JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

21η Μαΐου 1995, γλυκιά επιστροφή στην κορυφή της Ιταλίας.


21η Μαΐου 1995: μετά από εννέα ατελείωτα χρόνια χωρίς τίτλο, η juventus επιστρέφει για να ράψει το σήμα του Scudetto στο στήθος της. Ενα πρωτάθλημα που θα μείνει στην ιστορία της Γιουβέντους, επειδή είναι το πρώτο με το νέο σύστημα των τριών βαθμών, αλλά και επειδή η Γιούβε εμφανίζεται στη γραμμή εκκίνησης με πολλά νέα πρόσωπα: στην άμυνα, με τον Ciro Ferrara, στο κέντρο με τους Paulo Sousa και Didier Deschamps, και στην επίθεση με έναν νεαρό με το όνομα Del Piero που εισέρχεται σε μόνιμη βάση στην πρώτη ομάδα. 

Στο πάγκο της ομάδας, βρίσκεται για το πρώτο έτος ο Μαρτσέλο Λίπι, με λίγα λόγια, αυτή η σεζόν θα θέσει τα θεμέλια για ένα εξαιρετικό κύκλο προς τις επιτυχίες. Το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 9 χρόνια, έρχεται είστε βάρος της Πάρμα, η οποία θα παίξει εναντίον της και στοωΚύπελλο Ιταλίας και στο Κύπελλο UEFA. 

Η Γιουβέντους θα καταφέρει να πάρει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα την 15η ημέρα, αμέσως μετά τη νίκη  στο Enio Tardini, όπου κέρδισε την Πάρμα με 3-1 με δυο γκολ του Paulo Sousa και ένα του Fabrizio Ravanelli. Οπως άρχισε η βόλτα στην κορυφή έτσι και τελειώνει ένα γύρο αργότερα, και πάλι κατά της Πάρμα, αλλά στο Dele Alpi. Η Juve, βρίσκεται επτά βαθμούς μπροστά από από την Πάρμα τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και μια ισοπαλία θα ήταν αρκετή, αλλά οι άνδρες της Γιούβε  κάνουν μεγάλα πράγματα: ο Ravenelli υπογραφή δύο γκολ, με τους Deschamps και Vialli να πετυχένουν τα άλλα δυο στη νίκη με 4-0 και η Juve είναι πρωταθλητές Ιταλίας για 23η φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: