JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ζέμαν στο Juventus Stadium.

Το Juventus Stadium θα είναι καμίνι το βράδυ του Σαββάτου και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς ντύνεται ball boy και γράφει για ένα ματς που άρχισε το... 1998!

Τα παιχνίδια Γιουβέντους-Ρόμα δεν ήταν ποτέ κλασικά ντέρμπι, όπως άλλα στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και αυτοί που δεν υποστηρίζουν καμία εκ των δύο ομάδων καλό θα είναι αυτό το σαββατόβραδο να το αφιερώσουν για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι στο οποίο το πάθος θα ξεχειλίζει! Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα καλό για το θέαμα αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια...
Οταν τον Ιούλιο γινόταν η κλήρωση για το πρόγραμμα του φετινού Campionato, η 6η αγωνιστική γράφτηκε με πιο μαύρα γράμματα παντού. «6η αγωνιστική: Ο Ζέμαν στο Juventus Stadium», έγραψαν στο tuttojuve.com και ίδιο ήταν το κλίμα και στον Τύπο της Ρώμης. Και κάπως έτσι, μια βεντέτα που είχε ξεχαστεί... αναβίωσε!

Ο Τσέχος Ζντένεκ Ζέμαν ήταν ανηψιός του Τσέστμιρ Βίτσπαλεκ, με τον οποίο στη θέση του προπονητή η Γιουβέντους κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1972, 1973). Αυτό του άνοιξε την πόρτα για να εργαστεί στην Ιταλία και σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Ζέμαν, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν Γιουβεντίνος! Από το 1998, όμως, όλα άλλαξαν για πάντα...

Τον Αύγουστο εκείνου του έτους ο Τσέχος παραχωρεί συνέντευξη στη L' Espresso και σε αυτή κατηγορεί τη Γιούβε για ντόπινγκ! Είναι η εποχή που ο Λουτσιάνο Μότζι είναι πιο ισχυρός και από τον... Πάπα και στην Ιταλία προκαλούν σεισμό τα λόγια του προπονητή. Σε όσες δίκες κι αν έγιναν η Γιουβέντους αθωώθηκε, ο Ζέμαν δεν κατέθεσε ποτέ κάποια απόδειξη (όπως και στην ποινική δίκη στη Νάπολι για το Calciopoli όπου κατέθεσε ότι άκουγε φήμες και μόνο) αλλά το κακό είχε ήδη γίνει και η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει. Για όλους...

Ο Ζέμαν απολύθηκε από τη Ρόμα ένα χρόνο μετά, ο ίδιος κατηγόρησε τη Γιουβέντους για αυτό και από τότε έγινε σαφές ότι αυτό το μέτωπο θα είναι πάντα ανοιχτό. Τα γεγονότα στη συνέχεια, βέβαια, δικαίωσαν και τις δύο πλευρές.

- Η καταδίκη του Μότζι το 2006 και ο υποβιβασμός της Γιουβέντους αποτελούν την απόδειξη που ήθελε ο Ζέμαν.

- Το γεγονός ότι ο Τσέχος απέτυχε σε όποια ομάδα πήγε (με εξαίρεση πέρυσι στην Πεσκάρα) και ειδικά το γεγονός ότι απολύθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και στον Ερυθρό Αστέρα, εκτός Ιταλίας δηλαδή, αποτελούν την απόδειξη που ήθελε ο Μότζι όταν έλεγε πως «ο Ζέμαν είναι ένας αποτυχημένος που ψάχνει παντού δικαιολογίες».

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου όλα γίνονται λες και κάποιος θέλει να αποδείξει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται... Η Γιουβέντους επιστρέφει στην κορυφή τον Μάιο του 2012 και ο αέρας που πνέει στην Ιταλία, με ομάδα-κόσμο-γήπεδο-διοίκηση, είναι υπέρ της. Ενα μήνα μετά, η Ρόμα ανακοινώνει την πρόσληψη του Ζέμαν, που για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να κατακτήσει ένα Scudetto με τους Τζιαλορόσι θα πρέπει να τα βάλει ξανά με τη Γιούβε!

Οι πρώτες εβδομάδες κυλούν ήρεμα, μέχρι που έρχεται η ώρα που ο Ζέμαν υπογράφει, με φωτογράφο δίπλα του, αυτόγραφο σε μια φανέλα που γράφει «μισώ τη Γιούβε» (φωτό). Στο Τορίνο έρχονται τα πρώτα σχόλια, ο Ζέμαν βλέποντας ότι η μισή Ιταλία επικροτεί την ενέργεια του αποφασίζει να ασχοληθεί και με τον Αντόνιο Κόντε και κάπου εκεί η κατάσταση ξεφεύγει... Απάντηση από τον Μπέπε Μαρότα, ανταπάντηση από τον Ζέμαν, παρέμβαση του Φράνκο Μπαλντίνι για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Οι μέρες πέρασαν και τώρα έφτασε η ώρα οι δύο πλευρές να τα πουν από κοντά. Για να γίνει, βέβαια, ακόμη πιο εκρηκτικό το κλίμα ήρθε η δήλωση του Τσίρο Φεράρα ότι δε σέβεται τον Τσέχο, για να απαντήσει ο τελευταίος και στη συνέχεια να έρθει ο Αντζελο Ντι Λίβιο και να πει: «Κανένας από τη Γιουβέντους του Λίπι δε σέβεται τον Ζέμαν. Ας έρθει να μας πει πρόσωπο με πρόσωπο ότι παίρναμε ντόπα».

Σε οπαδικά φόρουμ στην Ιταλία γίνεται πανικός ανάμεσα σε Γιουβεντίνους-Ρωμαίους και αυτό ισχύει σε οποιαδήποτε χώρα έχουν οπαδούς οι δύο ομάδες. Οποιος είναι δύσπιστος, ας ρίξει μια ματιά και στα σχόλια Γιουβεντίνων-Ρωμαίων και εδώ, στο gazzetta.gr, το τελευταίο τρίμηνο...

Ο πάντα υπερβολικός ιταλικός Τύπος αναρωτιέται αν είναι καλό για τον Ζέμαν το γεγονός ότι στο Juventus Stadium οι πάγκοι είναι όπως στην Αγγλία, με τους οπαδούς δίπλα δηλαδή, ενώ οι τιφόζι των Μπιανκονέρι περιμένουν πώς και πώς.

Οπως και να έχει, για τον Ζέμαν θα είναι σαν Scudetto το να σπάσει αυτός το αήττητο της Μεγάλης Κυρίας, την ίδια ώρα που ο σιωπηλός, λόγω τιμωρίας, Κόντε, ετοιμάζεται να στείλει τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο... ορκισμένους για νίκη! Ο προπονητής των Τορινέζων, άλλωστε, ήταν ο αρχηγός της Γιουβέντους που κατηγόρησε το 1998 ο Ζέμαν...

Ποιος από τους δύο θα γελάσει, θα το μάθουμε γύρω στις 23:40, βράδυ Σαββάτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: