JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Απολογισμός Campionato 2013!

Το 2013 μας άφησε και το Gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό στο Campionato με... κάτι περισσότερο από 3.000 λέξεις!
Στην ανασκόπηση για το 2012 γινόταν φανερό ότι η χρονιά ανήκε στη Γιουβέντους. Το 2013 είναι επίσης Μπιανκονέρο αλλά η ανασκόπηση του gazzetta.gr τους έχει... πιάσει όλους. Παικταράδες και ταλέντα, προπονητές και προέδρους, ονόματα που επέστρεψαν, αυτούς που αποχώρησαν, ρεκόρ που έγιναν, γκολ που μπήκαν, μάχη ζωής που έχει τις ευχές όλων. Ο,τι έγινε... και δεν έγινε στα ιταλικά γήπεδα μέσα στο 2013, χώρεσε στις παρακάτω (πολλές) γραμμές... Και του χρόνου!
Ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ: Οτι ο Αρτούρο Βιντάλ είναι κάτι ξεχωριστό για τη θέση του, το καταλάβαμε από την πρώτη του χρονιά στη Γιουβέντους. Μέσα στο 2013, απλά, καθιερώθηκε ως ο καλύτερος. Ο Χιλιανός είναι πλέον ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής της πρωταθλήτριας Ιταλίας και το καλύτερο είναι ότι έχει ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Το θέμα είναι τι να βελτιώσει καθώς τα κάνει όλα... Τρέχει ακατάπαυστα επί 90λεπτά, μαρκάρει παντού, κόβει τα πάντα, πατάει συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή, σκοράρει με ρυθμό επιθετικού γιατί όταν είναι απέναντι στον τερματοφύλακα έχει την ψυχραιμία κλασικού γκλοτζή. Η... ανακοίνωση της ανάδειξης του σε κορυφαίο στα ιταλικά γήπεδα για το 2013 ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του με απολαβές που τον φέρνουν στη 2η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων στο Campionato (σ.σ. πρώτος ο Ντε Ρόσι).
ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Αν κρίνουμε με βάση τους αριθμούς και τα γεγονότα, τότε ο τίτλος πάει στον Αντόνιο Κόντε. Επειδή, όμως, του δώσαμε το σχετικό «βραβείο» πέρυσι, φέτος επιλέγουμε τον Ρούντι Γκαρσία. Ο Γάλλος ήταν επιτυχημένος στη Γαλλία καθώς πήρε πρωτάθλημα με τη Λιλ αλλά στην Ιταλία και γενικά στην Ευρώπη δεν ήταν και τόσο γνωστός. Μετά από μόλις έξι μήνες στον πάγκο της Ρόμα, εξασφάλισε ότι θα είναι γνωστός για πάντα καθώς οι Τζιαλορόσι ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα με 10x10 και αυτό είναι κάτι που -κυριολεκτικά- δεν ξανάγινε! Ο Γκαρσία παρέλαβε μια ομάδα σε κατάσταση αποσύνθεσης, έκανε προετοιμασία έχοντας κάθε μέρα τους οπαδούς στο γήπεδο για να αποδοκιμάζουν τους πάντες πλην Τότι και τώρα τους έχει κάθε μέρα στις προπονήσεις, στα ραδιόφωνα και στους δρόμους να παραληρούν στη σκέψη και μόνο του Scudetto. Αυτό, από μόνο του, για τον προπονητή της Ρόμα είναι «τίτλος».
Η ΚΟΝΤΡΑ: Γκαλιάνι-Μπάρμπαρα
Αν στην Μίλαν των τελευταίων ετών είχε μείνει ένα όπλο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες στην Ιταλία, αυτή ήταν η ισχυρή και ενωμένη διοίκηση. Αυτό το κάστρο έπεσε φέτος. Ο εμφύλιος στην Via Turatti ξεκίνησε από την επιθυμία της κόρης Μπερλουσκόνι να εμπλακεί στα διοικητικά κυρίως μετά τα τραγικά αποτελέσματα των Ροσονέρι υπό τις οδηγίες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η Μπάρμπαρα εξέφρασε αμφισβήτηση και δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που τρέχει την ομάδα ο επί 28 χρόνια αντιπρόεδρος και άνθρωπος με τους 100 ρόλους, Αντριάνο Γκαλιάνι και οι εξελίξεις δεν άργησαν να έρθουν. Ο τελευταίος έδωσε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, με τον Σίλβιο να τρέχει να μπαλώσει με πολύ μπακάλικο τρόπο την κατάσταση δίνοντας ρόλο και στους δύο στον σύλλογο. Εμείς πάντως κρίνουμε ότι οι τρεις τους κάθε άλλο παρά σοφές επιλογές έχουν για την Μίλαν, με τον Ζέενορφ να είναι ο Νο1 υποψήφιος από τον πάγκο.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Η Φλωρεντία ως πόλη έχει ταυτιστεί με την Αναγέννηση. Υπό αυτή την έννοια, μάλλον ήταν μοιραίο ο Τζιουζέπε Ρόσι να καταλήξει στη Φιορεντίνα για να γίνει ξανά ποδοσφαιριστής. Για την ακρίβεια, για να υπενθυμίσει ξανά σε όλους ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Ενας τραυματισμός στους χιαστούς μπορεί να επηρεάσει για πάντα την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Δύο σερί, την τελειώνουν... Ο Ρόσι άντεξε και τώρα το απολαμβάνει, όπως το απολαμβάνουν και οι άνθρωποι της Φιορεντίνα που αποφάσισαν να πάρουν το στοίχημα. Τον Ιανουάριο του 2013 οι Τοσκανοί έδωσαν 11 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν έναν επιθετικό που έμεινε εκτός δράσης για δύο ημερολογιακά χρόνια... Ενα χρόνο μετά, τον βλέπουν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και ο Τσέζαρε Πραντέλι κάνει πιο ήρεμος τα πλάνα του για το Μουντιάλ.
ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Μίλαν και λίγο Νάπολι
Από το κακό στο χειρότερο και κάθε πέρυσι και καλύτερα. Χωρίς υπερβολή, κάθε μέρα που περνάει έχει μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη στις τάξεις των Ροσονέρι που δεν κάνουν νίκη ούτε στο football manager. Το πρώτο μισό της Serie A βρήκε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη με μόλις 4 νίκες (μόνο Μπολόνια, Σασουόλο, Λιβόρνο, Κατάνια έχουν λιγότερες) και +5 από τον υποβιβασμό, ενώ οι 7 πρώτες του Campionato έχουν καλύτερη επίθεση και μόνο οι 4 τελευταίες χειρότερη άμυνα. Οι αριθμοί είναι τραγικοί για το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έχει δικαιολογία τους -ξανά- ατέλειωτους τραυματισμούς, όμως το κοουτσάρισμα στους αγώνες του αφαιρούν το όποιο δίκιο. 
Αρνητικό πρόσιμο θα βάλουμε και στην Νάπολι αφού παρά τα πολλά εκατ. ευρώ που ξοδεύτηκαν και τις δηλώσεις περί Scudetto στο ξεκίνημα της σεζόν, στα μισά του δρόμου είναι στο -10 από την κορυφή. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν έχει καταφέρει να κάνει τους Βεζουβιάνι πραγματικούς διεκδικητές του τίτλου και αν η Ιντερ ήταν λίγο πιο σοβαρή, ο κίνδυνος να μείνει εκτός 3άδας θα ήταν ακόμα πιο μεγάλος.
ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ: Η αλήθεια είναι ότι στα ιταλικά γήπεδα υπάρχουν, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αρκετά ταλέντα. Είτε γηγενείς είτε ξένοι. Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Πολ Πογκμπά καθώς κατάφερε στα 20 του να γίνει βασικός στη Γιουβέντους αλλά και στην εθνική Γαλλίας, κατακτώντας και τον τίτλο του Golden Boy 2013. Το «χταπόδι» έχει καταφέρει να στρέψει όλα τα φώτα πάνω του και το γεγονός ότι ο Αντρέα Ανιέλι θέλει όσο τίποτα άλλο την ανανέωση του συμβολαίου του, λέει πολλά. Αυτό που τα λέει όλα, είναι το γεγονός ότι άπαντες είναι σίγουροι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα.
Ο Ντομένικο Μπεράρντι, πάλι, δεν είναι ακόμη σε αυτό το επίπεδο αλλά είναι αυτός που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή από τους πιτσιρικάδες Ιταλούς. Στην πρώτη του σεζόν στη Serie A, έχοντας οδηγήσει εκεί την Σασουόλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάνει τα πάντα για την ομάδα του και αποτελεί μεγάλο στοίχημα για το αύριο του calcio. Σκοράρει εύκολα, δίνει ασίστ το ίδιο εύκολα και γενικά φαίνεται πως έχει πείσει... εύκολα τον Αντόνιο Κόντε ότι αξίζει το καλοκαίρι να πάει στη Γιουβέντους.
Η ΦΑΣΗ: Πρώτο χαμένο πέναλτι στην καριέρα του
Εγινε στο «Σαν Σίρο» στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Μίλαν-Νάπολι. Οι Παρτενοπέι προηγούνται 0-2 στη επανάληψη και η Μίλαν κερδίζει πέναλτι. Ο καλύτερος εκτελεστής στον κόσμο, Μάριο Μπαλοτέλι, στήνει στη μπάλα στη λευκή βούλα όμως για κακή του τύχη απέναντι βρίσκεται ο σπεσιαλίστας του είδους, Πέπε Ρέινα. Ο Ισπανός μαντεύει σωστά και αποκρούει την εκτέλεση του Super Mario, ο οποίος λάθεψε από τα 11 βήματα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μέχρι την επέμβαση του Ρέινα ο 23χρονος είχε ευστοχήσει και στα 21 πέναλτι με Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Εθνική Ιταλίας.
Η ΜΑΤΣΑΡΑ: Από τον Φεβρουάριο του 1998 και την κεφαλιά του Μπατιστούτα είχαν περάσει πολλά χρόνια... Μέσα σε αυτά, η Φιορεντίνα δεν είχε καταφέρει ποτέ να πανηγυρίσει μια εντός έδρας νίκη επί του πιο μισητού αντιπάλου της. Οι Βιόλα το ήθελαν σαν τρελοί, το προσπαθούσαν όσο μπορούσαν κάθε χρόνο αλλά έφευγαν σχεδόν πάντα (εξαίρεση κάποιες ισοπαλίες) από το «Αρτέμιο Φράνκι» ηττημένοι και μερικές φορές ταπεινωμένοι κιόλας από τη Γιουβέντους...
Στις 20 Οκτωβρίου 2013, η μοίρα έβαλε τέλος σε αυτή την αναμονή 15 χρόνων με τέτοιο τρόπο ώστε η νίκη να πανηγυριστεί περισσότερο και από... 15 σερί! Στο 37' ο Τέβες έκανε από το σημείο του πέναλτι το 0-1 και στο 40' το λάθος του Κουαντράντο για το 0-2 του Πογκμπά έκανε τους πάντες να πιστεύουν ότι θα είναι ακόμη ένα ευχάριστο απόγευμα στη Φλωρεντία για τους Μπιανκονέρι. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, στο «Αρτέμιο Φράνκι» έζησαν τα 14 πιο τρελά λεπτά της ιστορίας τους!
Στο 66' ο Ρόσι με πέναλτι μείωσε σε 1-2, στο 78' ο ίδιος με σουτ έφερε ξανά την ελπίδα (2-2), στο 78' ο Χοακίν προκάλεσε το καίριο πλήγμα στη Γιούβε και στο 80' ο Ρόσι έκανε το χατ-τρικ για το 4-2, νιώθοντας έστω για λίγο... Μπατιστούτα! Η κατάρα ήταν, πλέον, παρελθόν!
ΑΤΑΚΑ: Αντόνιο Κασάνο
Λίγοι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πόσο... παλικάρι είναι ο Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος κερδίζει εύκολα την παρουσία του εδώ όχι για κάτι που είπε μπροστά στα μικρόφωνα αλλά για κάτι που συνήθιζε να λέει στην καθημερινότητά του όταν ακόμα ήταν παίκτης της Ιντερ. Ο Fantantonio, γνωστός για το ότι δεν υπολόγισε ποτέ τίποτα, προφανώς είχε χάσει κάθε πίστη στις τακτικές του Αντρέα Στραματσιόνι και -όπως έχει γραφτεί από Ιταλούς δημοσιογράφους- είχε φτάσει σε σημείο να τον αποκαλεί «Μουρίνιο» στις προπονήσεις. Ο αλενατόρε δεν έβγαλε τη σεζόν στο «Μεάτσα» αλλά στο τέλος αυτής ο Κασάνο δόθηκε σαν αντάλλαγμα στην Πάρμα για κάποιον Μπελφοντίλ.
THE ITALIAN JOB: Ρόμα
Την έκανε το κλαμπ της πρωτεύουσας με τον τρόπο που κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι το καλοκαίρι. Οι Τζαλορόσι πέτυχαν μακράν τις καλύτερες δουλειές στην Ιταλία αφού εκτός από χρήματα στα ταμεία τους καρπώνονται μέσα στο γήπεδο τις εξαιρετικές κινήσεις που έγιναν από τους ανθρώπους του κλαμπ. Σε ένα από τα καλύτερα deal των τελευταίων ετών, ο Μαρκίνιος -είχε αποκτηθεί για 4.5 εκατ.- πωλήθηκε στην Παρί για 32 εκατ. ευρώ, ενώ Λαμέλα (Τότεναμ 35) και Πάμπλο Οσβάλντο (Σαουθάμπτον 20) έφεραν το ποσό των εισπράξεων σχεδόν στα 100 εκατ. ευρώ. Οι Ρωμαίοι κινήθηκαν εκπληκτικά στην αγορά και χωρίς να βιαστούν και να κάνουν υπερβολές, με έξυπνες κινήσεις δυνάμωσαν σε όλες τις γραμμές. Για το κέντρο της άμυνας αποκτήθηκε ο γνωστός από την Ουντινέζε, Μεχντί Μπενάτια (17), για το κέντρο ο Ολλανδός, Κέβιν Στρούτμαν (20) και λύσεις στην επίθεση δίνουν πλέον Ζερβίνιο (8), Λιάγιτς (11). Νοικοκυρεμένες δουλειές για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια για τους Τζαλορόσι, που είδαν τη δουλειά του εκτός γραμμών να αντικατοπτρίζεται μέσα σε αυτές με το εκπληκτικό ξεκίνημα του 10x10.
ΓΚΟΛ: Υπάρχει η παλιά γενιά... Αυτή, στην οποία ο Τότι υπενθυμίζει στον Μπουφόν ότι μπορεί ακόμη να τον νικήσει, την ίδια ώρα που ο Ντι Νατάλε γίνεται... Φαν Μπάστεν αν χρειαστεί και μάλιστα με το κακό του πόδι. Και υπάρχει και η νέα, αυτή στην οποία ο Πογκμπά οπλίζει από οποιοδήποτε σημείο και όπως και αν του έρθει η μπάλα, αποδεικνύοντας ότι είναι ξεχωριστός σε όλα του. Ο καθένας βλέπει τα βίντεο και διαλέγει το δικό του καλύτερο «ιταλικό» γκολ για το 2013.
ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ: Τσέρτσι-Ιμόμπιλε
Το καλύτερο δίδυμο στην Serie A ζει στο Τορίνο και δεν το απολαμβάνει η Γιουβέντους. Η ιστορική Γκρανάτα έχει κάνει ζηλευτό πρώτο γύρο, βρίσκεται στο -6 από τις θέσεις της Ευρώπης και εκτός από την εξαιρετική δουλειά του Τζιανπιέρο Βεντούρα, σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στην φοβερή απόδοση των Αλέσιο Τσέρτσι και Τσίρο Ιμόμπιλε. Οι δύο Ιταλοί έχουν κάνει όργια σε αυτές τις πρώτες 17 αγωνιστικές και έχουν πετύχει μαζί ισάριθμα γκολ από τα 30 της ομάδας. Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ είναι από τους καλύτερους παίκτες ολόκληρου του πρωταθλήματος αφού εκτός από τα 9 τεμάχια, έχει δώσει και 7 ασίστ, ήταν αυτός που με δικό του γκολ σταμάτησε το σερί της Ρόμα του 10x10 ενώ ο Ιμόμπιλε είναι μέσα σε 10 τέρματα των Τορινέζων με 8 δικά του και 2 τελικές πάσες. Για τον Τσέρτσι ήδη υπάρχουν φήμες για μεταγραφή με τον ίδιο να αφήνει τα πάντα ανοικτά για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. «Είμαι κι εγώ από αυτούς που θέλουν να παίξουν στο Champions League». 
EL GRECO: Παναγιώτης Κονέ
Εκπληκτική είναι η εξέλιξη του 26χρονου πολυσύνθετου άσου στην Μπολόνια τα τελευταία χρόνια. Ο Κονέ αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η χώρα μας στο calcio καθώς μαζί με τον «πολύ» Αλεσάντρο Ντιαμάντι είναι οι κορυφαίοι των Ροσομπλού και αυτοί που θα την κρατήσουν στην κορυφαία κατηγορία. Αγωνιζόμενος σαν κεντρικός μέσος, δεκάρι και εξτρέμ, ο 26χρονος είναι αναντικατάστατος στο σύνολο του Στέφανο Πιόλι, ο οποίος τον έχει βάλει βασικό στα 16 από τα 17 ματς της φετινής Serie A και έχει πάρει από τον Ελληνα 4 γκολ (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Ντιαμάντι). Αφού δεν μπήκε πέρυσι στην τελική μάχη για το καλύτερο του 2012, συνεχίζει την συνήθεια με τα εντυπωσιακά γκολ, όπως και το να εκθέτει σε ντροπιαστικό βαθμό αυτούς που στην Ελλάδα θεωρούσαν ότι «δεν κάνει». Περισσότερο από ρόλο trequartista, ο Παναγιώτης είναι αντικειμενικά από τους καλύτερους στο πρώτο του Campionato και εμείς γουστάρουμε να τα πηγαίνει όλο και καλύτερα. Forza!
ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ: Επί 18 χρόνια ένα από τα πιο στάνταρντ πλάνα της ιταλικής τηλεόρασης ήταν ο Μάσιμο Μοράτι στα επίσημα του «Τζιουζέπε Μεάτσα» με το τσιγάρο στο στόμα... Αλλες φορές απολάμβανε την τζούρα, άλλες έφευγε το πακέτο σε χρόνο-ρεκόρ... Το 1995 πήρε τις μετοχές της Ιντερ με στόχο να την οδηγήσει σε στιγμές δόξας που είχε ζήσει μόνο επί των ημερών του πατέρα του (Αντζελο). Χρειάστηκε περισσότερα χρόνια και απείρως περισσότερες πίκρες από όσες περίμενε όταν ξεκινούσε αλλά τελικά έφτασε εκεί που ήθελε και όλο αυτό έκανε τη διαδρομή ακόμη πιο όμορφη. Οπως όμορφες θα είναι πάντα οι αναμνήσεις για όλους τους Ιταλόφιλους από την εποχή Μοράτι, είτε τον συμπαθούσαν είτε όχι. Ciao Presidente...
CAPOCANNONIERE: Μάριο Μπαλοτέλι
Η επιστροφή του στην Ιταλία για να παίξει στην αγαπημένη του Μίλαν ήταν κάτι που είχε θεωρηθεί σίγουρο, όμως έγινε πιο γρήγορα απ' ότι αναμενόταν. Οι Ροσονέρι έσκασαν 20+3 εκατ. ευρώ και ο Super Mario άφησε ως πρωταθλητής την Μάντσεστερ Σίτι στις αρχές του 2013. Βοήθησε τα μέγιστα για να μπορέσει η νεά του ομάδα να εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League και κλείνει το ημερολογιακό έτος όντας ο πρώτος σκόρερ στην Serie A με 18 γκολ. Κορυφαίος εκπρόσωπος του calcio ο 23χρονος φορ, είναι ο Ιταλός με τα περισσότερα γκολ με σύλλογο και Εθνική μέσα στο έτος (28).
ΜΠΟΥΦΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Το 2013 θα ήταν ούτως ή άλλως μια καλή χρονιά για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Δεύτερο σερί πρωτάθλημα, δεύτερο σερί Σούπερ Καπ και φαβορί για νέες κούπες στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο Portiere κατάφερε να την κάνει ξεχωριστή καθώς στα 35 του προς 36 πάτησε σε νέες κορυφές: Ρέκορντμαν συμμετοχών πλέον στην Σκουάντρα Ατζούρα και παράλληλα 8 σερί νικές στη Serie A χωρίς να δεχθεί γκολ, επίδοση που δεν είχε ξανακάνει στην καριέρα του. Αυτό, για να είμαστε ακριβείς, δεν είχε ξαναγίνει γενικά στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους, τελικά, δέχθηκε γκολ στο 9ο ματς αλλά συνεχίζει με νίκες...
GRANDE VITORIA: Σασουόλο-Ιντερ 0-7
Τον Σεπτέμβριο είδαμε όχι μόνο μία τεράστια σε έκταση νίκη για το 2013 αλλά μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας στην ιστορία του calcio. Την 4η αγωνιστική η νεοφώτιστη, Σασουόλο είδε την Ιντερ να στήνει αργεντίνικο πάρτι μέσα στο «σπίτι» της, αφού με τους Παλάσιο, Αλβαρες, Μιλίτο, Καμπιάσο να σκοράρουν επικράτησε με το εντυπωσιακό 0-7, σκορ το οποίο έχει υπάρξει άλλες 3 φορές στα βιβλία της Serie A και ενώ το 0-8 έχει υπάρξει σε δύο περιπτώσεις.
1949: Βενέτσια-Πάντοβα 0-8
1955: Τζένοα-Μίλαν 0-8
1946: Ρόμα-Τορίνο 0-7
1950: Προ Πάτρια-Γιουβέντους 0-7
2011: Παλέρμο-Ουντινέζε 0-7
2013: Σασουόλο-Ιντερ 0-7
BACK IN THE CITY: Ρικάρντο Κακά
Αγαπήθηκε στο Μιλάνο όσο λίγοι και μετά από τέσσερα χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο «Σαν Σίρο» για να δώσει στην Μίλαν κάτι από τα παλιά. Δεν θα τον δεις να κάνει τους αντιπάλους να σπάνε τα κεφάλια τους και να φεύγει στο ξέφωτο, δεν θα τον δεις να περάσει από το κέντρο 3-4 και να το καρφώνει στη γωνία, δεν θα δεις τον πιο γρήγορο παίκτη με τη μπάλα στα πόδια, δεν θα δεις να σηκώνει το Scudetto, ούτε το Champions League. Η επιστροφή του «Ρίκι» στην Μίλαν ήταν περισσότερο συναισθηματική απόφαση, όμως ο Βραζιλιάνος ακόμα και στα 31 του -σε αυτή την ομάδα- κάνει τη διαφορά και φαίνεται ότι είναι από τους λίγους που γνωρίζουν πραγματικά τα μυστικά της μπάλας. Ο θρύλος και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Κακά, επέστρεψε σε μία εποχή που δεν έχει καμία σχέση με τότε που ο ίδιος ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, όμως γουστάρει να παίζει και να βοηθάει και δίνει στον απογοητευμένο Μιλανένο έναν λόγο μαζί με μία ανάμνηση για να χαρεί...
ARRIVEDERCI: Μέσα στο 2012 το calcio αποχαιρέτησε μια σπουδαία φουρνιά ποδοσφαιριστών που είτε σταμάτησαν την μπάλα είτε αποφάσισαν να συνεχίσουν μακριά (Αυστραλία, ΗΠΑ κλπ). Το 2013, το σπουδαιότερο όνομα που αποχώρησε από το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν ο Εντίνσον Καβάνι. Ο Matador καθιερώθηκε μέσα από την τριετία του στη Νάπολι ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ του κόσμου και έφερε στο ταμείο της ομάδας 63 εκατ. ευρώ, παίρνοντας μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν. Εκεί μπορεί να πανηγυρίσει τίτλους αλλά την τρέλα των Ναπολιτάνων δε θα τη νιώσει...
ΑΠ' ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ: Στα μισά της σεζόν 2009-10, η Νάπολι ήταν μια ομάδα που είχε ταλέντο αλλά τίποτα άλλο. Προσωπικότητα, νοοτροπία νικητή, τακτική, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμός απουσίαζαν. Ο Βάλτερ Ματσάρι κατάφερε να τα αλλάξει όλα αυτά, στα 3,5 χρόνια που παρέμεινε στον ιταλικό νότο. Πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στη μετά Μαραντόνα εποχή (Coppa ITALIA 2012), έβγαλε δύο φορές τη Νάπολι στο Champions League, την έκανε διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Αφού τα κατάφερε όλα αυτά, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή και ανηφόρισε για να αναλάβει την Ιντερ. Τι θα πετύχει και αν θα πετύχει εκεί θα το δούμε αλλά η μετακίνηση του ήταν σίγουρα η πιο σημαντική για προπονητή κατά τη διάρκεια του 2013.
FORZA ACERBI: Ολο το κείμενο είναι γραμμένο σε πανηγυρικό τόνο. Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2013 στα ιταλικά γήπεδα, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, οι κορυφαίοι προπονητές, οι πρωταθλητές... Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι δεν ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες αλλά είναι αυτός που θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη και έχει τις ευχές όλων για την μεγαλύτερη νίκη. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε το καλοκαίρι, η επέμβαση που έκανε φάνηκε να το εξαφανίζει αλλά λίγο πριν βγει το 2013 η Σασουόλο ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος επέστρεψε. Οπως επέστρεψε στη σκέψη όλων μας ότι είναι καλά τα γκολ, οι νίκες και οι τίτλοι αλλά η υγεία θα είναι πάντα σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο...
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ: Το 2013 ήταν η χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία της Γιουβέντους στο Campionato. Επιβεβαίωση είχαμε και στη Μίλαν αλλά δυσάρεστη καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι Ροσονέρι θα πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις και να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αλλαγές ώστε να ξαναβρουν τον εαυτό τους. Αυτόν ψάχνει να βρει και η Ιντερ, που για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει ξένο ιδιοκτήτη... Οσο ψάχνονται στο Μιλάνο, στο κέντρο και στο νότο χαμογελούν. Η Ρόμα έχει καταφέρει να αναγεννηθεί τόσο γρήγορα που δε θα το περίμενε ούτε ο... Τότι ενώ η Νάπολι αντιμετωπίζεται πλέον ως διεκδικήτρια του τίτλου και γι' αυτό η 3η θέση τα Χριστούγεννα δε θεωρείται πια επιτυχία...


Διάβασε περισσότερα στο: Campionato 2013! (vids) | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: