JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο επόμενος μεγάλος Ιταλός στράικερ;

Η Sassuolo «άρπαξε» τον Domenico Berardi απο τις ακαδημίες της Cosenza πριν απο 4 χρονια και οι neroverdi δεν το μετάνιωσαν ποτε. Ακριβώς στην ηλικία των 18 κανει το επίσημο επαγγελματικό του ντεμπούτο και σε μια μνημειώδη για αυτόν χρονια, βοηθάει σημαντικά τη Sassuolo να κερδίσει τον τίτλο στη Serie B, σκοράροντας μάλιστα και 11 γκολ.

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις εκείνη τη χρονια η Juventus δεν χρονοτριβεί και επιχειρεί να αποκτήσει το διαφαινόμενο νεο διαμάντι. Τον Σεπτέμβριο του 2013 αγοράζει το 50% του παίκτη απο τη Sassuolo έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρω και στη συνέχεια τον δανείζει πίσω στη Sassuolo για 2 χρονια ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Σωστή κινηση αν αναλογιστούμε οτι η βελτίωση του ήταν θεαματική και κάθε χρόνος που περνάει πείθει όλο και περισσότερους οτι αυτο το παιδί σίγουρα δε θα χαθεί.

Ο Berardi σήμερα, στα 20 χρονια και 8 μήνες , εχει πετύχει 30 γκολ στη Serie A σε 59 αναμετρήσεις. Ίδια επίδοση με του Messi στην primera division όπου στα 20 του χρονια και 8 μήνες είχε πετύχει επίσης 30 γκολ αλλα με 71 συμμετοχές! Υπαρχει σύγκριση μεταξυ του Berardi και του Messi; Ακομα σίγουρα οχι. Ειναι τυχαίο αυτο το στατιστικό; Επίσης οχι. Με μια εξαιρετική τεχνική καταρτηση , ταχύτητα και δυνατό σουτ είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες . Αγωνίζεται σαν δεξι εξτρεμ , δίπλα ή πισω απο τον κεντρικό επιθετικό και με τη διεισδυτικότητα του προκαλεί ρήγματα στις άμυνες είτε με συγκεντρώνοντας πανω του αντιπάλους ελευθερώνοντας τον επιθετικό ,είτε με τα δυνατά του σουτ απειλεί τους αντιπάλους τερματοφύλακες.

Ο Domenico Berardi την 1/12/2014 σκόραρε 4 τέρματα απέναντι στη Milan δίνοντας τη νίκη στην ομαδα του με 4-3. Ειναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορια της Serie A που καταφέρνει κάτι τέτοιο απέναντι στη Milan και ο νεότερος που το πετυχαίνει σε όλους τους αγώνες του Campionato για 83 χρονια»

Τα 4  γκολ στο ιστορικό για την ομαδα του 4-3 επι της Milan το 2014 και το hat trick στο 3-2 πάλι επι της ίδιας ομαδας την επόμενη χρονια αποτελούν highlight για την καριέρα του ως τώρα, που σίγουρα εχει ακομα πολλα να μας προσφέρει.

Προτερήματα :

Το βασικό χαρακτηριστικό του Berardi οπως προαναφέραμε ειναι η διεισδυτικότητα του. Μπορει να αγωνιστεί στις 2 πτέρυγες  και δίπλα ή πισω απο τον κεντρικό επιθετικό, κάτι που τον κανει χρήσιμο στα περισσότερα σύστηματα.  Εκτός αυτών η δεινότητα στο σκοράρισμα δε μπορει να αμφισβητηθεί καθως τα 30 γκολ σε 2 χρονιές μιλάνε απο μόνα τους. Το αριστερό του πόδι ειναι απο τα δυνατότερα στην Ιταλια γι αυτο και συνήθως χρησιμοποιείται στη δεξιά πλευρά για να εκμεταλλεύεται τη διεισδυτικότητα και το σουτ.  Επίσης η ικανότητα του να κρατάει τη μπαλα και να τραβάει τους αμυντικούς στα άκρα προκαλεί καταστροφικές συνέπειες για τις αντίπαλες άμυνες. Μερικοί ήδη τον παρομοιάζουν με τον Arjen Robben για τον τροπο και την ταχύτητα που αφήνει πισω του τους αμυντικούς .

Μειονεκτήματα:

Η γρήγορη επιτυχία παντα ειναι επικίνδυνη να εκτροχιάσει τους νεαρούς παίκτες. Δυο χρονια πριν είχε βρεθεί στο επίκεντρο οταν απουσίαζε απο τη συγκέντρωση των κάτω των 19 της Εθνικής Ιταλιας ισχυριζόμενος οτι τον πήρε ο ύπνος .Επίσης ειναι επιρρεπής στις κόκκινες κάρτες αφήνοντας την ομαδα του με παίκτη λιγότερο, τις περισσότερες φορές για ανόητους λόγους που είτε δε συμμορφώνεται με τους τυπικούς κανονισμούς είτε καθαρά απο αφέλεια . Το νεαρό της ηλικίας δικαιολογεί την ατίθαση συμπεριφορά αλλα δεν ειναι και λίγα τα ταλέντα που εξαφανίστηκαν λόγω έλλειψης ωριμότητας.

«Ο Berardi ειναι παίκτης με εξαιρετικό ταλέντο, ένας μοντέρνος ποδοσφαιριστής που παιζει για την ομαδα σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Εχει ζωντάνια, διαίσθηση, ταμπεραμέντο και δύναμη σε συνδιασμό με πολυ καλή τεχνική. Ειναι εσωστρεφής νέος αλλα με το μυαλό στο κεφάλι του δε θα χάσει τον ενθουσιασμό και την ανάγκη να βελτιωθεί κι άλλο.»  Arrigo Sacchi

Ήξερες οτι..;

  • Ο Berardi θα μπορούσε πολυ εύκολα να μην ακολουθήσει την ποδοσφαιρική καριέρα.  Στα 15 του, χωρις καμία φιλοδοξία για επαγγελματική σταδιοδρομία, επισκέφτηκε τον αδερφό του στο πανεπιστήμιο της Modena , λίγα χιλιόμετρα έξω απο το Sassuolo. Βρέθηκαν σε ενα 5×5 με αλλα παιδιά και ο Berardi εντυπωσίασε τον αδερφό του και τα αλλα παιδιά τόσο πολυ , που τον σύστησαν στον βοηθό προπονητή των νέων της Sassuolo. Ακολούθησε ενα 20λεπτο δοκιμαστικό και ολοι κατάλαβαν οτι το παιδί αυτο ειναι ξεχωριστό. Τα υπόλοιπα ειναι απλα ιστορια.

 

  • Ο Domenico Berardi εχει δηλώσει δημόσια πως ειναι οπαδός της Inter. Η μοίρα των ποδοσφαιριστών όμως παιζει τέτοια παιχνίδια … Να εισαι οπαδός της Inter και να ανήκεις στη Juventus!

Το μέλλον:

Η Juventus ενδέχεται να φέρει στην πρωτη ομάδα της τον Berardi με τη νεα χρονιά. Αυτο θα εξαρτηθεί κυρίως απο το ποιους παίκτες θα αγοράσει και ποιους θα κρατήσει. Σε περίπτωση που κριθεί οτι το ρόστερ δεν θα δώσει πολυ χρόνο στο νεαρό επιθετικό, τοτε ενδέχεται να παραχωρηθεί για άλλο ενα χρόνο στη Sassuolo. Στη Juventus πάντως θεωρούν πως πλάι στους Tevez και Morata θα εχει ακόμα πιο θεαματική βελτίωση.  Ο προπονητής της Sassuolo Di Francesco πάντως επιθυμεί διακαως την παραμονή του, μιας και ειναι απο τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας των neroverdi τα τελευταία χρονια.


Πηγή: pallone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: