JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Για τους προληπτικούς τα άστρα λένε Γιουβέντους.!


Ποδόσφαιρο χωρίς προλήψεις δεν γίνεται και όσοι πιστεύουν σε αυτά και είναι και Γιουβεντίνοι, μπορούν να χαμογελάσουν!


Οι Ιταλοί, γενικά, ως λαός είναι προληπτικοί. Και ως τέτοιοι, έψαξαν και βρήκαν «στοιχεία» που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βράδυ της 6ης Ιουνίου, στο Βερολίνο, η κούπα θα καταλήξει στα χέρια του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Η Γιουβέντους κυνηγάει το πρώτο treble της ιστορίας της και δεύτερο του Calcio μετά από αυτό της Ιντερ του 2010. Και μπορεί Μπιανκονέρι και Νερατζούρι να μην έχουν τίποτα κοινό αλλά η Gazzetta dello Sport έψαξε και βρήκε πολλά κοινά στις πορείες των δύο ομάδων, ερμηνεύοντας τα ως πολύ καλό σημάδι ενόψει τελικού...

Ομιλοι και «16»
Η πρώτη ομοιότητα έχει να κάνει με την παρουσία της Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο και της Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στους ομίλους και στη φάση των «16». Καταρχάς, αμφότερες τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου τους, πίσω από ισπανικές ομάδες. Πίσω από την Μπαρτσελόνα η Ιντερ, πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης η Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, στη φάση των «16», έρχεται το δεύτερο κοινό... Μιλανέζοι και Τορινέζοι κληρώθηκαν με ομάδες, οι οποίες πριν δύο χρόνια είχαν φτάσει ως τον τελικό του Champions League. Την Τσέλσι (τελικό το 2008) η Ιντερ, την Ντόρτμουντ (τελικό το 2013) η Γιουβέντους.

Θέλετε κι άλλα; Αγγλοι και Γερμανοί είχαν αμφότερες χάσει στους τελικούς από ομάδες των ίδιων χωρών (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα). Επίσης, τόσο οι Νερατζούρι το 2010 όσο και οι Μπιανκονέρι το 2015 νίκησαν με 2-1 στις έδρες τους και σφράγισαν την πρόκριση με εκτός έδρας νίκες. Με 0-1 οι Μιλανέζοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με 0-3 οι Τορινέζοι στο «Βέστφάλεν Στάντιον».

Στους «8»...
Οι ομοιότητες συνεχίζονται στους προημιτελικούς όπου οι δύο ομάδες είδαν την τύχη να τους χαμογελά καθώς κληρώθηκαν με τις πιο βατές αντιπάλους. Ο Μουρίνιο το 2010 έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση όταν κληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως τα έτριβε και ο Αλέγκρι φέτος για τη Μονακό. Οι πρώτοι αγώνες έγιναν στην Ιταλία και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο... Με 1-0 νίκησε η Ιντερ στο «Μεάτσα», με 1-0 και η Κυρία στο Juventus Stadium. Κλειστοί οι πρώτοι αγώνες, κλειστές και οι ρεβάνς, με τους Νερατζούρι να επικρατούν ξανά με 1-0 ενώ η Γιουβέντους αρκέστηκε στο 0-0.

Στους «4»...
Η κοινή πορεία της Ιντερ του 2010 με την Γιουβέντους του 2015 συνεχίστηκε και στους ημιτελικούς. Αμφότερες κληρώθηκαν με ισπανικές ομάδες, οι οποίες ήταν και οι κάτοχοι του τίτλου. Με την Μπαρτσελόνα οι Νερατζούρι, με την Ρεάλ Μαδρίτης οι Μπιανκονέρι... Οι πρώτοι ημιτελικοί, επίσης, έγιναν στην Ιταλία, με νίκες για τους γηπεδούχους (3-1 η Ιντερ, 2-1 η Γιούβε), για να σφραγιστεί η πρόκριση στη ρεβάνς, παρά τις προσπάθειες των Ισπανών (1-0 η Μπάρτσα, 1-1 η Ρεάλ).

Τα γήπεδα των Μουντιάλ...
Κάπως έτσι φτάσαμε ως τον τελικό και οι ομοιότητες συνεχίζονται! Το 2010 το μεγαλύτερο ματς της σεζόν έγινε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο οποίο η Ιταλία είχε κατακτήσει το Μουντιάλ του 1982 έχοντας για προπονητή των πρώην Νερατζούρο (παίκτης της Ιντερ), Εντσο Μπεαρζότ. Το 2015 το μεγαλύτερο ματς γίνεται στο «Ολίμπια Στάντιον» του Βερολίνου, στο οποίο η Ιταλία κατέκτησε το Μουντιάλ του 2006 με προπονητή τον πρώην Μπιανκονέρο, Μαρτσέλο Λίπι!

Δεν τις λες και λίγες τις συμπτώσεις...


Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: