JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο Buffon πάει με 1000 και συνεχίζει...


Ο Τζίτζι Μπουφόν συμπληρώνει 1.000 παιχνίδια και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Ιταλό μύθο της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας που είναι πολλά περισσότερα από ένας τερματοφύλακας. 

«Ηταν Σάββατο βράδυ, την προηγούμενη του αγώνα. Την Κυριακή παίζαμε με την Μίλαν και δεν μπορούσα να κοιμηθώ». Ο Νέβιο Σκάλα όμως το ένιωθε. «Νομίζω ότι η απόφαση βγήκε από μέσα μου. Θα παίξει, ο Τζίτζι θα παίξει». Οπως αφηγείται ο άνθρωπος που χάρισε στον Μπουφόν το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 1995, ο ίδιος και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Πάρμα, Εντζο Ντι Πάλμα, παρακολουθούσαν στενά τον πιτσιρικά κάθε μέρα στις προπονήσεις. «Βλέπαμε ότι κανένας δεν μπορούσε να του βάλει γκολ. Κανένας. Πήγα στον Εντζο το Σάββατο μετά την προπόνηση. 'Είδες ό,τι είδα;'. 'Δεν χρειάζεται καν να το πεις' μου απάντησε». Ο Σκάλα φοβόταν πιθανή αντίδραση της διοίκησης, όμως γνώριζε τι παίκτη έχει στα χέρια του.

«Ο Τζίτζι ήταν εκπληκτικός, όμως μόλις 17 χρονών. Πήγα και του είπα. 'Πως σου φαίνεται να παίξεις αύριο;'. 'Ναι μίστερ, ποιο είναι το πρόβλημα;'. Ηταν τρελό, ήταν ήδη ενήλικος». Ο Μπουφόν τελικά πήρε τα γάντια. «Οταν οι ομάδες βγήκαν στο Tardini ακούστηκε ένα 'ωωωω' όμως ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου». Το παιχνίδι τελείωσε 0-0 με τον Μπουφόν να σταματά παίκτες όπως οι Ρομπέρτο Μπάτζιο και Ζορζ Γουεά κρατώντας το πρώτο από τα δεκάδες clean sheets της καριέρας του. «Είχε τρομερή ποιότητα, ευκινησία και τεχνική. Μπορούσε να διαβάσει τις φάσεις, τις κινήσεις του αντιπάλους και ήταν ψύχραιμος όταν χρειαζόταν. Ηταν απλά ένα φαινόμενο».


Πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA με την Πάρμα (1999) και τη μεταγραφή-ρεκόρ μέχρι σήμερα για τερματοφύλακα, των 53 εκατ. ευρώ στην Γιουβέντους (2001), ακολούθησαν 998 αγώνες. Στο Renzo Barbera του Παλέρμο, ο Μπουφόν θα κάνει κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλη του την καριέρα. Θα γράψει ξανά ιστορία. Θα φορέσει για 168η φορά τα γάντια της Squadra Azzurra και θα μπει στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν 1.000+ παιχνίδια με σύλλογο και Εθνική ομάδα, αφού έχει ήδη 612 με τους Bianconeri και 220 με την Πάρμα. Πάολο Μαλντίνι, Ράιαν Γκιγκς, Χαβιέρ Ζανέτι, Πίτερ Σίλτον, Ροζέριο Σένι, Ρέι Κλέμενες είναι ψηλότερα στη λίστα με τους 17 παίκτες που έχουν πιάσει 4ψήφιο αριθμό.

Στο πρόσφατο 0-1 κόντρα στην Σαμπντόρια στο Marassi, ο Μπουφόν έφτασε τα 39.706 λεπτά με την Γιουβέντους στην Serie A και άφησε για πάντα πίσω τον θρυλικό επιθετικό, Τζανπιέρο Μπονιπέρτι. Συνολικά με τη φανέλα της Vecchia Signora είναι επίσης πρώτος με 54.839 λεπτά, έχοντας προσπεράσει εδώ και καιρό έναν άλλο legend του κλαμπ, τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Πέρα από περισσότερα λεπτά με την Γιούβε και ματς με την Ιταλία, έχει στο cv τους πιο πολλούς αγώνες στην Serie A για keeper και τα περισσότερα clean sheets, ενώ συνολικά στην διαδρομή αυτή έκλεισε το μαγαζί 277 φορές.
Τα 614 ματς στην κορυφαία κατηγορία είναι λιγότερα μόνο από τα 647 του Μαλντίνι, επίδοση την οποία μπορεί να σπάσει την επόμενη σεζόν, όπως έσπασε μέσα στο 2015-16 ρεκόρ που κρατούσαν δεκαετίες. Πέρυσι, έφτασε τα 10 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ και κόντρα στην Τορίνο τα 974 λεπτά χωρίς να δει την εστία του να παραβιάζεται αφήνοντας πίσω τον πορτιέρε της ιστορικής Μίλαν, Σεμπαστιάνο Ρόσι, που άντεχε από το 1993. «Νιώθω ότι έχω ακόμα πολλά λεπτά στα πόδια μου, στο κεφάλι μου και στα χέρια μου». Στα 39 του ο Μπουφόν δείχνει ανταναλκαστικά που δικαιώνουν τις μελέτες που είχαν γίνει στο σώμα και τον οργανισμό του και αποδείκνυαν ότι ήρθε στον κόσμο για να κάνει αυτό το πράγμα.



Ο Μπουφόν, που σε έναν χρόνο θα ετοιμάζεται να βρεθεί στο 6ο Mundial της καριέρας του (το 1998 δεν έπαιξε) κατέκτησε τον τίτλο το 2006 και έδειξε την αφοσίωσή του στην Γιουβέντους μένοντας και παίζοντας στην Serie B όταν υποβιβάστηκε. Μαζί της επέστρεψε και ήταν βασικός λόγος της αναγέννησης που έφερε τη σημερινή παντοκρατορία. Πλέον έχει 7 Scudetti, 3 Coppa Italia, 6 Supercoppa και ένα Κύπελλο UEFA.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τζίτζι δεν παίρνει ενέργεια από τους αριθμούς, όπως αποκάλυψε η αδερφή του. «Την Κυριακή μαζευτήκαμε και ανοίξαμε ένα μπουκάλι κρασί. 'Τι γιορτάζουμε;' ρώτησε. 'Είναι το 1.000ό σου παιχνίδι'». Εκείνος το βλέπει διαφορετικά. «Εχω σκεφτεί πολλές φορές τι είναι αυτό που με κάνει να συνεχίζω να παίζω. Αν είχα ήδη κατακτήσει το Champions League, θα μου είχε φύγει αυτή η δίψα. Το ότι θέλω να το πάρω μου δίνει ώθηση».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: