JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ίντερ-Γιουβέντους 2-1, ήττα προσγείωση στο Μιλάνο.


Η Γιουβέντους προηγήθηκε αλλά η Ιντερ το ήθελε τρελά, το άξιζε και το ανέτρεψε με Ικάρντι-Πέρισιτς (2-1), σώζοντας τον Φρανκ Ντε Μπουρ και σπάζοντας παράδοση έξι ετών!

Από τον Απρίλιο του 2010 είχε περάσει πολύς καιρός. Σε αυτά τα σχεδόν 6,5 χρόνια, η Γιούβε πήγαινε στο Meazza, έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε (τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες) και προχωρούσε. Το γκολ του Λιχτστάινερ, κόντρα στη ροή του αγώνα, έκανε μάλλον τους πάντες να πιστέψουν ότι αυτό θα γίνει και τώρα αλλά δεν... Ο Ικάρντι θυμήθηκε την παράδοση που έχει με τους Μπιανκονέρι, ισοφάρισε άμεσα, έφτιαξε και το 2-1 του Πέρισιτς και έτσι στο τέλος όλοι πήραν αυτό που άξιζαν: Οι Νερατζούρι τη νίκη, οι Μπιανκονέρι την ήττα, ο Ντε Μπουρ τον χρόνο για να δουλέψει με ηρεμία. Κόκκινη στο τέλος ο Μπανέγα, τρίτο γκολ που δέχεται από κόρνερ η Γιουβέντους, που παρουσιάζει συμπτώματα όπως αυτά του περσινού ξεκινήματος της...

Από τα πρώτα λεπτά το derby d' Italia είχει πολύ καλό ρυθμό. Δεν είχε μεγάλες φάσεις βέβαια αλλά είχε στοιχεία... απαραίτητα σε ένα ντέρμπι. Οπως, για παράδειγμα, το «ξύλο» που έτρωγε ο Ντιμπάλα από τον Μουρίγιο όποτε δινόταν η ευκαιρία, όπως συνέβαινε και στην απέναντι πλευρά του γηπέδου με τον Ικάρντι και τον Κιελίνι. Δύο σουτ των Μεδέλ και Εντερ δεν προκάλεσαν ανησυχία στον Μπουφόν αλλά προκάλεσε τέτοια στον Αλέγκρι η αναγκαστική αλλαγή στο 25', με τον Μπαρτσάλι να μπαίνει αντί του Μπενάτια. Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο ημίωρο, για να έρθουν οι ευκαιρίες αμέσως μετά και μάλιστα οι δύο πρώτες στο ίδιο λεπτό.

Στο 34' η Γιούβε μπορούσε να προηγηθεί αλλά ο Κεντίρα εντελώς μόνος του, μετά την σέντρα του Αλεξ Σάντρο, έκανε αδύναμη κεφαλιά στην αγκαλιά του Χαντάνοβιτς. Δευτερόλεπτα μετά, ήταν η σειρά της Ιντερ να αγγίξει το γκολ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το πλασέ του Ικάρντι από πολύ καλή θέση. Τρία λεπτά μετά, στο 37', οι Μπιανκονέρι πλησίασαν ξανά στο 0-1 αλλά το σουτ του Πιάνιτς ήταν για λίγο άστοχο, με το ημίχρονο να βγαίνει τελικά χωρίς γκολ. Αυτά θα έρχονταν στο δεύτερο...

Με το ξεκίνημα της επανάληψης έγινε σαφές ότι οι Μιλανέζοι ήθελαν μόνο τη νίκη, την ίδια ώρα που οι Μπιανκονέρι ήθελαν αρχικά να βρουν ρυθμό αλλά δεν μπορούσαν. Το συνεχές πρέσινγκ των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα να κλέβουν μπάλες αλλά όταν έφταναν μπροστά, μάλλον δεν ήξεραν πώς να τελειώσουν τις επιθέσεις τους. Στο 63', βέβαια, ο Καντρέβα μια χαρά το έκανε το διαγώνιο σουτ στην κίνηση μετά την πάσα του Ικάρντι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Το Giuseppe Meazza ήταν... ζεστό βλέποντας το πάθος των Νερατζούρι αλλά στο 66' ήρθε το σοκ: Ο Αλεξ Σάντρο έκανε ωραία κίνηση και μπάσιμο από αριστερά, γύρισε όπως έπρεπε την μπάλα και ο Λιχτστάινερ με κοντινή προβολή έκανε το 0-1!

Θεωρητικά, η Γιουβέντους μπορούσε πλέον να διαχειριστεί όπως ήθελε την κατάσταση αλλά δεν πρόλαβε... Αμεσα, στο 68', ο Ικάρντι με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μπανέγα έκανε το 1-1 και πήρε ξανά με το μέρος της Ιντερ την ψυχολογία, αφήνοντας τους Μπιανκονέρι με νεύρα για το γεγονός ότι σε ακόμη ένα ματς, το τρίτο σε τέσσερις αγωνιστικές, δέχθηκαν γκολ από κόρνερ. Ακριβώς ό,τι συνέβαινε και πέρυσι τέτοια εποχή, δηλαδή, με τις στημένες φάσεις... Η άμεση ισοφάριση ήταν «σημάδι» και για τον Ντε Μπουρ, ο οποίος έριξε στο ματς τον Πέρισιτς αντί του Εντερ και λίγα λεπτά μετά τον Μέλο αντί του Μεδέλ.

Το ντέρμπι ήταν ανοιχτό αλλά στο 78' το Meazza πήρε φωτιά! Το αστείο λάθος του Ασαμόα είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Ικάρντι, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει αλλά μπόρεσε να γυρίσει για τον Πέρισιτς, ο οποίος με κεφαλιά στην απέναντι γωνία έκανε το 2-1! Ο Αλέγκρι έβαλε αμέσως τον Πιάτσα αντί του Κιελίνι αλλάζοντας το σύστημα, η Γιουβέντους βγήκε μπροστά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από την κεφαλιά του Ιγουαΐν στο 81', όπως και από το φάουλ του Πιάνιτς στο 83'. Η ένταση που επικρατούσε έφερε και την αποβολή του Μπανέγα με δεύτερη κίτρινη, για σωστό φάουλ, στο 90' και στο επόμενο λεπτό ο Χαντάνοβιτς αντέδρασε σωστά στην κοντινή κεφαλιά του Κεντίρα, κρατώντας το 2-1 και τη μεγάλη νίκη της Ιντερ!

Ιντερ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μιράντα, Μουρίγιο, Σαντόν (79' Μιανγκ), Ζοάο Μάριο, Μεδέλ (75' Μέλο), Καντρέα, Μπανέγα, Εντερ (69' Πέρισιτς), Ικάρντι.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπενάτια (25' Μπαρτσάλι), Μπονούτσι, Κιελίνι (80' Πιάτσα), Λιχτστάινερ, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ασαμόα, Αλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (74' Ιγουαΐν).


Πηγή: Gazzetta.gr

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ολο ςεντρες λαθος μεταβηβασης ομαδα γ κατηγωρηας αμηνα μπαμπα μπουμπα τη να πο

Unknown είπε...

να μαθουμαι να λεμε την αληθια η γιουβε χαλασε κε ηπευθηνος ειναι ο αλεγγρη εχει επηθετηκους αλα αυτος το βιολη του ολη στην αμηνα κε ααααααααααααααααααααααν βρησκονταν ενας να βαλη γγολ λες κε ειχε κηνηγους μπονικ ροσι σιβορι κε καναν ολο σεντρες