JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αθωώθηκε πανηγυρικά ο Λουτσιάνο Μότζι

Ούτε μέρα δεν θα περάσει στην φυλακή ο Λουτσιάνο Μότζι, ο οποίος σε δεύτερο βαθμό δικαιώθηκε και εν τέλει δεν θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο χρόνων. Ο αποκαλούμενος ως ο «εγκέφαλος» του Calciopoli που συγκλόνισε την Ιταλία είναι πλέον… ελεύθερος και απαλλάχθηκε από κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Ενισχύεται έτςι η προσπάθεια της Γιουβέντους να αποζημιωθεί απο την Ιταλική ομοσπονδία. 



Το καλοκαίρι του 2006 όχι μόνο η Ιταλία, αλλά ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη είχε κλονιστεί από το σκάνδαλο «Calciopoli» που είχε ως μεγάλες πρωταγωνίστριες μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Σέριε Α. Διαγράφηκε η ποινή φυλάκισης του Λουτσιάνο Μότζι μετά την έφεση που κατέθεσε για τα όσα του αποδόθηκαν σχετικά με το ρόλο του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που ξέσπασε το 2006 και είχε σαν αποτέλεσμα να αφαιρεθούν δύο πρωταθλήματα από τη Γιουβέντους, που τιμωρήθηκε παράλληλα με υποβιβασμό. 
Από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τότε, έγινε γνωστό πως ο τότε τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, και άλλη παράγοντες ομάδων της Serie A είχαν πάρε- δώσε με διαιτητές, για να έχουν οι ομάδες τους καλύτερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές.


Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της Γιουβέντους και την αφαίρεση των πρωταθλημάτων 2004-2005 και 2005-2006, τιμωρία για Μίλαν, Φιορεντίνα με αφαίρεσει βαθμών, αλλά και ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών στον ίδιο τον Ιταλό παράγοντα της Γιούβε.
Ωστόσο, μετά από έφεση που έκανε σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε πανηγυρικά από τις ιταλικές και απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που τον βάρυναν, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περίπτωση του εκτελεστικού διευθυντή της «Γιούβε», Αντόνιο Τζιραούντο.
«Πέρασαν εννιά χρόνια για να αποδειχτεί ότι όσα έγιναν τις σεζόν 2004/05 και 2005/06 έγιναν δίκαια, οι ορισμοί διαιτητών γίνονταν με διαφανείς διαδικασίες και δεν υπήρχαν περίεργες συνεννοήσεις. Χάσαμε το χρόνο μας για τόσο καιρό και δεν καταλήξαμε πουθενά», τα λόγια του Μότζι.
Η Γιουβέντους πλέον αξιώνει 443 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για οικονομικές ζημίες που υπέστη από τις συνέπειες που είχε για το σύλλογο και τη φήμη του το σκάνδαλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: