JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Και επίσημα πρωταθλήτρια Ιταλίας η Γιούβε...30 κι ας σας πονάνε...



Σε ένα μαγευτικό απόγευμα γεμάτο συγκίνηση η Γιούβε επέστρεψε στον θρόνο της έπειτα από έξι χρόνια, με ακόμα ένα επιβλητικό παιχνίδι, κέρδισε και την Αταλάντα με σκορ 3-1 με γκολ των Μαρόνε στο 10', του μεγάλου αρχηγού Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 28' και του Μπαρτσάλι στο 91' (είχε μειώσει η Αταλάντα με το αυτογκόλ του Λιχτστάινερ στο 83’) και έκλεισε μια χρονιά ονειρεμένη, πρώτη και αήττητη σε 38 παιχνίδια, σηκώνοντας το 30 πρωτάθλημα στην μεγάλη και ένδοξη ιστορία της, το παιχνίδι δεν μας απασχολεί πλέον καθώς ήταν τυπική  διαδικασία, αυτό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη κάθε Γιουβεντίνου είναι το τελευταίο γκολ στο Juventus Stadium του Μέγα Αλέξανδρου που με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτισε όλους τους απανταχού τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας, με γκολ και πρωτάθλημα, τι καλύτερο φινάλε για έναν τόσο μεγάλο παίκτη. 

Την επόμενη Κυριακή ας βάλει και το τελευταίο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα στο τελικό του κυπέλλου στη Ρώμη και ας μας χαρίσει και το 10 κύπελλο στην ιστορία μας, δυο αστέρια θα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα για έναν παίκτη αν φυσικά καταφέρει να το κατάκτηση.


Η Γιούβε νίκησε εύκολα με 3-1 την Αταλάντα και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο φύλαγε και ένα αποχαιρετιστήριο δώρο για να αφήσει ενθύμιο μαζί με το αήττητο πρωτάθλημα.  



Η Κυρία έγινε ξανά μεγάλη, και τα πανηγύρια στήθηκαν και συνεχίζονται στους δρόμους του Τορίνο, όπου η ομάδα έκανε βόλτα στους δρόμους του Τορίνο πάνω στην οροφή ενός ξεσκέπαστου λεωφορείου, επιδεικνύοντας την 30ης κούπα.






Στο 28’ στο γκολ του Μεγαλέξανδρου έγινε χαμός. Με ένα καλοζυγισμένο σουτ, σήμα κατατεθέν του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φρετσολίνι για το 2-0. Στις εξέδρες οι Γιουβεντίνοι τα έσπασαν, όπως ανυπέρβλητο και συγκινητικό ήταν και το αποχαιρετιστήριο standingovation που συνόδευσε την αντικατάσταση του στο 57’, τότε που για τελευταία φορά ο Ντελ Πιέρο πάτησε το γήπεδο ως παίκτης της Γιουβέντους, την οποία αφήνει με 289 γκολ (τα 188 στην Σέριε Α).



Ο Καπιτάνο κατάφερε και κρατήθηκε και παρά τις αγκαλιές και τα τραγούδια, δεν δάκρυσε, κάτι που δεν ισχύει για όλους τους φίλους της Γιούβε που μεγάλωσαν μαζί του από το 1993, όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα. Ο Ντελ Πιέρο όμως δεν πήγε στα αποδυτήρια και έκανε βόλτα γύρω από το γήπεδο. Τελικά όμως δεν άντεξε και έπειτα από 10 λεπτά, έβαλε και εκείνος τα κλάματα.  Δεν ήταν όμως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων που αποχώρησε δακρυσμένος. Λίγο πριν το φινάλε ο Τζιόρτζιο Κιελίνι μεταφέρθηκε τραυματίας εκτός και η αντίδραση του έδειξε πως μάλλον ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός και λογικά εκείνος φοβήθηκε μην τυχόν και χάσει το EURO.

Μέσα σε όλα αυτά υπήρχε βέβαια και αγώνας. Σε αυτόν η Γιούβε προηγήθηκε από νωρίς με τον Λούκα Μαρόνε να ανοίγει το σκορ στο 10’, πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ του στην 5η συμμετοχή του. Στο 83’ το αυτογκόλ του Στέφαν Λίχσταϊνερ έβαλε προσωρινά την Αταλάντα στο ματς, αλλά το κλείσιμο περιλάμβανε ακόμα μία αιτία για πανηγύρια των γηπεδούχων, με τον Αντρέα Μπαρτσάλι να ευστοχεί από τα 11 βήματα σε πέναλτι που έκανε ο Λουκίνι.



Πλέον η Γιουβέντους ολοκλήρωσε με τον πιο τέλειο τρόπο μία χρονιά, στην οποία παρέμεινε αήττητη στη Σέριε Α και έκανε κάτι που είχε πετύχει μόνο μία ομάδα στο παρελθόν, η Μίλαν του Φάμπιο καπέλο (1991-’92) αν και τότε η περίοδος είχε 34 αγωνιστικές.



JUVENTUS – ATALANTA  3-1


GOALS: Marrone 10, Del Piero 28, Lichtsteiner (o.g.) 83, Barzagli (pen) 91

JUVENTUS: Storari; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini (Barzagli 88), Estigarribia (Quagliarella 66); Padoin, Pirlo, Marrone; Giaccherini, Borriello, Del Piero (Pepe 57).
Substitutes not used: Manninger, Barzagli, Marchisio, Matri, Vucinic.
Manager: Conte.

ATALANTA: Frezzolini; Bellini, Lucchini, Manfredini, Peluso; Schelotto (Minotti 52), Carmona, Cazzola (Cigarini 83), Bonaventura; Moralez (Gabbiadini 52); Denis.
Substitutes not used: Polito, Ferri, Raimondi, Tiribocchi.
Manager: Colantuono.

REFEREE: Gava
ASSISTANTS: La Rocca, Carretta
FOURTH OFFICIAL: Palzzino 





Το μεγάλο πάρτι άρχισε στους δρόμους του Τορίνο.!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια: