JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΡΕΝΤΕ,ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΤΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ.

«Χρειάζομαστε ένα πόντο για να εξασφαλίσουμε το τέταρτο συνεχόμενο σκουντέτο.Πρέπει να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο το Σάββατο και μετά να σκεφτούμε τη Ρεάλ.Βέβαια,είναι δύσκολο να μη σκέφτεσαι ένα τέτοιο παιχνίδι.Πρέπει να κάνουμε ένα τέλειο ματς,καθώς αυτοί δεν κάνουν λάθη.»

«Μπορούμε να πληγώσουμε τη Ρεάλ,είμαι προετοιμασμένος να δώσω τα πάντα.Πέρυσι τα πήγαμε πολύ καλά απέναντι τους,έπρεπε να κερδίσουμε στο Τορίνο,αλλά χάσαμε τη νίκη από ένα λάθος.Αν μείνουμε μακρυά από λάθη,μπορούμε να τα καταφέρουμε.‪#‎LaCapolista‬

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 3-2, αναβλήθηκε η στέψη αλλά είναι πολύ κοντά πλέον.

Η Γιούβε κέρδισε, η Γιούβε απέχει 1 μολίς βαθμό από το 33ο Σκουντέτο της, μπορεί να αναβλήθηκε η στέψη σήμερα αλλά θα γίνει πολύ σύντομα.


Η Γιουβέντους αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33' από το πέναλτι του Ροντρίγκες, κατάφερε να ισοφαρίσει τρία λεπτά μετά στο 36' με κεφαλιά του Φερνάντο Γιορέντε, μετά ανέλαβε δράση ο Κάρλος Τέβεζ που στο 45' έδωσε το προβάδισμα στη Γιούβε στέλνοντας την στα αποδυτήρια με προβάδισμα 2-1, και ολοκλήρωσε στο 70' την ανατροπή πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στο ματς και 20ο στη φετινή Σεριε Α. Η Φιορεντίνα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 στο 90' με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ίλιτσιτς χωρίς ωστόσο να πάρει κάτι η ομάδα του.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ευχήθηκε να πανηγυρίσει από το βράδυ της Τετάρτης το scudetto αλλά αυτό δεν ήταν στο χέρι του... Η Γιουβέντους ήθελε νίκη επί της Φιορεντίνα και γκέλα της Λάτσιο κόντρα στην Πάρμα, σενάριο που «εγκαταλείφθηκε» από νωρίς αφού οι Λατσιάλι έκαναν το καθήκον τους. Αυτό έκανε και ο Κάρλος Τέβεζ, ο οποίος πέτυχε άλλα δύο γκολ και έφτασε στα 20 στο πρωτάθλημα (28 συνολικά στη σεζόν), οδηγώντας στη νίκη (3-2) τους Μπιανκονέρι, που θέλουν... ένα βαθμό στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν για να πανηγυρίσουν τον τέταρτο σερί τίτλο!

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να μη δείχνουν διάθεση να δώσουν γρήγορο ρυθμό, με την πρώτη φάση να έρχεται στο 19' και να είναι για τη Γιουβέντους. Ο Γιορέντε πήρε την μπάλα με πλάτη στην εστία και γύρισε ωραία αλλά δεν σούταρε όπως θα ήθελε, με τον Νέτο να μπλοκάρει. Ο Ισπανός ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα του Ροντρίγκες αλλά αυτή που πήγε στην άσπρη βούλα ήταν η Φιορεντίνα στο 33', μετά το μαρκάρισμα του Πίρλο στον Χοακίν.

Ο Ροντρίγκες ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-1 αλλά αυτό δεν έμεινε για πολύ... Στο 36' ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ, που δεν φάνηκε να υπάρχει, του Νέτο στον Στουράρο πλάγια εκτός περιοχής, ο Πίρλο γέμισε και ο Γιορέντε με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1). Οι Μπιανκονέρι «απείλησαν» να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση αμέσως μετά, στο 38', αλλά ο Νέτο απέκρουσε την κεφαλιά του Εβρά μετά το κόρνερ του Πίρλο και στο 45' τελικά έγινε το 2-1 για τους Τορινέζους με τον Τέβεζ, ο οποίος... κρέμασε τον Νέτο με κεφαλιά μετά την μπαλιά του Εβρά.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άφησαν την μπάλα στη Φιορεντίνα και έδειχναν να έχουν ως στόχο να κουραστούν όσο το δυνατόν λιγότερο, με τον Αλέγκρι να αρχίζει από νωρίς τις αλλαγές (στο 55' ο Βιντάλ αντί του Πίρλο). Η Γιουβέντους, είναι η αλήθεια, δεν επέτρεψε στη Φιορεντίνα να γίνει απειλητική αλλά στο 66' η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα βρήκε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού ο Χοακίν κέρδισε και δεύτερο πέναλτι (από τον Κιελίνι αυτή τη φορά)! Την εκτέλεση ανέλαβε ξανά ο Ροντρίγκες αλλά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα... άουτ, για να τελειώσει το ματς λίγα λεπτά μετά: Στο 70' ο Μαρκίσιο έβγαλε την μπαλιά για τον Τέβεζ, αυτός μπήκε στην περιοχή από πλάγια και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το δεύτερο του γκολ για το 3-1!

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έριξαν εντελώς τον ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι επίσης έδειχναν να έχουν αποδεχθεί την μοίρα τους και στο 90' ο Ιλιτσιτς είπε να εντυπωσιάσει, μειώνοντας στο τελικό 3-2 με ωραία εκτέλεση φάουλ!


JUVENTUS-FIORENTINA 3-2

RETI: Rodriguez rig. 33', Llorente 36', Tevez 45'+1, Tevez 70', Ilicic 90'

JUVENTUS

Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra; Sturaro (32' st Padoin), Pirlo (10' st Vidal), Marchisio; Pereyra (26' st Ogbonna); Tevez, Llorente

A disposizione: Storari, Audero, De Ceglie, Marrone, Pepe, Matri, Morata, Coman.

Allenatore: Allegri

FIORENTINA

Neto; Savic, G. Rodriguez, Basanta; Joaquin, Aquilani, Badelj, Mati Fernandez (31' st Borja Valero), Alonso; Salah (36' st Ilicic), M. Gomez (27' st Gilardino).

A disposizione: Tatarusanu, Richards, Tomovic, Rosi, Pasqual, Pizarro, Kurtic, Vargas, Diamanti

Allenatore: Montella

ARBITRO: Banti

ASSISTENTI: Giallatini, Passeri

QUARTO UFFICIALE: Marrazzo

ARBITRI D'AREA: Orsato, Doveri

AMMONITI: 35' pt Neto, Rodriguez 38' pt, 4' st Evra, 31' st Aquilani

Live: Γιουβέντους-Φιορεντίνα 3-2, 90'

Πέναλτι για τη Φιορεντίνα στο 32' το κέρδισε ο Χουακίν από τον Πίρλο.
33' γκολ για τη Φιορεντίνα ο Ροντρίγκες από την άσπρη βούλα.
36' γκολ για τη Γιούβε ο Γιορέντε με κεφαλιά μετά από φάουλ σέντρα του Πίρλο.
37' κεφαλιά του Εβρά απόκρουση του Νέτο.

45' σέντρα πάσα του Εβρά κεφαλιά του Τέβεζ και 2-1 για τη Γιούβε που γυρίζει το ματς πριν το ημίχρονο.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

50' σούτ του Σαλάχ ψηλά άουτ.
55' αλλαγή Γιούβε, βγαίνει ο Πίρλο στη θέση του ο Βιντάλ.
66' πέναλτι για τη Φιορεντίνα το κερδίζει και πάλι ο Χουακίν από τον Κιελίνι.
67' χάνει το δεύτερο πέναλτι ο Ροντρίγκες και παραμένει το 2-1 υπέρ της Γιούβε.

70' Γκοοοοοοολ... Κάρλος Τέβεζ με υπέροχο διαγώνιο πλασέ, 3-1
71' αλλαγή Γιούβε, βγαίνει ο Περέιρα μπαίνει ο Ογκμπόνα.
72' αλλαγή Φιορεντίνα, έξω Γκόμεζ μέσα Τζιλαρντίνο
76' αλλαγή Φιορεντίνα, έξω Φερνάντεζ μέσα Μπορχά Βαλέρο
77' αλλαγή Γιούβε, Μέσα ο Παντοίν έξω ο Στουράρο 
82' αλλαγή Φιορεντίνα, έξω ο Σαλάχ μέσα ο Ίλιτσιτς.
90' γκολ Φιορεντίνα νε απευθείας φάουλ του Ίλιτσιτς.

Δεν θα χαθεί η μνήμη τους. In Memory.

Η Juventus Football Club, κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, βρίσκεται σε ένα βαθύ και ειλικρινή διάλογο με την "Ένωση των οικογενειών των θυμάτων του Χέιζελ", με στόχο να τιμήσει για μια ακόμη χρονιά την μνήμη των 39 οπαδών της που σε μια νύχτα, σχεδόν τριάντα χρόνια πριν Πέθαναν σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. 


Η 29η Μάη 1985 θα έπρεπε να ήταν μια μέρα χαράς και πάθους για το ποδόσφαιρο, αλλά αν' αυτού εξελίχθηκε σε μια τραγωδία που προκλήθηκε από πρωτοφανή βία και οργή που δεν θα πρέπει πλέον να επαναληφθεί ποτέ.

Με σεβασμό στη βούληση της "Ένωση των οικογενειών των θυμάτων του Χέιζελ"
, η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι  την Παρασκευή 29 Μάη 2015 στις 19.30 θα τελέσει δοξολογία στο Chiesa della Gran Madre di Dio (Ιερό Ναό της Μεγάλης Μητέρας του Θεού) στο Τορίνο. Η 29η Μαΐου θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων των αδικοχαμένων οπαδών της Γιουβέντους.
Για πάρα πολλά χρόνια τα 39 θύματα έχουν αποτελέσει το αντικείμενο του εμπαιγμού με μόνο στόχο να επιτεθούν στη Γιουβέντους: ποταπή ενέργεια που δεν πρέπει ποτέ να πάρει την ιθαγένεια σε οποιοδήποτε στάδιο και σε οποιοδήποτε σπορ. Η επέτειος αυτή θα είναι επίσης χρήσιμη για προβληματισμό για την αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών στο μέλλον.

4-3-1-2 η Γιούβε απόψε με Φιορεντίνα.


Ο Αλέγκρι όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Ιτάλια θα παρατάξει τη Γιουβέντους με σύστημα 4-3-1-2, κάτω από την εστία θα είναι ο Μπουφόν, τετράδα στην άμυνα οι Λιχστάινερ δεξιά, Εβρά αριστερά και κεντρικό δίδυμο ο Κιελίνι με το Μπαρτσάλι, στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Πίρλο, Μαρκίσιο και Στουράρο ( ξεκούραση για το Βιντάλ),  ο Περέιρα θα παίξει πίσω από τους επιθετικούς και στην γραμμή κρούσεις θα βρίσκεται ο Τέβεζ με τον Γιορέντε.

Juventus (4-3-1-2
): Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra; Sturaro, Pirlo, Marchisio; Pereyra; Tevez, Llorente.

Στέψη ή παράταση;

 "Τέσσερις πόντους μονομιάς δεν μπορούμε να πάρουμε ...", αστειεύτηκε ο προπονητής της Γιούβε, Massimiliano Allegri αναφερόμενος στη δυνατότητα να πάρει τον τίτλο η Γιούβε. 


Για να στεφθεί η Γιουβέντους πρωταθλήτρια και μαθηματικά από απόψε το βράδυ θα πρέπει να νικήσει τη Φιορεντίνα και να μην κερδίσει η Λάτσιο που παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης με αντίπαλο την Πάρμα, όσο για τη Ρόμα που είναι στην τρίτη θέση, και να κερδίσει στο Στάδιο Mapei στο Reggio Emilia την Σασουόλο δεν θα μπορεί να φτάσει τη Γιούβε ακόμα κι αν οι Μπιανκονέρι χάσουν και τα 5 υπόλοιπα ματς καθώς είναι στο +15 και έχουν κερδίσει τη Ρόμα δυο φορές φέτος. 

Αν τα πράγματα γίνουν έτσι - δεν χρειάζεται τέσσερις πόντους ... - και η Γιουβέντους θα μπορούσε έτσι απλά να πανηγυρίσει από απόψε το 33ο Πρωτάθλημα της ιστορίας της και τέταρτο συνεχόμενο. 

Θα έχουμε στέψει απόψε ή όχι;... Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε...

22 παίκτες στην αποστολή για Φιορεντίνα.


22 παίκτες έχει στην αποστολη ο Massimiliano Allegri για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Fiorentina για την 33η αγωνιστική του Campionato  που θα γίνει στο Juventus Stadium.

Από την αποστολή απουσιάζουν οι γνωστοί τραυματίες Caceres, Pogba, Asamoah, επίσης εκτός αποστολής έμεινε και ο Bonucci που συμπλήρωσε κάρτες.

Η αποστολη είναι οι:

1 Buffon
3 Chiellini
5 Ogbonna
7 Pepe
8 Marchisio
9 Morata
10 Tevez
11 Coman
14 Llorente
15 Barzagli
17 De Ceglie
20 Padoin
21 Pirlo
23 Vidal
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
30 Storari
32 Matri
33 Evra
34 Rubinho
37 Pereyra
39 Marrone

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εμβόλιμη αγωνιστική με Γιούβε-Φιορεντίνα.

Λίγο καιρό μετά τη μονομαχία τους στο Κύπελλο, Γιουβέντους και Φιορεντίνα κοντράρονται για το πρωτάθλημα στην εμβόλιμη (33η) αγωνιστική της Serie A με τους φιλοξενούμενους να καίγονται για βαθμούς. 


Δεν πέρασαν και πολλές ημέρες από την τελευταία φορά που τα είπαν οι δυο τους. Γιουβέντους και Φιορεντίνα είχαν αναμετρηθεί στις 7 Απριλίου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και αύριο θα κοντραριστούν ξανά για την 33η αγωνιστική της Serie A. Τότε, είχαν χαμογελάσει οι «μπιανκονέρι», επικρατώντας 3-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι», ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση στο Τορίνο. 

Τώρα ωστόσο τα δεδομένα είναι διαφορετικά, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν γίνεται να πέσει από την κορυφή, έχοντας 14 βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη , Λάτσιο, έξι στροφές πριν το φινάλε. Πάντως, η ήττα (2-1) από την Τορίνο στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής πιθανόν να την έχει πεισμώσει. 

Οι φιλοξενούμενοι έχουν μεγάλη ανάγκη για βαθμούς, καθώς βρίσκονται εκτός της πρώτης πεντάδας που οδηγεί στην Ευρώπη και έχοντας αποκλειστεί από τον Κύπελλο δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τρυπώσουν στο Europa League. 

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο γήπεδο των «βιόλα» οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0). Εκτός ο Πογκμπά, αλλά και ο Μπονούτσι λόγω καρτών. 

Η Λάτσιο θα αντιμετωπίσει την τελευταία της βαθμολογίας, Πάρμα, η οποία τον τελευταία καιρό είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μετρώντας τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα σε πέντε ματς. 

Η τρίτη Ρόμα ευελπιστεί σε στραβοπάτημα της συμπολίτισσας ώστε να επιστρέψει στη δεύτερη θέση με δική της νίκη επί της Τζένοα. 

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής 

Τρίτη (28/04) 
Ουντινέζε-Ίντερ (21:45) 

Τετάρτη (29/04) 
Τσεζένα-Αταλάντα (21:45) 
Κιέβο-Κάλιαρι (21:45) 
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (21:45) 
Μίλαν-Τζένοα (21:45) 
Σαμπντόρια-Βερόνα (21:45) 
Λάτσιο-Πάρμα (21:45) 
Σασουόλο-Ρόμα (21:45) 
Παλέρμο-Τορίνο (21:45) 

Πέμπτη (30/04) 
Έμπολι-Νάπολι (21:45) 

Η επόμενη αγωνιστική (34η) 

Σάββατο (02/05) 
Σαμπντόρια-Γιουβέντους (19:00) 
Σασουόλο-Παλέρμο (21:45) 

Κυριακή (03/05) 
Ρόμα-Τζένοα (13:30) 
Φιορεντίνα-Τσεζένα (16:00) 
Ίντερ-Κιέβο (16:00) 
Αταλάντα-Λάτσιο (16:00) 
Βερόνα-Ουντινέζε (16:00) 
Νάπολι-Μίλαν (21:45) 

Δευτέρα (04/05) 
Κάλιαρι-Πάρμα (21:45) 

Τρίτη (05/05) 
Τορίνο-Έμπολι (19:30) 

Αλέγκρι: "Θα φτάσουμε στον τελικό"

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε με δηλώσεις του πως ο στόχος της Γιουβέντους εδώ που έφτασε είναι να παίξει στον τελικό του Champions League και δεν της αρκεί η πρώτη της παρουσία στα ημιτελικά μετά το 2003.


Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια απουσίας η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League και πλέον στόχος όλων στο στρατόπεδο της "βέκια σινιόρα" δεν είναι άλλος από το να βρεθεί στον τελικό της 6ης Ιουνίου που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Για να γίνει κάτι τέτοιο οι τρις πρωταθλητές Ιταλίας θα κληθούν να κάνουν μία μεγάλη υπέρβαση αφού αντίπαλός τους στο δρόμο προς τον τελικό προβάλλει η πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να τονίζει ωστόσο σε συνέντευξή του πως δεν υπάρχει φόβος απέναντι στους "μερένγκες".

"Θα είναι συναρπαστικά τα ματς κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, είναι μία ομάδα γεμάτη αστέρια. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι το τέλος. Σεβόμαστε τη Ρεάλ αλλά δεν έχουμε κανένα φόβο".

"Εάν φτάσουμε στον τελικό θα είναι κάτι το εκπληκτικό, το σίγουρο ωστόσο είναι πων δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε με την παρουσία μας στα ημιτελικά".

"Υπάρχει πάντα μία παράδοση που επιβάλλει να θέλεις τη νίκη, επειδή πρόκειται για παράδοση 117 χρόνων ενός συλλόγου που έχει κερδίσει σε Ιταλία και Ευρώπη, αν και στους τελευταίους τελικούς που συμμετείχε η ομάδα τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά".

"Φέτος τα έχουμε πάει καλά στην Ευρώπη αλλά θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Νομίζουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τη Ρεάλ, εάν δεν το πιστεύαμε δεν θα εμφανιζόμασταν εδώ".

Επιπλέον, ο Ιταλός τεχνικός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Πολ Πογκμπά θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμος για να ενισχύσει τη Γιουβέντους στα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν.

"Η ελπίδα είναι να τον έχουμε μαζί μας στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League  και μετά στα επόμενα παιχνίδια, ειδικά στον τελικό του Coppa Italia από τη στιγμή που ο Κλάουντιο Μαρκίζιο είναι τιμωρημένος".

Η Γιούβε καταδικάζει τα επεισόδια από όπου κι αν προέρχονται.


Στην καταδίκη όλων των επεισοδίων που έλαβαν χώρα πριν και μετά την έναρξη του ντέρμπι της πόλης, ανάμεσα σε Τορίνο και Γιουβέντους, προέβησαν με ανακοίνωσή τους οι «μπιανκονέρι».

Πριν το ντέρμπι της πόλης, το πούλμαν των πρωταθλητών Ιταλίας δέχτηκε επίθεση με πέτρες και καπνογόνα. Παράλληλα, πριν τη σέντρα υπήρξε έκρηξη στην κερκίδα των οπαδών της Τορίνο η οποία απέφερε αρκετούς τραυματισμούς.



Λίγο αργότερα, η διοίκηση της Γιούβε εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας όλα τα παραπάνω επεισόδια.

«Η Γιουβέντους καταδικάζει κάθε μορφή βίας, είτε προέρχεται από τους δικούς της οπαδούς, είτε από τους αντίπαλους. Απαιτούμε δίκαιη αντιμετώπιση στην αξιολόγηση όλων των γεγονότων, τόσο από το αθλητικό δικαστικό σύστημα όσο κι από τα Μέσα. Τα σημερινά γεγονότα απαιτούν βαθύ στοχασμό από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπως επίσης κι από τους θεσμούς και τα ΜΜΕ, οι οποίοι είναι σημαντικοί πρωταγωνιστές αυτού του θεάματος».

Το Gollissimo και φέτος στο Juventus soccer school.

Η ακαδημία της Γιουβέντους στην Ελλάδα προσκαλεί όλους τους μικρούς ποδοσφαιρόφιλους (ηλικίας 7-10 ετών) στο καθιερωμένο τουρνουά δεξιοτήτων, που φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαϊου στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στην Παλλήνη.    


Η αντίστροφη μέτρηση για το εφετινό Gollissimo πλησιάζει προς το τέλος της καθώς το μεγάλο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (10/05), στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στην Παλλήνη. Η ακαδημία της “γηραιάς κυρίας” στην Ελλάδα, θα υποδεχθεί – χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση – όλους τους μικρούς φίλους (7-10 ετών) της “ασπρόμαυρης θεάς”, που θέλουν να συνδυάσουν τη διασκέδαση και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ποδόσφαιρο, παίρνοντας μέρος σε ασκήσεις δεξιοτήτων.


Τι είναι το Gollisimo

Πρόκειται για μία ποδοσφαιρική καινοτομία που διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά και εισάγει τους νεαρούς φίλους στην “μαγεία” του αθλήματος και στα μυστικά της Γιουβέντους! Απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, προσεγγίζοντας τη χαρά που προσφέρει το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, μέσα από την διασκέδαση! Μέσα από μελετημένες ασκήσεις και ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα παιδιά προσεγγίζουν τη φιλοσοφία της Juventus, συμμετέχουν σε νέα παιχνίδια, δοκιμάζοντας παράλληλα τις δυνατότητές τους, αλλά πάνω απ' όλα διασκεδάζουν με το μοναδικό τρόπο της πρωταθλήτριας Ιταλίας.


Η τεχνοτροπία και σε ποιους απευθύνεται

Οι συμμετέχοντες θα “τεστάρουν” τις δυνάμεις τους και θα υποβληθούν σε έλεγχο δεξιοτήτων. Πέρα από την διασκέδαση, ο στόχος του τουρνουά είναι η επιλογή ταλαντούχων νεαρών παικτών, έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις για τις υποτροφίες του Summer Camp της Juventus Athens Academy. Οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους και όσα παιδιά συμμετάσχουν, θα περάσουν ένα αξέχαστο πρωϊνό παίζοντας ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των προπονητών της ακαδημίας. Ιταλοί και Έλληνες πτυχιούχοι προπονητές, από το πρότυπο κέντρο ποδοσφαιρικών σπουδών του Τορίνο, μεταφέρουν τις γνώσεις του και μεταλαμπαδεύουν το μοναδικό μοντέλο εκπαίδευσης της Juve, στους νεαρούς λάτρεις της μπάλας και τους αξιολογούν και βαθμολογούν τις επιδόσεις τους σε μία μέρα γεμάτη ποδοσφαιρική ένταση. 


(Υ.Γ.1): Για λεπτομέρειες και πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της Juventus Soccer Schools (τηλ. 210-6030411, κιν. 6973-300306, fax: 210-6030570, email: jss-greece-secr@costeas-geitonas.gr) στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στην Παλλήνη. 

(Υ.Γ.2): Σ' αυτό το link μπορεί να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής για το Gollissimo 2015, που απευθύνεται σε παιδιά γεννημένα από το 2005 έως και το 2008.


Πηγή: gazzetta.gr

ΑΤΖΕΝΤΗΣ ΖΑΖΑ : «ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ.»

«Η κατάσταση με τον Σιμόνε είναι παρόμοια με αυτή του Μοράτα.Νομικά ανήκει εξ' ολοκλήρου στη Σασουόλο.Θα κοιτάξουμε την αγορά μετά το τέλος της σεζόν,ξέρουμε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.Στη Γιουβέντους θα είναι δύσκολο να βρει χρόνο,αν και γνωρίζουμε ότι για τα πάντα πρέπει να παλέψεις.»

«Πάντα προσπαθεί να βελτιώνεται,φέτος είναι η δεύτερη χρονιά του στη Σέριε Α και κλήθηκε και στην εθνική Ιταλίας.Δεν έχω αμφιβολίες για την ποιότητα του.»

«Πρέπει ακόμα να αποδείξει ότι έχει τα standards που απαιτεί η Γιουβέντους.Και η σεζόν που έρχεται,θα χρησιμεύσει για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει.Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει με τον παίκτη.»‪#‎LaCapolista‬

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Μπουφόν την Τετάρτη γράφει ιστορία.!

Την Τετάρτη ο Μπουφόν θα ανέβεις στην τρίτη θέση σε συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουβέντους φτάνοντας τις 529.


Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν την Κυριακή στο παιχνίδι με την Τορίνο έφτασε αισίος τις 528 συμμετοχές και πλέον έπιασε στην τρίτη θέση τον μεγάλο αμυντικό χάφ της Γιουβέντους Τζιουζέπε Φουρίνο που μεγαλούργησε στη δεκαετία του 70 με τα ασπρόμαυρα. Την Τετάρτη στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα θα τον ξεπεράσει και πλέον θα βάλει πλώρη για τη δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται ο μεγάλος και αξέχαστος αρχηγός Γκαετάνο Σιρέα με 552 συμμετοχές.

Στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές βρίσκεται ο μεγαλύτερος αρχηγός όλων, ο Μεγαλέξανδρος, Άλεσσαντρο Ντελ Πιέρο με 705, δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να τον ξεπεράσει. #LaCapolista 

Σηλλήψεις οπαδών Γιουβέντους και Τορίνο.


Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 15 συλλήψεις οπαδών των Τορίνο και Γιουβέντους ενώ η εξέταση των βίντεο μπέρδεψε τους πάντες για την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.  


Το Derby della Mole άρχισε από πολύ νωρίς την Κυριακή αφού τιφόζι της Τορίνο επιτέθηκαν στο πούλμαν της Γιουβέντους, προκαλώντας ζημιές, καθώς αυτό προσέγγιζε το «Ολίμπικο». Με την εξέταση των όσων κατέγραψαν οι κάμερες που έχει το πούλμαν, η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει πέντε οπαδούς της Γκρανάτα και αναζητούνται κι άλλοι που έχουν αναγνωριστεί. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και Γιουβεντίνων για χρήση φωτοβολίδων ενώ δεν ξέφυγε ούτε ένας σεκιούριτι του γηπέδου, ο οποίος βοήθησε οπαδό των Μπιανκονέρι -που δεν είχε εισιτήριο στη διάθεση του- να μπει στο γήπεδο.


Το μεγάλο θέμα, όμως, είναι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στην Curva Primavera και προκάλεσε τον τραυματισμό, ευτυχώς όχι σοβαρά, εννιά οπαδών της Τορίνο. Την Κυριακή σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος ανέφερε ότι ήταν επίθεση των Γιουβεντίνων προς τους αντιπάλους τους αλλά η εξέταση όλων των βίντεο, τη Δευτέρα, από την αστυνομία και την εισαγγελία έδειξαν ότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός να ήταν των οπαδών της Τορίνο και να μην πρόλαβαν να το πετάξουν προς την εξέδρα των Γιουβεντίνων... Τελικά, αφού εξετάστηκαν όλα τα βίντεο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όντως η επίθεση έγινε από την πλευρά των τιφόζι των Μπιανκονέρι.


Μέχρι να βρεθεί άκρη με τα βίντεο, ο αθλητικός δικαστής ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει εντός της Δευτέρας την απόφασή του αλλά θα περιμένει μια-δυο μέρες ακόμη μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση. Τώρα, μετά την τελική εισήγηση της αστυνομίας, αναμένονται οι καμπάντες, με τις δύο ομάδες να απειλούνται με κλείσιμο των πετάλων των οργανωμένων οπαδών για κάποια ματς, όπως και με απαγόρευση εκδρομών στα εκτός έδρας παιχνίδια για ένα διάστημα...


Αλέγκρι: "Τρελός όποιος φέρνει το παιδί του στο γήπεδο"

Η Ιταλία μαστίζεται από τη βία στα γήπεδα και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε την... πικρή αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα της χώρας!


Ανω - κάτω είναι όλη η Ιταλία από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι του Τορίνο και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δέκα οπαδών της Τορίνο! Τα κρούσματα βίας είναι διαδοχικά και τα «λουκέτα» σε θύρες οργανωμένων που επιβάλει η Ιταλική ομοσπονδία δεν φέρνουν λύσεις. Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για τα όσα συνέβησαν στο ματς και είπε τα πράγματα ωμά: «Λυπάμαι γι αυτά που συνέβησαν. Δυστυχώς στην Ιταλία είμαστε πίσω και μέχρι να ληφθούν σωστά μέτρα εκεί θα παραμείνουμε. Πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση, ώστε να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα και τα παιδιά πρώτα απ' όλα. Πρέπει να είναι κάποιος τρελός να τα φέρει στο γήπεδο με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα».  


Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μαρότα: "Οι δημοσιογράφοι ενισχύουν το μίσος κατά της Γιούβε"


Ο Μπέπε Μαρότα μίλησε για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν σήμερα στο Τορίνο με την άφιξη της Γιουβέντους στο Ολίμπικο, έριξε ευθύνες στους δημοσιογράφους που δυναμιτίζουν το κλίμα πριν από τέτοιους αγώνες:   "Σήμερα ζήσαμε μια σοβαρή και ανεπίτρεπτη μορφή βίας, αυτοί που προκαλούν αυτή τη βία είναι οι δημοσιογράφοι και τα Media, που με το λεξιλόγιο που χρησιμόποιουν εναντίον της ομάδας μας ενισχύουν το μίσος προς την ομάδα, αυτό έχει φυσικό επακόλουθο επεισόδια σαν τα σημερινά. Διαβάστε έναν τίτλο γνωστής εφημερίδας που μας αποκαλεί κλέφτες και θα καταλάβετε αμέσως αυτό που σας λέω".

Επεισόδια με τραυματίες στο Τορίνο!


Αιματηρά επεισόδια στο ντέρμπι του Τορίνο. Ένας φίλαθλος της «γκρανάτα» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από θραύσματα που προκάλεσαν κροτίδες που εξερράγησαν στην εξέδρα των φιλοξενούμενων και άλλοι 10 νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


Από το πρωί, το Τορίνο θυμίζει πεδίο μάχης με εστίες «πολέμου» σε διάφορα σημεία της πόλης όπου γίνονταν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Τορίνο και της Γιουβέντους πριν από το Derby Della Mole. Το πούλμαν της Γιουβέντους δέχθηκε πέτρες, φωτοβολίδες και διάφορα αντικείμενα πριν την άφιξη του στο γήπεδο, όμως τα χειρότερα έγιναν εντός γηπέδου. 

Οι οπαδοί της Γιουβέντους πέταξαν επανειλημμένως σε αυτούς των γηπεδούχων αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (!) που εξερράγησαν  με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από τα θραύσματα 10 οπαδοί των γηπεδούχων, ένας εκ των οποίων αρκετά σοβαρά. Συνολικά, η αστυνομία έχει προβεί σε 5 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τραυματίας έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

ΑΛΕΓΚΡΙ : «ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΕΥΑΜΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ.»


«Αν συγκρίνουμε με τους τελευταίους αγώνες,σήμερα ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας.Είμασταν άτυχοι στα τελειώματα και είναι κρίμα που δεν πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα,καθώς το αξίζαμε.Παραδόξως,"κερδίσαμε" βαθμούς και σήμερα,καθώς η Λάτσιο έφερε ισοπαλία.»

«Από τη στιγμή που προηγηθήκαμε,γυρεύαμε μπελάδες,που μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.Η Τορίνο καθόταν πίσω και εμείς απλά έπρεπε να διατηρούμε την κατοχή,τίποτα δε θα συνέβαινε.Τους δώσαμε χώρους για αντεπιθέσεις και είμασταν άτυχοι στα τελειώματα,καθώς είχαμε 3 δοκάρια.»

«Το rotation δεν είναι δικαιολογία για την ήττα.Χρειαζόμασταν υπομονή και δεν υπήρχε λόγος να πιέζουμε τόσο έντονα την Τορίνο.Έπρεπε να περιμένουμε τις επιθέσεις τους.Όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες,είναι σημαντικό να κρατάς τη μπάλα και να διατηρείς την ενέργεια σου.Αν είσαι μπροστά στο σκορ και έχεις κατοχή μπάλας,οι ευκαιρίες έρχονται από μόνες τους.Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι δεχτήκαμε δυο γκολ σήμερα,ενώ είχαμε δεχτεί μόλις ένα στους τελευταίους δέκα αγώνες.»

«Σήμερα δεν αξίζαμε την ήττα,αλλά και στο πρώτο ματς που δεν είχαμε παίξει καλά,είχαμε νικήσει στο 91'.Έτσι είναι το ποδόσφαιρο,ανεξήγητο.»‪#‎LaCapolista‬

Τορίνο-Γιουβέντους 2-1, παράταση στη στέψη.

Η Γιουβέντους έχασε την ευκαιρία να πάρει από σήμερα το Σκουντέτο ( καθώς έχασε η Ρόμα από την Ίντερ 2-1 χθες και η Λάτσιο σήμερα δεν κατάφερε να νικήσει την Κιέβο έμειναν στο 1-1), αν και άνοιξε το σκορ στο 35' με υπέροχο φάουλ του Πίρλο δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ντέρμπι καθώς η Τορίνο ισοφάρισε πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 45' με τον Νταρμιαν και με την έναρξη του δευτέρου στο 57' ο Κουαλιαρέλα έγραψε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην Τορίνο μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! 


Από το 1995 το ντέρμπι του Τορίνο είχε γίνει το πιο προβλέψιμο της Ευρώπης αφού η Γιούβε δεν έχανε ποτέ... Οι παραδόσεις, όμως, υπάρχουν για να σπάνε και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε αυτή. Στη Γκρανάτα το ένιωθαν -και το έλεγαν τις τελευταίες μέρες- ότι είχε έρθει η ώρα τους και δικαιώθηκαν, κάνοντας μάλιστα ανατροπή και έχοντας για λυτρωτή τον -πρώην Γιουβεντίνο- Κουαλιαρέλα! Οι Μπιανκονέρι, για τους οποίους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έκανε όπως ήταν λογικό αλλαγές, προηγήθηκαν με τον Πίρλο, η Τορίνο ισοφάρισε με τον Νταρμιάν και πήρε τη νίκη με τον «Κουάλια» αλλά και με σύμμαχο την τύχη... Τρία δοκάρια είχε η Γιουβέντους, η οποία θέλει 4 βαθμούς στα έξι ματς που απομένουν για να κατακτήσει και μαθηματικά το scudetto ενώ η Γκρανάτα εξακολουθεί να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη!

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τους Μπιανκονέρι, στο 12', με τον Πίρλο να βρίσκει πολύ ωραία τον Μάτρι αλλά αυτός δεν εκτέλεσε καλά από κοντά και ενώ είχε κοντρολάρει σωστά την μπάλα με το στήθος. Λίγα λεπτά μετά, στο 17', ο Γκλικ πρόλαβε να κάνει την προβολή προ του Μάτρι μετά το γύρισμα του Περέιρα και στο 20' η Γιουβέντους φώναξε για πέναλτι στο χέρι του Μορέτι σε προσπάθεια του Αργεντίνου. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και είχε και μια παθιασμένη αλλά και... αγχωμένη Τορίνο, με αποτέλεσμα οι Μπιανκονέρι να μην κινδυνεύουν ιδιαίτερα και να βρίσκουν καλές προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ. Σε αυτό, τελικά, έφτασαν στο 35', όταν ο Πίρλο με υπέροχη εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Παντέλι για το 0-1! Ολα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα πήγαιναν με προβάδισμα στα αποδυτήρια αλλά στο 45' η άμυνα... άνοιξε δρόμο στον Νταρμιάν -που αρχικά έκανε κακό κοντρόλ- και αυτός είπε «grazie» και με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1!

Νωρίς στην επανάληψη πάντως θα μπορούσε να γίνει το 1-2 αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι από νέα εκτέλεση φάουλ του Πίρλο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και... πάνω-κάτω πήγε και το αποτέλεσμα τελικά αφού στο 57' ο Νταρμιάν γύρισε από αριστερά και ο Κουαλιαρέλα από κοντά έγραψε το 2-1 και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μην πανηγυρίζει κόντρα στις πρώην ομάδες του! Ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Τέβες στο 65', η Γιουβέντους άρχισε να μεταφέρει το ματς προς την περιοχή της Γκρανάτα και στο 70' η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την κεφαλιά του Βιδάλ. Η Τόρο είχε μια-δυο καλές αντεπιθέσεις για το τρίτο γκολ αλλά οι παίκτες της έκαναν λάθη στην τελική πάσα και στο 76' η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω από την κεφαλιά του Μάτρι, με τους Μπιανκονέρι να πιέζουν για την ισοφάριση.

Αυτή την άγγιξαν και στο 81', όταν ο Μάτρι έκανε σέντρα-σουτ και η μπάλα κατέληξε ξανά στο κάθετο δοκάρι, με τον Παντέλι στην επαναφορά να μπλοκάρει στο κοντινό σουτ του Βιδάλ! Δύο λεπτά μετά, στο 83', ο πορτιέρε της Τορίνο έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή δυνατή κεφαλιά του Στουράρο και κράτησε το 2-1, με την Γκρανάτα να πανηγυρίζει για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 1995!


TORINO-JUVENTUS 2-1

RETI: Pirlo 35', Darmian 45', Quagliarella 57'

TORINO
Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; B. Peres, Benassi (27' st Vives), Gazzi, El Kaddouri, Darmian (37' st Molinaro); Quagliarella, M. Lopez (16' st Martinez)
A disposizione
: Ichazo, Castellazzi, Gaston Silva, Jansson, Bovo, Basha, Farnerud, Gonzalez, Amauri.
Allenatore: Ventura

JUVENTUS
Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Ogbonna, Padoin (41' st Llorente); Vidal, Pirlo, Sturaro; Pereyra (33' st Pepe); Matri, Morata (20' st Tevez)
A disposizione:
 Storari, Rubinho, Barzagli, Chiellini, De Ceglie, Marrone, Coman.
Allenatore: Allegri

ARBITRO: Tagliavento
ASSISTENTI: Di Liberatore, Stefani
QUARTO UFFICIALE
: Petrella
ARBITRI D'AREA
: Banti, Gervasoni

AMMONITI: 15' st Gazzi, 25' st Moretti, 32' st Bonucci, 43' st Vives


Πιθανή σύνθεση της Γιούβε.

Η Γιουβέντους, στις 16:00 η ώρα θα αντιμετωπίσει την Τορίνο στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο Massimiliano Allegri θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 3-5-2: με το Μπουφόν στην εστία. Στην άμυνα θα παίξουν οι Chiellini, Bonucci και ένας εκ των Barzagli ή Ogbonna. Στην μεσαία γραμμή, θα αγωνιστούν οι Lichtsteiner δεξιά, οι Pereyra (θα ξεκουράσει τον Marchisio), Vidal και Pirlo στο κέντρο, ενώ στα αριστερά θα παίξει ο Padoin για να ξεκουράσει τον Evra. Στην επίθεση, παράλληλα με τον Morata θα παίξει ο Matri (για να ξεκουράσει τον Tevez). Ο ουρανός είναι συννεφιασμένος στο Τορίνο και η θερμοκρασία είναι στους 14 βαθμούς.


Juventus (3-5-2): Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pereyra, Padoin; Morata, Matri.

Αλέγκρι: "Έχουμε ακόμη 6 πόντους για να πάρουμε το Σκουντέτο"


Στη Γιουβέντους αφήνουν για λίγο στην άκρη τα δυο παιχνίδια των ημιτελικών του Champions League και επικεντρώνονται στο ντέρμπι του Τορίνο, καθώς δεν έχουν πάρει μαθηματικά ακόμη το σκουντέτο: ο Massimiliano Allegri δεν πιστεύει ότι από αύριο μπορούμε να είμαστε ήδη πρωταθλητές: "Έχουμε ακόμα να πάρουμε έξι πόντους για να κερδίσουμε τον τίτλο, δεν νομίζω ότι η Ρόμα (έχασε χθες) και η Λάτσιο θα χάσουν έδαφος και για εμάς δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε την Τόρο. Δεν νομίζω ότι η ομάδα του Βεντούρα είναι ανώτερη από εμάς, ακόμη και αν έχει μια καλή οργάνωση παιχνιδιού και καλούς παίκτες. Και «περιπλέκεται από μια ομάδα για να παίξει εναντίον, επειδή μειώνει το ρυθμό. Το ντέρμπι είναι ένας αγώνας έξω από τα συνηθισμένα, παρά τη διαφορά στη βαθμολογία και την κατάσταση των δύο ομάδων. "

Ο Allegri υπερασπίζεται τους παίκτες του μετά τη διεθνή κριτική για τη λειτουργία της ομάδας, την Τετάρτη στο Μόντε Κάρλο: "Είναι άδικο και αδικαιολόγητο: αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα που θέλει να παίξει ένα παιχνίδι για το αποτέλεσμα, το σημαντικό πράγμα είναι να φτάσεις στο στόχο. Πάνω απ 'όλα, από αυτή την ομάδα δεν μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα: είναι στον τελικό στο Κύπελλο Ιταλίας, είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και επίσης είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων στην Ευρώπη. Δεν αξίζει τέτοια κριτική. "

Τέλος μίλησε και για τα ημιτελικά του Champions ο Allegri: "Θα αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης, μια ομάδα του γαλαξία, έχει έναν προπονητή που έχει κερδίσει πολλά, θα είναι μια συναρπαστική πρόκληση. Πρέπει να έχουμε τη γνώση και την πεποίθηση ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό γνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες, αλλιώς είμαστε έξω. " 

Για το δεύτερο ημιτελικό θα μπορούσε να είναι έτοιμος ο Pogba: «Αν ήταν να δώσω μια πιθανότητα αυτή θα είναι υψηλή», λέει με αισιοδοξία ο προπονητής της Γιουβέντους.

Η Γιούβε ήρθε για να μείνει στην Έλιτ.!!!

Τετοια τετράδα στα ημιτελικά του champions league είχαμε να δουμε παρα  πολλα χρονια!
Απο την μια η Barcellona με την Bayern και απο την αλλη ενα ζευγάρι άξιο θαυμασμού... Juventus - Real Madrid. 


Πράγματι στους 4 βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης! Και ειδικα στον δεύτερο ημιτελικό, οποία ομάδα περασει θα κατακτήσει και το τρόπαιο κατα την άποψη μου!
Αλλωστε ειναι οι δυο μοναδικές ομάδες που έχουν παρατσούκλια αξία θαυμασμού! Κυρία και βασίλισσα.
Ειδικα για την Juventus εχω να πω, πως παρα τον ανελέητο πόλεμο που της έκαναν... Ξαναβρήκε τον δρόμο της και πλέον θα πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο διεκδικώντας το champions league στην Ελίτ της Ευρώπης οπου ανήκει! Η βαριά της φανέλα! Η αξία του ονόματος της! Χτίζει καριέρες ποδοσφαιριστών, καθως οποίος ειναι μέρος της ομάδας αυτής, ανεβαίνει αυτομάτως στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο!
Forza Juve... Ήρθες για να μείνεις... Να μην τολμήσει κανεις να σε αμφισβητήσει ξανα...
Περιμένω τον Tevez, τον Moratta, τον Vidal, τον  Pogba, τον Bonucci και τα αλλα παιδια να σηκώσουν το ευρωπαϊκό σηματοδοτώντας το ξύπνημα και την επιστροφή της Μεγάλης Κυρίας, να υποκλιθούν όλοι στη δύναμη της!

Το έγραψε ο Νικος Μιχαλοπουλος στο enjoy the info και εμείς το αναδημοσιεύουμε γιατί μας εκφράζει η απόψη του.


Σάββατο 25 Απριλίου 2015

21 παίκτες στο Derby della Mole.


21 παίκτες έχει ο Masimiliano Allegri για το αυριανό Derby della Mole, που θα γίνει στο stadio Olimpico di Torino.
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος αύριο στις 16:00 

Η αποστολή είναι η εξής:

1 Buffon
3 Chiellini
5 Ogbonna
7 Pepe
9 Morata
10 Tevez
11 Coman
14 Llorente
15 Barzagli
17 De Ceglie
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
23 Vidal
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
30 Storari
32 Matri
34 Rubinho
37 Pereyra
39 Marrone

Το χαμόγελο σου στην καρδιές μας για πάντα Αντρέα.

Μια θλιβερή Τρίτη του Απρίλη ο Andrea Fortunato, ποδοσφαιριστής με πολύ ταλέντο και ευγενές πνεύμα, έφυγε από αυτό τον καταραμένο κόσμο από μια μορφή λευχαιμίας.


Αυτό συνέβη πριν από είκοσι χρόνια, αλλά παρά τις δύο δεκαετίες που πέρασαν μέχρι τώρα, το χαμόγελο του Andrea δεν έχει σταματήσει να ζει στην καρδιά όλων των οπαδών της Γιουβέντους, που, όπως και τώρα, σε αυτή τη θλιβερή επέτειο είναι ευλαβικά  γύρω από την οικογένειά του.

Κόμο, Γένοβα, Πίζα, Γένοβα και τελικά πάλι στη Γιούβε, ζήτησε από τον προπονητή της Γιουβέντους Trapattoni, να έχει ένα κανονικό ρόλο στην ομάδα για την οποία από παιδί είχε στην καρδιά του. Με την ηρεμία του στο γήπεδο και στα αποδυτήρια μας δίδαξε να αγωνιζόμαστε και να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο, όπως ακριβώς έκανε και ο ίδιος από την αριστερή πλευρά που αγωνιζόταν, με την προσωπικότητα, την τάξη και την ιδιοσυγκρασία του.

Μας άφησε πάρα πολύ σύντομα ο  Andrea, αλλά η μνήμη του ζει μέσα μας. Και τα χρόνια που πέρασαν δεν πήραν τίποτα από την γλυκιά ανάμνηση όλου του της Γιούβε που δεν θα ξεχάςουν ποτέ αυτό το σπουδαίο παιδί που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας.


Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

KIEΛΙΝΙ : «ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.»

«Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με ενθουσιασμό,τόσο εμείς όσο και οι οπαδοί.Βέβαια,θα είναι δύσκολο,αντιμετωπίζουμε τους κατόχους του τίτλου,μια ομάδα γεμάτη σουπερσταρς,αλλά μπορούμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα.Θα πρέπει να κάνουμε δύο μεγάλες εμφανίσεις.»

«Έχουμε βελτιωθεί τόσο ομαδικά όσο και ατομικά και έχουμε καλύτερη αντίληψη στο παιχνίδι μας.Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας και δίνουμε τα πάντα σε κάθε ματς.Τα περυσινά ματς στο Europa League και τα φετινα νοκ-άουτ ματς μας έχουν γεμίσει εμπειρίες,που θα χρησιμοποιήσουμε απέναντι στη Ρεάλ.»

«Τώρα πρέπει να προσγειωθούμε,να ξεχάσουμε τη μέθη του Τσάμπιονς Λιγκ και να σκεφτούμε το ντέρμπι με την Τορίνο,που θα είναι ένα δύσκολο και παθιασμένο ματς.Θα πρέπει να κάνουμε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση για να κερδίσουμε.»‪#‎LaCapolista‬

Αυτό το κύπελλο ποιος θα το πάρει;

450 λεπτά (εκτός και αν προκύψουν παρατάσεις) και η κούπα με τα μεγάλα αυτιά θα επαναπαύεται στα χέρια μιας εκ των τεσσάρων κυριών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έχουν φτάσει στην προτελευταία στροφή. Γιουβέντους, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (με αλφαβητική σειρά, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) και το εύλογο ερώτημα είναι ένα και μόνο: Ποια ομάδα θα αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης για την σεζόν 2014-15;


"Γιούβε", δώδεκα χρόνια μετά

Κόντεψε να μας πάρει ο ύπνος στα δύο ματς των προημιτελικών με την Μονακό και ειδικά στο δεύτερο, όπου μόνο ο χαβαλές που έγινε με τον «καπάκωμα» της μπάλας με το χέρι από τον Τζόρτζιο Κιελίνι, αποτέλεσε λόγο για να σκάσουμε ένα χαμόγελο. Ε και; Η "Γιούβε" ποτέ δεν χαρακτηρίζονταν από την μπαλάρα που έπαιζε, αλλά δώδεκα χρόνια μετά επιστρέφει στην ελίτ της Ευρώπης, αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει, ούσα πάντως το αουτσάιντερ, και βάσει των αποδόσεων στα γραφεία στοιχημάτων (στο 9,00 στο stoiximan.gr).

Θα το πάρει γιατί

- Είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που πραγματικά νιώθει άνετα χωρίς να έχει την μπάλα, περιμένοντας την αντίπαλο για να την "χτυπήσει" στην κόντρα

- Γυρίζει "φουριόζος" μετά τον τραυματισμό του ο Πολ Πογκμπά και με τον Γάλλο στην μεσαία γραμμή, η Γιουβέντους είναι άλλη ομάδα, ενώ ανεβαίνει πολύ και ο Αντρέα Πίρλο

Ελάχιστοι την υπολογίζουν και αυτό το γουστάρει, αφού την κρατάει «στην πρίζα» και μπορεί να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε (πιθανή) χαλάρωση της εκάστοτε αντιπάλου

- Ο Κάρλος Τέβες είναι τυπάρας του δρόμου, έχει αποφασίσει να φύγει από το Τορίνο για να παίξει ξανά στην Μπόκα Τζούνιορς και θέλει να το κάνει με την μεγάλη κούπα παραμάσχαλα

- Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν παραμένει "φύλακας άγγελος" της εστίας, δεν τρώει εύκολα γκολ. Και, ως γνωστόν, όταν δεν τρως γκολ, καταρχήν, δεν χάνεις. Α, και θέλει να επιστρέψει στο Βερολίνο, εννέα χρόνια μετά το Μουντιάλ

Δεν θα το πάρει γιατί

Υστερεί και από τις άλλες τρεις ομάδες, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε βάθος ρόστερ

- Ο Αντρέα Πίρλο δεν είναι πλέον αυτός που ήταν και αν ο "μαέστρος" δεν έχει σε απόλυτα καλή κατάσταση την μπαγκέτα του, η ορχήστρα παίζει φάλτσα

Η άμυνά της δεν εμπνέει την ίδια εμπιστοσύνη. Και όχι, τα ματς με την Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο

- Δεν έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές σκληρές συνθήκες, ούτε στο Champions League (η αγνώριστη Ντόρτμουντ δεν ήταν δεδομένα στα καλύτερά της), αλλά ούτε βεβαίως και στο απαξιωμένο Καμπιονάτο

- Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα μας άρεσε να το πάρει η ομάδα που λιγότερο ποδόσφαιρο παράγει από τις τέσσερις που έχουν απομείνει. Συγνώμη Μαξ (Αλέγκρι).


Βαυαρική δίψα για ρεβάνς

Η τεσσάρα από την Ρεάλ στο Μόναχο ακόμα "πονάει" τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του. Η Μπάγερν, παρά τους διαρκείς τραυματισμούς, έφτασε εδώ με ένα αφομοιωμένο πλέον τρόπο παιχνιδιού, θα έχει υγιείς κάποιους εκ των τραυματιών ("κλειδί" ο Άριεν Ρόμπεν) και θέλει όσο τίποτε άλλο να βρεθεί στον τελικό που θα γίνει επί γερμανικού εδάφους. Πρώτο φαβορί στο stoiximan.gr, αλλά μοιραζόμενο την κορυφή με την Μπαρτσελόνα (στο 2,80).

Θα το πάρει γιατί

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρειάστηκε να δουλέψει πολύ, να μάθει στους παίκτες του να έχουν άλλη αγωνιστική συμπεριφορά, αλλά στην επίδειξη με την Πόρτο αποδείχθηκε πως είναι σε πολύ καλό δρόμο για να δείξουν αυτό που θέλει ο Καταλανός

Έμαθε από τα περυσινά λάθη με την Ρεάλ Μαδρίτης και θα είναι σαφώς πιο έτοιμη και "ψυλλιασμένη" για την τελική ευθεία

- Ο Άριεν Ρόμπεν θα επιστρέψει από τον τραυματισμό και, με αυτόν στην σύνθεσή της, ανεβαίνει επίπεδο. Και με δεδομένο ότι αυτό είναι ήδη υψηλό, φανταστείτε!

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό του (φτου φτου σκόρδα!) και οδηγεί ιδανικά την ορχήστρα της Μπάγερν, επιβεβαιώνοντας πόσο μεγάλη απώλεια ήταν πέρυσι, στα ημιτελικά με την Ρεάλ

- Στην "Αλιάντς Αρένα" δείχνει ικανή να κατασπαράξει οποιονδήποτε αντίπαλο: Εφτά στην Σαχτάρ και έξι στην Πόρτο. Παίζει ρόλο, βεβαίως, και η δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά και ο ρυθμός της είναι σαρωτικός

Δεν θα το πάρει γιατί

- Μπορεί ο "Άγιος" Πεπ να λέει πως "θα ήθελα να είχα χίλιους σαν τον Ντάντε", αλλά οι κεντρικοί αμυντικοί της Μπάγερν την έχουν εύκολη την "γκέλα". Και πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ

Στην έδρα της είναι "σίφουνας", αλλά μακριά από το Μόναχο, με εξαίρεση την εφτάρα επί της Ρόμα στην φάση ομίλων, αποδεδειγμένα έχει "θεματάκια". Και μπορεί να αυτή την φορά (στα ημιτελικά δηλαδή) να τα πληρώσει

- Η απουσία του Ντέιβιντ Αλάμπα δεν επιτρέπει στον Καταλανό προπονητή να παίξει όπως ακριβώς σχεδίαζε και χωρίς τον νεαρό Αυστριακό, όλη η αμυντική λειτουργία έχει περισσότερες "τρύπες"

Έχει έναν συγκεκριμένο, πολύ αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά δεν μας έχει πείσει απόλυτα πως έχει εναλλακτικές σε περίπτωση που κάτι "στραβώσει"

- Συγγνώμη κιόλας, αλλά όλοι οι Γερμανοί διεθνείς πήραν το Μουντιάλ το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ ήταν Πρωταθλητές Ευρώπης το 2013. Δεν τους φτάνουν αυτά; Μην είστε και μονοφαγάδες.


Το λίφτινγκ του "Λούτσο"

Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στα ημιτελικά ύστερα από μια σεζόν απουσίας, αλλά με εφτά παρουσίες τα τελευταία οκτώ χρόνια. Με έναν προπονητή (Λουίς Ενρίκε) που έχει αμφισβητηθεί πολύ, αλλά που απαντάει με την δουλειά του και, χάρη στο ροτέισον, φέρνει την ομάδα του σε ιδανική φυσική κατάσταση, για να αντιμετωπίσει τις πιο καθοριστικές εβδομάδες της σεζόν. Πρώτο φαβορί για την κούπα, μαζί με την Μπάγερν (στο 2,80 η απόδοσή της στο stoiximan.gr).

Θα το πάρει γιατί

- Έχει την πιο "καυτή" επιθετική τριπλέτα στον κόσμο. Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες μετρούν μαζί 95 (!) γκολ φέτος και δεν δείχνουν καμία διάθεση να σταματήσουν

Παρ' ότι η κυριαρχία μέσω της κατοχής της μπάλας παραμένει πάντα οδηγός, δείχνει να ξέρει πώς να προσαρμόζεται και στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων

- Ο Ζεράρ Πικέ αποφάσισε να θυμηθεί πως είναι ποδοσφαιριστής, συγκαταλέγεται και πάλι μεταξύ των κορυφαίων στόπερ στον κόσμο και ηγείται μιας σαφώς πιο σταθερής αμυντικής γραμμής

- Έβαλε στο ρεπερτόριό της και τα γκολ από στημένες φάσεις, κάνοντας πολύ πιο δύσκολο το έργο των αντιπάλων της

- Έχει τον Λιονέλ Μέσι. Μια κατηγορία μόνος του ο κύριος

Δεν θα το πάρει γιατί

- Έχει κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά έχει «τρύπες» στην απόδοσή της που σε αυτό το σημείο της σεζόν μπορεί να πληρώσει ακριβά

- Τσάβι και Αντρές Ινιέστα έχουν μεγαλώσει, δεν είναι αυτό που ήταν και οι αντίπαλες μεσαίες γραμμές "δαγκώνουν"

Είναι ξεκάθαρη η αδυναμία της όταν δέχεται πίεση ψηλά, αφού πλέον δεν μπορεί να βγάζει με την ίδια συνέπεια την μπάλα από πίσω, όπως έκανε επί Πεπ Γκουαρδιόλα

- Τα (πολύ επιθετικά) άκρα της άμυνάς της, με Ντάνι Άλβες και Τζόρντι Άλμπα, δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν, όπου ο άπειρος τερματοφύλακας Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν δεν έχει δοκιμαστεί στο πιο δύσκολο επίπεδο

- Η εξάρτηση από τον Λιονέλ Μέσι κρύβει πάντα κινδύνους, ειδικά αν ο Αργεντινός δεν συνέλθει, με βάση το τι είδαμε στα ματς των τελευταίων ημερών.


Ψάχνει την "ενδεκάδα"

Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν ποδοσφαιριστής της μεγάλης Μίλαν των τριών Ολλανδών (Ράικαρντ, Γκούλιτ και Φαν Μπάστεν ντε!), όταν αυτή κατακτούσε δύο διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών, στο τέλος της δεκαετίας του ΄80. Έκτοτε, καμία ομάδα δεν πέτυχε το ριπίτ, αλλά ο "Καρλέτο" φιλοδοξεί να το κάνει, ως προπονητής πια, μιας Ρεάλ που δεν έχει Ολλανδό, αλλά διαθέτει πλειάδα αστέρων που, συν τοις άλλοις, ξέρουν τι παίζουν. Αν δεν είχε τα προβλήματα τραυματισμών, η "βασίλισσα" ίσως να ήταν και το πρώτο φαβορί. Αυτή την στιγμή, πάντως, είναι τρίτο (στο 4,25 η απόδοση στο stoiximan.gr).

Θα το πάρει γιατί

- Διαθέτει παίκτες που μπορούν μόνοι τους να σου "καθαρίσουν" ένα ματς: Κριστιάνο Ρονάλντο, Χάμες Ροδρίγες, Καρίμ Μπενζεμά, Γκάρεθ Μπέιλ

- Τα κατάφερε πέρυσι και, παρά τις αλλαγές στο ρόστερ, ξέρει τον τρόπο, στηριζόμενη και σε ένα στιλ παιχνιδιού που εξακολουθεί να χρειάζεται χώρους, τους οποίους μπορούν να της δώσουν οι άλλες ομάδες (πλην Γιουβέντους)

- Ο Κάρλο Αντσελότι είναι "μανούλα" στα νοκ άουτ παιχνίδια και, με διαφορά, ο πιο έμπειρος από τους προπονητές της τετράδας σε αυτή την διαδικασία

- Βρέθηκε στα όριά της με την Ατλέτικο, κατάφερε να ξορκίσει τον "κακό δαίμονά" της και δεν φοβάται καμία από τις εναπομείνασες ομάδες

- Δείχνει να έχει δουλέψει καλά στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων και να είναι πλέον πιο αξιόπιστη, διαθέτοντας και τρία στόπερ (Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε) που της παρέχουν ασφάλεια

Δεν θα το πάρει γιατί

- Λογικά, ο Λούκα Μόντριτς δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για τα ημιτελικά και ο Κροάτης μέσος είναι παίκτης - κλειδί προκειμένου η Ρεάλ να ξεδιπλώσει το παιχνίδι της στον απόλυτο βαθμό

- Στην διάρκεια της σεζόν, λόγω και των τραυματισμών, δεν έγινε το κατάλληλο ροτέισον και, από ένα σημείο και μετά τον αγώνων, η ομάδα χωλαίνει

- Δεν μας έχει πείσει, όσο και αν αυτό μπορεί να ακουστεί «ιερόσυλο», ότι είναι αποτελεσματική με Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ μαζί στην ενδεκάδα

- Ο Ίκερ Κασίγιας υπήρξε ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης, αλλά δεν εμπνέει πλέον την ίδια εμπιστοσύνη. Και μια μεγάλη ομάδα πάντα ξεκινάει από έναν σπουδαίο γκολκίπερ

- Μέχρι τώρα έχει δείξει ανθεκτική στην "κατάρα" της πρωταθλήτριας Ευρώπης τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά τέτοιες παραδόσεις πρέπει να τις σέβεσαι.

 

Συμπέρασμα: Έλα ντε! Στα χαρτιά (και όχι μόνο στις αποδόσεις), Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα έχουν ένα (μικρό) προβάδισμα, ενώ η Γιουβέντους φαντάζει ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Εσείς χαλαρώστε, απολαύστε τις ματσάρες που (λογικά) μας περιμένουν και μην πολυσκοτίζεστε. Αρκετές σκοτούρες έχουμε, δεν νομίζετε;


Πηγή: sport24.gr