JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αποκλείεται να γυρίσει στη Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά.

Αρνητικός σε μία πιθανή επιστροφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ.

Πολλές κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θέλουν τον Πολ Πογκμπά όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι προς το παρόν αυτές που «παίζουν» για την αγορά του χαφ της Γιουβέντους.

Ωστόσο, εκείνη που έχει τις λιγότερες πιθανότητες για να τον αποκτήσει είναι η… πρώην ομάδα του. Αυτό τουλάχιστον τονίζουν αγγλικά ΜΜΕ που αναφέρουν πως άτομο κοντά στον Γάλλο μέσο ανέφερε:

«Ο Πολ περνάει πολύ καλά στη Γιουβέντους αυτή την στιγμή. Ωστόσο, αν είναι να φύγει από αυτή για κάποια άλλη ομάδα, τότε αυτή αποκλείεται να είναι η Γιουνάιτεντ».

Στη Ρώμη με αέρα 9 βαθμών η Γιούβε, στέψη ή παράταση;

Στέψη ή παράταση; Αυτό θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει το ερώτημα της 25ης αγωνιστικής της Serie A. Ρόμα και Γιουβέντους δίνουν τη δεύτερη «μάχη» τους στη σεζόν, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, σε ένα ματς το οποίο μπορεί να κρίνει την υπόθεση του τίτλου.


Οι «μπιανκονέρι» απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στο +9 από τους «τζιαλορόσι» και δύσκολα θα χάσουν έναν ακόμη τίτλο, παρότι τα ματς τα οποία απομένουν είναι αρκετά. Ωστόσο, η αναμέτρηση στην «αιώνια πόλη», μπορεί να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν συναρπαστικό, με τους πρωταθλητές Ιταλίας να παίρνουν στο... νήμα τη νίκη επί των Ρωμαίων (3-2). Τότε όμως, οι δυο τους ήταν κοντά στη βαθμολογία ενώ πλέον, δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από εκείνον της νίκης για το σύνολο του Ρούντι Γκαρσία, αν θέλει να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Το ματς της Κυριακής (2/3) θα είναι το 169ο που θα διεξαχθεί μεταξύ τους, με της Γιουβέντους να έχει το πάνω χέρι με 80 νίκες έναντι 40 της Ρόμα, ενώ 48 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, παρά την κακή πορεία των Ρωμαίων στο ιταλικό πρωτάθλημα, τις τελευταίες αγωνιστικές, προέρχονται από την τεράστια χθεσινή (26/2) νίκη-πρόκριση επί της Φέγενορντ (2-1) στο Europa League κι αν μη τι άλλο το ηθικό τους θα είναι αισθητά βελτιωμένο.

Από την άλλη, οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, νικώντας μεσοβδόμαδα την Ντόρτμουντ στο Τορίνο (2-1), στο πρώτο από τα δύο ματς της φάσης των «16» του Champions League. Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι του Πολ Πογκμπά στην αναμέτρηση ενώ φυσικά θα απουσιάζει ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.

Θα έχουμε παράταση ή... στέψη; Οι απαντήσεις το βράδυ της Δευτέρας (2/3).

Η ανανεωμένη Ίντερ φιλοξενεί την εξίσου φορμαρισμένη Φιορεντίνα, την ώρα που η Μίλαν ταξιδεύει στη Βερόνα για να αντιμετωπίσει την Κιέβο.

Οι «νερατζούρι» έχουν πετύχει τρεις σερί νίκες στη Serie A και δείχνουν αισθητά βελτιωμένοι ενώ παράλληλα πήραν την πρόκριση στους «16» του Europa League, αποκλείοντας τη Σέλτικ. Απέναντί της θα είναι οι «βιόλα», που προχθές (26/2) επικράτησαν 2-0 της Τότεναμ στη Φλωρεντία και πήραν επίσης το εισιτήριο για την επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η έτερη ομάδα του Μιλάνου φιλοξενείται στην έδρα της Κιέβο και θέλει να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αναβολή στο Τζένοα-Πάρμα

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η Πάρμα δεν πρόκειται να αγωνιστεί, ζητώντας και παίρνοντας τελικά την αναβολή της αναμέτρησης με τους Γενοβέζους, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στο σύλλογο.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες (27/2) από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, κρατάει στη... ζωή την Πάρμα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ωστόσο, Κάρλο Ταβέκιο, να τονίζει πως είναι η τελευταία προειδοποίηση για την ομάδα, με την πτώχευση αλλά και τον υποβιβασμό να φαντάζουν σενάρια που δύσκολα θα αποφύγει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/2

Κιέβο-Μίλαν 21:45

Κυριακή 1/3

Κάλιαρι-Βερόνα 13:30
Παλέρμο-Έμπολι 16:00
Σασουόλο-Λάτσιο 16:00
Τζένοα-Πάρμα Αναβλήθηκε
Αταλάντα-Σαμπντόρια 16:00
Τσεζένα-Ουντινέζε 16:00
Ίντερ-Φιορεντίνα 19:00
Τορίνο-Νάπολι 21:45

Δευτέρα 2/3

Ρόμα-Γιουβέντους 21:45 
ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ

Πηγή: www.sdna.gr

Μάχη Γιούβε, Μπάρτσα και Σίτι για νεαρό Βραζιλιάνο.

Ο Πολ Πογκμπά ήταν μία επένδυση που έπιασε τόπο για την Γιουβέντους. Τόσο πολύ μάλιστα που η πιθανή πώλησή του θα βάλει στα ταμεία της δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Επειδή όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, η Γιουβέντους φρόντισε να βρει και τον αντικαταστάτη του. Πρόκειται για τον 17χρονο Βραζιλιάνο μέσο της Φλουμινένσε Γκέρσον Σίλβα. 

Ο παίκτης παίρνει μέρος αυτό τον καιρό στο σχετικό παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα πηγαίνει καλά με την Εθνική Βραζιλίας. 

Η τιμή του δε ανέρχεται ήδη στα 11εκ ευρώ, ποσό όμως σαφώς εφικτό για τη Γιουβέντους. Τον παίκτη βέβαια διεκδικούν και άλλοι ευρωπαϊκοί κολοσσοί όπως η Μπαρτςελόνα και ή Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόκειται για επιθετικό μέσο, ο οποίος έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, έχοντας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με την εθνική Βραζιλίας Κ20. Οι «μπιανκονέρι» ωστόσο  φέρονται να βρίσκονται σε θέση οδηγού για τον νεαρό άσο της Φλουμινένσε, ωστόσο υποστηρίζεται πως υπήρξε... σφήνα των Καταλανών.

Σύμφωνα με την «Globoesporte», ο Γκέρσον θεωρεί τους πρωταθλητές Ιταλίας ένα πολύ καλό πρότζεκτ για να χτίσει την καριέρα του, όμως η «Μπάρτσα» αποτελεί για εκείνον μία ομάδα που βρίσκεται... εκτός κόσμου.

Μάλιστα, στις τάξεις της Γιουβέντους ο 17χρονος Βραζιλιάνος θεωρείται αντάξιος διάδοχος του Πολ Πογκμπά. Το που θα καταλήξει είναι άγνωστο ακόμα, ωστόσο δύσκολα θα παραμείνει στη Λατινική Αμερική.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μοράτα: "Ήταν άτυχος ο Κιελίνι"


Ο Άλβαρο Μοράτα υποστήριξε μετά το τέλος του ματς ότι η Ντόρτμουντ άσχετα από τη βαθμολογική της θέση στην Μπουντεσλίγκα, είναι πολύ ισχυρή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο επιθετικός και σκόρερ του δεύτερου γκολ της Γιουβέντους στο 2-1 επί της Μπορούσια για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στη ρεβάνς.

«Κάθε φορά που νικάς, είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ένα εκτός έδρας γκολ αξίζει πολύ, αλλά στο Ντόρτμουντ θα ανοιχτούν για να νικήσουν. Νομίζω ότι η θέση τους στην Μπουντεσλίγκα δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα της ομάδας τους. Έχουν δείξει ότι είναι πολύ ισχυροί στην Ευρώπη, έχουν φτάσει σε έναν τελικό και δυσκόλεψαν τη ζωή (σ.σ. της Ρεάλ) στα ημιτελικά».

Τέλος μίλησε και για λάθος του συμπαίκτη του Τζόρτζιο Κιελίνι : «Ήταν άτυχος, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ελπίζουμε να είναι δυνατός και να παίξει καλά στο επόμενο παιχνίδι μας. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα, θα είναι πολύ δύσκολο επειδή το γήπεδό τους είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Τελικά 20 μέρες εκτός ο Πίρλο.


Πιο γρήγορα θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Αντρέα Πίρλο, απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, με τη Γιουβέντους ωστόσο να αναγκάζεται να στερηθεί τις υπηρεσίες του για τρεις εβδομάδες.

Ο Ιταλός μέσος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στον αγώνα με την Ντόρτμουντ (2-1) και έγινε αναγκαστική αλλαγή, έχοντας αποκομίσει πρόβλημα στη γάμπα, την ώρα που υπήρχαν φόβοι στους «μπιανκονέρι» πως μπορεί να παραμείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον έναν μήνα.

Σήμερα (26/2), η κατάσταση του «μαέστρου» επανεκτιμήθηκε κι οι εξετάσεις έδειξαν πως θα παραμείνει εκτός δράσης για περίπου 20 ημέρες, χάνοντας φυσικά τον επαναληπτικό με τους Βεστφαλούς (18/3).

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ίσως μείνει ένα μήνα έξω ο Πίρλο.


Ο Αντρέα Πίρλο κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στον μηρό στη χθεσινή αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ντόρτμουντ. 

Ο έμπειρος Ιταλός μέσος έγινε αναγκαστική αλλαγή κατά τη διάρκεια της συνάντησης και ο ακριβής χρόνος αποθεραπείας του θα διαπιστωθεί σήμερα.

Πάντως η πρώτη εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική και εκφράζονται φόβοι πως ο Πίρλο ίσως μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι και ένα μήνα, κάτι που θα του στερήσει τη συμμετοχή από σημαντικά ματς όπως αυτό κόντρα στη Ρόμα αλλά και στον επαναληπτικό με την Ντόρτμουντ.

Αλέγκρι: "Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε"


Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έμεινε ικανοποιημένος από το παιχνίδι που έκανε η Γιουβέντους και τη νίκη κόντρα στη Ντόρτμουντ, δηλώνοντας πως δεν τρέφει καμία ανησυχία για τη ρεβάνς στη Γερμανία.

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι στην έδρα μας και πάνω απ' όλα, παίξαμε καλά. Είχαμε ορισμένα προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, όταν μας πίεσαν στο χώρο του κέντρου. Είναι κρίμα που δεχθήκαμε το γκολ, αλλά αυτά συμβαίνουν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν λίγο καλύτεροι» δήλωσε αρχικά ο προπονητής των πρωταθλητών Ιταλίας, προσθέτοντας: «Ο Μπουφόν με δυσκολία χρειάστηκε να επέμβει μία φορά. Χρειαζόμασταν ένα τέτοιο ματς, γιατί στη Serie A δεν έχουμε μάθει να παίζουμε 70 λεπτά χωρίς τη μπάλα και να αμυνόμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο τα κάναμε και τα δύο. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για μία ομάδα που μπορεί να πάει πολύ καλά στην Ευρώπη. Ξέρουμε όμως τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο δεύτερο ματς».

Αναφερόμενος στη ρεβάνς στη Βεστφαλία, εξήγησε: «Δεν ανησυχώ για τη ρεβάνς. Στο Champions League, ειδικά σε αυτό το επίπεδο είσαι απέναντι στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και πρέπει να είσαι υπομονετικός και οργανωμένος αμυντικά. Πρέπει να βρεις τις αδυναμίες του αντιπάλου σου και να τις εκμεταλλευτείς».

Καταλήγοντας, πρόσθεσε: «Αυτό το παιχνίδι μας κάνει καλό γιατί δεν μπορείς πάντα να κυριαρχείς στα παιχνίδια. Σε τέτοια ματς, μπορείς να κυριαρχήσεις με το να μη δεχτείς γκολ και φτιάχνοντας φάσεις. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος κυριαρχίας».


Πηγή: gazzetta.gr

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γιουβέντους-Ντόρτμουντ 2-1, πήρε το πρώτο ημίχρονο η Γιούβε.

Η Γιουβέντους με τα γκολ των Κάρλος Τέβεζ στο 13' και Άλβαρο Μοράτα στο 43' κέρδισε τη Ντόρτμουντ και πήρε το πρώτο ημίχρονο. 


Η Γιουβέντους ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και κατάφερε στο 13' να ανοίξει το σκορ με τον Τέβες μετά από την ωραία συρτή σέντρα του Μοράτς και την ασθενεί απόκρουση του Βαιντενφέλερ γράφοντας το 1-0. Ωστόσο η χαρά των μπιανκονέρι δεν κράτησε πολύ και μετά από το λάθος του Κιελίνι (γλύστρισε) έδωσε την ευκαιρία στο Ρόις να ισοφαρίσει στο 18' σε 1-1. Στο επόμενο κομμάτι του ματς οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο χρόνο στη μπάλα, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για καθαρή φάση. Στο 32' ο Πίστσεκ τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Γκίντερ, για να πάει ο Σωκράτης δεξί μπακ ενώ αναγκαστική αποχώρηση υπήρξε και για την Γιουβέντους με τον Πίρλο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα και να μπαίνει ο Περέιρα (37'). Ο Αργεντινός έδειξε σε καλή κατάσταση δίνοντας ενέργεια στους Τορινέζους. Στο 34' ο Μπουφόν έβγαλε με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ του Σαχίν και ενώ η Μπορούσια είχε την κατοχή, στο 43' δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ξανά στην κόντρα και ξανά από αριστέρα. Ο Πογκμπά βγήκε αυτή τη φορά και έκανε συρτή σέντρα, ο Χούμελς είδε τη μπάλα να περνάει από μπροστά του, ο Μοράτα να του στρώνεται και έκανε το 2-1.

Ο Σωκράτης αντικαταστάθηκε στα αποδυτήρια από τον Κιρχ και η Γιούβε βγήκε εμφανώς καλύτερη. Ο Μπονούτσι δεν πρόλαβε από κόρνερ (54') και ο Ιμόμπιλε σούταρε στον Μπουφόν (55') σε ένα δεύτερο μέρος που είχε περισσότερες τελικές. Ο Τέβες βιάστηκε και έκανε κακό τελείωμα (62'), με την επόμενη φάση να είναι μεγάλη για την ομάδα του Αλέγκρι, με τον Απάτσι να κάνει το σουτ από το ημικύκλιο και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο τελευταίο κομμάτι οι Μπιανκονέρι έκλεισαν στα καρέ τους τους Γερμανούς, που ίσως βολεύτηκαν κάποια στιγμή με το 2-1. Ιμόμπιλε (74') και Μχιταριάν (76') δοκίμασαν την τύχη τους και η Γιουβέντους απείλησε με τον Τέβες, που βρήκε χώρο και έκανε το σουτ αλλά ο Βαϊντενφέλερ έδιωξε (77'). Στο 86' η Vecchia Signora έφτασε ξανά εκατοστά κοντά στο τρίτο γκολ αλλά μετά την πάσα του Μοράτα, ο Περέιρα με το αριστερό έστειλε τη μπάλα μόλις έξω από το δοκάρι.


JUVENTUS-BORUSSIA DORTMUND 2-1

RETI: Tevez 13' pt, Reus 18' pt, Morata 43' pt

JUVENTUS
Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pirlo (37' pt Pereyra), Pogba; Vidal (41' st Padoin); Morata, Tevez (44' st Coman).
A disposizione: Storari, Caceres, Ogbonna, Llorente.
Allenatore: Allegri

BORUSSIA DORTMUND
Weindefeller; Piszczek (32' pt Ginter), Papastathopoulos (1' st Kirch), Hummels, Schmelzer; Gundogan, Sahin; Aubameyang,  Mkhitaryan, Reus; Immobile (30' st Blaszczkowski).
A disposizione: Langerak, Kehl, Ramos, Blaszczkowski, Kagawa.
Allenatore: Klopp

ARBITRO: Lahoz (ESP)
ASSISTENTI: Cebrián Devís (ESP), Diaz Pérez del Palomar (ESP)
QUARTO UFFICIALE
: Yuste (ESP)
ARIBTRI D'AREA
: Estrada (ESP) , Hernandez (ESP)

AMMONITI: 3' st Vidal, Pereyra 35' st
NOTE: Spettatori 41.182. Incasso 2.745.437 Euro, record assoluto alo Juventus Stadium

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μπουφόν: "Συναντάμε μια πολύ δυνατή ομάδα"


Ο Gigi Buffon έχει βιώσει πολλές προκλήσεις στο Champions League και σίγουρα δεν είναι εκείνος που θα φοβηθεί άλλη μια νέα πρόκληση και ένα ματς που θα τον οδηγήσει στους 8 του θεσμού. Σίγουρα, είναι στην ευχάριστη θέση να παίξει ένα παιχνίδι σαν αυτό, αλλά έχει την εμπειρία για να πάρει μόνο το καλύτερο από το παιχνίδι: «Ανάλογα με την ηλικία κάθε παίκτης, ζει την παραμονή αυτών των αγώνων με διαφορετικό τρόπο. Ένας νεαρός παίκτης σίγουρα έχει τον ενθουσιασμό και την επιθυμία να αναδειχθεί σε διεθνές επίπεδο. Οι πιο έμπειροι, αντίθετα, είναι υπερήφανοι και θέλουν να εξακολουθήσουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τον ύψιστο στόχο. Στο αποδυτήρια μας υπάρχει η επιθυμία να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το όνειρο. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα συναντήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία πριν από δύο χρόνια ήταν στον τελικό και φέτος είναι πολύ καλή στο θεσμό. Αυτό δείχνει ότι, πέρα ​​από τη θέση στο πρωτάθλημα, είναι σε θέση να δώσει το καλύτερο σε αγώνες με υψηλά στοιχήματα. Συναντιόμαστε με μία από τις καλύτερες ομάδες που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. "

«Στην ομάδα υπάρχει η περιέργεια να δούμε αν έχουμε σημειώσει πρόοδο. Το Αυριανό παιχνίδι είναι λίγο, όπως εκείνα πριν από δύο χρόνια εναντίον της Σέλτικ ή Μπάγερν. Μετά την τελευταία "εκπαιδευτική άδεια», πήραμε το δρόμο προς την Ευρώπη τώρα και φιλοδοξία μας είναι να μετρήσουμε τον εαυτό μας στην Ευρώπη σε αγώνες υψηλού επιπέδου όπως αυτόν με την Μπορούσια. Σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια, ελπίζω ότι πολλοί από εμάς έχουν συνειδητοποίηση ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Μεγαλώσαμε σαν όμαδα. Δεν ξέρω αν είμαστε δυνατότεροι από τη Μπορούσια, αλλά έχουμε την περιέργεια να ανακαλύψουμε την αξία μας ».

Ο μεγάλος κίνδυνος για την άμυνα της Γιούβε είναι προφανώς ο Reus για τον οποίος μίλησε και ο Μπουφόν: «Είναι ένα  μεγάλο ταλέντο - είπε ο καπιτάνο της Κυρίας - Μπορεί να κάνει πολλά και να φέρει άνω κάτω έναν αγώνα για την ομάδα του σε όλα τα επίπεδα, επειδή έχει ιδιότητες άνω του μέσου όρου. Προέρχεται από έναν τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό καιρό εκτός δράσης και ελπίζω να είναι λίγο «πεσμένος», γιατί αν ήταν 100% έτοιμος για εμάς θα ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα".

Τέλος ο Μπουφόν έκλεισε λέγοντας: «Θέλουμε να παίξουμε πολύ καλά στην επιστροφή μας στα νοκ άουτ παιχνίδια, πρέπει να δείξουμε αφοσίωση, εφαρμογή αυτόν που θέλει ο προπονητής και σωστή εμφάνιση - κατέληξε ο Μπουφόν - Θέλουμε τη νίκη, διότι σε αυτά τα παιχνίδια δίνει σε όλους το καλύτερο."

Αλέγκρι: "Σημαντικό να νικήσουμε χώρις να δεχτούμε γκολ"


Το ματς με τη Μπορούσια: για πολλούς είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Όχι όπως για τον Massimiliano Allegri. Όχι γιατί ο προπονητής της Γιούβε δεν γνωρίζει τη λεπτότητα του αγώνα, αλλά γιατί έχει την εμπειρία να γνωρίζει είναι το πρώτο ημίχρονο, στις δηλώσεις του ανέφερε: 

"Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες να παίξουμε και αύριο δεν είναι ένας τελικό, αλλά ένα ματς για το ποιά ομάδα θα περάσει στους 8, θα παίξουμε 180 λεπτά εναντίον μιας ομάδας που βρίςκεται σε μεγάλη φόρμα αυτή την εποχή. Είναι το πρώτο από τα δύο ημίχρονα. Γνωρίζουμε ότι έχουν ταχύτητα και τεχνική και τέσσερις επικύνδυνους επιθετικούς παίκτες και εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε, κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα. Θα πρέπει να ισορροπήσουμε, μυαλό και τεχνική".

Αμέσως μετά μίλησε για τη χαμηλή θέση που έχει η Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα: "Είναι θέμα νοοτροπίας - λέει ο Allegri - νομίζω ότι είναι έκπληξη που η Μπορούσια δεν είναι στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος της σεζόν θα είναι κοντά στις πρώτες θέσεις. Ο Klopp έχει ανακατασκευαστεί την ομάδα στην Bundesliga και κάνει σπουδαία πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν έχουμε κάτι κοινό; Δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. "

Η Γιουβέντους ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς γνωρίζοντας τη δύναμη τους, αλλά και τη δικής της: «Κανείς δεν σκέφτεται ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από την Μπορούσια. Είναι καλή και οργανωμένη ομάδα, παίζουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίζουμε στο σπίτι μας και θα είναι ζωτικής σημασίας να μην δεχτούμε γκολ. Είμαστε δυνατή στην επίθεση μας και στη μεσαία γραμμή μας, αλλά ... Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσουμε, αποκλείοντας μια ομάδα που σε διεθνές επίπεδο έχει κάνει σπουδαία πράγματα τα τελευταία χρόνια. "

Ο Π. Παλλαντζάς αναρωτιέται αν θα είναι Γιουβέντους;

Παραμονή του Γιουβέντους-Ντόρτμουντ, ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει στο gazzetta ως Μπιανκονέρο για τον... καημό του.

Για την Μπορούσια έχουν γραφτεί από την αρχή της σεζόν αρκετά κείμενα. Και έχει αναλυθεί τόσο ωραία η κατάσταση της, που ακόμη κι αν δεν παρακολουθούσες καθόλου Bundesliga, έχεις ψηθεί πλέον και βλέπεις. Για την Γιούβε γενικά -και όχι για παίκτες της μεμονωμένα- δεν έχουν γραφτεί. Οχι γιατί η σεζόν της παρουσιάζει απαραίτητα μικρότερο ενδιαφέρον, μην ξεχνάμε τι αλλαγή έγινε στον πάγκο το καλοκαίρι, αλλά γιατί ακόμη και κάποιος που αρρωσταίνει για αυτή, δεν έχει καταλάβει ακόμη αν η ομάδα πάει καλύτερα ή χειρότερα από πέρυσι. Μια πειστική απάντηση θα δοθεί, τελικά, μέσα από αυτούς τους δύο αγώνες με την Ντόρτμουντ. Ή ακόμη και σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες...

Από την ημέρα που εμφανίστηκε στο Τορίνο, ο Αλέγκρι άκουσε πολλές φορές τον Ανιέλι να λέει ότι η Γιουβέντους φέτος πρέπει να φτάσει οπωσδήποτε τουλάχιστον στους «8». Και αφού το άκουσε πολλές φορές, το επανέλαβε κι αυτός άλλες τόσες. Οπαδικά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ακούς αυτό ως στόχο αλλά πρέπει, αρέσει δεν αρέσει, να σκέφτεσαι και ρεαλιστικά. Αυτή η ομάδα, με αυτό το ρόστερ, δεν μπορεί να πει ότι ξεκινάει για να κατακτήσει το Champions League αλλά σίγουρα πέρυσι αδίκησε τον εαυτό της στην Ευρώπη. Αρα, αφού ο στόχος είναι τουλάχιστον οι «8», οι Μπιανκονέρι πρέπει να αποκλείσουν την Ντόρτμουντ. Το θέμα δεν είναι αν μπορούν, το θέμα είναι αν θα το δείξουν.

Μέχρι και πριν ένα μήνα, στο Τορίνο υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία. Τώρα, μετά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η σιγουριά μάλλον δεν είναι η ίδια αφού υπάρχουν συνεχόμενες κακές εμφανίσεις. Η Γιούβε δεν ήταν καλή ούτε στο κύπελλο με την Πάρμα (0-1), ούτε στο Ούντινε (0-0), ούτε με την Μίλαν (3-1), ούτε στην Τσεζένα (2-2), ούτε με την Αταλάντα (2-1). Ειδικά μετά την Τσεζένα χτύπησαν... καμπάνες στο Τορίνο, σε σημείο που οι ιταλικές εφημερίδες έγραψαν ότι για πρώτη φορά ο προπονητής ήταν τόσο αγριεμένος στην προπόνηση της επόμενης μέρας. Παρ' όλα αυτά, ο Αλέγκρι δεν αγχώνεται.

«Είμαι σίγουρος ότι με την Ντόρτμουντ θα δείτε μια άλλη Γιουβέντους. Απέναντι μας έχουμε μια ομάδα με εμπειρία, πολύ ταλέντο και δεν μας ξεγελάει η πορεία της στο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε δύο μεγάλα ματς», είπε για ακόμη μία φορά τις τελευταίες μέρες και τώρα θα φανεί αν έχει ή όχι δίκιο. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρεις τι να περιμένεις αφού η ομάδα φέτος το πάει... μήνα-μήνα. Καλός ο Σεπτέμβριος, κακός ο Οκτώβριος, καλύτερος ο Νοέμβριος, χειρότερος ο Δεκέμβριος, άνοδος τον Ιανουάριο, μπέρδεμα τον Φεβρουάριο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα αποτελέσματα ήρθαν αλλά ένα πρωτάθλημα το οποίο έχεις κατακτήσει με 102 βαθμούς μάλλον δεν είναι και το ασφαλέστερο κριτήριο.

Τα βασικά θέματα της Γιούβε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είναι δύο: Δέχεται πιο εύκολα γκολ (ειδικά από στημένες φάσεις) και δείχνει κουρασμένη στο δεύτερο 45λεπτο. Η καλή εκδοχή του Αλέγκρι είναι ότι αυτό οφείλεται στη δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου ώστε η ομάδα να είναι δυνατή στην τελική ευθεία της σεζόν. Η κακή είναι ότι οι καλοκαιρινές περιοδίες για το marketing θα στοιχίσουν. Οπως και να έχει, απέναντι στη Ντόρτμουντ η Γιουβέντους θα πρέπει να έχει τρεξίματα για 90 λεπτά και να είναι απολύτως προσεκτική στην άμυνα. Τόσο, όσο «ζήτησε» ο Αλέγκρι μέσω της συνέντευξης του στη Bild την περασμένη εβδομάδα: «Σε αυτό το ζευγάρι, ακόμη και το 0-0 στο Τορίνο δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα».

Αυτά είπε ο Αλέγκρι στους Γερμανούς. Οι Γερμανοί που μίλησαν στους Ιταλούς και συγκεκριμένα οι προπονητές των Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ στην Tuttosport, ουσιαστικά έδειξαν το κέντρο των Μπιανκονέρι ως τον τομέα που θα κρίνει την πρόκριση. «Απέναντι στη Ντόρτμουντ δεν πρέπει να κάνεις το λάθος που θα τους βγάλει άμεσα στην αντεπίθεση, με την ταχύτητα που έχουν. Αν οι μέσοι της Γιουβέντους ελέγξουν την κατάσταση, θα αυξήσουν πολύ τις πιθανότητες τους αφού η Μπορούσια δυσκολεύεται αν δεν βρει αντεπιθέσεις», είπε ο Ρότζερ Σμιντ ενώ ο Χέκινγκ της Βόλφσμπουργκ πρόσθεσε ότι «για να τους βάλεις πολύ δύσκολα πρέπει να έχεις υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι σου για 90 λεπτά. Το κέντρο της Γιούβε έχει αυτούς τους παίκτες, οι επιθετικοί της επίσης το κάνουν από ψηλά. Το θέμα είναι το κέντρο να κάνει το παιχνίδι του και να μην τους αφήσει να παίξουν από τα άκρα, απαγορεύοντας έτσι στα δικά της χαφ να ανέβουν για να πατήσουν περιοχή».

Το κέντρο της Γιούβε όπως κι αν το δεις, οπαδικά ή ρεαλιστικά, είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Με το 4-3-1-2 ο Αλέγκρι τους χώρεσε όλους στην 11άδα και τώρα ήρθε η ώρα που θα πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος τους. Για τον Μαρκίζιο ουσιαστικά είσαι σίγουρος. Ο Πίρλο δεν μπορεί να τρέξει συνεχώς αλλά μπορεί να κάνει διαφορά αν παίρνει ανάσες, οι Πογκμπά και Βιδάλ είναι οι δύο από τους οποίους ο Γιουβεντίνος ζητάει τα περισσότερα. Ο Γάλλος για να επιβεβαιώσει τη συνεχή βελτίωση του και για να δείξει έτοιμος να πάρει κι άλλες ευθύνες, ο Χιλιανός για να υπενθυμίσει ότι είναι ακόμη στο Τορίνο... Ο Βιδάλ «λείπει» πολύ από την φετινή ομάδα και όλοι έχουν πέσει πάνω του για τον επαναφέρουν. Ακόμη και ο Μαρτσέλο Λίπι, την Κυριακή, δήλωσε ότι «ο Αρτούρο είναι το κλειδί αυτού του αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι όπως τον ξέρουμε παρά το γεγονός ότι έχει μια δύσκολη σεζόν μετά την επέμβαση στο γόνατο και την συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Στο Champions League σπάνια απογοητεύει».

Αυτό που είναι απογοητευτικό, πάντως, είναι ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζεται ψυχολογικά η Γιουβέντους τον τελευταίο 1,5 χρόνο πριν από ευρωπαϊκό ματς. Το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση, δηλαδή, ο ιταλικός Τύπος και αυτό, όπως φαίνεται, περνάει και στην ομάδα. Η Γιούβε πήγαινε πέρυσι στην Πόλη για να παίξει με μια πολύ χειρότερη ομάδα και μάλιστα για δύο αποτελέσματα αλλά όλοι κατάφεραν, με κάποιο τρόπο, να πειστούν ότι πάνε σε μια κόλαση από την οποία δύσκολα φεύγεις ζωντανός... Στο γήπεδο που η Ρεάλ έριξε έξι και θα μπορούσε και δέκα, οι Μπιανκονέρι πήγαν με φόβο. Και επειδή όταν είσαι η Γιουβέντους και πας έτσι για να παίξεις με μια Γαλατασαράι πρέπει να τιμωρηθείς επειδή δεν σέβεσαι το όνομα σου, τιμωρήθηκες.

Γενικά, από την επιστροφή στους τίτλους (2012) κι έπειτα, η Κυρία μόνο μία φορά συμπεριφέρθηκε ως Κυρία στην Ευρώπη. Με την Τσέλσι στους ομίλους της σεζόν 2012-13. Οχι τυχαία, ήταν και η μοναδική φορά που όλοι (Τύπος, ομάδα, κόσμος) έβγαζαν αυτοπεποίθηση τις μέρες πριν το ματς. Γι' αυτό, όταν ήρθε η ώρα του αγώνα, αφού συνεχάρη τους Αγγλους για την κατάκτηση της κούπας στο Μόναχο λίγους μήνες πριν, τους καθάρισε με τρία γκολ.

24 παίκτες στην αποστολή έχει ο Αλέγκρι.

24 παίκτες έχει στην αποστολή ο Massimiliano Allegri για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι με τη Borussia Dortmund, για τη φάση των 16 του Champions League που θα γίνει στο Juventus Stadium.

Η λίστα των παικτών:

1 Buffon
3 Chiellini
4 Caceres
5 Ogbonna
6 Pogba
7 Pepe
8 Marchisio
9 Morata
10 Tevez
11 Coman
14 Llorente
15 Barzagli
17 De Ceglie
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
23 Vidal
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
30 Storari
32 Matri
33 Evra
34 Rubinho
37 Pereyra

 

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Βλέπουμε μαζί τη Γιουβέντους στα στέκια μας. Ελάτε μαζί μας να ζήσουμετη μαγεία της Γιούβε.



Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου η Γιούβε θα παίξει για τη φάση των "16" του Champions League ένα πολύ σημαντικό ματς με αντίπαλο την Γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Juventus Stadium θέλοντας να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους "8", ένα δύσκολο παιχνίδι διότι η Ντόρτμουντ εκεί που φάνταζε ιδανικός αντίπαλος λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης που βρισκόταν, τον τελευταίο καιρό όμως έχει αλλάξει κατά πολύ η αγωνιστική της εικόνα και πλέον δείχνει πολύ επικίνδυνη και θέλει τη δέουσα προσοχή, καθώς και το γεγονός ότι η Γιουβέντους με τις τελευταίες της εμφανίσεις δεν πείθει με την απόδοση της, ελπίζουμε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας μας και να παρασύρει τους Γερμανούς.

Εμείς όμως θα είμαστε στο πλευρό τις όπως κάνουμε πάντα και θα μαζευτούμε στα στέκια μας για να παρακολουθήσουμε και αυτό το μεγάλο ματς στέλνοντας στο Τορίνο όλοι μας τη θετική ενέργεια για να καταφέρει η ομάδα μας να πάρει από το πρώτο κιόλας ματς σκορ πρόκρισης.

Περιμένουμε λοιπόν όλους τους Γιουβεντίνους να έρθουν την Τρίτη στα στέκια μας να δούμε όλοι μαζί παρέα το παιχνίδι και να βοηθήσουμε νοερά τη Γιούβε στην μεγάλη της προσπάθεια για πρόκριση στους "8" του Champions League.

Ελάτε μαζί μας να κάνουμε ασπρόμαυρα όλα μας τα στέκια σε όλοι της Ελλάδα. Forza Juve, Forza armada Bianconera.

Οι Έλληνες φίλοι της Γιουβέντους, μέλη του Juventus Club Meda θα παρακολουθήσουν όλοι μαζί των αγώνα της Juventus με τη Dortmund. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους Έλληνες φίλους της Γιούβε. Θα χαρούμε πολύ να δούμε την Juventus όλοι παρέα. Ευπρόσδεκτοι όσοι Γιουβεντίνοι θέλουν να έρθουν στην όμορφη ασπρόμαυρη παρέα μας. 

Σημεία συναντήσεως για τους αγώνες και τηλεφώνα επικοινωνίας για ερωτήσεις ακολουθούν πιο κάτω:

Αθήνα – Café Macao, Σεβαστουπολεως 152, Αμπελόκηποι - 6944388011

Θεσσαλονίκη – Lemon Bar, Κατσιμιδη 10 - 6934932351

Πτολεμαΐδα - café Battlenet ,Παυλίδη Αδαμοπούλου 5 - 6982321335

Γαλατινή Κοζάνης - cafe Vengera - 6970954386

Ξάνθη - café Royal ,Δημοκρίτου 9 - 6988335260

Καρδιτσα - cafe Παυσιλυπο - 6981125624


Σας περιμένουνε, Fino alla fine, Forza Juventus.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

100 εκ. Ευρώ θα πληρώσει όποιος θέλει τον Πογκμπά.

Σίγουρος πως ο Πολ Πογκμπά θα αφήσει την Γιουβέντους για -τουλάχιστον- 100 εκατομμύρια εμφανίστηκε με δηλώσεις ο εκπρόσωπός του, Μίνο Ραϊόλα.


Ο Πολ Πογκμπά σίγουρα είναι από τους καλύτερους παίκτες της νέας γενιάς.

Και σίγουρα όταν θα αφήσει τη Γιουβέντους για κάποια άλλη ομάδα η «Μεγάλη Κυρία» θα βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπός του, Μίνο Ραϊόλα, με δηλώσεις του στην «Marca» υπογράμμισε πως ο νεαρός μέσος θα πουληθεί για τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Για εμένα ο Πολ είναι το σύμβολο της επόμενης ποδοσφαιρικής γενιάς. Σήμερα δεν υπάρχει άλλος παίκτης σαν τον Πογκμπά. Ο κόσμος περιμένει για την επόμενη γενιά και εκείνος θα της ηγηθεί και γι” αυτό όποια ομάδα τον αγοράσει θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ».

Πίρλο: "Νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ με Ντόρτμουντ"

Μονόδρομος ήταν η νίκη για τη Γιουβέντους, σύμφωνα με τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος μίλησε και για την επιστροφή του Φερνάντο Γιορέντε στα γκολ.

«Μετά την τελευταία μας εμφάνιση κόντρα στην Τσεζένα, η νίκη ήταν μονόδρομος σε αυτό το ματς. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά παρόλο που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε το αποτέλεσμα» δήλωσε αρχικά ο Ιταλός χαφ, πριν αναφερθεί στον Γιορέντε, που βρήκε ξανά δίχτυα μετά από καιρό: «Ο Φερνάντο χρειαζόταν αυτήν την ένεση αυτοπεποίθησης και ελπίζουμε ότι τα γκολ τώρα θα αρχίσουν να γίνονται συχνότερο φαινόμενο για εκείνον. Είναι ένας παίκτης που χρειαζόμαστε».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στο επερχόμενο ματς με τη Ντόρτμουντ για το Champions League: «Θα είναι κομβικό να κερδίσουμε χωρίς να δεχθούμε γκολ. Δεν κοιτάμε τη θέση της Ντόρτμουντ στη βαθμολογία, αλλά πόσο μακριά έχουν φτάσει φέτος στο Champions League. Από αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το ματς με τη Μπορούσια».



Πηγή: gazzetta.gr

Αλέγκρι: "Ο Πίρλο έχει μαγικά πόδια"

Το εγκώμιο του Αντρέα Πίρλο έπλεξε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Αταλάντα, όπου έκανε λόγο για χρήσιμη νίκη ενόψει της συνέχειας σε τρεις διοργανώσεις για τη Γιουβέντους.

«Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο πρωτάθλημα. Απόψε πήραμε μια σημαντική και δύσκολη νίκη σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Η ομάδα αντέδρασε καλά και έμεινε συγκεντρωμένη μέχρι το τέλος» ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος πρόσθεσε: «Μείναμε συγκεντρωμένοι, ακόμη και όταν κάποιοι παίκτες μας έκαναν βιαστικές επιλογές. Διατηρήσαμε τη συγκέντρωσή μας και φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, κάτι που δεν κάναμε κόντρα στην Τσεζένα».

Ακόμη, υπογράμμισε: «Έπρεπε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα, αλλά παρουσιαστήκαμε λίγο κουρασμένοι, μετά από αυτόν το μήνα που δουλέψαμε πολύ σκληρά. Τώρα ξεκινάει μία περίοδος με παιχνίδια μεσοβδόμαδα για το Champions League και το Coppa Italia και θα πρέπει να προσέξουμε τη φυσική μας κατάσταση, για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει σε αυτά τα δύσκολα ματς».

Φυσικά, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Αντρέα Πίρλο: «Ο Αντρέα έχει πραγματική μαγεία. Έχει δύο μαγικά πόδια και όταν σουτάρει με το δεξί δίνει στη μπάλα περίεργη τροχιά. Αυτό μας έδωσε τη νίκη. Μας κάνει καλό να κερδίζουμε τέτοια ματς. Μένουμε προσγειωμένοι και καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορείς να κερδίζεις μόνο 3-0».



Πηγή: gazzetta.gr

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γιουβέντους-Αταλάντα 2-1, αγχωτική νίκη και τώρα Ντόρτμουντ.



Η Γιουβέντους αν και βρέθηκε να χάνει 0-1 από την Αταλάντα με γκολ του Μιλιάτσιο από το 25' κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν λήξη το ημίχρονο, με τον Γιορέντε στο 39' να ισοφαρίζει και τον Πίρλο στο 45' να γράφει το 2-1. Έτσι η Κυρία πάει αλώβητη να παίξει το ματς της Τρίτης με τη Ντόρτμουντ για τους 16 του Champions League.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έλεγε την παραμονή του αγώνα ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παίξουν πολύ καλύτερα σε σχέση με το ματς στην Τσεζένα πριν μια εβδομάδα αλλά δεν... Οι Μπιανκονέρι ήθελαν να καθαρίσουν εύκολα με την Αταλάντα αφού την Τρίτη φτάνει στο Τορίνο η Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά τελικά... έτρεχαν ως το τέλος για να κρατήσουν τους τρεις βαθμούς, που τους στέλνουν προσωρινά στο +10 από την Ρόμα. Οι Μπεργκαμάσκι προηγήθηκαν με τον Μιλιάτσιο, οι Τορινέζοι ισοφάρισαν με τον Γιορέντε (οφσάιντ ο Τέβες στη φάση) και τελικά ανέτρεψαν την κατάσταση με γκολάρα του Πίρλο. Χάνουν το ματς του «Ολίμπικο» με τους Τζαλορόσι, την επόμενη εβδομάδα, οι Λιχτστάινερ και Παντοΐν λόγω καρτών.

Η Γιουβέντους, όπως αναμενόταν, ήταν αυτή που είχε από το ξεκίνημα την μπάλα αλλά δεν κατάφερε, παρά την προσπάθεια της να πιέσει, να βάλει το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια. Η Αταλάντα, που απολύτως λογικά ήταν συνεχώς πίσω, κινδύνεψε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 19' όταν ο Πίρλο έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Γιορέντε αλλά ο Βάσκος σούταρε άστοχα. Πέντε λεπτά μετά, στο 24', οι Μπεργκαμάσκι βγήκαν στην κόντρα και η μπάλα, μετά από κόντρα στον Πίρλο, κατέληξε στον Μπαζέλι που ήταν φάτσα με το γκολ αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε! Στην εκτέλεση κόρνερ, όπως έχει γίνει κι άλλες φορές φέτος, η Γιούβε δέχθηκε γκολ, αυτή τη φορά από την  κεφαλιά του Μιλιάτσιο, με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο κάθετο δοκάρι και να περνάει τη γραμμή (0-1)!

Οι Τορινέζοι μπορούσαν να ισοφαρίσουν άμεσα, στο 27', αλλά ο Περέιρα -μετά την πάσα του Τέβες- δεν κατάφερε από τα δύο μέτρα να νικήσει τον Σπορτιέλο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν χώρους για αντεπιθέσεις αφού οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά για την ισοφάριση, χωρίς όμως να αποφεύγουν τα λάθη... Στο 38', τελικά, ο Πογκμπά βρήκε πολύ ωραία τον Κάσερες -που ανέβαινε συνεχώς από δεξιά- αλλά ο Σπορτιέλο έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ουρουγουανού, για να γίνει το 1-1 από το κόρνερ: Κεφαλιά του Μπονούτσι, απόκρουση του Σπορτιέλο, τρεις παίκτες προσπάθησαν να σκοράρουν στην επαναφορά και τελικά αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Γιορέντε. Αμέσως μετά την επέμβαση του Σπορτιέλο, πάντως, ο Τέβες -που έκανε πρώτος κίνηση προς την μπάλα- ήταν οφσάιντ.

Από την στιγμή που ισοφάρισε, η Γιουβέντους έψαξε το δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου μέρους και το βρήκε στο 45', χάρη στην κλάση του Πίρλο. Ο Maestro πήρε την μπάλα στα 25 μέτρα από το τέρμα, το σκέφτηκε και τελικά με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Αταλάντα να χάνει λόγω τραυματισμού τον Τζαπακόστα στο 51' και στο 54' η Γιούβε έφτασε μια ανάσα από το 3-1 αλλά ο Σπορτιέλο κατάφερε, με κάποιο τρόπο, να αποκρούσει την κοντινή κεφαλιά του Πογκμπά μετά την ωραία σέντρα του Κάσερες. Ο Τσιγκαρίνι, λίγα λεπτά μετά, σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι και βρήκε τον Μαρκίζιο -εντός περιοχής- στο κεφάλι και το ματς συνεχίστηκε με τον Αλέγκρι να βγάζει τον Πογκμπά, που ήταν στο όριο καρτών, για να βάλει στη θέση του τον Λιχτστάινερ. Η Γιουβέντους ήθελε το τρίτο γκολ που θα τελείωνε οριστικά το ματς αλλά οι παίκτες της ήταν αρκετά βιαστικοί και δεν απέφευγαν τα λάθη, με αποτέλεσμα η Αταλάντα να παραμένει στο ματς.

Οι Μπεργκαμάσκι, αφού γλίτωσαν στο 84' από την αναποφασιστικότητα του Μοράτα στο τέλος και ενώ τα είχε κάνει όλα σωστά φεύγοντας γρήγορα από το κέντρο, προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 88', όταν ο Μιλιάτσιο πήρε την κεφαλιά από τον Κάσερες αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπουφόν.


JUVENTUS- ATALANTA 2-1

RETI: Migliaccio 24',  Llorente 39', Pirlo 45'

JUVENTUS
Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini, Padoin; Marchisio, Pirlo, Pogba (20' st Lichtsteiner); Pereyra; Tevez (44' st Coman), Llorente (29' st Morata)
A disposizione
: Storari, Rubinho, Ogbonna, Barzagli, De Ceglie, Evra, Sturaro, Pepe,  Matri.
Allneatore: Allegri

ATALANTA
Sportiello; Scaloni, A. Masiello, Bellini,  Dramé; Zappacosta (6' st D'Alessandro), Cigarini, Migliaccio, Emanuelson; Baselli (37' Gomez); Denis (25' st Boakye)
A disposizione
: Avramov, Frezzolini, Grassi, Del Grosso, Kresic, Bianchi.
Allenatore: Colantuono

ARBITRO: Irrati
ASSISTENTI: Padovan, Longo
QUARTO UFFICIALE
: Schenone
ARBITRI D'AREA
: Giacomelli, Baracani

AMMONITI: 43' pt Baselli, 10' st Marchisio, 15' st Padoin, 36' st Bellini, 40' st Pereyra, 42' st Lichtsteiner, 43' st Migliaccio, 48' st Morata

Πιθανές συνθέσεις Γιούβε και Αταλάντα.

Η Γιουβέντους σε λίγη ώρα αντιμετωπίζει την Αταλάντα και θέλει τη νίκη για να αυξήση τη διαφορά από τη δεύτερη Ρόμα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα παρατάξει την ομάδα με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Δείτε τις ενδεκάδες των δυο ομάδων.

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Pogba, Pirlo, Marchisio; Pereyra; Tevez, Morata. 

All.: Allegri.

Atalanta (4-4-2): Sportiello; Bellini, Masiello, Stendardo, Dramè, Zappacosta; Cigarini, Migliaccio, Emanuelson; Gomez, Denis. 

All.: Colantuono.

Η αποστολή της Γιούβε για το αποψινό παιχνίδι.

Η Γιουβέντους απόψε στις 21:45 ώρα Ελλάδος αντιμετωπίζει εντός έδρας για την 24 αγωνιστική την Αταλάντα.Οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι της Serie A,θέλουν με νίκη να φτάσουν την διαφορά στους 10 βαθμούς από το δεύτερό, και να ρίξουν το βάρος στην αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ντόρμουντ την Τρίτη. Ας δούμε αναλυτικά την επίσημη αποστολή : Buffon, Chiellini, Caceres, Ogbonna, Pogba, Pepe, Marchisio, Morata, Tevez, Coman, Llorente, Barzagli, De Ceglie, Bonoutsi, Padoin, Pirlo, Lichtsteiner, Sturaro, Storari, Matri, Evra, Ryvinio , Pereira

Η Τότεναμ ενδιαφέρεται για τον Γιορέντε.

Για την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε φέρεται να είναι έτοιμη να κινηθεί η Τότεναμ το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «As», επικαλούμενη δημοσιεύματα της Ιταλίας, τα «σπιρούνια» φέρονται έτοιμα να κινηθούν για τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος δεν απολαμβάνει τις καλύτερες μέρες του στη Γιουβέντους. Οι «μνηστήρες» για εκείνον είναι αρκετοί, με τον ίδιο να αποφασίζει για το μέλλον του στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Θέλει Βάσκεζ η Γιούβε.

Στο στόχαστρο της Γιουβέντους βρίσκεται ο Φράνκο Βάσκεζ, με την διοίκηση της Παλέρμο όμως να βάζει αρκετά ψηλά τον πήχη ζητώντας 25 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρησή του.Ενδιαφέρον για να αποκτήσει τον Φράνκο Βάσκεζ, έχει εκφράσει η Γιουβέντους. Οι πρωταθλητές Ιταλίας, θέλουν αν βάλουν στις... μηχανές τους τον Αργεντινό επιθετικό μέσο, όμως μόνο εύκολη δε φαίνεται να είναι η περίπτωσή του. Η Παλέρμο, ζητάει για τον 25χρονο άσο το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. 

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πίρλο: "Θα ήθελα να παίξουμε τελικό με τη Ρεάλ"

Ο Αντρέα Πίρλο αποκάλυψε την επιθυμία του να βρεθεί στον τελικό του Champions League κόντρα στη Ρεάλ ενώ χαρακτήρισε ποδοσφαιρικό πατέρα του τον Κάρλος Αντσελότι. Τι είπε για τη φυγή του από τη Μίλαν.

"Στην Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτή τη διοργάνωση, για αυτό το λόγο είναι δύσκολο να κατακτήσεις το Champions League. Οι αγώνες με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ θα μας πουν ποιοί είμαστε. Η Ρεάλ Μαδρίτης; Θα ήθελα να την βρούμε στον τελικό", τόνισε ο Ιταλός μαέστρος της Γιουβέντους στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική ιστοσελίδα "ABC", και συμπλήρωσε:

"Ο Αντσελότι είναι ο ποδοσφαιρικός πατέρας μου. Είναι αυτός που με έβαλε να παίζω μπροστά από τους αμυντικούς και με έκανε τοπ παίκτη. Είναι ένα από τα ωραιότερα άτομα που έχω συναντήσει σε αυτό το σπορ".

Κατόπιν ο Πίρλο αναφέρθηκε στους παίκτες εκείνους που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για εκείνον στο ξεκίνημα της καριέρας του. "Το είδωλό μου ήταν ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, μου άρεσε να βλέπω έναν Ιταλό να παίζει αυτού του είδους το ποδόσφαιρο. Αλλά και ο Λόταρ Ματέους μου άρεσε πολύ. Εκείνη την εποχή παρακολουθούσα πολύ την Ίντερ και ο Ματέους ήταν ο ηγέτης της".

Όσον αφορά στα τελευταία χρόνια που τον έχουν βρει να φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους μετά από μία γεμάτη δεκαετία στη Μίλαν, υπογράμμισε:

"Είχα ανάγκη από μία αλλαγή μετά από 10 χρόνια, έψαχνα νέα κίνητρα για την καριέρα μου. Δεν ήταν ο Αλέγκρι υπεύθυνος για τη φυγή μου από το Μιλάνο, ήταν αποκλειστικά δική μου επιλογή. Η Γιουβέντους ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα για τρεις σερί χρονιά και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το τέταρτο στη σειρά πρωτάθλημα".

Μοράτα: "Χαρούμενος στη Γιούβε ο Πογκμπά, κάθε μέρα γίνομαι όλο και πιο δυνατότερος"

Στις φήμες που θέλουν τον Πολ Πογκμπά να παίρνει μεταγραφή στη Ρεάλ την επόμενη σεζόν απάντησε ο Αλβάρο Μοράτα τονίζοντας πως ο Γάλλος είναι πολύ χαρούμενος στο Τορίνο και στη Γιουβέντους.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχουν έντονες φήμες που θέλουν τον Πολ Πογκμπά να αφήνει τη Γιουβέντους για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδριτης.

Στις παραπάνω φήμες απάντησε ο πρώην Μαδριλένος, Αλβάρο Μοράτα που με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ο Γάλλος δεν σκέφτεται να φύγει καθώς είναι χαρούμενος με τη ζωή του στο Τορίνο.

«Αν θα μπορούσε ο Πογκμπά να πάει στη Ρεάλ ; Είναι νέος και μεταξύ των κορυφαίων αλλά είναι πολύ χαρούμενος στη Γιουβέντους».

Στη συνέχεια ο Ισπανός αναφέρθηκε και στο δικό του μέλλον καθώς η «Βασίλισσα» έχει δικαίωμα να τον κάνει ξανά δικό της στα επόμενα δυο χρόνια.

«Είμαι ευτυχισμένος εδώ, δεν ξέρω πόσο είναι η ρήτρα μου, αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η Γιουβέντους και η Ρεάλ αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τον εαυτό μου να σκέφτεται κάτι τέτοιο. Το Ιταλικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο μου πήρε λίγο καιρό για να προσαρμοστώ και να νιώσω καλά στα γήπεδο αλλά κάθε μέρα γίνομαι όλο και πιο δυνατότερος».


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ομάρ Σίβορι, 10 χρόνια μακρυά μας.

Ηταν 17 Φεβρουαρίου 2005 όταν ο θρυλικός Ομάρ Σίβορι, ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών, έφευγε από τη ζωή.

Γεννημένος στην Αργεντινή και έχοντας ιταλικές ρίζες, ο Σίβορι έγινε γνωστός με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ. Εκεί ήταν που ξεχώρισε για το ταλέντο του, βοηθώντας την Αργεντινή να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα του 1957, στο Περού. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν που άλλαξε και η ζωή του αφού η Γιουβέντους κατάφερε να τον κάνει δικό της με το ποσό ρεκόρ τότε των 100.000 αγγλικών λιρών. Ηταν τέτοια η χαρά, μάλιστα, του Ουμπέρτο Ανιέλι, πατέρα του νυν προέδρου Αντρέα, που πήγε ο ίδιος με το αυτοκίνητο του για να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο.

«Μου είπε ότι προσπαθούσε δύο χρόνια να τα βρει με την Ρίβερ Πλέιτ αλλά δεν γινόταν. Τώρα, μου λέει, θα το απολαύσουμε. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι είχα να κάνω με έναν ωραίο τύπο», διηγήθηκε ο Σίβορι χρόνια μετά αναφερόμενος στην πρώτη του... γνωριμία με την Γιούβε. Μια γνωριμία που εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα αφού στο Τορίνο πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, της ζωής του. Με τον Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι και τον Τζον Τσαρλς αποτέλεσαν μια μυθική τριάδα που έχει μείνει στην ιστορία των Μπιανκονέρι, όπως έχουν μείνει και όλα όσα έκανε ο Αργεντίνος, ο οποίος δεν αγωνιζόταν ποτέ με σηκωμένες τις κάλτσες...

«Ηταν ένας Μαραντόνα στο πιο αργό, αφού το ποδόσφαιρο τότε ακολουθούσε άλλο ρυθμό. Ουσιαστικά ήταν ο προπομπός του Ντιέγκο», έγραψε η Gazzetta dello Sport το 2005 -όταν ο Σίβορι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών- και μάλλον δεν είχε άδικο. Με ένα αριστερό πόδι που μπορούσε να κάνει τα πάντα, ο «El Cabezon» ήταν αυτός που καθιέρωσε το «τούνελ», περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντιπάλου, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Αυτοί, οι αντίπαλοι δηλαδή, ήταν και οι μόνοι που τον μισούσαν αφού στόχος του δεν ήταν απλά να τους περάσει. Στόχος του ήταν να τους ξεφτιλίσει. Και το έκανε.

«Σε ένα ματς με την Αταλάντα ο Ομάρ είχε διασύρει τον αντίπαλο του οπότε σε κάποια φάση αυτός προσπάθησε να του σπάσει το πόδι. Ο Σίβορι γύρισε, τον κοίταξε και του είπε με πολύ ήρεμο ύφος: Την επόμενη φορά φρόντισε να το κάνεις γιατί αλλιώς θα σου το σπάσω εγώ! Τον προειδοποίησε και μετά του το έκανε! Ηταν απίθανος», θυμήθηκε ο Μπονιπέρτι σε μια συνέντευξη του στην Tuttosport το 2010. Ηταν κι αυτός, άλλωστε, ένας από τους λόγους που όλοι λάτρευαν τον Σίβορι. Παικταράς από τους λίγους, ξενύχτης και αλήτης μέσα στο γήπεδο.

Στο Τορίνο έμεινε ως το 1965 και σε αυτά τα οκτώ χρόνια έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Γιούβε. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, έβαλε 167 γκολ σε 253 συμμετοχές, πήρε όλους τους ατομικούς τίτλους αλλά πάνω από όλα κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα του 1961. Η πρώτη που κατέληξε όχι απλά σε παίκτη των Μπιανκονέρι αλλά γενικά στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Αυτό το ιταλικό ποδόσφαιρο που το τίμησε με το να φορέσει και τη φανέλα της Σκουάντρα Ατζούρα, σκοράροντας μάλιστα και εις βάρος της Αργεντινής σε ένα φιλικό.

Το 1965, μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στη Γιούβε, ήρθε η ώρα του «αντίο», για να συνεχίσει την καριέρα του στη Νάπολι. Στον ιταλικό νότο έμεινε τέσσερα χρόνια αλλά οι συνεχείς τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει και εκεί μαγικά. Αυτά, όπως αποδείχθηκε, θα τα έκανε ένας άλλος κοντός, γρήγορος, τεχνίτης και αλήτης Αργεντίνος με το Νο10 στην πλάτη, δύο δεκαετίες μετά... Ο Σίβορι επέστρεψε στην Αργεντινή για να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο κτήμα του, το οποίο είχε ονομάσει Γιουβέντους. Με τους Μπιανκονέρι, άλλωστε, ήταν ερωτευμένος και το γιατί, το είχε εξηγήσει ο ίδιος σε μια συνέντευξη του.

«Εδώ πρέπει να μάχεσαι πάντα και να πιστεύεις ακόμη κι όταν όλα δείχνουν χαμένα γιατί η Γιουβέντους δεν τα παρατάει ποτέ»!

Αυτή η ατάκα είναι γραμμένη, πλέον, στους τοίχους του Juventus Stadium ενώ το όνομα του έχει δοθεί σε μια από τις αίθουσες VIP του γηπέδου, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου έχει και το δικό του αστέρι. Τα συγκεκριμένα λόγια του Σίβορι χρησιμοποίησε και η επίσημη Γιουβέντους στην ιστοσελίδα της, στο κείμενο για την 10η επέτειο από τον θάνατο του, φροντίζοντας όμως να... ανταποδώσει: «Γι' αυτό ήταν ερωτευμένος ο Σίβορι με την Κυρία. Εμείς είμαστε ερωτευμένοι μαζί της χάρη και σε αυτόν»...

Πηγή: gazzetta.gr

Πάβελ ο "Αναρχός" σούπερ σταρ.

nedved-furia


Το να γράφεις κείμενα για τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών είναι δύσκολο γιατί έχουν ειπωθεί όλα. Εκεί που είναι το μεγάλο ενδιαφέρον, είναι να γράφεις για παίκτες ένα κλικ, ένα σκαλί λιγότερο καλούς, που όμως ήταν τόσο σπουδαίοι ώστε για σένα έχουν πάντα μια θέση στο ατομικό σου ποδοσφαιρικό hall of fame. Η «τσέχικη οργή/μάνητα» ή όπως αλλιώς μεταφράζετα το «furia ceca» που του κόλλησαν στην Ιταλία είναι ένα από τα πιο πετυχημένα παρατσούκλια που βγήκαν ποτέ (λογοπαίγνιο με το furia cieca που σημαίνει τυφλή οργή). Ο Πάβελ Νέντβεντ ήταν καλός τεχνίτης, γρήγορος, με ανεξάντλητη αντοχή, φοβερός πασέρ, σπουδαίος σουτέρ, ήταν σε όλα πολύ καλός, σχεδόν άριστος, αλλά αυτό που στο τέλος σου έμενε ήταν αυτό το ασύγκριτο πάθος, το νεύρο που έβγαζε στο γήπεδο και το πηγαινόφερνε είτε παίζοντας (κυρίως) από τα αριστερά, είτε πιο κεντρικά, είτε ακόμα και σαν δεύτερος επιθετικός. Αν και δεν είναι δίκαια η σύγκριση, μια που θεωρώ τον Νέντβεντ πολύ καλύτερο τεχνικά στα πάντα (και κυρίως λιγότερο νούμερο με γελοία κουρέματα και τατουάζ και βουτιές), αυτός που τον θυμίζει εν μέρει σήμερα στη Γιουβέντους είναι ο Αρτούρο Βιντάλ. Ο Νέντβεντ ήταν ο ποδοσφαιριστής που ναι μεν είχε τόσα προσόντα, αλλά έμπαινε σαν να ήθελε να αποδείξει σε κάθε ματς ότι όντως τα έχει, λες και τον έβλεπαν για πρώτη φορά.

nedved_675


Ο ίδιος ο Νέντβεντ δήλωσε ότι τον βοήθησε πολύ στην καριέρα του το άρθρο του Κάρολ Ντόμπιας βετεράνου Τσεχοσλοβάκου ποδοσφαιριστή, όταν ακόμα ο Πάβελ ήταν στην Πράγα, στο οποίο είχε γράψει «αυτό το παιδί δεν έχει μέλλον». Ήταν ένα κίνητρο ακόμα για να τον ξανθό χαφ ώστε να γίνεται μέρα με την μέρα καλύτερος και να αφήνει κάθε ικμάδα ενέργειας στο χορτάρι. Όπως το μαλλί και τα γυαλιά του Ντάβιντς, έτσι και το ξανθό χαιτικό του Τσέχου το έβλεπες και σου έμενε χαραγμένο στο μυαλό να κινείται πάνω κάτω στο γήπεδο. Ήταν η συγκλονιστική πρώτη επαφή μαζί του στο Euro του 1996. Παρέα με τον Κάρελ Πομπόρσκι, εκείνη η Τσεχία έγινε μια ομάδα καλτ που απέκτησε φίλους παντού και τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα (αυτοί οι σιχαμένοι Γερμανοί και το χρυσό τους γκολ). Εκεί μάθαμε για πρώτη φορά αρκετούς παίκτες που θα μας απασχολούσαν για χρόνια. Εκεί όμως σταμάτησαν και οι συγκρίσεις μεταξύ Πομπόρσκι και Νέντβεντ. Στην Σπάρτα ο ένας, στην Σλάβια ο άλλος πήραν αμέσως μεταγραφή για άλλες χώρες, αλλά οι πορείες τους δεν ήταν ανάλογες. Ο πρώτος μόνο στην Μπενφικά επί της ουσίας πέτυχε, ενώ ο δεύτερος έκανε σπουδαία καριέρα στο τότε κορυφαίο ιταλικό πρωτάθλημα.


Πήγε στην Λάτσιο εκείνης της εποχής που μαζί με την Πάρμα είχαν φιλοξενήσει έναν σωρό από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές. Κέρδισε πρωτάθλημα, κύπελλα, αλλά και ευρωπαϊκούς τίτλους. Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν η επόμενη ομάδα του. Πήγε στη Γιουβέντους για ένα τεράστιο ποσό και κυρίως με μια βαριά υποχρέωση. Να γίνει ο αντικαταστάτης του Ζινεντίν Ζιντάν, κάτι πολύ άδικο γιατί ο ΖιΖού ανήκει στην παραπάνω κατηγορία που λέγαμε στην αρχή του ποστ και γιατί ήταν παίκτης άλλης θέσης, άλλου στυλ. Η Γιούβε το έχει αυτό το στοιχείο, να βάζει πάντα το συμφέρον της (συχνά οικονομικό) πάνω από τα ονόματα, συχνά ξενερώνοντας τους οπαδούς. Η φυγή του Ζιντάν ήρθε ως σοκ. Τα 40 εκατομμύρια για τον Νέντβεντ φάνηκαν σε πολλούς υπερβολικά. Εκείνος φυσικά συνέχιζε να μαζεύει τίτλους και να γίνεται αγαπητός στους οπαδούς της μεγαλύτερης ιταλικής ομάδας. Δεν χρειάστηκε να πει μεγάλα λόγια, έφευγε τελευταίος από τις προπονήσεις και μιλούσε στο γήπεδο. Ήταν ο ίδιος παίκτης πάντα, ο ίδιος χαρακτήρας. Και ίσως η μεγαλύτερη στιγμή του, η μεγαλύτερη νίκη του, ήταν μαζί και μια από τις πιο δραματικές στιγμές του (μαζί με τον τραυματισμό του στο Euro 2004 σε εκείνον τον περίφημο ημιτελικό με την Ελλάδα). 

Ήταν ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ τον Μάιο του 2003. Η Γιούβε έφυγε με μια «καλή» ήττα από το Μπερναμπέου με 2-1 χάρη στο γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ. Στον επαναληπτικό με Τρεζεγκέ και ντελ Πιέρο οι Ιταλοί είχαν σκορ πρόκρισης από το 1ο ημίχρονο με την ομάδα του Λίπι να ολοκληρώνει το σόου της με το τρίτο γκολ από τον Νέντβεντ που έκανε σούπερ ματς, ενώ λίγο πιο πριν ο Μπουφόν είχε πει όχι στο πέναλτι του Φίγκο (τι παιχταράδες εκείνη η Γιούβε). Ο Ζιντάν απαρηγόρητος, ο Πάβελ νικητής. Η απάντηση του Πάβελ μέσα στο γήπεδο. Για λίγο όμως, μια πύρρειος νίκη καθώς ένα φάουλ στον Μακμάναμαν εννιά λεπτά αργότερα έφερε την μοιραία κίτρινη που σήμαινε τιμωρία και απουσία στον τελικό. Τα δάκρυα στο πρόσωπο του Τσέχου που θα έχανε το μεγαλύτερο ραντεβού της καριέρας του έμειναν για πάντα. Στον χειρότερο τελικό ΤσουΛου που έχω δει ποτέ η απουσία του τεράστια, το ματς πήγε με 0-0 στα πέναλτι και τελικά η Μίλαν σήκωσε την κούπα. Ο Πάβελ απλά σήκωσε τη χρυσή μπάλλα.

Δεν πιστεύω ότι είμαι τόσο καλός τεχνικά. Το παιχνίδι μου είναι απλό, δεν έχει μυστικά. Δουλειά και ακόμα περισσότερη δουλειά.


Ο Νέντβεντ συνέχισε να σαρώνει μέχρι και το 2006 όπου και ήρθε το Καλτσιόπολις. Εκεί είχε να πάρει μια σοβαρή απόφαση. Παρ” ότι το ταλαιπωρημένο του κορμί είχε ήδη αρχίσει να φωνάζει και θα μπορούσε να πάει κάπου αλλού για το τελευταίο καλό συμβόλαιο, δεν ακολούθησε τον Ζλάταν, τον Τουράμ και κυρίως τον Καναβάρο, αλλά έμεινε με τον ντελ Πιέρο και τον Μπουφόν πιστός στρατιώτης της Γιουβέντους. «Ο Ραϊόλα (σ.Σ. μάνατζερ) δεν ήταν ικανοποιημένος, είχε προτάσεις από Ισπανία και Αγγλία. Είμαι καλά στο Τορίνο κι εγω κι η οικογένειά μου, μετά από ό,τι έγινε δεν θα ήταν σωστό να φύγω. Δεν μπορώ να επιβάλλω τη γνώμη μου σε όσους έφυγαν, ο καθένας παίρνει τη σωστή απόφαση για τον εαυτό του. Είχα πει ότι θα αποσυρθώ μετά το Μουντιάλ, αλλά αποφάσισα να συνεχίσω όσο μπορώ ακόμα να τρέξω.» Τρία χρόνια αργότερα δήλωνε ότι είχε αποφασίσει να αποσυρθεί φτάνοντας την Γιούβε ξανά στην κορυφή. Δεν τα κατάφερε, την έφερε διαδοχικά στην τρίτη και δεύτερη θέση. Έφυγε το 2009 βγάζοντας την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ στα 37 του. Το ίδιο καλοκαίρι ο Μουρίνιο τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να πάει στην Ίντερ για να πάρουν το μεγάλο ευρωπαϊκό κατσαρόλι. Ο Νέντβεντ δεν το σκέφτηκε καν, δεν θα μπορούσε να πάει στην Ίντερ μετά τα όσα είχαν γίνει.


Τελειώνοντας την καριέρα του έγραψε την αυτοβιογραφία του με τον υπερ-τέλειο τίτλο «My normal life», τόσο προσγειωμένος όσο πάντα, έχοντας πάντα τα λόγια του πατέρα του στο μυαλό: «Είσαι ένας κανονικός άνθρωπος, απλά τις Κυριακές παίζεις 90 λεπτά ποδόσφαιρο», ενώ πλέον σαν στέλεχος της διοίκησης της Γιούβε βρίσκεται πάντα στις εξέδρες να πανηγυρίζει ή να μάχεται με πάθος με τον Τότι μέσω δηλώσεων. Ο άνθρωπος-νεύρο, αυτός που πήρε τίτλους, αλλά έχασε μερικούς στο όριο τόσο με την εθνική, όσο και με τη Γιουβέντους. Η ξανθιά χαίτη, τα μάτια του λύκου, το σουτ πύραυλος εδάφους-αέρος, το σορτσάκι ανεβασμένο ένα κλικ πιο ψηλά βγάζοντας μια 80-ίλα. Ο παίκτης που στις κινήσεις του ήταν τόσο άναρχος και τόσο φινετσάτος μαζί. Αυτός που όταν σταμάτησε γνώρισε την τεράστια αγάπη του κόσμου, την αποθέωση στο τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στην Λάτσιο.

Πηγή: www.sombrero.gr