JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σέλτικ-Γιουβέντους 0-3, η Γιούβε κλείδωσε την πρόκριση στο Σέλτικ Πάρκ.

Η Γιουβέντους κατάφερε από απόψε να κλειδώσει την πρόκριση μέσα στην έδρα της Σέλτικ με το εμφατικό 0-3, σκόρερ της Μεγάλης Κυρίας οι Μάτρι (3'), Μαρκίσιο (77') και Βούτσινιτς (83').

Η Γιουβέντους είχε ό,τι χρειαζόταν για να υποτάξει την Σέλτικ στην Σκωτία και με το επιβλητικό 0-3 κράτησε ψηλά τη σημαία της Ιταλίας σφραγίζοντας την «οκτάδα».

Οιωνός τίτλου; Για τους πολύ αισιόδοξους, ναι! Την τελευταία φορά που η Μεγάλη Κυρία έφυγε από σκωτσέζικο γήπεδο με διπλό, πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του Champions League. Τη σεζόν 1995-96 ήταν οι Ρέιντζερς που είχαν χάσει (0-4) στο γήπεδό τους και το βράδυ της Τρίτης (12/02) ήταν η σειρά της Σέλτικ να υποκλιθεί στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Σε ένα ματς που ο Πίρλο ξεπέρασε τον μεγάλο Ντελ Πιέρο σε συμμετοχές στη διοργάνωση (90), ένας άλλος Αλεσάντρο, ο Μάτρι, με γκολ και ασίστ χάρισε τους Μπιανκονέρι μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Σούπερ εμφάνιση και από τον Μαρκίζιο, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Ανελκά που έπαιξε στον θεσμό με 6η διαφορετική ομάδα!

Η Γιουβέντους ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Μόλις στο 3' ο εξαιρετικός Πελούζο έκανε μακρινή πάσα, ο Αμπροουζ κακή εκτίμηση της φάσης, ο Μάτρι πρόλαβε την έξοδο του Φόρστερ και με τσίμπημα έγραψε το 0-1. Η μπάλα κόπηκε οριακά στην γραμμή και ο Μαρκίζιο την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, όμως η UEFA στη συνέχεια πίστωσε σωστά το γκολ στον Ιταλό επιθετικό. Πέρασαν 7 χρόνια από την τελευταία φορά που η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ σε εκτός έδρας αγώνα στο Champions League. Ηταν Φεβρουάριος του 2006 και η ήττα 3-2 από την Βέρντερ Βρέμης στην ήττα τελικά με 3-2.

Παρά το σοκ από το γρήγορο γκολ, οι Καθολικοί δεν πτοήθηκαν και βγάζοντας πάθος και δύναμη κέρδισαν πολλές μονομαχίες και μπάλες, ενώ η Γιουβέντους επέλεξε να περιμένει περισσότερο και να ψάξει να κάνει κάτι καλό με την ατομική ποιότητα των παικτών της. Η μπάλα πήγαινε αρκετά πάνω κάτω στο πρώτο κομμάτι και οι γηπεδούχοι δοκίμασαν πολλά σουτ τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Κυρίως ο Κόμονς απειλούσε από όλα τα σημεία, ενώ προσπάθειες για γκολ είχαν οι Γουανιάμα και Μάλγκριου.

Στο 29' ο Κόμονς άφησε άγαλμα τον Μπουφόν με ψαλιδάκι μετά από σέντρα από δεξιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε μόλις άουτ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου. Η Σέλτικ ήταν αυτή που βρέθηκε πρώτη κοντά στο γκολ και έγινε από σέντρα. Ο Μάλγκριου βρήκε υπέροχα τον αμαρκάριστο Αμπροουζ στην μικρή περιοχή, όμως ο Νιγηριανός έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Μπουφόν. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για την Σέλτικ, αφού πέντε λεπτά μετά η Γιούβε απάντησε με τον Βούτσινιτς να κάνει αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο κόντραρε στα σώματα και στο 77' σφράγισε νίκη και πρόκριση.

Ο Μαρκίζιο χρίστηκε σκόρερ μετά από ωραία ντρίμπλα και τελείωμα με το δεξί ύστερα από εξαιρετική πάσα με τη μία του Μάτρι για το 0-2. Ο Αμπροουζ -που έπαιξε τελικό Copa Africa την Κυριακή- ολοκλήρωσε στο 83' μία καταστροφική βραδιά, αφού έχασε τη μπάλα ως τελευταίος παίκτης, ο Μαρκίζιο έδωσε στον Βούτσινιτς και ο τελευταίος έβαλε την τελευταία πινελιά για το 0-3.



CELTIC-JUVENTUS 0-3



Γκολ: Matri  3', Marchisio 77', Vucinic 83'



CELTIC
Forster; Lustig (13’ st Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre; Mulgrew; Brown (35’ st Kayal), Wanyama, Forrest, Commons (28’ st Watt); Hooper.
A disposizione: Zaluska, Ledley, Miku, Nouioui.
Allenatore: Lennon.



JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (24’ st Padoin); Matri (36’ st Pogba), Vucinic (41’ st Anelka)
A disposizione: Storari, Marrone, Pogba, Giovinco, Quagliarella, Anelka
Allenatore: Conte



ARBITRO: Mallenco (ESP)
ASSISTENTI: Perez del Palomar (ESP), Guadamuro (ESP)
QUARTO UFFICIALE: Martinez (ESP)
ARBITRI D’AREA: Texeira (ESP), Muniz (ESP)

AMMONITI: 37’ pt Hopper, 37’ pt Lichtsteiner, 42’ Forrest, 31’ st Padoin, 31’ st Brown



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tragiko na antigrafeis to afierwma ths gazzetta.gr kai na ypopeseis kai esy se lathos poy legesai juventinos kai na peis oti h teleytaia fora poy prohghthhkame ektos edras htan prin 7 xronia se ena mats opoy eixe prohghthei h werder 1-0 hmoxrono enw h teleytaia fora htan molis to dekemvrh me to dhplo sto donetsk.....ayta juventine

Ανώνυμος είπε...

κι εσυ τραγικος για τα γραμματα που χρησιμοποιεις,κανε κι εσυ ενα δικο σου σαιτ για την ομαδα και μετα θα κριθεις,μαγκα του πληκτρολογιου.BILLARAS