Με την πρώτη ομάδα της Γιουβέντους προπονήθηκε το Σάββατο ο Τάσος Δώνης, αρχίζοντας να πραγματοποιεί το όνειρό του!

Το δικό του όνειρο φαίνεται πως ζει ο Τάσος Δώνης, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι, ώστε να βρεθεί στις ακαδημίες της Γιουβέντους! Ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός, ανήκει στη Γιουβέντους από την 1η Αυγούστου και συγκεκριμένα αγωνίζεται με την ομάδα Κ-17 της «μεγάλης Κυρίας».

Ο μεσσαίος γιος του Γιώργου Δώνη, αφού εντυπωσίασε το τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών, έβαλε στόχο να κάνει το ίδιο και με αυτό της πρώτης ομάδας και τα κατάφερε πιο γρήγορα και απ’ ότι ο ίδιος περίμενε. Την Πέμπτη, η ομάδα Κ-17 της «Γιούβε» αντιμετώπισε σε φιλικό την πρώτη ομάδα του συλλόγου, τους πρωταθλητές Ιταλίας. Οι απουσίες ήταν αρκετές, ωστόσο όσοι δεν είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες έδωσαν κανονικά το παρών (Στοράρι, Μπέντνερ, Κάσερες, Ντε Κέλιε, Κουαλιαρέλα και Μάτρι) και μαζί τους ήταν και κάποια παιδιά από την ομάδα Νέων της «Γιούβε».

Τα 25 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε ο Τάσος Δώνης ήταν αρκετά, ώστε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του. Στο παιχνίδι που παρακολούθησαν όπως είναι φυσικό τόσο ο προπονητής των πρωταθλητών Ιταλίας Αντόνιο Κόντε, όσο και ο Πάβελ Νέντβεντ, ο μικρός έστειλε την μπάλα τρεις φορές στα δοκάρια του Στοράρι και γενικά η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Μόλις έληξε το οικογενειακό φιλικό, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είχε επαφή με κάποιους από την τεχνική ηγεσία της «Μεγάλης Κυρίας» του Ιταλικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι ρώταγαν τον μικρό από που ήρθε στην «Κυρία». Μετά από λίγες ώρες, ο Δώνης ενημερώθηκε από τον μάνατζέρ του πως ο Κόντε ζήτησε από το Σάββατο να τον έχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Το πρωί του Σαββάτου λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο του Δώνη, ο οποίος προπονήθηκε μαζί με τους Στοράρι, Μπέντνερ, Κάσερες, Λούσιο, Κιελίνι, Ντε Κέλιε, Κουαλιαρέλα και Μάτρι. Να σημειώσουμε, πως ο μεσσαίος γιος του προπονητή του ΠΑΟΚ, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, καθώς η «Γιούβε» έχει περίπου 20 απουσίες λόγω Εθνικών ομάδων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει στο παραμικρό την επιτυχία του μικρού, καθώς μόλις στα 16 του χρόνια κατάφερε και χτύπησε για πρώτη φορά την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Δώνης, έχει βάλει στόχο μέσα στα 3 χρόνια του συμβολαίου του (αν θέλει η «Γιούβε» μετά το τέλος αυτών τον ανανεώνει αυτόματα για ακόμα 3) να αγωνιστεί το συντομότερο με την φανέλα της μεγαλύτερης ιταλικής ομάδας!