JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σε σύγχυση ο Αντόνιο Κόντε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντόνιο Κόντε έρχεται σε σύγκρουση με τον προπονητή Αντόνιο Κόντε και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει στο gazzetta.gr για το πώς χάνει πόντους παντού.

Φεβρουάριος του 2014, το Μουντιάλ απέχει μόλις λίγους μήνες, ο ιταλικός Τύπος θέλει πώς και πώς μια καλή πορεία μετά την τραγωδία του 2010 και ο Τσέζαρε Πραντέλι ζητάει να καθιερωθούν κάποια «stage». Να δώσουν την άδεια τους, δηλαδή, οι σύλλογοι στους ποδοσφαιριστές για να συγκεντρωθεί τέσσερις-πέντε φορές η εθνική ομάδα πέραν των καθορισμένων από την FIFA ημερομηνιών ώστε να γίνει καλύτερη προετοιμασία. Οι περισσότερες ομάδες, βασικά σχεδόν όλες, δεν ασχολούνται δημοσίως και αφήνουν την Lega να καθαρίσει το θέμα. Ενας προπονητής, όμως, ασχολείται. Είναι ο Κόντε, ο οποίος τα βάζει ανοιχτά με τον Πραντέλι.

«Καταλαβαίνω την δουλειά του αλλά να καταλάβει κι αυτός την δική μας. Η Γιουβέντους έχει τους περισσότερους παίκτες στην εθνική, έχουμε μεγάλη πίεση για το πρωτάθλημα και θα αρχίσει και το Γιουρόπα Λιγκ. Αν τραυματιστούν παίκτες τι θα γίνει;».

Ο Κόντε δεν σταμάτησε εκεί αλλά λίγες μέρες μετά επανήλθε. Υπενθύμισε, αν και δεν υπήρχε λόγος, ότι οι παίκτες πληρώνονται από την Γιουβέντους -και τον κάθε σύλλογο- και όχι από την εθνική και στη συνέχεια, όταν ο Πραντέλι ζήτησε μια φορά να παραμείνει στην εθνική ο Κιελίνι παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων, ήρθε και η προσβολή: «Αυτό που έκανε ο Πραντέλι δείχνει -και λυπάμαι που το λέω- έναν άνθρωπο που δεν σέβεται κάποια πράγματα».

Από όποια πλευρά κι αν το δεις, ο Κόντε είχε δίκιο. Κάποιους μήνες μετά, ο 45χρονος προπονητής δεν είναι πλέον στο Τορίνο αλλά στο Κοβερτσιάνο. Κάθεται στον πάγκο που καθόταν ο Πραντέλι και τα όσα είπε μετά το φιλικό με την Αλβανία προκάλεσαν άσχημη εντύπωση σε όλους.

«Ολοι θέλουν μια καλύτερη εθνική ομάδα αλλά δεν βλέπω να υπάρχει βοήθεια. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι τόσο γυμνασμένοι όσο θα έπρεπε (σ.σ. ασέβεια προς τους συναδέλφους του) και τώρα θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί τον Μάρτιο. Επί τέσσερις μήνες δεν θα υπάρξει καμία συγκέντρωση για την εθνική ομάδα, πώς περιμένετε να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση;».

Αυτά είπε μέσες άκρες, ζητώντας με πλάγιο τρόπο αυτά για τα οποία... έκραζε τον Πραντέλι. Λίγο καιρό πριν, ήρθε και το πρώτο «επεισόδιο» με την πρώην ομάδα του επειδή -πώς τα φέρνει η ζωή- ήθελε να μείνει στην εθνική για ένα ματς ο Κιελίνι αν και δεν θα αγωνιζόταν λόγω ενοχλήσεων... Είναι κατανοητό ότι τώρα που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, ο Κόντε πρέπει να σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να σκεφτούν έτσι και οι υπόλοιποι. Και αν χρειαζόταν να του το υπενθυμίσει κάποιος, το έκανε ο πλέον κατάλληλος... Ο Αντρέα Ανιέλι, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την ανανέωση των συμβολαίων των Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Τζόρτζιο Κιελίνι.

«Η σχέση του κλαμπ με την εθνική ομάδα είναι άψογη και θα παραμείνει τέτοια γιατί σεβόμαστε τους κανονισμούς και τις ημερομηνίες που έχει καθορίσει η FIFA. Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, που είναι το πρόβλημα...». Αυτό που δεν είπε ο Ανιέλι, είναι ότι η Γιουβέντους έχει τους περισσότερους παίκτες στην εθνική και θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα αν καθιερωθούν τα «stage». Μάλλον δεν χρειαζόταν, αφού το είχε πει ο... Κόντε πριν μήνες.

Εχοντας υπογράψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την Ομοσπονδία το καλοκαίρι, ένα συμβόλαιο στο οποίο χρειάστηκε η συμβολή των χορηγών για να καλυφθεί το ποσό, ένα συμβόλαιο που προβλέπει ότι θα πάρει πριμ ενός εκατ. ευρώ απλά για την πρόκριση στο Euro 2016 και 500.000 ευρώ αν πάει στον τελικό (θα έπρεπε να είναι αντίστροφα τα πράγματα...), ο Κόντε καταλαβαίνει τώρα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο περίμενε. Το είπε ουσιαστικά και ο ίδιος πριν λίγες μέρες. Αυτό, όμως, δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους συλλόγους αυτή την στιγμή και πολύ περισσότερο δεν απασχολεί αυτούς που είναι στο Τορίνο.

Στο κάτω-κάτω, όπως έγραψε και η πάντα φιλική προς τον ίδιο Tuttosport, δεν θα πρέπει να αποδείξει μόνο η Γιουβέντους ότι μπορεί να νικήσει χωρίς αυτόν αλλά ότι μπορεί κι αυτός να πετύχει χωρίς την απόλυτη εμπιστοσύνη που ένιωθε στη Γιούβε. Των πολλών διεθνών...


Δεν υπάρχουν σχόλια: