JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δυο μονομάχων.!

Ας δούμε τους δυο μονομάχους του τελικού του Champions League μέσα από τα στατιστικά και τους τίτλους που έχουν κατακτήση εντός και εκτός συνόρων.!


Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:


Έχοντας πανηγυρίσει τέσσερα σερί πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ιταλίας, ο στόχος της Γιουβέντους φέτος ήταν να επιστρέψει σε ένα καλό επίπεδο στην Ευρώπη μετά την περσινή... τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη. Τελικά επέστρεψε στο καλύτερο. Οι Μπιανκονέρι είναι σε τελικό Champions League για πρώτη φορά μετά το 2003 και αυτό οφείλεται στη συνεχή βελτίωση τους κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εχοντας βιώσει μια μεγάλη -και απρόσμενη- αλλαγή στον πάγκο στα... μέσα Ιουλίου, η Γιουβέντους άρχισε τη σεζόν με το 3-5-2 που χρησιμοποιούσε ο Αντόνιο Κόντε αλλά σταδιακά έγινε η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Διατηρώντας την αμυντική σταθερότητα της, η Γιούβε έγινε σταδιακά πιο απρόβλεπτη και πιο όμορφη επιθετικά, τονώνοντας παράλληλα και την αυτοπεποίθηση της. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν από τον Φεβρουάριο και μετά η ομάδα να φορτσάρει και να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση-scudetto, φτάνοντας παράλληλα στον τελικό του Coppa Italia και προσπερνώντας ένα-ένα τα εμπόδια στον δρόμο προς το Βερολίνο. Μετά την κατάκτηση και του ιταλικού κυπέλλου, για το πρώτο νταμπλ μετά από 20 χρόνια, στην Κυρία έμεινε μια τελευταία αποστολή για φέτος...

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Αν εστιάσουμε στον τελικό, το πλεονέκτημα της Γιουβέντους είναι το γεγονός ότι, επιτέλους, πάει σε ένα τέτοιο ματς ως αουτσάιντερ. Γενικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Γιουβέντους είναι η ικανότητα της να... υποφέρει. «Η Γιούβε είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος που μπορείς να συναντήσεις», είπε πριν λίγες μέρες ο Ντιέγκο Σιμεόνε, εστιάζοντας στην ομοιογένεια των Μπιανκονέρι και την ικανότητα τους να παίξουν όπως χρειαστεί για να πάρουν αποτέλεσμα. Εχοντας σταθερό κορμό την τελευταία 4ετία και έχοντας μάθει να παίζει το 3-5-2 ακόμη και με... δεμένα μάτια πλέον, η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει σύστημα και να μην δώσει στον αντίπαλο σημεία αναφοράς (punti di riferimento, που λένε και οι Ιταλοί), ελέγχοντας τον ρυθμό. Η άμυνα της είναι σταθερά από τις καλύτερες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και η καλύτερη του Champions League φέτος ενώ στην επίθεση οι Τέβες-Μοράτα έχουν δέσει ως δίδυμο, παίρνοντας πάντα βοήθεια και από τους μέσους.

 

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Θα είναι σημαντικό μειονέκτημα για την Γιουβέντους ο Τραυματισμός του Τζιότρζιο Κιελίνι στην προτελευταία προπόνηση της ομάδας και αν ο Αντρέα Μπαρτσάλι δεν είναι στη κατάλληλη φόρμα εξαιτιάς του τραυματισμού του,  ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με την απουσία του Κιελίνι έχασε το πλεονέκτημα και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης και του 3-5-2 αν χρειαστεί. Με δεδομένη και την απουσία του τραυματία Κάσερες, ο προπονητής των Τορινέζων δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα κατά τη διάρκεια του ματς. Από εκεί και πέρα, η έλλειψη ταχύτητας στα στόπερ είναι ένα θέμα (αν και το ίδιο πίστευαν άπαντες και πριν τα ματς με την Ρεάλ) ενόψει Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ.

 

ΠΑΛΜΑΡΕ

Πρωταθλήματα: 33

Κύπελλα: 10

Σούπερ Καπ Ιταλίας: 6

Champions League/Πρωταθλητριών: 2

Κυπελλούχων: 1

UEFA: 3

Σούπερ Καπ Ευρώπης: 2

Διηπειρωτικό: 2

Κύπελλο Ιντερτότο: 1

 

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ

Η Γιουβέντους ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε κάθε τίτλο που μπορούσε να κατακτηθεί, εντός και εκτός Ιταλίας. Αυτός θα είναι ο 8ος τελικός της σε Champions League/Πρωταθλητριών, ελπίζοντας να μην μεγαλώσει το άσχημο ποσοστό (2/7).

Η Γιούβε είναι η ομάδα με τους περισσότερους παγκόσμιους πρωταθλητές (Μουντιάλ), Ιταλούς ή μη, ενώ μέχρι και το 2010, όταν η «Χρυσή Μπάλα» πέρασε στα χέρια της FIFA, ήταν (μαζί με την Μίλαν) η ομάδα με τους περισσότερους νικητές (8).

Εχοντας την μεγαλύτερη τροπαιοθήκη στην Ιταλία, οι Μπιανκονέρι θα διεκδικήσουν στο Βερολίνο τον 11ο διεθνή τίτλο τους και το πρώτο treble της ιστορίας τους.



Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:


Στην περίπτωση της οι συστάσεις είναι περιττές. Τόσο για το που έχει απογειωθεί από το 2006 και έπειτα με τους σερί ημιτελικούς και τον τέταρτο τελικό της σε αυτό το διάστημα, όσο και με τη φετινή πορεία της. Τούτη τη σεζόν αν και δεν ξεκίνησε καλά, από την ήττα από τη Σοσιεδάδ (αρχές Γενάρη) και έπειτα, μπήκε σε μία δαιμονιώδη κατάσταση και βρέθηκε σε άκρως ανοδική τροχιά. Συνολικά η ομάδα εκτόξευσε το τέμπο της και βελτίωσε ακόμα περισσότερο την ούτως ή άλλως εξαιρετική αμυντική λειτουργία της, με συνέπεια να εμφανίζεται ίσως πιο ολοκληρωμένη ακόμα και από εκείνο το φανταστικό σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Λουίς Ενρίκε έχει κάνει τρομερή δουλειά ακόμα και στις στημένες φάσεις (και στις δύο εστίες) και αξίζει να του πιστωθεί όλη αυτή η επιτυχία. Όπως και το ότι για πρώτη φορά η Μπαρτσελόνα έχει μάθει να παίζει τέλεια και με αντεπιθέσεις και όταν πρέπει να κλείνεται λίγο πίσω από το κέντρο. Φυσικά από τη μέση και μπροστά ο Μέσι και η τριάδα οργιάζουν και έχουν φέρει τους Μπλαουγκράνα μία ανάσα από το μαγικό τρεμπλ…

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Πρόκειται για την πιο καλοδουλεμένη μηχανή σε όλη την Ευρώπη. Και δεν είναι μόνο η αρτιότητα της σε όλες τις γραμμές, αλλά το ότι βρίσκεται στο τέλος της περιόδου να διανύει τοπ φόρμα. Εχει επιτέλους πολύ καλό τερματοφύλακα, η άμυνα της είναι πολύ πιο δεμένη δεμένη (21 γκολ στο πρωτάθλημα και 9 στην Ευρώπη) και η επίθεση της ασυγκράτητη (110 στην Ισπανία και 28 στην Ευρώπη). Ειδικά αν πιάσουμε να τα νούμερα του MSN, χάνεται η μπάλα. Αυτή η απίστευτη τριάδα μπροστά έχει βάλει 117 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και πάει για το ρεκόρ όλων των εποχών στην Ισπανία (118 Κριστιάνο, Ιγουαΐν, Μπενζεμά το 2011-’12). Στην περίπτωση τους δεν ξέρεις ποιον να πρωτοσταματήσεις. Εκτός αυτού, η Μπάρτσα πάει στον τελικό χωρίς απουσίες και γενικότερα χωρίς οι παίκτες της να έχουν πρόσφατους τραυματισμούς. Απαντες βρίσκονται στην καλύτερη τους κατάσταση.

 

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Πραγματικά στην περίπτωση της χρειάζεται τρομερή φαντασία και σκέψη, ώστε να μπορέσεις να εντοπίσεις κάποιο ψεγάδι. Μέχρι πέρσι θα μπορούσες να ποντάρεις στην αδυναμία της όταν δεν παίζει καλά ο Μέσι. Φέτος όμως με τους Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες να βρίσκονται και μεταξύ τους χωρίς τον Αργεντινό, έφυγε και αυτό το αρνητικό. Ακόμα και στις στημένες φάσεις όχι μόνο δεν δέχεται γκολ, αλλά είναι πλέον εκείνη που σκοράρει με αυτό τον τρόπο. Ούτε καν ο Βαλδές δεν υπάρχει κάτω από τα δοκάρια, που θα μπορούσε ίσως να κάνει τη γκέλα του. Εδώ ίσως θα μπορούσαμε να καταπιαστούμε με την απειρία του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Τουλάχιστον σε σχέση με τον αντίπαλο (Μπουφόν) το λες σίγουρα μειονέκτημα.

 

ΠΑΛΜΑΡΕ

Πρωταθλήματα: 23

Κύπελλα: 26

Σούπερ Καπ Ισπανίας: 11

Λιγκ Καπ: 2

Champions League/ Πρωταθλητριών: 4

Κυπελλούχων: 4 (ρεκόρ)

Εκθέσεων/ UEFA: 3

Σούπερ Καπ Ευρώπης: 4

Διηπειρωτικό/ Μουντιάλ Συλλόγων: 2

 

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ

Αυτός θα είναι ο 8ος τελικός της Μπαρτσελόνα σε Champions League/ Πρωταθλητριών. Συνολικά στο παρελθόν έχει διεκδικήσει διεθνή κούπα 25 φορές, έχοντας κατακτήσει το εκάστοτε τρόπαιο στις 17 εξ αυτών (68% ποσοστό επιτυχίας).


Στην ιστορία της «Χρυσής Μπάλας» είναι η ομάδα με τους περισσότερους βραβευμένους. Εχει επτά νικητές, άλλους τόσους δεύτερους και έξι τρίτους.

Πρόκειται για την μοναδική ισπανική ομάδα που έχει καταφέρει να κάνει το πολυπόθητο τρέμπλ και που εάν το επαναλάβει φέτος, θα γίνει η μοναδική απ’ όλες τις χώρες που θα το έχει κάνει δύο φορές.




Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: