JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Εκτός απροόπτου μόνο τον Osvaldo θα αποκτήσει στην μεταγραφική αυτή περίοδο η Γιουβέντους.




Εκτός απροόπτου μόνο τον Osvaldo θα αποκτήσει στην μεταγραφική αυτή περίοδο η Γιουβέντους(εκτός φυσικά και από τις προσθήκες των νεαρών παικτών που προορίζονται για να λάμψουν στο μέλλον με την ασπρόμαυρη φανέλα).

Σε μια μεταγραφή όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει η Γιούβε για την ενίσχυση της στην τρέχουσα μεταγραφική χειμερινή περίοδο που αισίως λήγει σε μια ώρα.

Αν και οι άνθρωποι της Μεγάλης Κυρίας προσπάθησαν να πάρουν στο Τορίνο τον Γκουαρίν από την Ίντερ μέχρι και τώρα προσφέροντας σε αντάλλαγμα των Βούτσινιτς οι συνομιλίες δεν καρποφόρησαν για άλλη μια φορά από πλευράς των ηγετών της Ίντερ.

Στη Γιουβέντους θέλανε να παραχωρήσουν έναν τουλάχιστον επιθετικό για να μη μείνουν με έξι,αριθμός αρκετά μεγάλος για τα δεδομένα του Κόντε,προτάσεις υπήρξαν για να γίνει κάτι τέτοιο και για τον Βούτσινιτς από Άρσεναλ και Βαλένθια,και για τον Κουαλιαρέλα από Κάρντιφ,Τζένοα και Λάτσιο,τις οποίες και οι δυο αρνήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες,και είναι φυσικά σίγουρο ότι θα αποτελούν από εδώ και στο εξής την 4 και 5 επιλογή αντίστοιχα,η ενίσχυση λοιπόν της Γιουβέντους μεταφέρεται για την μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού,με το τρίτο αστέρι πλέον στην φανέλα.

Πιέζουν για την ανταλλαγή οι Βούτσινιτς και Γκουαρίν.




Το σίριαλ της ανταλλαγής της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στην Ιταλία ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ίντερ για τους Βούτσινιτς και Γκουαρίν,μάλλον δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι οι δυο ποδοσφαιριστές αυτή την ώρα πιέζουν για να γίνει η ανταλλαγή,από μεριάς της Γιουβέντους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θέλουν να γίνει το deal από μεριάς τώρα της Ίντερ υπάρχει κάποια διστακτικότητα για τις αντιδράσεις των οπαδών,αλλά τα Ιταλικά μέσα μιλάνε για ποσοστό γύρω στο 80% να γίνει  τελικά η ανταλλαγή,σε λιγότερο από τρεις ώρες θα το γνωρίζουμε.

Επίσημα στην Γιουβέντους ο Osvaldo.




Ο διεθνής Ιταλός επιθετικός ήταν από το πρωί της Παρασκευής στο Τορίνο, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις, πήγε στο Vinovo όπου είχε την πρώτη του γνωριμία με τον Αντόνιο Κόντε και τους νέους συμπαίκτες του και στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση των Μπιανκονέρι. Όπως αναφέρει αυτή, ο Οσβάλντο είναι δανεικός χωρίς να δοθούν χρήματα στη Σαουθάμπτον ως το τέλος της σεζόν και η οψιόν απόκτησης του το καλοκαίρι φτάνει στα 19 εκατ. ευρώ, που θα πληρωθούν σε τρεις δόσεις.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, παρουσία του Αντρέα Ανιέλι, ο Οσβάλντο παραχώρησε και την πρώτη του συνέντευξη στο κανάλι της Γιουβέντους.

Η προσφορά της Τζένοα για τον Τζιοβίνκο απορρίφθηκε.




Η προσφορά της Τζένοα για τον Sebastian Giovinco απορρίφθηκε σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα.

Η Tuttosport ισχυρίζεται ότι η Grifone υπέβαλε προσφορά για τον  δανεισμό του παίκτη προς την Γιουβέντους,μετά την απόκτησή του Dani Osvlado.

Ο Gian Piero Gasperini ήθελε τον διεθνή Ιταλό επιθετικό σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο,η ηλεκτρονική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι ιεραρχία της Γιουβέντους απέρριψε γρήγορα την προσφορά αυτή.

Οι πρωταθλητές Serie A είναι πρόθυμοι να ακούσουν προσφορές για τον Giovinco,αλλά μόνο για μία άμεση πώληση.

Συνεχίζει να επενδύει σε νεαρούς η Γιουβέντους.





Συνεχίζει να επενδύει σε νεαρούς παίκτες η Γιουβέντους καθώς έχει αποκτήσει τον γεννημένο το 1998  αμυντικό Αντρέι Τιτσιάνο,ο οποίος προέρχεται από την Carrarere. 

Πάει για μέσο η Γιουβέντους.



Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που φτάνουν από την γειτονική Ιταλία η Γιουβέντους στις τελευταίες 4 και κάτι ώρες θα προσπαθήσει να αποκτήσει κάποιον μέσο για να ενισχύσει το ρόστερ της,και αυτός δεν θα είναι ο Γκουαρίν ο οποίος σύμφωνα με αυτά που γράφουν οι Ιταλοί θα ανανεώσει κιόλας με την Ίντερ το συμβόλαιο του(τρελά πράγματα πραγματικά).

Το όνομα του μέσου που απασχολεί την Γιούβε δεν έχει διαρρεύσει αλλά όπως είπαμε σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους η μεταγραφή συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητές να πραγματοποιηθεί,ίδωμεν λοιπόν μέχρι τις 24.00 απόψε τη μας επιφυλάσσει η Γιούβε για έκπληξη.

Πρόταση για τον Quagliarella ετοιμάζει από ώρα σε ώρα η Άρσεναλ.




Σύμφωνα με τα τελευταία μεταγραφικά νέα από την Ιταλία η Άρσενάλ είναι έτοιμη να κάνει μια προσφορά για να αποκτήσει από τη Γιουβέντους τον Ιταλό επιθετικό Fabio Quagliarella.

H προσφορά θα αφορά 6μηνό δανεισμό με οψιόν αγοράς από τους Άγγλους το Καλοκαίρι του 2014.

Οι πιθανές συνθέσεις της αναμέτρησης Γιουβέντους-Ίντερ.





Η Γιουβέντους και Ίντερ θα αναμετρηθούν την Κυριακή στο Juventus stadium και ώρα 20.45 ώρα Ιταλίας(21.45 ώρα Ελλάδος).


Ας δούμε τις πιθανές ενδεκάδες μέχρι σήμερα,μη υπολογίζοντας της μεταγραφές της τελευταίας στιγμής:


Juventus (3-5-2): Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Llorente.Στον πάγκο: Rubinho, Caceres, Ogbonna, Peluso, Isla, Padoin, Marchisio, Pepe, Giovinco, Quagliarella.Προπονητής:Conte.Τιμωρημένοι:Buffon(1).



Inter (3-4-2-1): Handanovic,Campagnaro, Rolando,Jesus; Jonathan, Zanetti, Taider, Nagatomo; Alvarez, Palacio, Milito.Στον πάγκο:Carrizo, Castellazzi, Ranocchia, Kuzmanovic, Andreolli, Samuel, D'Ambrosio, Kovacic, Botta, Icardi.Προπονητής: Mazzarri.Τραυματίες:Chivu,Cambiasso.


Έναν εκ των Vucinic ή Quagliarella σύμφωνα με τα τελευταία νέα προσφέρει η Γιούβε για τον Guarin στην Ίντερ.




)
Έναν εκ των Vucinic ή Quagliarella σύμφωνα με τα τελευταία νέα θα προσφέρει για να αποκτήσει τον Guarin από την Ίντερ.

Το κόλπο γκρόσο θα προσπαθήσει να κάνει η Μεγάλη Κυρία τις τελευταίες ώρες τις χειμερινής μεταγραφικής αγοράς που λήγει στις 23.00 ώρα Ιταλίας(24.00 ώρα Ελλάδος)απόψε το βράδυ,παίρνοντας τον Κολομβιανό μέσο Fredy Guarin από την Ίντερ προσφέροντάς την έναν εκ των επιθετικών της Vucinic ή Quagliarella καθώς θέλει να απαλλαγή από έναν μετά και την απόκτηση του Osvaldo.

Μάλιστα ακούστηκε και το σενάριο να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τους δυο.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε πρώτοι.

Όχι του Βούτσινιτς σε πρόταση της Βαλένθια.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα,η Valencia έχει δοκιμάσει μέχρι αργά το βράδυ χθες να πείσει τον Mirko Vucinic να μετακομίσει στην Ισπανία. 

Ήταν τόσο σοβαρό το ενδιαφέρον τον Ισπανών να αποκτήσουν τον Μαυροβούνιο που αλλάξανε και την αρχική τους πρόταση η οποία ήταν ο δανεισμός του παίκτη με οψιόν αγοράς σε κανονική αγορά του Βούτσινιτς με ικανοποιητική προσφορά. 

Αλλά η πρόταση αμέσως σταμάτησε από τον παίκτη,ο οποίος προτίθεται να μείνει στη Γιουβέντους ή το πολύ να εξετάσει αν έρθει πρόταση της Ίντερ,σε περίπτωση που μπορεί να ανοίξουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή  με τον Guarin.

Τον νεαρό αμυντικό Yoan Severin από την Evian απέκτησε η Γιουβέντους.




Η Γιουβέντους αγόρασε έναν άλλο νεαρό Γάλλο ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα του Pogba.

 Το όνομά του είναι Yoan Severin και είναι αμυντικός γεννημένος το '97 μεγάλωσε στην νεολαία της Λυών πριν από τη μετάβαση του στην  Evian,στην οποία αγωνιζόταν μέχρι τώρα. 

Το αγόρι φτάνει στο Τορίνο με τη μορφή δανείου από το Γαλλικό σύλλογο για να τεθεί στη διάθεση του Zanchetta και του  Grosso προπονητών της Primavera.

 Εδώ είναι τα πρώτα λόγια του ως παίκτης της Γιουβέντους, που κυκλοφόρησε το Calciomercato.com:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στη Γιουβέντους,θα φτάσω στην Ιταλία την Κυριακή το βράδυ. 

Η Γιουβέντους είναι ένα από τα καλύτερα κλαμπ στον κόσμο,είμαι υπερήφανος που θα παίζω σε μια ομάδα τόσο σημαντική.

Η γνώμη σου για τον Pogba; 

Για μένα αυτό είναι ένα παράδειγμα. Είναι πραγματικά ένας πολύ καλός παίκτης και είναι ακόμα νέος, παίζει στο δικό του κλαμπ και μπορεί να με βοηθήσει, είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. 

Εμπνέομαι από τον Chiellini - προσθέτει ο Severin - είναι ένας κεντρικός αμυντικός που είναι γρήγορος και δυνατός σωματικά,και έχει και καλή τεχνική. "

Έφτασε στο Τορίνο ο Osvaldo.




Έφτασε σήμερα το πρωί στο Τορίνο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Γιουβέντους ο Ιταλό-Αργεντινός επιθετικός Pablo Daniel Osvaldo.

Αυτή την ώρα περνάει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσει και μετά θα υπογράψει το συμβόλαιο του που θα είναι διάρκειας 6 μηνών με τη μορφή δανεισμού και με οψιόν αγοράς για τον Ιούνιο του 2014.

Τα Ιταλικά μέσα σήμερα έφεραν στη δημοσιότητα και τα ακριβή ποσά της μετακίνησης αυτής,με την Γιούβεντους λοιπόν να καταβάλει στην Σαουθάμπντον όπου ανήκει ο παίκτης το ποσό των 400.000 χιλιάδων ευρώ με την οψιόν αγοράς να ορίζεται στα 18 εκατ. ευρώ και στον ποδοσφαιριστή θα καταβάλει μισθό μέχρι το τέλος της σεζόν 1,1 εκατ. ευρώ(οι Άγγλοι των πληρώνουν 3 εκατ. ευρώ τη σεζόν).



Κάρλος Παρόλα, ένα ψαλιδάκι που έμεινε στην ιστορία.

15 Ιανουαρίου 1950. Η Φιορεντίνα αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους σε ένα από τα παραδοσιακά ματς της Serie A και το ματς λήγει χωρίς σκορ, με τον κύριο υπεύθυνο για αυτό να είναι ο Σέρτζο Τσερβάτο.
Ο Ιταλός αριστερός μπακ των "βιόλα" (από το 1948 μέχρι το 1959 όταν και μετακόμισε στη Γιουβέντους) είχε την μεγάλη ευκαιρία να ξεκολλήσει την αναμέτρηση από το "μηδέν" και να δώσει τη νίκη στην ομάδα από την άσπρη βούλα όπου ήταν συνήθως αλάνθαστος, όμως αστόχησε απελπιστικά από τα 11 βήματα.
Το παράδοξο είναι πως το συγκεκριμένο συμβάν πέρασε σε εντελώς δεύτερη μοίρα από όσους βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο, αφού το ρολόι του χρόνου είχε σταματήσει για όλους στο 80ο λεπτό, δέκα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπερνάρντι.
Τι είχε συμβεί τότε; Είχε γραφτεί ιστορία, με τον κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους να επιχειρεί να προλάβει τη μπάλα προτού καταλήξει στα πόδια του επικίνδυνου Παντολφίνι από πάσα του Μάλι και να το καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο: με ψαλίδι.
Ο Παρόλα είχε κάνει το χρέος του προς την (ιταλική ποδοσφαιρική) ιστορία και τα υπόλοιπα ήταν δουλειά του Κάρλο Μπιάνκι: του φωτογράφου που απαθανάτισε εκείνη τη μαγική στιγμή σε μία μοναδική φωτογραφία η οποία με τη σειρά της έγινε το επίσημο λογότυπο της συλλογής αυτοκολλήτων της Panini "Calciatori".
"Η πτήση στον ουρανό" όπως περιέγραψε την κίνηση του Παρόλα ο Ιταλός σπίκερ της εποχής, Κοράντο Μπάνκι, μάγεψε ένα ολόκληρο έθνος και πέρασε γρήγορα τα ιταλικά σύνορα καθώς το "ψαλίδι του Parola" ("rovesciata di Parola" κατά τους Ιταλούς) κυκλοφόρησε μέσω των αυτοκολήτων της Panini σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα σε διάφορες γλώσσες.

Το ψαλίδι που στη συνείδηση των Ιταλών έχει καθιερωθεί με την ονομασία "rovesciata alla Parola"

Όπως μάλιστα είπε εύστοχα κάποτε ένας Ιταλός ιστορικός  "ο Παρόλα έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση τόσο δημοφιλή όσο η πίτσα"!
Και επειδή πίσω από μία ωραία ιστορία κρύβεται πολλές φορές μία ακόμα ακόμα πιο αναπάντεχη και εντυπωσιακή, ο αγαπημένος των τιφόζι της Γιουβέντους (φόρεσε τη φανέλα της από το 1939 μέχρι το 1954 έχοντας να επιδείξει 334 συμμετοχές και 10 γκολ) αλλά και όλων των Ιταλών, Κάρλο Καρόλα, έχει να "διηγηθεί" μία.
Ουσιαστικά η σχέση του με το περίφημο "bicycle kick" είναι καρμική καθώς από μικρό παιδί είχε ένα μεγάλο πάθος που ήταν η... bicicletta (ποδήλατο). Αυτό το πάθος είχε φροντίσει να του μεταλαμπαδεύσει ο πατέρας του λίγο πριν φύγει από τη ζωή, με τον νεαρό Παρόλα να παίρνει μάλιστα μέρος σε αγώνα ποδηλασίας κάνοντας τη διαδρομή Torino-Bardonecchia και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.
Θα μπορούσε ίσως να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι και να γινόταν ένας σπουδαίος και τρανός ποδηλάτης, ωστόσο η μοίρα, η τύχη, ή ο Θεός του ποδοσφαίρου αν προτιμάτε είχε διαφορετικά σχέδια για εκείνον ...
Οι τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά του τον ανάγκασαν να βρει δουλειά σε εργοστάσιο της Fiat για να συνεισφέρει και αυτός το μερτικό του και κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του εκεί έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με συναδέλφους του.
Για καλή του τύχη τον πρόσεξε ένας σκάουτ της Γιουβέντους (η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι που θεωρείται πλέον ταυτόσημη με την ιστορία της Γιούβε) και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα.

Γκούναρ Νόρνταλ και Κάρλο Παρόλα πριν από το παιχνίδι Γιουβέντους-Μίλαν στις 5 Φεβρουαρίου 1950

Όλα αυτά το έτος 1939, με τον 18χρονο Παρόλο να έχει μόλις ενηλικιωθεί και να ζει το παραμύθι της ζωής του, φορώντας τη φανέλα μίας εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Ιταλίας αλλά και όλης της Ευρώπης.
Και η αλήθεια είναι πως ο Παρόλα την τίμησε και με το παραπάνω. Όχι μόνο για το διάσημο ψαλίδι του το 1950 αλλά και με τα 15 συναπτά χρόνια προσφοράς του στους "μπιανκονέρι" καθώς και με το ότι ήταν ο μοναδικός Ιταλός που στις 10 Μαΐου 1946 στη Γλασκώβη πήρε μέρος στη φιλική αναμέτρηση της Μεγάλης Βρετανίας με τη Μεικτή Ευρώπης υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Παρά τη βαριά ήττα σε εκείνο το ματς για τη Μεικτή Ευρώπης (1-6) η εμφάνιση του Παρόλα άρεσε σε αρκετές βρετανικές ομάδες που, χωρίς δισταγμό, προσπάθησαν να τον αποκτήσουν, όμως ο "Ευρωπαίος Καρλέτο" όπως ήταν το παρατσούκλι που του κόλλησαν μετά από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει την γλυκιά αγκαλιά της αγαπημένης του Γιουβέντους.
Είχε μάθει άλλωστε να ζει λιτά χωρίς πολλά λεφτά: 18 λίρες το μήνα πληρωνόταν όταν εργαζόταν στη FIAT, 750 λίρες ήταν η προσφορά που είχαν κάνει οι άνθρωποι της Γιουβέντους στη μητέρα του για να τον υπογράψουν, πρόταση φυσικά στην οποία δεν θα μπορούσε με τίποτα να αρνηθεί.
Το ποδοσφαιρικό του φινάλε τον βρήκε στη Λάτσιο (1954-55) όπου αγωνίστηκε σε επτά μόλις ματς, με τη μοίρα να του παίζει πάντως ένα ακόμα παιχνίδι αρκετά χρόνια αργότερα: ωραίο όμως, όπως και εκείνη τη βραδιά της 15ης Ιανουαρίου του 1950 που δίδαξε το ψαλιδάκι στους συμπατριώτες του.

Ο Κάρλο Παρόλα βραβεύεται πριν από ένα τοπικό ντέρμπι Τορίνο-Γιουβέντους  (15 Μαρτίου 1953) με το τρόπαιο στο τραπέζι να αντιπροσωπεύει τη θρυλική κίνησή του

Βλέπετε, η τελευταία ομάδα της προπονητικής του καριέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πλην Γιουβέντους, με τον Παρόλα να βρίσκεται στο τιμόνι της από το 1974 μέχρι το 1976 και να πανηγυρίζει στην πρώτη του σεζόν στο Τορίνο το σκουντέτο, επί προεδρίας του άλλοτε συμπαίκτη του και επίσης εμβληματικής φιγούρας της "βέκια σινιόρα", Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι.
Οι τίτλοι τέλους στη ζωή του έπεσαν τον Μάρτιο του 2000 στο Τορίνο σε ηλικία 78 ετών, με τον Παρόλα όμως να έχει προλάβει πολύ νωρίτερα να γίνει ποδοσφαιρικά αθάνατος χάρη στην κίνηση που έδειξε το δρόμο στους μεταγενέστερους, γνωστή και ως "rovesciata alla Parola".
 

Παρουσίαση των ακαδημιών της Γιούβε εκτός Ιταλίας.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον μακρύ “κατάλογο” των ακαδημιών της Γιουβέντους σε Ελλάδα, Κύπρο και Σλοβενία, που λειτουργούν υπό την αιγίδα των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και εμείς από το blog μας αναδημοσιεύουμε αυτούσια αυτή την παρουσίαση.
Η αρχή έγινε από το 2009, όταν ο διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, Χρήστος Γείτονας, παρουσίασε ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της “Βέκια Σινιόρα” στο Τορίνο, το μεγαλόπνοο σχέδιο για τη συνεργασία ενός ποδοσφαιρικού κολοσσού παγκοσμίως, με ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα. Ο στόχος προφανής... Η μεταλαμπάδευση των ποδοσφαιρικών αρχών που χαρακτηρίζουν την φιλοσοφία της ιταλικής ομάδας, με έφεση στη λεπτομέρεια, σε παιδιά ηλικίας από 5-16 ετών, που παράλληλα συνδυάζουν την μόρφωσή τους σε πρότυπους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Την οργάνωση όλης αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας, ανέλαβαν να διαχειριστούν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, στις εγκαταστάσεις των οποίων στην Παλλήνη, στήθηκε το Νοέμβριο του 2009, η πρώτη Ακαδημία της Γιουβέντους εκτός Ιταλίας με αποκλειστική συνεργασία με το προπονητικό κέντρο του Βινόβο. Έκτοτε, το προπονητικό πρόγραμμα των “μπιανκονέρι” λειτουργεί με επιτυχία στον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Λεμεσό (Κύπρος) και τη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία). Την απόλυτη ευθύνη και εποπτεία του αγωνιστικού προγράμματος έχει ο Ιταλός αρχιπροπονητής, Κρίστιαν Μικόνο, του οποίου η βάση βρίσκεται στην Παλλήνη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτεται όλες τις υπόλοιπες ακαδημίες.
Η Γιουβέντους στον Πειραιά
Η ακαδημία της “Γηραιάς Κυρίας” λειτουργεί στο Διεθνές Σχολείο Πειραιά, που από το 1922 παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο, ατενίζοντας πάντα με απαιτήσεις το μέλλον. Σ' αυτό το πλαίσιο και με σεβασμό στην ιστορία του και με απόλυτη συναίσθηση των αλλαγών που συντελούνται και των αντίστοιχων προσδοκιών των παιδιών και των μαθητών, προέκυψε η συνεργασία με την ακαδημία της Γιουβέντους (www.isp.edu.gr).
Το JuventusSoccerSchool της Θεσσαλονίκης
Το Κολέγιο Ανατόλια είναι ένας ιδιωτικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που επιβλέπεται από ένα Συμβούλιο Ελλήνων και Αμερικανών Εφόρων. Στα δύο υπερσύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου των εγκαταστάσεων του, Ανατόλια, οι νεαροί λάτρεις της στρογγυλής θεάς, έχουν πλέον τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν όλα τα μυστικά του ποδοσφαίρου μέσα από το καλύτερο μοντέλο ανάπτυξης ακαδημιών ποδοσφαίρου της Ιταλίας (Υπεύθυνος: Στέλιος Καπνιάς, email:kapnias@anatolia.edu.gr, τηλ.: 2310-398290).
Η ακαδημία της Γιούβε στην Ξάνθη
Το JuventusSoccerSchool λειτουργεί στο πλαίσιο προαιρετικών δραστηριοτήτων τοπικού ιδιωτικού σχολείου αλλά και υπό την αιγίδα του νεοσύστατου Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Νεάπολη” που διοργανώνει πολλαπλές αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στην Καβάλα, την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (Υπεύθυνος: Χρήστος Κουτρουμανίδης, email.: www.neapoliclub.com, τηλ.: 2510-2320756944-764015).
Τώρα και στην Κύπρο και την Σλοβενία!
Το προπονητικό πρόγραμμα των αγοριών και κοριτσιών (ηλικίας 5-16 ετών), λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στη Λιουμπλιάνα (στο προάστιο Μπέτσιγκραντ), στο πλαίσιο του διεθνούς κρατικού σχολείου “Ντανίλε Κούμαρ” (Υπεύθυνη: Ιρένα Στεμπλάϊ, τηλ: +38615636834), που απευθύνεται σε παιδιά Σλοβένων που εργάζονται στο εξωτερικό και ξένων που δουλεύουν στην σλοβενική πρωτεύουσα. Μετά την πενταετή επιτυχημένη πορεία της στην Ελλάδα, η ακαδημία της Γιουβέντους, εδώ και λίγο καιρό “άνοιξε τα φτερά της” και στην Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα στην Λεμεσό, σε συνεργασία με τα Athletico Football Fields (Υπεύθυνος: Σωκράτους Σάββας, email: savvas@spathletico.com, τηλ.: +35 99 09 3242).


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παίκτης της Γιουβέντους ο Pablo Daniel Osvaldo.





Παίκτης της Γιουβέντους αναμένεται να γίνει στις προσεχείς ώρες ο Ιταλό-Αργεντινός επιθετικός Pablo Daniel Osvaldo,ο οποίος αγωνίζεται στην Αγγλική Σαουθάμπντον.

Η Γιουβέντους τα έχει βρεί σε όλα με τον ποδοσφαιριστή και με την ομάδα της Πρέμιερ για 6 μηνό δανεισμό με την οψιόν αγοράς να έχει οριστεί γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.


Ο Osvaldo θα μεταβεί απόψε στο Μιλάνο για να συναντηθεί με του ανθρώπους της Γιούβε που βρίσκονται εκεί και αύριο θα πάει στο Τορίνο για της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Και την περίπτωση Πάτο εξετάζουν στη Γιούβε.






Την περίπτωση του Αλεσάντρε Πάτο εξετάζουν στη Γιουβέντους, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Βραζιλία. 

Στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Γιουβέντους φαίνεται πως βρίσκεται ο Αλεσάντρε Πάτο. Σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας, οι «μπιανκονέρι» έχουν ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Κορίνθιανς για την απόκτηση του πρώην επιθετικού της Μίλαν.

Ο ιταλικός σύλλογος φέρεται να επιθυμεί τον δανεισμό του Πάτο μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Από τη μεριά τους οι διοικούντες της Κορίνθιανς τονίζουν που είναι «ανοιχτοί» στην παραχώρησή του αλλά μόνο με κανονική μεταγραφή.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο ατζέντης του Βραζιλιάνου επιθετικού, τη στιγμή που η Γιουβέντους πιέζει και για την απόκτηση του Πάμπλο Οσβάλντο από την Σαουθάμπτον.

Ο Ανιέλι ζήτησε να φτιαχτούν νόμοι και γήπεδα.

Στο ιταλικό κοινοβούλιο μίλησε την Τετάρτη ο Αντρέα Ανιέλι και ζήτησε νόμους για την κατασκευή γηπέδων για όλες τις ομάδες της Serie A.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους βρέθηκε στην ιταλική βουλή, τα έχωσε στους πολιτικούς για το γεγονός ότι στην Ιταλία αργούν χαρακτηριστικά να κάνουν την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και ζήτησε νόμους για την κατασκευή νέων γηπέδων, τονίζοντας πως αν δεν συμβεί αυτό, η Γιούβε δε θα καταφέρει να φτάσει γρήγορα στο επίπεδο που θέλει σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη.
«Η αδράνεια αυτής της χώρας και αυτού του κοινοβούλιου αφαιρεί την ανταγωνιστικότητα στο ιταλικό ποδόσφαιρο και στη Γιουβέντους, που είναι ο ηγέτης του calcio. Η θεσμική δραστηριότητα σας μπορεί να μας βοηθήσει αλλά χρειαζόμαστε σοβαρές μεταρρυθμίσεις και μάλιστα γρήγορα.
Δε θέλουμε χρηματοδότηση, εμείς άλλωστε, το ποδόσφαιρο, αντιπροσωπεύουμε το 1,6% του εθνικού ΑΕΠ. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεισφέρετε για την ανάπτυξη. Χρειάζεται ένας ενιαίος νόμος για τον αθλητισμό, χρειάζεται η μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου. Οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζονται ως εργάτες αλλά φορολογούνται σαν εταιρίες... Περιμένουμε ότι θα αντιμετωπιστούμε όπως πρέπει, με προστασία απέναντι στην παραχάραξη, όπως δηλαδή συμβαίνει στις άλλες χώρες. Αυτό που περιμένουμε βασικά από εσάς είναι ένας νόμος για τα γήπεδα γιατί η Γιουβέντους δεν μπορεί να είναι η μόνη ιταλική ομάδα με ένα γήπεδο στο επίπεδο αυτών στην Αγγλία ή στη Γερμανία. Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, το ποδόσφαιρο μας δε θα αναπτυχθεί και η Γιουβέντους θα χάσει την ανταγωνιστικότητα της στην Ευρώπη ενώ ο στόχος μας είναι η κορυφή της Ευρώπης».

Ο Βούτσινιτς παραμένει στη Γιούβε.





Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μίρκο Βούτσινιτς απέρριψε Αρσεναλ και Βαλένθια και μένει στην Γιουβέντους.
  

Τις τελευταίες μέρες ο Μαυροβούνιος επιθετικός βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο του «Juventus Stadium» με την Αρσεναλ να είναι ο πιο πιθανός προορισμός. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ όμως από την Ιταλία, ο 29χρονος είναι αυτός που χαλάει τη μεταγραφή του, αφού απέρριψε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του σε Αρσεναλ ή Βαλένθια.

Ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία νέα ο Βούτσινιτς θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή μια προσφορά από την Ίντερ.

Στα αποδυτήρια οι τιφόζι της Γιούβε.

Μετά την κορεό στις κεντρικές θύρες απέναντι από τα επίσημα, οι οπαδοί της Γιουβέντους θα… φτιάξουν και την ομάδα στα αποδυτήρια πριν το ντέρμπι με την Ιντερ!

Η Γιούβε έχει κάνει ήδη μεγάλο άνοιγμα στους οπαδούς της για το Derby d’ Italia καθώς η κορεό στις θύρες απέναντι από τα επίσημα θα είναι η έμπνευση κάποιου Γιουβεντίνου. Αυτή, δηλαδή, που επιλέχθηκε ως η καλύτερη από τις χιλιάδες ιδέες που έστειλαν οι τιφόζι στους επίσημους λογαριασμούς των Τορινέζων σε facebook και twitter.
Τώρα, πάντως, η Γιουβέντους επεφύλασσε κι άλλη έκπληξη στους οπαδούς της καθώς έγινε γνωστό ότι στον λογαριασμό της στο twitter μπορούν να στείλουν τις φράσεις που θα ήθελαν να πουν στον Αντόνιο Κόντε και τους ποδοσφαιριστές πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο για τη μάχη με την Ιντερ!

Οπως με την κορεό, έτσι και εδώ, θα επιλεγούν οι καλύτερες φράσεις και θα τοποθετηθούν στους τοίχους των αποδυτηρίων ώστε να τις βλέπουν συνεχώς οι ομάδες από τη στιγμή που θα φτάσουν στο γήπεδο, μέχρι και τη λήξη του ντέρμπι!

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Βούτσινιτς και Quagliarella φεύγουν,Osvaldo και Gabbiadini έρχονται?




Αυτή είναι η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία και μεταφέρθηκε από το Sky.

Οι είδηση λέει ότι η Γιουβέντους αποφάσισε να αλλάξει ριζικά το τμήμα της επίθεσης από την αρχή.

 Πρέπει να βρεθεί λύση πρώτα για τον Βούτσινιτς,ο οποίος έφτασε μια ανάσα από την Ίντερ την περασμένη εβδομάδα και θεωρείται ξένο σώμα καθώς και οι δυο πλευρές δεν θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους,η έκπληξη έχει να κάνει με τον Fabio Quagliarella που είναι στην αγορά και μάλιστα έχει βρεθεί και η ομάδα που θα παραχωρηθεί χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το όνομά της.

Καθοριστικός παράγοντας για την παραχώρηση του Quagliarella ήταν ο αγώνας για το Κύπελλο Ιταλίας που κατέστησε σαφές στον Κόντε,πως πίσω από τους Τέβεζ και Llorente ο  Ναπολιτάνος επιθετικός χάνει το κίνητρο του.

 Και τότε ποιος θα αντικαταστήσει τους δύο; 

Ο πρώτος είναι ο Oswald,ο οποίος έχει το κίνητρο να φτάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο,και μάλιστα τα έχει βρει σε όλα με τη Γιουβέντους με τη μορφή δανείου από την Σαουθάμπτον με 2 εκατ. ευρώ και οψιόν αγοράς για το Καλοκαίρι  στα 10 ελατ. ευρώ.

Ο δεύτερος επιθετικός που θα αποκτηθεί  είναι Manolo Gabbiadini,ο οποίος εντυπωσίασε πολύ τον Κόντε στην αναμέτρηση με Σαμπντόρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτό είναι το σενάριο που παίζει αυτήν την ώρα στην Ιταλία.

Τον Eric Maxim Choupo-Moting αναμένεται να αποκτήσει χωρίς κόστος η Γιουβέντους.



Η Γιουβέντους είναι πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή χωρίς  κόστος. 

Σύμφωνα με τη σημερινή έκδοση της «Gazzetta dello Sport»,οι Beppe Marotta και Fabio Paratici έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Eric Maxim Choupo-Moting,24 ετών,μέσος από την Μάιντς με Γερμανικό διαβατήριο.

Το συμβόλαιο του  Choupo-Moting  λήγει τον Ιούνιο του 2014 και έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί προτάσεις για την ανανέωση του,και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τη Μεγάλη Κυρία από την 1 Φεβρουαρίου.

Στο Μάιντς από το 2011, ο παίκτης έχει κάνει μέχρι τώρα 59 συμμετοχές και έχει πετύχει 15 γκολ για το πρωτάθλημα της Bundesliga. 

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα,μετά τις συμμετοχές με την Under-19 και Under-21 της Γερμανίας,ο ίδιος προτίμησε να πάει σε μεγαλύτερη επιλογή του Καμερούν,με το οποίο σε 19 συμμετοχές έχει πετύχει 9 γκολ. 

Για τον Choupo-Moting υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετούς Ευρωπαϊκούς συλλόγους,αλλά Γιουβέντους θα τον κερδίσει.

Ηγεμονικό συμβόλαιο για να ανανεώσει ο Κόντε.



Η πρόθεση της διοίκησης της Γιουβέντους είναι να κρατήσει τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της. 

Ο Ιταλός προπονητής διανύει την τρίτη του σεζόν στο Τορίνο και το πλάνο λέει πως μπορεί να παραμείνει έως το καλοκαίρι του 2018.

Το σημερινό ρεπορτάζ της «Gazzetta dello Sport» αναφέρει πως οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν ετοιμάσει την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών με τον Κόντε να κερδίζει 4 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κόντε και Πίρλο παραμένουν στη Γιούβε.

Μετά τις βραβεύσεις τους για όσα πέτυχαν στο 2013, οι Αντόνιο Κόντε και Αντρέα Πίρλο ανακοίνωσαν ότι παραμένουν στηΓιουβέντους. Για τον Κόντε οι Ιταλοί έγραψαν πριν ένα μήνα ότι πρόθεση τουΑντρέα Ανιέλι είναι να τον διατηρήσει για πολλά χρόνια στον πάγκο, όπως έγινε στηνΑγγλία με τον Φέρκιουσον.
Αυτή, όπως φαίνεται, είναι η επιθυμία και του προπονητή της Γιουβέντους καθώς στις δηλώσεις του κατά την παραλαβή του βραβείου του ως καλύτερος προπονητής του 2013 είπε: «Εδώ είναι το σπίτι μου και αισθάνομαι μια χαρά». Ο τεχνικός των«μπιανκονέρι» έκανε λόγο για ένα πλάνο που εφαρμόζεται και το οποίο θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και αφιέρωσε το βραβείο του στους παίκτες του.
Την ανανέωση του συμβολαίου του με τηΓιούβε ανακοίνωσε και ο Αντρέα Πίρλο, καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ιταλία για το 2013, λέγοντας πως θα παραμείνει στους«μπιανκονέρι» με νέο συμβόλαιο και ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που τον ψήφισαν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αρτούρο Βιντάλ, τονίζοντας ότι στη Γιουβέντουςείναι ευτυχισμένος και θα παραμείνει για πολλά χρόνια, κάτι που απέδειξε άλλωστε και με την ανανέωση του συμβολαίου του πριν λίγους μήνες.

Ανταλλαγή Gabbiadini-Quagliarella στα σκαριά;



Οι Γιουβέντους και Σαμπντόρια μπορεί σύντομα να ανταλλάξουν επιθετικούς. 

Η Σαμπντόρια έχει κάνει μια έρευνα για τον Fabio Quagliarella,προσφέροντας στη Γιουβέντους το άλλο μισό της ετικέτας του Manolo Gabbiadini,που ανήκει από κοινού με τη Γιουβέντους.

 Αυτή η προσφορά ήρθε από τους ανθρώπους της Σαμπντόρια. 

Ο πρώην της παίκτης της Μπολόνια και της Αταλάντα θα έχει τη δυνατότητα να γίνει η άφιξή του στη Juventus,να μάθει πολλά δίπλα στους Τέβεζ και Llorente,τοποθετώντας τον εαυτό του στη διάθεση της αρίθμησης και προσπαθώντας να καταλάβει όσα περισσότερα μπορεί για να είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν όταν και θα έχει πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Θα δούμε ποια θα είναι η απόφαση της Γιουβέντους σε αυτή την κατάσταση της αγοράς.

Happy Birthday Gigi!




O Gianluigi Buffon σήμερα γιορτάζει τα 36α γενέθλιά του. 

Ο νικητής των έξι τίτλων του Scudetto και ενός στην Serie B πρωτάθλημα και με τέσσερα ιταλικά Σούπερ Καπ με τη Γιουβέντους (για να μην αναφέρουμε το Παγκοσμίο Κυπέλλο του 2006),ο Buffon είναι βασικό στέλεχος των τεράστιων επιτυχιών  κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 ετών που βρίσκεται στη Γιουβέντους.
 Ο Buffon θα ήθελε φέτος να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λίγκ με την Μεγάλη Κυρία φέτος,ας αρκεστεί με το Γιουρόπα και του χρόνου για την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά.

Ο Buffon θα γιορτάσει τα γενέθλια του μαζί με τους συμπαίκτες του στο Vinovo για την Κυριακή υπάρχει το Derby της Ιταλίας. 

Όλα συνδέονται με το juve-ntinos.blogspot.com ευχόμαστε στον Gigi ότι επιθυμεί και χρόνια πολλά.

Kοντά σε Osvaldo η Γιουβέντους.




Δεν τα βρήκαν χθες Γιουβέντους και Ίντερ για τη μεταφορά του Mirko Vucinic,ωστόσο με ή χωρίς τον Fredy Guarin σε αντάλλαγμα,η συμφωνία είναι πιθανό να κλείσει μέσα στην ημέρα σήμερα,όταν ο Erick Thohir θα επικοινωνήσουμε και πάλι με τον πρόεδρο της Γιουβέντους Andrea Agnelli. 

Έτσι ο Beppe Marotta πρέπει να επιταχύνει την αντικατάσταση.Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν σήμερα το όνομα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ήταν του Sergio Floccari,αυτός όμως έκλεισε στην Σασουόλο,σήμερα όμως η «TuttoSport» θέτει την υποψηφιότητα του Pablo Daniel Osvaldo,του  Ιταλό-Αργεντινού επιθετικού της Southampton η οποία τον απέκτησε από τη Ρόμα  το περασμένο καλοκαίρι για 15.000.000 €.

Αυτή τη στιγμή ο παίκτης είναι εκτός ομάδας  για 15 ημέρες για πειθαρχικούς λόγους(έπαιξε ξύλο με συμπαίκτη του στην προπόνηση στην),ο Osvaldo δεν έχει βρει μέχρι στιγμής τα πατήματα του στην Premier League και μια διαφαινόμενη επιστροφή στην Ιταλία δεν θα τον χαλούσε..

 Τις τελευταίες ημέρες,ο Osvaldo έχει επίσης συνδεθεί με την Ίντερ,αλλά αν πραγματικά ο Βούτσινιτς υπογράψει σήμερα στην Ίντερ,μέσα σε λίγες ώρες η Γιουβέντους θα λάβει τον Ιταλό-Αργεντινό με τη μορφή δανείου με οψιόν αγοράς για το Καλοκαίρι.

Conte:Ευχαριστώ τους παίκτες μου.




O Antonio Conte απέτισε φόρο τιμής στους παίκτες του στη Γιουβέντους,αφού ο ίδιος πήρε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

Ο 44χρονός Ιταλός προπονητής ήταν χθες το βράδυ στο Gran Gala del Calcio και αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Coach στη Serie A για τη σεζόν 2012-13,για να διατηρήσει το τρόπαιο που πήρε πριν από 12 μήνες.

"Το πιστώνω και ευχαριστώ σε όσους έχω την τύχη να προπονώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών,"σχολίασε ο Conte στην ομιλία αποδοχής του βραβείου.

«Είναι μια πραγματική ευχαρίστηση να εργάζομαι μαζί τους,είναι μεγάλη ποδοσφαιριστές και μεγάλοι άνθρωποι.

«Καταφέραμε να κερδίσουμε αμέσως το πρωτάθλημα τον πρώτο χρόνο,και στη συνέχεια ακολούθησε και το δεύτερο κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν.Τώρα επίσης προσπαθούμε να κερδίσουμε το τρίτο συνεχόμενο.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο,καθώς η Ρόμα και Νάπολη είναι δύο εξαιρετικές ομάδες και θα μας δυσκολέψουν. 

Αλλά έχουμε την επιθυμία,την αποφασιστικότητα και τη θέληση για να τα καταφέρουμε."

Vidal:Πρέπει να δουλέψουμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο.




Ο Arturo Vidal επανέλαβε τη δέσμευσή του για την Γιουβέντους, όπως ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ομάδα πρέπει να εξακολουθούν να δουλεύει σκληρά για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου.

Η Γιουβέντους οδηγεί την κούρσα στον βαθμολογικό πίνακα με έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο μετά από 21 αγωνιστικές.

Χθες το βράδυ ο Χιλιανός μέσος παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου μέσου στο Gran Gala del Calcio που έγινε στο Μιλάνο.

"Ναι, είναι αλήθεια ότι πέρυσι ήμουν ο πρώτος σκόρερ της Γιουβέντους,"

Θεωρείς ότι αυτό το επίτευγμα ήταν αυτό που σου έδωσε το βραβείο?

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω σκοράρει 10 γκολ,ήταν σημαντικό για την ομάδα,είμαι ευγνώμων στους συμπαίκτες μου,επειδή με βοήθησαν τόσο πολύ να σκοράρω τόσα γκολ.

«Πόσο σημαντικοί είναι η ανταγωνιστικότητα στο γήπεδο; 

Είναι τα πάντα.Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε κερδίσει δύο τίτλους στη Serie A και τώρα είμαστε πιο κοντά σε ένα τρίτο.

"Είμαστε φαβορί; 

Όχι, όχι, πρέπει να εργαστούμε σκληρά.

«Θα μείνεις στο Τορίνο; 

Ναι, σίγουρα."

Σάρωσε τα βραβεία η Γιουβέντους.





Οι κορυφαίοι του calcio για το 2013 βραβεύθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, με ανακοινώσεις παραμονής για τη Γιουβέντους.

Στο Gala που έγινε στο Μιλάνο για τους κορυφαίους της χρονιάς που πέρασε βρέθηκαν ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες από όλες τις ομάδες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών και τις βραβεύσεις. Αυτές άρχισαν από την καλύτερη γυναίκα για το 2013 που ήταν η Μελανία Γκαμπιαντίνι (αδερφή του Μανόλο της Σαμπντόρια) και από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Serie B, με τον Ντομένικο Μπεράρντι να αναδεικνύεται πρώτος, ενώ κορυφαίος διαιτητής για το 2013 ψηφίστηκε ο Ριτσόλι.
Από εκεί και πέρα, άρχισαν τα... πιο σημαντικά, με τους Ιταλούς να επιλέγουν τους 11 καλύτερους σε σύστημα 4-3-3.
Καλύτερος τερματοφύλακας για το 2013 ψηφίστηκε ο Χαντάνοβιτς (2ος ο Μπουφόν, 3ος ο Μαρκέτι), καλύτερο δεξί μπακ ο Μάτζιο (2ος ο Ζούνιγκα, 3ος ο Λιχτστάινερ), καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί οι Μπαρτσάλι και Κιελίνι (ακολούθησαν οι Μπονούτσι, Μαρκίνιος, Ογκμπόνα και Αστόρι), καλύτερο αριστερό μπακ ο Ντε Σίλιο (2ος ο Πασκουάλ, 3ος ο Λούλιτς), οργανωτής στο κέντρο ο Πίρλο (2ος ο Ντιαμάντι, 3ος ο Ντε Ρόσι) και δίπλα του οι Βιντάλ και Μπόρχα Βαλέρο (ακολούθησαν οι Πογκμπά, Μαρκίζιο, Χάμσικ, Κουαδράδο) ενώ η επιθετική τριάδα αποτελείται από τους Καβάνι, Ντι Νατάλε και Μπαλοτέλι (ακολούθησαν οι Κλόζε, Ελ Σαραουί, Βούτσινιτς, Παλάσιο, Τότι και Γιόβετιτς).
Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε ο Αντόνιο Κόντε και καλύτερη ομάδα η Γιουβέντους ενώ συνολικά καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2013 αναδείχθηκε ο Αντρέα Πίρλο!
Ανακοίνωσαν παραμονή Κόντε, Βιντάλ, Πίρλο
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ο Κόντε ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει για χρόνια στη Γιουβέντους λέγοντας πως «εδώ είναι το σπίτι μου και αισθάνομαι υπέροχα», τόνισε ότι το πλάνο που υπάρχει αποδίδει και θα συνεχιστεί με καλύτερα αποτελέσματα και με αυτό εννοούσε την Ευρώπη, ζητώντας και υπομονή από τους οπαδούς καθώς «όλοι ξέρουμε την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία αυτή τη στιγμή και αυτό επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, δεν είναι μια εύκολη περίοδος για τις ιταλικές ομάδες στην Ευρώπη». Όσο για το βραβείο του καλύτερου προπονητή, είπε ότι «το αφιερώνω στους παίκτες μου γιατί είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και ακόμη σπουδαιότεροι άντρες».
Ο Βιντάλ, που ούτως ή άλλως ανανέωσε το συμβόλαιο του πριν λίγους μήνες, είπε για ακόμη μία φορά ότι είναι ευτυχισμένος στους Μπιανκονέρι και το Τορίνο και ξεκαθάρισε ότι δε θέλει μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομα του ενώ την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Γιούβε ανακοίνωσε και ο Πίρλο: «Μετράει πάρα πολύ το γεγονός ότι αυτό το βραβείο μου το δίνουν οι συνάδελφοι μου όλων των ομάδων. Θα ανανεώσω το συμβόλαιο με τη Γιουβέντους».
Ανιέλι: «Γήπεδα για όλους»
Στην εκδήλωση ήταν και ο Αντρέα Ανιέλι, που παρέλαβε το βραβείο για την ανάδειξη της Γιουβέντους σε καλύτερη ομάδα του 2013 και στις δηλώσεις του, πέρα από όσα είπε για τον Κόντε και την ομάδα, εστίασε στο πόσο σημαντικό είναι για το ιταλικό ποδόσφαιρο να καταφέρουν να αποκτήσουν και οι άλλες ομάδες τα δικά τους γήπεδα.
«Το θέμα των γηπέδων είναι πολύ σημαντικό και το έχω ξαναπεί. Το Juventus Stadium δε θα πρέπει να μείνει μόνο του στο calcio. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Τζιανκάρλο Αμπέτε, με τον πρόεδρο της Lega Μαουρίτσιο Μπερέτα, όπως και με τον Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο δικός μου στόχος είναι να έρθει η μέρα που κάθε ομάδα της Serie A θα έχει το δικό της γήπεδο. Το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξαναγίνει το Νο1 στην Ευρώπη».
Οσο για τις σχέσεις με την Ιντερ, μετά από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα με το θέμα Γκουαρίν-Βούτσινιτς, είπε: «Ο Τοχίρ έχει το κινητό μου οπότε αν τηλεφωνήσει θα του απαντήσω. Μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Λοτίτο της Λάτσιο ότι πάντα απαντάω καθώς είναι αυτός που τηλεφωνεί τις πιο περίεργες ώρες».