JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Κόντε: «Δεν νικάει, πάντα, ο πιο δυνατός»

Με δεδομένο ότι οι Μπιανκονέρι θέλουν 7 βαθμούς στις 6 αγωνιστικές που απομένουν για να στεφθούν πρωταθλητές για δεύτερη σερί χρονιά, είναι εύκολο να... χαλαρώσουν καθώς ένα στραβό αποτέλεσμα δε θα αλλάξει κάτι. Ο Κόντε, όμως, θέλει να αποφύγει κάτι τέτοιο και έτσι στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου συμφώνησε με όσα του έλεγαν οι δημοσιογράφοι ότι δήλωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

«Τα λέει καλά, είναι σωστός. Δεν νικάει, πάντα, ο πιο δυνατός πάντα και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή σεζόν όταν όλοι έλεγαν ότι η Μίλαν είναι πιο δυνατή αλλά πρωταθλητές γίναμε εμείς», είπε αρχικά ο προπονητής των Τορινέζων και όταν του επισημάνθηκε ότι η Γιουβέντους με νίκη θα στείλει τη Μίλαν στα προκριματικά του Champions League, με την προετοιμασία το καλοκαίρι να αρχίζει νωρίτερα, ή ακόμη και στο Europa League, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για μια τέτοια συζήτηση.

«Το μοναδικό μας κίνητρο είναι το γεγονός ότι θέλουμε να πλησιάσουμε κι άλλο στο δεύτερο σερί Scudetto. Είναι νοοτροπία μικρής ομάδας το να σκέφτεσαι όπως μου είπατε εσείς τώρα για τι κακό μπορεί να κάνουμε στη Μίλαν για την επόμενη σεζόν. Μας ενδιαφέρει πάντα η δική μας κατάσταση και έτσι θα είναι πάντα γιατί είμαστε η Γιουβέντους. Ξέρουμε, πάντως, ότι δε θα είναι εύκολο να νικήσουμε καθώς η Μίλαν θέλει να αποδείξει ότι είναι τόσο δυνατή όσο κι εμείς. Κατά τη γνώμη μου δουλεύουν πολύ καλά καθώς δεν ήταν εύκολο να καλύψεις τις απουσίες του Ιμπραΐμοβιτς και του Τιάγκο Σίλβα».

Αναφερόμενος στην ήττα του πρώτου γύρου στο «Σαν Σίρο» με 1-0, από το πέναλτι του Ρομπίνιο, ο Κόντε είπε πως «ήταν ένα παράξενο ματς καθώς η Μίλαν δεν ήταν σε καλή κατάσταση τότε αλλά νίκησε χάρη σε ένα, ας πούμε, αμφισβητούμενο πέναλτι. Μας επιτέθηκαν από την αρχή ενώ εμείς είχαμε αργήσει πολύ να αντιδράσουμε οπότε αξίζαμε την ήττα. Από εκείνη τη νίκη η Μίλαν άρχισε να μπαίνει στο σωστό δρόμο για τη συνέχεια της σεζόν», για να ερωτηθεί στη συνέχεια αν θα χρησιμοποιήσει ξανά το 3-5-1-1 ώστε να χωρέσει στην 11άδα και ο Πολ Πογκμπά.

«Κόντρα στη Λάτσιο παίξαμε έτσι γιατί ήταν το μόνο σύστημα που μου επέτρεπε να χρησιμοποιήσω όλους τους μέσους. Ενας καλός προπονητής πρέπει να προσαρμόζεται στο ρόστερ του. Αν θελήσω να επιστρέψω στο 4-2-4, το οποίο χρησιμοποιούσα μέχρι που ανέλαβα τη Γιούβε, θα πρέπει να κινηθούμε αναλόγως στις μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή, με το ρόστερ που έχω στη διάθεση μου, μπορούμε να παίξουμε το σύστημα που παίζουμε φέτος. Δεν έχει σημασία πόσους επιθετικούς έχεις στην 11άδα αλλά πόσοι παίκτες μπορούν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Αλλαξα άποψη για το 4-2-4 όταν είδα πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν ότι ο Βιντάλ δε γινόταν να μείνει στον πάγκο με τις εμφανίσεις που έκανε. Το ίδιο ισχύει τώρα για τον Πογκμπά».

Από εκεί και πέρα, ο Κόντε επιβεβαίωσε πως ο Τζιόρτζιο Κιελίνι είναι καλύτερα και αν δε νιώσει ενοχλήσεις στην προπόνηση του Σαββάτου θα πάρει θέση βασικού, για να σχολιάσει στη συνέχεια τα όσα γράφει για τον ίδιο στην αυτοβιογραφία του ο Αντρέα Πίρλο.

«Είναι αλήθεια ότι όντως είμαι πολύ εκνευρισμένος πολλές φορές στο ημίχρον ακόμη κι αν είμαστε μπροστά στο σκορ. Αν οι νίκες μας είναι επιβλητικές είμαι χαρούμενος και ήρεμος. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να νικήσεις από τύχη ή από λάθη του αντιπάλου. Σε τέτοιες περιπτώσεις μένεις με τους τρεις βαθμούς αλλά και με νεύρα. Δε θα ήταν φυσιολογικό να είμαι χαρούμενος ακόμη κι αν νικήσουμε... όπως να 'ναι γιατί τότε ουσιαστικά θα προετοίμαζα την ομάδα για μελλοντικές ήττες.

Πέραν αυτού, ένας προπονητής στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με την τακτική αλλά και με την ψυχολογία. Πρέπει να βρει και να πατήσει τα σωστά κουμπιά των παικτών του, του καθένα ξεχωριστά. Κάποιοι παίκτες μπορεί να χρειάζονται απλά ένα κοπλιμέντο, κάποιοι άλλοι χρειάζονται φωνές. Δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό του κάθε παίκτη, αν σκεφτείς ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 στην ομάδα. Ενας καλός προπονητής, πάντως, πρέπει να μελετάει τα πάντα, αν θέλει να γίνει ο καλύτερος. Κάθε προπονητής έχει τη δική του νοοτροπία. Ελπίζω η δική μου να είναι αυτή του νικητή. Οι αριθμοί, τα αποτελέσματα, η εικόνα μας, δείχνουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: