Σε αυτό έπαιξε ρόλο ο τεράστιος μισθός του Ιμπρα που μαζί με την εφορία κοστίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν κοντά στα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Και μπορεί να μην έχουν δει χαρά στο ρόστερ τους οι τιφόζι της Γιούβε, όμως πλέον μπορούν και βάσιμα να ελπίζουν ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουν στην ομάδα τους τον κορυφαίο επιθετικό στον κόσμο.

«Είμαι δεμένος με συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ομως, το να σε θέλει η Γιουβέντους, αν αυτό είναι αλήθεια, είναι τιμή αφού είναι ένας φανταστικός σύλλογος, στον οποίο έχω ήδη αγωνιστεί. Η ομάδα είναι δυνατή και έχει ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή είμαι στο Παρίσι και το μόνο που σκέφτομαι είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την Παρί».

Με αυτά τα λόγια ο Ζλάταν έδειξε ότι μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει το ενδεχόμενο της επιστροφής στο Τορίνο. Δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει τέτοιες δηλώσεις αν δεν ήταν «ψημένος» να φορέσει ξανά τη φανέλα των Μπιανκονέρι και ήταν σαφής ότι θέλει να γίνει μέρος του πρότζεκτ. Το οικονομικό πάντως παραμένει μεγάλο αγκάθι, ειδικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, όπου τα κλαμπ δεν έχουν και πολύ ρευστό.

Είναι σαφές πως πλέον δεν πρόκειται για ένα απλό σενάριο, κάτι το οποίο μαρτυρά ότι ο ίδιος ο Αντόνιο Κόντε έχει αναλάβει να συζητήσει μαζί του και να τον πείσει να πει το «ναι». Ο 44χρονος τεχνικός προσπαθεί να του δείξει στον Ιμπραΐμοβιτς πόσο τον θέλει και να του εξηγήσει ότι μαζί θα δημιουργήσουν ένα ατσάλινο σύνολο σε Ιταλία και Ευρώπη. Η Γιουβέντους είναι διατεθειμένη να προσφέρει συμβόλαιο ακόμα και μέχρι το 2017 στον 32χρονο, με τις ίδιες απολαβές δύο ετών στην Παρί.

Ο επιμένων νικά και όταν θέλεις όλα γίνονται και ο μάνατζερ του Ιμπρα, Μίνο Ραϊόλα έκανε προτροπή και έδωσε συμβουλή στην Γιουβέντους. «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Η Ιταλία είναι το δεύτερο σπίτι του Ζλάταν. Αν η Γιούβε τον θέλει πρέπει να το πιστέψει, όπως έκανε και η Μίλαν όταν τον πήρε από την Μπαρτσελόνα».

Τα ρεπορτάζ στην Ιταλία θέλουν την γυναίκα του να ψάνχει ήδη σπίτι στο Μιλάνο, ενώ ο πλέον αρμόδιος για το επόμενο βήμα θα κάνει την προσπάθειά του...

«Η Γιουβέντους, όπως και κάθε ιταλική ομάδα δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο, ειδικά από τη στιγμή που οι μισθοί συμπεριλαμβάνουν φόρους. Αν ήταν διατεθειμένος να ρίξει τις απαιτήσεις του τότε πολλές ομάδες θα ήθελαν να τον αποκτήσουν».

Πρόταση από Ελλάδα έχει ο Ανελκά.

Σύντομο αναμένεται να είναι το πέρασμα του Νικολά Ανελκά από το Καμπιονάτο, αφού ο Γάλλος φέρεται να αποχαιρετά τη Γιουβέντους για να κάνει αποδεκτή πρόταση από την Ελλάδα. 

Αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών του Ιανουαρίου, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του, Αντόνιο Κόντε, πως είναι σε θέση να προσφέρει στη Γιουβέντους. Ο Νικολά Ανελκά, αν και έμπειρος και ικανός ποδοσφαιριστής, δεν έχει προσαρμοστεί στο Τορίνο και αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Η ιστοσελίδα «Mercato365.com» αναφέρει πως ο Ανελκά έχει προβλήματα με τον προπονητή του, αφού διαφωνούν στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας, κάτι που έχει εξοργίσει τον Κόντε. Όποιες οδηγίες κι αν δώσει ο Ιταλός τεχνικός στον Γάλλο επιθετικό στη διάρκεια της προπόνησης, ο τελευταίος δεν τις εφαρμόζει, δείχνοντας εύλογα πως δεν είναι σε θέση να συνεργαστεί μαζί του. Για αυτό το λόγο, αν και ο Ανελκά συμπεριλαμβανόταν, αρχικά, στα πλάνα του Αντόνιο Κόντε για τον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν, έμεινε εκτός ενδεκάδας.

Αυτό που… ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το αίτημα του Ανελκά να ταξιδέψει για τη Γαλλία την ημέρα που η Γιουβέντους αντιμετώπιζε την Πεσκάρα, κάτι που έδειξε στους ανθρώπους του συλλόγου πως ο πρώην παίκτης της Τσέλσι αδιαφορεί για τις τύχες της ομάδας του.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, έχει ήδη παρθεί η απόφαση να μην επεκταθεί το συμβόλαιο του Γάλλου, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι.

Ο Ανελκά, όμως, δεν προβληματίζεται για την επικείμενη αποχώρησή του από τη «Γιούβε» αφού, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, έχει στα χέρια του συμφέρουσα πρόταση που προέρχεται από την Ελλάδα.

Μένει να δούμε αν όλα αυτά είναι φήμες ή έχουν κάποια βάση και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παρακολουθήσουμε από κοντά έναν παίκτη του επιπέδου του Νικολά Ανελκά. 

Επιστρέφει στη Γιούβε ο Μέλο.

Μία εβδομάδα καιρό έχει η διοίκηση της Γαλατασαράι, προκειμένου να πληρώσει τη ρήτρα απόκτησης του Φελίπε Μέλο στην Γιουβέντους, στην οποία ανήκει ο Βραζιλιάνος. 

Αγωνίζεται εδώ και δύο, σχεδόν, χρόνια στη Γαλατασαράι, αλλά ανήκει στη Γιουβέντους. Ο Φελίπε Μέλο είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στο Καμπιονάτο, αφού εκπνέει η προθεσμία καταβολής της ρήτρας απόκτησής του από την τουρκική ομάδα και όλα δείχνουν πως ο Βραζιλιάνος θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης πολύ σύντομα.

Στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Φελίπε Μέλο με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης γίνεται σαφές πως, για να αποκτηθεί το 100% των δικαιωμάτων του από τη Γαλατασαράι, θα πρέπει να καταβληθεί στη «Γιούβε» το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 30 Απριλίου. Το γεγονός πως οι δύο σύλλογοι δεν έχουν έρθει σε επαφή, ακόμα, μειώνει τις πιθανότητες παραμονής του Βραζιλιάνου και την επόμενη χρονιά στην Τουρκία. 

Πετυχημένο το 1ο Gollisimo που διοργάνωσε η Γιουβέντους στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 100 μικροί ποδοσφαιρόφιλοι, συμμετείχαν στο 1ο εφετινό τουρνουά Gollissimo και διασκέδασαν με την ψυχή τους και δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους, υπό την επίβλεψη των προπονητών της Ακαδημίας της Γιουβέντους.

Το 1ο Gollissimo
Μέσα από μελετημένες ασκήσεις και ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα παιδιά προσέγγισαν την φιλοσοφία της Juventus, συμμετείχαν σε νέα παιχνίδια δοκιμάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες τους αλλά πάνω απ όλα διασκέδασαν με το μοναδικό τρόπο της Juventus.
Όλα αυτά την Κυριακή 21 Απριλίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, όπου συμμετέχοντες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και υποβλήθηκαν σε έλεγχο δεξιοτήτων. Πέρα από τη διασκέδαση, ο στόχος των τουρνουά Gollissimo είναι η επιλογή ταλαντούχων νεαρών παικτών, έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις για τις υποτροφίες του Summer Camp και της Juventus Athens Academy.

Ποια είναι η τεχνοτροπία
Ιταλοί & Έλληνες πτυχιούχοι προπονητές από το πρότυπο κέντρο ποδοσφαιρικών σπουδών του Τορίνο, μεταφέρουν τις γνώσεις τους και μεταλαμπαδεύουν το μοναδικό μοντέλο εκπαίδευσης της "Juve" στους νεαρούς λάτρεις της μπάλας και τους αξιολογούν και βαθμολογούν τις επιδόσεις τους σε μια μέρα γεμάτη ποδοσφαιρική ένταση.

Που και πότε θα γίνουν τα επόμενα
Το 2ο εφετινό Gollissimo είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 25 Μαϊου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μελισσίων, ενώ το 3ο θα διεξαχθεί την πρώτη Ιουνίου (Σάββατο) στο γήπεδο του Αστέρα Γλυκών Νερών.

(Υ.Γ.): Για λεπτομέρειες και πληροφορίες, επικοινωνείστε με τη Γραμματεία της Juventus Soccer Schools (τηλ.: 210 6030411, κιν.: 6973300306, fax: 2106030570email:jss-greece-secr@costeas-geitonas.gr) στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα στην Παλήνη.

Βιντάλ: "Είμαι περήφανος που φοράω αυτή τη φανέλα"

Ο Αρτούρο Βιδάλ ξεκαθάρισε ότι τα σενάρια που έχουν ακουστεί για το μέλλον του δεν τον ταράζουν και εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των Μπιανκονέρι.
Ο Βιντάλ, ο οποίος αποτελεί βασικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή της Γιουβέντους, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 έναντι 10.5 εκατομμυρίων ευρώ και το όνομά του έχει ακουστεί για διάφορες ομάδες, όπως οι Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν.

«Είμαι ήρεμος σχετικά με το μέλλον μου. Είμαι χαρούμενος εδώ και περήφανος που φοράω αυτή τη φανέλα. Θέλω να συνεχίσω να το κάνω», τόνισε ο Χιλιανός μέσος, που σημείωσε με πέναλτι το γκολ της νίκης απέναντι στη Μίλαν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βήματα που χρειάζονται ακόμα για τον τίτλο. 

«Θέλουμε ακόμα τέσσερις πόντους, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε. Την επόμενη Κυριακή έχουμε το ντέρμπι με αντίπαλο την Τορίνο και πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και για αυτό. Αν κερδίσουμε στα δύο επόμενα ματς, σφραγίζουμε τον τίτλο», κατέληξε.

Κόντε: "Κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για το Scudetto"

«Μεγάλο βήμα για τον τίτλο»«Μεγάλο βήμα για τον τίτλο»Ευτυχισμένος, αλλά και προσγειωμένος, εμφανίστηκε ο Αντόνι Κόντε στα μικρόφωνα του «Sky», μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Μίλαν με 1-0 για την 33η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Μαθηματικά της λείπουν ακόμα 4 βαθμοί, αλλά ουσιαστικά η Γιουβέντους, μετά τη νίκη της επί της Μίλαν με 1-0, μπορεί να ετοιμάζει τη φιέστα του τίτλου, του δεύτερου συνεχόμενου με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της. Κάτι που αναγνωρίζει ο Ιταλός τεχνικός, αν και προσπαθεί να παραμείνει προσγειωμένος, όπως φάνηκε από όσα είπε στο συνδρομητικό «Sky», μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα.

«Ακόμα δεν είμαστε πρωταθλητές, αλλά ομολογώ πως είμαστε πολύ κοντά. Με τη νίκη μας επί της Μίλαν κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς το σκουντέτο. Απομένουν λίγοι βαθμοί ακόμα, αλλά πρέπει να τους πάρουμε προτού ξεκινήσουμε τα πανηγύρια. Η ιστορία μας διδάσκει πως κάθε λάθος πληρώνεται και, με τη Νάπολι να μην τα παρατάει, πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη», τόνισε ο προπονητής της «Γιούβε».

Μιλώντας για το παιχνίδι, ο Κόντε στάθηκε στο καθοριστικό πέναλτι, με το οποίο η ομάδα του πήρε τη νίκη. «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αφού η Μίλαν προερχόταν από μια εντυπωσιακή σειρά θετικών αποτελεσμάτων. Πιστεύω πως παίξαμε όπως έπρεπε, προσπαθώντας να νικήσουμε και όχι να κρατήσουμε την ισοπαλία, η οποία μας βόλευε, όπως έλεγαν πολλοί. Όσο για το πέναλτι που έκρινε το ματς, νομίζω πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ήταν καθαρό. Αυτά που λένε οι αντίπαλοί μας είναι λόγια πίκρας. Ξέρουν και οι ίδιοι πως υπάρχει παράβαση», σημείωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Κλείνοντας, ο Κόντε έριξε το… καρφί του στους αντιπάλους του. «Βρισκόμαστε 18 βαθμούς πάνω από τη Μίλαν. Μια διαφορά που δεν απαντάται συχνά και δείχνει πως η δουλειά που κάνουμε είναι σημαντική. Μου αρέσει που είμαστε τόσο μακριά τους. Με γεμίζει ικανοποίηση και ευτυχία», είπε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Κόντε.