JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή στη διψασμένη Ίντερ.


Το derby d' Italia ήρθε νωρίς φέτος και ο ball boy Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για την πρώτη ευκαιρία του προπονητή της Ιντερ.
Πριν δύο χρόνια, για την 5η αγωνιστική τότε, η Γιουβέντους υποδεχόταν την Μίλαν και μετά από μια επιβλητική εμφάνιση έπαιρνε τη νίκη με 2-0. Ακόμη και σήμερα, κυριολεκτικά σήμερα, ο Αντόνιο Κόντε θυμήθηκε αυτό το ματς στη συνέντευξη Τύπου για το σαββατιάτικο ντέρμπι με την Ιντερ.
Το είχε πει και στο παρελθόν ο τεχνικός των Μπιανκονέρι ότι εκείνο το ντέρμπι ήταν η πρώτη σοβαρή ένδειξη που ήθελαν όλοι στην ομάδα, προπονητικό τιμ και παίκτες, ότι δουλεύουν σωστά. Επί 90 λεπτά είχαν στο μισό γήπεδο την πρωταθλήτρια, δεν τα παράτησαν παρά τις χαμένες ευκαιρίες, δικαιώθηκαν στο φινάλε και... άρχισαν να το πιστεύουν ότι μπορούν!
Τώρα, αυτό το Ιντερ-Γιουβέντους αποτελεί μια παρόμοια ευκαιρία για τον Βάλτερ Ματσάρι. Αν θα την πάρει ή όχι, θα το δούμε το Σάββατο. Οι Νερατζούρι, πάντως, αρχίζουν φέτος όπως η Γιούβε τότε: Τραγική προηγούμενη σεζόν, άφιξη προπονητή με όρεξη για δουλειά, ένα ματς την εβδομάδα, χαμηλοί τόνοι.
Καλή η νίκη στην πρεμιέρα με την Τζένοα, καλύτερη αυτή που ακολούθησε στην Κατάνια αλλά μια νίκη το Σάββατο στο derby d' Italia θα τους δώσει πάνω από όλα αυτοπεποίθηση και χρόνο. Θα τους κάνει κι αυτούς να αρχίσουν να πιστεύουν ότι δουλεύουν καλά.
Επειδή ο Κόντε υπήρξε στη θέση που είναι ο Ματσάρι τώρα, προσπαθεί συνεχώς να κρατάει ξύπνιους τους δικούς του, επιχειρώντας παράλληλα να μεταφέρει άγχος προς τον αντίπαλο: «Εγώ ξέρω ότι μιλάμε για τη Γιουβέντους, τη Μίλαν και την Ιντερ. Ομάδες υποχρεωμένες να στοχεύουν πάντα στον τίτλο χωρίς "αλλά" και χωρίς "μα"», έλεγε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και συμπλήρωνε ότι «δεν είναι κάτι που δε γίνεται, στην πρώτη μου χρονιά στη Γιουβέντους έγινε».
Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι, που αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντικό από το βαθμολογικό, ο Ματσάρι θέλει αυτή τη νίκη για να σπάσει και την κακή παράδοση κόντρα στον Κόντε. Την τελευταία διετία έγιναν κεντρικά πρόσωπα στις μάχες των Τορινέζων με τη Νάπολι και ο απολογισμός στο πρωτάθλημα είναι δύο νίκες για τον Κόντε και δύο ισοπαλίες. Πήρε το κύπελλο ο Ματσάρι, έχασε το Σούπερ Καπ και γενικά έχει μία νίκη σε έξι αγώνες...
Οχι και ό,τι καλύτερο απέναντι σε ένα προπονητή με τον οποίο έχεις τις χειρότερες σχέσεις. Το παραδέχθηκε άλλωστε, ουσιαστικά, ο Κόντε μετά το περσινό Νάπολι-Γιούβε: «Οχι χειραψία αλλά ούτε ματιά δεν ανταλλάξαμε. Καλύτερα έτσι από το να υποκρινόμαστε»!
Οπως και να έχει, αν και πιο νωρίς φέτος, το Ιντερ-Γιουβέντους έχει αρκετό ενδιαφέρον. Κυρίως για τους Νερατζούρι καθώς οι Μπιανκονέρι, λίγο-πολύ, ξέρουν τι ομάδα είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: