JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

31 χρόνια μετά κανείς δεν σας ξέχασε.!!!


Έχουν περάσει 31 χρόνια από την πιο μαύρη μέρα για τον κόσμο της Γιούβε, μια μέρα που όλοι οι φίλοι της Γιουπβε θέλουν να μην είχε έρθει ποτέ, δεν υπάρχει χαρά από κανέναν Μπιανκονέρο τιφόζο για έναν τίτλο που κερδήθηκε με αίμα αθώων ανθρώπων, μόνο λύπη για αυτούς που χάθηκαν εκείνο το καταραμένο βράδυ στο Βέλγιο, σαν σήμερα 
29 Μαΐου του 1985, 31 χρόνια πριν συνέβη μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι-λάτρεις του ποδοσφαίρου, οπαδοί της Γιουβέντους. 


Συνέβη στο στάδιο "Χέιζελ" των Βρυξελλών στην αναμέτρηση Λίβερπουλ-Γιουβέντους για τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1985... 


Ο "ματωμένος" τελικός της ντροπής στο Χέιζελ των Βρυξελλών, έμεινε στην ιστορία όχι για τα πεπραγμένα στο χορτάρι αλλά για όσα συνέβησαν έξω απ' αυτό, όταν 39 άνθρωποι φίλοι της Γιουβέντους έχασαν τη ζωή τους σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν σημαδέψει τον αθλητισμό.


Ας δούμε το ιστορικό εκείνης της αποφράδας νύχτας του 1985. Ο τελικός ανάμεσα στη κάτοχο του προηγούμενου τροπαίου Λίβερπουλ και τη Γιουβέντους, κάτοχος του προηγούμενου κυπέλλου Κυπελλούχων, με τον Μισέλ Πλατινί ("Χρυσή Μπάλα" το 1983, 1984 και 1985) στις τάξεις της. Ο φόβος μεγάλος, αλλά σε καμία περίπτωση ικανός να αλλάξει την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να διεξαχθεί ο τελικός στο απαρχαιωμένο στάδιο "Χέιζελ", το οποίο είχε χτιστεί στις Βρυξέλλες το 1930. 


Το χρονικό της τραγωδίας: Τη νύχτα του τελικού το Χέιζελ ήταν κατάμεστο από 60.000 θεατές. Περίπου 25.000 φίλαθλοι προέρχονταν από κάθε ομάδα, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις ανήκαν στην "ουδέτερη" ζώνη (περίπου 10,000). Σε αυτήν την περιοχή, όμως, υπήρχαν αρκετοί φίλοι της Γιουβέντους, λόγω της μεγάλης παρουσίας Ιταλών μεταναστών στο Βέλγιο. Σημειώνεται ότι σε αυτόν το χώρο υπήρχαν και φίλοι της Λίβερπουλ αλλά πολύ λίγοι. Στις εξέδρες των Αγγλων δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο, δημιουργώντας μία ανυπόφορη κατάσταση και φυσικά οξύνοντας επικίνδυνα τα πνεύματα. 


Η εμφανής απουσία της Βέλγικης αστυνομίας που πιάστηκε στον ύπνο, σε συνδυασμό με το κακοσυντηρημένο γήπεδο Χέιζελ, συνέβαλαν τα μέγιστα για να συμβεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Απολογισμός: 39 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, περισσότεροι από 350 με τα επίσημα στοιχεία.


Περίπου μία ώρα πριν τη σέντρα, οπαδοί της Λίβερπουλ πέρασαν το διαχωριστικό και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Γιουβέντους στην "ουδέτερη" ζώνη, στον τομέα Z. Ορισμένοι Ιταλοί αντεπιτέθηκαν. Για αρκετά λεπτά, καθίσματα, πέτρες και άλλα αντικείμενα είχαν δημιουργήσει μία… νοητή γέφυρα στα δύο "στρατόπεδα". 


Λίγο πριν τη σέντρα, δεκάδες οπαδοί της Λίβερπουλ προσέγγισαν ακόμα περισσότερο τον τομέα Z. Οι Άγγλοι χούλιγκανς, εφοδιασμένοι με μαχαίρια, σιδερόβεργες, καδρόνια, σπασμένα μπουκάλια κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, αφού πρώτα γκρέμισαν το κιγκλίδωμα, άρχισαν να κυνηγούν τους οπαδούς της Γιουβέντους. Οι τρομαγμένοι τιφόζι που στην πλειοψηφία τους ήταν οικογενειάρχες, προσπαθούσαν να διαφύγουν προς τον αγωνιστικό χώρο σκαρφαλώνοντας σε έναν τοίχο, ο οποίος όμως δεν άντεξε το τεράστιο βάρος τους και κατέρρευσε, καταπλακώνοντας δεκάδες άτομα...


Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια, τη στιγμή που εκατοντάδες περνούσαν από πάνω τους για να σωθούν και τους ποδοπατούσαν. Τριάντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ στο καταραμένο Χέιζελ, εκ των οποίων 32 Ιταλοί, τέσσερις Βέλγοι, δύο Γάλλοι και ένας Ιρλανδός. Περισσότεροι από 350 τραυματίστηκαν, αλλά η χαοτική κατάσταση που επικρατούσε και η περιορισμένες δυνάμεις των Αρχών καθυστέρησαν την έγκαιρη ιατρική περίθαλψη. 


Την ώρα που δεκάδες ανθρώπινα σώματα βρίσκονταν στο έδαφος, ορισμένοι Ιταλοί επεδίωξαν εκδίκηση και έτρεξαν προς το μέρος των φιλάθλων της Λίβερπουλ. Η Αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει αυτήν την επίθεση και οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τις μάχες που ακολούθησαν! 


Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν ενημερωθεί για τα σοβαρά επεισόδια που λάμβαναν χώρα στο γήπεδο, αλλά είναι ακόμα αδιευκρίνιστο εάν γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών. Οι αρχηγοί της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους κάλεσαν τα πλήθη να ηρεμήσουν, ενώ τόσο οι εντολές των ηγετών των δύο κρατών, όσο και αυτές της ΟΥΕΦΑ απαιτούσαν το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά. Κάτι που τελικά έγινε.!


Η αναμέτρηση προφανώς διεξήχθη κάτω από ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, όπου οι άμεσα εμπλεκόμενοι, οι ποδοσφαιριστές, δεν γνώριζαν το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας. Ο διαιτητής, ο Ελβετός Ντάινα, ίσως γνώριζε κάτι περισσότερο και ως εκ τούτου ενήργησε… κατευναστικά.


Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η απόδοσή του στο παιχνίδι, η οποία και έκρινε το αποτέλεσμα. Στο 56ο λεπτό, ο Μπόνιεκ ανατρέπεται φανερά εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι το οποίο εκτελεί εύστοχα ο Πλατινί και ανοίγει το σκορ. Ο Γάλλος άσος πανηγυρίζει το γκολ, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος την κατάσταση που προηγήθηκε και τους νεκρούς που υπήρχαν.


Το "μέτωπο" μεταξύ των οπαδών της Γιουβέντους και των Αστυνομικών διατηρήθηκε ανοιχτό για περίπου δύο ώρες, δηλαδή ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Γιουβέντους διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα και κατακτά το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών κυριολεκτικά πληρώνοντας με αίμα, αίμα αδικοχαμένων οπαδών της, μακάρι να μην γινόταν όλα αυτά και η Γιούβε να έχανε το τρόπαιο αλλά να ζούσαν οι άτυχοι φίλαθλοι της. Κανένα κύπελλο δεν αξίζει περισσότερο από μια ανθρώπινη ζωή.!

Αυτός ίσως να ήταν η επιθυμητή από την πλειοψηφία κατάληξη του αγώνα, ώστε να μην υπάρξουν άλλα έκτροπά μέχρι την ολοκλήρωση της βραδιάς. Το ποδόσφαιρο, όμως, έχασε εκείνη τη βραδιά κάτι περισσότερο από μία δίκαιη απονομή… 

Η επόμενη μέρα του τελικού ήταν κάτι παραπάνω από τραγική. Ο παρατηρητής τη ΟΥΕΦΑ, Γκούντερ Σνάιντερ, επιρρίπτει ευθύνες στους Αγγλους οπαδούς για την τραγωδία στο Χέιζελ, αθωώνοντας τόσο τους διοργανωτές του αγώνα, όσο και τους αρμόδιους του γηπέδου και τη βελγική αστυνομία. 

Η Λίβερπουλ, πλέον ήταν υπόλογη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έπρεπε να υποστεί σοβαρές κυρώσεις. Στις 31 Μαΐου, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, πιέζει την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αποσύρει τους αγγλικούς συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις. Δύο μέρες αργότερα, η ΟΥΕΦΑ τους αποβάλλει από τις διοργανώσεις της για "αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα". Στις 6 Ιουνίου η ΦΙΦΑ επεκτείνει την ποινή σε κάθε ματς παγκοσμίως, αλλά τελικώς μία εβδομάδα αργότερα επιτρέπεται στους Αγγλους να δίνουν διεθνή φιλικά. Η ποινή δεν αφορούσε την εθνική Αγγλίας. 

Η Βρετανική Αστυνομία εξέτασε από την πλευρά της το βίντεο του αγώνα και συνέλαβε 27 άτομα με την υποψία της ανθρωποκτονίας. Η πλειοψηφία εξ αυτών, γνωστοί χούλιγκαν από το Λίβερπουλ και τα περίχωρα. Το 1989, μετά από πεντάμηνη δίκη στο Βέλγιο, δεκατέσσερις οπαδοί της Λίβερπουλ καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στην κατάληξη της υπόθεσης, ουδείς εξέτισε ποινή κάθειρξης. 

Το στάδιο της καταστροφής, το "Χέιζελ", συνέχισε να λειτουργεί για περίπου δέκα χρόνια, φιλοξενώντας, όμως, αθλητικά γεγονότα που δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο. Το 1995 κατεδαφίστηκε και έδωσε τη θέση του στο "Κινγκ Μποντουέν", στο οποίο διεξήχθη ο τελικός του κυπέλλου κυπελλούχων του 1996, μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Ραπίντ Βιέννης (1-0 οι Γάλλοι). 

Συνάντηση των δυο ομάδων μετά από 20 χρόνια από τη μαύρη νύχτα: Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ του 2005, η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπες τη Λίβερπουλ και τη Γιουβέντους, είκοσι χρόνια μετά την τραγωδία. Μέχρι τότε, δεν είχε διεξαχθεί άλλο παιχνίδι μεταξύ τους, επίσημο και μη. Στο περιθώριο του αγώνα, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, παρά τα πολλά μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί. Στο αγώνα της Αγγλίας, οι φίλοι της Λίβερπουλ σήκωσαν ένα πανό συγγνώμης και φιλίας προς τους οπαδούς της Γιουβέντους, το οποίο δεν βρήκε και μεγάλη ανταπόκριση από τους οπαδούς της Γιουβέντους που μόλις το είδαν γύρισαν τις πλάτες τους . 
Για την ιστορία, το συγκρότημα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν αυτό που πήρε την πρόκριση, κερδίζοντας με 2-1 στο "Ανφιλντ" και αποσπώντας "λευκή" ισοπαλία στο Τορίνο. 

Τα ονόματα των 39 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή της εκείνη τη μέρα, για να τους θυμόμαστε για πάντα: 
NameAge
Rocco Acerra29
Bruno Balli50
Alfons Bos35
Giancarlo Bruschera21
Andrea Casula11
Giovanni Casula44
Nino Cerullo24
Willy Chielens41
Giuseppina Conti17
Dirk Daenecky38
Dionisio Fabbro51
Jacques François45
Eugenio Gagliano35
Francesco Galli24
Giancarlo Gonnelli20
Alberto Guarini21
Giovacchino Landini50
Roberto Lorentini31
Barbara Lusci58
Franco Martelli22
Loris Messore28
Gianni Mastroiaco20
Sergio Bastino Mazzino38
Luciano Rocco Papaluca38
Luigi Pidone31
Benito Pistolato50
Patrick Radcliffe38
Antonio Ragnanese49
Claude Robert ?
Mario Ronchi43
Domenico Russo28
Tarcisio Salvi49
Gianfranco Sarto47
Amedeo Giuseppe Spolaore55
Mario Spanu41
Tarcisio Venturin23
Jean Michel Walla32
Claudio Zavaroni28


Ρόκο Ατσέρα (29), Μπρούνο Μπάλι (50), Αλφονς Μπος (35), Τζιανκάρλο Μπρουσκέρα (21), Αντρέα Καζούλα (11), Τζιοβάνι Καζούλα (44), Νίνο Τσερούλο (24), Βίλι Σιέλενς (41), Τζιουζεπίνα Κόντι (17), Ντιρκ Ντενέκι (38), Ντιονίζιο Φάμπρο (51), Ζακ Φρανσουά (45), Εουτζένιο Γκαλιάνο (35), Φραντσέσκο Γκάλι (25), Τζιανκάρλο Γκονέλι (20), Φραντσέσκο Γκάλι (25), Τζιανκάρλο Γκονέλι (20), Αλμπέρτο Γκουαρίνι (21), Τζιοβαίνιο Λαντίνι (50), Ρομπέρτο Λορεντίνι (31), Μπάρμπαρα Λούσι (58), Φράνκο Μαρτέλι (46), Λόρις Μεσόρε (28), Τζιάνι Μαστρολάκο (20), Σέρτζιο Μπαστίνο Ματσίνο (20), Λουτσιάνο Ρόκο Παπαλούκα (38), Λουίτζι Πιντόνε (31), Μπέντο Πιστολάτο (50), Πάτρικ Ράντκλιφ (38), Ντομένικο Ραγκάτσι (44), Αντόνιο Ρανιανέζε (29), Κλοντ Ρομπέρ (?), Μάριο Ρόνκι (43), Ντομένικο Ρούσο (28), Ταρτσίζιο Σάλβι (49), Τζιανφράνκο Σάρτο (47), Αμεντέο Τζιουζέπε Σπαλαόρε (55), Μάριο Σπάνου (41), Ταρτσίζιο Βεντουρίν (23), Ζαν Μισέλ Βαλά, Κλαούντιο Τζαβαρόνι (28)

Αδέρφια δεν σας ξεχνάμε ποτέ, για πάντα μέσα στις καρδιές μας.! Γίνατε αστέρια και με το φως σας μας οδηγείτε όλα αυτά τα χρόνια.!

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σεβασμός στους 39 αγγέλους.!


Από χθες το βράδυ στο Τορίνο έχουν ξεκινήσει να θυμούνται την θλιβερή επέτειο του Χέιζελ, το σύμβολο της πόλης φωτίστηκε με το μύνημα που έστειλαν από πέρυσι οι τιφόζι της ομάδας "+39 Rispetto". Σαν αύριο συναίβει αυτό το τόσο θλιβερό γεγονός που βύθισε όλη την οικογένεια της Γιούβε στο πένθος, 31 χρόνια πριν.


Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η εκδρομή των Ελλήνων MEDA στο Ολίμπικο.


Η Έλληνες MEDA βρέθηκαν χθες στο Ολίμπικο της Ρώμης όπου πανηγύριζαν μαζί με τους χιλιάδες τιφόζι που ήταν εκεί και με τους παίκτες της ομάδας που έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που βρέθηκαν στη Ρώμη χθες βράδυ, επίσης ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που τρέχουν για να μπορούμε εμείς οι Έλληνες τιφόζι της Γιούβε να βρίσκουμε εύκολα και σε λογικές τιμές εισιτήρια ακόμα και σε τελικούς, πράγμα πολύ δύσκολο από μόνο του. 

Μπράβο λοιπόν σε όλους σας παιδιά.!!!

Ακολουθούν φωτογραφίες που τράβηξαν τα δυο μέλη των MEDA από την Curva nord όπου βρέθηκαν χθες το βράδυ.

Πριν τον αγώνα:


Μετά των αγώνα:

Άντε και του χρόνου στο τελικό του Champions League.!!!



Μίλαν-Γιουβέντους 0-0, 0-1, το 11ο στο Τορίνο.



Η Γιούβε κατάφερε και πήρε το δεύτερο συνεχόμενο Νταμπλ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιταλία. Με γκολ του Άλβαρο Μοράτα στην παράταση κέρδισε το 11ο κύπελλο και πέτυχε το Νταμπλ και φέτος.


Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

21 παίκτες στη αποστολή για το κύπελλο.


Ο Massimiliano Allegri ανακοίνωσε τους 21 παίκτες που θα έχει στην αποστολή για τον τελικό του Coppa Italia με αντίπαλο την Milan στο Stadio Olimpico της Ρώμης.

Στην αποστολή δεν είναι οι Sami Khedira και Leonardo Bonucci αλλά ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα μαζί με όλη την ομάδα. 


1 Buffon
3 Chiellini
7 Zaza
9 Morata
10 Pogba
11 Hernanes
12 Alex Sandro
15 Barzagli
16 Cuadrado
17 Mandzukic
18 Lemina
20 Padoin
21 Dybala
22 Asamoah
24 Rugani
25 Neto
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
33 Evra
34 Rubinho
37 Pereyra

Χρόνια πολλά Αντρέα.!

Ελληνική παρουσία στο τελικό του Coppa Italia.


Η Γιουβέντους το Σάββατο 21 Μαΐου θα παλέψει για την κατάκτηση ακόμα έναν τίτλο, το Coppa Italia περιμένει στη Ρώμη την Μεγάλη Κυρία να το σηκώσει για ενδέκατη φορά στην ιστορίας της, αντίπαλος η Μίλαν που θα τα δώσει όλα καθώς η μόνη ευκαιριά για να βγει Ευρώπη είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, δύσκολο ματς λοιπόν και από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και Έλληνες τιφόζι, έτσι 2 Έλληνες τιφόζι μέλη του club MEDA θα βρεθούν το Σάββατο στις εξέδρες του Ολίμπικο παρέα με τους ultras της Γιούβε. 


Καλό ταξίδι παιδιά και με το κύπελλο.!!!
Forza Raggazzi.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Εικόνες από την φιέστα της Γιούβε.!!!



Γιουβέντους-Σαμπντόρια 5-0, το πάρτι αρχίζει.!!!


Η Γιουβέντους διασκέδασε το κοινό της στο Juventus Stadium πριν την απονομή του Σκουντέτο και συνέτριψε την Σαμπντόρια με 5-0, τα γκολ για τους Μπιανκονέρι πέτυχαν οι Εβρά στο 5', Ντιμπάλα στο 15' και 37', Κιελίνι στο 77' και Μπονούτσι στο 84'.

Το πάρτι αρχίζει πλέον για το 5ο σερί και 34ο συνολικά, ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε και το μυαλό όλων πλέον είναι στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου στη Ρώμη με αντίπαλο τη Μίλαν. Forza Raggazzi Vinci per noi.

Όλα έτοιμα για την φιέστα.!!!


Όλα είναι έτοιμα για το παιχνίδι με την Σαμπντόρια και την φιέστα που θα ακολουθήσει μετά το τέλος του αγώνα, το 5ο σερί και 34ο Σκουντέτο θα υψωθεί στον ουρανό του Τορίνο για ακόμα μια φορά, το Juventus Stadium θα ζήσει γνώριμες στιγμές, καθώς αυτό συμβαίνει  τα τελευταία 5 χρόνια, από τη μέρα δηλαδή που άνοιξε τις πόρτες του, πολύ γούρικο το νέο μας στολίδι. Forza Juventus.!!!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Με 21 παίκτες στη φιέστα.!


Ο Massimiliano Allegri έχει στην αποστολή 21 παίκτες για το αυριανό τελευταίο ματς με την Sampdoria στο Juventus Stadium, όλοι έτοιμοι για την φιέστα. 

The Tuscan tactician's full selection is as follows:

1 Buffon
3 Chiellini
7 Zaza
9 Morata
10 Pogba
11 Hernanes
15 Barzagli
16 Cuadrado
17 Mandzukic
18 Lemina
19 Bonucci
20 Padoin
21 Dybala
22 Asamoah
24 Rugani 
25 Neto
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
33 Evra
34 Rubinho
37 Pereyra

Φιέστα στο Τορίνο, οπαδοί της Νόττς Κάουντι στο γήπεδο.!


Αύριο το απόγευμα στις 18:00 η Γιουβέντους έχει φιέστα. Η Κυρία βάζει τα καλά της και πανηγυρίζει την κατάκτηση του 5ου σερί και 34ου Σκουντέτο της ένδοξης ιστορίας της. 


Το Σάββατο στο Τορίνο εκτός όμως από τους χιλιάδες Γιουβεντίνους θα υπάρξουν και κάποιοι οπαδοί της Νοτς Κάουντι, ομάδα της Αγγλίας με μια ισχυρή ιστορική σύνδεση με την Γιουβέντους, μετά την τελετή εγκαινίων του Juventus Stadium, οι δύο πλευρές έχουν έρθει μαζί σε μια φιλία βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, μια φιλία που συχνά οδηγεί την Γιουβέντους στο Νότιγχαμ και την Νοττς Κάουντι στο Τορίνο. Μια ομάδα οπαδών της Γιουβέντους από τους οποίους έγινε αυτή η φιλία μεταξύ των δύο πλευρών, προέτρεψε τους οπαδούς της Γιούβε σε μια συνάντηση πριν από το παιχνίδι του Σαββάτου με τους οπαδούς της Νοττς Κάουντι: "Αυτό το Σάββατο θα επιστρέψουμε για να επισκεφθείτε τους φίλους μας τους οπαδούς της Νοτς Κάουντι ! Πριν από το Γιουβέντους-Σαμπντόρια θα συναντηθούμε, ως συνήθως, μπροστά από το Μουσείο Γιουβέντους στις 15.00. "

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ξεκίνησαν οι εργασιές κατασκευείς του "J Village".


Το χωριό της Γιούβε "J Village" ξεκίνησε και αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2017 στην περιοχή Continassa δίπλα στο Juventus Stadium.

Η Γιουβέντους κοιτάζοντας στο μέλλον θα δημιουργήσει σε λίγο καιρό μια δική της πολιτεία γύρω από το Juventus Stadium, ο στόχος της διοίκησεις είναι η αύξηση των εσόδων για να πλησιάσει πλέον το οικονομικό επίπεδο των παραδοσιακών αντιπάλων της στην Ευρώπη. 

Πριν από λίγες μέρες, η αρχιτέκτονας που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο, η Πατρίτσια Μαλατέστα, πήγε στον χώρο όπου θα γίνει το χωριό της Γιούβε και επιβεβαίωσε τόσο η ίδια όσο και η Γιούβε, ότι το "J Village" θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2017.
 
Στο J Village θα βρίσκονται τα νέα γραφεία της ομάδας, το νέο προπονητικό κέντρο της πρώτης ομάδας, κέντρο Τύπου, ξενοδοχείο με 137 δωμάτια (τα 40 θα είναι πάντα για την πρώτη ομάδα) και μια Διεθνής Σχολή σπουδών καθώς και ένα εμπορικό κατάστημα. 

Το κόστος για την ολοκλήρωση του "J Village" αναμένεται να φτάνει στα 100 εκατ. ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν και 350 νέες θέσεις εργασίας.

Ας δούμε πώς είναι ο χώρος αυτή τη στιγμή μέσα από της φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Γιουβέντους μέσα από το επίσημο σάιτ της, πριν αυτός μεταμορφωθεί πλήρως.