Ο Αντόνιο Κόντε τον ζήτησε, ο Μπέπε Μαρότα έκανε πρόταση και η Αταλάντα δείχνει να συμφωνεί στο να μετακινηθεί ο Φεντερίκο Πελούζο στη Γιουβέντους.
Οι Μπιανκονέρι θέλουν έναν παίκτη για την αριστερή πλευρά καθώς ο Κουάντβο Ασαμόα θα είναι στο Κόπα Αφρικα τον Ιανουάριο και έστω και με καθυστέρηση κάποιων μηνών -καθώς συζητήσεις έγιναν και το καλοκαίρι- ο Πελούζο λογικά θα καταλήξει στο Τορίνο.
Την Πέμπτη τα ιταλικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Μαρότα πρότεινε στην Αταλάντα 1,5 εκατ. ευρώ για να πάρει τον διεθνή αριστερό μπακ (που παίζει και αριστερό στόπερ αν χρειαστεί) με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες και οψιόν 3,5 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί με μεταγραφή το καλοκαίρι αν ικανοποιήσει και την Παρασκευή ο αθλητικός διευθυντής των Μπεργκαμάσκι, Πιερπάολο Μαρίνο, ουσιαστικά άναψα το πράσινο φως.

«Ο Πελούζο αρέσει σε αρκετές ομάδες και αυτό αποδεικνύεται και από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει αλλά προτεραιότητα είναι η Γιουβέντους. Οι Μπιανκονέρι είχαν κάνει κίνηση και το καλοκαίρι οπότε, για λόγους ηθικής, πρέπει να τους δώσουμε τον πρώτο λόγο».