JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ.

Εννιά χρόνια μετά το κάζο που έστησαν Δανία και Σουηδία στην Ιταλία, οι Ατζούρι πήραν την εκδίκησή τους στην Κοπεγχάγη.
Καλοκαίρι 2004. Βρισκόμαστε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων στο Euro 2004 με την Ιταλία να παίζει με την Βουλγαρία και το άλλο ματς να είναι Δανία-Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί μαγείρεψαν το περίφημο «μπισκότο» και με το τελικό 2-2 πέρασαν οι δύο τους στους «16» αφήνοντας εκτός την Σκουάντρα Ατζούρα σε τριπλή ισοβαθμία στους 5 πόντους. Πολύ έντονη στη μνήμη η εικόνα με τον Αντόνιο Κασάνο να κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις και να τρέχει προς τον πάγκο ευτυχισμένος και όσο πλησιάζει η χαρά στο πρόσωπό του να γίνεται λύπη...
Φθινόπωρο 2013, σχεδόν δέκα χρόνια μετά. Το πανό έγραφε την ημερομηνία και είχε σηκωθεί από νωρίς από τους τιφόζι στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης. «Δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ». Και οι παίκτες του Πραντέλι δεν συγχώρεσαν.
Η Ιταλία ήταν αδιάφορη και ήδη περασμένη στο Mundial του 2014, το ακριβώς αντίθετο από την Δανία που έχοντας μάθει για την ήττα της Βουλγαρίας από την Αρμενία (2-1) ήθελε μόνο νίκη και ουσιαστικά βρισκόταν στην Βραζιλία, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζει εντός με την Μάλτα.
Σε αυτό το ματς έγραψε ιστορία ο Τζίτζι Μπουφόν, φτάνοντας τις 137 συμμετοχές με το Εθνόσημο. Ο κορυφαίος τερματοφύλακας όλων των εποχών άφησε πίσω του τον Φάμπιο Καναβάρο (136) και πλέον κοιτάζει μόνο μπροστά στο τελευταίο κομμάτι μίας σπουδαίας καριέρας.
Στο 28' μετά την τρομερή μπαλιά του Τιάγκο Μότα ο Οσβάλντο κατέβασε τη μπάλα με κοντρόλ-ντρίμπλα και με ψύχραιμο πλασέ τελείωσε τη φάση για το 0-1. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν όμως περισσότερη επιθετική δραστηριότητα και στο 45+1' κατάφεραν να ισοφαρίσουν με σκαστή κεφαλιά του ξεχασμένου, Νίκλας Μπέντνερ, μετά τη σέντρα του Κρον Ντέλι από αριστερά (1-1).
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έπαιξαν ακόμα πιο μπροστά και είχαν δύο δοκάρια με φάουλ του Ερικσεν (56') και βολέ του Μπέντνερ (67'). Τελικά ο πρώην επιθετικός της Γιουβέντους κατάφερε να νικήσει τον παλίο του συμπαίκτη, Μπουφόν για δεύτερη φορά, ξανά με σκαστή κεφαλιά και πάλι μετά από σέντρα του Κρον Ντέλι από αριστερά (2-1). Ολα έμοιαζαν ιδανικά για τους Δανούς που είχαν ήδη αρχίσει να πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή τους στα μπαράζ. Λογάριαζαν όμως χωρίς τη μοίρα...
Στο 91' ο Οσβάλντο έκανε ατόμική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ακουιλάνι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αντερσεν. Η εκδίκηση της Ιταλίας στέλνει πιθανότατα τους Δανούς οριστικά εκτός Mundial, αφού πρέπει να βάλουν ίσως και 10 γκολ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων κόντρα στην Μάλτα. Η Βουλγαρία θέλει νίκη εντός στο φινάλε με την επίσης διεκδικήτρια, Τσεχία και πάει στα μπαράζ.
Η Ιταλία πήρε την εκδίκησή της, αφού μέχρι το 91' οι Δανοί ήταν σίγουροι 2οι και τώρα ουσιαστικά δεν κρατούν καν την τύχη τους στα χέρια τους...
Δανία (Μόρτεν Ολσεν): Αντερσεν, Αγκερ, Μπιέλαντ, Γιάκομπσεν, Μπόιλεσεν, Κρον-Ντέλι, Τσίμλινγκ (82' Αντρέασεν), Κβιστ, Ερικσεν, Μπέντνερ (84' Μάκιενοκ), Μπρέθγουαϊτ (46' Λάρσεν).
Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαλτσαρέτι, Ρανόκια, Ντε Σιλβέστρι, Μαρκίζιο, Μοντολίβο, Τιάγκο Μότα, Ντιαμάντι, Καντρέβα, Οσβάλντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: