JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Προσοχή στην αγορά, υπάρχουν και παγίδες.

Αυτές τις μέρες είμαστε όλοι επηρεασμένοι από την κλασική μεταγραφολογία της αγοράς που κάθε χρόνο επηρεάζει εκατομμύρια φιλάθλων του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο. Τώρα οι οπαδοί περιμένουν με ανυπομονησία τους τρεις θερινούς μήνες για να δουν  στα τέλη Αυγούστου, αν η ομάδα τους καταφέρει να κάνει το όνειρο τους πραγματικότητα. Ετσι μερικές φορές, παρελαύνουν πολλά ονόματα κάθε μέρα από της στήλες των εφημερίδων και το διαδίκτυο όπως στην περίπτωση της Γιούβε που κάθε μέρα διαβάζουμε για πολλούς παίκτες (Ιγκουαίν, Τέβεζ, Γιόβετιτς, Ιμπραΐμοβιτς και ούτω καθεξής), θέτω ένα ερώτημα, ή τουλάχιστον μια σκέψη.


Μπορούν τα εκατομμύρια από μόνα τους πραγματικά να φτιάξουν ομάδες; Ισως ναι. Μου έρχεται αμέσως στο μυαλό η περίπτωση της Ουντινέζε που, χάρη στην συνετή και έξυπνη διαχείριση της ομάδα ως μέρος της οικογένειας, έχει καταφέρει να πουλήσει (και ποτέ να πουλήσει) τους καλυτερούς παίκτες της (Ίσλα, Ασαμόα και Χαντάνοβιτς), παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα φέτος, και θα αγωνιστή ξανά στην Ευρώπη με ένα προϋπολογισμό τα τελευταία 5 χρόνια κοντά στα 109 εκατομμύρια ευρώ. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να μιμηθεί τους άλλους που ξοδεύουν πολλά χρήματα για μεταγραφές, κάνει ένα πολύ φυσιολογικό πράγμα και, τολμώ να πω, ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει μια ομάδα να ανταγωνιστή τους υπόλοιπους, αυτό είναι το πολύ καλό και έξυπνο scouting σε όλο τον κόσμο και σε επίπεδο παιδικών ομάδων και τμημάτων υποδομής (όπως έχει η Γιούβε και πρέπει να συνεχίσει να έχει ταλέντα ή τουλάχιστον καλούς παίκτες μέσα από της ακαδημίες της, όπως οι Marchisio, Giovinco, Marrone και De Ceglie). 

Έτσι, πριν να πληρώσουν τα 20, 30 εκατομμύρια ευρώ για τα ονόματα των μεγάλων παικτών, που συχνά έχουν υπερεκτιμηθεί, είναι σκόπιμο, ως εκ τούτου, η προσεκτική εξέταση ενός παίκτη πριν. Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα στη λειτουργία της αγοράς η Γιουβέντους έχει πετύχει πολλά πράγματα στη  διαχείριση κατά τα τελευταία τρία χρόνια όπως στις περιπτώσεις των: Barzagli (τον πήρε με μόλις € 300.000 από τη Wolfsburg), Pogba (€1.500.000 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα τροφεία του), Pirlo (€ 0 κόστος από τη Μίλαν) και Vidal (€10.500.000 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν). Ολα αυτά τα στοιχεία που δεν είναι πολύ μακρινά πρέοει να περάσουν σε εκείνους που ετοιμάζονται να δόσούν κάποιά δεκάδες εκατομμύρια σε παίκτες που ίσως να μην της βγούνε (Duego €25.000.000, Melo €25.000.000, κ.α.) πρέπει λοιπόν εκεί στη Corso Galileo Ferraris να ψάξουν αρκετά για τη σεζόν και να μην πέσουν σε παγίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: