JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Gruppo Greco Juventus 7 χρόνια μαζί στην Ελλάδα.


Με αφορμή την συμπλήρωση 7 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνια Λέσχης Φίλων Γιουβέντους γνωστό και ως Gruppo Greco Juventus το Juve-ntinos.blogspot.com εκτιμώντας την προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα μέλη του Gruppo Greco νιώθει την ανάγκη να κάνει μια εκτενή αναφορά – αφιέρωμα σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Ποίο είναι το Gruppo Greco Juventus.

Το Gruppo Greco Juventus (Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους) δημιουργήθηκε στις αρχές του 2005 και αναγνωρίστηκε από τη διοίκηση της ομάδας δύο χρόνια αργότερα. Ανήκει στην Ομοσπονδία των οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους (Juventus Club DOC) και είναι ένα από τα πιο ενεργά κομμάτια του συνδεσμιακού κινήματος των «μπιανκονέρι».
Με δεκάδες εκδρομές, εντός κι εκτός έδρας, σε Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, και με πολλές δραστηριότητες χαράζει μιας άκρως δημιουργική πορεία. Μια πορεία που τα μέλη της την βιώνουν πολύ έντονα και ανεξάρτητα από τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες της ομάδας.
Το αρχικό όραμα της λέσχης υποστηρίχτηκε από τους οπαδούς της Γιουβέντους στη Ελλάδα και έδωσε το κίνητρο της δημιουργίας πυρήνων σε κάθε πόλη που υπάρχει έντονο και ενεργό στοιχείο made in… Gruppo Greco. Η γέννηση ενός πυρήνα σημαίνει εξέλιξη αλλά φανερώνει και μια σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των μελών της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους. Το Club αγκαλιάσει και στηρίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια για τη δημιουργία κάποιου πυρήνα.
Όπως λένε τα μέλη της λέσχης, Έχουμε μάθει να είμαστε μόνοι εναντίον όλων και να κυματίζουμε υπερήφανα τα λάβαρά μας στον ελληνικό ουρανό. Και όλοι οι άλλοι έχουν μάθει πως το Gruppo Greco στην Ελλάδα μεταφράζεται ως Γιουβέντους.
Vieni con noi, λένε οι Ιταλοί. Ελάτε μαζί μας λοιπόν…

Το σήμα του Gruppo Greco. 

Ο Πήγασος! Ένα περήφανο φτερωτό άλογο που δε δαμάζεται. Ανεξάρτητο, ελεύθερο και εκεί που χρειάζεται μαχητικό. Αλλά πάνω απ’ όλα, περήφανο.
Το σήμα της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία καθώς αποτελεί δημιούργημά της αλλά παράλληλα, συνδυάζει και τη ζέβρα, σήμα κατατεθέν της Γιουβέντους. Διαμορφώσαμε ένα σύμβολο μοναδικό, που από το 2006 αντικατέστησε το παλιό μας σήμα και πλέον είναι συνδεδεμένο με το Gruppo Greco.

Η έδρα του Gruppo Greco.

Το club του Gruppo Greco είναι από τους πιο σύγχρονους χώρους συνδέσμου στην Ελλάδα. Άνετο και μοντέρνο, προσφέρει όλες τις ανέσεις για να παρακολουθήσει κάποιος ένα παιχνίδι. Στεγάζεται στην Αραπάκη 6 (2ος όροφος) στην Καλλιθέα και είναι ανοιχτό σε όλα τα παιχνίδια της Γιουβέντους, ενώ για κάθε έκτακτη συγκέντρωση υπάρχει ενημέρωση από το site του Club.

Οι πυρήνες του Gruppo Greco.

Το Gruppo Greco υποστηρίζει στην πράξη τον όρο «πανελλήνια λέσχη». Με τη δημιουργία πυρήνων όπου χτυπά η καρδιά των οπαδών της Γιουβέντους, το club στοχεύει να ενώσει όλους τους «μπιανκονέρι». Δημιουργούμε κοινότητες οπαδών της Γιουβέντους, δυναμώνουμε το Gruppo Greco και όλοι μαζί γράφουμε τη δική μας ιστορία στο συνδεσμιακό κίνημα…

Πώς δημιουργείτε έναν πυρήνα Gruppo Greco;

Για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η δημιουργία ενός πυρήνα της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους θα πρέπει, αρχικά, να υπάρχει μια βάση μελών στην οποία θα στηριχτεί η προσπάθεια. Ο ελάχιστος αριθμός εγγραφών προκειμένου να ξεκινήσει ο πυρήνας είναι 10 μέλη. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες συνθήκες ώστε όχι μόνο να κρατηθεί ο πυρήνας αλλά και να είναι ενεργός.
Αυτομάτως, κατόπιν συνεννόησης, ορίζεται ένας ως βασικός υπεύθυνος για τη λειτουργία του πυρήνα αλλά και συνδετικός κρίκος με τον κεντρικό πυρήνα του club. Ο νεοσύστατος πυρήνας, όπως και όλοι οι προϋπάρχων, διαθέτει νούμερο κινητού τηλεφώνου για να εξυπηρετεί τα μέλη της περιοχής αλλά και για αποστολή sms στις σημαντικότερες εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους.
Μόλις ολοκληρωθούν τα -απαραίτητα- διαδικαστικά, καθορίζεται ο χώρος -café ή bar- που θα φιλοξενεί τις συγκεντρώσεις του πυρήνα για live παρακολούθηση παιχνιδιών της ομάδας ή εορταστικές εκδηλώσεις του club. Προτιμούνται χώροι σε κεντρικό σημείο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται και τα παιδιά που δεν έχουν μεταφορικό μέσο.
Μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας που διαθέτει το μαγαζί, ο πυρήνας παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια της Γιουβέντους που προβάλλονται ζωντανά.
Στην πρώτη συγκέντρωση μοιράζεται υλικό του club αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας και στην ουσία είναι η αφετηρία για την ενδυνάμωση της προσπάθειας. Η ενημέρωση για τα νέα του εκάστοτε πυρήνα γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του Gruppo Greco αλλά και από τις επιμέρους σελίδες στο facebook.
Από τη στιγμή που δημιουργείται ένας πυρήνας το Gruppo Greco στέλνει τη σημαία που αναρτάται στις εκδηλώσεις. Παράλληλα, το περιοδικό Bandiera Bianconera, t-shirts, μπλούζες και οποιοδήποτε άλλο προϊόν του club, από τη στιγμή που υπάρχει μαζική αποστολή, στέλνεται με επιβάρυνση του κεντρικού πυρήνα.
Οι πυρήνες λειτουργούν με βάση τον κεντρικό πυρήνα του Gruppo Greco καθώς εκπροσωπούν εκτός από τον εαυτό τους και το club ενώ φέρουν τα λάβαρά μας και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αυτόνομη δράση εκδηλώσεων.
Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους είναι το μόνο club ομάδας του εξωτερικού που έχει εμπνευστεί και υλοποιήσει τη δημιουργία πυρήνων. Οι κινήσεις μας γίνονται κατόπιν σχεδιασμού αλλά και με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό αποδεικνύουν οι πράξεις μας αλλά και το γεγονός πως όποιος πυρήνας έχει δημιουργηθεί έχει σταθεί και μεγαλώσει στο πέρασμα του χρόνου.
Φυσικά, για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειαζόμαστε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των Γιουβεντίνων των πυρήνων. Εκείνοι στην ουσία τρέχουν όλο το project. Εμείς απλά βοηθάμε να γίνει το club ακόμη μεγαλύτερο αλλά και να υπάρχει οργανωμένη κίνηση όπου υπάρχει αγάπη για την ομάδα και πάθος για το Gruppo Greco.
Από την ημέρα της δημιουργίας μας έως και σήμερα, έχουν δημιουργηθεί πέντε πυρήνες της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους: Αττική (ο κεντρικός πυρήνας με την έδρα του club), Θεσσαλονίκη, Γαλατινή Κοζάνης, Πάτρα και Πτολεμαΐδα.

Πώς γίνεται κάποιος μέλος στο Gruppo Greco

Για να γίνει κάποιος μέλος στο Gruppo Greco χρειάζεται να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση και να καταβάλλει το αντίτιμο της εγγραφής και τη συνδρομής.

Η εγγραφή

Η εγγραφή στο Gruppo Greco κοστίζει 5 ευρώ. Γίνεται μία φορά και δε χρειάζεται ανανέωση.

Η συνδρομή: Το Gruppo Greco έχει ορίζει δύο τύπους συνδρομών:

1. Η συνδρομή για Αττική και Θεσσαλονίκη
Οι κάτοικοι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πιο ενεργά στις εκάστοτε δραστηριότητες του club και η ετήσια συνδρομή για τα μέλη από τα δύο παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα κοστίζει 40 ευρώ και μπορούν να την καταβάλουν με δύο τρόπους:
α. Σε δύο εξάμηνα (από 20 ευρώ)
β. Ετησίως (40 ευρώ)

2. Η συνδρομή για την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό
Τα μέλη μόνιμοι κάτοικοι της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας ή του εξωτερικού καταβάλουν μια κι έξω την ετήσια συνδρομή που κοστίζει συνολικά 20 ευρώ.

Και στις δύο περιπτώσεις, το γεωγραφικό διαμέρισμα καθορίζεται από τη διεύθυνση που θα δηλωθεί στην αίτηση εγγραφής, σημείο που θα παραλαμβάνει το υποψήφιο μέλος οτιδήποτε σχετίζεται με την αλληλογραφία του Gruppo Greco. Για να θεωρείται μέλος κάποιος θα πρέπει να καλύψει την εγγραφή αλλά και τη συνδρομή. Το υποψήφιο μέλος μπορεί να προμηθευτεί την αίτηση εγγραφής είτε από τους κατά τόπους πυρήνες του Gruppo Greco ή μέσω e-mail στο 
gruppogrecojuventus@gmail.com

Εκδρομές του Gruppo Greco: Η Ιστορία γράφεται στους δρόμους.

Sempre presenti! Πάντα παρόντες. Οι σημαίες του Gruppo Greco φιγουράρουν εντός ή εκτός έδρας επειδή οι «μπιανκονέρι» του club «τρελαίνονται» με τις εκδρομές. Στις 25 Μαρτίου του 2006, απέναντι στη Ρόμα στο Ντέλε Άλπι, ταξίδεψαν για πρώτη φορά οργανωμένα από την Ελλάδα οπαδοί της Γιούβε για να παρακολουθήσουν live παιχνίδι της ομάδας. Η ιστορική εκδρομή, με 19 συμμετοχές, ήταν η απαρχή των δεκάδων ταξιδιών που ακολούθησαν…
Μέχρι σήμερα, το Gruppo Greco έχει πραγματοποιήσει συνολικά 54 ταξίδια και έχουμε παρακολουθήσει παιχνίδια στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Εχουμε βρεθεί δίπλα στην ομάδα σε αναμετρήσεις της Serie A αλλά την ακολουθήσαμε και στη Serie B. Ήμασταν παρόντες σε ματς Champions League και Europa League, Κυπέλλου Ιταλίας ενώ έχουμε βρεθεί και σε παιχνίδι της Primavera αλλά και σε φιλικά! Ήμασταν εκεί την ημέρα των εγκαινίων του νέου γηπέδου!
Από τα 56 ταξίδια, τα 46 έχουν πραγματοποιηθεί σε ματς στο Τορίνο και τα 10 μακριά από το «σπίτι» μας. Αποτέλεσμα, το club έχει κερδίσει το σεβασμό όλων και θεωρείται -και είναι- από τα πιο ενεργά εκτός Ιταλίας. Οι παρουσίες του club στους αγώνες της Γιούβε μιλούν από μόνες τους...

Οι εκδρομές που έχει πραγματοποιήσει εντός και εκτός έδρας το Gruppo Greco:
25.03.2006 
JUVENTUS-ROMA [Serie A / Delle Alpi]
05.04.2006 
JUVENTUS-ARSENAL [Champions League / Delle Alpi]
01.11.2006 
JUVENTUS-BRESCIA [Serie B / Olimpico]
01.12.2006 
GENOA-JUVENTUS [Serie B / Luigi Ferraris]
03.06.2007 
BARI-JUVENTUS [Serie B / San Nicola]
07.10.2007 
FIORENTINA-JUVENTUS [Serie A / Artemio Franchi]
31.10.2007 
JUVENTUS-EMPOLI [Serie A / Olimpico]
03.11.2007 
TORINO-JUVENTUS [Primavera]
04.11.2007 
JUVENTUS-INTER [Serie A / Olimpico]
01.12.2007 
MILAN-JUVENTUS [Serie A / Giusepe Meazza]
20.01.2008 
JUVENTUS-SAMPDORIA [Serie A / Olimpico]
26.02.2008 
JUVENTUS-TORINO [Serie A / Olimpico]
02.03.2008 
JUVENTUS-FIORENTINA [Serie A / Olimpico]
29.03.2008 
JUVENTUS-PARMA [Serie A / Olimpico]
12.04.2008 
JUVENTUS-MILAN [Serie A / Olimpico]
11.05.2008 
JUVENTUS-CATANIA [Serie A / Olimpico]
21.10.2008 
JUVENTUS-REAL MADRID [Champions League / Olimpico]
25.10.2008 
JUVENTUS-TORINO [Serie A / Olimpico]
01.11.2008 
JUVENTUS-ROMA [Serie A / Olimpico]
05.11.2008 
REAL MADRID-JUVENTUS [Champions League / Santiago Bernabeu]
25.11.2008 
ZENIT-JUVENTUS [Champions League / Petrovsky stadium]
10.12.2008 
JUVENTUS-BATE BORISOV [Champions League / Olimpico]
14.12.2008 
JUVENTUS-MILAN [Serie A / Olimpico]
21.01.2009 
JUVENTUS-FIORENTINA [Serie A / Olimpico]
28.02.2009 
JUVENTUS-NAPOLI [Serie A / Olimpico]
10.03.2009 
JUVENTUS-CHELSEA [Champions League / Olimpico]
18.04.2009 
JUVENTUS-INTER [Serie A / Olimpico]
31.05.2009 
JUVENTUS-LAZIO [Serie A / Olimpico]
20.09.2009 
JUVENTUS-LIVORNO [Serie A / Olimpico]
30.09.2009 
BAYERN-JUVENTUS [Champions League / Allianz arena]
07.11.2009 
ATALANTA-JUVENTUS [Serie A / Stadio Atleti Azzurri d’ Italia]
05.12.2009 
JUVENTUS-INTER [Serie A / Olimpico]
08.12.2009 
JUVENTUS-BAYERN [Champions League / Olimpico]
10.01.2010 
JUVENTUS-MILAN [Serie A / Olimpico]
25.02.2010 
JUVENTUS-AJAX [Europa League / Olimpico]
25.04.2010 
JUVENTUS-BARI [Serie A / Olimpico]
09.05.2010 
JUVENTUS-PARMA [Serie A / Olimpico]
05.08.2010 
JUVENTUS-SHAMROCK ROVERS [Europa League / Alberto Baglia]
30.09.2010 
MANCHESTER C.-JUVENTUS [Europa League / Stadium Manchester]
12.12.2010 
JUVENTUS-LAZIO [Serie A / Olimpico]
06.01.2011 
JUVENTUS-PARMA [Serie A / Olimpico]
13.01.2011 
JUVENTUS-CATANIA [Coppa Italia / Olimpico]
16.01.2011 
JUVENTUS-BARI [Serie A / Olimpico]
13.02.2011 
JUVENTUS-INTER [Serie A / Olimpico]
22.05.2011 
JUVENTUS-NAPOLI [Serie A / Olimpico]
08.09.2011 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ - JUVENTUS-NOTTS COUNTY [Φιλικό / Juventus stadium]
11.09.2011 
JUVENTUS-PARMA [Serie A / Juventus stadium]
02.10.2011 
JUVENTUS-MILAN [Serie A / Juventus stadium]
22.10.2011 
JUVENTUS-GENOA [Serie A / Juventus stadium]
25.10.2011 
JUVENTUS-FIORENTINA [Seria A / Juventus stadium]
15.01.2012 
JUVENTUS-CAGLIARI [Seria A / Juventus stadium]
28.01.2012 
JUVENTUS-UDINESE [Seria A / Juventus stadium]
31.01.2012 
PARMA-JUVENTUS [Serie A / Ennio Tardini]
05.02.2012 
JUVENTUS-SIENA [Seria A / Juventus stadium]
20.02.2012 JUVENTUS-Milan [Coppa Italia / Juventus stadium]
25.02.2012 JUVENTUS-Inter [Coppa Italia / Juventus stadium]

ΕΚΔΡΟΜΕΣ: 56
ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ: 46 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ: 10

Όποιος επιθυμεί να δει από κοντά την ομάδα και να ζήσει μια εμπειρία που αξίζει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το club αρκετά νωρίτερα από την ημερομηνία του ταξιδιού του ούτως ώστε να δρομολογηθούν σύντομα όλες οι διαδικασίες και να βρεθεί στο Τορίνο ή σε κάποια άλλη πόλη της Ευρώπης. Προϋπόθεση να είναι μέλος του club.
E-mail επικοινωνίας 
gruppogrecojuventus@gmail.com

Το περιοδικό του Gruppo Greco

Η Bandiera Bianconera, το περιοδικό του Gruppo Greco, «γεννήθηκε» τον Οκτώβριο του 2006. Από τότε έως σήμερα κυκλοφορεί και διανέμεται αποκλειστικά από το club. Το έντυπο έχει την κλασική μορφή fanzine και γράφεται από Γιουβεντίνους για Γιουβεντίνους.
Με συνέπεια στις απόψεις του, το περιοδικό του Gruppo Greco έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του οπαδού της Γιουβέντους στην Ελλάδα. Οι επιτυχίες στις σελίδες πολλές. Αποκλειστικές συνεντεύξεις, ερευνητικά-αποκαλυπτικά άρθρα. Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως είναι η διάρκεια της ζωής του εντύπου. Κυκλοφόρησε το 2006 και η Bandiera δεν έχει κατέβει από τον ιστό της…
Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια…
Κρατήστε ψηλά τη σημαία…


Εμείς εδώ από το Juve-ntinos.blogspot.com ευχόμαστε ολόψυχα να έχει την ίδια ή και καλύτερη πορεία η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους τα επόμενα χρόνια, πιστεύω πως το Gruppo Greco γιγαντώθηκε τα δύσκολα χρόνια που η ομάδα μας δεν ήταν και στα καλύτερα της και από δω και πέρα θα είναι όλα πολύ καλύτερα για όλους μας.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: