JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πριν από 18 χρόνια έφυγε ο Αντρέα Φορτουνάτο.

Σαν σήμερα το 1995 «έσβησε», αναπάντεχα και πρόωρα, ένα από τα πιο σπουδαία ταλέντα που ανέδειξε το ιταλικό ποδόσφαιρο στη σύγχρονη ιστορία του.


Ο λόγος για τον αριστερό αμυντικό της Γιουβέντους,Αντρέα Φορτουνάτο, ο οποίος, τον Μάιο του 1994, έμαθε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, έκανε πλήρη αποκατάσταση, και επέστρεψε στη δράση.



Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, αλλά λίγο αργότερα ο 23χρονος τότε παίκτης έπαθε πνευμονία, και δεν ήταν πια σε θέση να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Τελικά, στις 25 Απριλίου 1995, έχασε τη μάχη με το θάνατο, αφήνοντας άπαντες να αναρωτιούνται πόσα θα είχε καταφέρει στα γήπεδα, εάν έμενε υγιής.



Ο Αντρέα Φορτουνάτο γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1971. Διακρίθηκε για τις γρήγορες και έγκαιρες επεμβάσεις του, τις ατελείωτες κούρσες του, το αλάνθαστο αριστερό του πόδι, την ικανότητά του να μοιράζει ασίστ, και το ομαδικό του πνεύμα.



Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Κόμο, το 1989. Έμεινε δύο σεζόν στους «λαριάνι», πετυχαίνοντας να ξεχωρίσει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρότερων συλλόγων. Πράγματι, η Τζένοα έσπευσε και απέσπασε την υπογραφή του, δίνοντάς τον αμέσως δανεικό για ένα έτος στην Πίζα προκειμένου να «ψηθεί».



Ο πολλά υποσχόμενος άσος έκανε ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα με τους «νερατζούρι», και μόλις ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε επέστρεψε στους «ροσομπλού», για να καθιερωθεί άμεσα στο βασικό τους σχήμα συνεργαζόμενος με ένα άλλο ανερχόμενο αστέρι, τον Κριστιάν Πανούτσι.



Στην πρώτη, και τελευταία του, χρονιά στην Τζένοα ο Φορτουνάτο ήταν τόσο καλός, ώστε ανάγκασε τον τεχνικό της ΓιουβέντουςΤζιοβάνι Τραπατόνι, να εκταμιεύσει ένα σεβαστό ποσό για να τον φέρει στους «μπιανκονέρι»! Ωστόσο, όχι πολύν καιρό μετά την έλευσή του στην ομάδα, «χτυπήθηκε» από τη λευχαιμία. Πρόλαβε να συμμετάσχει σε 27 αναμετρήσεις της «Γηραιάς Κυρίας».



Εξάλλου, ο Φορτουνάτο χρίσθηκε μία φορά διεθνής με τη«σκουάντρα ατζούρα».



Ο σταρ της Γιουβέντους εκείνη την εποχή, Τζιανλούκα Βιάλι, είπε για τον Φορτουνάτο, λίγο μετά τον χαμό του: «Πιστεύαμε ότι είσαι ανίκητος. Σε αυτούς τους έντεκα μήνες ήσουν παράδειγμα για εμάς, για το πώς αντιμετωπίζονται τα αληθινά προβλήματα - και αυτά που δεν σχετίζονται με τη νίκη και την ήττα – με θάρρος και ηρεμία, δύναμη και αποφασιστικότητα. Σε αγαπήσαμε και ακόμα σε έχουμε στις καρδιές μας. Τιμή σε εσένα, τον αδερφό μας Αντρέα Φορτουνάτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: