JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Πίρλο βάζει πλώρη για την κορυφή εκτελεστών φάουλ.

Ο Αντρέα Πίρλο έφτασε τα 23 γκολ-φάουλ και βρέθηκε στο -5 από τον κορυφαίο εκτελεστή του Καμπιονάτο, Σίνισα Μιχαϊλοβιτς.
Ανατροπή λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Για τους αντιπάλους όμως η ανησυχία ισοδυναμεί με εκτέλεση πέναλτι, καθώς τον βλέπουν να παίρνει τη μπάλα, να τη στήνει και να κάνει αυτά τα χαρακτηριστικά νωχελικά βήματα του προς τα πίσω και καλά κάτι σαν φόρα. Η ματιά του μοιάζει με τα σύγχρονα υπερόπλα λέιζερ. Εκεί που κοιτάζει, εκεί θα το στείλει. Το ξέρει ο θεατής, το ξέρει και ο αντίπαλος τερματοφύλακας που αισθάνεται όπως όταν τον εκτελούν από τα 11 βήματα. Τα ελεύθερα χτυπήματα του Αντρέα Πίρλο είναι τηλεκατευθυνόμενα και ακόμα και όταν ο πορτιέρο έχει καταλάβει το που κοιτάζει ο maestro, όσο γατί και να είναι, απλά δεν μπορεί να φτάσει το τόπι.
Δεν είναι ότι ξαφνικά ανακαλύψαμε την μαγεία του ηγέτη της Γιουβέντους και γράφουμε τα παραπάνω. Είναι που στα 34 του ο κορυφαίος ιταλικός εγκέφαλος που κυκλοφορεί στο χορτάρι οδεύει ολοταχώς για να καταρρίψει ένα μυθικό ρεκόρ. Με το γκολ-φάουλ του (σ.σ.: το δεύτερο γκολ στο ματς) στο 4-0 επί της Κατάνια έφτασε τις 23 επιτυχημένες εκτελέσεις. Το εν λόγω νούμερο τον έφερε ένα πάνω από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (22) και σε απόσταση μόλις πέντε από τον εκπληκτικό του είδους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς (την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν με 20 οι Τζιανφράνκο Τζόλα και Ρομπέρτο Μπάτζιο).
Ο Μιχαϊλοβιτς στην 14ετή θητεία του στο Καμπιονάτο (1992-'06) σε Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Ιντερ κατάφερε να αναδειχτεί σε έναν εκ των κορυφαίων εκτελεστών του κόσμου και κατέχει το σχετικό ρεκόρ στα ιταλικά γήπεδα (το 1998 σε ένα Λάτσιο-Σαμπντόρια 5-2 είχα κάνει χατ τρικ με φάουλ). Ο Πίρλο εάν ανανεώσει με τη Γιουβέντους και παραμείνει στη Σέριε Α', είναι βέβαιο πως θα τον ξεπεράσει. Εάν όμως δεν συμβεί αυτό και μετακομίσει σε άλλο πρωτάθλημα, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση σε αυτή τη σεζόν. Προλαβαίνει άραγε; Με τον ρυθμό που πυροβολεί με τη φανέλα της Γιουβέντους, ΝΑΙ!
Από το 2011 που μετακόμισε στο Τορίνο, πυροβολεί ακατάπαυστα και έχει καταφέρει να βάλει οκτώ απ' ευθείας φάουλ (συνολικά 10 τα γκολ του στο πρωτάθλημα με τη Γιούβε), τη στιγμή που σε 10 χρόνια στη Μίλαν είχε μόλις δύο περισσότερα. Ο Πίρλο που ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 σε ηλικία 16 ετών, έχει βάλει δύο γκολ-φάουλ με τη φανέλα της Μπρέσια και τρία ακόμα με τη Ρετζίνα και συνεχίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: