JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

20 Μαΐου 1973, η Γιουβέντους κατακτά το 15 Scudetto.



  Πριν από σαράντα χρόνια αυτήν την  ημέρα η  Γιουβέντους με προπονητή τον Cestmir Vycpálek γιόρτασε το 15ο τίτλο του Scudetto,σε μια δραματική τελική αγωνιστική του τότε πρωταθλήματος.
Το 1972-1973 η Serie A,όδευε προς μια συναρπαστική κορύφωση και με ένα μόνο ενδιαφέρον να απομένει,το ποια ομάδα θα κατακτήσει την κορυφή.
 Τρεις ήταν οι ομάδες που βρισκόταν σε αυτή τη θέση.Η Μίλαν ήταν η  πρωτοπόρος ομάδα με 43 πόντους, ενώ η Λάτσιο και Γιουβέντους ήταν πίσω με ένα μόνο πόντο.
Και οι τρεις σύλλογοι είχαν παιχνίδι η Milan στη Βερόνα,η Λάτσιο στη Νάπολη και η Γιουβέντους στην πρωτεύουσα κατά της Ρομά.  
Η Μίλαν υπέκυψε σε μια απροσδόκητη ήττα στο Stadio Bentegodi με σκορ 5-3 από την Gialloblu. Εν τω μεταξύ η Λάτσιο υπέστη μια απώλεια με 1-0 απέναντι στη Νάπολι στο Stadio San Paolo.
Η σκηνή είχε οριστεί στην Γιουβέντους να τεθεί σε μια επίδειξη για να κατακτήσει το Scudetto.Πηγαίνοντας στο ημίχρονο με ένα γκολ υπέρ της Ρομά.
Η Γιουβέντους χτύπησε αμέσως μετά την επανεκκίνηση του αγώνα  με τον μέσο José Altafini.Οι άνδρες του Vycpálek συνέχισαν  να προσπαθουν να πετύχουν το γκολ της νίκης τελικά τρία λεπτά πριν τη λήξει ο Αntonello Cuccureddu έκανε τη διαφορά. 
 Η Γιουβέντους εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς με την επιτυχία κατά της Ρόμα,και προσπέρασε την Μίλαν και εξασφάλισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ήταν  μία από τις μεγαλύτερες και πιο συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία της Γιουβέντους ». Μια αξέχαστη εμπειρία που έχει παραμείνει για ακριβώς 40 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: