JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Νέβιλ: "Στο Τορίνο έβλεπα την πλάτη του Ντελ Πιέρο"


Ο Γκάρι Νέβιλ βρίσκεται στο Τορίνο με την εθνική Αγγλίας και με "τιτίβισμα" παραδέχθηκε την ομορφιά της πόλης αλλά και πως τις πάντα τα έβρισκε... σκούρα κόντρα στον Ντελ Πιέρο.

Ο Γκάρι Νέβιλ αφού κρέμασε το ποδόσφαιρο ασχολείται με σχολιασμούς αγώνων και φυσικά ως βοηθός προπονητή του Χόντσον στην εθνική Αγγλίας. Σήμερα βρέθηκε στο Τορίνο με αυτή για το βραδινό φιλικό και θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους του την ομορφιά της πόλης μαζί με κάποιες προηγούμενες «εμπειρίες» του από τα ταξίδια του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Πολύ ωραίο το Τορίνο. Σαν ποδοσφαιριστής το μόνο που είχα δει ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και την πλάτη του Ντελ Πιέρο.»

Ιταλία-Αγγλία 1-1, Pelle και Townsend υπέγραψαν την ισοπαλία, χειροκροτήματα για Κόντε.!


Η Ιταλία με γκολ του Graziano Pelle στο 29' άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά μετά απο σέντρα ασίστ του Giorgio Chiellini. Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο για τους μπλε, που έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην αγγλική οπισθοφυλακή. 
Η Αγγλία ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Townsend στο 79' σε 1-1 που έμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού.
Καμία αποδοκιμασία για τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος μάλιστα έλαβε εκκωφαντικό χειροκρότημα κατά την ανάγνωση των σχηματισμών στην αρχή.


Το event στο Juventus Stadium είχε ένταση στην αρχή με τους τιφόζι να τα βάζουν με την Ομοσπονδία επειδή  έκρυψε το πανό με τα '32 Scudetti' της Γιουβέντους'. Ο χαφ της Εμπολι, Βαλντιφιόρι, έκανε ντεμπούτο ενώ για πρώτη φορά στην 11άδα των Ατζούρι βρέθηκε ο Εντερ μετά το γκολ στο 2-2 με την Βουλγαρία. Για πρώτη φορά με την Ιταλία έπαιξε ο Φράνκο Βάσκες, ενώ από πλευράς Αγγλων για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της Εθνικής ήταν ο Χάρι Κέιν και ο Γουόλκοτ έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2013. Αν και τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν απειλές θανάτου, ο Κόντε πήρε ζεστό καλωσόρισμα από τον κόσμο, που δεν γέμισε το Στάδιο στο Τορίνο.


Οι Αγγλοι φάνηκαν να είναι καλύτεροι στο ξεκίνημα με κυκλοφορία και κατοχή αλλά μετά το δεκάλεπτο η Σκουάντρα Ατζούρα ανέβηκε. Σε εκείνο το σημείο το καλό σουτ του Παρόλο έβγαλε με το ένα χέρι ο Χαρτ και στο 21' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με το σκαστό σουτ του Ρούνεϊ ύστερα από σέντρα του Ντελφ και κατέβασμα του Κέιν. Η Ιταλία πήρε το προβάδισμα στο 29' όταν ο Κιελίνι έκανε ντρίμπλα στον Τζόουνς και σέντρα από αριστερά και ο Πελέ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 1-0.


Διαφορετική εικόνα στο ματς στο δεύτερο 45λεπτο. Η Αγγλία όχι μόνο ισορρόπησε αλλά έβρισκε με μεγάλη ευκολία χώρους προς την αντίπαλη περιοχή, που πατούσε αρκετά συχνότερα. Οι Ιταλοί προσπαθούσαν κυρίως με κόντρες να απειλήσουν έχοντας κάποιες καλές στιγμές. Η επιμονή των «τριών λιονταριών» βρήκε αντίκρισμα όταν ο Τάουνσεντ με πανέμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό σκορ, βρίσκοντας δίχτυα στο 79ο λεπτό. 

Italia (3-5-2): Buffon; Ranocchia, Bonucci, Chiellini; Florenzi, Parolo, Valdifiori, Soriano, Darmian; Pellè, Eder. 
A disp.: Sirigu, Marchetti, Barzagli, Moretti, Antonelli, Abate, Santon, Candreva, Verratti, Cerci, Gabbiadini, Immobile, Vazquez, Zaza. 
All.: Conte

England (4-3-1-2): Hart; Clyne, Smalling, Jagielka, Gibbs; Delph, Jones, Henderson; Rooney; Kane, Walcott. 
A disp.: Butland, Green, Cahill, Carrick, Rose, Bertrand, Mason, Townsend, Barkley. 
All.: Hodgson. 

Arbitro: Brych (Germania)

Πίσω τα 2 πρωταθλήματα ή €443 εκατομμύρια.

Ανοικτός στο ενδεχόμενο να βρεθεί ένας τρόπος και να επιστραφούν στη Γιουβέντους τα δύο πρωταθλήματα που της αφαιρέθηκαν λόγω Καλτσιόπολις εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. 


Ανοικτός στο ενδεχόμενο να βρεθεί ένας τρόπος και να επιστραφούν στη Γιουβέντους τα δύο πρωταθλήματα που της αφαιρέθηκαν λόγω Καλτσιόπολις εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. 

Σημείο «κλειδί» σε αυτό είναι η προσφυγή της «Μεγάλης Κυρίας» στα ιταλικά δικαστήρια με την οποία ζητά το ποσό των 443 εκατομμυρίων ευρώ από την ομοσπονδία κατηγορώντας την για δυσφήμηση του ονόματός της. 

«Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι ένα πρωτάθλημα το κερδίζεις στον αγωνιστικό χώρο… Θα πρέπει να το δούμε το θέμα της επιστροφής των πρωταθλημάτων. Τα 443 εκατομμύρια ευρώ θα οδηγήσουν την ομοσπονδία σε χρεοκοπία», τόνισε ο Κάρλο Ταβέκιο. 

Ξέσπασε πόλεμος Γιουβέντους vs FIGC

Η ιταλικη ομοσπονδία έκρυψε τον αριθμό "32" που βρίσκεται έξω από το Juventus Stadium έδρα της Γιουβέντους πριν το ματς με την Αγγλία και αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη διοίκηση και τους οπαδούς της "Μεγάλης κυρίας".


Αιτία πολέμου στο Τορίνο ενόψει της σπουδαίας φιλικής αναμέτρησης της Ιταλίας με την Αγγλία απόψε το βράδυ (21:45). 

Αυτό χάρη στην επιλογή των ανθρώπων της ιταλικής ομοσπονδίας να "κρύψουν" τον αριθμό πρωταθλημάτων της Γιουβέντους που αναγράφεται σε πινακίδα στην εξωτερική πλευρά του "Juventus Stadium" (οι "μπιανκονέρι" θεωρούν πως είναι 32 καθώς συμπεριλαμβάνουν και αυτά που τους έχουν αφαιρεθεί στα χαρτιά μετά το σκάνδαλο Calciopoli) με τα σήματα της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η επιγραφή που γράφει "Non c'è 2 senza 3" ("Το 3 πηγαίνει μαζί με το 2") η οποία υποδηλώνει τον αριθμό των σκουντέτι της Γιουβέντους έχει δώσει τη θέση της στην επιγραφή "Benvenuti" ("Καλωσήρθατε") ενόψει του αγώνα της "σκουάντρα ατζούρα" με τα "τρία λιοντάρια".

Σύμφωνα με την εκδοχή της Figc η κίνηση αυτή ήταν καθαρά για λόγους μάρκετινγκ και τίποτα παραπάνω, με τους οπαδούς της Γιουβέντους όμως να μην συμμερίζονται αυτή την άποψη και να εκφράζουν την οργή τους μέσω των social media κάνοντας λόγο για unfair κίνηση από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

"Τώρα να καλύψουμε και εμείς το ένα αστέρι στη φανέλα της εθνικής Ιταλίας με δεδομένο ότι το 2006 πήρε το Μουντιάλ η μισή Γιουβέντους;", ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση από  οπαδό της Γιουβέντους στο διαδίκτυο ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: "Έρχονται στο σπίτι μας και κάνουν αυτοί κουμάντο;"



Ντεμπούτο για τον Κάστανο με την εθνική Κύπρου.



Άνθρωπος της Γιουβέντους το περασμένο Σάββατο πέταξε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει αγωνιζόμενο τον Witsel,  που είναι στόχος της ομάδας για το καλοκαίρι. Όμως, στο Βέλγιο ο απεσταλμένος της Γιουβέντους είδε επίσης το ντεμπούτο στην εθνική ομάδα της Κύπρου του νεαρού Γρηγόρη Κάντανου που είναι παίκτης στην Primavera της Γιούβε. Νεότερος από τον Witsel (ο Κύπριος είναι μόλις 17 ετών) και πιο επιθετικός (μεσοεπιθετικός), είναι ήδη στη Γιουβέντους. Έφτασε πέρυσι στο Τορίνο, - σε μικρή ηλικία - και αμέσως ο Κάντανος εντάχθηκε μόνιμα στην Primavera του Φάμπιο Γκρόσο.

Από το περασμένο Σάββατο είναι επίσης διεθνής με την εθνική Κύπρου, το άλμα που έκανε απο τη νεολαία εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο. Αγωνίστηκε έξι λεπτά στο αγώνα με το Βέλγιο, απέναντι σε παίκτες όπως ο Nainggolan με πολύ ποιότητα. Και αν στην Κύπρο τον αποκαλούν "Μέσι της Κύπρου», στην Γιούβε είναι προσγειωμένοι, αν και γνωρίζουν ότι έχουμε στα χέρια τους ένα ακατέργαστο διαμάντι για να εργαστεί για το μέλλον.

Μεσοεπιθετικός, πλέι μέικερ, αλλά και παίκτης στη μεσαία γραμμή. Ο Κάντανος είναι ένα συμπύκνωμα τεχνικής, ένας καθαρός αριστεροπόδαρος. Και είναι ξύπνιος, μιλάει καλά τα ιταλικά και στο Vinovo είχε δέσει κυρίως με τον Έλληνα Τάσο Δώνη, που τον Ιανουάριο μετακόμισε δανεικός στη Σασουόλο. Η Γιούβε έχει ανακαλύψει πέρυσι τον νεαρό Κάστανο στην κυπριακή εθνική νέων. Μόλις ήρθε στους νέους της Γιουβέντους έπρεπε να πάρει το ΟΚ του Javier Ribalta, επικεφαλή του τομέα νεολαίας. Πριν του εκδοθεί δελτίο, ο Κύπριος Class '98 έχει περάσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα δοκιμής στο Vinovo. Το οποίο πέρασε με άριστα, με πολλούς επαίνους ακόμα και από τον Πάβελ Νέντβεντ. 

Προς ανανέωση Αλέγκρι και Μαρκίσιο.

Προς ανανέωση των συμβολαίων τους βρίσκονται όπως όλα δείχνουν οι Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Κλαούντιο Μαρκίσιο.


Με τον Ιταλό τεχνικό οι διοικούντες της Γιουβέντους είναι απόλυτα ικανοποιήμενοι από τη δουλειά του στην ομάδα την φετινή χρονιά και θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του μέχρι το 2017. 

Ενώ ο μικρός πρίγκιπας θα περάσει από τα γραφεία του συλλόγου για να υπογράψει νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο Τορίνο μέχρι το 2019.

Φεύγει το καλοκαίρι ο Ντιμπάλα από το Παλέρμο.

Συμβιβασμένη με τη φυγή του Πάουλο Ντιμπάλα το ερχόμενο καλοκαίρι φαίνεται πως είναι η Παλέρμο, κάτι που επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.


«Είναι προφανές ότι το καλοκαίρι θα φύγει ο Ντιμπάλα. Ουσιαστικά ψάχνουμε από τώρα για έναν άλλον επιθετικό, αφού έχουμε μόνο τον Μπελότι στην ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος των Σικελών.

"Έχουμε δεχτεί δυο πολύ σοβαρές προτάσεις για τον Ντιμπάλα ύψους 30εκ. ευρώ αλλά εγώ τον πουλάω 40εκ. ευρώ. Η Γιουβέντους ναι θα μπορούσε να τον πάρει, βρίσκομαι σε επαφή με τον Μαρότα, αλλά θα πρέπει να βιαστεί καθώς τον θέλουν κι άλλες ομάδες. Μετά το Πάσχα θα συναντήσω τον ατζέντη του παίκτη για να αποφασίσουμε για το μέλλον του. Οι πιθανότητες να μένει στην Ιταλία είναι μισές-μισές".

Ο Ντιμπάλα έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων κλαμπ τόσο εντός Ιταλίας όπως είναι η Γιουβέντους που έχει τον νεαρό Αργεντίνο ψήλα στη λίστα της, όσο και ομάδες του εξωτερικού, εσχάτως η Άρσεναλ εξέφρασε ενδιαφέρον για τον Ντιμπάλα και η μεταγραφή του το ερχόμενο καλοκαίρι θεωρείται σχεδόν σίγουρη.



Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ντελ Μπόσκε: "Η Γιουβέντους είναι ο λόγος που ο Μοράτα είναι στην εθνική"


Ο προπονητής της εθνικής έπλεξε το εγκώμιο του Άλβαρο Μοράτα και της Γιουβέντους λέγοντας πως ο λόγος που ο νεαρός επιθετικός βρίσκεται στην εθνική είναι η Γιουβέντους.

"Ο Μοράτα είναι πολύ σεμνό και ταπεινό παιδί, καλοπροαίρετο και με μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά για την εθνική ομάδα. Σαν επιθετικός έχει τα πάντα για να πετύχει και να κάνει μεγάλη καριέρα. Η εμπειρία που αποκτά σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Γιουβέντους είναι πολύ σημαντική για αυτόν. Η Γιουβέντους είναι ο λόγος που ο Μοράτα βρίσκεται εδώ και φοράει τη φανέλα της εθνικής ομάδας."

Ευχάριστα τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών.


Ευχάριστα τα νέα για τη Γιουβέντους από το μέτωπο των τραυματιών, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από την Ιτάλια, ο Κλαούντιο Μαρκίσιο συνεχίζει την αποθεραπεία του, δεν θα είναι στην αποστολη για το παιχνίδι με την Έμπολι για να ξεκουραστεί και θα είναι κανονικά στην αποστολή για το ματς κυπέλλου με την Φιορεντίνα, τελικά τζάμπα η τρομάρα που πήραν όλοι στην ομάδα, τίποτα το σοβαρό δεν έχει ο Principino.

Επιστροφή στις προπονήσεις και για τον Λούκα Μαρόνε μέσα στην εβδομάδα, ο οποίος έχει αρκετό καιρό να παίξει μπάλα.

Όπως σας είπαμε και χθες, ο Αντρέα Πίρλο είναι πανέτοιμος και θα είναι στην αποστολή για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την Έμπολι.

Τέλος ο Αρτούρο Βιντάλ επέστρεψε το απόγευμα στο Βίνοβο μετά τις διεθνείς υποχρεώσεις του με την εθνική Χιλής. Ωστόσο δεν προπονήθηκε καθώς πρέπει να ξεκουραστεί και παρέμεινε στο γυμναστήριο.

Benvenuti Squadra Azzurra allo Juventus Stadium!

Αύριο Τρίτη, 31 του Μάρτη η εθνική Ιταλίας θα έρθει στο Τορίνο για να αντιμετωπίσει την Αγγλία σε φιλικό παιχνίδι και το Juventus Stadium είναι έτοιμο να την αποδεχθεί. Για πρώτη φορά η εθνική θα αγωνιστεί στο γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας και οι άνθρωποί του συλλόγου δίνουν πληροφορίες σε όσους φιλάθλους της εθνικής θα έρθουν για πρωτη φορά στο Juventus Stadium.


Για πολλούς οπαδούς θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθουν στο γήπεδο της Γιουβέντους, ένα πραγματικό στολίδι, με 41.000 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων 4.000 VIPs, προσφέροντας την χαρά να παρακολουθείς ένα ποδοσφαιρικό αγώνα από τόσο κοντά, χάρη στην απουσία εμποδίων και σε ελάχιστη απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο που είναι μόλις 7,5 μέτρα.

Και για να κάνουμε την εμπειρία σας ακόμα πιο ευχάριστη και για να φτάσετε στο στάδιο ήδη «έτοιμοι», γνωρίζοντας ακριβώς που είναι ο δικό σας χώρο στο γήπεδο, μπείτε στην ιστοσελίδα του σταδίου για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, εδώ: www.juventusstadium.com.

Εκεί θα βρείτε, την σειρά και τον αριθμό της θέσης σας, θα δείτε επίσης το πλησιέστερο χώρο στάθμευσης, η είσοδος και ο τρόπος να πάει για να το επιτύχουμε. Επιπλέον, χάρη στην εικονική περιήγηση, μπορείτε να επισκεφθείτε το Στάδιο αναπαυτικά μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή του τάμπλετ σας. Και αν είστε περίεργοι για το πώς μπορείτε να δείτε το παιχνίδι από το κάθισμά σας, τίποτα πιο εύκολο: απλά κάντε κλικ στην περιοχή που αναγράφεται στο εισιτήριο για να πάρεις μια γεύση από το οπτικό πεδίο τους.

Juventus Stadium, la Figc copre gli scudetti di Calciopoli. È polemica sul web

Benvenuti Squadra Azzurra allo Juventus Stadium!



Παρακολουθεί τον Χάρι Κέιν η Γιούβε.

Ανάμεσα στους πολλούς μεταγραφικούς της στόχους για την ενίσχυσή της το καλοκαίρι έχει και τον Άγγλο, Χάρι Κέιν η Γιουβέντους.


Εντυπωσιακή είναι η παρουσία του Χάρι Κέιν φέτος με τη φανέλα της Τότεναμ. Ο νεαρός Άγγλος σκοράρει ακατάπαυστα και έτσι όπως είναι φυσικό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης.

Η Γιουβέντους, προσπαθεί να προλάβει τις μεγάλες δυνάμεις του ισπανικού πρωταθλήματος και σύμφωνα με τα Μέσα της Ιταλίας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία του.

Έτσι, εφόσον περάσει από τα τεστ των σκάουτερ της «γηραιάς κυρίας» θα υπάρξει και επίσημη πρόταση για την απόκτησή του το προσεχές καλοκαίρι.

"Όχι" της Γιούβε στην Αγγλική ομοσπονδία για το Χειζέλ.

Η Vecchia Signora απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Αγγλικής Ομοσπονδίας για κοινή κατάθεση στεφάνου ενόψει της 30ής επετείου του ματωμένου τελικού του 1985.


Την Τρίτη, στο Τορίνο, θα διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση Ιταλίας-Αγγλίας. Σε αυτό το πλαίσιο η Αγγλική Ομοσπονδία πρότεινε στη Γιουβέντους την κοινή κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των 39 νεκρών του ματωμένου τελικού του «Χέιζελ» το 1985 μεταξύ Γιούβε και Λίβερπουλ.  


Ωστόσο, η διοίκηση της Vecchia Signora, αφού ευχαρίστησε για την πρόταση, απάντησε αρνητικά, εξηγώντας ότι με τη σειρά της έχει σχεδιάσει κάτι διαφορετικό για να τιμήσει τα θύματα στην 30ή επέτειο και δεν θα ήθελε να επισκιαστεί αυτό. Οι Αγγλοι με τη σειρά τους είπαν ότι σέβονται την επιθυμία της Γιουβέντους.

Πηγή: gazzetta.gr

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Έτοιμος ο Πίρλο, ίσως παίξει το Σάββατο.

Μετά τα τόσα άσχημα που έγιναν αυτή τη βδομάδα με τον τραυματισμό του Μαρκίσιο και τη λαχτάρα που πήραν οι άνθρωποι της Γιουβέντους, σήμερα ήρθε και μια ευχάριστη είδηση από το μέτωπο των τραυματιών της ομάδας.


Τα καλά νέα είναι για τον Αντρέα Πίρλο που από ότι φαίνεται έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και ίσως να καταφέρει να είναι στην αποστολή της Γιούβε για το Σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στην Έμπολι και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστή κιόλας.

Ο Κόντε ξέσπασε μετά το ματς στη Βουλγαρία.

Ο Αντόνιο Κόντε ξέσπασε κατά αυτών που θέλουν να του κάνουν κακό όπως πιστεύει αυτός, φωτογραφίζοντας εμμέσως τη Γιουβέντους.


Σαν παίκτης ήταν ένας από τους πιστούς του συλλόγου. Σαν προπονητής ήρθε και την αναγέννησε μετά από καιρό. Ωστόσο η σχέση του Κόντε με τη Γιουβέντους φαίνεται να είναι σε κρίση κι όλα αυτά έγιναν για τον τραυματισμό του Μαρκίζιο. Ο Ιταλός τεχνικός πάντως δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια, ζήτησε να τον αφήσουν να δουλέψει έτσι όπως ξέρει και ξέσπασε κατά αυτών που προσπαθούν να τον πονέσουν, μία μέρα μετά τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του μέσω διαδικτύου.

Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία της Ιταλίας με 2-2 απέναντι στη Βουλγαρία ο τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα" αναφέρθηκε στην πολεμική που δημιουργήθηκε πριν από αυτή την αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro 2016 και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους επικριτές του.

«Το μόνο που ζητάω είναι να με αφήσουν να δουλέψω ήρεμα. Πάντα δούλευα σκληρά στη ζωή μου, κάποιες φορές φέρνοντας αποτελέσματα και άλλες όχι. Το μόνο που ζήτησα όταν ήρθα στην εθνική ομάδα ήταν να δουλέψω απερίσπαστος. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θετικά, μπορεί να είναι και αρνητικά. Εκείνα τα ύπουλα χτυπήματα όμως… Δεν μπορώ να τα αφήσω να ξεγλιστρήσουν. Έχω μνήμη ελέφαντα».

Να σημειωθεί πως το επόμενο ματς της Ιταλίας είναι την ερχόμενη Τρίτη στο "Juventus Stadium", το φιλικό κόντρα στην Αγγλία, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον -μετά και τις δηλώσεις αυτές- καθώς θα είναι το πρώτο του Αντόνιο Κόντε στο Τορίνο από τότε που έφυγε από τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2014.


Ο Μαρότα θα μιλήσει με τους ανθρώπους της Μονακό για Φαλκάο.


Ευκαιρία να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ρανταμέλ Φαλκάο θα έχουν οι άνθρωποι της Γιουβέντους στο περιθώριο του προημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό.
 

Ουσιαστικά, οι «μπιανκονέρι» επανέρχονται στον Κολομβιανό, για τον οποίο είχαν ενδιαφερθεί και πριν εκείνος πάει ως δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 
Τώρα, έχουν την ευκαιρία να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, δεδομένου ότι αναμένεται να επιστρέψει στο πριγκιπάτο στο τέλος της σεζόν.
 
Η «Tuttosport» αναφέρει ότι οι διευθυντές της Γιουβέντους Φάμπιο Παρατίτσι και Μπέπε Μαρότα θα συζητήσουν με τη διοίκηση του γαλλικού συλλόγου. Εμπόδιο πάντως, παραμένουν οι ετήσιες αποδοχές του Φαλκάο, οι οποίες ανέρχονται σε 12 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα της Γιούβε ο Κασεμίρο.

Δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρουν πως η Γιουβέντους έχει στη λίστα της τον Κασεμίρο που αγωνίζεται στην Πόρτο με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδριτης.


Με την ενίσχυση που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στο κέντρο της το καλοκαίρι ήταν μονόδρομος για τον Κασεμίρο να αναζητήσει κάποια ομάδα που θα του έδινε χρόνο συμμετοχής.

Ο Βραζιλιάνος επέλεξε τελικά την Πορτο στην οποία πήγε με τη μορφή δανεισμού και γρήγορα έγινε βασικός έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Οι καλές εμφανίσεις τους νεαρού χαφ ήταν αρκετές για να κάνουν τη Γιουβέντους να εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί για την απόκτηση του και μάλιστα σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ έχει γίνει και μια πρώτη προσέγγιση με την πλευρά της «Βασίλισσας».

Οι «μερένχες» δεν έχουν πάρει ακόμα κάποια απόφαση καθώς το καλοκαίρι αναμένεται να αποχωρίσουν οι Κεντίρα και Ιγιαραμέντι και ως εκ τούτου ο Κασεμίρο θα μπορούσε να βρει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Η Σίτι καλοβλέπει τον Μοράτα.

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να πουλήσει τους Τζέκο και Γιόβετιτς προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για την απόκτηση του Αλβάρο Μοράτα.


Το περασμένο καλοκαίρι ο Αλβάρο Μοράτα άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για λογαριασμό της Γιουβέντους και δείχνει να έχει βρει την δική του Ιθάκη στο Τορίνο.

Ο Ισπανός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και αρκετές ομάδες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση του προσφέροντας αρκετά χρήματα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΑS» η Μάντσεστερ Σίτι μετά από εντολή του Εμανουελ Πελεγκρίνι θέλει να πουλήσει τους Τζέκο και Γιοβέτιτς προκειμένου να εξασφαλίσει χώρο και χρήμα για τον νεαρό.

Ακόμα και αν όλα πάνε καλά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του παίκτη καθώς ο ανταγωνισμός με τους Αγκουέρο και Μπόνι θα ήταν μεγάλος.

Έφυγε ο Κόντε από τη συνέντευξη.!

Οι συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων της RAI για τον τραυματισμό του Κλαούντιο Μαρκίζιο προκάλεσαν την οργή του Αντόνιο Κόντε  ο οποίος αποχώρησε από την συνέντευξη.


Μιλώντας στην κρατική ιταλική τηλεόραση ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν στα όρια του με όσα είχαν προηγηθεί και όταν ρωτήθηκε αν ο τραυματισμός του Μαρκίζιο επηρεάζει περισσότερο την εθνική ή την Γιουβέντους, έφυγε...

Επόμενο «επεισόδιο» σε αυτό το θέμα αναμένεται την Τρίτη, όταν η Ιταλία θα υποδεχθεί την Αγγλία σε φιλικό αγώνα στο Τορίνο και μέρος του Τύπου της χώρας υποστηρίζει ότι αν υπάρξουν αποδοκιμασίες, δεν αποκλείεται ακόμη και η... παραίτηση Κόντε! Τα νέα για τον Μαρκίζιο, πάντως, είναι ευχάριστα αφού το Σάββατο έκανε ξανά εξετάσεις και όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος για τα ματς της Γιούβε με τη Μονακό.



Πηγή:gazzetta.gr

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Όσκαρ και Βίτσελ στο στόχαστρο της Γιούβε.

Τις περιπτώσεις των Άξελ Βίτσελ κι Όσκαρ φέρεται να εξετάζει η Γιουβέντους, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα.


Οπως αναφέρει συγκεκριμένη η «Tuttosport», οι πρωταθλητές Ιταλίας εξετάζουν την περίπτωση του Βραζιλιάνου της Τσέλσι, στέλνοντας μάλιστα σκάουτερ να τον παρακολουθήσει στη φιλική αναμέτρηση της χώρας του με τη Γαλλία (νίκη 3-1 της «σελεσάο»).

Ωστόσο, πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση, ακόμη κι αν δεν παίζει όσο θα ήθελε υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο. Αντιθέτως, πιο προσιτή είναι εκείνη του Βίτσελ, ο οποίος θέλει να αποχωρήσει από τη Ζενίτ, η οποία όμως αξιώνει το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για τον παίκτη.

Χαμός με τους γιατρούς της Γιούβε και της Εθνικής.

Ένας χαμός επικρατεί σήμερα στην Ιταλία μεταξύ των γιατρών της εθνικής και αυτών της Γιουβέντους σχετικά με το πρόβλημα του Μαρκίσιο.


Οι γιατροί της εθνικής προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι απαραίτητο η δική τους μαγνητική να είναι λανθασμένη, και οι γιατροί της Γιουβέντους καθησυχάζουν, λέγοντας πως δεν υπάρχει σοβαρή ζημιά στο δεξί γόνα του παίκτη.

Από την Φλωρεντία οι γιατροί της εθνικής επιβεβαιώνουν την διάγνωση τους για τον μέσο της Γιουβέντους: «Ο παίκτης όπως είπαμε έχει έναν τραυματισμό του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Ποτέ δεν μιλήσαμε για  συνολική βλάβη».

Απο την κλινική Fanfani, που έγιναν οι πρώτες εξετάσεις στο γόνατο του Claudio Marchisio, επαναλαμβάνουν σθεναρά τη θέση του και τη διάγνωση τους: «Έχουμε ακτινολόγους γνωστούς και αναγνωρισμένη αξίας και επαγγελματισμού. Εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για ρήξη χιαστού, αλλά για ένα τραυματισμό του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Υπάρχουν παίκτες που συνεχίζουν τις αθλητικές δραστηριότητες τους με αυτό το είδος του τραυματισμού και ελπίζουμε ότι θα είναι το ίδιο για τον Marchisio.»

Σύμφωνα ωστόσο με τα τελευταία ρεπορτάζ από την Ιταλία, ο Μαρκίσιο θα ξεκουραστεί για 10 μέρες, θα παρακολουθείτε στενά και στόχος του ιατρικού επιτελείου της Γιουβέντους είναι να είναι ο παίκτης έτοιμος για το παιχνίδι με τη Μονακό.

Μαγεύει ο Κάστανος στην Primavera.

Ο μικρός με το βελούδινο αριστερό, που... ζωγραφίζει και σκοράρει με τα χρώματα της Γιουβέντους.

Η Ιταλική ιστοσελίδα http://gianlucadimarzio.com/πραγματοποίησε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στον Κύπριο νεαρό ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Κάστανο που στα 17 του, βρίσκεται στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας της Γιουβέντους και πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών της Κύπρου!

Επιστροφή στο σπίτι για τον Μαρκίσιο.


Με μια φωτογραφία του και πένα μύνημα από το Instagram ο Κλαούντιο Μαρκίσιο μας ενημερώνει πως επιστρέφει σπίτι του μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στο γόνατο του, φανερά ευδιάθετος που γλύτωσε τα χειρότερα. Επίσης ευχαρίστησε όλους εμάς για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση μας για την υγεία του.

Auguri Luca.!


Σήμερα έχει τα γενέθλια του ο Λούκα Μαρόνε, του ευχόμαστε να τα εκατοστήσει.

Ο Μαρόνε γιορτάζει σήμερα τα 25α γενέθλια του. Μια καριέρα στη Γιουβέντους, με τις νίκες με τη νεολαία και με την πρώτη ομάδα. Ένα παίκτης που ήταν πάντα σταθερός, ακόμη και όταν ο Λουκάς έπαιξε, με άριστα αποτελέσματα, στη Σιένα και στη Σασουόλο.

Γεννήθηκε στο Τορίνο, το νούμερο 39 της ομάδας μας είναι ένας παίκτης καλά εξοπλισμένος τεχνικά και σωματικά και είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση, τόσο στην άμυνα, τον ρόλο του, καθώς και στη μεσαία γραμμή.

Auguri, Luca.!

Ο Μοράτα χάρισε τη νίκη στην Ισπανία.

Όπως και με τη Γιούβε, έτσι και με την εθνική ομάδα του ο Alvaro Morata χάρισε τη νίκη στους La Roja με το γκολ που πέτυχε στον αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2016 εναντίον της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη. 


Ητάν ένας σημαντικός αγώνας, επειδή με αυτή τη νίκη η Πρωταθλήτρια Ευρώπης περνάει στη δεύτερη θέση του ομίλου της, ξεπερνώντας τους αντιπάλους της.

Επίσης με την Ελβετία, αγωνίστηκε για 80 λεπτά ο Lichtsteiner στη νίκη επι της Εσθονία, που επιτρέπει στην ομάδα του να διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Οι διεθνείς συμμετοχές παικτών της Γιουβέντους συνεχίζουν: Σήμερα είναι η μέρα της Ιταλίας με τους Buffon, Chiellini, Barzagli και Bonucci, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τη Βουλγαρία στις 21:45 στο εκτός έδρας παιχνίδι στο Βασίλ Λέφσκι στη Σόφια.

Μερική ανακούφιση για τον τραυματισμό του Μαρκίζιο.

Μετά το θόρυβο του ακολούθησε η ανακοίνωση της Ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για τον σοβαρό τραυματισμό του μέσου της Γιουβέντους Κλαούντιο Μαρκίζιο,που έκανε λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού του δεξιού του γόνατος. Την αντιπαράθεση Τζόν Έλκαν με τον Αντόνιο Κόντε, τελικά η κατάσταση του Κλαούντιο Μαρκίζιο δεν είναι όπως αρχικά παρουσιάστηκε.


Τώρα οι γιατροί της Γιούβε να μας καθησυχάσουν πως δεν υπάρχει ρήξη του χιαστού μετά την εξέταση που έκαναν στον παίκτη, ωστόσο με την επίσημη τους ανακοίνωση στο σαιτ της ομάδας δηλώνουν ότι ο παίκτης θα παρακολουθείται καθημερινά, ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο πως ο Μαρκίζιο ίσως είναι έτοιμος για την ρεβάνς με τη Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κόντρα μεταξύ Έλκαν, Κόντε για τον τραυματισμό του Μαρκίζιο.

Ο τραυματισμός του Κλαούντιο Μαρκίζιο «απειλεί» να φέρει για πρώτη φορά σε κόντρα την Γιουβέντους με τον Αντόνιο Κόντε.


Λίγες μέρες πριν, ο Κόντε σε συνέντευξη του καμάρωνε για το πώς οι προπονήσεις του είναι εξαντλητικές, καλώντας και όλους τους προπονητές της Serie A να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Με τον Μαρκίζιο να τραυματίζεται σοβαρά στην προπόνηση της εθνικής ομάδας, ο Τζον Ελκαν -ξάδερφος του Αντρέα Ανιέλι και αφεντικό στη FIAT- σχολίασε αυτό που έγινε, κατηγορώντας ουσιαστικά τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε πώς δουλεύει τόσο σκληρά η Ιταλία... Ο Κόντε στη Γιούβε ήταν προπονητής, τώρα είναι ο εκλέκτορας. Φαίνεται ότι θέλει να περάσει στην ιστορία ως ο εκλέκτορας με τους περισσότερους τραυματισμούς», ήταν η δήλωση του, με δεδομένο ότι τραυματίστηκαν στην ίδια προπόνηση και οι Φλορέντσι και Πασκουάλ αλλά όχι τόσο σοβαρά.

Λίγες ώρες μετά, από την Σόφια όπου η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Βουλγαρία, ο Κόντε απάντησε πετώντας την δική του μπηχτή: «Ο Ελκαν ρωτάει γιατί η εθνική δουλεύει τόσο πολύ; Στη Γιούβε δεν μου την έκανε αυτή την ερώτηση... Με ενοχλεί όποιος προσπαθεί να με βάλει σε κόντρα με το παρελθόν μου. Δεν μου αρέσει, ο καθένας θα πρέπει να κοιτάει τη δουλειά του».

Μέσα σε όλα αυτά, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής ομάδας, προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση, τονίζοντας ότι «ο τραυματισμός του Κλαούντιο είναι δύσκολο να εξηγηθεί αλλά ήταν γραφτό, όπως φαίνεται, να γίνει. Δεν έχω αμφιβολίες για το πώς θα υποδεχθούν οι οπαδοί στο Τορίνο, στις 31 του μήνα, την εθνική και τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στη Γιούβε και κατέκτησε πολλούς τίτλους».


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο Αλέγκρι ψάχνει να βρεις λύσεις για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κλαούντιο Μαρκίζιο είναι πολύ δυνατό χτύπημα για τη Γιουβέντους, με τα ιταλικά ΜΜΕ να προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.


Η είδηση του τραυματισμού του 29χρονου χαφ πάγωσε τους πάντες στο Τορίνο αφού η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη, η πιο ώριμη της καριέρας του. Ανταποκρινόμενος σε όλους τους ρόλους στο κέντρο και ειδικά σε αυτόν του οργανωτή ως αντι-Πίρλο, ο Μαρκίζιο ήταν αυτός που έδινε τον τόνο στο παιχνίδι των Μπιανκονέρι. Ο,τι έγινε-έγινε όμως και τώρα ο Αλέγκρι θα πρέπει να βρει τις κατάλληλες απαντήσεις, έχοντας να υπολογίσει και το γεγονός ότι ο Πολ Πογκμπά θα είναι εκτός ως τις αρχές Μαΐου...

Το θετικό για τους Μπιανκονέρι είναι ότι ουσιαστικά έχουν καθαρίσει με το πρωτάθλημα άρα μπορούν να είναι πιο χαλαροί σε αυτό το «μέτωπο». Το θέμα είναι οι δύο προημιτελικοί του Champions League με τη Μονακό ή η ρεβάνς στο κύπελλο κόντρα στη Φιορεντίνα, με την Gazzetta dello Sport να προσπαθεί -από την πρώτη στιγμή μετά τον τραυματισμό του Principino- να μπει στο μυαλό του προπονητή της Γιούβε.

Σύμφωνα με την «ροζ», ο Αλέγκρι που σε αντίθεση με τον Κόντε είναι πολύ πιο «ανοιχτόμυαλος» και «ευέλικτος» τακτικά, πέρα από το 4-3-1-2 και το 3-5-2 που έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα, δεν αποκλείεται να ποντάρει και στο 4-3-3 για την τελική ευθεία της σεζόν. Η Γιουβέντους έπαιξε με αυτό το σύστημα σε κάποια ματς κυπέλλου (Βερόνα, Πάρμα) και δεν αποκλείεται να το επιλέξει πιο συχνά από εδώ και πέρα, έχοντας τριάδα στο κέντρο τους Πίρλο-Βιντάλ-Περέιρα και δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους Κομάν ή Πέπε στα άκρα.

Σε περίπτωση που ο Αλέγκρι επιμείνει στο 4-3-1-2, θεωρείται δεδομένη η μονιμοποίηση του Περέιρα ως trequartista και θα επιστρέψει στα χαφ ο Βιντάλ -ο οποίος στα τελευταία ματς ήταν ανεβασμένος αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση- έχοντας δίπλα του τον Πίρλο και έναν εκ των Στουράρο-Παντοΐν. Ο πρώτος, αναγκαστικά πλέον, θα μπει άμεσα στα βαθιά (αν και το πλάνο έλεγε να μπει ουσιαστικά στην ομάδα από την επόμενη σεζόν) και θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο, ο δεύτερος είναι πάντα φιλότιμος και φέτος έχει καταφέρει να δώσει λύσεις. Δεν έχει το τρομερό ταλέντο, ρολίστας είναι αλλά ό,τι μπορεί να δώσει, το δίνει και με το παραπάνω.

Υπάρχει βέβαια και η έτοιμη λύση του 3-5-2, με τους Πίρλο-Βιντάλ-Περέιρα να είναι η δεδομένη τριάδα των χαφ αλλά αποκλείται ο Αλέγκρι να επιμείνει σε αυτό το σύστημα σε όλους τους αγώνες σε πρωτάθλημα-Champions League-κύπελλο. Το σίγουρο είναι ότι ο τραυματισμός του Μαρκίζιο ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να τύχει αυτή τη στιγμή στους Μπιανκονέρι, σε ό,τι αφορά το κέντρο, με δεδομένη και την απουσία του Πογκμπά αλλά για τον Γάλλο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να επιστρέψει και λίγο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα από εδώ και πέρα θα μπορεί να ξεκουράσει τους χαφ ο Αλέγκρι στα ματς πρωταθλήματος, εκτός κι αν καταφέρουν να επανέλθουν μέσα στον Απρίλιο οι Κβάντο Ασαμόα και Ρόμουλο.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει πλέον και το πώς θα υποδεχθεί ο κόσμος στο Juventus Stadium την εθνική Ιταλίας και ειδικά τον προπονητή της, στο φιλικό με την Αγγλία στις 31/3. Ηδη στα social media τα σχόλια για τον Αντόνιο Κόντε δίνουν και παίρνουν, ειδικά από την στιγμή που ο γιατρός της Σκουάντρα Ατζούρα ένιωσε την ανάγκη να πει ότι ο Μαρκίζιο τραυματίστηκε μόνος του.



Πηγή: gazzetta.gr

Σοκ με Μαρκίζιο στην προπόνηση της εθνικής.

Σοβαρό πλήγμα υπέστησαν τόσο η εθνική Ιταλίας, όσο και η Γιουβέντους, καθώς ο Κλαούντιο Μαρκίζιο τραυματίστηκε στην προπόνηση της «σκουάντρα ατζούρα» κι αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν!


Η Ιταλία αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία στα Σόφια, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro του 2016 κι ο μέσος των «μπιανκονέρι» στάθηκε πολύ άτυχος στην προπόνηση, αποχωρώντας ως τραυματίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις στα ιταλικά Μέσα έκαναν λόγο για ρήξη χιαστών και για απουσία από έξι έως κι οκτώ μήνες από τα γήπεδα! Αργότερα, ήρθε κι η επιβεβαίωσε του τραυματισμού από την ιταλική ομοσπονδία, η οποία τόνισε πως στην προπόνηση υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξιό του πόδι, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου!

Το πλήγμα είναι μεγάλο για την εθνική αλλά και για τους πρωταθλητές Ιταλίας, οι οποίοι σε λίγο καιρό αντιμετωπίζουν τη Μονακό, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League, με τον Πολ Πογκμπά να βρίσκεται επίσης στα «πιτς».


ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ


Τι σχέση έχει ένα άλογο, ένας γαίδαρος και η Γιουβέντους!

Λόγο της απραξίας στο Campionato καθώς αγωνίζονται οι εθνικές ομάδες για τα προκριματικά του Euro 2016, ας γράψουμε ένα ανέκδοτο να ευθυμήσουμε λίγο.


Ένας γάιδαρος συναντάει κάποια στιγμή ένα άλογο.

-Γεια σου ξάδελφε, του λέει…
-Πφφφ, φτωχέ, καταφρονεμένε, μακρινέ συγγενή, απαντάει το άλογο ρίχνοντας του μια υποτιμητική ματιά. Εγώ είμαι άλογο κι εσύ γάιδαρος!
Κοίταξε πόσο όμορφο είμαι. Δες την κορμοστασιά μου, την πλούσια χαίτη μου, την φουντωτή ουρά μου… Έλα στο σπίτι μου να σου δείξω και τα τρόπαια μου.
Πάνε στο σπίτι του αλόγου. Ο ένας τοίχος ήταν γεμάτος κύπελλα.
-Αυτά που βλέπεις τα έχω κερδίσει στις μεγαλύτερες ιπποδρομίες της Αγγλίας!

Ο άλλος τοίχος ήταν γεμάτος βραβεία.
-Αυτά τα έχω κατακτήσει στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ομορφιάς !
Ο τρίτος τοίχος ήταν γεμάτος μετάλλια.
-Αυτά τα έχω πάρει σε αγώνες επίδειξης στους Ολυμπιακούς !
Φεύγει ο γάιδαρος φρικαρισμένος, μη μπορώντας να αντέξει τόσες προσβολές.

Όλο το βράδυ στριφογύριζε. Σηκώνεται την άλλη μέρα το πρωί, παίρνει μια εγκυκλοπαίδεια με ζώα, βρίσκει τη φωτογραφία μιας ζέβρας, την κόβει, την κορνιζάρει και την κρεμάει στον τοίχο. Το μεσημέρι συναντάει το άλογο.
-Ξάδελφε, έλα στο σπίτι μου να κεράσω και εγώ ένα καφεδάκι, να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία σου και να δεις κι εσύ τα δικά μου τρόπαια.
Πάνε στο σπίτι του γαιδάρου και κάθονται στο σαλόνι.

-Ξάδελφε, πάω στην κουζίνα να φτιάξω δυο φραπεδάκια κι έρχομαι.
Έρχεται σε λίγο ο γάιδαρος με τους καφέδες.
-Έλα, είδες τα τρόπαια μου, ρωτάει το άλογο.
-Πλάκα μου κάνεις; Εγώ δεν βλέπω τίποτα!
-Καλά μωρέ, στραβός είσαι; Δεν είδες τη φωτογραφία στον τοίχο;
-Εσύ εισαι σε εκείνη τη φωτογραφία;
- Ναι. Εγώ στα νιάτα μου έπαιζα στη Γιουβέντους ! Κέρδισα αμέτρητα πρωταθλήματα !

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μότζι: "Η μάχη μου θα συνεχιστεί"


Ο Λουτσιάνο Μότζι αφού απαλλάχτηκε από την ποινή φυλάκισης θέλει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο αφού πρώτα "καθαρίσει" περισσότερο το όνομά του.

Η απαλλαγή του από την ποινή φυλάκισης για το ρόλο του στο σκάνδαλο «Καλτσιόπολι» που χτύπησε το 2006 τη Γιουβέντους, άνοιξε την όρεξη του Λουτσιάνο Μότζι ο οποίος θέλει να κάνει δυναμική επιστροφή στα αθλητικά δρώμενα της Ιταλίας.

«Η μάχη μου θα συνεχιστεί. Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να καθαρίσω ακόμη πιο πολύ την εικόνα μου και να επιστρέψω στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αθωώθηκαν δύο διαιτητές για εξαπάτηση, οπότε δεν είναι αλήθεια ότι το Δικαστήριο δεν έχει αθωώσει. Δεν είχα προσωπικά συμφέροντα και η εξαπάτηση είναι μία συνωμοσία εναντίον μου. Δεν φοβάμαι, κανέναν».

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «Μεγάλης Κυρίας» απαλλάχθηκε από την ποινή φυλάκισης, όμως δεν έχει αθωωθεί πλήρως για αυτό και θα κάνει προσφυγεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να καθαρίσει το όνομα του.

Ετοιμάζει προσφορά για Πογκμπά η Παρί.

Σύμφωνα με τους δημοσιοογράφους του SportMediaset,η PSG ετοιμάζει προσφορά απόκτησης για τον Πολ Πογκμπά.Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι  Cavani, Verratti και 20.000.000 εκατ. ευρώ. Η προσφορά είναι σημαντική και θα επιτρέψει τονMassimiliano Allegri να έχει δυο κορυφαίους παίκτες αντί για έναν,και θα  μπορέσει να αντικαταστήσει τόσο τον Γάλλο μέσο,όσο και τον Carlitos Tevez,όταν αυτός αποχωρήσει,το επόμενο καλοκαίρι.  

Μαρότα: "Κακό για το ιταλικό ποδόσφαιρο η κρίση Μίλαν, Ίντερ"


Μόνο κακό στο ιταλικό ποδόσφαιρο κάνει η κρίση που διανύουν οι δύο μεγάλοι σύλλογοι του Μιλάνου, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Γιουβέντους.

Οι «μπιανκονέρι» οδεύουν προς την κατάκτηση του τέταρτου σερί τίτλου τους, με τις άλλοτε συν διεκδικήτριες, Μίλαν κι Ίντερ, να βρίσκονται σε μία τελείως διαφορετική κατάσταση, παλεύοντας ουσιαστικά να «κλέψουν» ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε λοιπόν ο γενικός διευθυντής των πρωταθλητών Ιταλίας, Μπέπε Μαρότα, η κρίση των δύο συλλόγων του Μιλάνου κάνει κακό σε ολόκληρο το ιταλικό ποδόσφαιρο.

«Προκειμένου να επιτύχεις, χρειάζεσαι μία ομάδα με πυρήνα σκληρό, όπως ο γρανίτης. Η κρίση των Μίλαν και Ίντερ κάνει κακό στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Θα ήταν καλό για εμάς να είχαμε μία δυνατή κόντρα αναφορικά με το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα», δήλωσε στην «Corriere della Sera».
ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ

Οι «μπιανκονέρι» οδεύουν προς την κατάκτηση του τέταρτου σερί τίτλου τους, με τις άλλοτε συν διεκδικήτριες, Μίλαν κι Ίντερ, να βρίσκονται σε μία τελείως διαφορετική κατάσταση, παλεύοντας ουσιαστικά να «κλέψουν» ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.

Μοράτα: "Μου έκανε καλό που έφυγα από την Ρεάλ"


Συνεχώς προς το καλύτερο βαδίζει η καριέρα του Αλβάρο Μοράτα, όπως τουλάχιστον ο ίδιος θεωρεί, χαρακτηρίζοντας σωστή την επιλογή ν' αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για χάρη της Γιουβέντους.  

Ο διεθνής επιθετικός που έχει ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας ενόψει της αναμέτρησης με τους Ουκρανούς για τα προκριματικά του Euro 2016, μίλησε στην τηλεόραση της πατρίδας του και ανέφερε: «Μου έκανε καλό που έφυγα από τη Ρεάλ. Νομίζω ότι όποιος κοιτάζει πλέον πως αγωνίζομαι και τι κάνω μέσα στο γήπεδο, θα καταλάβει ότι έχω γίνει ακόμα καλύτερος».

Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή του να πάρει το νούμερο «7» στη φανέλα με το ισπανικό εθνόσημο, υποστήριξε: «Το πήρα γιατί θαύμαζα τον Ραούλ που το φορούσε και πραγματικά είναι μεγάλη μου τιμή που το έχω πλέον εγώ». 

Όσο για τους προπονητές με τους οποίους συνεργαζόταν μέχρι και πέρυσι στη Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε ευγνώμων στον Μουρίνιο, όμως φάνηκε να έχει παράπονα από τον Αντσελότι: «Ο Μουρίνιο ήταν αυτός που με επέλεξε και εννοείται ότι θα του είμαι ευγνώμων για μια ζωή. Ευχαριστώ και τον Κάρλο Αντσελότι που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν καταλάβαινα ορισμένες καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί...». 



Λίπι: "Βλέπω τον εαυτό μου στον Αλέγκρι"


Το εγκώμιο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έπλεξε ο Μαρτσέλο Λίπι, τονίζοντας πως του θυμίζει σε πολλά πράγματα τον εαυτό του και δήλωσε πως αν η Γιουβέντους φτάσει στα ημιτελικά, όλα μπορούν να συμβούν.

«Βλέπω τον εαυτό μου στον Αλέγκρι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο άλλοτε προπονητής της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας στη Gazzetta dello Sport, εξηγώντας: «Ήρθε στη Γιουβέντους στην ίδια ηλικία με εμένα, έχει τον ίδιο ορθολογισμό που έχω κι εγώ και έχει το ίδιο πάθος να κάνει την ομάδα πιο μοντέρνα. Έχουμε πολλά κοινά».

Ο Λίπι πρόσθεσε: «Η ευφυΐα του φαίνεται. Ήρθε σε ένα περιβάλλον που παίζεται ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, χωρίς να ανατρέψει τις ισορροπίες της ομάδας. Μετά, με λίγο διαφορετικές ιδέες έχει βάλει την δική του ταυτότητα στην ομάδα».

Ερωτηθείς για τα σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν, ότι «ο Αλέγκρι δεν είναι τόσο ανταγωνιστικός όσο ο Κόντε» εξήγησε: «Δεν ήταν σύγκριση ποιότητας. Απλά ήθελα να τονίσω συγκεκριμένες διαφορές στην προσέγγισή τους γύρω από το ποδόσφαιρο».

Όσο για τις ελπίδες της Γιούβε να φτάσει μέχρι το τέλος στο φετινό Champions League, τόνισε: «Η κλήρωση (σ.σ: με τη Μονακό) μπορεί να βοηθήσει. Όμως η Μονακό πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό. Δεν είναι η Μπαρτσελόνα όμως και όταν φτάνεις στα ημιτελικά, όλα μπορούν να συμβούν. Θυμάμαι την Ιταλία το 2006. Δεν ήμασταν το φαβορί, όμως νίκη με νίκη φτάσαμε μέχρι το τέλος και οι αντίπαλοί μας, μάς κοίταζαν με νέα μάτια. Όλα μπορούν να συμβούν».


Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Καθαρίζουμε το Πρωτάθλημα, ρίχνουμε το βάρος στο C.L.

title
Εξίσου σημαντικοί είναι οι δύο στόχοι της Γιουβέντους τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος θέλει και τον τίτλο της Serie A και την περαιτέρω επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
«Είμαστε σε καλή κατάσταση, σε εξαιρετική φόρμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα όσο γίνεται νωρίτερα, για να εστιάσουμε στη συνέχεια της προσοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την Ευρώπη, μετά την πρόκρισή μας στα προημιτελικά», τόνισε ο Αργεντινός.

Αθωώθηκε πανηγυρικά ο Λουτσιάνο Μότζι

Ούτε μέρα δεν θα περάσει στην φυλακή ο Λουτσιάνο Μότζι, ο οποίος σε δεύτερο βαθμό δικαιώθηκε και εν τέλει δεν θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο χρόνων. Ο αποκαλούμενος ως ο «εγκέφαλος» του Calciopoli που συγκλόνισε την Ιταλία είναι πλέον… ελεύθερος και απαλλάχθηκε από κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Ενισχύεται έτςι η προσπάθεια της Γιουβέντους να αποζημιωθεί απο την Ιταλική ομοσπονδία. 



Το καλοκαίρι του 2006 όχι μόνο η Ιταλία, αλλά ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη είχε κλονιστεί από το σκάνδαλο «Calciopoli» που είχε ως μεγάλες πρωταγωνίστριες μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Σέριε Α. Διαγράφηκε η ποινή φυλάκισης του Λουτσιάνο Μότζι μετά την έφεση που κατέθεσε για τα όσα του αποδόθηκαν σχετικά με το ρόλο του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που ξέσπασε το 2006 και είχε σαν αποτέλεσμα να αφαιρεθούν δύο πρωταθλήματα από τη Γιουβέντους, που τιμωρήθηκε παράλληλα με υποβιβασμό. 
Από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τότε, έγινε γνωστό πως ο τότε τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, και άλλη παράγοντες ομάδων της Serie A είχαν πάρε- δώσε με διαιτητές, για να έχουν οι ομάδες τους καλύτερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές.


Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της Γιουβέντους και την αφαίρεση των πρωταθλημάτων 2004-2005 και 2005-2006, τιμωρία για Μίλαν, Φιορεντίνα με αφαίρεσει βαθμών, αλλά και ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών στον ίδιο τον Ιταλό παράγοντα της Γιούβε.
Ωστόσο, μετά από έφεση που έκανε σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε πανηγυρικά από τις ιταλικές και απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που τον βάρυναν, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περίπτωση του εκτελεστικού διευθυντή της «Γιούβε», Αντόνιο Τζιραούντο.
«Πέρασαν εννιά χρόνια για να αποδειχτεί ότι όσα έγιναν τις σεζόν 2004/05 και 2005/06 έγιναν δίκαια, οι ορισμοί διαιτητών γίνονταν με διαφανείς διαδικασίες και δεν υπήρχαν περίεργες συνεννοήσεις. Χάσαμε το χρόνο μας για τόσο καιρό και δεν καταλήξαμε πουθενά», τα λόγια του Μότζι.
Η Γιουβέντους πλέον αξιώνει 443 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για οικονομικές ζημίες που υπέστη από τις συνέπειες που είχε για το σύλλογο και τη φήμη του το σκάνδαλο.