Ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κλαούντιο Φιλίπι, πήγε στη συνέντευξη Τύπου της Γιουβέντους για το ματς με την Ρόμα και μίλησε για Ζέμαν, Πίρλο, Μπονούτσι και κόσμο.
Η Γιούβε ανακοίνωσε από την Πέμπτη ότι δε θα πάει ο Μάσιμο Καρέρα στη συνέντευξη Τύπου αλλά ο Φιλίπι και ο ίδιος, μετά από σχετική ερώτηση, εξήγησε ότι αυτό ήθελε ο Αντόνιο Κόντε.

«Ηταν απόφαση του προπονητή και ήταν κάτι ευχάριστο για μένα και για τον Μάσιμο. Είμαστε οι δύο φωνές του τεχνικού επιτελείου αυτή τη στιγμή και θα σας μιλάμε εμείς οι δύο», είπε σχετικά και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Ζντένεκ Ζέμαν περί στυλ, απάντησε: «Ολοι είμαστε εδώ για τη Γιουβέντους και αυτό το ματς σημαίνει το ίδιο για όλους μας. Καταλαβαίνω γιατί κάνετε κάποιες ερωτήσεις και τι απαντήσεις θέλετε αλλά εδώ θέλω να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και όχι για άλλα θέματα που δημιουργούν ένταση γιατί αυτό δεν είναι καλό για κανέναν».


Αφού η συζήτηση πήγε στην ένταση, ο Φιλίπι ρωτήθηκε για το αν θα ζητήσει από τους οπαδούς της Γιουβέντους να συμπεριφερθούν κόσμια στον Ζέμαν, αποφεύγοντας -με τρόπο- να κάνει κάτι τέτοιο.


«Αυτή η ερώτηση είναι... περίπλοκη. Οι τιφόζι της Γιουβέντους ξέρουν και συμπεριφέρονται πάντα όπως αισθάνονται ότι πρέπει».


Για το αν θα είναι βασικός ο Αντρέα Πίρλο ή θα μείνει στον πάγκο ο Φιλίπι είπε ότι «ο Πίρλο θα παίξει και θα είναι και πρωταγωνιστής» και ακολούθησε ερώτηση για το αν θεωρεί σπουδαίο προπονητή τον Ζέμαν, απαντώντας: «Ο Ζέμαν είναι ένας προπονητής με συγκεκριμένη τακτική και για μένα, ναι, είναι ένας προπονητής που αξίζει. Ενας σημαντικός προπονητής».


Ενα από τα θέματα που απασχολούν τις τελευταίες μέρες τη Γιουβέντους είναι οι ενοχλήσεις που νιώθει ο Λεονάρντο Μπονούτσι, με τον προπονητή τερματοφυλάκων των Μπιανκονέρι να λέει ότι «είναι πολύ σημαντική αυτή η προπόνηση που έχουμε μπροστά μας καθώς στο τέλος της θα έχουμε απαντήσεις για όλα και ο προπονητής θα αποφασίσει την 11άδα».


Αναφερόμενος στη Ρόμα, ο Φιλίπι είπε ότι «είναι μια δυνατή ομάδα, μια ομάδα με σημαντικούς ποδοσφαιριστές και προσωπικά αποδέχομαι αυτό που είπε ο προπονητής της: Είναι μια ομάδα που έχει στόχο το Scudetto, άρα είναι ένας σημαντικός αντίπαλος για εμάς» και η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με ερώτηση για το αν ο Μάσιμο Καρέρα (που ήταν στη Γιουβέντους από το 1991 ως το 1996, άρα υπήρξε μέλος της ομάδας του Λίπι για δύο χρόνια) θα δώσει το χέρι του στον Ζέμαν.


Η ερώτηση έγινε επειδή ανάμεσα σε Ζέμαν-Φεράρα δεν υπήρξε χειραψία και μετά το τέλος του ματς Ρόμα-Σαμπντόρια ο Ζέμαν είπε ότι «αυτό που ξέρω είναι ότι ο νεότερος πάει να δώσει το χέρι στον μεγαλύτερο σε ηλικία», με τον Φεράρα να απαντάει ότι «οι γονείς μου, μου έμαθαν από μικρό ότι ο οικοδεσπότης δίνει το χέρι στον φιλοξενούμενο».


Η απάντηση του Φιλίπι ήταν... δύο σε ένα: «Πιστεύω ότι είναι καλή ενέργεια να δώσεις το χέρι σου σε κάποιον που είναι και μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά και φιλοξενούμενος».