JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

4 Ιουλίου 1961, το 12ο Scudetto είναι ασπρόμαυρο.

Ακόμα μια επέτειο της Γιούβε  για να θυμηθούμε άλλη μια κατάκτηση τίτλου. Η 4 Ιουνίου είναι ακόμη μια ειδική ημερομηνία, 52 χρόνια πριν το 1961,  η Γιουβέντους κατακτά άλλο ένα πρωτάθλημα στην ιστορία της. Αυτό είναι το 12ο, το τρίτο στις τέσσερις τελευταίες σεζόν. Η ομάδα είναι υπό την ηγεσία του Umberto Agnelli, καθοδηγούμενη από τον προπονητή Carlo Parola μαζί με το θρυλικό τρίο στο γήπεδο Giampiero Boniperti, Omar Sivori και John Charles φτάνει στην κατάκτηση του 12ου Σκουντέτο. 

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν  1957-1958 (με το οποίο η Γιούβε έβαλε το πρώτο αστέρι στη φανέλα της) και το πρωτάθλημα το 1959-1960 και η σεζόν 1960-1961 είναι χρωματισμένη σε μαύρο και άσπρο, μετά από μια μακρά και σκληρή σεζόν, οι λογαριασμοί έκλεισαν στις 4 Ιουνίου. Η Γιούβε παίζει στο σπίτι της κατά του Bari που εξακολουθεί να παλεύει για τη σωτηρία και δεν είναι διατεθειμένοι οι παίκτες της να εγκαταλείψουν τίποτα. Το 1-1του πρώτου ημιχρόνου φτάνει για να κρατήσει σε απόσταση και την σεύτερη Ίντερ. 


Η Juve φτάνει στη 12η κατάκτηση Scudetto και οδηγείται για άλλη μια φορά από τον Sivori (25 γκολ παίρνει τη Χρυσή Μπάλα), Boniperti (τελευταίο πρωτάθλημα ως παίκτης, πριν από τη μακρά σειρά ως πρόεδρος) και Charles. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: