JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Λάτσιο-Γιουβέντους 1-1, πολύ σκληρή για να χάσει.

Η Γιούβε αν και παίζοντας με 10 λόγω της κόκκινης που είδε ο Μπουφόν στο 24' κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, η Λάτσιο κατάφερε με το πέναλτι που κέρδισε ο Κλόζε και εκτέλεσε ο Καντρέβα έγινε το 1-0. Στο δεύτερο οι παίκτες της Γιούβε μπήκαν αποφασισμένοι να μην χάσουν και στο 60' μετά από άψογο 1-2 των Τέβεζ, Λιχστάινερ και σέντρα του τελευταίου ο Γιορέντε με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1.

Η Γιουβέντους επέστρεψε στη Ρώμη, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στο Coppa Italia από την Ρόμα, με στόχο τη 13η σερί νίκη αλλά τα πράγματα στράβωσαν από νωρίς για τους Μπιανκονέρι... Η Λάτσιο, που με τον Εντι Ρέγια είναι κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το πώς παρουσιαζόταν από ένα σημείο κι έπειτα με τον Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, ήταν σωστά παραταγμένη και έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία της, με αποτέλεσμα να μην απειλείται. Οχι μόνο αυτό αλλά φρόντισε να απειλήσει αυτή τη Γιούβε, με τον Κλόζε να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια ολιγωρία του Μπουφόν, με τους δύο να είναι πρωταγωνιστές στο 24' στη φάση του αγώνα.
Η κάθετη μπαλιά για τον Κλόζε πέρασε από την άμυνα των Μπιανκονέρι, ο Γερμανός πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και ο πορτιέρε των Τορινέζων τον ανέτρεψε, με συνέπεια το πέναλτι και την αποβολή του! Ο Αντόνιο Κόντε έβγαλε τον Ασαμόα για να μπει ο Στοράρι, ο Καντρέβα από τη βούλα έκανε το 1-0 και η Λάτσιο συνέχισε να αγωνίζεται όπως και στο 0-0, ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση.
Η Γιουβέντους είχε την μπάλα αλλά δυσκολευόταν πολύ να κάνει το παιχνίδι της, με τον Γιορέντε στο 36' να χάνει την ευκαιρία όταν γύρισε και σούταρε (μπλόκαρε ο Μπερίσα με διπλή προσπάθεια) για να ισοφαρίσει. Προς το τέλος του ημιχρόνου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπονούτσι αλλά πήγε εκεί από το δικό του πόδι καθώς κόντραρε τον Ερνάνες, άρα παράβαση δεν υπήρχε.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό, με τη Γιουβέντους δηλαδή να έχει την μπάλα και την Λάτσιο να αμύνεται σωστά και να εκμεταλλεύεται τον εκνευρισμό που έδειχναν οι παίκτες του Κόντε σχεδόν σε κάθε φάση. Οταν αποφάσισαν να ηρεμήσουν, βρήκαν και τη λύση καθώς στο 60' ο Τέβες έδωσε στον Λιχτστάινερ, αυτός γύρισε από δεξιά και ο Γιορέντε με υπέροχη κεφαλιά... με φάλτσο έκανε το 1-1! Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, η Γιουβέντους θα μπορούσε να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση με τον Τέβες να είναι σε θέση βολής αλλά ο Μπερίσα απέκρουσε.
Οι Μπιανκονέρι είχαν, πλέον, την ψυχολογία με το μέρος τους και έπαιζαν για τη νίκη αλλά ήταν με ένα παίκτη λιγότερο και αυτό έκανε πιο επικίνδυνες τις αντεπιθέσεις της Λάτσιο. Ο μεγάλος κίνδυνος για τους Τορινέζους, όμως, ήρθε από στημένη φάση καθώς στο 76' ο Λεντέσμα εκτέλεσε το φάουλ, ο Κλόζε πήρε την κεφαλιά από την... μικρή περιοχή και ο Στοράρι αντέδρασε εντυπωσιακά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο!
Το ματς ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα καθώς οι δύο ομάδες έπαιζαν για τη νίκη και η Γιουβέντους δημιούργησε τις προϋποθέσεις με Γιορέντε, Τέβες και Βιντάλ ενώ η Λάτσιο στάθηκε άτυχη και στο 86' καθώς ο Κεϊτά, που είχε περάσει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα, έκανε πολύ ωραίο πλασέ και είδε την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Στοράρι!
Οπως και να έχει, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος. Η Λάτσιο έγινε η ομάδα που σταμάτησε το σερί νικών της Γιουβέντους και έγινε μόλις η 3η που πήρε αποτέλεσμα φέτος στο πρωτάθλημα, οι Μπιανκονέρι δεν έχασαν αν και το ματς στράβωσε από νωρίς και συνεχίζουν...

LAZIO-JUVENTUS 1-1
RETI: Candreva (rig.) 27' pt, Llorente 15' st
LAZIO
Berisha; Biava, Cana, Dias; Cavanda (20' st Gonzalez), Ledesma, Biglia, Konko; Candreva (40' st Keita), Hernanes; Klose

A disposizione: Marchetti, Strakosha, Novaretti, Pereirinha, Ciani, Vinicius, Felipe  Anderson, Perea, Crecco, Floccari.
Allenatore: Reja

JUVENTUS
Buffon ; Barzagli, Bonucci, Ogbonna; Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah (26' pt Storari); Tevez, Llorente

A disposizione: Storari, Rubinho, Caceres, Peluso, Padoin, Pirlo, Isla, Pepe, Giovinco, Quagliarella.
Allenatore: Conte
ARBITRO: Massa
ASSISTENTI: Barbirati, Marzaloni
QUARTO UFFICIALE: Di Liberatore
ARBITRI D'AREA: Bergonzi, Gervasoni
AMMONITI: 13' st Biava, 34' st Bonucci

ESPULSI: 24' pt Buffon

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ήταν όντως η φάση για κόκκινη ή ήταν τραβηγμένη; Ή μήπως τελικά ήταν αυτό που λέμε κατά γράμμα του νόμου;

Vero Juventino είπε...

υπερβολικα τραβηγμενη μπορουμε να πουμε. κιτρινη ναι αλλα κοκκινη σε καμια περιπτωση.