JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-0, τελείωσαν τα θαύματα.!!!

Η Γιουβέντους τελείωσε την Μπαρτσελόνα μέσα στο Κάμπ Νου καθώς δεν της έδωσε το δικαίωμα να πιστέψει ούτε στιγμή πως θα πάρει την πρόκριση.

Γιουβέντους έτοιμη για… κούπα! Η ομάδα του Αλέγκρι δεν δέχτηκε γκολ ούτε στη ρεβάνς (0-0) από την Μπαρτσελόνα και έχοντας προίκα το 3-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. 

Ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Champions League πριν από δύο χρόνια πήρε η Γιουβέντους. Η ομαδάρα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν άριστα διαβασμένη, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν και στη ρεβάνς (0-0) την Μπαρτσελόνα και έχοντας προίκα το 3-0 του πρώτου ματς, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. 

Το πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις οι «μπλαουγκράνα» ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν έναν ακόμη άθλο, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται υποδειγματικά και να είναι εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο. 

Με σαφή σκοπό να πιέσει εξ αρχής την άμυνα της Γιουβέντους μπήκε η Μπαρτσελόνα στο ματς. Ωστόσο, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδειξε ιδιαίτερη διαβασμένη, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιάσουν ρυθμό και ήταν αυτή που είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ήταν το 13ο λεπτό όταν ο Μάντζουκιτς με τον Ιγκουαΐν έκαναν το ένα-δύο, ο δεύτερος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή η φάση φάνηκε να ξυπνάει την Μπαρτσελόνα που πήρε τα ηνία του αγώνα και παίζοντας πολύ από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά των Νεϊμάρ-Ζόρντι Άλμπα να φτιάχνει ευκαιρίες. 

Στο 17’ ο Μέσι έκανε φοβερή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά ο Ζόρντι Άλμπα δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι με σουτ μέσα από την περιοχή δεν σημάδεψε σωστά για μόλις μερικά εκατοστά. Η Γιουβέντους είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση των γηπεδούχων, άρχισε να κλείνεται στα καρέ της και να έχει κυρίως παθητικό ρόλο. Η Μπαρτσελόνα πατούσε συνέχεια περιοχή ωστόσο δεν έφτιαχνε κλασσικές ευκαιρίες και απειλούσε μόνο με σουτ ή με κάποια έμπνευση των μεσοεπιθετικών της. Μάλιστα, οι «μπιανκονέρι» ήταν αυτοί που είχαν την τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος αλλά ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε το πλασέ του Ιγκουαΐν μέσα από την περιοχή. 

Τα περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν για την Μπαρτσελόνα, η οποία έψαχνε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος ώστε να στείλει το ματς στην παράταση και τέσσερα για να προκριθεί. Πάντα, βέβαια, με την προϋπόθεση πως δεν θα δεχθεί ένα! Αφού την γλίτωσε δις στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λεπτου, όταν ο Κουαδράδο την μία δεν σημάδεψε σωστά και την άλλη νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν, η Μπαρτσελόνα άρχισε να παίρνει ξανά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να μείνει «ζωντανή» στην υπόθεση πρόκριση. 

Στο 56’ ο Μέσι βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Κιελίνι όσο έπρεπε για να καταλήξει δίπλα από το δεξί δοκάρι! Δύο λεπτά μετά δε, η εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού πέρασε πάνω από την εστία. Ο Ενρίκε έκανε ότι μπορούσε από τον πάγκο, έβαλε στο ματς τον Αλκάθερ, πέρασε τον Πικέ σέντερ φορ γεμίζοντας την περιοχή αλλά η άμυνα της Γιουβέντους ήταν υποδειγματική. Κιελίνι-Μπονούτσι έτρωγαν… σίδερα, ο Άλεξ Σάντρο έπαιζε τρίτο στόπερ και ο Μάντζουκιτς αριστερό μπακ, ενώ οι επιθετικοί είχαν γίνει ένα με τα χαφ και είχαν δημιουργήσει μια διπλή ζώνη άμυνας! 

Τα λεπτά περνούσαν, η Μπαρτσελόνα σπαταλούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη -66’ ο Μέσι με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε άουτ την μπάλα, ενώ τρία λεπτά μετά ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σέρτζι Ρομπέρτο- και η Γιουβέντους έδειχνε πως δεν μπορούσε να χάσει με τίποτα αυτή την πρόκριση. Με άριστο κοουτσάρισμα, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και παίζοντας με τον χρόνο όποτε έπρεπε, οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να κρατήσουν στο μηδέν την Μπαρτσελόνα και στη ρεβάνς, παίρνοντας μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League και να στείλουν μήνυμα πως είναι ικανοί εδώ που έφτασαν, να πάρουν ακόμη και την κούπα! 

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο (78' Μασεράνο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58' Αλκάθερ), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (83' Λεμινά), Ντιμπάλα (75' Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (88' Ασαμόα).



2 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

e andiamo!
e andiamo!
forza juve! fino alla fine!

Vero Juventino είπε...

ουτε με αιτηση δεν τρωμε γκολ! ;)