JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η Γιούβε στο δρόμο για να εξελιχθεί σε αυτό που ήταν στο Champions League, ΦΑΒΟΡΙ.

Ο Βασίλης Σαμπράκος φιλοξενείται στο blog και αναλύει για τους οπαδούς της Μεγάλης Κυρίας στην Ελλάδα την κλήρωση της πρωταθλήτρια Ιταλίας

Την «περσινή» Γιουβέντους, που κρατούσε τα μάτια μου κολλημένα πάνω της στο ιταλικό πρωτάθλημα, την βρήκα και την θαύμασα σε στιγμές στο περσινό Champions League. Κόντρα στην Σέλτικ. Κόντρα στην Τσέλσι.



Γράφει
ο Βασίλης Σαμπράκος


Ηταν χαρμόσυνο νέο για την παγκόσμια κοινωνία των φίλων του (ευρωπαϊκού) ποδοσφαίρου και τους φαν του Champions League το 3-0 της Γιούβε επί της Τσέλσι. Διότι ήταν ένα πρώτο καθαρό σημάδι επιστροφής της «Κυρίας», που φώναξε καθαρά και δυνατά ότι ξαναγίνεται -αγωνιστικά- «Μεγάλη».
Μέχρι να έρθει η διπλή παρτίδα με την Μπάγερν, η οποία υπενθύμισε σε όλους μας ότι για να ξαναποκτήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το προηγούμενο, το παραδοσιακό της βάρος, για να ξαναβρεί τα κυβικά της η Γιούβε θέλει τον χρόνο της.
«Είμαστε πιο έμπειροι πλέον», είπε μετά την κλήρωση ο Αντόνιο Κόντε, του οποίου είμαι θαυμαστής, όπως η πλειονότητα των ποδσφαιρόφιλων. Και έχει δίκιο, αφού το σύνολο των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε πέρσι στο Champions League έχει αποκτήσει παραστάσεις. Δεν αρκεί όμως αυτό για να ξαναφέρει τον κυβισμό της Γιουβέντους εκεί που βρισκόταν στο παρελθόν. Χρειάζονται και ποδοσφαιριστές με βιογραφικό και ποιότητα που πείθει ότι έχουν τα κυβικά για να γίνουν αποφασιστικοί σε παιχνίδια αυτού του επιπέδου. Ποδοσφαιριστές σαν τον Κάρλος Τέβες. Ισως και τον Γιορέντε.
Δεν της χαμογέλασε η κληρωτίδα της Γιούβε. Δεν ήταν η Γαλατάσαράι ο επιθυμητός αντίπαλος από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Και δεν θα είναι εύκολη η δουλειά της πρόκρισης. Ο Κόντε όμως δεν θα το δει έτσι. Θα το δει αλλιώς. Οπως του πρέπει του προπονητή της Γιουβέντους να το βλέπει: σαν ακόμη μια καλή ευκαιρία να ωριμάσει την ομάδα του στη διεθνή σκηνή. Να την προετοιμάσει για αυτό στο οποίο πρέπει προοπτικά να εξελιχθεί: σε φαβορί.
Δεν θα είναι εύκολη η Γαλατά, διότι στον πάγκο και το ρόστερ της κυκλοφορεί πολλή εμπειρία και πολλή προσωπικότητα. Η περσινή Γιουβέντους όμως, στην οποία έχει προστεθεί ποιότητα και εμπειρία και προσωπικότητα, σαφώς μπορεί να την βάλει από κάτω. Και, υπό προϋποθέσεις, τα ματς με τη Ρεάλ μπορεί να της δώσουν όμοιες ευκαιρίες με αυτές που είχε πέρσι κόντρα στην Τσέλσι: να επιτύχει αποτελέσματα που θα επικοινωνήσουν το «Ευρώπη ερχόμαστε» ή ακόμη και το «Ευρώπη ήρθαμε» μήνυμα.
Η Γιουβέντους είναι μέσα στο Top 5 των επιλογών μου κάθε Σαββατοκύριακο. Την «κυνηγάω», γιατί τρελαίνομαι για τη δουλειά του Κόντε, για τον τρόπο του και τους νεωτερισμούς του, γιατί μ’ αρέσει να μελετάω τον Πογκμπά, να θαυμάζω τον Πίρλο, τον Μπουφόν, για τον Βιντάλ, τον Βούτσινιτς (η σειρά είναι εντελώς τυχαία).
Περιμένω πρόοδο φέτος, μέσα από τη διαδικασία ωρίμανσης και εξέλιξης του παιχνιδιού της. Θεωρώ εξ ορισμού «ψαγμένη» την επιλογή του Κόντε να παραμείνει. Δεν θα το έκανε αν ένιωθε ότι έπιασε το ταβάνι του ως προπονητής στη Γιουβέντους. Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό το καλοκαίρι ψώνισε όλα όσα χρειαζόταν για να φτιάξει την συνταγή μιας Γιουβέντους που θα ξαναβρεί στο Champions League το ιστορικό μέγεθός της. Είμαι όμως ανυπόμονος να το διαπιστώσω.
Καλή σεζόν!

- Το Gruppo Greco ευχαριστεί τον Βασίλη Σαμπράκο για το αποκλειστικό του άρθρο στο blog μας. Του απευθύναμε την πρόσκληση και την αποδέχτηκε. Μας τιμά! Grazie Βασίλη… Τα εξαιρετικά κείμενά του μπορείτε να τα παρακολουθείτε από το blog του στο gazzetta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: