JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Γιουβέντους-Τορίνο 2-1,ο Πίρλο άφησε ξερή της Τόρο στο 93!



Η Γιουβέντους συνεχίζει να καλπάζει και παρά τα όποια εμπόδια συνάντησε σήμερα κατάφερε και πάλι να κερδίσει, προηγήθηκε με τον Αρτούρο Βιντάλ στο 15' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, η Τορίνο ισοφάρισε στο 23' με τον Μπρούνο Πέρες. Στο 75' γκολ του Βιντάλ ακυρώθηκε ορθός ως οφσάιντ. Στο 78' ο Λιχστάινερ δέχτηκε αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας την Γιούβε με 10 παίκτες και ενώ όλα έδειχναν ότι η Γιούβε απόψε δεν κερδίζει, στο 93' ο Πίρλο με ένα φοβερό σούτ έξω από την περιοχή σκόραρε και χάρισε τη νίκη και τους 3 βαθμούς στη Γιούβε που την διατηρεί μόνη πρώτη στο +6 από τη Ρόμα (παίζει στις 21:45 με την Ίντερ), επίσης συνεχίζει να τρέχει το σερί νικών της Γιούβε φτάνοντας της 25.

Ηταν 22 Φεβρουαρίου του 2002 όταν οι οπαδοί της Τορίνο πανηγύρισαν για τελευταία φορά σε αναμέτρηση με τη Γιουβέντους. Φυσικά δεν μιλάμε για νίκη. Τέτοια έχουν να απολαύσουν στο Derby della Mole από το 1995. Η κουβέντα γίνεται απλά για κάποιο γκολ. Τη χαρά τους την προσέφερε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μπρούνο Πέρες. Ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα (23'), διέσχισε όλο το γήπεδο, είδε τους Εβρά, Βιντάλ να μην συνεννοούνται στο μαρκάρισμα του και τράβηξε ένα ξερό στο δεξί δοκάρι και μέσα. Είχαν περάσει 4.662 ημέρες από το τελευταίο τέρμα της Γκρανάτα. Ακόμα και έτσι όμως το φινάλε βρήκε ευτυχισμένους τους Γιουβεντίνους. Ας όψεται ο Αντρέα Πίρλο που έκανε με buzzer beater το 2-1.
Από πλευράς θεάματος ήταν ένα κλασικό τορινέζικο ντέρμπι χωρίς θέαμα, αλλά με κλωτσιές στο ψαχνό, γερές κόντρες και μπόλικα νεύρα. Από το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι θα αναλάβουν τα ηνία του. Στο 15' μάλιστα ήρθε και το 1-0 προς επιβεβαίωση τούτου. Ο διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο εξήγησε χαρακτηριστικά στο τείχος ότι δεν θα έπρεπε να σηκωθεί κανένα χέρι. Ο Ελ Καντουρί δεν του έδωσε σημασία, έκανε του κεφαλιού του και η μπάλα από το φάουλ του Πίρλο χτύπησε στο χέρι του. Καθαρό πέναλτι. Ο Βιντάλ δεν είχε πρόβλημα να το εκτελέσει δύο φορές, ευστοχώντας και στις δυο.
Λίγο αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον Μπρούνο Πέρες και από εκεί και έπειτα δεν υπήρξε άλλη καλή ευκαιρία έως το 52'. Η Γιούβε είχε την κατοχή, αλλά η καλά στημένη Τορίνο θα μπορούσε να προηγηθεί με την κορυφαία φάση του Κουαλιαρέλα, ο οποίος είδε την προβολή του να ξύνει το δεξί δοκάρι του Στοράρι (σ.σ.: ο Μπουφόν είχε ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη). Στο 75' το ματς άρχισε να μην εξελίσσεται καλά για την Γηραιά Κυρία. Τότε ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Βιντάλ και τρία λεπτά αργότερα ο Λίχσταϊνερ έκανε τάκλιν στην περιοχή της Τορίνο και με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που του έδειξε ο διαιτητής Ορσάτο, πήγε στα αποδυτήρια.
Η Τορίνο πάντως δεν φάνηκε να θέλει να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της και δεν πίεσε. Μόνο μία κεφαλιά του Γκάτσι από κόρνερ είχε. Αντιθέτως, έμεινε πίσω, αλλά τι μπορεί να κάνει κανείς όταν η μπάλα στρώνεται με αυτό τον τρόπο στο... ρημάδι που έχει ο απίστευτος Πίρλο για πόδι; Μία που την είδε και μία που την έστειλε τηλεγραφικά χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ζιλέ, ο οποίος έπεσε, μα που να την φτάσει.
Με αυτό τον τρόπο που είναι για να στέλνει φίλους και αντιπάλους για καρδιογράφημα, η Γιουβέντους έφτασε τις 25 σερί εντός έδρας νίκες και έμεινε αήττητη για 17ο διαδοχικό ντέρμπι με την Τορίνο. Πάνω απ' όλα όμως αύξησε τη διαφορά από τη διώκτρια της, Ρόμα και περιμένει...


JUVENTUS-TORINO 2-1
RETI: Vidal rig. 15', Peres 23', Pirlo 93'
JUVENTUS
Storari; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio (19' st Pereyra), Pirlo, Pogba; Vidal; Tevez (38' st Ogbonna), Llorente (13' st Morata).
A disposizione: Rubinho, Audero, Mattiello, Pepe, Coman, Giovinco.
Allenatore: Allegri
TORINO
Gillet; Maksimovic, Glik, Moretti; Peres, Gazzi, Vives (8' st Benassi), Darmian; El Kaddouri (47' st Sanchez Mino);  Quagliarella (27' st Larrondo), Amauri.
A disposizione: Padelli, Castellazzi, Bovo, Jansson, Silva, Molinaro, Perez, Farnerud, Martinez.
Allenatore: Ventura
ARBITRO: Orsato
ASSISTENTI: Cariolato, Costanzo
QUARTO UFFICIALE
: Di Fiore
ARBITRI D'AREA: Guida, Gervasoni
AMMONITI: 17' pt Glik, 2' st Gazzi, 14' st Pogba, 26' st Lichtsteiner, 26' st Amauri, 33' st Lichtsteiner, 46' st Moretti
ESPULSI: 33' st Lichtsteiner

Δεν υπάρχουν σχόλια: