JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η μεγάλη ευκαιρία του Πογκμπά.


Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το τέλειο timing που έχει ο Γάλλος για να γίνει βασικός στην Γιουβέντους για μία ζωή.

Κάποιες φορές είναι όπως στις ταινίες. Ή μάλλον, οι ταινίες γίνονται βασισμένες σε κάτι τέτοιες ιστορίες. Οπως αυτή που θα προσπαθήσει να κλείσει με happy end ο Πολ Πογκμπά, που μέσα σε έναν χρόνο πέρασε από το τίποτα στο όλα.
Οταν ο Αλεξ Φέργκιουσον ξεκινούσε την τελευταία σεζόν της καριέρας του, έκανε ένα μεγάλο λάθος. «Ο Σερ Αλεξ ήθελε να με κρατήσει, όμως δεν το έδειξε και πολύ» είπε ο 20χρονος, που από την απόλυτη ανυπαρξία στο «Ολντ Τράφορντ» βρέθηκε μέσα σε μερικούς μήνες σε πρώτο πλάνο στο «Juventus Stadium» έχοντας κάνει φοβερά πράγματα με τους Μπιανκονέρι αλλά και με τους Τρικολόρ.
«Με ήθελαν κι άλλες ομάδες. Ηξερα ότι ενδιαφέρονται Μίλαν, Τσέλσι και Αρσεναλ, όμως καμία δεν είναι σαν την Γιούβε» είπε ο Πογκμπά, ο οποίος πλέον έχει πλέον στα χέρια του μία ευκαιρία που πολλοί νέοι παίκτες θα ονειρεύονταν.
Οπως στις ταινίες που κάποιος δεν μπορεί να παίξει και έτσι γεννιέται ένα νέο αστέρι. Βέβαια, το αστέρι στην Γιουβέντους υπάρχει και μένει να δείξει ότι μπορεί να αποδώσει και σε μεγάλα ντέρμπι χωρίς να τον πνίξει η πίεση και το άγχος.
Με τον τραυματισμό του Μαρκίζιο ενσωματώθηκε στη βασική τριάδα μαζί με τους Πίρλο-Βιδάλ και αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δείξει στον Κόντε ότι μετά το ντέρμπι, δεν θα έχει λόγο να ξαναλλάξει τον κορμό του. Το ξεκίνημα του Γάλλου κεντρικού μέσου «φωνάζει» ότι ήδη μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.
Μπήκε αλλαγή στον τελικό του Super Cup με την Λάτσιο, έκανε το 1-0 ανοίγοντας τον δρόμο προς τον τίτλο και ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στον Τέβες για τον θρίαμβο με 4-0. Λίγες μέρες μετά, deja vu για τους πρωταθήτές Ιταλίας, που στην πρεμιέρα της Serie A έκρυψαν τη μπάλα στο «Λουίτζι Φεράρις» και ο Πογκμπά την εμφάνισε μπροστά στον Απάτσι σε κενή εστία για το σημαντικό διπλό (0-1).
Και στο δεύτερο ματς πρωταθλήματος ο Γάλλος ήταν βασικός και ήταν ξανά αυτός που έβαλε το πόδι του για να ανοίξει το σκορ. Με μπαλιά γνήσιου playmaker εκτός περιοχής έδωσε στον Βιδάλ πάρε-βάλε για το 1-0 που ήταν η αρχή για μία ακόμα τεσσάρα επί της Λάτσιο.
Και όλα αυτά ενώ το καλακαίρι είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας under-20, διοργάνωση της οποίας ήταν και επίσημα ο κορυφαίος παίκτης! Πριν το derby d' Italia με την Ιντερ στο Μιλάνο, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ανδρών (χρειάστηκε τρία ματς).
«Το μέλλον μου; Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να κατακτήσω πολλούς τίτλους με αυτή τη φανέλα».
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Πολ Πογκμπά θα πατήσει το πόδι του στο χορτάρι του «Μεάτσα» από την πλευρά των βασικών. Η τύχη του είναι στα πόδια του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: