JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μετά από 9 χρόνια τίτλοι τέλους για το Gruppo Greco, Κρίμα.



Μετά από 9 χρόνια παρουσίας της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους η όπως έγινε γνωστή στην Ελλάδα ως Gruppo Greco Juventus, με μια ανακοίνωση που έβγαλε το Δ.Σ. μέσω του blog της Λέσχης έκανε γνωστό σε όλους τους Tifosi της Juve στη χώρα μας ότι αναστέλλεται η λειτουργία του club, μια απόφαση που έπεσε σαν κεραυνός στους έλληνες οπαδούς της ομάδας, δεν ξέρω τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση αλλά θεωρώ πως μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε πρώτα να μπει σε συζήτηση και αν δεν υπήρχε διάθεση απο κανέναν να συνεχίσει αυτήν την όντως δύσκολη προσπάθεια να κρατάς ένας τέτοιο club ανοιχτό τότε και μόνο τότε το κλείνεις, είναι Κρίμα αυτό που γίνετε να κλείνει έτσι ένα τέτοιο club. Παρακάτω σας παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση του Gruppo Greco.

Ευχομαί και ελπίζω να βρεθεί λύση για να μην σταματήσει η λειτουργία του Gruppo Greco.

Διαβάστε λοιπόν την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους:
Είμαστε περήφανοι για πολλά, μα περισσότερο γιατί τολμήσαμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα - Ανακοίνωση του Gruppo Greco, του πρώτου και μοναδικού συνδέσμου της Γιουβέντους στην Ελλάδα

Δεν έχουν περάσει παρά κάποιες ώρες που ο Αντρέα Ανιέλι δήλωνε από την Ασία: «Η Γιουβέντους έχει αλλάξει τρόπο λειτουργίας την τελευταία τετραετία και ένας από τους στόχους είναι η εξάπλωση του brand name παντού. Πέρυσι πήγαμε στο Τόκιο, φέτος έχουμε αυτή την περιοδεία. Μιλάμε για την Γιουβέντους των 14 εκατομμυρίων οπαδών στην Ιταλία και των 180 συνολικά στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους οπαδούς».

Tο Gruppo Greco αποφάσισε να κοινοποιήσει την αναστολή της λειτουργίας του. Και οποιαδήποτε «αναστολή», μεταφράζεται αυτόματα ως… κλείσιμο!

Στο φινάλε μιας πορείας, πάντα σκέφτεσαι αν τα έκανες όλα καλά, αν πρόλαβες να φτιάξεις όσα σκέφτηκες και να δημιουργήσεις όσα ονειρεύτηκες. Αν μπορούσες τελικά να προσφέρεις περισσότερα. Αν υπηρέτησες το στόχο σου, αν έζησες τη μοναδικότητα κάθε στιγμής. Αν έδωσες και αν πήρες…

Στο φινάλε μιας πορείας, οφείλουμε -στον εαυτό μας- να κρατάμε τις όμορφες στιγμές γιατί δε θα τις συναντήσουμε ξανά. Και την ιδέα ζωντανή. Γιατί υπάρχουν ακόμη ιδέες και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τις πιστεύουν. Και το Gruppo Greco ήταν πάνω απ’ όλα μια -οπαδική- ιδέα. Και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ…

Μέσα σε εννιά χρόνια, φαντάζουν πολλά περισσότερα, το μοναδικό club της Γιουβέντους στην Ελλάδα χάραξε τη δική του πορεία γράφοντας παράλληλα μια ένδοξη ιστορία. Το Gruppo Greco όπως το γνωρίσατε δεν υπάρχει πια…

Οι λόγοι; Σημαντικοί…

Λόγω σεβασμού στα μέλη μας, οφείλουμε να τους αναλύσουμε. Το σκεπτικό μιας απόφασης που φέρνει εξελίξεις κινήθηκε σε τρεις άξονες: α) το ενδιαφέρον των οπαδών της Γιούβε στην Ελλάδα, β) η στάση της ομάδας και γ) ο κορεσμός όσων «έτρεχαν» το club.

Ο κόσμος είτε βαρέθηκε είτε δεν μπορεί να ακολουθήσει την προσπάθεια, η Γιουβέντους θαμπώθηκε από τις επιτυχίες και λειτουργεί αποκλειστικά ως επιχείρηση και τίποτα άλλο και εμείς κουραστήκαμε.

Η αναστολή της λειτουργίας μας, δε θα επηρεάσει καθόλου τις υποχρεώσεις μας. Τα μέλη θα προμηθευτούν όλα όσα περιμένουν (official προϊόντα, δώρα, κάρτες και λοιπά) και το club θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να τακτοποιήσουμε όλες τις εκκρεμότητές μας. Πρωταθλητές και κύριοι ήρθαμε, πρωταθλητές και κύριοι θα φύγουμε. Ετσι αρμόζει στο DNA των Γιουβεντίνων… Θα ακολουθήσουν και νέες ανακοινώσεις για καθαρά λειτουργικά θέματα. Δε χρειάζεται να ανησυχεί κανένας…

Το club, λοιπόν, προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από πολύ σκέψη. Γι’ αυτό και καθυστερήσαμε την επικοινωνία μας. Για να ξέρουμε ακριβώς κάτω από ποια βάση μιλάμε. Και να μιλάμε, όπως πάντα, με ανοιχτά χαρτιά…

Είμαστε περήφανοι για πολλά. Μα περισσότερο γιατί τολμήσαμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Ένα βράδυ, Μάρτιος του 2005 ήταν, ειπώθηκε η φράση: «Τι λέτε, το ξεκινάμε;». Η σύλληψη της ιδέας και οι ζυμώσεις είχαν προηγηθεί. Σήμερα, ξέρουμε τι θα χάναμε αν δε λέγαμε «ναι, φύγαμε!». Σήμερα μπορούμε να λέμε πως ζήσαμε το όνειρο, πως κάναμε το ταξίδι. Η ζωή είναι στιγμές. Και αυτές που ζήσαμε με το club ήταν και πολλές και δυνατές. Και κάποιες φορές το ταξίδι είναι σημαντικότερο από το προορισμό. Και το Gruppo Greco ήταν ένα ταξίδι που κινήθηκε μεταξύ πάθους και αγάπης, πώρωσης και ρομαντισμού, έντασης και χαράς!

Και κάπως έτσι ζήσαμε τόσα χρόνια το Gruppo Greco…



Ένα μεγάλο «grazie» σε όλα τα μέλη που στήριξαν την προσπάθεια. Το club δημιουργήθηκε από τέσσερα άτομα, ιδρύθηκε από είκοσι αλλά έγινε Gruppo Greco από όλους εσάς.

Και μην ξεχνάτε τούτο: το Gruppo Greco σε απλή μετάφραση σημαίνει «ελληνικός σύνδεσμος». Ολοι, φίλοι και εχθροί, γνωρίζουν πως το Gruppo Greco είναι ταυτόσημο με τη Γιουβέντους. Αυτή είναι το δικό μας brand name, για να μπούμε στη λογική των δηλώσεων του Αντρέα Ανιέλι, που καταφέραμε να γίνει… καθεστώς στην Ελλάδα, πασίγνωστο στην Ιταλία αλλά και σε ευρωπαϊκούς οπαδικούς κύκλους.

Όπως προαναφέραμε, θα ακολουθήσουν σύντομα, και νέες ανακοινώσεις για το κοντινό μέλλον και τις επόμενες κινήσεις μας. Ο καθένας από εσάς μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του, ελεύθερα, μέσω των σχολίων ενώ οφείλουμε να ζητήσουμε ένα συγγνώμη από κάποια μέλη που το μαθαίνουν απευθείας από το σάιτ και όχι πρώτα από εμάς.

Η απόφασή μας πάρθηκε ώριμα αλλά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και οποιαδήποτε κουβέντα θα μπορούσε να επηρεάσει. Γι’ αυτό, καλοί μας φίλοι, δε θα μας παρεξηγήσετε. Έτσι δεν είναι Δημήτρη, Χάρη, Νίκο, Γιάννη, Σοκόλ, Γρηγόρη, Κώστα, Παναγιώτη, Κώστα, Χρήστο…; Είπαμε, πρωταθλητές ήρθαμε, πρωταθλητές φεύγουμε. Σε μια καλή φάση για το club. Εμείς δε χρειάζεται να ζήσουμε σημάδια παρακμής. Δεν ταιριάζει στους gobbi!

Επειδή αυτό που μας ένωσε είναι η Γιουβέντους, και αυτό δεν αλλάζει ποτέ, το σόου πρέπει να συνεχιστεί...



Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Gruppo Greco; Η Ιστορία του και η φήμη που θα το συνοδεύει…

Η ιστορία μιας μεγάλης αγάπης, έγινε και δική μας ιστορία γιατί είμαστε μέρος της Ιστορίας…



Η κληρονομιά που αφήνουμε είναι οι οπαδικές μας αξίες και ο Πήγασός μας που θα πετάει περήφανα στον καταγάλανο ουρανό. Κάποτε υπήρξε το Gruppo Greco.

Δεν υπάρχουν σχόλια: