JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ίντερ-Γιουβέντους, αύριο απόγευμα στις 16:00.



Ιντερ και Γιουβέντους κοντράρονται στο «Μεάτσα» στο κλασικό ντέρμπι της Ιταλίας. 
Μπορεί η Γιουβέντους να είναι έτη φωτός μακριά από την Ιντερ και να έχει μεγάλο μέρος του μυαλού της στον αγώνα με την Μπάγερν, όταν όμως παίζει με την Ιντερ, όλα σταματούν. «Πάμε στο Μεάτσα για να πάρουμε εκδίκηση» είπε ο Κλαούντιο Μαρκίζιο αναφερόμενος στην νίκη των Νερατζούρι (1-3) στον πρώτο γύρο, η οποία έβαλε τέλος σε αήττητο σερί 49 αγώνων για το γρανιτένιο σύνολο του Αντόνιο Κόντε. Η διαφορά μετά από εκείνο το ματς πήγε στο -1 για την Ιντερ όμως έναν γύρο μετά, έχει γίνει -18. Παρόλα αυτά, για τον Αντρέα Στραματσιόνι το ντέρμπι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για απο-δείξει η ομάδα του τι μπορεί να πετύχει. Πέρα από το γόητρο πάντως, οι Μιλανέζοι έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς, αφού βρίσκονται στο -7 από την Μίλαν και το Champions League και αν καταφέρουν να πάρουν τη μεγάλη νίκη θα πάρουν ταυτόχρονα τεράστια ψυχολογική ντόπα για τη συνέχεια.

Καμία σχέση δεν έχει βαθμολογικά το ματς για την Γιουβέντους, αφού με +9 και το Scudetto στο τσεπάκι, έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται την τιτανομαχία με την Μπάγερν που μπορεί να οδηγήσει στα ημιτελικά του Champions League. Μιλώντας στον Τύπο την Παρασκευή, όμως, ο Κόντε έδειξε να έχει διαφορετική άποψη, λέγοντας πως το ματς με τους Νερατζούρι είναι αυτή τη στιγμή πιο σημαντικό από αυτό με τους Βαυαρούς. Η Γιούβε ξέρει ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας δεν θα καταστραφεί αλλά ο προπονητής της -που είχε σκοράρει στο «Μεάτσα» στο τελευταίο ματς που έγινε μέρα- τόνισε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να σκέφτονται έτσι αλλά να κατέβουν στο γήπεδο μόνο για τη νίκη. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή οι Τορινέζοι φύγουν από το Μιλάνο με το τρίποντο, η υπόθεση Scudetto θα έχει κριθεί οριστικά...



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ




Ιντερ, Αντρέα Στραματσιόνι

«Θα πάμε για να νικήσουμε και είμαι σίγουρος ότι η Ιντερ μπορεί να κάνει καλή εμφάνιση. Μερικοί λένε ότι έχουμε λίγες πιθανότητες να κερδίσουμε, όμως θα χρησιμοποιήσουμε το γεγονός ότι είμαστε αουσάιντερ σαν έξτρα κίνητρο. Θα είναι ανοικτό παιχνίδι και μπορεί να το πάρουν και οι δύο ομάδες. Θα το αντιμετωπίσουμε όπως και το πρώτο, ίσως με διαφορετικό σύστημα, θα τα δώσουμε όλα αύριο» είπε αρχικά ο 37χρονος προπονητής, ο οποίος ξέρει τη σημασία του Derby d' Italia. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς, το οποίο σημαίνει πολλά. Από την πλευρά της Ιντερ θα είναι πολύ διαφορετικό από κάθε άλλο».

Παρά τη μεγάλη κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Στραματσιόνι παραδέχθηκε ότι η Γιουβέντους είναι καλύτερη. «Τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα φέτος όμως θέλουμε να δείξουμε και εμείς ποιοι είμαστε και αυτό το ματς αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχουμε. Μερικά από τα όπλα τους είναι η ενέργεια και το σθένος που βγάζουν στα παιχνίδια τους. Είναι εξαιρετικοί στα πρώτα ημίχρονα και έχουμε εστιάσει πολύ σε αυτό».

Οσον αφορά το τι πρέπει να κάνει η Ιντερ, είπε: «Δεν θέλουμε να τους επιτρέψουμε να παίξουν όπως θέλουν, ούτε να ελέγξουν τον ρυθμό», ενώ για το μέλλον του στους Μπιανκονέρι: «Είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ τον εαυτό μου στον πάγκο της Γιουβέντους, επειδή ίσως η καριέρα μου είναι ακόμα πολύ μικρή. Ισως στα επόμενα χρόνια να βρίσκομαι κάπου αλλού, όμως μάλλον όχι εκεί». Ο νεαρός τεχνικός μίλησε επίσης για τις φήμες που θέλουν τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στο «Μεάτσα» και έσπευσε να διαψεύσει. «Οι οπαδοί δεν πρέπει να έχουν ελπίδες για κάτι τέτοιο. Ξέρω την αλήθεια, έχω μιλήσει με τον πρόεδρο».


Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε
Με το +9 στη βαθμολογία και με την Μπάγερν Μονάχου να περιμένει την Τρίτη, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αλλά και παλαίμαχοι της Γιουβέντους γράφουν και λένε τις τελευταίες μέρες ότι ο Αντόνιο Κόντε θα πρέπει να κάνει αλλαγές το Σάββατο καθώς έχει περιθώρια για γκέλα. Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, όμως, ο προπονητής των Μπιανκονέρι δεν έδειξε να σκέφτεται έτσι.

«Για εμάς είναι ο αγώνας με "α" κεφαλαίο. Οσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι το προσεχές παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό για μένα, άρα αυτό με την Ιντερ είναι αυτή τη στιγμή πιο σημαντικό από αυτό με την Μπάγερν. Είναι το σημείο-κλειδί της σεζόν, έχουμε έξι αγώνες σε 21 μέρες, παίζουμε για το Scudetto και το Champions League. Σίγουρα, πάντως, αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την Μπάγερν αλλά την Ιντερ», τόνισε αρχικά ο Κόντε και σε ό,τι αφορά το αν θα κάνει αλλαγές στην 11άδα είπε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν αρχίσεις να κάνεις υπολογισμούς για 11άδες και αγώνες τότε μπορεί να πάνε όλα στραβά. Πρέπει να σκεφτόμαστε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θα επιλέξω την καλύτερη δυνατή 11άδα και περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες θέλουμε τη νίκη. Τις προηγούμενες μέρες, πάντως, είχαμε 15 διεθνείς που έπαιζαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη και δεν έχουν επιστρέψει όλοι σε τέλεια κατάσταση. Ο Βούτσινιτς, για παράδειγμα, έχει πυρετό».

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής των Μπιανκονέρι τόνισε πως «θέλουμε να κατακτήσουμε για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα και δε διαλέγουμε κανένα ματς καθώς ξέρουμε ότι απέναντι μας θα έχουμε μια σπουδαία ομάδα. Η Ιντερ, σε ένα ματς, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τους στόχους μας που είναι να κατακτήσουμε ξανά τον τίτλο και να δώσουμε συνέχεια στο όνειρο μας στο Champions League».

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Κόντε ρωτήθηκε αν θα δεχόταν ποτέ να αναλάβει την Ιντερ, απαντώντας πως «στη ζωή έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ γιατί δεν ξέρεις πώς μπορεί να έρθουν τα πράγματα. Εχω δεθεί με όλες τις ομάδες στις οποίες έχω δουλέψει ως προπονητής αλλά είμαι οπαδός της Γιουβέντους», για να υπερασπιστεί στη συνέχεια τον Πολ Πογκμπά για την κόκκινη κάρτα που είδε στο ματς της Γαλλίας με την Ισπανία: «Είδα το ματς και νομίζω πως άδικα αποβλήθηκε γιατί δεν υπήρχε η πρώτη κίτρινη κάρτα που του δόθηκε. Αν ήταν λίγο πιο έμπειρος θα είχε αποφύγει τη δεύτερη. Τον συγχαίρω, πάντως, γιατί έδειξε και στην εθνική ομάδα της χώρας του το πόσο έχει προοδεύσει με τη Γιουβέντους από την πρώτη του μέρα μαζί μας».



ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ




Ιντερ, μέσα Σάμουελ, Γκουαρίν

Βάλτερ Σάμουελ και Φρέντι Γκουαρίν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, αν και ο Αργεντινός ήταν αμφίβολος και ο Κολομβιανός καθυστέρησε να επιστρέψει στην Ιταλία μετά από αγώνα με την Εθνική. Εκτός τέθηκαν εξαιτίας τραυματισμού οι Ομπι, Μουντιγκάι, Μιλίτο, Καστελάτσι, ενώ ο Ζουάν Ζεσούς είναι τιμωρημένος. Ο Αντρέα Στραματσιόνι θα έχει στη διάθεσή του τους: Χαντάνοβιτς, Καρίσο, Μπέλετς, Σιλβέστρε, Ρανόκια, Σάμουελ, Κίβου, Πάσα, Περέιρα. Ζόναθαν, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Σκελότο, Κόβατσιτς, Αλβαρες, Γκουαρίν, Κουζμάνοβιτς, Καμπιάσο, Γκαργκάνο, Μπενάσι, Παλάσιο, Ρόκι, Κασάνο.


Γιουβέντους, έξω ο Βούτσινιτς
Ο Αντόνιο Κόντε είχε πει στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ότι ο Μίρκο Βούτσινιτς δεν είναι καλά καθώς έχει πυρετό και λίγες ώρες μετά αυτό επιβεβαιώθηκε και με τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το ντέρμπι με την Ιντερ. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός έμεινε εκτός -για να είναι έτοιμος με την Μπάγερν- ενώ έξω είναι και οι Μάρτιν Κάσερες, Μαουρίτσιο, Ισλα, Νίκλας Μπέντνερ και Σιμόνε Πέπε που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στην αποστολή των Τορινέζων είναι οι Μπουφόν, Κιελίνι, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ντε Τσέλιε, Τζιοβίνκο, Πελούζο, Μπαρτσάλι, Ανελκά, Μπονούτσι, Παντοΐν, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ, Τζιακερίνι, Λιχτστάινερ, Κουαλιαρέλα, Στοράρι, Μάτρι, Ρουμπίνιο, Μαρόνε.



ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ




Ιντερ: Με 4-3-1-2 αναμένεται να παρατάξει τους Νερατζούρι ο Αντρέα Στραματσιόνι. Τα γάντια θα πάρει ο Χαντάνοβιτς, κεντρικοί αμυντικοί θα είναι οι Ρανόκια-Κίβου, δεξί μπακ ο Ζανέτι και αριστερό ο Αλβαρο Περέιρα. Η τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Γκαργκάνο, Καμπιάσο και Κόβατσιτς, μπροστά τους θα είναι ο Γκουαρίν και την επιθετική γραμμή θα αποτελούν οι Παλάσιο και Κασάνο.




Γιουβέντους: Ο Αντόνιο Κόντε δεν πρόκειται να αλλάξει το 3-5-2 και θα πάει στο ντέρμπι ως εξής. Μπουφόν στο Νο1, τριάδα στην άμυνα οι Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Μαρόνε, δεξί μπακ-χαφ Λιχτστάινερ, αριστερό Ασαμόα, στο κέντρο Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο (ένας θα μείνει έξω λογικά για να παίξει ο Πογκμπά) και στην επίθεση σίγουρος είναι ο Τζιοβίνκο με παρτενέρ έναν εκ των Μάτρι ή Κουαλιαρέλα (φαβορί ο δεύτερος).

SOLD OUT ΣΤΟ «ΜΕΑΤΣΑ»
Μπορεί να μην είναι ντέρμπι κορυφής αλλά είναι derby d' Italia κι αυτό αρκεί για να γεμίσει ασφυκτικά το «Τζιουζέπε Μεάτσα». Με ανακοίνωση της την Παρασκευή, η Ιντερ γνωστοποίησε ότι έχουν μείνει απούλητα μόλις 2.700 εισιτήρια και αναμένεται να εξαντληθούν ως την ώρα έναρξης του αγώνα. Στις εξέδρες θα βρίσκονται και 5.000 οπαδοί της Γιουβέντους.



TIPS

Οι αριθμοί του Αντρέα Στραματσιόνι στην πρώτη του ημερολογιακή χρονιά στην Ιντερ: 54 αγώνες, 29 νίκες, 10 ισοπαλίες, 15 ήττες, 54% ποσοστό νικών.

Η Ιντερ πέτυχε μεγάλη νίκη στο πιο πρόσφατο ματς, καθώς επικράτησε 1-3 στο «Juventus Stadium» -παρότι η Γιουβέντους προηγήθηκε στα 19 δευτερόλεπτα- και έσπασε αήττητο 49 αγώνων των Μπιανκονέρι που κυνηγούσαν το σερί όλων των εποχών.



Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ο οποίος πάει μάλλον για βασικός στον αγώνα του Σαββάτου (30/03) δεν έχει σκοράρει ποτέ σε βάρος της Ιντερ και σε 13 αγώνες έχει νικήσει μόλις μία φορά.


Η Γιούβε έχει νικήσει σε μόλις μία από τις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στο Μιλάνο. Αυτό έγινε πέρυσι όταν με γκολ των Βούτσινιτς και Μαρκίζιο έφυγαν με το διπλό (1-2) από το «Μεάτσα».


Και ένα έξτρα, ένα video με τις καλύτερες στιγμές των Γκουαρίν-Βιδάλ στη φετινή Serie A




Δεν υπάρχουν σχόλια: