JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τορίνο-Γιουβέντους 0-1, ο Πογκμπά έπιασε το ταύρο από τα κέρατα.

Η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Τόρίνο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης, με τον Πολ Πογκμπά να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ!
Η τελευταία νίκη της Τορίνο στο Derby della Molle ήταν το 1995, ενώ από το 2002 δεν έχει πετύχει ούτε γκολ! Η Γιούβε μετρούσε 10 νίκες και 4 ισοπαλίες πριν τη σέντρα του αγώνα και τελευταία φορά που δεν κέρδισε ήταν το 2008. Η «Κυρία» συνέχισε λοιπόν την παράδοση που έχει δημιουργήσει, επικρατώντας με 1-0, σε ένα ματς με δύναμη και πάθος, αλλά λίγες ευκαιρίες, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι στο δεύτερο μέρος. Πάντως, διαμαρτύρονται για οφσάιντ του Τέβες στη φάση του γκολ.
Η Γιούβε ξεκίνησε το ματς με τον Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια, τους Μπαρτσάλι, Μπουνούτσι και Κιελίνι στην άμυνα, τους Βιντάλ, Μαρκίζιο και Πογκμπά στον άξονα, τον Λιχτστάινερ δεξιά, τον Ασαμόα αριστερά και τον Τζιοβίνκο με τον Τέβες στην επίθεση. Για την Τορίνο, ο Βεντούρα ξεκίνησε τον Παντέλι στον άσο, τους Ροντρίγκες, Μορέτι και Γκλικ στην άμυνα, τον Νταρμάν με τον Ντι Αμπρόσιο στα άκρα, τον Βίβες, τον Μπρίγκι και τον Ελ Καντουρί στο κέντρο και τον Ιμόμπιλε με τον Τσέρτσι μπροστά. 
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν να αλληλοεξουδετερώνονται. Η Γιουβέντους ξεκίνησε με ένταση την αναμέτρηση, με τους παίκτες τους να πηγαίνουν πρώτοι στη μπάλα και να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ωστόσο, η «Γκρανάτα» κατάφερνε να αμύνεται αποτελεσματικά και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έκανε προσπάθειες να βγει από το καβούκι της. 
Μία κεφαλιά του Ντ' Αμπρόσιο πέρασε άουτ και στο 26' ο Τσέρτσι εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, από τον καταλογισμό του οποίου είδε και την κίτρινη κάρτα ο Πογκμπά, με την μπάλα να περνάει κοντά στο αριστερό δοκάρι του Μπουφόν, ο οποίος πάντως έδειχνε να ελέγχει τη φάση. Η «Κυρία» δυσκολευόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παντέλι, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα. Μία κίνηση του Τέβες ολοκληρώθηκε με σέντρα στον Τζιοβίνκο, ο οποίος γλίστρησε, αλλά ούτως ή άλλως δεν είχε τύχη, καθώς οι αμυντικοί είχαν καλές τοποθετήσεις. Ένα σουτ του Λιχτστάινερ πέρασε άουτ, με το 0-0 να παραμένει στο πρώτο 45λεπτο.
Οι Μπιανκονέρι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 51', όταν ο Τζιοβίνκο έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή μετά από πολύ ωραία συνεργασία των συμπαικτών του, ωστόσο ο Παντέλι απέκρουσε το σουτ του. Στην επαναφορά, ο Πογκμπά σούταρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Γάλλος δεν λάθεψε. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπονούτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τέβες από ελεγχόμενη θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πογκμπά ανενόχλητος έγραψε το 1-0! 
Πλέον, ήταν η σειρά της «Τόρο» να προσπαθήσει κάνει παιχνίδι για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Η Γιούβε την κράτησε μακριά από την εστία της και έψαξε το δεύτερο γκολ. Στο 73' ο Τέβες έπιασε ένα πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η είσοδος του Σιμόνε Παντοΐν στη θέση του Ασαμόα «κλείδωσε» το κέντρο, με τον Τζιοβινκο να περνάει προσωρινά στα αριστερά και στη συνέχεια να αφήνει τη θέση του στον Βούτσινιτς. Η Γιουβέντους είχε φέρει το παιχνίδι... εντελώς στα μέτρα της και στο 84' ο Μαυροβούνιος επιθετικός είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά ο Παντέλι τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Στις καθυστερήσεις, πέρασε στο ματς και ο Κουαλιαρέλα, με το τελικό 1-0 να στέλνει τη Γιουβε στους 16 βαθμούς!
TORINO-JUVENTUS 0-1
RETI: Pogba 9’ st
TORINO
Padelli; Glik, Rodriguez (1’ st Masiello), Moretti; Darmian, Brighi, Vives (41’st Farnerud), El Kaddouri (23’ st Meggiorni), D'Ambrosio; Cerci, Immobile. 

A disposizione: Gomis, Berni, Bovo, Basha, Pasquale, Maksimovic, Bellomo.
Allenatore: Ventura.

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah (29’st Padoin); Giovinco (33’ st Vucinic), Tevez (46’ st Quagliarella)
A disposizione: Storari, Citti, Ogbonna, Motta, Isla, De Ceglie, Peluso, Pirlo, Llorente.
Allenatore: Conte

ARBITRO: Mazzoleni
ASSISTENTI: Tonolini, La Rocca
QUARTO UFFICIALE: Iannello
ARBITRI D’AREA: Tagliavento, Orsato

AMMONITI: 19’ pt Marchisio, 25’ pt Pogba, 36’ pt Immobile, 15’ st Asamoah, 32’ st Vives, 37’ st Moretti

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

τελος καλο ολα καλα θα ροτησο κατη αν επεζε ο νετβετ με την μηλαν στο τσαμπιον ληγκ που χασαμε στα μπεναλτη θα χαναμαι φυση αδηνατον κε τη εκανε ο νετβετ ενα τακλην κε ομος τον ευγαλε κε μηλανε τορα για το ουσαητ που βαλαμε γκολ