JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πιθανές συνθέσεις του Ατλέτικο-Γιουβέντους.



Η Γιουβέντους αύριο στις 21.45 ώρα Ελλάδος αντιμετωπίζει στην Μαδρίτη την Ατλέτικο για τη 2 αγωνιστική του 1ου ομίλου,και θέλει να πετύχει τη δεύτερη νίκη για να βρίσκεται από νωρίς στη θέση του οδηγού του ομίλου.

Ας δούμε τις πιθανές συνθέσεις των δυο ομάδων της αυριανής αναμέτρησης.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah; Llorente, Tevez.Προπονητής: Allegri.
ATLETICO MADRID (4-2-3-1): Moyà; Juanfran, Miranda, Godin, Ansaldi; M.Suarez, Tiago; A.Turan, R.Garcia, Koke; Mandzukic.Προπονητής: Simeone

Μπουφόν:Πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον στους “8″ του Τσαμπιονς Λιγκ φέτος.





Ως μια ευκαιρία για να διαπιστώσει η Γιουβέντους σε τι σημείο βρίσκεται, αντιμετωπίζει το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Οι «μπιανκονέρι» άρχισαν με το δεξί στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη επί της Μάλμε στο Τορίνο και τώρα ετοιμάζονται για το πιο δύσκολο ματς ως τώρα, στο «Βιθέντε Καλντερόν».

 Ένα ματς κόντρα στην περσινή φιναλίστ του θεσμού,ένα ματς που θα είναι κρας τέστ για τη Γιούβε να δούνε σε τι σημείο βρίσκονται αυτή την περίοδο.

«Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία και θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Να δούμε κόντρα στην Ατλέτικο σε τι επίπεδο βρισκόμαστε αυτή την στιγμή» είπε αρχικά ο αρχηγός της Γιουβέντους και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε την σεζόν 2012-13,όταν μας απέκλεισε η Μπάγερν στους προημιτελικούς. 

Πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον στους “8″ φέτος,αν και σε αυτή την διοργάνωση εξαρτώνται πάντα πολλά από την κλήρωση στα νοκ άουτ».

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για τον Πολ Πογκμπά,ο Μπουφόν είπε ότι μιλάμε για ένα ταλέντο του υψηλότερου επιπέδου και αν παραμείνει το ίδιο συγκεντρωμένος στη δουλειά και προσγειωμένος ως χαρακτήρας μπορεί να μπει στους 2-3 καλύτερους Γάλλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών», για να καταλήξει με ένα σχόλιο για τους Φερνάντο Γιορέντε και Αλβαρο Μοράτα, μετά τις ερωτήσεις των Ισπανών δημοσιογράφων.

«Ο Μοράτα ήρθε το καλοκαίρι και έπρεπε να αντιμετωπίσει αμέσως τον τραυματισμό του, εξαιτίας του οποίου έχασε την προετοιμασία.Δουλεύει σκληρά όμως,ξέρουμε όλοι το ταλέντο του και είμαι χαρούμενος για το πρώτο του γκολ, πριν λίγες μέρες στο Μπέργκαμο. 

Προσπαθεί να μπει σιγά-σιγά στους μηχανισμούς της ομάδας και θα τα καταφέρει. Οσο για τον Γιορέντε, είναι ένας από αυτούς τους παίκτες που θέλω πάντα να έχω στην ομάδα μου, τόσο για την αγωνιστική του αξία όσο και για τον χαρακτήρα του. Θα είχα χαρεί πάρα πολύ για αυτόν αν πήγαινε στο Μουντιάλ αλλά η Ισπανία έχει πολλούς δυνατούς επιθετικός και κάποιος έπρεπε να μείνει εκτός».

Με 22 παίκτες ταξίδεψε η Γιουβέντους στη Μαδρίτη.




Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την αποστολή της που αποτελείται από 22 παίκτες για το ταξίδι στη Μαδρίτη,για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο,συμπεριλαμβανομένου του Martin Caceres,ο Romulo υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση σήμερα για μια κήλη,η οποία απαιτεί μια περίοδο ανάρρωσης 30 ημερ
ών.

Η Γιουβέντους ταξίδεψε στην Ισπανική πρωτεύουσα χωρίς τους Αντρέα Πίρλο και Andrea Barzagli,παρά την αρχική προσδοκία ότι ο τελευταίος θα επανέλθει από των τραυματισμό του στο πόδι.

Αναλυτικά η ομάδα της Γιουβέντους:Buffon, Chiellini, Caceres, Ogbonna, Pogba, Pepe, Marchisio, Morata, Tevez, Coman, Giovinco, Llorente, Bonucci, Padoin, Asamoah, Vidal, Lichtsteiner, Storari, Evra, Rubinho, Pereyra, Mattiello.

Μαρκίσιο: "Κομβικό το αυριανό παιχνίδι"



Ο Κλαούντιο Μαρκίσιο μίλησε για το αυριανό δύσκολο παιχνίδι της Γιούβε στο Βιθέντε Καλντερόν και για το ότι είναι κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια του ομίλου, αναφέρθηκε επίσης και στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ιταλικό Skysports : «Είναι κομβικό παιχνίδι και θα πρέπει να πάρουμε καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Το να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να ξεφύγουμε με έξι πόντους από την Ατλέτικο θα είναι τεράστιο βήμα πρόκρισης. Αν και η ήττα της από τον Ολυμπιακό στην Αθήνα δείχνει πώς δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς στο γκρουπ. 
Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ικανή να δημιουργήσει προβλήματα. Σε ό,τι αφορά τη Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει λάθη στην Ευρώπη, τα οποία θέλουμε να μην επαναλάβουμε και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο θεσμό. Είμαστε χαλαροί ψυχολογικά κι έτοιμοι ν΄ αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής δυσκολία».

Αλέγκρι: "Η νίκη είναι στο DNA της Γιούβε"

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε ότι η Γιουβέντους έχει ως στόχο τη νίκη παντού και ζήτησε τεράστια προσοχή στις στημένες φάσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης.



Οι Μπιανκονέρι ξέρουν ότι θα έχουν απέναντι τους μια Ατλέτικο που θα έχει ως μόνο στόχο τη νίκη μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά ξέρουν επίσης ότι αν πάρουν αποτέλεσμα στο «Βιθέντε Καλντερόν» μάλλον θα έχουν απλοποιήσει τα πράγματα για την συνέχεια του ομίλου.
«Η νίκη, η θέληση για νίκη παντού και πάντα βρίσκεται στο DNA της Γιουβέντους και στο DNA των παικτών που έχω την τύχη να προπονώ» δήλωσε ο τεχνικός των Τορινέζων στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος ρωτήθηκε αν αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα ή το πώς θα φτάσεις στο αποτέλεσμα.
«Το αποτέλεσμα μετράει πάντα. Προσωπικά μου αρέσει να παίζει ωραία η ομάδα αλλά το θέαμα μόνο, αν δεν υπάρχει και η ουσία, δεν δίνει τίποτα. Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αν πάρουμε αποτέλεσμα εδώ θα έχουμε κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης».
Σχετικά με την Ατλέτικο, ο Αλέγκρι είπε ότι «είναι μια ομάδα που έχει τον χαρακτήρα του προπονητή της. Οταν βλέπεις αγώνα της Ατλέτικο νιώθεις ότι προπονητής και παίκτες είναι ένα. Εχουν τρομερή πνευματική δύναμη και αυτό τους επιτρέπει να παλεύουν για 95 λεπτά, δεν τα παρατάνε ποτέ. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι δουλειά του προπονητή, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του. Είναι ένα δύσκολο ματς για εμάς, όπως και για αυτούς».
Οσο για το τι θα πρέπει να προσέξει η Γιουβέντους, ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος: «Τις στημένες φάσεις. Οι αριθμοί λένε ότι η Ατλέτικο έχει βάλει 11 γκολ φέτος, τα 8 από φάουλ ή κόρνερ ενώ ένα είναι από πέναλτι. Θα πρέπει να είμαστε συνεχώς πολύ προσεκτικοί σε αυτό».
Τέλος, αναφορικά με την 11άδα των Μπιανκονέρι, ο Αλέγκρι παραδέχθηκε ότι «μπορεί να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Κάσερες και υπάρχει το δίλημμα Γιορέντε ή Μοράτα».
Πηγή: gazzetta.gr

Οι Έλληνες Γιουβεντίνοι μαζεύονται στα στέκια για να δουν Champions League.

Την Τέταρτη 1 Οκτωβρίου, στις 21:45 οι φίλοι της Juventus στην Ελλάδα θα μαζευτούν στην:
Αθήνα – Sport Café Letzos, Υμηττού 120, Παγκράτι (ανάμεσα σε Village Παγκρατίου & Σιδεράδικο Club).
Θεσσαλονίκη – Lemon Bar, Κατσιμιδη 10
Πτολεμαΐδα - café Battlenet ,Παυλίδη Αδαμοπούλου 5
Γαλατινή Κοζάνης - cafe Vengera
Ξάνθη - café Royal ,Δημοκρίτου 9

για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Atlético Madrid – Juventus, για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Ελάτε να δούμε όλοι παρέα το σημαντικό αυτό αγώνα για την ομάδα μας.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ματιές στην Αϊντχόφεν ρίχνει η Γιουβέντους.




Η Γιουβέντους φέρεται να έχει στα υπόψιν τις,τέσσερις παίκτες της Αϊντχόφεν και συγκεκριμένα τους Τζέφρι Μπρούμα,Ζεορζίνιο Βινάλντουμ,Μέμφις Ντεπάι και Ζακάρια Μπακάλι,σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την Tuttosport,άνθρωποι των μπιανκονέρι βρέθηκαν στην Ολλανδία προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τα αστέρια της Αϊντχόφεν.
Μάλιστα, αναφέρεται πως οι πρωταθλητές Ιταλίας βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τον 18χρονό επιθετικό Μπακάλι,το συμβόλαιό του οποίου λήγει τον Ιούνιο του 2015,και τον ίδιο τον παίκτη να μην φέρεται διατεθειμένος να το ανανεώσει.
Επιπλέον,η Γιουβέντους εξετάζει και τις περιπτώσεις των συμπαικτών του,δηλαδή του 22χρονου αμυντικού Μπρούμα,του 23χρονου μέσου Βινάλντουμ και του 20χρονου μεσοεπιθετικού Ντεπάι.

Μέχρι το 2019 στη Γιούβε ο Πογκμπά!



Προσύμφωνο για ανανέωση έχει υπογράψει ο Πογκμπά!

Σε συμφωνία με την Γιουβέντους για την ανανέωση του συμβολαίου του έχει έρθει ο Πολ Πογκμπά με βάση όσα ισχυρίζονται τα Ιταλικά μέσα,που θα τον κρατήσει στο Juventus Stadium έως το 2019!
Όπως αναφέρει το «Mediaset» δεν έχουν μπει ακόμα οι υπογραφές(έχει υπογράφει ένα προσύμφωνο) αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών αφού οι «μπιανκονέρι» προσέφεραν στον Γάλλο ετήσιο μισθό 4 εκ. ευρώ συν κάποια μπόνους,και εκείνος αποδέχθηκε την πρόταση.
Έτσι οι πρωταθλητές Ιταλίας αναμένεται να κρατήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια ένα από τους πιο... ποθητούς ποδοσφαιριστές της αγοράς.

Μπονούτσι: "Πάμε να νικήσουμε στη Μαδρίτη"



Με ένα… πορωτικό μήνυμα στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Λεονάρντο Μπονούτσι προλογίζει τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Οι «μπιανκονέρι» μπήκαν με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2-0 επί της Μάλμε και ξέρουν ότι αν πάρουν αποτέλεσμα την Τετάρτη στο «Βιθέντε Καλντερόν» θα έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα για να καθαρίσουν με την υπόθεση-πρόκριση. Ενα ματς που θα είναι πολύ δύσκολο αφού η Ατλέτικο είναι με την πλάτη στον τοίχο και θέλει μόνο νίκη. Αυτό, όμως, δεν τρομάζει τον Μπονούτσι, που στέλνει το μήνυμα του στους συμπαίκτες του με όσα έγραψε στο site του.

«Τώρα περιμένουμε τον “τελικό” με την Ατλέτικο… Γιατί; Επειδή όλοι μας φέρνουμε ως παράδειγμα την ομάδα του Σιμεόνε οπότε απευθύνω μια πρόκληση σε μένα και σε όλους τους συμπαίκτες μου. Πάμε να νικήσουμε στη Μαδρίτη! Αν το κάνουμε, θα αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Μία Γιούβε στο 101% εννοείται ότι μπορεί να νικήσει στη Μαδρίτη. Αυτοί θα παίξουν με 11; Ωραία, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς, ξεκινώντας από μένα, θα παίξει στο 101%. Εμείς θα παίξουμε με 12! Θα νικήσει όποιος το θέλει περισσότερο! Fino alla fine forza Juventus»!


Φανέλα του Τέβεζ εμπόδιζε παιδάκι να μπει στο γήπεδο.



Απίστευτο και, όμως, αληθινό. Συνέβη πραγματικά το Σάββατο το βράδυ πριν την έναρξη της αναμέτρησης Αταλάντα-Γιουβέντους, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Eco di Bergamo, η οποία αφιέρωσε ένα άρθρο στο περιστατικό, με τη μαρτυρία στο ρεπορτάζ της του πατέρα του μικρού οπαδού της «Κυρίας».

Ο λόγος για τον 6χρονο γιο του, στον οποίο εμποδίστηκε η είσοδος στο γήπεδο «Atleti Azzurri d’Italia» επειδή φορούσε τη φανέλα του Κάρλος Τέβες. «Ετσι όπως είναι ντυμένος δεν μπορεί να μπει. Θα πρέπει να καλύψετε τη φανέλα» άκουσε χαρακτηριστικά ο πατέρας να του λένε και μάλιστα δύο φορές πρώτα στο προ-φιλτράρισμα και μετά στα τουρνικέ.

Η φανέλα του Αργεντινού επιθετικού, την οποία φορούσε ο γιος του, θεωρήθηκε «επικίνδυνη» από τους stewards, που φοβήθηκαν ότι μπορεί να προκαλούσε καυγάδες ή ακόμη χειρότερα επεισόδια βίας μέσα στο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι πατέρας και γιος που ήταν παρέα μαζί με άλλους φίλους τους οπαδούς των μπεργκαμάσκι δεν εισέρχονταν στην κούρβα με τους φανατικούς.

Τελικώς το παιδί φόρεσε μια μπλούζα πάνω από την ασπρόμαυρη εμφάνιση της Γιουβέντους προκειμένου να μπορέσει να εισέλθει στο στάδιο, αλλά -όπως ομολόγησε με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, αναφέρει η εφημερίδα- την έβγαλε στα τρία γκολ των Γιουβεντίνων (δύο εκ των οποίων είχαν σκόρερ τον ίδιο τον Τέβες) προκειμένου να φανεί από κάτω η φανέλα της ομάδας της καρδιάς του, αλλά και του παίκτη της καρδιάς του.

Πηγή: tifosi.gr

Έσπασαν τζάμια τριών, λεωφορείον στο Μπέργκαμο.

Ασχημος ήταν ο επίλογος του Αταλάντα-Γιουβέντους (0-3) το Σάββατο το βράδυ για οπαδούς της Γιουβέντους. Στην έξοδο από το στάδιο κάποια πούλμαν με τιφόζι της «Κυρίας», τα οποία κατευθύνονταν προς την εθνική οδό έγιναν στόχος από ultras των «νερατζούρι», οι οποίοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον τους.

Η ενέδρα που προκλήθηκε από καμιά 60αριά οπαδούς των «μπεργκαμάσκι» σημειώθηκε κοντά στο «Atleti Azzurri d’Italia», στη ζώνη «Palazzetto dello sport». Οι ultras έσπασαν μερικά παράθυρα από τα τρία λεωφορεία που εκείνη την ώρα περνούσαν στο δρόμο.

Εγκαιρη ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας και των καραμπινιέρι που συνόδευαν τα οχήματα και είχαν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία της διαδρομής των λεωφορείων με τους επισκέπτες οπαδούς. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτόξευση δακρυγόνων για να οδηγήσουν σε διάλυση τους επιτιθέμενους.

Δε σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε υπήρξαν συλλήψεις επειδή οι ultras κατάφεραν να ξεφύγουν από τους πολλούς δρόμους με περιορισμένη πρόσβαση. Το γήπεδο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στη μέση κατοικημένων γειτονιών και περιβάλλεται από ένα «κουβάρι» από δρόμους και σοκάκια, «χρήσιμα» για τους πιο βίαιους οπαδούς, που στήνουν σε αυτά ενέδρες και στη συνέχεια χάνονται μέσα τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αρχηγείο της αστυνομίας στο Μπέργκαμο είναι αναγκασμένο για τα παιχνίδια, τα θεωρούμενα υψηλού κινδύνου (το Αταλάντα-Γιουβέντους, λαμβανομένων υπόψη των προηγουμένων που έχουν σημειωθεί τα περασμένα χρόνια, είναι ο αγώνας με το μεγαλύτερο κίνδυνο επεισοδίων) να παρατάσσει τους αστυνομικούς με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτοί να καλύπτουν με την παρουσία τους το σύνολο της γειτονιάς γύρω από το στάδιο και τους δρόμους προς το σταθμό και την εθνική οδό.

Πηγή: Tifosi.gr

Το νέο Renegade στο Juventus Stadium.



Το γήπεδο της Γιουβέντους στο Τορίνο αποτέλεσε το σημείο για το λανσάρισμα του νέου Renegade στην ιταλική αγορά. Πριν τον αγώνα με αντίπαλο την Τσεζένα στις 24 Σεπτεμβρίου, η Jeep παρουσίασε στο κοινό το μικρό της SUV, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μέλφι. Στο τελετουργικό συμμετείχε και ο αρχηγός των πρωταθλητών Ιταλίας, Andrea Pirlo.
Οι δεσμοί της Γιουβέντους με τη Jeep είναι στενοί, όχι μόνο εξαιτίας της τριετούς χορηγίας της αμερικάνικης μάρκας στη «μεγάλη κυρία», αλλά βέβαια λόγω της κοινής ιδιοκτησίας που έχουν η ιταλική ομάδα και η Fiat Chrysler Automobiles. Για την ιστορία, η Γιούβε νίκησε την Τσεζένα με 3-0 και έκανε το απόλυτο 5×5 στο καμπιονάτο.

Πηγή: newsauto.gr

Στη Γιούβε θα κρεμάσει τα γάντια του ο Μπουφόν.



Γιουβέντους και Μπουφόν ετοιμάζονται να πορευτούν μαζί μέχρι το 2017. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συζητήσεις για νέο συμβόλαιο και φαίνεται πως έχει επιτευχθεί συμφωνία.



Το συμβόλαιο του Μπουφόν με την Γιουβέντους έληγε το καλοκαίρι του 2015 και όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για την επέκταση της συνεργασίας τους με την συμφωνία να είναι προ των πυλών.
Συγκεκριμένα ο Μπουφόν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο Τορίνο μέχρι το καλοκαίρι του 2017 κάτι που σημαίνει ότι ο Μπουφόν θα κρεμάσει τα γάντια του στην Γιουβέντους. 
Πηγή: gazzetta.gr

Θέλουν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Τέβεζ.




H Γιουβέντους σκέφτεται πολύ σοβαρά να «δέσει» τον Κάρλος Τέβες με νέο συμβόλαιο μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει κάνει.

Ο Κάρλος Τέβες έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την σεζόν και αναγκάζει την Γιουβέντους να σκέφτεται να τον επιβραβεύσει με πρόωρη ανανέωση του συμβόλαιου του, το οποίο θα λήγει το καλοκαίρι του 2018. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ιταλική ιστοσελίδα, η διοίκηση της Γιουβέντους θέλει να προτείνει νέο συμβόλαιο στον 30χρόνο παίκτη με την σκέψη πάντα ότι ο αργεντινός επιθετικός έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να κλείσει στην καριέρα του στην ομάδα που αναδείχτηκε, τη Μπόκα Τζούνιορς. Το τρέχον συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2016 αλλά αν είναι ευχαριστημένος πολύ πιθανόν να δεχτεί την νέα δελεαστική πρόταση της Γιουβέντους.


Πηγή: gazzetta.gr

Σε δυο μόλις ώρες Sold out.



Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες χρειάστηκαν για να εξαντληθούν τα εισιτήρια του ντέρμπι κορυφής της Serie A, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρόμα στο Juventus Stadium.

Με την Γιουβέντους να έχει πουλήσει και φέτος 28.000 διαρκείας και την Ρόμα να παίρνει τα 2.000 εισιτήρια που δικαιούται ο φιλοξενούμενους, ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν πολύ γρήγορα sold out. Το θέμα όμως ήταν πόσο γρήγορα θα έκαναν φτερά τα εισιτήρια. 


Οπως ανακοίνωσαν τελικά οι Μπιανκονέρι, τα εισιτήρια έφυγαν σε λιγότερο από δύο ώρες για το πρώτο μεγάλο τετ α τετ των δύο διεκδικητών του scudetto!

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αταλάντα-Γιουβέντους 0-3, Σίφουνας η Γιούβε με Τέβεζ και Μοράτα.

atalanta-juventus-video


Η Γιουβέντους κάνοντας καταπληκτική εμφάνιση πέρασε και από το Μπέρκαμο σαν σίφουνας, με τον Κάρλος Τέβεζ να σκοράρει και πάλι δυο φορές στο 35' και στο 59'. Στο 58' η Αταλάντα κερδισε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντένις αλλά το απέκρουσε ο Μέγαλος Μπουφόν και στην αντεπίθεση ο Κάρλος Τέβεζ τιμώρησε την Αταλάντα γράφοντας το 0-2 με σούτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 83' άνοιξε λογαριασμό στη Serie A και ο Άλβαρο Μοράτα με ωραία κεφαλιά. Έτσι η Μεγάλη Κυρία παρέμεινε στην κορυφή με το 5x5 και περιμένει τη Ρόμα (που το απόγευμα κέρδισε την Ελλάς Βερόνα με 2-0) την επόμενη αγωνιστική για να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές στους στο Τορίνο.

Οι ιταλικές εφημερίδες στοιχημάτιζαν ότι Γιουβέντους και Ρόμα θα πάνε στο ντέρμπι της 5ης Οκτωβρίου χωρίς βαθμολογική απώλεια. Με τους Τζαλορόσι να έχουν κάνει νωρίτερα, με το 2-0 επί της Βερόνα, το 5x5, οι Μπιανκονέρι έπρεπε να απαντήσουν στο «Ατλέτι Ατζούρι Ντ' Ιτάλια» και το έκαναν έχοντας για ηγέτες τον capitano και τον πιο φορμαρισμένο Αργεντίνο επιθετικό. Ο Μπουφόν διατήρησε το μηδέν παθητικό για την Γιουβέντους, ο Τέβες έκανε ντοπιέτα, ο Μοράτα άνοιξε λογαριασμό και κάπως έτσι γράφτηκε το 0-3 στο Μπέργκαμο. 
Η Αταλάντα μπήκε για μάχη στο ματς και το έδειξε τόσο με το σουτ του Μπαζέλι στο 2' που έφυγε λίγο άουτ, όσο και με την συνεχή πίεση της από ψηλά που δημιουργούσε προβλήματα στη Γιουβέντους. Οι Μπιανκονέρι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα όπως ήθελαν και αυτό είχε ως συνέπεια ο Τέβες να γυρίζει αρκετά πίσω για να την πάρει. Οι Τορινέζοι δεν απειλούσαν αλλά οι Μπεργκαμάσκι το έκαναν, όπως με το διαγώνιο σουτ του Εστιγκαρίμπια εντός περιοχής που έφυγε άουτ. 
Η Γιούβε άρχισε να παίρνει τον έλεγχο από το 30' και έκλεισε τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό, για να κάνει έτσι και τα πρώτα δύο σουτ εντός περιοχής με τον Τέβες. Στο ένα, ο Σπορτιέλο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του αλλά τελικά την μπλόκαρε αφού βρήκε και στο κάθετο δοκάρι. 
Αυτή η ολιγόλεπτη πίεση των Μπιανκονέρι έφερε και το 0-1 στο 35', όταν ο Γιορέντε έδωσε στον Λιχτστάινερ και αυτός έκανε το γύρισμα, για να πλασάρει στην κενή εστία ο Τέβες (0-1). Λίγα λεπτά μετά, το λάθος του Εστιγκαρίμπια θα μπορούσε να φέρει το 0-2 αλλά ο Γιορέντε δεν βρήκε δίχτυα.
Το ματς, πάντως, ήταν ανοιχτό για την επανάληψη και η Αταλάντα είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να βάλει πολύ δύσκολα στη Γιουβέντους, όταν ο Μολίνα -που είχε πάρει την θέση του Εστιγκαρίμπια- ανατράπηκε στο 58' από τον Κιελίνι. Ο Ορσάτο έδειξε την βούλα, ο Ντένις ετοιμαζόταν για το 1-1 αλλά ο Μπουφόν τον νίκησε και στην αντεπίθεση ο Τέβες με σουτ έγραψε το 0-2! 
Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι τελείωσαν ψυχολογικά, με τους Μπιανκονέρι στη συνέχεια να ελέγχουν ουσιαστικά την κατάσταση. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβγαλε τον Βιδάλ -που δεν έχει ρυθμό- για να βάλει τον Περέιρα, έβγαλε και τον Γιορέντε για να βάλει τον Μοράτα και οι δύο αλλαγές συνεργάστηκαν στο 83' για το 0-3 από το πρώτο γκολ του Ισπανού, με κεφαλιά.


ATALANTA-JUVENTUS 0-3
RETI: Tevez 35', 59', Morata 83'
ATALANTA
Sportiello; Zappacosta, Biava, Benalouane, Dramè; Estigarribia (4' st Molina), Baselli (19' st Cigarini), Carmona, Gomez (30' st Bianchi); Boakye, Denis.
A disposizione: Avramov, Scaloni, Cherubin, Stendardo, Del Grosso, D'Alessandro, Raimondi, Migliaccio, Moralez.
Allenatore: Colantuono
JUVENTUS
Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Vidal (25' st Pereyra), Evra; Llorente (22' st Morata), Tevez (40' st Coman).

A disposizione: Storari, Rubinho, Asamoah, Padoin, Mattiello, Pepe, Giovinco.
Allenatore: Allegri
ARBITRO: Orsato
ASSISTENTI: Giallatini, Bianchi
QUARTO UFFICIALE
: Preti
ARBITRI D'AREA:
 Cervellera, Merchiori
AMMONITI: 21' pt Benalouane, 30' st Marchisio, 13' st Chiellini, 28' st Molina, 30' st Evra

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η αποστολή για το Αταλάντα-Γιουβέντους.



Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της 5 αγωνιστικής εκτός έδρας την Αταλάντα,και ο Massimiliano Allegri ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας που αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές,με τους Αντρέα Πίρλο και Andrea Barzagli να εξακολουθούν να απουσιάζουν.

Αναλυτικά η αποστολή της Γιουβέντους : Buffon, Chiellini, Ogbonna, Pogba, Pepe, Marchisio, Morata, Tevez, Coman, Giovinco, Llorente, Bonucci, Padoin, Asamoah, Vidal, Lichtsteiner, Storari, Evra, Rubinho, Pereyra, Mattiello

Θέλεις εισιτήριο με Ολυμπιακό; Ίσως να βρεις.

Το Juve-ntinos blog σας ενημερώνει ότι όσοι φίλοι της Γιούβε στην Ελλάδα θέλουν εισιτήριο για τον αγώνα της Γιούβέντους με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ίσως καταφέρουν να βρουν, καθώς:





olympiakos-gets-atletico-madrid-juventus-and-malmo-in-cl-draw
Γίνεται μια προσπάθεια από τους φίλους της Γιουβέντους στην Ελλάδα ώστε να πάρουμε εισιτήρια με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (στο πέταλο τον φιλοξενούμενων με τους οπαδούς της Juventus).

Όποιος ενδιαφέρεται για εισιτήριο να στείλει e-mail μέχρι την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στης 20:00 η ώρα. (Ότι αίτηση έχει έρθει μέχρι τότε θα σταλεί στους Ιταλούς, όσοι στείλουν αργότερα δεν θα μπορεί να σταλεί η αίτηση τους).

Όλες οι Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο εάν σταλούν στο grecobianconera@gmail.com  και εντός προθεσμίας (αιτήσεις σε fb, πρίβε μηνύματα, τηλέφωνο κλπ δεν γίνονται δεκτές).
 S.O.S  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με χρονολογική σειρά όπως έρθουν τα e-mail.
Στο e-mail αναγράφεται αριθμό εισιτηρίων, ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες, πόλη, και ένα κινητό τηλέφωνο.

Απαντήσεις θα έχουμε γύρω στις 15 Οκτώβρη, και τότε θα ξέρουμε εάν θα πάρουμε εισιτήρια και σε τι τιμές. Η πληρωμή των εισιτηρίων συνήθως γίνεται χέρι με χέρι την ημέρα του αγώνα οπού οριστεί η συνάντηση όλων μας με τους Ιταλούς.

GrecoBianconera.!!!

ΥΓ: Μην στέλνετε άλλες αιτήσεις διότι ο αριθμός των εισιτηρίων έχει πλέον καλυφθεί.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μοράτα «Δεν είμαι ακόμη στο 100% σε φυσική κατάσταση».



Ο Αλβαρο Μοράτα ανακρίθηκε, μέσω twitter, από οπαδούς της Γιουβέντους και αναφέρθηκε στην κατάσταση του, στον Μαξ Αλέγκρι, στο Juventus Stadium και στις διαφορές Ισπανίας-Ιταλίας. Ο 22χρονος επιθετικός έχασε όλη την προετοιμασία των Μπιανκονέρι αφού τραυματίστηκε στην πρώτη προπόνηση και δεν είναι ακόμη έτοιμος, όπως παραδέχεται ο ίδιος, αν και στον αγώνα με την Τσεζένα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι του έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να βρει σιγά-σιγά ρυθμό. «Δεν είμαι ακόμη στο 100% σε ό,τι αφορά την φυσική κατάσταση, θα έλεγα ότι βρίσκομαι στο 80% αλλά όλα πάνε καλά», είπε ο ίδιος σε ερώτηση που δέχθηκε και από εκεί και πέρα αναφέρθηκε σε αγωνιστικά και μη θέματα. Σε ό,τι αφορά, για παράδειγμα, τις διαφορές ανάμεσα στο ισπανικό και το ιταλικό ποδόσφαιρο, από όσα έχει προλάβει να καταλάβει, ο Μοράτα είπε ότι «εδώ δουλεύουμε περισσότερο στα τρεξίματα και στην τακτική ενώ στην Ισπανία δίνεται μεγαλύτερο βάρος στην τεχνική». Σχετικά με τον Αλέγκρι, ο Ισπανός είπε ότι «είναι ένας καλός προπονητής που είναι πάντα δίπλα μας και αυτό είναι σημαντικό. Οι προπονήσεις του είναι σκληρές και όταν χρειάζεται ακούμε και τις φωνές του» ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «είναι φανταστικό συναίσθημα να φοράω την φανέλα της Γιουβέντους, πραγματικά το απολαμβάνω. Ηξερα, πριν έρθω, ότι η Γιουβέντους είναι το μεγαλύτερο κλαμπ της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης αλλά τώρα το βλέπω με τα μάτια μου, το ζω καθημερινά». Τέλος, ερωτηθείς για το ποιος παίκτης που έχει φορέσει την φανέλα της Γιουβέντους του αρέσει περισσότερο είπε «ο Ιμπραΐμοβιτς γιατί έχει τρομερή δύναμη και τεχνική», για να συμπληρώσει ότι έχει εντυπωσιαστεί από το Juventus Stadium: «Είναι ένα μοντέρνο γήπεδο, μια πραγματική έδρα με εκπληκτική ατμόσφαιρα». 

Η Γιούβε των ρεκόρ.

Η απόλυτη κυρίαρχος του Ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους, καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Και η νίκη της απέναντι στην Τσεζένα με σκορ 3-0, έφερε ακόμα δύο τέτοια στο… φως! Η πρωταθλήτρια έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Serie A που κάνει το 4x4 στην έναρξη του πρωταθλήματος, δίχως να ‘χει δεχθεί κάποιο γκολ (1-0 την Κιέβο, 2-0 την Ουντινέζε, 1-0 την Μίλαν, 3-0 την Τσεζένα). Και οι μπιανκονέρι αποδεικνύουν πως στο Τορίνο είναι άτρωτοι! Διότι απόψε πέτυχαν την 21η σερί εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Και με αυτό τον τρόπο ισοφάρισαν το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιοι απ’ τη σεζόν 1946-47 και αυτό της συμπολίτισσας Τορίνο μια χρονιά μετά! 

Το MLS καλεί τον Αντρέα Πίρλο.

Νέα προσπάθεια για να πείσουν τη Γιουβέντους να τους παραχωρήσει τον Αντρέα Πίρλο θα καταβάλλουν τον ερχόμενο Ιανουάριο οι άνθρωποι των Λος Άντζελες Γκάλαξι! Πληροφορίες του «ESPN» αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν σταματήσει να ενδιαφέρονται για τον πολύπειρο μέσο και πως τους επόμενους μήνες θα επανέλθουν με νέα πρόταση. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο μεταγραφικό τους στόχαστρο από την περσινή σεζόν, πριν ακόμα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Μεγάλη Κυρία, όμως ο ίδιος προτίμησε να μείνει στη Serie A. Η τελευταία κρούση από το σύλλογο του MLS έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όμως η Γιουβέντους αρνήθηκε να παραχωρήσει έναν βασικό παίκτη της.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τους Αμπάτε και Λουιζάο εζετάζει η Γιούβε.

Η Γιουβέντους εξετάζει ήδη λύσεις για τη νέα μεταγραφική περίοδο, με τους Ιγκνάσιο Αμπάτε και Λουιζάο, των Μίλαν και Μπενφίκα αντίστοιχα, να βρίσκονται στο «στόχαστρό» της. Οι πρωταθλητές Ιταλίας ενδιαφέρθηκαν για τον Βραζιλιάνο αμυντικό τον περασμένο μήνα, πριν το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με τους «αετούς της Λισαβόνας» ωστόσο να «κλείνουν» την πόρτα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το «Sport Mediaset», οι «μπιανκονέρι» θεωρούν πως ο πορτογαλικός σύλλογος θα είναι πιο... ανοιχτός σε προτάσεις (και συγκεκριμένα τριών εκατ. ευρώ) τον Ιανουάριο, ειδικά εάν μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουβέντους πάντως φέρεται να εξετάζει λύσεις ήδη για την επόμενη σεζόν, με το συμβόλαιο του Στέφαν Λιχστάινερ να λήγει και να υπάρχει, μέχρι στιγμής, θέμα στην ανανέωσή του. Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά δημοσιεύματα, ως πιθανός αντικαταστάτης φέρεται να είναι ο Αμπάτε της Μίλαν, του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει ελεύθερος. 

Γιουβέντους-Τσεζένα 3-0, στο ρελαντί με ρεζέρβες πήρε τη νίκη.

Η Γιουβέντους με πολλές ρεζέρβες στη σύνθεση της, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε, μετά από αρκετές και καλές φάσεις κυρίως με το Τζιοβίνκο κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Βιντάλ στο 18' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Με αυτό το σκορ τελείωσε το πρώτο μέρος παρά τις προσπάθειες του Τζιοβίνκο για δεύτερο γκολ να μην έχουν αποτέλεσμα.

Η Γιούβε μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς, και το κατάφερε στο 64' και πάλι με το Βιντάλ ο οποίος έπιασε ωραίο σούτ έξω απο την μεγάλη περιοχή της Τσεζένα γράφοντας το 2-0. Ο Τζιοβίνκο προσπαθούσε να πετύχει γκολ αλλά ο Λιχσταινερ το κατάφερε στο 85' με έξοχο πλασέ μέσα απο την περιοχή κάνοντας το 3-0 για τη Γιούβε. Στο 88' ο Τζιοβίνκο σούταρε ο Λεάνι αλλοίωσε το σούτ και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι στερώντας από τον Τζιοβίνκο το γκολ.


JUVENTUS-CESENA 3-0
RETI: Vidal 18' pt (rig.), Vidal 19' st, Lichtsteiner 40' st
JUVENTUS
Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner (42' st Pepe), Pereyra, Marchisio, Vidal (35' st Padoin), Evra; Giovinco, Llorente (25' st Morata).

A disposizione: Rubinho, Volpe, Romulo, Asamoah, Pogba, Coman, Tevez, Mattiello
Allenatore: Allegri

CESENA
Leali; Perico 11' st Cabonero), Capelli, Lucchini, Krajnc, Renzetti;  Mazzotta (1' st Coppola), Giorgi (32' st Nica), Cascione; Defrel, Marilungo.

A disposizione: Agliardi, Bressan, Valzania, Magnusson,  Zè Eduardo, Garritano, Succi, Djuric, Rodriguez.
Allenatore: Bisoli
ARBITRO: Giacomelli
ASSISTENTI: Galloni, Tegoni
QUARTO UFFICIALE
: Tonolini
ARBITRI D'AREA
: Massa, Abbattista
AMMONITI: 17' pt Cascione 31' pt Capelli, 7' st Perico

Οι πιθανές συνθέσεις της αποψινής αναμέτρησης Γιουβέντους-Τσεζένα.




Η Γιουβέντους απόψε στις 21.45 ώρα Ελλάδος αντιμετωπίζει την Τσεζένα  και δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Pirlo, Marrone,Barzagli και Caceres,τη θέση του Ουρουγουανού θα πάρει ο Ogbonna,και των Pereyra,Lichtsteiner ίσως οι Vidal και Romulo αντίστοιχα.

Το δίδυμο της επίθεσης θα αποτελείται και πάλι από τους Llorente και Tevez.

Ας δούμε αναλυτικά τις πιθανές συνθέσεις.
Juventus(3-5-2):Buffon,Ogbonna,Bonucci,Chiellini,Romulo,Pogba, Marchisio,Vidal,Evra,Llorente,Tevez
Στονπάγκο:Storari,Rubinho,Barzagli, Lichtsteiner,Asamoah,Padoin,Pereyra,Pepe,Coman,Giovinco, Morata.
Προπονητής: Allegri
Εκτός: Pirlo, Marrone, Caceres.

Cesena(3-5-1-1):LealiCapelli,Lucchini,Volta,Defrel,Giorgi,Cascione, Coppola,Renzetti,Brienza,Marilungo. 
Στονπάγκο:Agliaridi,Nica,Magnusson,Kranjc,Mazzotta,Perico,Zè Eduardo,Carbonero,Garritano,Succi,Djuric,Rodriguez.
Προπονητής: Bisoli
Εκτός:Cazzola, Tabanelli, Pulzetti, De Feudis

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με αυξημένα έσοδα αλλά και έξοδα έκλεισε η περασμένη σεζόν στη Γιούβε.




Η Γιουβέντους κυκλοφόρησε στον τύπο την οικονομική της έκθεση μέχρι τον Ιούνιο του 2014,με μια σημαντική αύξηση των εσόδων,αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί με ζημία των 6,7 εκ€.

Η Γιουβέντους έχει βελτιώσει τα έσοδα της το 2013-2014,σε σχέση με το 2012-13 όπου ο σύλλογος έτρεξε με ζημία ύψους  15,9 εκ..

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 32 εκατ  το τρέχον έτος φτάνοντας τα 315.8m,δηλαδή ένα 11% βελτιωμένα, ωστόσο η Γιουβέντους αύξησε και τα έξοδα της σε  206 εκατομμύρια €,σε σύγκριση με τα 160.3 εκατ.  τον Ιούνιο του 2013.

Μερικά από τα έξοδα έχουν να κάνουν με τις  επενδύσεις στο κατασκευαστικό έργο της Continass,το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδα προπόνησης,ξενοδοχείο και καταστήματα ακριβώς πίσω από τη Juventus Stadium,τα οποία θα εκμεταλλεύεται η ίδια η ομάδα.

Με 22 παίκτες για την τέταρτη νίκη η Γιουβέντους.



Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει αύριο εντός έδρας την Τσεζένα στο πλαίσιο της 4 αγωνιστικής.

Ο Αλέγκρι ανακοίνωσε την επίσημη αποστολή της Μεγάλης Κυρίας που αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές.

Εκτός αποστολής είναι φυσικά οι τραυματίες Andrea Barzagli, Αντρέα Πίρλο,Luca Marrone και ο Martin Caceres.

1 Buffon 
2 Romulo 
3 Chiellini 
5 Ογκμπόνα 
6 Pogba  
7 Pepe 
8 Marchisio  
9 Morata 
10 Tevez 
11 Coman 
12 Giovinco 
14 Llorente  
19 Bonucci 
20 Padoin 
22 Asamoah 
23 Vidal   
26 Lichtsteiner 
30 Storari 
33 Evra 
34 Rubinho 
37 Pereyra  
38 Mattiello

Αλέγκρι"Ο Τέβεζ αξίζει να κληθεί στην Αργεντινή.



Ο Κάρλος Τέβες έχει δείξει πως αξίζει να βρίσκεται στην ομάδα της εθνικής Αργεντινής, όπως δήλωσε ο προπονητής του στη Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. 

 Την Δευτέρα (22/9) ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Τάτα Μαρτίνο, ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας που θα αντιμετωπίσει τις Βραζιλία και Χονγκ Κονγκ, σε φιλικές αναμετρήσεις, με τον επιθετικό των «μπιανκονέρι» να μην βρίσκεται σε αυτήν.

 Ο Τέβες πραγματοποιεί μία εξαιρετική αρχή στις υποχρεώσεις του με τη «Γιούβε», έχοντας τέσσερα γκολ σε πέντε αναμετρήσεις, σε Ιταλία και Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αλέγκρι να θεωρεί πως άξιζε να κληθεί στην ομάδα της «αλμπισελέστε».

 «Ο Τέβες κάνει μεγάλα πράγματα, όπως έκανε και πέρυσι», είπε αρχικά ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας. «Ο Τέβεζ αξίζει να κληθεί στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής,όμως δεν είμαι εγώ ο προπονητής σε εκείνη».

Ο Αλέγκρι επίσης δήλωσε για την κλήση του Περέιρα τα εξής"Ο Pereyra είναι νέος για την Εθνική του ομάδα, αλλά κάνει σπουδαία πράγματα με την Γιούβε."

Το ευχαριστώ του Αλέγκρι στους ποδοσφαιριστές του.



Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πραγματοποιεί ένα ονειρικό ξεκίνημα στον πάγκο της Γιουβέντους καθώς στους τέσσερις επίσημους αγώνες που έχουν δώσει οι «μπιανκονέρι» μετρούν ισάριθμες νίκες χωρίς μάλιστα να δεχτούν γκολ.


 Ο Ιταλός τεχνικός της Γιούβε δίνει τα εύσημα στους παίκτες του για τα αποτελέσματα της ομάδας αφού όπως χαρακτηριστικά είπε σε αυτούς οφείλεται η μέχρι στιγμής καλή πορεία της Γιουβέντους.


 Αναλυτικά ο Αλέγκρι είπε: «Έχουμε να παίξουμε ακόμα πολύ ποδόσφαιρο, όμως οι παίκτες μου δείχνουν την απαραίτητη ωριμότητα. 


Το ξεκίνημα που έχουμε κάνει οφείλεται σε αυτούς. Κάνουν τρομερή δουλεία μέσα στο γήπεδο.


 Όταν έχεις τέτοιους όλα γίνονται πιο εύκολα. Πάντως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

6 χρόνια στην Ελλάδα η ακαδημία της Γιούβε.


Η ακαδημία της “γηραιάς κυρίας” στην χώρα μας μπαίνει στον 6ο χρόνο λειτουργίας της και οι εγγραφές άρχισαν. Οι προοπτικές των ταλέντων και τα δώρα-έκπληξεις για τα μέλη!

Η αρχή της... ιστορίας
Τον Οκτώβριο του 2009, παρουσία του τότε προέδρου των “μπιανκονέρι”, Ζαν-Κλοντ Μπλαν, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα η έναρξη μίας πρωτότυπης συνεργασίας ανάμεσα στον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Η ομάδα του Τορίνο αποφάσισε να επεκτείνει τις ακαδημίες της και εκτός ιταλικής επικράτειας και η ο συνδυασμός αθλητισμού και παιδείας, αποτέλεσε τον σημαντικότερο λόγο, που η οικογένεια Ανιέλι αποφάσισε να εμπιστευτεί την μακρόχρονη παράδοση που έχει δημιουργήσει η οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στον χώρο της εκπαίδευσης!
Η επέκταση της Γιουβέντους εκτός Ιταλίας
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι προπονητές που προσελήφθησαν ταξίδεψαν στην Ιταλία και φοίτησαν στο πανεπιστήμιο της Γιουβέντους, ενώ στην Αθήνα εγκαταστάθηκε ο Ιταλός τεχνικός, Κρίστιαν Μικόνο, που ανέλαβε επικεφαλής του προγράμματος. Η πρώτη χρονιά κύλησε με μεγάλη επιτυχία, ενώ η δεύτερη, περιελάμβανε επέκταση της συνεργασίας της “βέκια σινιόρα” με τον ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό, ο οποίος πλέον ανέλαβε όλη τη διαχείριση των ακαδημιών των “μπιανκονέρι” εκτός Ιταλίας! Ακολούθησε το άνοιγμα του Juventus Soccer School στην εγχώρια αγορά (Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Σάμο), καθώς και στην Κύπρο (Λεμεσός και Λευκωσία) και την Σλοβενία.
Το πρόγραμμα και η φιλοσοφία
Το project της Γιούβε στην Ελλάδα περιλαμβάνει τη Juventus Athens Academy και το Juventus Athens SoccerSchool, που λειτουργούν από Σεπτέμβριο μέχρι αρχές Ιουνίου και απευθύνονται σε παιδιά από 5-16 ετών, τα τουρνουά ελέγχου δεξιοτήτων “Gollissimo” (από τα οποία επιλέγονται ταλέντα και δίνονται και υποτροφίες), το Juventus Summer Camp (δύο περίοδοι από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου) και φυσικά τα ιδιαίτερα μαθήματα ποδοσφαίρου (Juventus Personal Training), που ουσιαστικά αποτελούν πέντε εντατικές προπονήσεις με απώτερο στόχο την τεχνική βελτίωση των νεαρών αθλητών.
Δώρα και εκπλήξεις!
Οι προπονήσεις έχουν ήδη αρχίσει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στην Παλλήνη και τα μέλη της Juventus Athens Academy (www.cgs.gr/juventus), θα έχουν ειδικές τιμές σε όλα τα καταστήματα αθλητικών ειδών της ΝΙΚΕ (σε προϊόντα Nike και Converse). Όλοι όσοι θέλουν να πάρουν μία πρώτη γεύση, μπορούν να τηλεφωνήσουν (210-6663951210-6030411 & 6973-300306) και να δηλώσουν συμμετοχή στις τρεις δωρεάν προπονήσεις, για να μπουν στο κλίμα και να αποφασίσουν αν θέλουν να γίνουν μέλη της οικογένειας της Γιουβέντους!


Πηγή: gazzetta.gr

Μαρότα: "Ανάμεσα σε σκουντέτο και Champions League διαλέγω το δεύτερο"

«Γιούβε και Ρόμα είναι οι πιο σοβαρές υποψήφιες για το πρωτάθλημα». Ο Τζουζέπε Μαρότα ερμήνευσε με αυτόν τον τρόπο τις ενδείξεις ύστερα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο φετινό Καμπιονάτο, οι οποίες στο πέρας αυτών έχουν τοποθετήσει τις δύο ομάδες στην κορυφή του πίνακα με το απόλυτο των πόντων.

«Το γεγονός ότι έχουν 9 πόντους σε τρεις αγώνες δείχνει ότι εμείς και η Ρόμα είμαστε δύο ομάδες υψηλού επιπέδου» εξήγησε ο ισχυρός άνδρας των Tορινέζων μιλώντας στο Rai Radio 1. Μπροστά, όμως, στην επιλογή ανάμεσα στο τέταρτο σερί πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μαρότα θα άφηνε το σκουντέτο στην ετέρα διεκδικήτρια: «θα ήθελα να τα κατακτήσουμε αμφότερα ασφαλώς, αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω ένα από τα δύο θα έλεγα την Ευρώπη, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι το εξαιρετικό, το οποίο θα κυνηγούσα πρόθυμα» υπογράμμισε κατηγορηματικά.

Η παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της «Κυρίας» στον ραδιοφωνικό αέρα ήταν μεγάλης διάρκειας και σε αυτήν μίλησε για την θετική περίοδο που διανύουν οι Γιουβεντίνοι – 4 στα 4 σε Ιταλία και Ευρώπη.
«Ο σκεπτικισμός για τον Αλέγκρι ήταν μια ευρέως διαδεδομένη αίσθηση, δικαιολογημένη καθώς στην αλλαγή ενός προπονητή που κατέκτησε στη σειρά τρία πρωταθλήματα το ρίσκο να μην σου βγει η νέα επιλογή υπάρχει πάντα. Ο Αλέγκρι, όμως, δεν ήταν κάποιος άγνωστος, προερχόταν από την εμπειρία στη Μίλαν, με την οποία είχε κερδίσει και ένα πρωτάθλημα. Είναι και αυτός ένας προπονητής νικητής και είχε όλα τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια για να προπονήσει τη Γιούβε. Είναι ο leader της ομάδας και μετά πίσω από τον τεχνικό και τους παίκτες υπάρχει ένας σύλλογος δυνατός να υποστηρίξει τον ρόλο και το έργο του», τόνισε.

Αναφορικά για το αν οι δύο μεταγραφές σε άμυνα και επίθεση που δεν έγιναν μεταφέρονται για τον Ιανουάριο τοποθετήθηκε: «Μπορούν να γίνουν διορθώσεις, αλλά οι κατευθυντήριες γραμμές πρέπει να προέρχονται από τους πρώτους μήνες της σεζόν. Ο στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα που μπορεί να φτάσει το μέγιστο των όσων έχουμε θέσει. Τον Ιανουάριο, μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες να αρπάξουμε ή διορθωτικά μέτρα να λάβουμε σε περίπτωση τραυματισμών. Τώρα είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με το ρόστερ που θέσαμε στη διάθεση του Αλέγκρι, είναι μια ομάδα που μπορεί να μας κάνει να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, όπου εκεί, όμως, υπάρχουν “θωρηκτά” ανώτερα από το δικό μας. Η ελπίδα είναι να μην έχουμε πάρα πολλούς τραυματισμούς» δήλωσε και επεσήμανε εδώ ότι ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν ήταν ποτέ μεταγραφικός στόχος των «μπιανκονέρι» και δεν τον διαπραγματεύτηκαν.

Για τις εθνικές ελπίδες τώρα ΖάζαΜπεράρντι και Γκαμπιαντίνι που θα μπορούσαν να παίζουν στην «Κυρία» αλλά δεν έμειναν στο Τορίνο τόνισε «είναι σημαντικοί νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν θα έβρισκαν χώρο στην ομάδα» και για τον Ιμόμπιλε υποστήριξε «ήταν δικός μας κατά 50% αλλά εξέφρασε την επιθυμία να πάει στη Ντόρτμουντ και μετά υπάρχουν ανάγκες τέτοιες στους ισολογισμούς που σε κάνουν να πάρεις τη μια ή την άλλη απόφαση. Είμαι όμως ικανοποιημένοι: Εφυγε ο Ιμόμπιλε, ήρθε ο Μοράτα και ο Κομάν βρίσκει χώρο. Κάποτε παλεύαμε να πείσουμε ποδοσφαιριστές να έρθουν, τον πρώτο χρόνο ο Ντι Νατάλε μας απέρριψε. Τώρα το κύρος της Γιουβέντους αποκαταστάθηκε, είναι αυτό που είχε παλιά και πολλοί θα ήταν ευτυχείς να παίζουν στην ομάδα μας. Εχουμε δημιουργήσει μαι δομή σκάουτινγκ σημαντική και το λέω με περηφάνια» ανέφερε και για το τέλος επανέφερε το θέμα με την δημιουργία δεύτερων ομάδων.

«Για μας είναι από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Εχουμε 65 ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικία τα 20 και 21 χρόνια, οι οποίοι παίζουν αλλού. Η δημιουργία δεύτερης ομάδας θα τους επέτρεπε να διδαχτούν την μεθοδολογία της πρώτης ομάδας, στην οποία θα μπορούσαν να προβιβαστούν με περισσότερη ευκολία», αποφάνθηκε και παρέμεινε στη θέση του για τον Λοτίτο ότι είναι επικίνδυνη τόση πολύ εξουσία μαζεμένη σε ένα μόνο άτομο.

Πηγή: Tifosi gr

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τέβεζ: "Δυνατό ματς, αλλά δεν ανησυχήσαμε καθόλου"

Ο Κάρλος Τέβες εξήγησε γιατί πανηγύρισε με πιπίλα, χάρηκε για την εμφάνιση της Γιουβέντους στο Μιλάνο και... έδωσε πόντο στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.
Ο Αργεντίνος έχει αρχίσει την σεζόν από εκεί που σταμάτησε πέρυσι καθώς σκοράρει σε κάθε ματς και κάνει όλο και πιο ομαλή την είσοδο του Αλέγκρι στους «μπιανκονέρι».
«Περιμέναμε ότι το ματς θα ήταν δυνατό γιατί η Μίλαν ερχόταν από δύο νίκες αλλά κάναμε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι και δεν ανησυχήσαμε καμία στιγμή», ήταν το πρώτο σχόλιο του Τέβες για τον αγώνα και στη συνέχεια στήριξε -όπως και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν πριν λίγες μέρες- τον Αλέγκρι.
«Μου αρέσει να παίζω σε αυτή τη θέση, να κινούμαι πιο ελεύθερα πίσω από τον Γιορέντε. Σήμερα με περίμενε σε κάθε φάση ο Ντε Γιονγκ αλλά το γκολ ήρθε και είμαι ευτυχισμένος».
Οσο για τον πανηγυρισμό του, εξήγησε ότι «είναι για τον γιο μου, πάντα γι' αυτόν».