JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κυρίαρχοι στην Ιταλία, θέλει μεγάλους παίκτες για Champions League.


Κι ενώ η μεταγραφική περίοδος τρέχει, ας δούμε λίγο τα δεδομένα που αφορούν τη Vecchia Signora του ιταλικού calcio. Τα τελευταία 2 χρόνια, η Γιούβε βρίσκεται στην κορυφή της Ιταλίας με σχετική άνεση. Αποτέλεσμα όχι μόνο της πολύ καλής ομάδας που διαθέτει, αλλά και του γεγονότος ότι ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο. Η Μίλαν υστερεί σε ρόστερ, η Ίντερ ψάχνεται, η Νάπολι είναι ένα κλικ πιο κάτω και η Ρόμα εκτός τόπου!
Αυτή η άνεση όμως στο Καμπιονάτο, ίσως αποτελεί τροχοπέδη για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κυριαρχεί στην Ευρώπη, καθώς ίσως την αφήνει «πίσω» όσον αφορά την ενίσχυση. Η παρουσία της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, φανέρωσε όμως μια ψαλίδα σε σχέση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η ανάγκη για ενίσχυση φαντάζει επιτακτική. Πάμε να τα πάρουμε όμως με τη σειρά.
Τέρμα
Eδώ, παρόλα τα χρόνια του, ο Μπουφόν έχει ακόμα λίγο να δώσει. Μπορεί να βασιστεί πάνω του για άλλα 2 χρόνια, αλλά από το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Οι υπόλοιποι σημερινοί της τερματοφύλακες είναι «αναπληρωματικοί», δεν είναι για θέση βασικού στη Γιουβέντους.
Άμυνα
Η βασική τριπλέτα είναι πάρα πολύ καλή. Μπονούτσι, Μπαρτζάλι και Κιελίνι είναι θηρία! Αλλά και ο πάγκος με Κάσερες (που είναι και λίγο ταχύτερος και πιο τεχνίτης) και Μαρόνε είναι μια χαρά. Εδώ δεν επείγει κάποια μεταγραφική κίνηση για φέτος.
Κέντρο
Σ’αυτό το 3-5-2 του Κόντε, τα βασικά φουλ μπακ είναι οι Λιχστάινερ και Αζαμόα. Και οι δύο δυνατά κορμιά, καταπίνουν χιλιόμετρα ακούραστα. Μεγάλο ατού ότι πατάνε περιοχή, δεν είναι μόνο για σέντρες. Αμυντικά; Φαντάζουν απροσπέλαστοι! Για να ανέβει όμως επίπεδο η ομάδα, χρειάζεται περισσότερη ταχύτητα. Υπάρχει ο Ίσλα, αλλά ο Κόντε δεν τον εμπιστεύεται. Ούτε ο Πελούζο είναι γρήγορος, και σίγουρα δεν τον λες φουλ μπακ. Εδώ χρειάζεται ένας παίχτης γρήγορος, να φεύγει μπροστά και να βοηθάει στην ανάπτυξη. Ο Τζουνίγκα της Νάπολι που ακούστηκε πρόσφατα, θα ήταν ιδανικός.
Πάμε τώρα στην «καρδιά» της μεσαίας γραμμής. Κουμάντο εκεί κάνει ο Πίρλο. Ως πότε όμως; Ήδη την περασμένη σαιζόν υπήρχαν φορές που δεν ήταν φρέσκος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι έπρεπε να σταματήσει από την εθνική, όπως έκανε ο Τότι μετά το 2006 και αυτό του έδωσε 4 χρόνια μπάλας παραπάνω. Δεν το βοηθάει καθόλου, αφού Σέριε Α, Ευρώπη και εθνική είναι πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς στη Σκωτία με τη Σέλτικ, όπου μετά το 50’ ο Πίρλο δεν μπορούσε. Ήταν το 4ο ματς του μέσα σε 11 ημέρες! Πρέπει να βρεθεί από τώρα ο αντικαταστάτης, να «μεγαλώσει δίπλα στον Πίρλο, να «ψηθεί». Ο Πογκμπά είναι καλός, αλλά είναι άλλη θέση. Ο Πίρλο είναι “regista” (οργανώνει μπροστά από την άμυνα), ενώ ο Γάλλος είναι πιο πολύ “trequartista” (πίσω από τους επιθετικούς), για να μιλήσουμε με ιταλικούς όρους! Εκεί ένας μοιάζει ο ιδανικός: ο Βεράτι!
Από κει και πέρα, ο Βιντάλ είναι πολυεργαλείο και θα παραμείνει στην ομάδα, αλλά πρέπει να μείνει οπωσδήποτε ο Μαρκίζιο. Χαφάρα! Ισπανικό στυλ αλλά και δυνατός. Είναι και Ιταλός, μπορεί να γίνει ο νέος μεγάλος ηγέτης. Αν φύγει, είναι κυριολεκτικά έγκλημα.
Επίθεση
Εδώ η ομάδα κυριολεκτικά πονάει. Κουαλιαρέλα και Μάτρι, είναι πολύ καλοί παίχτες. Δεν είναι όμως top class, δεν θα κάνουν αυτοί τη διαφορά στην Ευρώπη, δεν την κάνουν ούτε στην Ιταλία. Ο Βούτσινιτς είναι πολύ ποιοτικός, αλλά δεν είναι καθαρό σέντερ φορ. Για τον Τζιοβίνκο τι να πούμε; Θα το πω σεμνά, «άσ’ το αγόρι μου»! Μέχρι στιγμής έχει υπογράψει (από πέρυσι) ο Γιορέντε. Είμαστε σοβαροί; Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο ο Γιορέντε είναι καλύτερος από τον Μάτρι; Ίδιο στυλ είναι και ο Βάσκος δεν έχει και εμπειρία από Σέριε Α. Άλλο να σε παίζει η άμυνα της Σανταντέρ, της Χιχόν και της Σεβίλης και άλλο της Σαμπντόρια, της Ουντινέζε και της Κιέβο. Εδώ είναι Ιταλία! Θέλω πραγματικά να δω αν θα κάνει κάτι αυτός ο παίχτης. Και να «πιάσει» όμως, δεν είναι παίχτης για να ανεβάσει το επίπεδο της Γιουβέντους.
Εκεί η ομάδα χρειάζεται έναν παίχτη killer, το λιγότερο να είναι σαν τον Οσβάλντο. Εκεί θες όντως έναν Ιγκουαϊν, έναν Τζέκο, να κάνει μισή κίνηση και να βάζει ένα γκολ. Μέχρι στιγμής δεν τον έχουν βρει ακόμα στο Τορίνο και σιγά-σιγά τα περιθώρια στενεύουν.
Συνοψίζοντας : Tουλάχιστον έναν πλάγιο, έναν μέσο για αντί Πίρλο και ένα σέντερ φορ περιοχής. Με ένα χαρακτηριστικό: να είναι παίχτες top class. Συν την παραμονή του Μαρκίζιο. Αν θέλει η «μεγάλη κυρία» να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω, οι κινήσεις αυτές είναι κάτι σαν μονόδρομος.

1 σχόλιο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

τα λες παρα πολη ωρεα οπος πρεπη ληγο λαθος στων γιωρεντε ειναι πεχταρας