JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κιελίνι: "Το μυαλό όλων στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ"

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι μιλώντας στο "Radio24" είπε ότι όλοι στην ομάδα πλέον έχουν στρέψει
την προσοχή τους στην επικείμενη αναμέτρηση του Champions League εναντίον της Galatasaray την Τετάρτη: "Εμείς ήδη γυρίσαμε τη σελίδα του ντέρμπι. Το μυαλό όλων μας είναι στο παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ, εργαζόμαστε και θα προsπαθήsουμε να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας". 

Όταν ρωτήθηκε για το ποια ομάδα φοβάται περισσότερο για τον αγώνα προς το Σκουντέτο, ο αμυντικός της Γιουβέντους απάντησε: «Ρόμα ή Νάπολι; Τώρα νομίζω ότι μόνο τους Ντρογκμπά, Σνάιντερ και Γιλμάζ έχω στο μυαλό μου".

Οι σκέψεις όλων στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Μια μέρα μετά, το ντέρμπι με την Τορίνο έχει μπει πλέον στο αρχείο. Τις επόμενες δυο μέρες το πρωτάθλημα δεν είναι στις σκέψεις του Antonio Conte και των παικτών του. Τώρα η συγκέντρωση όλων είναι στην Γαλατασαράι που είναι ο επόμενος αντίπαλος της Γιούβε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τετάρτη βράδυ, το γήπεδο της Juventus θα  φιλοξενήσει το πρώτο παιχνίδι της σεζόν στην έδρα της μπροστά στους οπαδούς της και όλοι περιμένουν να κάνει την πρώτη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ για να μπει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισεις στην φάση των 16. 

Μετά την ισοπαλία με την Κοπεγχάγηβκαι την ήττα των Τούρκων από τη Real το παιχνίδι στο Τορίνο αρχίζει να παίρνει μεγάλη σημασία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο του ομίλου.

Για αυτό, η ομάδα δεν σπατάλησε καθόλου χρόνο και από το πρωί, αμέσως επέστρεψε στην προπόνηση στο κέντρο της Γιουβέντους στο Vinovo αφήνοντας στην άκρη το χθεσινό νικηφόρο ματς με την Τορίνο. Με το συνηθισμένο χαλαρωτικό πρόγραμμα για αυτούς που έπαιξαν χθες και κανονική δραστηριότητα για τους άλλους.

Αύριο, Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, η ομάδα θα κάνει την τελευταία απογευματινή προπόνηση πριν από το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ, ο Αντόνιο Κόντε μετά το πέρας της προπόνησεις θα ανακοίνωση την αποστολή της ομάδας, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Κάρλος Τέβεζ καθώς αποκόμισε ένα τραύμα στον αστράγαλο από το χθεσινό παιχνίδι με την Τορίνο.

Μια νίκη και μια ισοπαλία μετράει η Γιούβε με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ στο Τορίνο.

Δύο φορές η Galatasaray έπαιξε στο Τορίνο με τη Γιουβέντους αντίπαλο. Δύο φορές στο delle Alpi.
Πρώτη φορά που οι Τούρκοι ήρθαν αντιμέτωποι με τη Γιουβέντους ήταν το 1998/99 στο UEFA Champions League, όταν και η Γιουβέντους έφτασε στους ημιτελικούς. Ο Μαρτσέλο Λίπι παρέταξε σε εκείνο το ματς τους εξής έντεκα: Peruzzi, Birindelli, Tudor, Tacchinardi, Pessotto, ο Livio Di, Deschamps, Davids, Fonseca, Inzaghi, Del Piero. 

Ένα βράδυ που αποδεικνύεται αρκετά προβληματικό για την Juve. Αλλά με γκολ του Inzaghi (17') – ένα από το πιο όμορφο γκολ της καριέρας του - φαίνεται να ανοίγει το δρόμο προς τη νίκη. Αλλά οι Hakan Sukur (42'), και Umit Davala (63') με τα γκολ τους γυρίζουν το ματς, μέχρι τη στιγμή που ο Birindelli (68') θα απαντήσει για τη Juve και θα την γλυτώσει από με μια ήττα γράφοντας το τελικό 2-2.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά τη σεζόν 2003/04. Η Juve θα αγωνιστή με τους: Buffon, Tiram, Ferrara, Montero, Ερίκ, Tacchinardi, Appiah, Nedvent, Camoranesi, Del Piero και Trezeguet. Ο ηγέτης των Τούρκων είναι ακόμα o Hakan Sukur. Η Γιούβε θα πάρει τη νίκη χάρη σε δύο γκόλ του Alessandro Del Piero στο 5' και 73' λεπτό, ενώ η Γαλατά είχε καταφέρει να ισοφαρίσει στο 19' με τον Hakan Sukur.

Μονομαχία Γιουβέντους - Ίντερ για τον Nainggolan θα έχουμε τον Ιανουάριο.




Σύμφωνα με τις εκθέσεις της σημερινής «Gazzetta dello Sport»η νέα Inter του Erik Thohir θα ρίξει το γάντι στη Γιουβέντους μπροστά από την αγορά τον Ιανουάριο. 

Και οι δύο σύλλογοι έχουν στο σκόπευτρο τους τον Radja Nainggolan της Κάλιαρι(ο οποίος χθες σκόραρε εναντίον της Ίντερ)

Στο τέλος του αγώνα κατά της Ίντερ,ο Βέλγος μέσος είπε ότι είναι κολακευμένος από τις φήμες που θέλουν τις Γιουβέντους και  Ίντερ αλλά να μονομαχούν για την απόκτηση του,αυτός όμως πρέπει να επικεντρωθεί στην Κάλιαρι όπως δήλωσε. 

Ο Cellino έχει ήδη καθορίσει την τιμή του στα 18.000.000€,ποια ομάδα μεταξύ της Γιουβέντους και της Ίντερ θα κινηθεί εκ των προτέρων,για να εξασφαλίσει τον Nainggolan,τον οποίο θέλει πάση θυσία ο Antonio Conte.

Τ. Δώνης: "Στόχος μου να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα"

Στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους θέλει να αγωνιστεί ο Τάσος Δώνης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες κατέκτησε τον τίτλο με την ομάδα Νέων των «μπιανκονέρι» πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ που χάρισε το τρόπαιο στην Primavera της Γιουβέντους.
Ο νεαρός άσος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για τις φιλοδοξίες του, ενώ για το θέμα της εθνικής ομάδας που θα ήθελε να παίξει, δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο της Ελλάδας, ούτε της Αγγλίας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δώνη:
Για την κατάκτηση του τίτλου με τη Γιουβέντους:«Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας για μας. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και τα καταφέραμε. Ήταν το σημαντικότερο γκολ που έχω πετύχει αφού χάρη σε αυτό κατακτήσαμε τον τίτλο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν σημαντικό παιχνίδι, με κόσμο στις κερκίδες και τηλεοπτική κάλυψη».
Για τη μέχρι σήμερα πορεία του αλλά και τους στόχους που έχει για το μέλλον: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Στοχεύω να αγωνιστώ στη μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Δουλεύω πολύ για αυτό. Στην Ιταλία δουλεύουμε συνέχεια στην τακτική, κάτι που δεν γινόταν στην Ελλάδα. Η Γιουβέντους είναι μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και είναι λογικό να υπάρχουν τεράστιες διαφορές και στην οργάνωση. Ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα και δουλεύω πολύ σκληρά για να τα καταφέρω. Θέλω να αγωνιστώ σε ευρωπαϊκές ομάδες και σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να κάνω μια μεγάλη καριέρα. Μπορώ να παίξω και στις 4 θέσεις της επίθεσης, αλλά μου αρέσει να έχω πιο ελεύθερο ρόλο ως δεύτερος επιθετικός όπως αγωνίστηκα κόντρα στη Λάτσιο. Έχω φτιάξει πολύ καλό όνομα στην Ιταλία και ξέρουν όλοι τις δυνατότητες μου. Δεν με αγχώνει αυτό γιατί πιστεύω στον εαυτό μου».
Για το πώς περνά τις μέρες του στο Τορίνο: «Τον περισσότερο χρόνο μου τον περνώ με τη μητέρα μου και τον μικρό μου αδελφό. Ίσως πάμε καμιά βόλτα γιατί τα βράδια δεν συνηθίζω να βγαίνω. Το πρόγραμμα είναι βαρύ, ρεπό έχω μόνο την Κυριακή, το Σάββατο αγώνα, ενώ υπάρχει και το σχολείο. Μου λείπει η Ελλάδα, οι φίλοι και η οικογένειά μου. Με βοηθά η μητέρα μου που βρίσκεται εδώ μαζί μου. Μου λείπει και η διασκέδαση, αλλά χρειάζονται θυσίες για το άθλημα που αγαπάω και πιστεύω πως θα τα καταφέρω».
Για το αν έχει σκεφτεί σε ποια εθνική ομάδα θέλει να αγωνιστεί, αφού μπορεί να το κάνει και για την Αγγλία, στην οποία γεννήθηκε: «Μετά από χρόνια θα αποφασίσω σε ποια εθνική θα αγωνιστώ. Αν ερχόταν μια πρόταση από την εθνική Αγγλίας δεν θα είχα πρόβλημα να αγωνιστώ. Φυσικά και θα ήθελα να φορέσω το εθνόσημο της Εθνικής Ελλάδας γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα και την καριέρα μου».
Για το ρόλο του πατέρα του, Γιώργου Δώνη: «Ο πατέρας μου με συμβουλεύει συνέχεια για το πώς θα βελτιωθώ και πιστεύει πως μπορώ να φτάσω πολύ ψηλά».

Τον Βέλγο Λεσιέν παρακολουθούν οι άνθρωποι της Γιούβε.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν βάλει στο μάτι τον επιθετικό της Κλαμπ Μπριζ, Μαξίμ Λεσιέν, που τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη βελγική ομάδα.
Ο 21χρονος άσος έχει σκοράρει 27 τέρματα σε 84 συμμετοχές από το 2010, όταν και μετακόμισε από τη Μουσκρόν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Izvestia” η Γιουβέντους παρακολουθεί πολύ στενά την περίπτωση του Λεσιέν και με μία προσφορά που θα αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ μπορεί να τον κάνει κάτοικο Τορίνο. Έντονο ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή έχει δείξει και η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βέλγος άσος έχει αποκλειστεί από την εθνική ομάδα Under-21 για 6 μήνες, καθώς πριν από παιχνίδι της ομάδας στις 4 Σεπτεμβρίου, ανέβασε κοπέλα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, σπάζοντας έτσι τον κανονισμό πριν τους αγώνες.

Περί ντροπής και υποκρισίας.

Κατάθεση ψυχής από τον Il Greco που εξηγεί γιατί δεν ντρέπεται ό,τι κι αν αποφασίζει ο διαιτητής ή ο βοηθός σε ένα ματς

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ σε ένα ματς ότι η Γιουβέντους ευνοήθηκε. Να μην περιμένει κανείς όμως να ντραπώ ως Γιουβεντίνος γι’ αυτό.
Το παραμυθάκι το ξέρουμε πολύ καλά και δεν έχει δράκο, γι' αυτό καλό θα είναι να βρουν τίποτα άλλο να πουν. Καταλαβαίνω ως Γιουβεντίνος το πώς περιμένουν κάποιοι πώς και πώς να πάρει ένα σφύριγμα η Γιούβε για να βγάλουν το κόμπλεξ τους. Είναι αυτό που τους βοηθάει να χάσουν όλο το άγχος για την ομάδα τους κατά τη διάρκεια της σεζόν καθώς βρίσκουν τη δικαιολογία που θέλουν. Και δικαιολογίες, 99 φορές στις 100, βρίσκουν οι μικροί.
Κανένα οφσάιντ δεν υπήρχε στο γκολ της Κιέβο και φυσικά ήταν οφσάιντ ο Τέβες, όπως είδαμε μετά από τόσα ριπλέι, στο γκολ του Πογκμπά με την Τορίνο. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια υπήρχαν τίποτα άλλες φάσεις που έκαναν λάθη οι διαιτητές ή όχι; Απάντηση δεν περιμένω από κανέναν γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι τόσο υπερήφανος όσο οι Γιουβεντίνοι για την ομάδα τους.
Μας έστησαν μια ωραία φάρσα το 2006, πληρώσαμε τα σπασμένα όλων αλλά το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε το αποδείξαμε με το να επιστρέψουμε μέσα σε λίγα χρόνια στην κορυφή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, βέβαια, ακούσαμε και διαβάσαμε πολλούς που έλεγαν και έγραφαν ότι εμείς οι Γιουβεντίνοι θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Και το ξαναλένε και το ξαναγράφουν σε κάθε σφύριγμα που δεν τους αρέσει.
Δεν ξέρω πώς αισθάνεται ο καθένας και βασικά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Ξέρω πώς αισθάνομαι εγώ ως οπαδός της Γιούβε και για τον εαυτό μου γράφω: Δεν ντρέπομαι ό,τι κι αν αποφασίζει ο διαιτητής ή ο βοηθός σε ένα ματς.


Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου του Il Greco στο site του Gruppo Greco από το παρακάτω λινκ:

http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2495.html

Οι Πραντέλι και Verratti στη Γιουβέντους το επόμενο έτος;




Σύμφωνα με τις εκθέσεις από το «Calciomercato.it» η Γιουβέντους θα αλλάξει ριζικά  την επόμενη σεζόν. 

Ο Αντρέα Πίρλο δείχνει απίθανο να ανανεώσει τη σύμβασή του με την Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους είναι ήδη προσανατολισμένη στην έκθεση του Ιταλού Marco Verratti της Παρί Σεν Ζερμέν. 

Οι επαφές συνεχίζονται μεταξύ των δύο συλλόγων,και η επίθεση θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. 

Τα πάντα θα πρέπει να διευκολύνεται από το γεγονός ότι ο Cesare Πραντέλι πιθανότατα να είναι ο αντικαταστάτης του Antonio Conte,αν φυσικά υπάρχει διαζύγιο μεταξύ του τεχνικού και της Γιουβέντους(πράγμα δύσκολο). 

Εδώ είναι η πιθανή ενδεκάδα για τον αγώνα με την Γαλατασαράι.



 Μετά από τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα στο πρωτάθλημα,η Γιουβέντους αγωνίζεται τώρα στην Ευρώπη.

 Ας δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές για τον αγώνα εναντίον της Galatasaray. 

Η άμυνα θα παραμείνει η ίδια,με τονBuffon κάτω από τα δοκάρια,τους Barzagli-Bonucci-Chiellini να αποτελούν την αμυντική τριπλέτα.

Στη μεσαία γραμμή ο Πίρλο θα επιστρέψει στη θέση του Marchisio,ο οποίος μετά τον τραυματισμό έχει παίξει δύο αγώνες,οι Vidal kai Pogba θα είναι οι άλλοι δυο του κέντρου.

Αμφιβολίες επίσης στα πλάγια με έναν εκ των Lichtsteiner και Asamoah μάλλον να ξεκουράζονται. 

Ο Βούτσινιτς στην επίθεση θα αγωνιστεί από το πρώτο λεπτό,ενώ Τέβεζ είναι αμφίβολος λόγο του τραυματισμού του στον αστράγαλο,ένας εκ των Quagliarella ή Llorente θα είναι ο αντικαταστάτης του.

O Vidal θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Γιούβε.




Όπως γράφει η Tuttosport την Τετάρτη η Γιουβέντους θα φιλοξενήσει όχι μόνο την Γαλατασαράι στο Champions League,αλλά και τον Fernando Felicevich, δικηγόρο του Arturo Vidal. 

Ο Χιλιανός θα υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο,για άλλα τρία χρόνια,μέχρι το 2018. 

Ο μισθός του θα αυξηθεί από τα 2,7 εκατομμύρια στα 4,5 συν τα μπόνους (για ένα σύνολο σύμφωνα με πηγές από τη Χιλή πάνω από 6 εκατ. ευρώ) που αφορούν τη συμμετοχή και την κατάκτηση τίτλων. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Beppe Marotta έχει δηλώσει:"Δεν υπάρχει  βιασύνη στο θέμα Vidal,σημαντικό ρόλο παίζει η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εμάς και τον  Vidal,θέλει να επεκτείνει τη σύμβασή του,θέλουμε να τον στηρίξουμε,και θα ξεκινήσουμε από την Τετάρτη τις συζητήσεις.

Τέβεζ:«Ο 'Immobile σχεδόν μου έσπασε τον αστράγαλο»



Ο Carlos Tevez και Γιουβέντους απάντησαν στην Τορίνο μέσω του Twitter,και το Derby della Mole συνεχίζεται μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το παιχνίδι τελείωσε 1-0 υπέρ της Γιουβέντους, με γκολ του Paul Pogba,στο όποιο στην αρχή της φάσης ο Τέβεζ να είναι οφσάιντ.

Η Torino κυκλοφόρησε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου,και επιτίθεται στον Antonio Conte για τα σχόλια σχετικά με τις αποφάσεις της διαιτησίας.

Ο Τέβεζ απάντησε στην Τορίνο μέσω Twitter με αυτή την εικόνα του πρησμένου και ματωμένου του αστραγάλου,μια ζημία που προκλήθηκε από τον Ciro Immobile.

"Εμείς πάντα κερδίσει με τη βοήθεια λένε,αν είναι έτσι.γιατί κάποιος που σχεδόν σπάει τον αστράγαλό μου παίρνει μόνο κίτρινη κάρτα ...», έγραψε ο επιθετικός της Κυρίας.

Και η Γιουβέντους απάντησε επίσης στην Τορίνο στην καταμέτρηση των στατιστικών.

"Ουσιαστικά δεν είμαστε καλοί στα μαθηματικά. Αλλά μπορούμε να υπολογίζουμε σε 0,όπως ο αριθμός των ευκαιριών στο στόχο που είχε η Torino "

Ο επίσημος λογαριασμός της Torino στη συνέχεια απάντησε άμεσα στο εν λόγω tweet:«Σίγουρα θα καταφέρετε να μετρήσετε μέχρι το 31 (ουπς, 29). "

Αυτό αναφέρεται στην «επίσημη» καταμέτρηση των 29 πρωταθλημάτων που κέρδισε η Juve,και περιλαμβάνει τα δύο που της έχουν αφαιρεθεί(άδικα)στο σκάνδαλο Calciopoli(farciopoli).

Να συμπληρώσω εγώ ότι στην ομάδα της Τορίνο τα διψήφια νούμερα π.χ 31 μάλλον ζαλάδα τους προκαλούν,γι' αυτό και χάνουν το μέτρημα,όταν ξέρεις να μετράς μέχρι το 7,το 31 απέχει έτη φωτός μακριά.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Tevez είναι αμφίβολος για τον αγώνα εναντίον της Galatasaray.




Ένα ισχυρό τραύμα,μια πληγή με συνέπεια ένας μελανιασμένος δεξιός αστράγαλος. 

Η κατάστασή του θα αξιολογηθεί τις επόμενες ώρες,αλλά η διαθεσιμότητά του είναι σε μεγάλο κίνδυνο ενημερώνει σχετικά η Γιουβέντους για τον Carlitos Tevez που χτύπησε στο ντέρμπι με την Τορίνο. 

Τα άσχημα νέα αναφέρθηκαν από την Tuttosport,κατά πάσα πιθανότητα το ζευγάρι-Βούτσινιτς Llorente θα αγωνιστεί στη επίθεση εναντίον της Galtasaray.

Pogba: «Εγώ σκόραρα,κερδίσαμε,είμαστε ευχαριστημένοι.




Εδώ είναι τα λόγια του Paul Pogba στο Sky αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι:«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι,αλλά κερδίσαμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. 
Είμαστε πίσω στην κορυφή,είμαστε ευχαριστημένοι.Τώρα κοιτάμε το Τσάμπιονς Λιγκ,με την Galatasaray θα πρέπει να κερδίσουμε. "

Κόντε: "Κάποιες αποφάσεις μας ευνοούν κάποιες όχι, έτσι είναι".

Προσπάθησε να αποφύγει τις ερωτήσεις για τη διαιτησία στο παιχνίδι με την Τορίνο ο Αντόνιο Κόντε ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη.

«Ήμασταν περισσότερο προσεκτικοί από τις προηγούμενες αγωνιστικές και δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ», τόνισε ο προπονητής της Γιουβέντους και συνέχισε:

«Είναι ένα αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα γιατί πλέον όλοι περιμένουν πως και πώς να παίξουν με εμάς. Δεν ήταν εύκολο να νικήσουμε», είπε ο Κόντε και συνέχισε για την απόφαση να μην χρησιμοποιήσει τον Πίρλο:

«Ο Πίρλο είναι ένας παίκτης μοναδικός.. Εάν δεν είναι στο παιχνίδι τότε χάνουμε κάποια πολύ καλά στοιχεία. Όμως χρειάζεται να κάνουμε και κάποιες αλλαγές στην 11άδα για να ξεκουράσουμε παίκτες. Γνωρίζω πως με τέτοιες αποφάσεις ρισκάρω και μπορεί να εκθέσω τον εαυτό μου αλλά έχω μια τεράστια εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου», τόνισε ο οποίος απλώς θέλησε να σχολιάσει για τις αποφάσεις του διαιτητή (σσ. διαμαρτύρεται η Τορίνο για τη φάση του γκολ της Γιουβέντους)…

«Κάποιες στιγμές οι αποφάσεις είναι υπέρ και κάποιες κατά μιας ομάδας».

Τορίνο-Γιουβέντους 0-1, ο Πογκμπά έπιασε το ταύρο από τα κέρατα.

Η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Τόρίνο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης, με τον Πολ Πογκμπά να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ!
Η τελευταία νίκη της Τορίνο στο Derby della Molle ήταν το 1995, ενώ από το 2002 δεν έχει πετύχει ούτε γκολ! Η Γιούβε μετρούσε 10 νίκες και 4 ισοπαλίες πριν τη σέντρα του αγώνα και τελευταία φορά που δεν κέρδισε ήταν το 2008. Η «Κυρία» συνέχισε λοιπόν την παράδοση που έχει δημιουργήσει, επικρατώντας με 1-0, σε ένα ματς με δύναμη και πάθος, αλλά λίγες ευκαιρίες, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι στο δεύτερο μέρος. Πάντως, διαμαρτύρονται για οφσάιντ του Τέβες στη φάση του γκολ.
Η Γιούβε ξεκίνησε το ματς με τον Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια, τους Μπαρτσάλι, Μπουνούτσι και Κιελίνι στην άμυνα, τους Βιντάλ, Μαρκίζιο και Πογκμπά στον άξονα, τον Λιχτστάινερ δεξιά, τον Ασαμόα αριστερά και τον Τζιοβίνκο με τον Τέβες στην επίθεση. Για την Τορίνο, ο Βεντούρα ξεκίνησε τον Παντέλι στον άσο, τους Ροντρίγκες, Μορέτι και Γκλικ στην άμυνα, τον Νταρμάν με τον Ντι Αμπρόσιο στα άκρα, τον Βίβες, τον Μπρίγκι και τον Ελ Καντουρί στο κέντρο και τον Ιμόμπιλε με τον Τσέρτσι μπροστά. 
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν να αλληλοεξουδετερώνονται. Η Γιουβέντους ξεκίνησε με ένταση την αναμέτρηση, με τους παίκτες τους να πηγαίνουν πρώτοι στη μπάλα και να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ωστόσο, η «Γκρανάτα» κατάφερνε να αμύνεται αποτελεσματικά και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έκανε προσπάθειες να βγει από το καβούκι της. 
Μία κεφαλιά του Ντ' Αμπρόσιο πέρασε άουτ και στο 26' ο Τσέρτσι εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, από τον καταλογισμό του οποίου είδε και την κίτρινη κάρτα ο Πογκμπά, με την μπάλα να περνάει κοντά στο αριστερό δοκάρι του Μπουφόν, ο οποίος πάντως έδειχνε να ελέγχει τη φάση. Η «Κυρία» δυσκολευόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παντέλι, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα. Μία κίνηση του Τέβες ολοκληρώθηκε με σέντρα στον Τζιοβίνκο, ο οποίος γλίστρησε, αλλά ούτως ή άλλως δεν είχε τύχη, καθώς οι αμυντικοί είχαν καλές τοποθετήσεις. Ένα σουτ του Λιχτστάινερ πέρασε άουτ, με το 0-0 να παραμένει στο πρώτο 45λεπτο.
Οι Μπιανκονέρι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 51', όταν ο Τζιοβίνκο έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή μετά από πολύ ωραία συνεργασία των συμπαικτών του, ωστόσο ο Παντέλι απέκρουσε το σουτ του. Στην επαναφορά, ο Πογκμπά σούταρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Γάλλος δεν λάθεψε. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπονούτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τέβες από ελεγχόμενη θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πογκμπά ανενόχλητος έγραψε το 1-0! 
Πλέον, ήταν η σειρά της «Τόρο» να προσπαθήσει κάνει παιχνίδι για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Η Γιούβε την κράτησε μακριά από την εστία της και έψαξε το δεύτερο γκολ. Στο 73' ο Τέβες έπιασε ένα πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η είσοδος του Σιμόνε Παντοΐν στη θέση του Ασαμόα «κλείδωσε» το κέντρο, με τον Τζιοβινκο να περνάει προσωρινά στα αριστερά και στη συνέχεια να αφήνει τη θέση του στον Βούτσινιτς. Η Γιουβέντους είχε φέρει το παιχνίδι... εντελώς στα μέτρα της και στο 84' ο Μαυροβούνιος επιθετικός είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά ο Παντέλι τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Στις καθυστερήσεις, πέρασε στο ματς και ο Κουαλιαρέλα, με το τελικό 1-0 να στέλνει τη Γιουβε στους 16 βαθμούς!
TORINO-JUVENTUS 0-1
RETI: Pogba 9’ st
TORINO
Padelli; Glik, Rodriguez (1’ st Masiello), Moretti; Darmian, Brighi, Vives (41’st Farnerud), El Kaddouri (23’ st Meggiorni), D'Ambrosio; Cerci, Immobile. 

A disposizione: Gomis, Berni, Bovo, Basha, Pasquale, Maksimovic, Bellomo.
Allenatore: Ventura.

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah (29’st Padoin); Giovinco (33’ st Vucinic), Tevez (46’ st Quagliarella)
A disposizione: Storari, Citti, Ogbonna, Motta, Isla, De Ceglie, Peluso, Pirlo, Llorente.
Allenatore: Conte

ARBITRO: Mazzoleni
ASSISTENTI: Tonolini, La Rocca
QUARTO UFFICIALE: Iannello
ARBITRI D’AREA: Tagliavento, Orsato

AMMONITI: 19’ pt Marchisio, 25’ pt Pogba, 36’ pt Immobile, 15’ st Asamoah, 32’ st Vives, 37’ st Moretti

Τορίνο-Γιουβέντους 0-0, ημίχρονο


Οι πιθανές συνθέσεις του ντέρμπι του Τορίνο.

Το ντέρμπι του Τορίνο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Γιουβέντους ξεχωρίζει στην έκτη αγωνιστική της Serie A. Μπορεί η διαφορά ποιότητας, τίτλων και ιστορίας μεταξύ τους να είναι μεγάλη, αλλά ένα ντέρμπι μεταξύ Τορίνο και Γιουβέντους δεν είναι ποτέ αδιάφορο. Οι μεν γηπεδούχοι έχουν κάνει θετικό ξεκίνημα στη σεζόν, οι δε πρωταθλητές κάνουν εσχάτως… νερά εντός κι εκτός τειχών. Οι Πέπε και Κάσερες είναι τραυματίες και δεν είναι στη διάθεση του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει rotation στο σημερινό ντέρμπι εν όψει και του αγώνα της Τετάρτης με τη Γαλατάσαραϊ για το Champions League. 

Torino – Juventus | Πιθανές συνθέσεις.

Torino (3-5-2): Padelli, Glik, Bovo, Moretti, Darmian, Vives, Brighi, El Kaddouri, D’Ambrosio, Cerci, Immobile. Allenatore: Ventura.
Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Vidal, Asamoah; Vucinic, Giovinco. Allenatore. Conte

Βεντούρα: "Σεβόμαστε τη Γιούβε αλλά δεν την φοβόμαστε".

Η Τορίνο φιλοξενεί τη Γιουβέντους και ο Τζαμπιέρο Βεντούρα θέλει τη νίκη σε ένα ντέρμπι, αναφέροντας πως δεν φοβάται την «Μεγάλη Κυρία».
Ο προπονητής της Τορίνο σέβεται την αντίπαλο του, αλλά ως εκεί: «Ελπίζω να τα πάμε καλά. Ενας από τους στόχους μας φέτος είναι να κερδίσουμε ένα ντέρμπι, θέλουμε να προσπαθήσουμε. Εχουμε περισσότερη πίστη και ωριμότητα σε σχέση με πέρυσι. Σεβόμαστε την ομάδα που έχει κερδίσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα αλλά δεν τη φοβόμαστε. Ποτέ δεν φοβόμαστε», ήταν τα λεγόμενα του Βεντούρα.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κόντε: "Σέβομαι την Τορίνο, δεν ανησυχώ γιατί έχω μεγάλους παίκτες".

Η Γιουβέντους είναι έτοιμη για το κυριακάτικο ντέρμπι με την συμπολίτισσα, για την οποία ο Αντόνιο Κόντε είπε τα καλύτερα.
Η αναμέτρηση στο «Ολίμπικο» αρχίζει στις 13:30 και οι δύο ομάδες θα παίξουν για τη νίκη και μόνο, με τον προπονητή των Μπιανκονέρι να τονίζει ότι σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία, η παράδοση και τα χρήματα...
«Εχουμε τον μέγιστο σεβασμό για την Τορίνο καθώς είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα ντέρμπι, ένα ματς που είναι ξεχωριστό από τα άλλα. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη σεζόν 1994-95, όταν κατακτήσαμε τον τίτλο αλλά χάσαμε και τα δύο ντέρμπι! Είναι ένα ματς στο οποίο η τεχνική και η ποιότητα δεν είναι αρκετά καθώς χρειάζεσαι πάθος, θυμό, οργή, αποφασιστικότητα. Σε παιχνίδια σαν κι αυτό, η πείνα για νίκη μετράει περισσότερο από την οργάνωση», είπε αρχικά ο Κόντε και στη συνέχεια εστίασε στον αντίπαλο και στη δουλειά που κάνει ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα, ο οποίος φέτος άλλαξε το σύστημα της «Τόρο» από 4-2-4 σε 3-5-2.
«Πάντα εκτιμούσα την Τορίνο και την τακτική της. Αν ο Βεντούρα αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα φέτος, προφανώς θα έχει κάποιο λόγο. Η Τορίνο είναι μια οργανωμένη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Τσέρτσι ή ο Ιμόμπιλε. Είμαι σίγουρος ότι θα μας αντιμετωπίσουν ανοιχτά και επιθετικά. Μιλάμε για το ντέρμπι της πόλης, δεν μετράνε οι μισθοί και η βαθμολογία. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσα μας και έχω πολλούς φίλους που είναι οπαδοί της Τορίνο. Η πόλη έχει δύο σπουδαίες ομάδες».
Μετά από όλα αυτά, η συζήτηση του Κόντε με τους δημοσιογράφους περιστράφηκε γύρω από την αγωνιστική κατάσταση της Γιουβέντους, τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι της αλλά και το rotation που γίνεται σε κάθε ματς καθώς οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς κάθε τρεις μέρες.
«Ο στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και τα στατιστικά των τελευταίων αγώνων δε δείχνουν ότι είμαστε χάλια... Πήραμε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στους τελευταίους έξι αγώνες σε Ιταλία και Ευρώπη, δεν μου φαίνεται και τόσο κακός ο απολογισμός. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς αλλά καλό θα είναι να περιμένετε όλοι πριν μιλήσετε για μια κακή Γιουβέντους. Το ξέρουμε ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα φέτος καθώς οι αντίπαλοι μας αλλάζουν το σύστημα τους και την τακτική τους όταν πρόκειται να μας αντιμετωπίσουν, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να μην μας αφήσουν να κάνουμε το παιχνίδι μας.
Οταν κατακτάς δύο σερί τίτλους, είναι λογικό να μην είσαι τόσο... επιθετικός όσο στην πρώτη σεζόν. Δεν ανησυχώ όμως γιατί ξέρω ότι στην ομάδα μου δεν έχω μόνο σπουδαίους ποδοσφαιριστές αλλά και σπουδαίους άντρες. Ολοι περιμένουν πότε θα κάνουμε ένα στραβοπάτημα και όλοι αντιμετωπίζουν τον αγώνα εναντίον μας ως τον αγώνα της ζωής τους».
Τέλος, ο Κόντε έκανε το σχόλιο του και για το συνεχές rotation, με αφορμή την ερώτηση για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Κάρλος Τέβες στην επίθεση.
«Είστε σιγουροί δηλαδή ότι ο Κάρλος θα παίξει; Εχουμε ακόμη μία προπόνηση μπροστά μας και ακολουθούν άλλα τρία σημαντικά παιχνίδια. Εχουμε κάνει rotation ως τώρα γιατί θέλουμε να έχουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση τους παίκτες σε αυτό το βαρύ πρόγραμμα που έχουμε αυτές τις εβδομάδες με παιχνίδι κάθε τρεις μέρες σε Ιταλία και Ευρώπη. Δε θα πω τώρα αν θα παίξει ή όχι ο Πίρλο αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι ακολουθούν κι άλλα σημαντικά ματς. Θέλω να τους έχω όλους σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Ο Βούτσινιτς, για παράδειγμα, είχε ενοχλήσεις μετά από ένα δυνατό χτύπημα στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του αλλά τώρα είναι καλύτερα και έχει τεθεί στη διάθεση μας».

Οι άντρες ξεχωρίζουν στα δύσκολα.

Σχόλιο-τοποθέτηση από τον Juve-ntino για τον πορτιέρο της Γιούβε στο blog του Gruppo Greco.

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους έχει ανοίξει το θέμα για το αν ο Μπουφόν μπορεί ή όχι να προσφέρει ακόμα στη Γιουβέντους…
Εγώ θα πω τη γνώμη μου για τον δικό μας Τζίτζι βάσει το συναίσθημα και την καρδιά μου, θα πω την γνώμη μου για τον δικό μας Τζίτζι που τόσα πολλά χρόνια μας έχει χαρίσει πολλές χαρές και πολύ λίγες λύπες (είναι και αυτές στη ζωή). Τον δικό μας Τζίτζι που ήταν μαζί μας ακόμα και στη Serie B (όταν κάποιοι άλλοι την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια) ενώ μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα της Ευρώπης ήθελε καθώς είχε αμέτρητες προτάσεις από πολλούς συλλόγους.
Ολα αυτά είναι γνωστά σε όλους, αλλά εγώ δεν μπορώ να μην τα αναφέρω πριν σας πω τι πιστεύω για τον δικό μας Τζίτζι.


Διαβάστε την συνέχεια στο blog του Gruppo Greco από το παρακάτω λινκ:
http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7287.html

Επιμένουν οι Άγγλοι για Μαρκίσιο.

Νέα σενάρια που θέλουν αγγλικές ομάδες να επιμένουν για την απόκτηση του Κλαούντιο Μαρκίζιο κάνουν την εμφάνισή τους σε Αγγλία και Ιταλία.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα σε διάφορες αθλητικές ιστοσελίδες, δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ενδιαφέρονται πολύ έντονα για τον Ιταλό μέσο της Γιουβέντους και ίσως υπάρξουν εξελίξεις μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο. Πιο συγκεκριμένα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι δύο σύλλογοι που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον έμπειρο ποδοσφαιριστή των πρωταθλητών Ιταλίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Tribalfootball.com», η διοίκηση της ομάδας από το Τορίνο είναι έτοιμη να ανοίξει… κουβέντα με τους ενδιαφερόμενους και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την τεράστια εξέλιξη του Πολ Πογκπμά, ο οποίος μπορεί να αναπληρώσει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα το κενό του Μαρκίζιο από αρχική ενδεκάδα της ομάδας.

23 παίκτες στην αποστολή για το ντέρμπι με την Τορίνο.

23 παίκτες έχει στην αποστολή ο Antonio Conte για το αυριανό τοπικό Derby με αντίπαλο την Τορίνο. Οι παίκτες που έχει στη διάθεση του ο κόουτς της Γιούβε είναι οι ίδιοι που ήταν και στο παιχνίδι κόντρα στη Verona.

Αυτή είναι η πλήρης λίστα των παικτών που είναι διαθέσιμοι:

1 Buffon

3 Chiellini

5 Ogbonna

6 Pogba

8 Marchisio

9 Vucinic

10 Tevez

11 De Ceglie

12 Giovinco

13 Peluso

14 Llorente

15 Barzagli

16 Motta

19 Bonucci

20 Padoin

21 Pirlo

22 Asamoah

23 Vidal

26 Lichtsteiner

27 Quagliarella

30 Storari

33 Isla

50 Citti

 

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οπαδοί των Γιούβε και Τόρο σε μαύρη λίστα.

Το Τορίνο ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής και οι αρμόδιες αρχές για το... stop σε «μαυρισμένους» οπαδούς.


Η Τορίνο υποδέχεται τη Γιουβέντους νωρίς την Κυριακή (13:30) στο «Ολίμπικο» και οι αρμόδιοι παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Ετσι, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, δόθηκε λίστα στις δύο ομάδες με τα ονόματα συγκεκριμένων οπαδών τους που απαγορεύεται να προμηθευτούν εισιτήρια. Εννιά είναι αυτοί -και από τις δύο πλευρές- και έχουν εμπλακεί σε επεισόδια σε προηγούμενα ματς των δύο ομάδων οπότε τώρα δε θα μπουν στο γήπεδο...
Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια πριν ή μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ανταλλαγή της φαντασίας?




Εν αναμονή των μεταξύ τους παιχνιδιών για το Champions League,η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσαν να μελετήσουν μια αγορά συναλλάγματος ή ίσως θα έπρεπε να πω μια fantamercato

Σύμφωνα με την «ticker»,η Γιουβέντους ζήτησε από τη Ρεάλ των Karim Benzema,βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους Fernando Llorente και Leonardo Bonucci.

Conte:«Το 100% δεν είναι αρκετό»




H Tuttosport αναφέρει το μήνυμα που απηύθυνε στους παίκτες της Γιουβέντους o προπονητή τους Antonio Conte  μετά την επιτυχία στην έδρα της Κιέβο.
"Πρέπει να δίνουμε περισσότερο από το 100% γιατί δεν είναι αρκετό.
Ενάντια στην Torino,θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ διαφορετική ομάδα από εκείνη της Βερόνα.
 Επίσης στην Ιταλική εφημερίδα υπάρχει συνέντευξη του από Gigi Buffon,ο οποίος ζητεί από τον εαυτό του  λιγότερα λάθη από εδώ και στο εξής.
Εν τω μεταξύ,όπως αναφέρθηκε από την Gazzetta dello Sport ,ο επόπτης γραμμών Preti,που ακύρωσε το κανονικό γκολ του Paloschi,θα τεθεί εκτός του πίνακα των διαιτητών για μερικές εβδομάδες.

Τους Biabiany και Criscito βλέπει η Γιουβέ για τον Ιανουάριο.




Η Γιουβέντους θα πρέπει να σκέφτεται και πάλι την περίπτωση απόκτησης του Joanathan Biabiany για την αγορά του χειμώνα. 
Ο Γάλλος παίκτης είναι σε συνιδιοκτησία μεταξύ της Πάρμα και Σαμπντόρια,είναι επιλογή του Conte ο οποίος θεωρεί ότι η ο Mauricio Isla δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα,όπως και ο Simone Pepe αυτός λόγο του μακροχρόνιου του τραυματισμού και συνεχίζει να ζητά από τον Beppe Marotta ενίσχυση για τη  δεξιά πλευρά. 
Οι σχέσεις μεταξύ της Γιουβέντους και της Πάρμα είναι άριστες και δεν πρέπει να υπάρχει δυσκολία στην εύρεση της συμφωνίας,πιο περίπλοκο ωστόσο θεωρείται να πείσει την Σαμπντόρια να πουλήσει το ήμισυ του παίκτη.
Όσο για την αριστερή πλευρά,μπορεί να υπάρξει μια εντυπωσιακή επιστροφή στην Γιουβέντους,μιλάμε για τον Domenic Criscito,τον 27χρονο πρώην ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους που αναδείχτηκε από της ακαδημίες της,και αγωνίζεται υπό της οδηγίες του Spalletti στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. 
Μετά τον τραυματισμό στους συνδέσμους τον περασμένο Φεβρουάριο,ο Criscito δεν έχει ακόμη επιστρέψει στο γήπεδο και  έχει εμπιστευθεί στον αντιπρόσωπό του πως θέλει να επιστρέψει στην Ιταλία. 

Ο Τάσος Δώνης με δικό του γκολ χάρισε το Σούπερ Καπ Ιταλίας στη Γιούβε.


Οι Νέοι της Γιουβέντους κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ιταλίας χάρη σε τέρμα του Τάσο Δώνη στις καθυστερήσεις του τελικού με αντίπαλο τη Λάτσιο. 

Το τρίτο της τρόπαιο στον θεσμό πανηγύρισε η «γηραιά κυρία», με πρόσωπο του αγώνα τον νεαρό πρώην άσο του Παναθηναϊκού. Ο Δώνης με ένα διαγώνιο σουτ στo 91o λεπτό της αναμέτρησης με τη Λάτσιο νίκησε τον Θωμά Στρακόσια -γιο του παλιού μας γνώριμου, Φώτη- χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 και παράλληλα το Σούπερ Καπ.
Προηγουμένως η Γιουβέντους είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Γκερμάουντο στο 33ο λεπτό της συνάντησης, αλλά στα μισά της επανάληψης ήρθε η ισοφάριση από τον Ντιαό Κείτά. Ο σκόρερ των Ρωμαίων πάντως αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.


Δείτε το γκολ στο video.
Με τον Τάσο Δώνη να σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι Νέοι της Γιουβέντους νίκησαν 2-1 τη Λάτσιο και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ιταλίας, από μικροί μαθαίνουν οι Μπιανκονέρι να σηκώνουν κούπες!

Η Primavera κέρδισε επίσης το Super Cup.





H Γιουβέντους με την μικρή της ομάδα η αλλιώς Primavera  κέρδισε το ιταλικό Σούπερ Καπ για τη σεζόν 2013/2014,κερδίζοντας και αυτή τη φόρα τη Λάτσιο με 2-1 μέσα στην έδρα της στο Ολύμπικο της Ρώμης. 

Ένα μήνα και μισό μετά την κατάκτηση από τη μεγάλη ομάδα,και πάλι η Γιουβέντους(νικήτρια του Ιταλικού Κυπέλλου)κέρδισε τους biancoceleste με 2-1 χάρις στα τέρματα που σημείωσαν ο Gerbaudo στο 33 'του πρώτου ημιχρόνου και ο Δώνης στο 92 λεπτό του παιχνιδιού,είχε ισοφαρίσει ο Keita.


LAZIO (4-3-3):Strakosha,Pollace,Filippini,Serpieri,Elez,Antic,Lombardi,Silvagni,Crecco,Keita,Tounkara
Στον πάγκο:Guerrieri,Ilari,Paterni,Mattia,Pace,Fè,Steri,Oikonomidis,Fiore,Murgia,Palombi e De Angelis.Προπονητής:Bollini.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (4-3-3):Vannucchi,Tavanti,Curti,Romagna,Garcia Tena,Emmanuello,Sakor,Gerbaudo,Donis, Marzouk,Ceria.
 Στο πάγκο:Audero,Bertinetti,Roussos,Cevallos,Slivka,Varga,Otin Lafuente,Di Benedetto,Hromada,Marin,Souma.Προπονητής: Zanchetta.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μπορεί να προσφέρει στη Γιούβε ο Μπουφόν Ναι ή Όχι;

Δημοσκόπηση στο blog και ενεργή συμμετοχή όλων των αναγνωστών μέσω των σχολίων αλλά και αρθρογραφίας!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και δεν αλλάζει ότι κι αν γίνει στο κοντινό ή μακρινό μέλλον. Αλήθεια είναι όμως πως τα τελευταία χρόνια, ο Ιταλός γκολκίπερ δεν είναι ο ίδιος.


Λίγο τα χρόνια στην πλάτη, λίγο ο κορεσμός, λίγο η μόνιμη θέση και φυσικά οι αγωνιστικοί παράγοντες, είναι οι λόγοι που ο Τζίτζι διανύει φθίνουσα πορεία. Λιγότερες οι εντυπωσιακές εμφανίσεις, λιγότεροι βαθμοί που παίρνει η ομάδα από το τέρμα.


Διαβαστέ την συνέχεια στο blog του Gruppo Greco στο παρακάτω λινκ και ψηφίστε:



http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7791.html

Το μυαλό στο Κυριακάτικο ντέρμπι με Tevez,Bonucci και Vidal να επιστρέφουν στη βασική ενδεκάδα.




Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση μετά τον εκτός έδρας αγώνα εναντίον Κιέβο Βερόνα,η Γιουβέντους προετοιμάζεται για το ντέρμπι με την Τορίνο,που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 12:30. 

Σήμερα στο Vinovo οι παίκτες που αγωνίστηκαν με τη Βερόνα συμμετείχαν σε χαλαρό πρόγραμμα,ενώ οι υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκε κανονικά υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Pavel Nedved.

Από αύριο θα ξεκινήσει για όλους η προετοιμασία τακτικής για το παιχνίδι Τορίνο - Γιουβέντους,και θα επιστρέψουν σίγουρα στην βασική ενδεκάδα οι Leonardo Bonucci ,Arturo Vidal και Carlos Tevez

Στην επίθεση ο Αργεντινός θα πρέπει να συνοδεύεται από τον Mirko Vucinic,με τους Fabio Quagliarella και Fernando Llorente να κάθονται στον πάγκο. 
Στα πλάγια θα επανέλθουν στης θέσεις τους οι Kwadwo Asamoah καιStephan Lichtsteiner

Μπορεί να καθίσει στον πάγκο ο Αντρέα Πίρλο με δεδομένη την ερχόμενη δεύτερη αγωνιστική του Champions League εναντίον της Galatasaray.

Elkann:"Ουδέν σχόλιο για τον Πίρλο,για τον διαιτητή δεν φταίμε εμείς".




Κανένα σχόλιο,δήλωσε ο John Elkann για το θέμα περί του ενδιαφέροντος αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων για τον Αντρέα Πίρλο.
 Ο πρόεδρος της Fiat , στο περιθώριο ενός συνεδρίου,είπε καλά λόγια για τον μέσο της Γιουβέντους : 
«Στις σειρήνες από τις Ισπανικές και τις Αγγλικές για τον Πίρλο δεν θα κάνω κανένα σχόλιο,είναι ένας σπουδαίος παίκτης.
Η ομάδα πάντως ενισχύθηκε,ο Llorente είναι μια μεγάλη έκπληξη και ο Tevez είναι ένας μεγάλος παίκτης δικαίως φοράει το 10."
Ο Elkann σχολίασε επίσης το γκολ του Paloschi που ακυρώθηκε στην χθεσινή αναμέτρηση των Chievo-Juventus."Λυπάμαι εάν υπάρχουν σφάλματα,αλλά δεν είναι δικό μας το λάθος."

O Marchisio αποκαλύπτει τα νέα του παπούτσια για το ντέρμπι.




Την Κυριακή στις 12:30 ώρα Ιταλίας (13.30 ώρα Ελλάδος)αναμένεται το πολυαναμενόμενο ντέρμπι του Mole μεταξύ της Τορίνο και της Γιουβέντους.

Ο αγώνας στο Olimpico είναι ιδιαίτερα αισθητός από τον Claudio Marchisio.

 Για την περίσταση ο  μέσος Γιουβέντους της  θα χρησιμοποιήσει για τον αγώνα ένα νέο ζευγάρι παπούτσια που αποκάλυψε στο στο  προφίλ του στο Twitter . 

Barzagli:«Η Τορίνο τουλάχιστον θα προσπαθήσει να παίξει"




Ο αμυντικός της Γιουβέντους Andrea Barzagli μετά τον αγώνα κατά της Κιέβο, ήδη ψάχνει για το ντέρμπι,με την προϋπόθεση ότι αναμένεται από τη στάση της τακτικής του Ventura. 

Εδώ είναι τα λόγια του μέσα από Tuttosport.com: «Δεν νομίζω ότι στην Τορίνο θα σκέφτονται μόνο για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. 

Πέρυσι είχαν θέσει στον αγώνα και προσπαθούσαν να επωφεληθούν από την επανεκκίνηση,νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να παίξουν.

Τέβεζ:"Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι,μπράβο ρε παιδιά!"



 Η Γιουβέντους για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν σε μειονεκτική θέση αλλά όπως συνέβη και με την Ελλάς Βερόνα, κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα. 


Ο Carlitos Tevez μέσω του επίσημου προφίλ του στο Twitter σχολίασε για τον χθεσινό αγώνα της Γιουβέντους : « Έχουμε κερδίσει ένα σημαντικό παιχνίδι,μπράβο ρε παιδιά!,έγραψε ο Αργεντινός επιθετικός της Κυρίας.

LLORENTE:"Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη!"




Χθες το βράδυ η Γιουβέντους κέρδισε 1-2 την Κιέβο Βερόνα. 

Και από σήμερα στη Γιουβέντους θα αρχίσουν να σκέφτονται το ντέρμπι την Κυριακή.
Ο Fernando Llorente μέσω του επίσημου προφίλ του στο Twitter  μίλησε για την νίκη που επιτεύχθηκε από την ομάδα του: 

" Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη , forzajuve # # Vamooos! "έγραψε ο αριθμός 14 της Γιουβέντους που επίσης δημοσίευσε μια φωτογραφία του μπροστά από τον προπονητή της Γιουβέντους, με τον Paul Pogba.

Κουαλιαρέλα:Έχουμε χαρακτήρα.

Ο fabio Quagliarella μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στο Sky Sports: «Ο στόχος στην αρχή του αγώνα δεν είναι καλός, ο προπονητής το είχε επαναλάβει αρκετές φορές την εβδομάδα.


Ευτυχώς έχουμε χαρακτήρα και ανταποκριθήκαμε.

Για να σκοράρω έπρεπε να κάνω τρεις βολές,πραγματικά εκπληκτικό. 

Δεν ξέρω εάν το τέρμα του Paloschi ήταν κανονικό, ήμουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου."

Κόντε: "Έγινε ένα λάθος υπέρ μας, όταν είναι κατά μας όμως κανείς δεν μιλάει".

Ο προπονητής της Γιουβέντους μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στη Βερόνα και είπε: "Προσπαθούμε να μιλάμε πολύ λίγο για τις αποφάσεις του διαιτητή. Σήμερα υπήρξε ένα επεισόδιο υπέρ μας και να το λάβατε γνώση, αλλά θα ήθελα αν κάτι αύριο θα συμβεί εις βάρος μας, όπως έχει ήδη συμβεί στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν να μιλάτε το ίδιο και για αυτό και όχι να το περνάτε στα ψιλά... "

Έτσι, ο Antonio Conte στο Sky λέει για το γκολ που ακυρώθηκε στον Paloschi. "Αν, όμως, κάθε σφάλμα που είναι υπέρ μας τα μέσα ενημέρωσης το τονίζουν ιδιαίτερα - συνεχίζει ο Conte - τότε το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς αλλά τα μέσα ενημέρωσης έχουν περισσότερο ευθύνη από τη δική μας, ελπίζω να μην το δούμε τις επόμενες μέρες ξανά αυτό."


Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κιέβο Βερόνα-Γιουβέντους 1-2, νίκη και πάλι με ανατροπή.

Η Γιούβε βρέθηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι πίσω στο σκορ από το 28' μετά από λάθος του Μπουφόν ο Τερό έκανε το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη η Γιούβε μπήκε δυνατά και στο 47' ισοφάρισε με τον Κουαλιαρέλα σε 1-1, στο 47' η Κιέβο πέτυχε γκολ με τον Παλόσκι που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό, τελικά την ανατροπή της Γιουβέντους ολοκλήρωσε παίκτης της Κιέβο (Μπερναρντίνι 65') που με αυτογκόλ έγραψε το τελικό 1-2 και έτσι η Γιούβε πήρε ακόμα ένα αγχωτικό τρίποντο.

Σε «τροχιά» κορυφής λοιπόν έμεινε η Γιουβέντους, που αν και βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ από την Κιέβο κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πανηγυρίσει το «τρίποντο» στη Βερόνα με σκορ 2-1. 


Η Κιέβο είναι εδώ και χρόνια η πιο... ενοχλητική ομάδα για τη Γιουβέντους καθώς πάντα τη δυσκολεύει και συχνά της κόβει και βαθμούς. Το πρώτο το έκανε και τώρα, το δεύτερο όχι... Ο Αντόνιο Κόντε έκανε και πάλι rotation αφήνοντας αρκετούς βασικούς στον πάγκο και οι παίκτες του δέχθηκαν πάλι πρώτοι γκολ, βάζοντας τους εαυτούς τους στη διαδικασία να κυνηγούν την ανατροπή του σκορ.
Το γκολ της Κιέβο ήρθε στο 28' με το ωραίο πλασέ του Τερό στην κίνηση μετά το λάθος του Μπουφόν που τροφοδότησε τον Σάρντο αντί για τον Πελούζο. Εχοντας και το σκορ υπέρ τους, οι γηπεδούχοι έπαιξαν μαζική άμυνα, με τους Μπιανκονέρι να προσπαθούν κυρίως με σέντρες, για να εκμεταλλευτούν τον Γιορέντε, για να αντιστρέψουν την κατάσταση.
Ο Ισπανός φορ είχε χαμένη ευκαιρία λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο δε δόθηκε πέναλτι στη Γιουβέντους για χέρι του Εστιγκαρίμπια. Στο β' μέρος οι Τορινέζοι μπήκαν δυνατά και ισοφάρισαν στο 47' με τον Κουαλιαρέλα, που επέμεινε μετά την απόκρουση του Πουτζιόνι, για αν έρθει δεύτερο λάθος από τη διαιτησία στη συνέχεια καθώς ακυρώθηκε γκολ του Παλόσκι για οφσάιντ αλλά αυτός, όταν έγινε το σουτ που απέκρουσε ο Μπουφόν, καλυπτόταν.
Η Γιουβέντους πίεσε, έφτασε στο 1-2 με το αυτογκόλ του Μπερναρντίνι στο 65' και από εκείνο το σημείο ήλεγξε πλήρως την κατάσταση και πήρε το τρίποντο.

CHIEVO-JUVENTUS 1-2
Γκολ:  Théréau 28', Quagliarella 47', 65' aut. Bernardini 
CHIEVO
Puggioni; Sardo, Bernardini, Claiton, Cesar, Dramé; Bentivoglio, Rigoni, Estigarribia (21’ st Radoanovic); Théréau (42’ st Pellissier), Paloschi
(24’ st Ardemagni)
A disposizione: Silvestri, Squizzi, Papp, Pamic, Frey, Improta, Calello, Sestu,  Acosty.
Allenatore: Sannino.
JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Ogbonna, Chiellini; Isla (19’ st Lichtsteiner), Pogba, Pirlo, Marchisio, Peluso; Quagliarella (30’ st Tevez), Llorente (42’ st Vidal)

A disposizione: Storari, Vannucchi, Bonucci, Motta, De Ceglie, Asamoah, Padoin, Giovinco, Vucinic.
Allenatore: Conte
ARBITRO: De Marco
ASSISTENTI: Preti, Vuoto
QUARTO UFFICIALE
: Nicoletti
ARBITRI D’AREA
: Guida, Nasca

AMMONITI: 23’ pt Dramé, 5’ st Sardo, 6’ st Bentivoglio