JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

5 χρόνια στην Αθήνα, 3 χρόνια στην Λιουμπλιάνα η Ακαδημία της Γιούβε.

Το gazzetta.gr επισκέφτηκε το πρότυπο διεθνές σχολείο “Danile Kumar” της σλοβενικής πρωτεύουσας, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της αποκλειστικής συνεργασίας της Γιουβέντους με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. 

Συνεργασία σε δύο άξονες!
Μία βόλτα στο βόρεια προάστια της πανέμορφης Λιουμπλιάνας, ούτε ένα χιλιόμετρο μακριά από την “Stozice Arena” που φιλοξένησε το 38ο Ευρωμπάσκετ, είναι αρκετή για να πάρει κανείς μία γεύση για το περιβάλλον στο οποίο φοιτούν και προπονούνται οι μαθητές-μέλη τους JuventusLjubljanaSoccerSchooll. Η αποκλειστική συνεργασία που υπεγράφη το 2010, μεταξύ της “Γηραιάς Κυρίας” με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Παλλήνης να επιχειρήσουν άνοιγμα σε επίλεκτα διεθνή σχολεία της Ευρώπης, με απώτερο στόχο τον συνδυασμό της εκπαίδευσης με τον αθλητισμό, όπως άλλωστε και στο JuventusAthensSoccerSchool! 
Επί τόπου ρεπορτάζ στη Λιουμπλιάνα
H παρουσία μας, λοιπόν, στη σλοβενική πρωτεύουσα για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, μας έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις του διεθνούς (και εθνικού παράλληλα) πρότυπου σχολείου “Danile Kumar” και να συνομιλήσουμε με την διευθύντρια του, Ιρένα Στεμπλάϊ, καθώς και με έναν εκ των προπονητών της Ακαδημίας της Γιουβέντους, τον Ντάριαν Σμάϊλα. 
Το κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Σλοβενία!
«Το σχολείο μας λειτουργεί ως διεθνές και ως εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και απασχολεί συνολικά 870 μαθητές. Το διεθνές που ιδρύθηκε το 1993, απευθύνεται σε παιδιά ξένων διπλωματών ή εργαζόμενων στη Σλοβενία (από 37 διαφορετικές χώρες) καθώς και σε παιδιά που έχουν γεννηθεί στην πατρίδα μας, αλλά οι γονείς τους δουλεύουν ή έχουν επαγγελματική θητεία στο εξωτερικό και προσφέρει στους 170 μαθητές του πλήρη προετοιμασία για το International Baccalaureate. Η φοίτηση είναι δωρεάν, ενώ όσα παιδιά θέλουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα IB, πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό της τάξεως των 6.500 Ευρώ. Στο εθνικό σχολείο, έχουμε συνολικά 700 μαθητές.», μας είπε αρχικά η επικεφαλής του πρότυπου διεθνούς σχολείου “Danile Kumar”, πριν αναφερθεί στη  συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα για το προπονητικό πρόγραμμα της Γιουβέντους.
“Έτοιμο” το νέο αστέρι του γυναικείου ποδοσφαίρου!
«Ο αθλητισμός στην Σλοβενία είναι πάρα πολύ σημαντικός και αποτελεί την σημαντικότερη διέξοδο για τους νέους! Πέρα από το μπάσκετ, το σκι, το χόκεϊ και το χάντμπολ, που έχουν μεγάλη δημοτικότητα στη χώρα μας, το ποδόσφαιρο παραμένει πάντα ο “βασιλιάς των σπορ”! Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι ειδικότερα οι Σλοβένοι ποδοσφαιρόφιλοι , παρακολουθούν πολύ το ιταλικό πρωτάθλημα, η πρόταση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα για το προπονητικό πρόγραμμα της Γιουβέντους, μας φάνηκε ευθύς εξαρχής πολύ ελκυστική!
Στον 3ο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος, το JuventusLjubljanaSoccerSchool, απασχολεί περισσότερα από 60 παιδιά και μάλιστα μία 9χρονη Πολωνή παίκτρια, είναι τόσο ταλαντούχα που ήδη έχει δεχθεί πρόταση να μετακομίσει στο Τορίνο, για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της γυναικείας ομάδας της Γιούβε!», σχολίασε η διευθύντρια του σχολείου, από το οποίο αποφοίτησε η Σλοβενία αργυρή ολυμπιονίκης του Πεκίνου (στην κολύμβηση), Σάρα Ιζάκοβιτς και στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά του πρώην παίκτη του Παναθηναικού Σάνι Μπετσίροβιτς, του παλαίμαχου άσου και του Ολυμπιακού, Μπόρις Γκόρεντς, του παλαίμαχου παίκτη και νυν προπονητή Γιούρι Ζντοβτς και του πρώην διεθνούς σέντερ, Πρίμοζ Μπρέζετς. 
Η επίβλεψη από την Αθήνα
Μέχρι και πριν από δύο χρόνια, όταν ακόμη υπήρχε απευθείας πτήση από την Λιουμπλιάνα στην Αθήνα, το μοναδικό διεθνές σχολείο της Σλοβενίας προέβαινε σε συχνές ανταλλαγές μαθητών με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, τα οποία εφαρμόζουν το πρόγραμμα ΙΒ από το νηπιαγωγείο. Πλέον, τη σλοβενική πρωτεύουσα επισκέπτεται συχνά-πυκνά ο αρχιπροπονητής της JuventusAthensSoccerSchool, Ιταλός, Κρίστιαν Μικόνο, ο οποίος επιμόρφωσε τους Σλοβένους προπονητές και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιβλέπει την πρόοδο των παιδιών και ενημερώνει τα headquarters στο Τορίνο.
«Τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα και ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια, που η Γιουβέντους κατακτά το Campionato και πρωταγωνιστεί στο Chanmpions League, ονειρεύονται να γίνουν οι επόμενοι “Μπουφόν” και “Πίρλο”, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα που φιλοδοξούν να μοιάζουν στον Μαρκίζιο και τον Τζιοβίνκο, που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα σπλάχνα της “Βέκια Σινιόρα”! Εμείς, προσπαθούμε να τους περάσουμε τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου, μέσα από την διασκέδαση και την ανάπτυξης της σκεπτικής ικανότητας στον αθλητισμό.», πρόσθεσε ο κροατικής καταγωγής, Σλοβένος προπονητής, Ντάριαν Σμάϊλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: