JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πογκμπά, το χρυσάφι που έχει στα χέρια της η Γιουβέντους.

Στο Τορίνο έχουν καταλάβει ότι έχουν το μέλλον στα χέρια τους και το gazzetta.gr αναρωτιέται πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση.

«Μπεράρντι, Ρουγκάνι, Τζάτζα, Μοράτα, Κομάν, Περέιρα... Η Γιουβέντους έχει ήδη μια καλή βάση για την ομάδα του μέλλοντος και ο ηγέτης θα είναι ο Πογκμπά». Η Gazzetta dello Sport, τον περασμένο Αύγουστο, πήγε λίγα χρόνια μπροστά αλλά η αλήθεια είναι ότι στο Τορίνο έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν για το μέλλον. Για την ακρίβεια, αυτό επισημοποιήθηκε όταν ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Πογκμπά ως το 2019. Ενα συμβόλαιο που αύξησε τις απολαβές του από το ένα εκατ. ευρώ στα 4,5 ετησίως, με τους Μπιανκονέρι να του δείχνουν με αυτό τον τρόπο πόσα στηρίζουν πάνω του. Παράλληλα, έβαλαν τέλος και στα συνεχή σενάρια για πώληση του το καλοκαίρι του 2015. Σενάρια που επιστρέφουν ξανά τώρα αλλά σε εντελώς διαφορετική βάση πλέον αφού οι Τορινέζοι είναι σε θέση ισχύος.

Αυτή η θέση... ενισχύεται ακόμη περισσότερο, όσο ο Γάλλος δηλώνει ευτυχισμένος. Και το έχει δηλώσει πολλές φορές. «Ο Πλατινί έγραψε ιστορία εδώ, ο Ζιντάν το ίδιο, ο Τρεζεγκέ επίσης, ο Ντεσάμπ πέτυχε όσα ήθελε, ο Τιράμ είναι ακόμη στη μνήμη όλων. Αυτό θέλω κι εγώ, να κάνω ό,τι και οι Πλατινί-Ζιντάν με αυτή τη φανέλα», είναι ο στόχος του και αυτό που πέτυχαν οι Πλατινί-Ζιντάν ως Μπιανκονέρι, πέρα από τους τίτλους εντός και εκτός Ιταλίας, ήταν να κατακτήσουν και Χρυσές Μπάλες (τρεις και μία αντίστοιχα). Ο 21χρονος Γάλλος για πρώτη φορά φέτος έμεινε στους τελικούς 23 για το βραβείο και ήταν ο μοναδικός παίκτης της Serie A στη λίστα. Για να βρεθεί και στους πρώτους 3, ή στην κορυφή, έχει ακόμη καιρό αν και με την ταχύτητα που εξελίσσεται, δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι ικανός για όλα.

Αυτό δεν το λένε μόνο οι διοικούντες την Γιουβέντους αλλά και οι Γάλλοι. Το είπε, πάνω από όλους, ο Ζιντάν, ο οποίος είναι και το πρότυπο του μικρού. «Ο Πογκμπά είναι καλύτερος από ό,τι ήμουν εγώ σε αυτή την ηλικία. Από αυτόν εξαρτάται το πού θα φτάσει αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα γίνει σίγουρα ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Θα πρέπει να καταλάβει, όμως, ότι στο σημείο που βρίσκεται θα πρέπει να γίνεται όλο και πιο αποφασιστικός από αγώνα σε αγώνα». Ο Ζιντάν το είπε, ο Πογκμπά το κάνει. Και το γεγονός ότι το κάνει και με την φανέλα της εθνικής Γαλλίας, απλά εκτοξεύει κι άλλο την τιμή του.

 Παραμονές του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η L' Equipe τον αποθέωνε γράφοντας ότι «δεν είναι υπερβολή αλλά η πραγματικότητα: Ο Πολ Πογκμπά στα 21 του είναι το αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου»! Για αυτό «ευθύνονται» όλοι και ανάμεσα τους φυσικά και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να φορτώνει με περισσότερες αρμοδιότητες το «χταπόδι», σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί. «Το να κάνει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτή την ηλικία ένα κακό ματς δεν είναι έγκλημα. Για τον Πογκμπά, για τις δυνατότητες του, την ωριμότητα του και την εμπειρία που έχει ήδη μαζέψει, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν δικαιούται, πρώτα από όλα για τον ίδιο, να αδιαφορεί ή να χαλαρώνει σε κάποιον αγώνα».

Διανύοντας την τρίτη του σεζόν στη Γιουβέντους -και έχοντας ήδη κάνει ένα πολύ καλό Μουντιάλ- ο 21χρονος άσος παίρνει σιγά-σιγά τα «κλειδιά» της μεσαίας γραμμής των Μπιανκονέρι και είναι αυτός που μπαίνει μπροστά. Στην πρώτη του χρονιά στο Τορίνο έδειξε μέρος του ταλέντου του αλλά ήξερε πολύ καλά τον ρόλο του. «Ο Φέργκιουσον μου είχε πει ότι θα έβαζε αλλά δεν το έκανε ποτέ. Ο Κόντε, από την άλλη, ήταν ειλικρινής από την αρχή. Μου είπε ότι θα κάνω τα... ρεπό των Πίρλο, Βιδάλ και Μαρκίζιο», είχε πει ο ίδιος και ακριβώς αυτό έκανε. Πέρυσι, δεύτερη σεζόν στην Ιταλία, έγινε βασικός από νωρίς, ήταν καλύτερος αλλά είχε και τα σκαμπανεβάσματα του. Φέτος, με τον Αλέγκρι πλέον, βγάζει μια τρομερή αυτοπεποίθηση στο γήπεδο και γίνεται όλο και πιο αποφασιστικός στους αγώνες. Οπως, δηλαδή, τον έχει προτρέψει ο Ζιντάν.

Ο Αλέγκρι, από την μεριά του, τον προτρέπει να σκοράρει περισσότερο. «Ο Πολ δούλεψε σωστά την προηγούμενη διετία και τώρα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Είναι αδιανότητο, με το ταλέντο και τις δυνατότητες του, να μην γίνει σύντομα ένας χαφ που θα βάζει 10-15 γκολ την σεζόν. Μπορεί να μοιράζει όσα θέλει, μπορεί να κόβει τους αντίπαλους αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσει να σκοράρει περισσότερο». Το γεγονός ότι ο Πογκμπά πέτυχε φέτος, κόντρα στον Ολυμπιακό, το πρώτο του γκολ στο Champions League ενώ στην εβδομάδα που μόλις πέρασε, για πρώτη φορά, σκόραρε σε τρεις συνεχόμενους αγώνες δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο για να βελτιωθεί και σε αυτόν τον τομέα.

Μια βελτίωση που, κατά τον ίδιο, οφείλεται βασικά στους συμπαίκτες του. «Είμαι πολύ τυχερός γιατί καθημερινά προπονούμαι με πρωταθλητές όπως ο Τζίτζι, ο Αντρέα, ο Κάρλος, ο Αρτούρο... Μαθαίνω συνεχώς πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας μεγάλος παίκτης σε μια μεγάλη ομάδα και νιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου γιατί όλοι με αντιμετωπίζουν σαν τον μικρό τους αδερφό. Αγωνιστικά, με το κέντρο που έχουμε, ζηλεύω το πόδι του Πίρλο, τον πλουραλισμό του Βιδάλ και την τακτική αντίληψη του Μαρκίζιο. Μαθαίνω συνεχώς από όλους».

Ολα αυτά, κάνουν προφανή την επιλογή της Γιουβέντους: Κρατάει τον Πογκμπά για μια ζωή και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πρόβλημα για τους Τορινέζους. Σε μια εποχή όπου τα πράγματα έχουν ξεφύγει και τα εκατ. ευρώ ξοδεύονται για πλάκα, η Γιούβε ξέρει ότι έχει στα χέρια της το πιο δυνατό χαρτί. Αν κρατήσει τον Γάλλο, θα έχει τα προσεχή χρόνια τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στο κέντρο της. Αν τον πουλήσει, θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα σε διάφορες θέσεις με παίκτες που θα την κάνουν συνολικά πολύ πιο ισχυρή.

