JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το στολίδι του Τορίνο και της Γιούβε.

Το υπερσύγχρονο γήπεδο των «Μπιανκονέρι» θα φιλοξενήσει την Τρίτη το ματς της Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό. 

Το επιβλητικό «Juventus Stadium» (vids)


Το «Juventus Stadium» κατασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια. Οι κατασκευές του γηπέδου ξεκίνησαν την 1 Μαρτίου 2009. Το γήπεδο εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011, με τον φιλικό αγώνα Γιουβέντους - Νοτς Κάουντι. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1. Αντικατέστησε το Στάδιο Ντέλε Άλπι, το παλιό γήπεδο της Γιουβέντους.

Ο πρώτος επίσημος αγώνας έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, τρεις μέρες μετά τα εγκαίνια με αντίπαλο την Πάρμα με τον Λιχστάινερ να σημειώνει το πρώτο επίσημο γκολ στο νέο γήπεδο. Η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στο συγκεκριμένο γήπεδο έγινε στις 9 Απριλίου 2012 και ανέρχεται στα 40.843 άτομα στον αγώνα Γιουβέντους - Μπάγερν Μονάχου.
Η χωρητικότητα αγγίζει τις 41.000 θέσεις ενώ είχε επιλεγεί να φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Europa League 2013 - 2014. Το εξαιρετικό γήπεδο της Γιουβέντους κόστισε συνολικά κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ και διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις: εστιατόρια, μεγάλες αίθουσες για events, όπως επίσης και το μουσείο της Γιουβέντους, όπου εκεί περιέχεται όλη η ιστορία της μεγάλης ιταλικής ομάδας.
Στα αξιοσημείωτα του γηπέδου είναι πως η «Βέκια Σινιόρα» στα τρία χρόνια που το χρησιμοποιεί για τις αναμετρήσεις, έχει κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα στην Ιταλία, δείγμα του πόσο δύσκολη έδρα αποτελεί για τους αντιπάλους της. Όσον αφορά στην πρόσβαση με το αυτοκίνητο όποιος έρχεται από τον περιφερειακό δρόμο του Τορίνο βγαίνει από τις εξόδους Venaria και Corso Regina Margherita για να φτάσει στο γήπεδο.
Υπάρχει πρόσβαση και με το μετρό και με το λεωφορείο. Με το μετρό όποιος φτάνει στους σταθμούς Porta Nuova και Porta Susa συνεχίζει με κατεύθυνση το Fermi. Κατεβαίνει μετά στο Bernini, από όπου το λεωφορείο 9 μεταφέρει κόσμο στο γήπεδο τις ημέρες των αγώνων. Επίσης για το γήπεδο υπάρχουν οι εξής λεωφορειακές γραμμές: 62, 72, 75 και VE1. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του έχει κάνει εκτενή παρουσίαση του γηπέδου στο site του.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: