JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κιελίνι για πάντα στη Γιούβε, αλλά μετά το Μουντιάλ.

Το όνειρο του Τζόρτζιο Κιελίνι να παραμείνει στη Γιουβέντους ως το τέλος της καριέρας του θα πραγματοποιηθεί αφού πάει για ανανέωση συμβολαίου.

Ο Κιελίνι βρίσκεται στο Τορίνο από το καλοκαίρι του 2005 και έχει πει πολλές φορές ότι επιθυμία του να φοράει την φανέλα των «μπιανκονέρι» ως το τέλος της καριέρας του. Αυτή είναι η επιθυμία και της Γιουβέντους οπότε οι δύο πλευρές έχουν ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση για την επέκταση του συμβολαίου ως το 2017.

Το θέμα, λογικά, θα κλείσει μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Ιταλίας στο Μουντιάλ αφού ο διεθνής αμυντικός είναι με την εθνική ομάδα πλέον αλλά τόσο από το δικό του περιβάλλον όσο και από αυτό των «μπιανκονέρι» προκύπτει σιγουριά ότι οι συζητήσεις θα έχουν αίσιο τέλος.

Πηγή: Tifosi.gr

Για συμφωνία Γιούβε και Μοράτα κανείς λόγο ο τύπος σε Ιταλία και Ισπανία.

Ο Αλβάρο Μοράτα συμφώνησε με τη Γιουβέντους πως αναφέρουν ιστοσελίδες σε Ισπανία και Ιταλία και πλέον μένει να τα βρει η «Κυρία» και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο όρος της επαναγοράς βασικό «αγκάθι» για τη συμφωνία.

 Η Γιουβέντους έχει αποφασίσει να κινηθεί για δύο επιθετικούς στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Μοράτα. Πλέον, σύμφωνα με την AS, συμφώνησε σε όλα με τους μπιανκονέρι, γεγονός που ρίχνει πλέον το μπαλάκι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μερένγκες θέλουν να διατηρήσουν οψιόν επαναγοράς με συγκεκριμένο ποσό, όπως έκαναν για παράδειγμα και με τον Καρβαχάλ.

 Όπως αναφέρει το Sky Italia, στις αρχές της εβδομάδας οι διοικούντες των δύο συλλόγων θα συναντηθούν στο Τορίνο με αφορμή το Unesco Cup και είναι πολύ πιθανόν εκεί να γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις.

Συνάντηση Μαρότα-Φελίσεβιτς για Σάντσες.

Συνάντηση με τον μάνατζερ του Αλέξις Σάντσες θα έχει τα επόμενα 24ωρα ο Μπέπε Μαρότα.
Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες το ενδιαφέρον για τον Χιλιανό άσσο της Μπαρτσελόνα και σύντομα το θέμα θα ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό αν όχι εντελώς. Ο Σάντσες έχει ήδη μιλήσει με τους Τορινέζους και έχει πει το «ναι» για να φορέσει την φανέλα τους, αρκεί όμως να υπάρξει συμφωνία και με τηνΜπαρτσελόνα.

Μια συμφωνία που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη καθώς η Γιουβέντους δείχνει διατεθειμένη να προσφέρει 15 εκατ. ευρώ ενώ οι Καταλανοί θέλουν 25. Η λογική, με βάση το τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, λέει ότι οι δύο ομάδες μπορεί να τα βρουν στα 20 κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά από την Βαρκελώνη λένε ότι δεν θα κάνουν πίσω και αν δεν ανέβει στα 25 η Γιουβέντους θα ζητήσουν 15 και τον Φερνάντο Γιορέντε.

Σε μια προσπάθεια να… δέσει τον παίκτη ώστε να μπορεί στη συνέχεια να πιέσει τους «μπλαουγκράνα» για να ρίξουν τις απαιτήσεις τους, ο Μαρότα θα έχει συνάντηση σε λίγες μέρες με τον Φερνάντο Φελίσεβιτς, μάνατζερ του Σάντσες αλλά και του Αρτούρο Βιντάλ. Μια συνάντηση στην οποία η Γιουβέντους θα επιχειρήσει να πάρει το οριστικό «ναι» τουΑλέξις, παίρνοντας έτσι και θέση ισχύος στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: Tifosi.gr

Εκτός ο Llorente από τους 23 της Ισπανίας για το Μουντιάλ.




Ο επιθετικός της Γιουβέντους Fernando Llorente έχει μείνει έξω από τους 23 ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο σκόρερ της Γιουβέντους ο οποίος εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν στη Serie A,δεν θα ταξιδέψει  στη Βραζιλία.

Αντ 'αυτού,ο προπονητής της Ισπανίας Vicente Del Bosque έχει επιλέξει για την επίθεση τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης Diego Costa,παρότι αυτός δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

50 εκ. Ευρώ και έμψυχα ανταλλάγματα δίνει η Ρεάλ για Βιντάλ.

Έτοιμη να προσφέρει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ καθώς κι έμψυχα ανταλλάγματα στην Γιουβέντους για τον Αρτούρο Βιδάλ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Χιλιανός διεθνής μέσος αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Γιουβέντους και έναν απ' τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στη θέση του, δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του έχει συνδεθεί με την «βασίλισσα» με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει παραδεχτεί ότι ο Βιδάλ είναι στην λίστα του. Το Σάββατο η Tuttosport στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το ποσό των 50 εκατ. ευρώ και ως έμψυχα ανταλλάγματα έναν ή δύο από τους Μαρσέλο, Φάμπιο Κοεντράο, και Μοράτα.
Δύσκολα να παραχωρηθεί ο Χιλιανός καθώς ο Μαρότα λέει σε κάθε περίπτωση πως η Γιούβε δεν πρόκειται να πουλήσει παίκτες της πρώτης γραμμής ωστόσο αν η πρόταση ισχύει δεν αποκλείεται η Γιουβέντους να το σκεφτεί και να ανάψει τελικά το πράσινο φως για την παραχώρηση του Αρτούρο Βιδάλ. 

Τρία χρόνια ακριβώς ο Κόντε στο τιμόνι της Γιούβε.


Έχουν περάσει ακριβώς τρία χρόνια από τότε που ο Αντόνιο Κόντε ανέλαβε επίσημα ως προπονητής το τιμόνι της αγαπημένης του Γιουβέντους: ο σύλλογος τον επαινεί και τον συγχαίρει μέσα απο την επίσημη σελίδα της και το προφίλ στο twitter.



Γιουβέντους-Κόντε 2011-2014. "Έχουν περάσει ακριβώς τρία χρόνια από τότε που ο Κόντε ανέλαβε επίσημα ως προπονητής το τιμόνι της Γιουβέντους. Ήταν 31 Μαΐου, του 2011. Από εκείνη την ημέρα και μετά, ως προπονητής της Γιουβέντους χάρισε στους οπαδούς μας τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Η εταιρεία γιορτάζει με ένα «post» στο twitter: "OnThisDay"

"Μια μέρα σαν σήμερα, το 2011, έγινε προπονητής της Γιουβέντους ο Αντόνιο Κόντε. Σε τρία χρόνια έχει ξαναγραφεί η ιστορία της Γιούβε.".

Καλύτερος νέος στη Serie A ο Ντομένικο Μπεράρντι

Αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στην Ιταλία φέτος. Με 16 γκολ σε 29 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά στη Σέριε Α και μόλις στα 19 του χρόνια, o Ντομένικο Μπεράρντι της Σασουόλο, στην οποία αναμένεται να μείνει ακόμη ένα χρόνο, έδειξε σε όλο τον κόσμο το ταλέντο του και τώρα ήρθε η ώρα της αναγνώρισης.

Οπως ανακοινώθηκε χθες Παρασκευή, ο σύνδεσμος των Ιταλών προπονητών ψήφισε τον Μπεράρντι ως καλύτερο νέο παίκτη της σεζόν και θα παραλάβει το βραβείο του σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 3 ή 5 Ιουνίου.

ΝΤΟΜΕΝΙΚΟ ΜΠΕΡΑΡΝΤΙ

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Μπεράρντι, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο στη Σασουόλο καθώς αυτή η λύση προκρίνεται ως καλύτερη από τον ίδιο, την Σασουόλο και τη Γιουβέντους, η οποία ουσιαστικά είναι και αυτή που κρίνει το μέλλον του.

Πηγή: Tifosi.gr


Πογκμπά: "Ο Αντρέα είναι ο ήρωας μου"

Ο Πολ Πογκμπά ετοιμάζεται για το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του στα γήπεδα της Βραζιλίας με τους Τρικολόρ, έχοντας μάθει αρκετά πράγματα ως τώρα από τον άνθρωπο που τον θεωρεί… ήρωά του! Ο νεαρός Γάλλος έχει αναφερθεί αρκετές φορές στα πόσα πολλά μαθαίνει καθημερινά στη Γιουβέντους πως έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και μίλησε ξανά για αυτό και ειδικά για τον Αντρέα Πίρλο, λέγοντας πως είναι ο ήρωας του!

«Ο Αντρέα είναι ο ήρωας μου σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο. Είναι πραγματικά σπουδαίος παίκτης, δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι θέλω πάρα πολύ να του μοιάσω. Είναι το παράδειγμα για μένα» είπε ο Πογκμπά, ο οποίος κλήθηκε να επιλέξει και την καλύτερη στιγμή της ως τώρα καριέρας του, λέγοντας: «Δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησα με την Γιουβέντους και το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων που πήρα με την εθνική Γαλλία, όπου βγήκα και MVP». Σε ό,τι αφορά την χειρότερη στιγμή του μέχρι τώρα, πάντως, ο Πογκμπά δεν δυσκολεύτηκε να επιλέξει. «Η εμπειρία μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ότι χειρότερο. Μπορεί να είναι ένας σπουδαίος σύλλογος αλλά δεν ένιωσα ότι με σέβονταν εκεί, σε αντίθεση με την Γιούβε που όλοι μου φέρθηκαν άψογα».

Πηγή: Tuttosport.com

Pereyra και Guarin θέλει να φέρει στη Juve ο Μαρότα.

Το έργο του Beppe Marotta και του Fabio Paratici, είναι σε πλήρεις εξέλιξει έτσι ώστε να καταφέρουν το συντομότερο δυνατό να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Juve, οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις. Μεταξύ τηλεφωνικών κλήσεων και ταξίδιων, συναντήσεις και ραντεβού, η δραστηριότητα των Bianconeri συνεχίζει με αμείωτη ένταση. Στην Ιταλία, δύο, πάνω από όλα, είναι οι παίκτες για τους οποίους ψάχνει να κλείσει γρήγορα: ο ένας είναι ο Roberto Pereyra της Ουντινέζε και ο άλλος ο Fredy Guarin της Ίντερ. Για να μειώσει την τιμή του πρώτου, που η Ουντινέζε ζητάει € 15.000.000, ο Marota θα βάλει στις διαπραγματεύσεις τον Simone Zaza που φέτος πέτυχε 9 γκολ με τη Σασουόλο.

Οι άνθρωποι της Juve για τον Guarin είναι διατεθειμένοι να δώσουν μέχρι και δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ ποσό που ζητάει η Inter για παραχώρηση του Κολομβιανού μέσου, μετά το φιάσκο με την ανταλλαγή των Vucinic και Guarin τον Ιανουάριο η Juventus θέλει να κλείσει το θέμα με αίσιο τρόπο. Βόλφσμπουργκ, Ρόμα και Τότεναμ, έχουν επίσης στη λίστα τους τον Fredy Guarin.

Πηγή: Tuttosport.com

Τους 11 για το σημερινό φιλικό με το ΕΙΡΕ αποκάλυψε ο Πραντέλι.



Ο Τσέζαρε Πραντέλι αποκάλυψε ποιοί παίκτες θα ξεκινήσουν βασικοί για την Ιταλία κόντρα στην Ιρλανδία ενώ δήλωσε πως την Κυριακή θα ανακοινώσει τους 23 που θα πάρει μαζί του στη Βραζιλία.


Ημέρα... αποκαλύψεων ήταν η Παρασκευή (30/5) για την Εθνική Ιταλίας, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τσέζαρε Πραντέλι να κάνει γνωστά τα ονόματα των 11 παικτών που θα είναι βασικοί κόντρα στην Ιρλανδία στο διεθνές φιλικό του Σαββάτου που θα διεξαχθεί στο "Κρέιβεν Κότατζ" του Λονδίνου.
Ο Σίριγκου θα είναι κάτω από την εστία, τετράδα στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Νταρμιάν, Παλέτα, Μπονούτσι και Ντε Σίλιο, στη μεσαία γραμμή οι Μοντολίβο, Τιάγκο Μότα, Μαρκίζιο, ενώ ο Βεράτι θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο που αποτελείται από τους Τζουζέπε Ρόσι και Τσίρο Ιμόμπιλε.
Σημειώνεται πως η αναμέτρηση απέναντι στο ΕΙΡΕ του Μάρτιν Ο'Νιλ θα παίξει σημαντικότατο ρόλο όσον αφορά στις επιλογές του Ιταλού εκλέκτορα για τον τελικό καταρτισμό της αποστολής που θα ταξιδέψει σε λίγες ημέρες από τώρα στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
"Τη λίστα με τους 23 παίκτες για το Μουντιάλ θα τη δώσουμε το βράδυ της Κυριακής, μετά την προπόνηση, κατά την επιστροφή μας από το Λονδίνο. Θα είναι δύσκολο να πω σε κάποιον ότι είναι εκτός και πρέπει να επιστρέψει σπίτι" είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σκουάντρα Ατζούρα.

Κόντε: "Δύσκολα τα Champions League η Γιούβε του χρόνου"

Σίγουρος ότι είναι αβάσιμες οι προσδοκίες όσων πιστεύουν ότι η Γιουβέντους μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν, δήλωσε ο προπονητής της Αντόνιο Κόντε.

«Δε σκοπεύω να κοροϊδέψω κανέναν μιλώντας για Τσάμπιονς Λιγκ. Σέβομαι τους οπαδούς. Αν με ρωτήσετε για το κατά πόσο η Γιουβέντους μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο κάποια στιγμή στο μέλλον, η απάντηση θα είναι ναι. Αν όμως ρωτάτε για την τωρινή Γιουβέντους, φοβάμαι ότι θα πρέπει να πω όχι», σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η Γιούβε πλέον δεν έχει μόνο έναν Κιελίνι αλλά δυο!

Στη Γιουβέντους οι Κιελίνι διπλασιάζονται. Μετά τον Τζόρτζο τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε στο Βινόβο ο δίδυμος αδελφός του κεντρικού αμυντικού της «Κυρίας» ο Κλαούντιο Κιελίνι.

Μέχρι πριν λίγο καιρό νέος και πολλά υποσχόμενος ατζέντης ΦΙΦΑ (μεταξύ άλλων διαπραγματευόταν τα συμφέροντα των ΚαμπορέζεΜπελόμοΣπινατσόλαΜπελτράμε) ο έτερος Κιελίνι εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα αποτελεί μέλος του συλλόγου των «μπιανκονέρι». Το ντεμπούτο του ως διοικητικό στέλεχος το πραγματοποίησε εφτά ημέρες πριν επ’ ευκαιρίας του WyScout Forum στοΜιλάνο, ένα διεθνές συνέδριο επί των μεταγραφικών.

Συνάντησε ακολούθως και τα νεαρά ταλέντα της ομάδας Πριμαβέρα, αρχίζοντας έτσι να έρχεται σε επαφή με τον ρόλο που θα αναλάβει επίσημα από την αρχή του καλοκαιριού. Ο Κιελίνι, στην πραγματικότητα θα χρησιμεύσει ως το δεξί χέρι του Φεντερίκο Κερουμπίνι: μαζί θα ασχολούνται με την διαλογή των νέων ταλέντων της «Κυρίας», τα οποία είναι διάσπαρτα σε Ιταλία και Ευρώπη. Θα ασχολούνται δηλαδή με τη διαχείριση των νέων, οι οποίοι είναι ιδιοκτησίας της Γιούβε.

Η τελευταία για την ακρίβεια ελέγχει περίπου 70 νέους παίκτες σε Ιταλία και στο εξωτερικό. Οι δυο τους δηλαδή είναι ένα σχήμα πολύτιμο και σημαντικό στο διοικητικό οργανόγραμμα κάθε μεγάλου συλλόγου. Άνθρωποι εμπιστοσύνης, στους οποίους ανατίθενται ιδιαίτερα ευαίσθητες επιχειρήσεις προς την έξοδο καθώς και η επιλογή του προορισμού αναφορικά σε παίκτες ώστε αυτοί να ωριμάσουν ποδοσφαιρικά μακριά από το Βινόβο. Ο Μαρότα και ο Παράτιτσι έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στον Κιελίνι, ο οποίος θα εγκαταλείψει τον ρόλο του μάνατζερ για να περάσει στην άλλη πλευρά.

Πηγή: Tifosi.gr

Δυο αποχωρούν σίγουρα από τη Γιούβε.

Ετοιμες είναι οι βαλίτσες των Μίρκο Βούτσινιτς και Φάμπιο Κουαλιαρέλα καθώς αποχωρούν από την Γιουβέντους και ενδέχεται να τους ακολουθήσει και ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο.
Μπορεί ο Αντρέα Ανιέλι να μην δεσμεύθηκε απέναντι στον Αντόνιο Κόντε ότι θα γίνουν από φέτος όλα όσα θέλει αλλά ότι θα αλλάξουν αρκετά στους «μπιανκονέρι» είναι σίγουρο. Ειδικά στην επίθεση όπου τα πράγματα δείχνουν πλέον ξεκάθαρα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αυτούς που θα φύγουν.
Οι Βούτσινιτς και Κουαλιαρέλα έχουν ήδη πάρει το μήνυμα ότι δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν και αρχίζουν πλέον να εξετάζουν προτάσεις από άλλες ομάδες, με τον Κουαλιαρέλα να έχει αρκετούς θαυμαστές σε Αγγλία και Ιταλία (ΛάτσιοΣαμπντόρια).
Οσο για τον Βούτσινιτς, που τον Ιανουάριο βρέθηκε μια ανάσα από την Ιντερ αφού φαινόταν ότι θα προχωρούσε η ανταλλαγή του με τον Φρέντι Γκουαρίν, έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να παραμείνει στην Ιταλία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να ξαναπαίξει το όνομα του για τους «νερατζούρι».

Από εκεί και πέρα, είναι άγνωστο προς το παρόν τι ακριβώς θα γίνει με τον Τζοβίνκο. Το συμβόλαιο του μικρόσωμου επιθετικού λήγει το καλοκαίρι του 2015 και στο Τορίνο δεν έχουν αποφασίσει ακόμη στο 100% τι θα κάνουν με την περίπτωση του. Οι πιθανότητες αυτή την στιγμή είναι υπέρ της αποχώρησης και αυτές οι πιθανότητες θα γίνουν βεβαιότητα αν ο Τζοβίνκο δεν υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους όρους που θέλουν οι «μπιανκονέρι». Αυτό, μάλλον δεν ακούγεται καλό για τον Τζοβίνκο

Οσο για τον Πάμπλο Οσβάλντο, η απόφαση που έχει παρθεί είναι ότι δεν θα δοθούν στην Σαουθάμπτον τα λεφτά για να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή αλλά δεν αποκλείεται να γίνει πρόταση για νέο δανεισμό για ακόμη ένα χρόνο καθώς ο Κόντε πιστεύει ότι αν δουλέψει μαζί του από την αρχή της προετοιμασίας, ο διεθνής φορ θα δείξει το πραγματικό πρόσωπο του.
Οπως και να έχει, το θέμα Οσβάλντο, όπως και του Τζιοβίνκο ενδεχομένως, θα κριθεί από το τι θα γίνει σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Η Γιουβέντους θέλει τον Αλβάρο Μοράτα της Ρεάλ αλλά ακόμη, όπως λέει και ο Τζον Ελκαν, είναι νωρίς για να κλείσουν όλες οι μεταγραφές. Υπάρχει και ένα Μουντιάλ μπροστά μας…

Πηγή: Tifosi.gr

Γιούβε και Ρεάλ θα μιλήσουν για Μοράτα στις 2 Ιουνίου.

Στις 2 Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, Γιουβέντους και Ρεάλ Μ. θα συμφωνήσουν για τον Αλβάρο Μοράτα.
Οι Μπιανκονέρι θα κρατήσουν τους Τέβες και Γιορέντε για την επίθεση και από εκεί και πέρα θα φύγουν οι Βούτσινιτς, Κουαλιαρέλα, Οσβάλντο και κατά πιθανότητα και ο Τζιοβίνκο, κάνοντας αναγκαία την απόκτηση τουλάχιστον δύο επιθετικών. Ο ένας ενδέχεται να είναι Ιταλός (Γκαμπιαντίνι), ο άλλος παίζει σοβαρά να είναι ο Μοράτα. Η Γιουβέντους έχει ενημερώσει την Ρεάλ για το ενδιαφέρον, ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει ότι γίνονται συζητήσεις και την προσεχή Δευτέρα οι διοικήσεις των δύο ομάδων πιστεύουν ότι το θέμα μπορεί να κλείσει.
Στο Juventus Stadium, στις 2 Ιουνίου, θα γίνει το φιλικό ανάμεσα στους θρύλους των δύο ομάδων (ρεβάνς του περσινού 2-1 στη Μαδρίτη) και οι Αντρέα Ανιέλι, Μπέπε Μαρότα και Φλορεντίνο Πέρεθ θα συζητήσουν για τον Μοράτα, με τις προβλέψεις των Ιταλών να είναι ότι η συμφωνία θα προβλέπει δανεισμό με οψιόν αγοράς για τη Γιούβε. Με δεδομένο, πάντως, ότι η Ρεάλ δεν θέλει να χάσει εντελώς τον 21χρονο επιθετικό, είναι αρκετά πιθανό στη συμφωνία να προβλέπεται και οψιόν για να τον αποκτήσει ξανά η Ρεάλ στο μέλλον δίνοντας μεγαλύτερο ποσό.
Πρόταση σε Κόμαν
Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους έχει κάνει πρόταση στον 18χρονο μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Κίνγκλεϊ Κόμαν. Ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στη Ligue 1 μένει ελεύθερος, του έχει κάνει πρόταση ανανέωσης η Παρί αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα παραμείνει στο Παρίσι ή θα ντυθεί Μπιανκονέρο.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ανιέλι και Πέρεζ σε κοινή συνέντευξη τύπου για το UNESCO CUP.

Andrea Agnelli, ο πρόεδρος της Γιουβέντους, και Florentino Perez πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσίασαν σήμερα το UNESCO Cup 2014, το γεγονός που θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο Juventus Stadium ένας αγώνας από τους θρύλους των δύο ομάδων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της «UNESCO. Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο ιδιοκτήτης της Ρεάλ, σχολιάσε σχετικά με την νίκη του τρίτο συνεχόμενο Scudetto για την Γιουβέντους: 

«Συγχαρητήρια στην Γιουβέντους για τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλο του πρωταθλήματος. Συγχαίρω τον πρόεδρο Agnelli - είπε ο Perez - και όλη την οικογένεια της Γιουβέντους που έφτασαν στην κατάκτηση του Scudetto, το τρίτο κατά σειρά. Τα συγχαρητήριά μου. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ για μια εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους φίλους της Γιουβέντους. Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης συμβολίζουν την κορυφή του αθλήματος. Στη Γιουβέντους θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για τα έργα τους με την UNESCO. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για την Αφρική σε μια ευκαιρία που θα είναι και γιορτή του ποδοσφαίρου »

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Andrea Agnelli, ο οποίος εξηγεί ποιοί είναι οι κοινοί στόχοι της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης με την διοργάνωση του UNESCO Cup 2014: "Πρώτα απ 'όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Πέρες που είναι εδώ μαζί μας σήμερα. Είναι μια παρουσία που υπογραμμίζει τη σημασία αυτού του παιχνιδιού και θα ήθελα να ευχαριστήσω και κ. Eric Falt, αναπληρωτή διευθυντή της UNESCO, με την οποία έχουμε ξεκινήσει πρόσφατα μια γόνιμη συνεργασία. Νομίζω ότι για να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Πέρες και η Ρεάλ Μαδρίτης να είναι εδώ σήμερα, είναι το ελάχιστο, γιατί χάρη σε αυτούς τα παιχνίδια είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες μας, όταν πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μας ρώτησε αν θέλαμε να πάμε το παιχνίδι το Corazon Classic Match στο Santiago Bernabeu. Ήταν από εκεί που ξεκίνησε το έργο της Legends ομάδας της Γιουβέντους που μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν οι περισσότεροι από τους πρώην παίκτες της Γιουβέντους, που είναι εκείνοι που γράφουν πραγματικά την ιστορία της ομάδας μας, αλλά και η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και άλλες ομάδες. Από την πρωτοβουλία αυτή, έχουμε αναπτύξει επίσης μια άλλη περιοχή του γηπέδου, το οποίο είναι ίσως ένα από τα πιο αναγνωρισμένου κύρους, Γιουβέντους Legends, που είναι ο μόνος χώρος που μπορείτε να αγοράσετε ένα εισητήριο για ιερό σκοπό, όπου έχουν πρόσβαση σε μύθους μας. Ευχαριστώ όσους είναι εδώ, Gianluca Pessotto, Pavel Nedved, Fernando Hierro, Emilio Butragueño και Edgar Davids, ο οποίος στη συνέχεια δίνει ζωή σε αυτό το παιχνίδι".

Στη συνέχεια μίλησε για την κατάκτηση του τρίτου σερί Scudetto από τη Γιούβε: "Εμείς θα βάλουμε τα τρία αστέρια στη φανέλα - είπε ο Agnelli - όταν κάποιοι δεν  μπορούν να αντέξουν οικονομικά και δεν έχουν βάλει ακόμα το δεύτερο. Απλά να επισημάνω τη διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους. Το τρίτο αστέρι εκεί θα είναι: γιατί έχουμε κατακτήση 32 Scudetto, παρόλο που ο υπόλογισμός της ομοσπονδίας, λέει ότι αυτό είναι το 30 Scudetto μας. Ο τρίτος τίτλος στη σειρά.; Έχουμε γράψει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της Γιουβέντους και η πίστωση πηγαίνει στον κ. Conte, στους παίκτες μας και τους συναδέλφους μου που εργάζονται μέρα και νύχτα, έτσι ώστε τα αποτελέσματα αυτά να είναι πραγματικά. Είμαι περήφανος για ό, τι έχει γίνει - κατέληξε -. Σήμερα κλείνει ένα κεφάλαιο. Εμείς ήδη εργαζόμαστε για την επόμενη σεζόν, γιατί αυτό είναι το μόνο που μετράει και πρέπει να γίνει από δω και πέρα".

Θα είναι όλοι εκεί τη Δευτέρα 2 Ιουνίου.


´´´



´´´´´´´
Η Γιουβέντους και η Ρεάλ το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουνίου με τα αστέρια του παρελθόντος τους θα φωτίσουν το Juventus Stadium και θα βοηθήσουν να δώσουν στα παιδιά του Μάλι και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ένα νέο μέλλον.

Ενώ συνεχίζεται η ανοικτή πώληση εισιτηρίων για το UNESCO Cup (ακόμα και για τα καθίσματα premium με τη φιλοξενία), οι δύο σύλλογοι έχουν εκδώσει την τελική λίστα των θρύλων που θα ανταγωνίστουν για το τρόπαιο.

Η Real Madrid, θα έχει στον πάγκο της τον Eugenio Martínez de las Heras, ο οποίος θα έχει στη διάθεση του 19 θρύλους της ομάδας: Contreras, Carlos Sánchez, Fernando Sanz, Pavón, Hierro, De la Red, Butragueño, Amavisca, Morientes. Esnaider, Zidane, Seedorf, Karembeu, Makelele ,Míchel Salgado, Velasco, Iván Pérez, Tote, Karanka;

Η Juventus, θα έχει στο πάγκο της τον Gianluca Pessotto, και θα έχει στη διάθεση του 23 παλιούς αστέρες της ομάδας: Alessio, Amoruso, Birindelli, Camoranesi, Carrera, Chimenti, Davids, Di Livio, Dimas, Ferrrara, Iuliano, Mirkovic, Montero, Nedved, Padovano, Porrini, Ravanelli, Tacchinardi, Tacconi, Torricelli, Tudor, Vieri, Vierchowod.


Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συναντηθεί πολλές φορές στην ιστορία τους, και σε επίπεδο παλιών και σε επίπεδο κανονικών ομάδων: περιμένουμε όμως να τις δούμε ξανά στο Juventus Stadium στις 2 Ιουνίου στις 18:30 (19:30 ώρα Ελλάδος) για μια άλλη επική πρόκληση εναντίον των Merengues.

Γιουβέντους και UNESCO υπέγραψαν τη συμφωνία για την καταπολέμηση των διακρίσεων.


"Η 

Γιουβέντους έχει εργαστεί σκληρά στον αγώνα για την ένταξη και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Είμαστε ενθουσιασμένοι για να ενταχθούν UNESCO σε αυτή τη μάχη που θεωρούμε προτεραιότητα για την κοινωνική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. " Ο Andrea Agnelli εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά την υπογραφή της συμφωνίας σήμερα το πρωί στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, που η Γιουβέντους και ο διεθνής οργανισμός θα συνεργαστούν ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις.


Η συμφωνία επικυρώθηκε, μαζί με τον Πρόεδρο της Γιουβέντους και της Ιρίνα Μπόκοβα, Γενικό Διευθυντή της UNESCO: "Το ποδόσφαιρο έχει την απίστευτη ικανότητα να κάνει πέρα της διακρίσεις και να ενώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο - εξήγησε η γραμματέας της UNESCO και συνέχισε - η UNESCO είναι στην ευχάριστη θέση να ενώση τις δυνάμεις της, με τη Γιουβέντους, ένα από τα πιο σημαντικά κλαμπ στον κόσμο, στην καταπολέμησης των διακρίσεων, σε μια προσπάθεια να καταστήσει πιο περιεκτική και δίκαιη κοινωνία, έτσι ώστε όλοι οι νέοι έχουν ίσες ευκαιρίες. "

Η νέα εταιρική σχέση των δυο πλευρών θα υλοποιηθεί στις 2 Ιουνίου με τη διοργάνωση του UNESCO Cup, με την αναμέτρηση στο Juventus Stadium μεταξύ των θρύλων της  Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα έσοδα από τη συνάντηση θα αφιερωθεί σε δύο έργα για την αποκατάσταση των παιδιών-στρατιωτών στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με στόχο την παροχή τους με μια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, μέσω των οποίων μπορούν να μάθουν απλές τέχνες, είναι αυτόνομες και μπορούν να πραγματοποιούν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, μαζί με μαθήματα αλφαβητισμού για να ανακτήσουν την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Η Γιουβέντους και θα χρηματοδοτήσει ένα πρωτότυπο ερευνητικό έργο, στόχος του οποίου θα είναι να αναλύσει τη σχέση μεταξύ των φαινομένων διακρίσεων αντίθεσης και της ένταξης σε διεθνές επίπεδο σε σχέση με τον αθλητισμό. Η έρευνα, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα έγγραφο, προτείνεται να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στον κόσμο του αθλητισμού για πολλά χρόνια προσπαθώντας την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων. Το έγγραφο θα πρέπει να καταρτιστεί έως το τέλος του 2015.


Η Γιουβέντους είχε ήδη δείξει έμπρακτα τη δέσμευσή της με το "Χτύπημα στο  Ρατσισμό - Παίξε μαζί μου», που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο Agnelli στις 6 Μαρτίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. Τώρα, με τη χρηματοδότηση της μελέτης, για πρώτη φορά, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος συμμετέχει σε μια αναζήτηση τόσο λεπτομερή, αναθέτοντάς την σε έναν διεθνή οργανισμό, όπως η UNESCO, η οποία από την ίδρυσή της το 1945 στα Ηνωμένα Έθνη, είναι ένα σημείο αναφοράς για την προώθηση της αξίας του πολιτισμού, και, ως εκ τούτου, επίσης, το άθλημα ως κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της ειρήνης.

Και ο Van Der Wiel ακούγετε για τη Γιουβέντους.




Ο Gregory Van Der Wiel είναι το νέο όνομα που ακούγετε ότι ενδιαφέρει τη Γιουβέντους. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ilsussidiario.net που γράφει πως οι Marotta και Paratici έχουν κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με την Παρί Σεν Ζερμέν για τον Ολλανδό δεξιό οπισθοφύλακα.

 Η Γαλλική ομάδα θέλει να ενισχύσει την δεξιά πλευρά της με τον Daniel Alves και έχει βάλει πωλητήριο στον Van Der Wiel  με το ποσό να ανέρχεται περίπου στα 7 εκατ. ευρώ. 

Ο αμυντικός θα μπορούσε  να λάβει,τη θέση ενός εκ των Isla ή Lichtsteiner9μάλον απίθανο διότι αναμένεται να ανανεώσει)εάν ένας από τους δυο παραχωρηθεί. 

Όλα ανοιχτά τα άφησε ο Ντελ Πιέρο.



Όλα είναι πιθανά σχετικά με το ποδοσφαιρικό μέλλον του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, όπως τόνισε ο ίδιος ο μεγάλος Ιταλός άσος. Ο «πιντουρίκιο» έμεινε ελεύθερος από τη Σίδνεϊ και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχομενο να΄γυρίσει στην πατρίδα του και να κρεμάσει τα παπούτσια του στη Γιουβέντους.

«Έχω ακούσει για Ιαπωνία, Αμερική και άλλα μέρη, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Θα δούμε, ίσως ψάξω για κάτι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Γιουβέντους; Δεν είναι καινούρια ερώτηση αυτή. Αυτή τη στιγμή ξεκιάμε μια νέα περιπέτεια και έχω τονίσει πολλές φορές τους συνδέσμους μου με τη Γιουβέντους. Στο μέλλον όλα μπορεί να γίνουν, δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο Ντελ Πιέρο, ο οποίος μίλησε και για την παρουσία της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Το όνειρο όλων είναι ένας τελικός Ιταλία-Βραζιλία, αλλά για γούρι δε θέλω να πω τίποτα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια φανταστική στιγμή στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή και ελπίζω θα ζήσουν τη στιγμή στο καλύτερο δυνατό».

Ο Μπεράρντι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τη Γιούβε.

Ο Adam Digby του 4-4-2 γράφει για το ότι η Μεγάλη Κυρία δεν χρειάζεται να κοιτάξει μακριά για να βελτιώσει το ρόστερ της το καλοκαίρι.


Ηταν μία εμφάνιση από αυτές που δεν γίνεται να συμβούν ξανά και θα την θυμούνται όλοι σαν το πάρτι του Ντομένικο Μπεράρντι. Οντας πίσω στο σκορ με 0-2 από την Μίλαν στο πρώτο τέταρτο, η μικρή Σασουόλο έκανε τρομερό comeback σε 4-2 πριν πάρει τελικά τη νίκη με 4-3. Οι Νεροβέρντι πανηγύρισαν τη νίκη σε βάρος των Ροσονέρι σαν να κατέκτησαν την Serie A υποτάσσοντας για μία βραδιά τους επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης.
Η ομάδα από τη μικρότερη πόλη από οποιαδήποτε από τα κλαμπ των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων, νίκησε εντός έδρας την Μίλαν, κατόρθωμα το οποίο ήταν εκπληκτικό για τους νεοφώτιστους. Στο επίκεντρο αυτού του γεγονότος ήταν ο Μπεράρντι, ο 19χρονος επιθετικός που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της Σασουόλο, αναγκάζοντας τους φίλους του ποδοσφαίρου να ψάξουν να μάθουν περισσότερα για εκείνον.
Ηταν ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης όλων των εποχών που βάζει τέσσερα γκολ σε ένα ματς στην Serie A και ο πρώτος που το έκανε σε βάρος της Μίλαν. Με το αυτό το «πόκερ» έφτασε σε εκείνο το σημείο της σεζόν τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Εχοντας ήδη στο βιογραφικό του ένα χατ τρικ με αντίπαλο την Σαμπντόρια, μία μικρή έρευνα θα αποκάλυπτε ότι η καριέρα του βρέθηκε κοντά στο να μην αρχίσει ποτέ. 
Ξεχώρισε σε 5x5
Χωρίς να υπάρχει ομάδα στην πολή του, Καριάτι Μαρίνα, ο Μπεράρντι εντοπίστηκε το 2010 όταν έπαιξε σε κολλεγιακό πρωτάθλημα με τον αδερφό του στην Μόντενα. Σε ηλικία 15 ετών -αγωνιζόμενος κόντρα σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας- οι ικανότητές του φάνηκαν παρότι μέχρι τότε δεν είχε κάποιον προπονητή. Αυτό άλλαξε γρήγοσα όταν ο Λουτσιάνο Καρλίνο τον είδε να παίζει σε εκείνους τους αγώνες 5x5.
Επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της Σασουόλο, ο Καρλίνο τον πήρε για trial με τους Νεροβέρντι. Ο Μπεράρντι το πέρασε… πετώντας και πέρασε την επόμενη σεζόν στην ομάδα under-16 του κλαμπ. Γρήγορα έκανε βήματα προς τα πάνω και μέσα σε δύο χρόνια έγινε παίκτης της πρώτης ομάδας. Η περίοδος 2012-13 στην Serie B του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει γνωστό το όνομά του πετυχαίνοντας 11 γκολ στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά στην οποία η Σασουόλο εξασφάλισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.
 Οι συζητήσεις για μεταγραφή δεν άργησαν να γίνουν με τις Νάπολι και Μίλαν να εμφανίζονται, ενώ υπήρξαν φήμες για το ότι και τα δύο κλαμπ του Μάντσεστερ ενδιαφέρονται σε βαθμό που να στέλνουν scouts για να τον παρακολουθήσουν από κοντά. Παρόλα αυτά, ήταν η Γιουβέντους που πέρασε σε πράξεις. Οι Τορινέζοι απέκτησαν το 50% των δικαιωμάτων του και φέτος μπορούσαν να δουν με μεγάλη ικανοποίηση να κάνει φοβερά πράγματα στα σαλόνια του calcio. Εβαλε 12 γκολ πριν τον Ιανουάριο και έκανε το όνομά του να ακουστεί σε όλη την Ιταλία. Η εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Μίλαν έφερε κουβέντα ακόμα και για το αν πρέπει να κληθεί στην Εθνική Ιταλίας για το Mundial, παρότι εκείνη ήταν μόλις η 42η επαγγελματική του εμφάνιση.
Ενώ ο Μπεράρντι δεν κατάφερε να πείσει τον Τσέζαρε Πραντέλι να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την Βραζιλία, το γεγονός ότι ήταν μέσα στους παίκτες που πέρασαν από τεστ φυσικής κατάστασης ενόψει του μεγάλου ραντεβού δείχνει ότι βρίσκεται στο μυαλό του εκλέκτορα της Σκουάντρα Ατζούρα. Η φόρμα του στο σκοράρισμα δεν διατηρήθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο για κάποιο καιρό, αφού οι ομάδες έμαθαν την Σασουόλο και έδιναν μεγαλύτερη βάση στο μαρκάρισμά του, όμως παρά το γεγονός αυτό μπορούσε να κάνει τη ζημιά.
«Ο Μπεράρντι είναι σπουδαίο ταλέντο, ένας μοντέρνος ποδοσφαιριστής που παίζει για την ομάδα σε όλο το γήπεδο. Η ζωντάνια, το ταπεραμέντο και το σθένος συνδυάζονται με την καλή τεχνική του». Αρίγκο Σάκι
Στη συνέχεια ήρθε ένα καθοριστικό ματς με την Φιορεντίνα, με την ομάδα του να βρίσκεται στο όριο του υποβιβασμού και να έχει ελάχιστες ελπίδες κόντρα στους Βιόλα. Αυτοί που αναρρωτήθηκαν αν μπορεί να επαναλάβει την εμφάνιση με την Μίλαν, πήραν μία εμφατική απάντηση με αντίπαλο την φιναλίστ του Coppa Italia. Ο Μπεράρντι μετέτρεψε ψύχραιμα ένα πέναλτι σε γκολ στην αρχή του αγώνα ξεγελώντας τον τερματοφύλακα και έβαλε τέλος σε επιθετική ξηρασία τριών μηνών. Προσπάθησε -όμως απέτυχε- να δώσει 'δώρο' ένα γκολ στον Σιμόνε Τζάτζα, όμως ο ίδιος σήκωσε την ομάδα του στις πλάτες του πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα ύστερα από δέκα λεπτά, μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Νίκολα Σανσόνε. Λίγο αργότερα ολοκλήρωσε το χατ τρικ αποφεύγονταςτον Στέφαν Σάβιτς και σκοράροντας από δύσκολη γωνία.
Το πρώτο μέρος γράφτηκε με τα γκολ του, ενώ στο δεύτερο έκανε μεγάλη εμφάνιση σαν και αυτή όταν είχε διαλύσει μόνος του Μίλαν δημιουργώντας με έξυπνες κούρσες χώρους για τους συμπαίκτες του, Τζάτζα και Σανσόνε. Αν και είχε βρεθεί για εννιά μήνες μακριά από το σκοράρισμα, η ομάδα του είχε ξεκινήσει την έξοδο από την επικίνδυνη ζώνη με άλλους παίκτες να εκμεταλλεύονται τα κενά που δημιουργούσε με την εξυπνάδα του.
 
Το έκανε για ακόμα μία φορά με την Φιορεντίνα, βοηθώντας την ομάδα να τρέξει όταν οι Βιόλα ένιωσαν ότι μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι μετά τη μείωση του σκορ από το πέναλτι του Γκονσάλο Ροδρίγες. Ηταν αυτός που έδωσε έτοιμο γκολ στον Σανσόνε επαναφέροντας τη διαφορά στα τρία γκολ. Η γηπεδούχοι το πάλεψαν μέχρι το τέλος, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν το 3-4. Η νίκη έφερε την Σασουλολο στο +2 από την κόκκινη γραμμή και τον Μπεράρντι σε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση την επόμενη εβδομάδα με την Τζένοα, σε ένα ματς που εξασφαλίστηκε και μαθηματικά η παραμονή στην Serie A. Ο ίδιος πάντως μοιάζει αδύνατο να παραμείνει στους Νεροβέρντι και μετά το καλοκαίρι.
 
Κάνοντας... νόημα στην Μεγάλη Κυρία
Μία ιστορική σεζόν γεμάτη ρεκόρ ολοκληρώθηκε για την Γιουβέντους και όλη η κουβέντα πλέον γίνεται γύρω από το μέλλον της: Τι θα κάνουν οι πρωταθλητές στο μεταγραφικό παζάρι και πως θα μπορέσουν να μειώσουν τη διαφορά ανάμεσα στους εαυτούς τους και την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τη στιγμή που στην Ιταλία μοιάζει να μην έχει αντίπαλο κατακτώντας το τρίτο σερί Scudetto, ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκε από τον όμιλο του Champions League είναι αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι φίλοι του συλλόγου.
Ρίχνοντας μία προσεκτική ματιά στο ρόστερ, είναι δύσκολο να δει κανείς που πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Το να αλλάξει το σύστημα σε άμυνα με τέσσερις, είναι κάτι που εξετάζουν πολύ σοβαρά στον σύλλογο, όμως ακόμα και αν αποκτηθεί ένας παικταράς, είναι απίθανο να μπορέσει να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Η τετράδα των Κλαούντιο Μαρκίζιο, Αντρέα Πίρλο, Πολ Πογκμπά και Αρτούρο Βιδάλ προσφέρει στον Αντόνιο Κόντε τους καλύτερους μέσους στον κόσμο και είναι μία γραμμή στην οποία δεν χωράει σημαντική βελτίωση.

 
Στην επίθεση, Φερνάντο Γιορέντε και Κάρλος Τέβες έχουν εξελιχθεί στο κορυφαίο δίδυμο των τελευταίων ετών δημιουργώντας συγκρίσεις με αυτό των Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Νταβίντ Τρεζεγκέ αλλά και των Τζον Τσαρλς και Ομάρ Σίβορι που 'δρούσε' πριν 50 χρόνια. Αν δει κάποιος πως μπορεί να ανέβει επίπεδο το backup τους, που είναι οι Ντανιέλ Οσβάλντο και Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, αρκεί να κοιτάξει στην ίδια την πόλη και να πάρει πίσω τον Τσίρο Ιμόμπιλε από την Τορίνο. Ο τελευταίος ξεπέρασε το Τέβες στα γκολ, αφού σημείωσε 22 και έγινε ο Capocannoniere της Serie A. 
Εξυπνος
Αυτό μας αναγκάζει να κάνουμε κύκλο και να επιστρέψουμε στον Μπεράρντι. Ο 19χρονος πήρε τον χαρακτηρισμό 'predestinato' από τον πρώην υπεύθυνο της ακαδημίας της Γιουβέντους, Τζιοβάνι Ρόσι. Η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που θα γίνει σπουδαίος παίκτης, κάποιον που η ποιότητά του φαίνεται από τα πρώιμα βήματα της καριέρας του. «Παρότι είναι νεαρός, ο Ντομένικο δεν αισθάνεται πίεση, είναι ένας συνδυασμός τον οποίο η Γιουβέντους χρειάζεται» είπε ο Ρόσι.
Τη στιγμή που οι Μπιανκονέρι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, με 80 γκολ και μεγαλύτερο μέσο όρο σουτ on-target από κάθε άλλη ομάδα (5.9) έχουν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Πολλές από τις ευκαιρίες προκύπτουν με πολύ απλό τρόπο: Κατέβασμα, σπάσιμο ή τσίμπημα του Γιορέντε μετά από σέντρες των μπακ ή φάουλ του Αντρέα Πίρλο. Οταν ο Maestro δεν βρίσκεται στο γήπεδο, όλο το βάρος στο να φτιάξει παιχνίδι πέφτει στον Κάρλος Τέβες, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης των Μπιανκονέρι που έχει τη δυνατότητα με μία ενέργεια να ανοίξει μία καλά οργανωμένη άμυνα.
Η ταχύτητα του Μπεράρντι -την οποία χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με το μυαλό του- ήταν ένα χαρακτηριστικό το οποίο έκανε «μπαμ» στη μαγική εμφάνισή του κόντρα στην Μίλαν και από τότε συνεχίζει να το δείχνει στα παιχνίδια της Σασουόλο. Η ικανότητά του να διαβάζει τις άμυνες και τους αμυντικούς τον έχει φέρει στην εκπληκτική επίδοση να βρεθεί σε θέση οφσάιντ μόλις 9 φορές σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ελέγχει απόλυτα τις κούρσες του, γνωρίζοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει στο σπριντ αυτούς που υποτίθεται ότι τον μαρκάρουν. 
Βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, έχει πολύ καλή αίσθηση του πότε θα φτάσει η μπάλα και έχει τη δυνατότητα να τελειώνει τις φάσεις. Καλός στα ένας εναντίον ενός, από μακρινή απόσταση, στις στημένες φάσεις, το αριστερό του πόδι έχει γίνει σε πολύ μικρό χρονιό διάστημα ένα από τα πιο δολοφονικά όπλα στην Ιταλία και με αυτό έχει βάλει τα 27 από τα 33 γκολ της επαγγελματικής του καριέρας. Εχει επίσης την ικανότητα να αγωνιστεί σαν περιφερειακός επιθετικός αλλά και σαν φορ, κάτι το οποίο θα ταίριαζε στο 3-5-2 που χρησιμοποιεί τώτα η Γιουβέντους όπως επίσης και στο 4-3-3 που θέλει να παίξει.
Η απάντηση στον Κόντε
Στην ηλικία του, είναι πολύ μακριά από ακόμα από το να θεωρείται έτοιμος ποδοσφαιριστής και το πως παίζει τη θέση χρειάζεται ακόμα βελτίβωση όπως επίσης και ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εννιά μηνών από την Εθνική under-19 επειδή δεν ανταποκρίθηκε σε κλήση το προηγούμενο καλοκαίρι ενώ η κόκκινη που είδε στο ματς με την Πάρμα τον Μάρτιο ήρθε μόλις 48 δευτερόλεπτα αφού είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή.
Δέκα κίτρινες κάρτες σε 29 εμφανίσεις φανερώνουν έναν ποδοσφαιριστή που αντιμετωπίζει προβλήματα πειθαρχίας, όμως οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλον του τονίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Εχει 16 γκολ και 6 ασίστ στο βιογραφικό του φέτος, όμως και 1.4 τάκλιν και 0.8 κοψίματα, στατιστικά τα οποία είναι μεγαλύτερα από τον workaholic Κάρλος Τέβες (1.1 και 0.2) και τον κάνουν ιδανικό για το σύστημα πίεσης που εφαρμόζει ο Κόντε.


Διάβα

Χέιζελ: Το χρονικό της μεγαλύτερης τραγωδίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είκοσι εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο χουλιγκανισμός και η τυφλή βία τραυμάτισαν βαριά, αλλά ευτυχώς όχι θανάσιμα, τον βασιλιά των σπορ. Στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών γράφτηκε η πιο μαύρη και τραγική σελίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Βρισκόμασταν μπροστά στις οθόνες, όμως η σύνδεση της κρατικής τηλεόρασης με το στάδιο «Χέιζελ» στις Βρυξέλλες καθυστερούσε πέραν του συνηθισμένου. Όταν τελικά έγινε, αντί για το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που προσδοκούσαμε από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους, γίναμε μάρτυρες της πρώτης ποδοσφαιρικής τραγωδίας σε απευθείας μετάδοση…

Η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη αρχικά έκανε λόγο για εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς οπαδών και, ενδεχομένως, ένα νεκρό. Αργότερα ακούστηκε πως τα θύματα ήταν 24. Λίγο μετά, το νούμερο ανέβηκε στους 36. Ο μακάβριος αριθμός αποκαλύφθηκε τις επόμενες μέρες. 39 άνθρωποι έγιναν θυσία και ταυτόχρονα κραυγή για αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν στιγμές που ακόμη και αυτός ο γίγαντας της δημοσιογραφίας παρέμενε σιωπηλός, ακολουθώντας τη ρήση του Πυθαγόρα: «Πρέπει να σιωπάς ή να λες λόγια ανώτερα της σιωπής». Μα τι λόγια θα μπορούσαν να μεταφέρουν το βουβό θρήνο τόσων ανθρώπων στις κερκίδες του «Χέιζελ», δίπλα σε άλλους που τραγουδούσαν, αγνοώντας ή ακόμη και αδιαφορώντας για το μέγεθος του κακού;

inner


Το χρονικό της τραγωδίας 

Στις 29 Μαΐου 1985 γύρω στις 19:00 τοπική ώρα και μία πριν αρχίσει το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν για το καθιερωμένο ζέσταμα. Η ατμόσφαιρα είναι ήδη τεταμένη από 60.000 ανθρώπους που έχουν κατακλείσει τις εξέδρες, στην πλειοψηφία τους Ιταλοί και Άγγλοι. Όπως εκμυστηρεύθηκε αργότερα ο Άλαν Χάνσεν, βλέποντας τους υποστηρικτές των δύο ομάδων να έχουν επιδοθεί σε πετροπόλεμο, ψέλλισε πως ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που έβλεπε ανθρώπους να πετάνε τούβλα. Ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Άλαν Κένεντι του απάντησε αφοπλιστικά και - δυστυχώς- προφητικά: «Δεν πετάνε τούβλα, πετάνε το ίδιο το στάδιο». Καθώς πλησίαζε η ώρα για την έναρξη του αγώνα, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Κάτω από συνθήκες που ποτέ δεν αποσαφηνίστηκαν πλήρως, στη διαβόητη κερκίδα «Ζ», μια μεγάλη ομάδα Άγγλων χούλιγκανς εφόρμησε εναντίον των Ιταλών.

inner

Η ισχνή αστυνομική δύναμη και το υποτυπώδες συρματόπλεγμα δεν ήταν δυνατό να σταθεί εμπόδιο. Μη έχοντας καμία έξοδο διαφυγής, χιλιάδες «τιφόζι» υποχώρησαν προς τον εξωτερικό τοίχο της εξέδρας. Τότε, συνέβηκε αυτό που γίνεται όταν ένα σταθερό αντικείμενο βρεθεί στο διάβα ενός ανθρώπινου ποταμού. Ο τοίχος κατέρρευσε υπό το βάρος φιλάθλων και χρόνου και οι στιγμές που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων, με πολλούς να ποδοπατούνται ή να συνθλίβονται στα χαλάσματα.

Ακόμα και τα 29 χρόνια που έχουν περάσει δεν αρκούν για να σβήσουν τη φρίκη εκείνων των εικόνων.



Κι όμως … ο τελικός ξεκινά 

inner


Μετά από αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, οι φωνές των αρχηγών των δύο ομάδων, Φιλ Νιλ και Γκαετάνο Σιρέα, ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενημερώνοντας τον κόσμο ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά! Ήταν η πιο αμφιλεγόμενη απόφαση στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η UEFA δικαιολογήθηκε, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη αναβολή του αγώνα θα πυροδοτούσε νέο κύμα τυφλής βίας, στους δρόμους των Βρυξελλών. Η Γιουβέντους κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το πρώτο της ιστορίας της, χάρη σε εύστοχο χτύπημα(ανύπαρκτου) πέναλτι του Μισέλ Πλατινί. Οι έντονοι πανηγυρισμοί του σημερινού προέδρου της UEFA αποτελούν το μελανότερο σημείο της λαμπρής του καριέρας…

inner

Τα αίτια του κακού 

Επί της ουσίας, ακέραια η ευθύνη της τραγωδίας χρεώθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Για πολλά χρόνια στην αγγλική πόλη, το «Χέιζελ» ήταν ένα θέμα ταμπού, και η αναφορά σε αυτό γινόταν ως «η λέξη που ξεκινά από Χ», με τους κατοίκους να προσπαθούν να ζήσουν με τη ντροπή που δημιούργησε η διεθνής κατακραυγή. Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα υπήρξαν χούλιγκανς ανάμεσα στους 25.000 Άγγλους, αλλά επίσης είναι γεγονός πως οι φίλοι της Λίβερπουλ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 δεν είχαν ιστορικό βίας σε αντίθεση με τους οπαδούς άλλων συλλόγων που ήταν διαβόητοι για την ακραία συμπεριφορά τους.

Πολλοί, ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν πως τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία του «Χέιζελ» είχαν συμβεί ένα χρόνο πριν, όταν η Λίβερπουλ επικρατούσε για τον ίδιο θεσμό στο «Ολίμπικο» της Ρόμα. Υπήρξαν κατηγορίες για κακομεταχείριση των Άγγλων εκδρομέων τόσο από την αστυνομία, όσο και από τους Ιταλούς σαν αντίδραση για την απώλεια του Κυπέλλου. Έγιναν καταγγελίες για πολυάριθμες επιθέσεις και τραυματισμούς φίλων των «κόκκινων». Ένα χρόνο μετά δόθηκε η ευκαιρία για ρεβάνς σε ουδέτερο έδαφος.

Έχουν υπάρξει ατέλειωτες συζητήσεις σχετικά με το αν στο «Χέιζελ» βρέθηκαν ενωμένοι σε ένα Εθνικό Μέτωπο χούλιγκανς από διαφορετικές αγγλικές ομάδες. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου- που δεν αποδείχθηκε ποτέ- λένε πως στις Βρυξέλλες συμμάχησαν παλιοί εχθροί απέναντι στους Ιταλούς. Οι διαβόητοι «Bushwalkers» της Μίλγουολ, οι «MIGS» της Λούτον, οι «ICF» της Γουέστ Χαμ και οι «Toon Army» της Νιούκαστλ, λέγεται πως πήραν μέρος σε ότι συνέβη στο Βέλγιο.

Πίσω στην Αγγλία συνελήφθησαν τελικά 27 άτομα με βάση φωτογραφίες και βίντεο των επεισοδίων, σχεδόν όλοι κάτοικοι του Μέρσεισαϊντ, και 14 καταδικάστηκαν το 1989 σε φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη έρευνα για τα αίτια της καταστροφής και κανείς δεν ζήτησε ευθύνες από την UEFA, τη διοίκηση του σταδίου ή τη Βελγική αστυνομία,τους ανθρώπους δηλαδή που πήραν αποφάσεις για τη διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών κάτω από συνθήκες που σήμερα φαντάζουν αδιανόητες. Όμως, τα γεγονότα λένε πως ένας τέτοιος ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε σε ένα γήπεδο ηλικίας 55 ετών, σε πολλά σημεία ετοιμόρροπο. Οπαδοί των δύο ομάδων βρέθηκαν στην ίδια θύρα, από αβλεψία των διοργανωτών και τη μαύρη αγορά. Ελάχιστη αστυνομική δύναμη, συρματόπλεγμα και μια υποτυπώδης νεκρή ζώνη μεταξύ των οπαδών στην κερκίδα «Ζ»…

Μετά την καταστροφή 

Μερικές ημέρες αργότερα ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, ανακοίνωσε πως η ομάδα δεν θα αγωνιζόταν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Δεν πέρασαν ούτε μερικές ώρες, για να γίνει γνωστό πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, υπό την ασφυκτική πίεση της Μάργκαρετ Θάτσερ, απέσυρε όλες τις ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό. Δυο μέρες αργότερα η UEFA πήρε την απόφαση να αποκλείσει για πέντε χρόνια κάθε αγγλική ομάδα, ενώ για τη Λίβερπουλ η τιμωρία θα ίσχυε για αόριστο χρονικό διάστημα.

Λέγεται πως η «Σιδηρά Κυρία», πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, αντιμετώπισε το θέμα της βίας στα γήπεδα με την ίδια σκληρότητα που είχε επιδείξει και απέναντι στην ιστορική απεργία των ανθρακωρύχων. Η διαφορά είναι ότι ενώ στη δεύτερη περίπτωση συνάντησε την παγκόσμια κατακραυγή, σε αυτή των χούλιγκανς οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατάφεραν να οδηγήσει το άθλημα, στα χρόνια που ακολούθησαν, σε μια πορεία που απέδειξε πως η Ευρώπη δεν έσφαλε όταν τελικά συγχωρούσε το αγγλικό ποδόσφαιρο…

Η UEFA αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέσπισε κανόνες ασφαλείας των γηπέδων, αντίστοιχες δικλείδες για τους ταραξίες, αστυνόμευση και πλήθος άλλων μέτρων. Χρειάστηκε όμως η θυσία 39 ανθρώπων (32 Ιταλών, 4 Βέλγων, 2 Γάλλων και ενός Ιρλανδού) για να φτάσουμε στο σημερινό θαύμα του Champions League.

Η συγνώμη δεν έγινε δεκτή…

20 χρόνια μετά την τραγωδία, Λίβερπουλ και Γιουβέντους βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στο γήπεδο. Είναι η ευκαιρία για το λαό μιας ομάδας, μιας πόλης να δείξει ότι μετάνιωσε. Η ευρείας κυκλοφορίας «Liverpool Echo» παραμονή του αγώνα κυκλοφορεί με τίτλο «WE ‘RE SORRY». Στο θρυλικό «Kop», οι φίλοι της Λίβερπουλ φτιάχνουν τη λέξη «Amicizia», δηλαδή φιλία. Πλατινί και Ρας κάνουν το γύρο του γηπέδου κρατώντας ένα συμβολικό πανό συμφιλίωσης. Για το Λίβερπουλ, η 29η Μαΐου σταματά να είναι ταμπού. Το Λίβερπουλ ωρίμασε, κατάλαβε, ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγνώμη. Οι οπαδοί της Γιουβέντους γύρισαν την πλάτη τους και έδειξαν ότι δεν έχουν ξεχάσει, είναι δύσκολο να τους κατηγορήσει κανείς…

Η τραγωδία του «Χέιζελ» έχει χαρακτηρισθεί ως η «στιγμή JFK» του ποδοσφαίρου. Όπως συμβαίνει με τους Αμερικανούς για τη στιγμή της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι μπροστά στις κάμερες, έτσι και όσοι είδαν τις σκηνές στις Βρυξέλλες, θυμούνται που ακριβώς ήταν και τι έκαναν εκείνα τα λεπτά που γραφόταν η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και συνεχίζουν να αγαπούν το «βασιλιά των σπορ», ελπίζοντας να μην υπάρξει καμία άλλη. 

29η Μαΐου ημέρα μνήμης και θλίψης για τη Γιουβέντους.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΧΕΪΖΕΛ

«Η 29η Μαΐου είναι ημέρα σιωπής, μνήμης, συγκίνησης. Δεν μπορεί να υπάρξει χώρος για τίποτα άλλο από το 1985, όταν στο γήπεδο Χέιζελ των Βρυξελλών συνέβη η τραγωδία που χάραξε για πάντα 39 οικογένειες, τη Γιουβέντους και όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο».

Η ιστοσελίδα των «μπιανκονέρι», 29 χρόνια μετά την τραγωδία του Χέιζελ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου εναντίον της Λίβερπουλ, θυμάται εκείνο το καταραμένο βράδυ της 29ης Μαΐου 1985, ακριβώς πριν από 29 χρόνια.

«Η μνήμη των αθώων θυμάτων, τους οποίους εκείνη η παράλογη τρέλα άρπαξε από τους αγαπημένους τους, μας συνοδεύει πάντα εδώ και είκοσι εννέα χρόνια» γράφει η Γιουβέντους στο σάιτ της και συνεχίζει το κείμενο: «Σήμερα είναι η ώρα της προσευχής, αλλά κάθε μέρα αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Και εκείνο το μπουκέτο λουλούδια τοποθετημένο στο μνημείο στο Ρέτζιο Εμίλια, στις 28 Απριλίου, τα αστέρια στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» ή το αφιερωμένο μέρος στο «J-Museum» είναι ο δικός μας τρόπος μας να σας πούμε: «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ»».

Για να μην ξεχάσει κανείς, σήμερα και για πάντα. Στη μνήμη των 39 «ασπρόμαυρων» αγγέλων, οι οποίοι ανέβηκαν στον ουρανό, στις 29 Μαΐου του 1985. Για να μην ξεχάσει κανείς και να μην επαναληφθεί μια παρόμοια τραγωδία. Έπρεπε να είναι μια γιορτή, έγινε αντίθετα κοιμητήριο. Και η Λίβερπουλ με ένα μήνυμα που ανάρτησε θυμήθηκε και εξέφρασε την φιλία της και την αδελφοποίησή της. Στη μνήμη των 39 θυμάτων.

Δεν πουλάει Αλέξις Σάντσες η Μπάρτσα.

Τέλος στα σενάρια που έφερναν κοντά στη Γιουβέντους τον Αλέξις Σάντσες, έβαλε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοζέφ Μπερτομέου. 

Μια «ανάσα» από τη Γιουβέντους εμφάνιζαν τον Αλέξις Σάντσες δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου της προηγούμενες μέρες, ωστόσο δεν είναι έτσι. Ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοζέφ Μπερτομέου, μίλησε και διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν τον Σάντσες να τα έχει βρει με την Γιούβε τονίζοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. 

«Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, ωστόσο δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση και δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζουμε τα σενάρια», ήταν τα λόγια του προέδρου της Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο Χιλιανός επιθετικός θα μείνει και την επόμενη χρονιά καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο.

«Έχει συμβόλαιο και δεν έχουμε σκοπό να τον πουλήσουμε. Είναι σημαντικό κομμάτι για το σύλλογο», η τοποθέτηση του προέδρου των «μπλαουγκράνα». 

Κόντε: "Είναι καλό που γίναμε και πάλι αντιπαθητικοί"

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μίλαν από τον Φίλιπο Ιντσάγκι μίλησε ο Αντόνιο Κόντε, που τόνισε πόσο καλό είναι για την Γιουβέντους το να γίνεται ξανά αντιπαθητική.
Κόντε και Ιντσάγκι υπήρξαν συμπαίκτες για τέσσερα χρόνια (1997-2001) στους Μπιανκονέρι αλλά τη νέα σεζόν θα είναι αντίπαλοι στα ντέρμπι ως προπονητές αφού ο Πίπο έχει επιλεγεί από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -και θα ανακοινωθεί αφού πρώτα αποχωρήσει ο Κλάρενς Ζέεντορφ- για να αναλάβει τους Ροσονέρι. Μια δουλειά που, κατά τον Κόντε, δεν είναι εύκολη.
«Είχα την χαρά να παίξω με τον Ιντσάγκι, όπως είχε κι αυτός την χαρά να παίξει μαζί μου. Ετρεχα πολύ στο κέντρο για αυτόν και ο Πίπο τα έβαζε. Θα πρέπει να ξέρει, πάντως, ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι ποδοσφαιριστής και άλλο να είσαι προπονητής. Είναι πολύ πιο περίπλοκο, πιο δύσκολο, έχεις να κάνεις με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες, πρέπει να χειριστείς πρώην συμπαίκτες σου, όπως συνέβη για παράδειγμα σε μένα με τον Τζίτζι (Μπουφόν) και τον Αλεσάντρο (Ντελ Πιέρο). Ο Πίπο έχει ενθουσιασμό, τα θέλει όλα τέλεια, ξέρει τον κόσμο της Μίλαν αλλά δεν είναι όλα εύκολα. Του εύχομαι τα καλύτερα, με εξαίρεση φυσικά τα ντέρμπι με τη Γιουβέντους» είπε ο Κόντε, που σχολίασε και το γεγονός ότι ο ίδιος και η Γιούβε είναι ξανά αντιπαθητικοί.

«Οποιος με ξέρει προσωπικά, ξέρει ότι εκτός γηπέδων είμαι εντελώς διαφορετικός. Από εκεί και πέρα, βέβαια, για την Γιουβέντους είναι καλό το να είναι και πάλι αντιπαθητική. Μετά το 2006 η Γιούβε είχε γίνει συμπαθητική γιατί δεν νικούσε. Τώρα είναι ξανά αντιπαθητική και αυτό είναι καλό γιατί αντιπαθητικός είναι αυτός που νικάει».

Ο προπονητής των Μπιανκονέρι, τέλος, έκανε ένα σχόλιο και για τις κόντρες που είχε φέτος, μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων, με τους Ρούντι Γκαρσία και Ράφα Μπενίτεθ. «Είναι μέρος του παιχνιδιού, της στρατηγικής του καθενός. Η επικοινωνία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορείς να υπερασπιστείς την ομάδα σου, να διώχνεις την πίεση από πάνω σου και την ασκείς στους άλλους. Στο να προκαλούν εντάσεις μέσω των ΜΜΕ, βέβαια, είναι όλοι καλοί αλλά το θέμα είναι ποιος έχει τον χαρακτήρα και τα νεύρα για να αντέξει ως το τέλος, ποιος δικαιώνεται από το τελικό αποτέλεσμα και ποιος όχι. Εκεί ξεχωρίζει ο καλός και όχι σε όσα θα πει κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Από Δευτέρα θα κριθεί του Μοράτα για τη Γιουβέντους.

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν όχι 100%, το θέμα του Αλβάρο Μοράτα για τη Γιουβέντους.

Οι «μπιανκονέρι» ενδιαφέρονται για τον Μοράτα και έχουν ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις με την Ρεάλ, με το θέμα να είναι σε καλό δρόμο. Την Δευτέρα, με αφορμή το ματς ανάμεσα στους θρύλους των δύο ομάδων στο «Γιουβέντους Στάντιουμ», οι διοικήσεις των δύο ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά για το θέμα και τα ιταλικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει οριστική συμφωνία εκείνη την ημέρα.

Μια συμφωνία που θα αφορά δανεισμό του Ισπανού επιθετικού με οψιόν αγοράς, χωρίς να αποκλείεται να προβλέπεται και μια οψιόν για να τον αποκτήσει ξανά η Ρεάλ στο μέλλον, δίνοντας ένα μεγαλύτερο ποσό, αφού οι Μαδριλένοι δε θέλουν να χάσουν 100% τον 21χρονο άσο.

Μαρότα: "Ο Σάντσες μου αρέσει, όσο για τον Ντρογκμπά δεν το σκεφτήκαμε ακόμη"

Για τα μεταγραφικά της Γιουβέντους αλλά και τον Αντόνιο Κόντε, μίλησε ο Μπέπε Μαρότα. Η έναρξη της μεταγραφικής περιόδου πλησιάζει και επισήμως, τα σενάρια θα αυξάνονται κάθε μέρα αλλά στη Γιουβέντους ξέρουν τι θέλουν να κάνουν είπε ο Μαρότα, αναφερόμενος αρχικά στην παραμονή του Κόντε.

«Εχουμε ξεκάθαρες ιδέες, είμαστε ένα γκρουπ που νικάει και ηγέτης μας είναι ο προπονητής μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής των «μπιανκονέρι», ο οποίος στη συνέχεια επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για έναν ποδοσφαιριστή και διέψευσε κατηγορηματικά για έναν άλλον.
«Ο Αλέξις Σάντσες είναι ένας παίκτης που πραγματικά μας αρέσει αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα. Αν αρχίσουν αυτές οι συζητήσεις θα φροντίσουμε να το μάθετε. Οσο για τον Ντρογκμπά, είναι ελεύθερος, τον πρότειναν σε εμάς αλλά δεν το έχουμε σκεφτεί καθόλου».

Από εκεί και πέρα, ο Μαρότα είπε ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση με την Ουντινέζε για τον Περέιρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ξανά κίνηση για τον Φρέντι Γκουαρίν λέγοντας ότι «όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ» και στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης του Αρτούρο Βιντάλ ή του Πολ Πογκμπά: «ΟΒιντάλ αρέσει στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Η Γιουβέντους, επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά, δεν πουλάει τα αστέρια της, εκτός κι αν βγει κάποιος και πει ότι θέλει να φύγει. Το έχω πει πολλές φορές αυτό. Οσο για τον Πογκμπά, σύντομα θα συναντηθούμε με τον μάνατζερ του για να συζητήσουμε την ανανέωση του συμβολαίου».

Πηγή: Tifosi.gr

Τέλος η συνιδιοκτησία στη Σέριε Α.




Ιστορική απόφαση για το ιταλικό μεταγραφικό παζάρι αφού παύει να ισχύει το καθεστώς της συνιδιοκτησίας!

Το θέμα της κατάργησης της συνιδιοκτησίας απασχόλησε για πρώτη φορά την ποδοσφαιρική Ιταλία πριν μήνες, αφού ήταν μία από τις προτάσεις των Γιουβέντους και Φιορεντίνα για μια σειρά αλλαγών.

Το θέμα παρέμενε σε εκκρεμότητα αλλά με το τέλος του πρωταθλήματος ανακοινώθηκε ότι παύει να ισχύει αυτή η «φόρμουλα», με απόφαση του προέδρου της ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε.

«Δεν ήθελαν όλες οι ομάδες της Σέριε Α να σταματήσει η συνιδιοκτησία αλλά οι περισσότερες συμφωνούσαν. Η απόφαση ουσιαστικά πάρθηκε μετά από εισήγηση της ομοσπονδίας και το επόμενο διάστημα θα πούμε κι άλλα. Σημασία έχει ότι το καθεστώς της συνιδιοκτησίας, που δεν εφαρμόζεται αλλού, παύει να εφαρμόζεται και στην Ιταλία. Απλά όσες ισχύουν αυτή την στιγμή θα μπορούν να παραταθούν για ακόμη ένα χρόνο».

Υπάρχει πρόταση της Ρεάλ για τον Πογκμπά.




Ο Paul Pogba είναι ο υπ 'αριθμόν ένα στόχος για το καλοκαίρι για τη Ρεάλ Μαδρίτης
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Καταλονίας «Sport»,οι «Merengues» έχουν κάνει στις 5 Μαρτίου πρόταση στη Γιουβέντους.
 Το κόστος της συναλλαγής αν γίνει θα φτάσει τα 65 εκ. € σε μετρητά,και επίσης θα περιλαμβάνει ως έμψυχα ανταλλάγματα τους Fabio Coentrao και Alvaro Morata .
Η μπάλα είναι τώρα στο Pogba,ο Ζιντάν και στη συνέχεια,οι Benzema και Varane έχουν ήδη αρχίσει να πιέζουν για να πείσουν των συμπαίκτη τους στην Ενική Γαλλίας να μετακομίσει στη Γαλλία.
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο ότι οι άνθρωποι της Γιουβέντους σκέφτονται σοβαρά την πρόταση και περιμένουν την απάντηση του Pogba,αν θα θελήσει να παίξει για τη Γιούβε όπως δηλώνει,η αν θα μετακομίσει στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ,πάντως η φήμες οργιάζουν.