«Το είπα το καλοκαίρι, πριν ανανεώσει ο Πογκμπά, και κάποιοι με ειρωνεύτηκαν. Το επαναλαμβάνω τώρα και θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί: Οταν έρθει η ώρα να τον πουλήσει η Γιουβέντους -και αυτή η στιγμή μάλλον δεν έχει έρθει ακόμη- θα είναι η μεταγραφή που θα σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ», είπε πριν λίγες μέρες στο Sky Italia ο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, ο δημοσιογράφος που έχει άριστες σχέσεις με τον Μπέπε Μαρότα, με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό. Αυτός είναι ο στόχος της Γιούβε, να σπάσει δηλαδή το ρεκόρ μεταγραφής αν αποφασιστεί η πώληση του και σύμμαχος της είναι ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις -λόγω Νέντβεντ- με τον Ανιέλι και θέλει να γράψει ιστορία.

«Ο Πολ είναι ευτυχισμένος στο Τορίνο, δεν έχουμε κανένα παράπονο από την Γιούβε και για εμάς δεν υπάρχει θέμα», τόνισε ο Ιταλο-ολλανδός μάνατζερ, ο οποίος είναι αλήθεια ότι -σε αντίθεση με άλλους πελάτες του σε άλλες ομάδες- στο θέμα Πογκμπά είναι πολύ ήρεμος. Με αυτή την ηρεμία αντιμετωπίζει γενικά την κατάσταση και η Γιουβέντους, με την Gazzetta dello Sport να παρουσιάζει σε ρεπορτάζ της, τις ημέρες των εορτών, την οικονομική κατάσταση του συλλόγου που συνεχώς βελτιώνεται: «Επισήμως δεν θα το πουν αλλά ανεπισήμως στο Τορίνο ήδη το παραδέχονται ότι είναι πλέον σε θέση να κάνουν μεταγραφή ενός παίκτη 35-40 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι. Αν μπει στο ταμείο και θησαυρός από τον Πογκμπά, η Κυρία για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα μπορεί να κινηθεί στις μεταγραφές με την άνεση των άλλων μεγάλων της Ευρώπης».

Οδηγός, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι η περίπτωση Ζιντάν. Πώληση στη Ρεάλ Μαδρίτης με ποσό-ρεκόρ, απόκτηση των Μπουφόν-Νέντβεντ-Τιράμ και όλα καλά. Ο Λουτσιάνο Μότζι, ο οποίος είχε χειριστεί τότε την όλη κατάσταση, έχει ήδη δώσει την συμβουλή του στον Μαρότα: «Πιστεύω ότι ο Πογκμπά θα παραμείνει αλλά αν η Γιούβε αποφασίσει να τον πουλήσει, θα πρέπει να αρχίσει από τώρα, σιγά-σιγά, τις συζητήσεις με τους παίκτες που θέλει να πάρει. Πρώτα συμφωνείς με τις άλλες ομάδες και μετά ανακοινώνεις σε όλο τον κόσμο ότι μπαίνουν 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία σου από πώληση».

Αυτή η πώληση, αν γίνει, κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει το καλοκαίρι του 2016. Με το Euro να διεξάγεται στη Γαλλία και με τους «τρικολόρ» να έχουν πολύ δυνατή ομάδα, στο Τορίνο ξέρουν ότι η τιμή του 21χρονου θα πάει στον... Θεό. Εκεί όπου βρίσκεται και το όριο του, σύμφωνα με τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, έναν από τους παικταράδες της Μίλαν στα 90's: «Το μόνο που χρειάζεται είναι η συνέπεια γιατί όλα τα άλλα θα έρθουν φυσιολογικά. Μιλάμε για ένα απίστευτο, ένα σπάνιο ταλέντο. Μπορούμε ήδη να τον χαρακτηρίσουμε πρωταθλητή, εξελίσσεται από ματς σε ματς και το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένει ταπεινός. Το βλέπεις ότι είναι απίστευτα φιλόδοξος και δουλεύει συνεχώς. Αν τα κάνει όλα συγκεντρωμένος, το όριο του θα είναι ο ουρανός».

Για τον ίδιο τον Γάλλο, ο ουρανός είναι bianconero, όπως είπε μετά το ματς με την Βερόνα, το βράδυ της Κυριακής, στο Sky Italia: «Πόσο κοστίζω; Μηδέν ευρώ. Πρέπει να δουλεύω, να βελτιώνομαι και να δώσω τα πάντα για την Γιουβέντους γιατί είναι η ομάδα που με εμπιστεύτηκε το 2012»...


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: